Ako to bude jedino pitanje onda znam šta ću zaokružit, nek ide u vmpici wrote:dilemaarzuhal wrote:A ako Dodik dobije lokalne izbore (u većoj mjeri), jel to mi moramo glasati za SDA na Općim kako bi nastavli saradnju sa Savezom ili da glasamo za SDP koji će sa SNSD-om?
Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
- arzuhal
#1626 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
- ze kalanga
#1627 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Kampanja je počela, doduše nezvanično prije 2 mjeseca.Alfons Kauders wrote:Meni se cini da su oni juce Dodika vratili u zivot. Dali su mu oruzje da opet osvoji izbore, samo je pitanje da li ce ga on znati iskoristiti (ja mislim da hoce).ze kalanga wrote:Sve ono što sam tvrdio se obistinilo.
Masovni protesti, bez nereda, bez paljenja, bez sukoba.
Očekivane izjave glavnih predstavnika vlasti i opozicije.
Biće zanimljivo u oktobru vidjeti kako će se narod opredijeliti u najvećim gradovima i da li će jučerašnji protesti uticati uopšte na konačnu odluku pri izlasku na biračko mjesto.
Razočarani su samo oni koji su očekivali nerede, paljenja, hapšenja i fizički obračun.
Ono juce je fakticki bio pocetak predizborne kampanje u RS, obje strane su pokazale misice, ali Dodik je pokazao malo vise. Pokazao je kakvu podrsku uziva u Srbiji, gdje fakticki niko nije stao uz opoziciju. Da li ce mu to biti dovoljno da opet odnese pobjedu na lokalnim izborima? Ne bas, ali ce pomoci...
Što se Dodika tiče, on jednostavno u trenutnoj situaciji i nije ništa drugo želio reći od onoga što je rekao. Išla mu je u prilog ona izjava Davutoglua, a pri tome i ono Bosićevo pljuvanje po patrijarhu. Iskoristio je ta 2 keca iz rukava da narodu još jednom kaže po ustaljenom metodu da je njegova opcija jedina opcija koja će omogućiti stabilnost Srpske.
S druge strane, Bosićev tim je morao puno više uraditi na prije svega ukazivanju na socijalno stanje. A oni, toliko nespretni, prvo mikrofon daju Dronjku, potom onom dečku iz Višegrada... sami sebi lupaju šamare. Na sve, tu šansu za govor dobija Vukanović. Zar je toliko teško, naravno da jeste, jer je Bosić sujetan, bilo mikrofon dati Mići Mićiću, koji u ovom momentu ima više pristalica nego Bosić, Borenović i Ivanić zajedno?! Drugim riječim, ne možeš praviti miting i najavljivati promjene i potom kada dobiješ priliku da pred svim mogućim medijima kažeš što imaš - upropastiš je.
Iz svega, Čavić je jedini mogao profitirati kada govorimo o opoziciji, vidi se ta politička odvažnost, tačno ono što fali Šukalu, Bosiću i kompaniji.
Alfonse, ne mislim na tebe lično, ali znaš da ovo jednostavno nije tako. Mnogi su juče u Federaciji očekivali da će se Srbi između sebe fizički obračunati. To je jednostavno bila mogućnost,imajući u vidu 2 suprotna politička bloka čiji se aktivisti i tokom kampanja obračunavaju. Ružno reći, ali živimo u društvu, gdje je više od svega bitno da komšiji crkne krava.Jebote mi im se juce smijemo ovdje, znamo da ce biti karina od mitinga i da se nece dogoditi nista bitno,
- bh.tornjak
#1628 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Srbija je zacrtala rs kao kompenzaciju za Kosovo.Alfons Kauders wrote:Meni se cini da su oni juce Dodika vratili u zivot. Dali su mu oruzje da opet osvoji izbore, samo je pitanje da li ce ga on znati iskoristiti (ja mislim da hoce).ze kalanga wrote:Sve ono što sam tvrdio se obistinilo.
Biće zanimljivo u oktobru vidjeti kako će se narod opredijeliti u najvećim gradovima i da li će jučerašnji protesti uticati uopšte na konačnu odluku pri izlasku na biračko mjesto.
Razočarani su samo oni koji su očekivali nerede, paljenja, hapšenja i fizički obračun.
Ono juce je fakticki bio pocetak predizborne kampanje u RS, obje strane su pokazale misice, ali Dodik je pokazao malo vise. Pokazao je kakvu podrsku uziva u Srbiji, gdje fakticki niko nije stao uz opoziciju. Da li ce mu to biti dovoljno da opet odnese pobjedu na lokalnim izborima? Ne bas, ali ce pomoci...
Srbija "uclanjivanje" rs-a mora zavrsiti prije ulaska u EU.
I svako ko radi na demontazi (a svi iz rs-a rade na tome) imat ce podrsku srbije.
ova "opozicija" po misljenju mentora u beogradu previse blaga zato je izostala podrska...
Znaci, dodik i njegovi sada imaju podrsku rukovodstva srbije...naroda srbije...i sto je najvaznije imaju podrsku crkve i crkvenih veliko dostojnika...
sto se opet moze shvatit (ko ima mozga shvatit ce) da dodik ima odrijesene ruke....
bal bi mogao uskoro da pocne
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1629 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
pa pdCenik uzviknu za govornicom nisu SVI muslimani teroristiarzuhal wrote:Kako braća pumpaju da je FBiH leglo terorizma i radikalnog islama, tako trebamo svugdje isticati RS, pa i jučerašnje skupove sa slikama Cara, kao uporišta ruskog utjecaja protiv EU, NATO-a i Amerike
- bh.tornjak
#1630 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
ima ...kako da nema....Dzevdo Galijasevic npr..pici wrote:pa pdCenik uzviknu za govornicom nisu SVI muslimani teroristiarzuhal wrote:Kako braća pumpaju da je FBiH leglo terorizma i radikalnog islama, tako trebamo svugdje isticati RS, pa i jučerašnje skupove sa slikama Cara, kao uporišta ruskog utjecaja protiv EU, NATO-a i Amerike... valjda ima i malo dobrijeh i postenih
- Alfons Kauders
#1631 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Guslanjem do istine...bh.tornjak wrote:a ovi samo "spartaju".....traze "krivce"....i traze ISTINU....
za par godina ce predlagat jedni druge za Nobela za mir...
a djeca rastu ...slusaju guslarske price....slusaju izvrnutu istoriju (kao sto su i do sada slusali a bogami i nama su je trpali u mozak)
od malih nogu "vjezbaju i pripremaju" dolazeca pokoljenja za ostvarivanje politike koja je vec preko sto godina na djelu.
Predsjednik Odbora Vlade RS-a za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova i ministar rada i boračko-invalidske zaštite RS-a Milenko Savanović kazao je okupljenim novinarima da "u Bosni i Hercegovini ne može biti pomirenja i povjerenja među narodima dok zločinci ne budu kažnjeni".
znaci...ono sto je izbjeglo noz i kamu....treba potrpat u zatvore....a imovinu podijeliti veteranima oslobodilackih ratova
"Mi obilježavano 24 godine od stradanja pripadnika JNA u Tuzli. Tada je ubijeno 59 pripadnika JNA, a ranjena su 44, što je tragično. Odgovornost tih koji su to uradili još uvijek nije sprovedena, jer oni koji su trebali da procesuiraju ratne zločine nisu to doveli do kraja. To govori da je BiH jedna složena zajednica i, nažalost, u toj složenoj zajednici nemamo dogovora i kompromisa oko mnogo ozbiljnih stvari kao što su ubijanja i ratni zločini", istakao je Savanović.
neki sudovi su rekli svoje.....ali sve je to dzaba.....ljudi traze istinu
Milomir Savčić predsjednik Boračke organizacije RS-a kaže da se neprekidno već 24 godine živi sa dvije istine, a kada je u pitanju događaj poznat kao Tuzlanska kolona.
upravo......ne moze se zivjeti sa dvije istine (moze samo Dino Merlin)...istina je ma kakva da je...samo ona koja iz srpskih usta izace
"Ako nam je zaista stalo do pomirenja mi moramo utvrditi šta se ovdje zaista desilo. Ne mogu biti dvije priče. Apelujem, ako treba da sjednemo zajedno i izvršimo rekonstrukciju ovog događaja, mi smo za", poručio je Savčić.
znaci.....Bosnjo...ako zelis da ti oprostim sto sam te klao....priznaj da si kriv
Potpredsjedniku entitetske skupštine Nenad Stevandić ističe da su žrtve iz RS-a u FBiH ravnopravne samo dva dana u godini.
"Ovi ljudi nisu bili legitimna meta, ubijeni su na prevaru. Nisu nikoga napadali. Bili su neko ko se izvlačio iz ratnih sukoba i bili su neko ko u Tuzli nikoga nije ugrozio, a ostali su bez glava", kazao je Stevandić.
a zrtve Srebrenice,Gorazda,Foce,Prijedora,Brckog,Bijeljene....Manjace,Keraterma,Omarske,BatkovicaTomasice...itd....su bili legitimna meta...???
http://www.klix.ba/vijesti/bih/predstav ... 0515030#13
Nisu nikoga napadali, a par dana ranije JA je i formalno objavila rat tuzlanskom nacelniku Selimu Beslagicu.
Prije toga su okupirali Kalesiju i nekolicinu okolnih sela (da ne idemo do Semberije, Posavine i Podrinja, gdje su vec okupirali Zvornik, Bijeljina, Brcko itd.)
A ta jedinica uopste nije bila jedinica JA, popunjena regrutima, kako lazu vec 25 godina. To je bila jedinica VRS, svi osim jednog poginulog su bili rezervisti (citaj cetnici) iz okoline Tuzle, sa Majevice i Ozrena. Jedinica se nikad nije povukla u Srbiju, kao sto tvrde, vec je samo promijenila ime i ostala u sastavu VRS. Uostalom kako bi koje picke materine drzavljani BiH koji su je sacinjavali bili mobilisani i odvedeni u Srbiju?! Isto kao da sad nekog austrijski SFOR uhvati, mobilise, i posalje u Austriju.
Naravno, ostace istine dviiiiiije...
Ah da, i napad nije bio organizovan, niti je iko ikad izdao naredjenje za napad, sto je utvrdio i sud u Beogradu. Ko je prvi pucao? Iskreno, nemam pojma, a bio sam stotinjak metara od Brcanske kad je pocelo. Ali zato Stevandic zna, mada je Brcansku prvi put u zivotu vidio prije 4 godine...
-
elcaliente
#1632 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ja imam osjecaj da se mi iz naseg entiteta puno bavimo stvarima iz njihovog entiteta a njih tamo pravo boli tuki sta se desava u nasem etnitetu. Kada gledamo vjesti nasih tv stanica svaka jedva doceka da nesto prenese iz pc dok njihove vjesti nespominju nas ako bas nemoraju. Postavlja se pitanje dali su federalci na neki nacin opcinjeni pc-om.
- draganbl
#1633 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Čestitam @arzuhal-u na opisu čitave suštine BH političke scene, koju je fenomenalno okarakterisao u samo jednoj rečenici.pici wrote:dilemaarzuhal wrote:A ako Dodik dobije lokalne izbore (u većoj mjeri), jel to mi moramo glasati za SDA na Općim kako bi nastavli saradnju sa Savezom ili da glasamo za SDP koji će sa SNSD-om?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1634 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Mucki provokatoruelcaliente wrote:Ja imam osjecaj da se mi iz naseg entiteta puno bavimo stvarima iz njihovog entiteta a njih tamo pravo boli tuki sta se desava u nasem etnitetu. Kada gledamo vjesti nasih tv stanica svaka jedva doceka da nesto prenese iz pc dok njihove vjesti nespominju nas ako bas nemoraju. Postavlja se pitanje dali su federalci na neki nacin opcinjeni pc-om.
-
hAZNADAR
#1635 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ne samo za rata vec i poslije i danas. Ali da razjasnimo jednu stvar po ko zna koji put - merhamet kao dio kulture i mentaliteta je jedna stvar a u politici druga.Kikibombona wrote:
Nacionalisti, ili bolje reci sovinisti, konstantno provlace tezu da je Bosnjake merhametluk, dobrota i sta li jos dovelo u nezgodnu poziciju za vrijeme rata. To je tako idiotsko razmisljanje da nema rijeci... tipicno za turbo patiJote... .
Izuzetno volim i cijenim bosnjacki merhamet, multietnicko poimanje okruzenja, toleranciju,... - ali to je jarane dio nase kulture. Isuvise vjekova prisutno i dio nas - bez toga nebi bili isti, i to nece nikada iz nas izaci.
Ali to ne moze biti politika, politicki cilj, standard,... pokusali su komunisti da to upakuju u bratstvo-jedinstvo pa znamo kako je zavrsilo. Ne moze merhamet biti dio politike kao to ne moze multietnicnost biti bosnjacki politicki svjetonazor. U politici vrijede neka druga pravila igre.
A svojim etiketiranja nacionalista samo ili iskljucivo kao sovinista - ti samo potvrdjujes da ti je shvatanje nacionalizma samo kroz srpski mitomanski sablon. Pa ces najnormalnije stvari doziviti kao sovinizam, priznatu historiju kao mitomaniju, skroz normalni patriotizam kao Turbo,... Uvijek sam postavljao to pitanje i nikada nisam dobio odgovor - zasto nacionalizam, patriotizam,.. tumacite samo kroz srpski sablon.
Citav svijet je osudio zlocine Karadjica i Mladica a mi ne smijemo kritikovati jucerasnje velicanje zlocinaca jerbo nas spremna ekipa lijevih moralista zacas ovdje etiketira kao turbosoviniste, radikale, cetnicke kopije, idiote,...
- bh.tornjak
#1636 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
to sto ih bolu tuki,culi smo juce na mitingu.....elcaliente wrote:Ja imam osjecaj da se mi iz naseg entiteta puno bavimo stvarima iz njihovog entiteta a njih tamo pravo boli tuki sta se desava u nasem etnitetu. Kada gledamo vjesti nasih tv stanica svaka jedva doceka da nesto prenese iz pc dok njihove vjesti nespominju nas ako bas nemoraju. Postavlja se pitanje dali su federalci na neki nacin opcinjeni pc-om.
muslimani nedno 1000x
bakir 1000x....
federacija 1000x
turska i turci 1000x (ne znam otkud oni u cijeloj prici....mozda da daju do znanja da su Bosnjaci dosli iz Turske na vekovna srpska ognjista
tzv. BiH 1000x
-
Patriotska_Liga
#1637 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Bal vampira, treba one svijeće prvo u kontejner pa u Jalu.
-
elcaliente
#1638 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
bh.tornjak wrote:to sto ih bolu tuki,culi smo juce na mitingu.....elcaliente wrote:Ja imam osjecaj da se mi iz naseg entiteta puno bavimo stvarima iz njihovog entiteta a njih tamo pravo boli tuki sta se desava u nasem etnitetu. Kada gledamo vjesti nasih tv stanica svaka jedva doceka da nesto prenese iz pc dok njihove vjesti nespominju nas ako bas nemoraju. Postavlja se pitanje dali su federalci na neki nacin opcinjeni pc-om.
muslimani nedno 1000x
bakir 1000x....
federacija 1000x
turska i turci 1000x (ne znam otkud oni u cijeloj prici....mozda da daju do znanja da su Bosnjaci dosli iz Turske na vekovna srpska ognjista
tzv. BiH 1000x
To jucer samo za potrebe homogenizacije.
- Alfons Kauders
#1639 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Za Micica nisam upucen, nisam ni znao da je bio tamo, ali znam da ga lokalci cijene.ze kalanga wrote:Kampanja je počela, doduše nezvanično prije 2 mjeseca.Alfons Kauders wrote:Meni se cini da su oni juce Dodika vratili u zivot. Dali su mu oruzje da opet osvoji izbore, samo je pitanje da li ce ga on znati iskoristiti (ja mislim da hoce).ze kalanga wrote:Sve ono što sam tvrdio se obistinilo.
Ono juce je fakticki bio pocetak predizborne kampanje u RS, obje strane su pokazale misice, ali Dodik je pokazao malo vise. Pokazao je kakvu podrsku uziva u Srbiji, gdje fakticki niko nije stao uz opoziciju. Da li ce mu to biti dovoljno da opet odnese pobjedu na lokalnim izborima? Ne bas, ali ce pomoci...![]()
Što se Dodika tiče, on jednostavno u trenutnoj situaciji i nije ništa drugo želio reći od onoga što je rekao. Išla mu je u prilog ona izjava Davutoglua, a pri tome i ono Bosićevo pljuvanje po patrijarhu. Iskoristio je ta 2 keca iz rukava da narodu još jednom kaže po ustaljenom metodu da je njegova opcija jedina opcija koja će omogućiti stabilnost Srpske.
S druge strane, Bosićev tim je morao puno više uraditi na prije svega ukazivanju na socijalno stanje. A oni, toliko nespretni, prvo mikrofon daju Dronjku, potom onom dečku iz Višegrada... sami sebi lupaju šamare. Na sve, tu šansu za govor dobija Vukanović. Zar je toliko teško, naravno da jeste, jer je Bosić sujetan, bilo mikrofon dati Mići Mićiću, koji u ovom momentu ima više pristalica nego Bosić, Borenović i Ivanić zajedno?! Drugim riječim, ne možeš praviti miting i najavljivati promjene i potom kada dobiješ priliku da pred svim mogućim medijima kažeš što imaš - upropastiš je.
Iz svega, Čavić je jedini mogao profitirati kada govorimo o opoziciji, vidi se ta politička odvažnost, tačno ono što fali Šukalu, Bosiću i kompaniji.
Alfonse, ne mislim na tebe lično, ali znaš da ovo jednostavno nije tako. Mnogi su juče u Federaciji očekivali da će se Srbi između sebe fizički obračunati. To je jednostavno bila mogućnost,imajući u vidu 2 suprotna politička bloka čiji se aktivisti i tokom kampanja obračunavaju. Ružno reći, ali živimo u društvu, gdje je više od svega bitno da komšiji crkne krava.Jebote mi im se juce smijemo ovdje, znamo da ce biti karina od mitinga i da se nece dogoditi nista bitno,
Cavic - apsolutno se slazem, covjek je dvije klase iznad Bosica, Borenovica, Sukala (?!) i ostalih oratora... Covjek je izmislio politiku za njih. Ivanic je takodjer imao solidan nastup, ali on mi uvijek nekako djeluje neiskreno i mutno, losije se postavi od Cavica.
Sve u svemu: anemicno, bezidejno, otrcano, cak i dosadno. Mile je showman spram svih njih.
Mislim da se navijanje iz Federacije pogresno shvatilo, i da je prenapuhano u RS. Masa ljudi je frustrirana Dodikom, pa iz revolta podrzavaju bilo koga ko je protiv njega (cak i opcije koje bi bile gore po Bosnjake). Mnogi ujedno i navijaju za nemire, svako iz svojih razloga, ali nisam cuo nikog ko je dobro informisan da ocekuje nemire, ili da ih prizeljkuje. Generalno, odgovor vecine ljudi na proteste je bio "koje proteste" ili u najboljem slucaju "boli me kurac"...
Forum ne predstavlja javno mnijenje, ovdje vise ljudi koji prate politiku, odnosno cca. 5% ljudi.
-
elcaliente
#1640 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ali do kada i sta imamo mi u federaciji od toga. Kada citas vijesti kod nas u Federaciji da iznvines Dodik prdne kod nas skoro pa senzacija o to samo u Bosnjackim medijima. Toliko se zanimamo njima na forumima otvaramo teme o njihovim politicarima itd. Ja nekada odem u Derventu u posjetu ma ljudi operisani od Federacije uopste negledaju nase programe. A mi sve nesto na silu ih prisvajamo i diskutujemo o njihovim problemima. Zanimljivo je to da nas vise brine pc nego federacija, takve stvari se dogadjaju i po zapadnoj Hercegovini koja je dio federacije al to nas ne tangira.un1ted wrote:Mucki provokatoruelcaliente wrote:Ja imam osjecaj da se mi iz naseg entiteta puno bavimo stvarima iz njihovog entiteta a njih tamo pravo boli tuki sta se desava u nasem etnitetu. Kada gledamo vjesti nasih tv stanica svaka jedva doceka da nesto prenese iz pc dok njihove vjesti nespominju nas ako bas nemoraju. Postavlja se pitanje dali su federalci na neki nacin opcinjeni pc-om.Problem je sto RS na federaciju gleda kao nuzno zlo, dok federacija gleda na RS kao dio Bosne i Hercegovine, sto je uvijek i bilo tako! No nasem narodu to nikada nece doci u glavu i samo ce zivjeti u patnji. Jadna njihova djeca!
![]()
-
hAZNADAR
#1641 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Mislim da je bosanskohercegovački politički koncept dokazao svoju ucinkovitost u drzavi i koliko je popularan u RS.pemanapemani wrote:
Velikosrpsku ideologiju u BiH može pobijediti jedino bosanskohercegovački politički koncept, a ne bošnjački nacionalizam.
Taj politički koncept može okupiti 90% Bošnjaka, 25% BiH Hrvata, 15% BiH Srba i 100% ostalih građana, između 60 i 70% populacije BiH.
Neka mi neko objasni kako probosanskohercegovačka politika ugrožava Bošnjake i po čemu je zalaganje za jačanje BiH identiteta neojugoslavenstvo?
Bilo kakvo uređenje bazirano na etničkom principu neće podržavati više od 50% stanovništva BiH.
:
Pametnom dovoljno.
Interesantno je kako se deklarativni kosmopoliti lako razbacuju procentima i brojanjem krvnih zrnaca. Kako li si izracunao 60-70% populacije BiH sam Bog zna.
BiH identitet je nesto sto imamo po defaultu od samog proglasenja nezavisnosti pa do danas. Svi smo po defaultu drzavljani BiH i pripadnici bosanskohercegovacke nacije. Druga je stvar sad ko to kako tumaci. A svjedoci smo da dezurna ekipa jugonostalgicara itekako u BiH vidi nastavak YU , da im se tumacenje politicke ljevice svodi na YU standarde, a kompromis i zajednistvo preko bosnjackih ledja gdje bi trebali se najvise naguziti za racun tog braka. A najgore je sto protivnici bosnjackog nacionalizma i deklarisani multietnicari, nerjetko imaju iste dvostruke arsine kao srpski nacionalisti.
Zasto se lagati. Pa kada sami racunate uglavnom na Bosnjake u svojoj ideji bosanskohercegovačkog političkog koncepta - zar je stvarno neka velika razlika to nazvati drugacije - odnosno realnije?
- Alfons Kauders
#1642 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ok, ti govoris iz perspektive Banjaluke, najveceg grada u RS koji se bas i ne moze porediti sa Han Pijeskom po nivou kulture i obrazovanja.draganbl wrote:Samo da demantujem, u cilju kvalitetnije rasprave...Alfons Kauders wrote:...
Vidis li koliko su u RS ljudi isprepadani? Jebote mi im se juce smijemo ovdje, znamo da ce biti karina od mitinga i da se nece dogoditi nista bitno, a kad vidis njihove medije i komentare - ratno stanje, fakat isprepadani ljudi...Proizveli su toliku paranoju kod naroda da se plase vlastite sjene... Jedni porede Dodika sa Slobom, govore da je diktator koji odbija da ode s vlasti i sta vec ne (mada je covjek legitimno izabran?!)... Drugi vide izdajnike u pasteti kad doruckuju.
![]()
Dosta drugacije drustvo od naseg, tesko uporedivo...
Banjalučani uopšte juče nisu bili isprepadani, niko nije mislio da će biti ratno stanje, niko se ni zašta nije plašio, kakav strah od vlastite sjene... Smiješno.
Dirigovani mediji su namjerno naduvavali značaje mitinga, ali što bi rekao Srđan Puhalo, niti smo očekivali da ćemo čuti nešto novo, niti smo čuli.
Narod je najviše bio stresiran što je pametni gradonačelnik zabranio rad kafića, pa se nije imala gdje piti tradicionalna subotnja kafa, a bilo je prilično lijepo vrijeme, posebno u odnosu na danas.
Dodik nije glup. Ne bi posezao za onakvom retorikom i propagandom kada od toga ne bi imao koristi. To me navodi na zakljucak da ta prica ipak pali. Mozda ne pali u BL, ali sta cemo sa ostalih 900,000 ljudi u RS? Kod dobrog dijela ljudi ocito pali, jer da ne pali, ne bi se ni koristila.
A sta tek reci za Srbiju? Razumijem za medije u RS, ali zar su svi mediji u Srbiji "dirigovani" i zar svi tretiraju svoju publiku kao mentalno retardirane ovce koje ce povjerovati u sve sto kazu?
- Alfons Kauders
#1643 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Zato jer vecina nas i dalje ima neke veze sa RS.elcaliente wrote:Ali do kada i sta imamo mi u federaciji od toga. Kada citas vijesti kod nas u Federaciji da iznvines Dodik prdne kod nas skoro pa senzacija o to samo u Bosnjackim medijima. Toliko se zanimamo njima na forumima otvaramo teme o njihovim politicarima itd. Ja nekada odem u Derventu u posjetu ma ljudi operisani od Federacije uopste negledaju nase programe. A mi sve nesto na silu ih prisvajamo i diskutujemo o njihovim problemima. Zanimljivo je to da nas vise brine pc nego federacija, takve stvari se dogadjaju i po zapadnoj Hercegovini koja je dio federacije al to nas ne tangira.un1ted wrote:Mucki provokatoruelcaliente wrote:Ja imam osjecaj da se mi iz naseg entiteta puno bavimo stvarima iz njihovog entiteta a njih tamo pravo boli tuki sta se desava u nasem etnitetu. Kada gledamo vjesti nasih tv stanica svaka jedva doceka da nesto prenese iz pc dok njihove vjesti nespominju nas ako bas nemoraju. Postavlja se pitanje dali su federalci na neki nacin opcinjeni pc-om.Problem je sto RS na federaciju gleda kao nuzno zlo, dok federacija gleda na RS kao dio Bosne i Hercegovine, sto je uvijek i bilo tako! No nasem narodu to nikada nece doci u glavu i samo ce zivjeti u patnji. Jadna njihova djeca!
![]()
Dosta je protjeranih, dosta je porodica zrtava, dosta je i onih koji se nisu vratili, ali nisu ni odustali od svojih imanja.
U RS toga nema. Njima se vec 20 godina govorilo da zaborave na Sarajevo, Mostar, Tuzlu, i da se zauvijek odsele, da cak presele i svoje mrtve, svoja groblja. Ta prica je pocela jos prije egzodusa iz Sarajeva 1996.
Najjednostavnije je to reci ovako - ko ima vise porodicnih i svih drugih veza sa drugim entitetom? Prosjecan Srbin u Bijeljini, ili Bosnjak u Tuzli?
- ze kalanga
#1644 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Nisam bio u BL, odnosno protestima, ali koliko upratih, a i na osnovu fotografije, Mićića nije bilo. Nek me ispravi neko, ako ima bolju fotografiju.Alfons Kauders wrote:Za Micica nisam upucen, nisam ni znao da je bio tamo, ali znam da ga lokalci cijene.
Cavic - apsolutno se slazem, covjek je dvije klase iznad Bosica, Borenovica, Sukala (?!) i ostalih oratora... Covjek je izmislio politiku za njih. Ivanic je takodjer imao solidan nastup, ali on mi uvijek nekako djeluje neiskreno i mutno, losije se postavi od Cavica.
Sve u svemu: anemicno, bezidejno, otrcano, cak i dosadno. Mile je showman spram svih njih.
Mislim da se navijanje iz Federacije pogresno shvatilo, i da je prenapuhano u RS. Masa ljudi je frustrirana Dodikom, pa iz revolta podrzavaju bilo koga ko je protiv njega (cak i opcije koje bi bile gore po Bosnjake). Mnogi ujedno i navijaju za nemire, svako iz svojih razloga, ali nisam cuo nikog ko je dobro informisan da ocekuje nemire, ili da ih prizeljkuje. Generalno, odgovor vecine ljudi na proteste je bio "koje proteste" ili u najboljem slucaju "boli me kurac"...
Forum ne predstavlja javno mnijenje, ovdje vise ljudi koji prate politiku, odnosno cca. 5% ljudi.

Nije isključeno da je bio negdje u masi ili kod mase.
Posle Čavića, najbolji govornik (što ne znači da se slažem sa njegovim političkim mišljenjem) je Krsmanović.
Pazi kad vidiš jednog Šukala da ti mlati priču o nekakvom povjerenju, a ušao u NSRS sa 200 glasova. Kakav je njegov politički dignitet?! To ćemo nas dvojica sakupiti u sopstvenim kvartovima.
Dosadno je i ključna riječ. Predugo. Kod ovakvih vrsta okupljanja, što konkretnije, direktnije i sažetije. Što se kaže nepotrebna redundantnost.
Mile je najjača politička ličnost u državi (BiH). To ne umanjuje činjenicu da politika koju vodi a tiče se unutrašnjih stvari RS - nije dobra. Njegov najveći problem je grupa hoštaplera i korumpiranih ministara koji imaju vlastitet klanove koji rade kontra onoga što Milorad kaže.
Ne govorim ja o forumu, već generalno.
Duboko podijeljeno društvo, društvo stereotipa i predrasuda, društvo u kome je strah sastavni dio života i u kome je sopstvena percepcija jedina istina.
NeSrbi su jednostavno željeli da se nešto desi, odnosno neka paljevina, tuča, hapšenje.To je jednostavno tako. Kod nas je Crna hronika obojena nacionalnošću, e tu već možemo govoriti o sistemu poremećenih vrijednosti, a to se odnosi na sva tri naroda. I to je tako.
Mediji su naravno iskoristili svojih pet minuta, stvarajući atmosferu vanrednog stanja.
Za naše uslove poprilično masovni protesti su protekli mirno. Moglo je biti i drugačije naravno. Na sastanku stambene zgrade dođe do sukoba, jer komšija ne plaća komunalne usluge...
- Drvosjeca iz Dejcica
#1645 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Da, pa zašto Dodik u svojim govorima svaka druga Sarajevo, muslimani, oni iz fderacije, Turska...jučer 90% vremena posvetio pažnju tim istim za koje ih navodno "boli tuki".elcaliente wrote:Ja imam osjecaj da se mi iz naseg entiteta puno bavimo stvarima iz njihovog entiteta a njih tamo pravo boli tuki sta se desava u nasem etnitetu. Kada gledamo vjesti nasih tv stanica svaka jedva doceka da nesto prenese iz pc dok njihove vjesti nespominju nas ako bas nemoraju. Postavlja se pitanje dali su federalci na neki nacin opcinjeni pc-om.
- Alfons Kauders
#1646 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Upravo zato - jer narod nema blage veze o stanju u FBiH, pa ne vide nista cudno u naslovnicama na kojima se Arapi predstavljaju kao Bosnje iz Bihaca.Drvosjeca iz Dejcica wrote:Da, pa zašto Dodik u svojim govorima svaka druga Sarajevo, muslimani, oni iz fderacije, Turska...jučer 90% vremena posvetio pažnju tim istim za koje ih navodno "boli tuki".elcaliente wrote:Ja imam osjecaj da se mi iz naseg entiteta puno bavimo stvarima iz njihovog entiteta a njih tamo pravo boli tuki sta se desava u nasem etnitetu. Kada gledamo vjesti nasih tv stanica svaka jedva doceka da nesto prenese iz pc dok njihove vjesti nespominju nas ako bas nemoraju. Postavlja se pitanje dali su federalci na neki nacin opcinjeni pc-om.
Mali Ante iz Mostara je mala maca u odnosu na iskljucenost vecine zitelja RS.
- vivaldi
#1647 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
sva ta naprdjivanja su iskljucivo za domacu upotrebu. te stvari apsolutno ne dolaze do svjetskih centara mociarzuhal wrote:Kako braća pumpaju da je FBiH leglo terorizma i radikalnog islama, tako trebamo svugdje isticati RS, pa i jučerašnje skupove sa slikama Cara, kao uporišta ruskog utjecaja protiv EU, NATO-a i Amerike
-
elcaliente
#1648 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
@Alfons Kauders
U pravu si iz te perspektive. Ali sa druge strane imamo Hrvate koji su isto protjerani iz PC-a ali su tu pricu ostavili iza sebe i uopste se neopterecuju pc i dogadjanjima tamo.
U pravu si iz te perspektive. Ali sa druge strane imamo Hrvate koji su isto protjerani iz PC-a ali su tu pricu ostavili iza sebe i uopste se neopterecuju pc i dogadjanjima tamo.
- Alfons Kauders
#1649 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ja sam cuo iz visokorangiranih izvora da Obama svako jutro pocinje sa kafom i intelligence briefom Dzevada Galijasevica...vivaldi wrote:sva ta naprdjivanja su iskljucivo za domacu upotrebu. te stvari apsolutno ne dolaze do svjetskih centara mociarzuhal wrote:Kako braća pumpaju da je FBiH leglo terorizma i radikalnog islama, tako trebamo svugdje isticati RS, pa i jučerašnje skupove sa slikama Cara, kao uporišta ruskog utjecaja protiv EU, NATO-a i Amerike
- draganbl
#1650 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"
Ne znam ni koliko je relevantno kako se osjećalo par hiljada stanovnika Han Pijeska povodom dva mitinga u Banjaluci, koja je udaljena 300 kilometara.Alfons Kauders wrote:Ok, ti govoris iz perspektive Banjaluke, najveceg grada u RS koji se bas i ne moze porediti sa Han Pijeskom po nivou kulture i obrazovanja.draganbl wrote:Samo da demantujem, u cilju kvalitetnije rasprave...Alfons Kauders wrote:...
Vidis li koliko su u RS ljudi isprepadani? Jebote mi im se juce smijemo ovdje, znamo da ce biti karina od mitinga i da se nece dogoditi nista bitno, a kad vidis njihove medije i komentare - ratno stanje, fakat isprepadani ljudi...Proizveli su toliku paranoju kod naroda da se plase vlastite sjene... Jedni porede Dodika sa Slobom, govore da je diktator koji odbija da ode s vlasti i sta vec ne (mada je covjek legitimno izabran?!)... Drugi vide izdajnike u pasteti kad doruckuju.
![]()
Dosta drugacije drustvo od naseg, tesko uporedivo...
Banjalučani uopšte juče nisu bili isprepadani, niko nije mislio da će biti ratno stanje, niko se ni zašta nije plašio, kakav strah od vlastite sjene... Smiješno.
Dirigovani mediji su namjerno naduvavali značaje mitinga, ali što bi rekao Srđan Puhalo, niti smo očekivali da ćemo čuti nešto novo, niti smo čuli.
Narod je najviše bio stresiran što je pametni gradonačelnik zabranio rad kafića, pa se nije imala gdje piti tradicionalna subotnja kafa, a bilo je prilično lijepo vrijeme, posebno u odnosu na danas.
Dodik nije glup. Ne bi posezao za onakvom retorikom i propagandom kada od toga ne bi imao koristi. To me navodi na zakljucak da ta prica ipak pali. Mozda ne pali u BL, ali sta cemo sa ostalih 900,000 ljudi u RS? Kod dobrog dijela ljudi ocito pali, jer da ne pali, ne bi se ni koristila.
A sta tek reci za Srbiju? Razumijem za medije u RS, ali zar su svi mediji u Srbiji "dirigovani" i zar svi tretiraju svoju publiku kao mentalno retardirane ovce koje ce povjerovati u sve sto kazu?
Valjda je najvažnije bilo kako su se osjećali upravo Banjalučani, jer je njima "prijetila" najveća opasnost od eventualnih "nemira".
Ukratko, mediji su prepumpali jučerašnje događaje, a ni ovaj forum po običaju nije ostao imun u pretjerivanju i priželjkivanju raznoraznih nemira (kao uostalom i u slučaju prošlonedeljnog otvaranja Ferhadije).
A tek za Srbiju reći da mediji nisu dirigovani je smiješno. Pa Vučić između ostalog ogromnu podršku i dobija na osnovu dramatičnih i bombastičnih izjava, na koje se inače prima bar pola zemaljske kugle. Ne kažem da je Vučić najveći demagog na ovim prostorima (konkurencija je zaista žestoka), ali da je najuspješniji, to sigurno jeste.