Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post Reply
smijesni_ste

#1351 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by smijesni_ste »

Nisam znao da smo mi Švicarska naspram RS-a dok nisam pročitao na forumu, mislio sam da smo Baketov vilajet, hvala što ste me prosvijetlili :lol: :lol: :roll:
zrakomlat

#1352 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by zrakomlat »

sumirprimus wrote:Kaje parola vako"zeljka primi i ti kurza da i nama svane "
:lol: :lol: :place1: :pisnuo: :odustajem: predajem se :lol:
:lol: :lol: :lol:

Đe si bola sumire, nema te tamo
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1353 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by _BataZiv_0809 »

Kikibombona wrote:
Pa gdje zivis ti covjece!?? :D
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
Danguba

#1354 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

Image

desno, bukva do bukve a lijevo se ne vidi od medjeda...

nego, je li zavrseno prvo poluvrijeme?
Zgoljo

#1355 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Zgoljo »

smijesni_ste wrote:Nisam znao da smo mi Švicarska naspram RS-a dok nisam pročitao na forumu, mislio sam da smo Baketov vilajet, hvala što ste me prosvijetlili :lol: :lol: :roll:
Mi smo dno a oni su jos ispod dna,mulj.

Necemo se valjda s njima porediti,jadni mi ako budemo njih uzimali kao mjerilo i ako budemo slavili cinjenicu da smo ispred njih.
Last edited by Zgoljo on 14/05/2016 17:01, edited 1 time in total.
GeeTnT

#1356 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by GeeTnT »

smijesni_ste wrote:Nisam znao da smo mi Švicarska naspram RS-a dok nisam pročitao na forumu, mislio sam da smo Baketov vilajet, hvala što ste me prosvijetlili :lol: :lol: :roll:
Znas onu merlinovu "moj je zivot svicarska".... to ti danas vise ruralnog stanovnistva pjevusi u federaciji dok idu do prve poslovnice WU, s druge strane gledam... jbt, danas gledam ove sa protesta, pa gotovo svi jos radno sposobni a zuba niko nema...haj razumijem ove sto pokusavaju da lice na cicu, ali ovi mladji...puuuu jbt
Drvosjeca iz Dejcica

#1357 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ripicipi wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Zgoljo wrote:Drago mi je da su Bosnjaci proleteri,kosmopolite,regionalci,Vučićevi prijatelji opet mogli vidjeti sta je glavna preokupacija onih kojima bi oni pruzali ruku pomirenja.Dakle,takmicenje u tome ko vise mrzi BiH,Bosnjake,Tursku,Bakira.....I onih koji za i onih koji su protiv Dodika.
Takodje mi je drago i sto je omiljenja televizija bosnjakcih proletera Pink tv uprilicila program gdje se nekoliko stotina puta PC nazvala drzavom koja nema nista sa BiH.
A to je poseban fenomen...sutra bi svi ponovo na koncert Marije Šerifović. :oops:
Znaci fuj sve srpko?
Iako nit' slusam tu muziku, nit' nju, ali tvoja izjava je na granici sa danasnjim porukama iz Banjaluke.
Ja pamtim malo duže... :oops:

http://www.index.hr/vijesti/clanak/mari ... 69125.aspx
arzuhal

#1358 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

Kako bi bilo dobro da nas Njemačka napadne i okupira...
Zgoljo

#1359 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Zgoljo »

Ripicipi wrote:
Zgoljo wrote:Drago mi je da su Bosnjaci proleteri,kosmopolite,regionalci,Vučićevi prijatelji opet mogli vidjeti sta je glavna preokupacija onih kojima bi oni pruzali ruku pomirenja.Dakle,takmicenje u tome ko vise mrzi BiH,Bosnjake,Tursku,Bakira.....I onih koji za i onih koji su protiv Dodika.
Takodje mi je drago i sto je omiljenja televizija bosnjakcih proletera Pink tv uprilicila program gdje se nekoliko stotina puta PC nazvala drzavom koja nema nista sa BiH.
A to je poseban fenomen...sutra bi svi ponovo na koncert Marije Šerifović. :oops:
Znaci fuj sve srpko?
Iako nit' slusam tu muziku, nit' nju, ali tvoja izjava je na granici sa danasnjim porukama iz Banjaluke.
Nisam rekao sve,rekao sam skoro sve.
Drvosjeca iz Dejcica

#1360 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Kikibombona wrote:
Iskreno ja nisam ni očekivao da će biti nereda danas ali sam očekivao nerade prije ovih skupova. Društvo u kojem propadnu tri banke i pritom nestane pola milijarde maraka u tim bankama sigurno ima ozbiljan problem samo sa sobom ako se ne zapita ko je kriv za to. Eto barem zbog toga sam očekivao da barem jedan prozor bude razbijen ako ništa drugo jer u svakom demokratskom društvu, koje nije sputano policijskim režimom, to bi se sigurno desilo. Prostor RS to odavno nije što pokazuju i ovi protesti.
Pa gdje zivis ti covjece!?? :D

I kod nas je propalo sve zivo, gola bijeda i goli ocaj. Ovdje vecinom tipkaju Sarajlije, gdje je situacija malo bolja u odnosu na bijedan prosjek, pa kontaju da je i u ostalim gradovima tako, jer iz Sarajeva nisu mrdnuli. Uprkos katastrofalnoj situaciji, na proteste se okuplja po par hiljada ljudi. Bio sam na nekoliko protesta. Nikakvog naboja, revolta, nista. Pa nije bilo ni onda kada se palilo i rusilo. Ljudi dodju da vide nesto, posto im je dosadno u zivotu. Belaj obicno naprave klinci kojima je u zivotu dobro, kojima je dosta 2km dnevno da se sa jaranima mogu skontati za paket trave ili dvolitru. Tako je bilo i na onim 'mega' protestima. RAZBIJALI SU KLINCI od kojih je malo ko bio punoljetan. Stariji su gledali sa strane, navijali ili se smijali. Policija isto gledala kako 20ak klinaca razvaljuje sjediste ZE-DO kantona. Da je organizacija postojala, bilo kakva, policija bi sa lakocom iskontrolisala situaciju.

U BL su organizovani stranacki protesti. Vecina prisutnih su clanovi partija. Mnoge su dovukli iz drugih gradova. Imali su vlastite redare i ljude u masi koji su kontrolisali situaciju. Dakle, belaja je moglo biti jedino da su stranke odlucile tako. Kao sto kaze Banjalucanka iznad, atmosfera je bila nikakva. Ljudi smoreni, bez ikakvog naboja. Dosli da ubiju dan, da vide nesto zanimljivo, da razbiju zivotnu kolotecinu.

Ovo danas je bio bal vampira dvije stranke. Evo, pogledaj sta govore gradjani Banjaluke i Istocnog Sarajeva. Pljuju i jedne i druge. 90% naroda ovo sranje ne zanima. Vidjelo se i po facama. Sve nekakve prikaze. Nijedan momak ili djevojka, neko moderno obucen, pristojnog izgleda. Sve nekakve spodobe, dziberi, najgori moguci sljam. Al' takvi su danas najglasniji.
Bankarski sektor je zdrav, nije propala niti jedna banka (barem zadnjih 15 godina), depoziti rastu...recimo jedan indikativan podatak. Ali slažem se da je i Federacija BiH u kurcu (mi smo toga barem svjesni) ali mi se čini da je RS još dublje iza kurca ali oni i dalje guslaju o Turcima, Sarajevu i ugroženosti. U F.BiH niko barem nije organizovao kontra proteste ili zabranjivao, ograničavao kretanje demonstranata...povelika je to razlika koju ti namjerno ne vidiš ili nisi sposoban da vidiš.
JThomas

#1361 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by JThomas »

Point. wrote: Cuj nema narod? Pa ko je bio na skupEvima, hologrami?
stranački ljudi i oni koje su oni poveli. jedina razlika što jedni drže budžet rs, a drugi pokušavaju da dođu u tu situaciju...
arzuhal

#1362 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by arzuhal »

Narod medijski izmanipulisan, poslom ucijenjen, nema ga puno ionako, štaš...Pa SNSD sam ima, kako voli ponavljati Rajko Vasić, 300.000 članova stranke na papiru. Pa zar ne bi makar svaki treći mogao doći na miting pa da ih bude 100.000? Pusti kraju...

Socijalna situacija ja popričilno zabetonirana onom etničkom/dejtonskom, tako da slijedi scenario kuhanja žabe u vidu nastavka bježanja s ovih prostora, topljenja biološke supstance, zatvaranja osnovnih škola, potpunom uništenju poljoprivrede i jeftinom kupovanju od strane stranaca onoga što bude još vrijedilo...Sve manje i manje će biti i snage i ljudi da se pobune, to je tako...
klavirdžija

#1363 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by klavirdžija »

I tako, završi se i ova epizoda "mi bi kao da protestujemo, a oni nam kao ne daju" letargije. :D

I smiješno i žalosno, istovremeno. Nema tu boljitka zadugo, i to ne samo u Miletovoj prćiji. Narod glup, lijen, pokvaren i zatucan, pa to ti je, i to važi za cijelu BiH.
JThomas

#1364 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by JThomas »

Bankarski sektor je zdrav, nije propala niti jedna banka (barem zadnjih 15 godina), depoziti rastu...recimo jedan indikativan podatak. Ali slažem se da je i Federacija BiH u kurcu (mi smo toga barem svjesni) ali mi se čini da je RS još dublje iza kurca ali oni i dalje guslaju o Turcima, Sarajevu i ugroženosti. U F.BiH niko barem nije organizovao kontra proteste ili zabranjivao, ograničavao kretanje demonstranata...povelika je to razlika koju ti namjerno ne vidiš ili nisi sposoban da vidiš.
pa upravo ti to ukazuje da su se u rs desili stranački protesti, a nikakav narodni bunt. protesti jedne političke opcije i kontraprotesti druge.

ovo su sve stranački vojnici, obični svijet koji to nije nikakvog razloga nema da izlazi na ulice ni za jedne ni za druge klovnove...to najbolje pokazuje broj ljudi na protestima.
Drvosjeca iz Dejcica

#1365 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

arzuhal wrote:Narod medijski izmanipulisan, poslom ucijenjen, nema ga puno ionako, štaš...Pa SNSD sam ima, kako voli ponavljati Rajko Vasić, 300.000 članova stranke na papiru. Pa zar ne bi makar svaki treći mogao doći na miting pa da ih bude 100.000? Pusti kraju...

Socijalna situacija ja popričilno zabetonirana onom etničkom/dejtonskom, tako da slijedi scenario kuhanja žabe u vidu nastavka bježanja s ovih prostora, topljenja biološke supstance, zatvaranja osnovnih škola, potpunom uništenju poljoprivrede i jeftinom kupovanju od strane stranaca onoga što bude još vrijedilo...Sve manje i manje će biti i snage i ljudi da se pobune, to je tako...
To je nagori problem koji ljudi u manjem BH entitetu ne vide a ni u većem nije ništa bolje. I fakat mi ne ide u glavu da ljudi i narodi pristaju na sve to, praktično potpisuju bjanko smrtovnicu za sebe i svoje potomke. :roll: Sutra će biti krivi stranci što pokupovaše firme, Arapi koji kupuju zemljište, Rusi koji opušu zadnje ostatke i Turci koji na kapaljku investiraju u BiH.
baxul

#1366 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by baxul »

dva skupa. na oba podržani ratni zločinci.
dovoljno.
Last edited by baxul on 14/05/2016 17:23, edited 1 time in total.
Drvosjeca iz Dejcica

#1367 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

"Sa jedne strane mitingovali su četnici koji bi željeli da su lopovi, a sa druge strane kontramiting su održali lopovi koji bi željeli da su veći četnici. Mitingašima se pridružila kćerka Radovana Karadžića, a kontramitingašima sin Ratka Mladića. Ove blasfemične događaje začinio je akapela nastup Milorada Dodika koji je izveo čuveni kič hit Mileta Kitića 'Ne može nam niko ništa'", kazao je za Klix.ba Bursać i dodao:
General War

#1368 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by General War »

"Ako nas nisu do sada čuli, danas hoće sigurno. Ako dođemo sljedeći put, ovdje će biti puno više grla", bio je kategoričan Bosić. :lol:
JThomas

#1369 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by JThomas »

kakvo nepoznavanje materije, čuj mileta kitića...
sarajevo999999

#1370 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by sarajevo999999 »

Sjeverna Koreja, do ovih protesta nisam znao kako tamo "stoje stvari". Znaci, da se brojem ljudi na mitingu ne bi obrukali (citaj koncert Rizze Ruze ispred BBI) SNSD pravi spiskove po skolama, ministarstvima, postama i sl. Ko se ne potpise-otkaz a ko se potpise a ne cekira na standu u Banja Luci-otkaz. Pa jebote to nema nigdje osim u Sjevernoj Koreji. Smijem se kladiti da 3/4 onog svijeta ne voli ni Dodika ni SNSD a tu su da bi zadrzali posao, i opet ce glasati da bi opet zadrzali taj posao.

Po meni, opozicija je organizacijom masovnih protesta napravila ogroman uspjeh, prvenstveno u psiholoskom smislu. Tu mislim na razbijanje kulta licnosti Dodika. Pokazali su sposobnost da ispred Dodikovog nosa dovuku 10 hiljada ljudi uprkos svim njegovim opstrukcijama.
U sustini, Mile je doveo RS do propasti u svakom smislu a to ce biti jasno tek prvog mjeseca bez penzija i plata (oboje na budzetu). A taj mjesec je blize i blize.
General War

#1371 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by General War »

Point. wrote:
General War wrote:
Point. wrote:
Definitivno bolestan narod, sklon mitomaniji, velicanju zla i lazima. Kakva 'rpa seljacina sa dna kace.
De ba odvadi malo, narod nema nikakve veze sa ovim performansom...vec kako vec neko rece; cetnici bez para protiv cetnika sa parama.
Cuj nema narod? Pa ko je bio na skupEvima, hologrami?
Uh velika rulja se skupila, sve komotno da ih sve skupis mogu na slobodin stadion smjestit :lol:
kad se vidi ikonografija i sta ko prica...oporbene junose protiv junosa na vlasti.
radostan dan

#1372 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by radostan dan »

General War wrote:"Ako nas nisu do sada čuli, danas hoće sigurno. Ako dođemo sljedeći put, ovdje će biti puno više grla", bio je kategoričan Bosić. :lol:

:mrgreen: :mrgreen: :D

Podsvijest je čudo...
cenecimoveocino

#1373 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by cenecimoveocino »

General War wrote:"Ako nas nisu do sada čuli, danas hoće sigurno. Ako dođemo sljedeći put, ovdje će biti puno više grla", bio je kategoričan Bosić. :lol:
beeee beeeee
Danguba

#1374 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by Danguba »

baxul wrote:dva skupa. na oba podržani ratni zločinci.
dovoljno.
neprijatelj moga neprijatelja SU moja dva neprijatelja :izet: :izet:
GeeTnT

#1375 Re: Protesti u RS 14.05 : opoziciono izrežirano "Srpsko proljeće?"

Post by GeeTnT »

klavirdžija wrote:I tako, završi se i ova epizoda "mi bi kao da protestujemo, a oni nam kao ne daju" letargije. :D

I smiješno i žalosno, istovremeno. Nema tu boljitka zadugo, i to ne samo u Miletovoj prćiji. Narod glup, lijen, pokvaren i zatucan, pa to ti je, i to važi za cijelu BiH.
Da postoji u Hrvatskoj SAO i Martic na celu nesumnjivo bi bilo i ovakvih skupova, a naravno bilo bi i onih koji bi kao i ti danas trpao sve u isti kos...jbg.. nije to tako.

BiH ima karcinom, a danas se i uzivo vidio. Karcinometar pokazuje da tkivo odumire...odstranjivanje 49% bi bilo pogubno za cijeli sklop, a lijecenje je skupo i dugotrajno....
Post Reply