Jack Be Nimble wrote:Nista od ovoga bio sam na par protesta, danas na zadnjem. Nema nikakve poente, ljudi dodju a ne znaju ni zasta protestuju, nista nije povezano, nezna se ko pije a ko placa. Dreba ima vodja, dreba im kicma, sada je totalno rasulo, ali imaju masu. Tesko se prenosi na ostale gradove, mediji uopste o tome i ne pricaju. Ja bi isao pred wall street ali isto ispred fox news, msnbc, cnn itd.
Mislim da je priča prilično predimenzionirana.
Prvi protest je rečeno da ih je 1.200, a 200-ak se skupilo (zbog čega medijski CNN to i nije pokrio kao top temu), ali, u svakom slučaju, drago mi je što imamo ovdje forumaša koji je na licu mjesta, pa ako budeš raspoložen možeš nešto informativno i poantirati.
CNN svakodnevno izvještava o protestima, Juliana Assangea uopće ne spominje.
Uhapšeni su prenoćili jednu noć u zatvoru i pušteni su, u Kini bi odležali 6-mjesečni period, bez ikakve registracije ili javljanja porodici.
A vjerujem da je bilo i brutalnosti policije.
Anonimusi su preko noći postali organizirani, ali je interesantno što daju podršku Sirijcima, kao i Amerikancima, svugdje su zemljopisno raspoređeni, a mojih nekoliko nasumičnih susreta daje mi za pravo reći da u internetskoj arei postoje
antianonimusi, željni daljnjega učenja, a najmanje su naivni da bi im
otvaranje portova u Siriji ili SAD-u, od nekih tamo slučajnikâ, tek tako promaklo.
Ako dođe do omasovljenja, vidjet ćemo šta se iza brda valja, koristi li to
Tea Partyju ili možda čak samome Obami, kome se buduće predsjednikovanje počelo ozbiljno dovoditi u pitanje.
Također može doći i do daljnje radikalizacije protestnih okupljanja
worldwide, što također mogu iskoristiti razni burzovni mešetari, radikalni elementi francuski željni rata na Istoku, radikalni elementi izraelsko-američki željni rata na Istoku, radikalni elementi iranski željni rata na Zapadu, itd., itd.
Historija je obično voljela pokazati da kada je ekonomija slaba, ili kada se želi odglumiti da je slabija no što stvarno jeste, rat postaje simpatična opcija.
A u iskrenost narodnu ne sumnjam: ni u Americi, ni u Siriji, ni u BiH, ni u RH, samo treba shvatiti da prvo treba u svojoj kući vladare počistiti da bi se pristojno komuniciralo sa prvim komšijom.