Poniženo se mogu osjećati samo Bosanci i Hercegovci, jer im godinama Hercegovačke Ustaše u saradnji sa svojim partnerima ukinuti sva prava i nametnuti državu po vjerskom modelu i državu naroda. E neće moći. Samo građanska BiH i nikako drugačije. Šta se Dalić ima osječati poniženo, kad ne živi u BiH. Bolje da se osjeća poniženo, jer mu je na dočeku iz Rusije pjevao osvjedočeni ustaša i rasista Thompson.sadie_forever wrote:Kad se samo sjetim koliko sam svim srcem navijala za njih,sad se kajem![]()
Dalić: Komšić nije hrvatski predsjednik, niti ga Zagreb smije prihvatiti. Ja se kao Hrvat iz Livna osjećam poniženo
Protesti u Mostaru protiv Komsica
- Better Man
#26 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
- Kolinda
#27 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
RasistaBetter Man wrote:Poniženo se mogu osjećati samo Bosanci i Hercegovci, jer im godinama Hercegovačke Ustaše u saradnji sa svojim partnerima ukinuti sva prava i nametnuti državu po vjerskom modelu i državu naroda. E neće moći. Samo građanska BiH i nikako drugačije. Šta se Dalić ima osječati poniženo, kad ne živi u BiH. Bolje da se osjeća poniženo, jer mu je na dočeku iz Rusije pjevao osvjedočeni ustaša i rasista Thompson.sadie_forever wrote:Kad se samo sjetim koliko sam svim srcem navijala za njih,sad se kajem![]()
Dalić: Komšić nije hrvatski predsjednik, niti ga Zagreb smije prihvatiti. Ja se kao Hrvat iz Livna osjećam poniženo
-
megaribi1
#28 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
1988 glasao sam za Ćeranića izabran Bogićević
1990 glasao za Durakovića, Gljivu, Perkovića, Mateljana, Kecmanovića, Latinovića i Lagumdžiju - nijedan nije izabran
1996 glasao za Ivu Komšića - nije izabran
1998 glasao za Gradimira Gojera - nije izabran
2002 glasao za Aliju Behmena - nije izabran
2006 bio na putu pa nisam glasao
2010 glasao za Željka Komšića - izabran
2014 glasao za Bakira Hadžiomerovića - nije izabran
2018 glasao za Denisa Bećirevića - nije izabran
Dakle: jedini kandidat za Predsjedništvo SFRJ ili BiH da sam ja glasao za njega i da je izabran je ovaj koga osporavaju i to u samo jednom od njegova tri mandata. Gledajući HDZ logiku ja sam samo jednom imao svog legitimnog predstavnika i trebao bih organizovati protest jer nije demokratski da drugi biraju mog predstavnika,
1990 glasao za Durakovića, Gljivu, Perkovića, Mateljana, Kecmanovića, Latinovića i Lagumdžiju - nijedan nije izabran
Dakle: jedini kandidat za Predsjedništvo SFRJ ili BiH da sam ja glasao za njega i da je izabran je ovaj koga osporavaju i to u samo jednom od njegova tri mandata. Gledajući HDZ logiku ja sam samo jednom imao svog legitimnog predstavnika i trebao bih organizovati protest jer nije demokratski da drugi biraju mog predstavnika,
- Better Man
#29 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Itekako ustaša i rasista. Dovoljno je vidjeti ikonografiju na njegovim koncertima i poslušati pjesme koje pjeva. Čega se čitava Evropa stidi i nad čim se zgražava, budala se ponosi.Kolinda wrote:RasistaBetter Man wrote:Poniženo se mogu osjećati samo Bosanci i Hercegovci, jer im godinama Hercegovačke Ustaše u saradnji sa svojim partnerima ukinuti sva prava i nametnuti državu po vjerskom modelu i državu naroda. E neće moći. Samo građanska BiH i nikako drugačije. Šta se Dalić ima osječati poniženo, kad ne živi u BiH. Bolje da se osjeća poniženo, jer mu je na dočeku iz Rusije pjevao osvjedočeni ustaša i rasista Thompson.sadie_forever wrote:Kad se samo sjetim koliko sam svim srcem navijala za njih,sad se kajem![]()
Dalić: Komšić nije hrvatski predsjednik, niti ga Zagreb smije prihvatiti. Ja se kao Hrvat iz Livna osjećam poniženo![]()
evo još jednog
![]()
- Maraschino
#30 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Je li to pocela balvanijada ili samo kmece?
- Kikibombona
#31 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
1. 70-80 000 Bosnjaka/Bosanaca/Ostalih je glasalo sa ciljem da preglasa Hrvate. To je mali procenat ukupnog broja. Ostatak svakako cine glasaci tzv. Demokratske fronte.
2. Hercegovci redovno preglasavaju Hrvate u Hrvatskoj. Imam druga tamo, bas se nasladjuje radi ponovnog izbora Komsica, zato sto Hercegovci dovode HDZ na vlast u Hrvatskoj.
3. Dosadni ste vise.
...
E sad, druga je stvar sto su Bosnjaci izabrali Hrvatima, Bosnjacima i Srbima potpunog debila i neradnika - Zeljka Komsica. To govori da su Bosnjaci politicki zatucan narod, jednako kao bosanski Srbi i Hrvati.
2. Hercegovci redovno preglasavaju Hrvate u Hrvatskoj. Imam druga tamo, bas se nasladjuje radi ponovnog izbora Komsica, zato sto Hercegovci dovode HDZ na vlast u Hrvatskoj.
3. Dosadni ste vise.
...
E sad, druga je stvar sto su Bosnjaci izabrali Hrvatima, Bosnjacima i Srbima potpunog debila i neradnika - Zeljka Komsica. To govori da su Bosnjaci politicki zatucan narod, jednako kao bosanski Srbi i Hrvati.
-
furlan
#32 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Ma zaigrala se deca, nemojte biti na kraj srca.
- Maraschino
#33 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Zasto je najvise nevazecih listica u Drvaru, B.Grahovu, Glamocu...za clanove predsjednistva?
Je li to iz bratske ljubavi SNSD-HDZ?
Ako imaju tako dobre odnose zasto Srbi iz tih opstina nisu podrzali Covica?
Je li to iz bratske ljubavi SNSD-HDZ?
Ako imaju tako dobre odnose zasto Srbi iz tih opstina nisu podrzali Covica?
-
dezurni_ucenik
#34 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Dalić za Klix.ba: Politika me ne zanima, ne razumijem zašto izmišljaju moje izjave
https://www.klix.ba/sport/nogomet/dalic ... /181011151
- SaraFina
#35 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
dezurni_ucenik wrote:Dalić za Klix.ba: Politika me ne zanima, ne razumijem zašto izmišljaju moje izjave
https://www.klix.ba/sport/nogomet/dalic ... /181011151
Čuj što? Što su ti HDZ-ovci pokvarena gamad. Metuzalemi... Djecu na ulice poslali da im daju alibi u tkz; mimohodom, za budući ulazak u vlast... (kao eto sve su pokušaliI i nedolazak na sijednicu VM i protest) onda izmišljaju spinove podrške.
Cuj 10k... i pale svijeće... Svjesni izgleda da je Čović "pokojnik" u narednih osam godina kao član presjedništva
U Mostaru 10 tisuća![]()
Hrvata marširalo protiv Komšića
OKO 10.000 Hrvata sudjelovalo je u četvrtak navečer na prosvjedu u Mostaru protiv izbora Željka Komšića za hrvatskog člana predsjedništva BiH koji je izabran glasovima Bošnjaka.
Prosvjednici su upozorili kako se suživot u BiH ne može graditi negiranjem političke volje Hrvata te su pozvali na izmjene Izbornog zakona.
"Želimo dati do znanja svim građanima BiH da postoje mladi ljudi koji su uglavnom hrvatske narodnosti koji traže da se poštuju naši interesi, naši zahtjevi, jer se s nama, na kraju krajeva, mora graditi BiH i ako žele dobro Bosni i Hercegovini da trebaju ubuduće uvažavati interese nas mlađih i inače našeg naroda u BiH'', rekao je jedan od prosvjednika Petar Ćavar.
Uz isticanje transparenata #notmypresident i nacionalnih zastava u BiH, Hrvati su se okupili na prostoru sveučilišnog Kampusa na poziv neformalne Facebook skupine 'RIP Democracy in BiH'. Na početku prosvjeda okupilo se između 4000 i 5000 ljudi, a kolonu koja je završila svoj hod kod ureda što ga je u Mostaru otvorio odlazeći hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović priključio se veliki broj mladih i drugih Mostaraca, ali i Hrvata koji su pristigli iz susjednih općina.
Kolona duga jedan kilometar
Kolona s ljudima koja je ispunila glavne ulice Mostara je u jednome trenutku bila dugačka skoro kilometar.
Ispred Čovića ureda u Mostaru brojni su zapalili svijeće i time, kako su objasnili, simbolično poslali poruku o hrvatskoj prisutnosti u BiH i gaženju njihovih prava.
Probošnjački političar hrvatskih korijena Komšić je nedugo nakon što je izabran za člana Predsjedništva BiH najavio da će zatvoriti taj ured i ponuditi ga studentima, ali su ga odmah odbili studenti Sveučilišta na kojemu se nastava odvija na hrvatskom jeziku. Komšića su nazvali personom non grata.
Desetak većinskih hrvatskih općina, među kojima su Grude, Posušje, Čapljina, te institucija također su u protekla dva dana poručile Komšiću kako nije dobrodošao
Last edited by SaraFina on 12/10/2018 00:42, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#36 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
more...sadie_forever wrote:Sta mislite,dal ovo moze eskalirat u nesto vece?

- SaraFina
#37 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
pici wrote:more...sadie_forever wrote:Sta mislite,dal ovo moze eskalirat u nesto vece?
Na Ivan Sedlu?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#38 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica

de vako svaki dan da tusim kandila ... STOP TURSKOM ZULUMU!!!

jel ovo neste ni na hrvatskom da pisete iz protesta il neki baustelac se zajbo u stampariji
- Capajebo
#39 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Jos malo pa ce moci tu samo da citaju knjige 
-
putokaz1
#40 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
NOT MY PRESIDENT Šefik Dž
ITuzla treba isto ipak 11000 razlike znači nešto,Tuzla je važnija od 10 Trnova
ITuzla treba isto ipak 11000 razlike znači nešto,Tuzla je važnija od 10 Trnova
-
dert
#41 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
pici wrote:
jel ovo neste ni na hrvatskom da pisete iz protesta il neki baustelac se zajbo u stampariji
Buduci TELEKTUALCI /kenjci i kenje /
- Point.
#42 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Jel ovo neka engleska verzija novohrvatskogpici wrote:
- choxnox
#43 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Prije iducih izbora samo reci za koga planiras glasati pa da unaprijed znamo ko nema sansemegaribi1 wrote:1988 glasao sam za Ćeranića izabran Bogićević
- mO k3
#44 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Kladionica , kako mu stoji to??choxnox wrote:Prije iducih izbora samo reci za koga planiras glasati pa da unaprijed znamo ko nema sansemegaribi1 wrote:1988 glasao sam za Ćeranića izabran Bogićević
- Logovan
#45 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Možeš objašnjavati, ali neće shvatiti. A ne vjerujem kakvi glupani, idioti.Heller wrote:Nek im neko objasni šta Demokratija znači.Idemedosumom wrote:Cuj RIP DEMOCRACY
Stanje katastrofalno u obrazovanju, zdravstvu, itd, ali sve to nije bitno, daj Čovića.
-
Heller
#46 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Očekivao sam cirlicu da Covke skonta
- mO k3
#47 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
10.000 na protestima
- azurna_obala
#48 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Koje fajde od protesta
Jebe se nekome
Jebe se nekome
- mO k3
#49 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
azurna_obala wrote:Koje fajde od protesta![]()
Jebe se nekome
-
džakailibu
#50 Re: Protesti u Mostaru protiv Komsica
Koliko sam primjetio ni jedne zastave BiH. Koji su to glupani koji pricom furaju da su zastitnici BiH a u praksi se pokazu ono sto stvarno jesu. pa da su bar jednu zastavu BiH ponijeli sa sobom da zamazu svoje namjere ali jok....Bolje pisati pisma braci bosnjacima tri dana pred izbore