Protesti u Americi.

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1951 Re: Protesti u Americi.

Post by UnscarD »

Odgovor na Jeffersonov post...

E osim jednog kafica na SouthBeachu na koji smo slucajno nabasali, otovorili vrata a iznutra nas zapljusno dal Sinan Sakic, dal Saban Saulic, ne smijem se zakle't, nikoga od nasih nisam sretao. Eh da , ovaj konobar u NewYorku mi je rekao da zaradjuje izmedju 800-1200 USD a stan placa 1500USD. Ja ga zamolio da pojasni, kako moze da stan placa mjesecno 1500 USD a da zaradjuje izmedju 800-1200USD .... gleda me i kaze...dnevno 800USD , dnevno. Doduse radi 8 dana u mjesecu samo (vikend) samo.

OnTopic.
Barem sam tebi vise puta objasnjavao kako ja vidim situaciju ali evo mozgu i da ponovim.
Nekada davno mi je padalo na pamet da su ti "amerikanci" ili "rusi" ili na kraju krajeva "srbi" ili ovi ili oni, ovakvi ili onakvi. Onda sam shvatio da je to generalizacija jer sta god ja zamislio, upoznam nekoga ko mi taj sterotip srusi. Upoznam pametnog amerikanca, dobrog srbina :-D , civilizovanog rusa itd itd.
Onda sam tu podijelu po horizontali zamjenio za podijelu po vertikali. Shvatio sam da bogati uvijek zajebu siromasne i da nije bitno da li je siromasan amerikanac ili rus ili bosanac, isto je to. Takodjer sam shvatio da bogati postaju bogatiji i da se jaz produbljuje umjesto da se smanjuje. Shvatio sam da MMF ili World Bank uopste ne rade u interesu siromasnih. Shavatio sam da je Centralni bankarski sistem u privatnim umjesto u drzavnim rukama. To me onda neminovno odvuklo na polje zavjera pa sam par godina intenzivno "zvakao" taj materijal. Protabirio sve o Templarima, Masonima, Iluminatima, Komitetu 300, Trilatelarnoj komisiji, Crnom Plemstvu itd itd i jedno vrijeme , vjerovao da postoji grupa ljudi na svijetu koja negdje iz sjene vuce sve konce sa namjerom da nas sve porobi i sjebe. E onda se desio sljedeci evolutivni skok, pa tako sada ne mislim da postoji neko ko moze bas sve da kontrolise u skladu sa nekom skrivenom agendom, prosto jer je svijet komplexno mjesto sa puno varijabli.
To naravno ne znaci da USA vlada nece 11.Septembra 1973 srusiti legalno i demokratski izabranu vladu Salvadora Aljendea i o tome svojoj javnosti ne reci ni rijec a instalirati rezim Pinocea koji ce onda pobiti 50.000 ljudi ali ostati prijatelj vlade USA sa sve ispostovanim demokratskim principima. To takodjer ne znaci da USA nece nastaviti Imperijalisticku politiku dok svojoj javnosti lansiraju kovanice koje vole da cuju, kako donose demokratiju i civilizaciju napacenim divljacima (kako se samo malo toga promjenilo jer je vELIKA bRITANIJ, Spanija i ostale kolonijalne sile isto tako "pripitomljavala" nativno stanovnistvo Amerika a nad cim se svako normalan danas zgraza). Danas se pritomljavaju Iracani, Libijici, Afganistanci a probali su i Venecuelu ali su se ovi pokazali kao zilavi. I danas iste te floskuke prolaze a pojedini, kao sto cesto znas uraditi ti, ih brane. Za mene je to retrogradno razmisljanje ali ne osudjujem. Svakom njegovo. Da se vratim na sljedeci pomak. Svi oni, zajedno sa korporacijama koje su mozda i vece zlo, se ponasaju u skladu sa pravilima monetarnog sistema koji je ovakav kakav je vec dugo. Baziran na teorijama Adama Smitha, star oko 300 godina, evoluirao je u jedno nakazno cudoviste u kojem je sve dopusteno, ukoliko to donosi profit. Pravi neprijtalj naravno da nisu amerikanci, pa cak ni tih famozanih 1% koji zaista imaju ogromnu moc. Pravi neprijatelj je sam monetarni sistem. Dok se on ne ukloni, nikakavog napretka nece biti i svijet ce tonuti u vecu krizu iz koje nema vadjenja. Nije moguce u okvirima monetarnog sistema promjeniti nista znacajno. Da svakako je moguce tu i tamo primjenom neke regulative ograniciti moc neke korporacije ili pojedinca, nekom odredbom zastiti planetu ili nekim dekretom dati prava siromasnim gdje ih juce nisu imali. To je isto kao da imate pun frizider pokvarene hrane na koju naviru mravi. Gazeci ih , ubit ces ih nekoliko ali ce ih puno proci. Puno je logicnije ukoniti pokvarenu hranu iz frizidera. Ta pokvarena hrana je monetarni ekonomski sistem. USA je najglasnija u promovisanju tog sistema i na silu ga dovodi tamo gdje je drugacije. To nazivaju dovodjenjem demokratije a ustvari se radi o dovodjenju neoliberalne nakaze od ekonomije i otvaranja novih trzista koja su to tada bila zatvorena. Ima jos nekoliko zemalja na svijetu koje se tome odupiru. Prirodno, radi se mahom o zatvorenim drzavama kao sto je S.Koreja, Kuba, Iran, Venecuela, a donedavno Irak, Libija i Sirija.
Ovaj occupy pokret je o tome. Vjerovatno ne znaju svi da formulisu problem i da upru prstom u njega ali svi veoma jasno osjete da nesto sa svijetom debelo nije u redu. I zele to da promjene. I promjenit ce. Jer to je neminovno. Istorija je dokaz. Danasnja ljudka prava i ona pd prije samo 500 godina ili tacnije od Fr,Revolucije ne mogu da se porede. Amerika je bila pionir sa svojom deklaracijom. Svi ljudi su stvoreni jednaki...pa to je najaca misao kojoj covijecanstvo moze teziti ikada izrecena. Samo je zaboravljna i postala je mrtvo slovo na papiru. Amerika je tada bila najveca na svijetu. Amerika to na zalost odavno vise nije.
Eh da...911 was inside job.
occupylove

#1952 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

jos jedna opasna situacija i nova faza suzbijanja protesta gradjana i narodnih pokreta
'Golden Dawn " Grcka neo-nacisticka organizacija uskoro ce imati i kancelarije u ?
Njujorku ! :x
direktno podrzani od institucija rezima , policija ne reagira
( trenutno stanje nejasno, trazim link OWS Njujork je pokrenuo pravni postupak za zabranu toga pokreta u USA )
u Oaklandu su se pojavili plakati , nekakve novoformirane 'grupe gradjana" koji pozivaju 'Americke patriote "
da zaustave 'divljanja anarhista i Occupy u Oaklandu " bejzbol palicama
slucaj je prijavljen policiji Oaklanda
u Francuskoj ( vec stavljen video na ovoj temi par stranice prije )
pojavila se grupa omladinaca koje sebe nazivaju 'Lambda " , vec su napali Dzamiju u Marseju ( Klix.ba je izvjestio o tome takodjer )
slicno u Spaniji a i dalje gdje elita sada upotrebljava privatne zastitarske kompanije u extremne desnicare koje huska na radnike , studente , penzionere i sve ostale koji protestuju i kao strajkbrejkere
vec vidjena istorija , u krizi kapitalizma , 1930-tih u Evropi , a znamo ko je dosao na vlast i kako u Njemackoj i Italiji
evo kako "Zlatna Zora " iz Grcke rijesava "problem imigranata " u Grckoj , a policije nigdje na vidiku , novi i sada vrlo krvolocan protivnik se pojavio , narodni pokreti moraju sada prilagodjavati taktiku ;

jefferson

#1953 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

occupylove wrote:istorija covjecanstva ne pocinje sa USA :lol: u zadnjih jedva sto godina
oko 10 000 godina civilizacije , sada kao argument mogu pitati zasto koristimo kompas , barut , i slicne Kineski izume
ili Arapske numerizacije u matematici i tako u beskraj, ili Persijanci ili Indijci i itd..
kroz istoriju mnoge civilizacije i narodi su dali doprinos razvoju covjecanstva , pitanje je sta je danas 2012 ?
sta je danasnje dostignuce ? pa vidimo "herojska dostignuca" sistema od Grcke do Spanije i i'demokratiju " od Irako pa do Libije i dalje
pobogu covjece koje si ti skole zavrsio :lol:
Ti fakat imas problem.
Ne samo da nemas pojma o cemu pricas, nego si izuzetno bezobrazan.
Ovako, ja ti nisam kriv sto imas problem u americi i lijecis svoje komplekse ovdje
jaro, ako ti se ne svidja, put pod noge i razguli!
Ljude koji su te ugostili ovdje a nisu morali nazivas ubicama i zlocincima i generalizujes sve sto ti dodje pod ruku. To otprilike govori kakva si osoba tj. kakvog karaktera. Jbg. jaro, i ja sam htio biti astronaut ali nisam, i ne krivim nikog zbog sopstvenog neuspjeha nego sebe. Stoga, jaro, to sto imas problem u americi nije nicija krivica nego tvoja!
Ako ti se ne svidja, razguli!
Sto se tice skole, GARANT imam daleko vise nego ti!
occupylove

#1954 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

evo frisak clanak iz Njujorka , nema sanse da ce neo-fasisti iz Grcke " Golden dawn "( ili bilo koji drugi proci u Queensu dijelu Njujorka gdje zele otvoriti svoje kancelarije )
inace ? Ku Klux Klan je razumljivo podrzao otvaranje kancelarija te zlocinacke organizacije iz Grcke koja ima potporu iz sjene i struktura vlasti u Grckoj te 'demokratskih korporacija "
Occupy je kao i uvijek digao paniku i frku i organizirao narod :thumbup: uz mnostvo ostalih gradjana
smrt fasizmu -sloboda narodu !
a fasistickim pacovima da se vrate iz smrdljive kanalizacije odakle su i izronili umjesto da sire svoj smrad globalno

http://www.alternet.org/activism/new-yo ... paging=off
jefferson

#1955 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

UnscarD wrote:Odgovor na Jeffersonov post...

E osim jednog kafica na SouthBeachu na koji smo slucajno nabasali, otovorili vrata a iznutra nas zapljusno dal Sinan Sakic, dal Saban Saulic, ne smijem se zakle't, nikoga od nasih nisam sretao. Eh da , ovaj konobar u NewYorku mi je rekao da zaradjuje izmedju 800-1200 USD a stan placa 1500USD. Ja ga zamolio da pojasni, kako moze da stan placa mjesecno 1500 USD a da zaradjuje izmedju 800-1200USD .... gleda me i kaze...dnevno 800USD , dnevno. Doduse radi 8 dana u mjesecu samo (vikend) samo.

OnTopic.
Barem sam tebi vise puta objasnjavao kako ja vidim situaciju ali evo mozgu i da ponovim.
Nekada davno mi je padalo na pamet da su ti "amerikanci" ili "rusi" ili na kraju krajeva "srbi" ili ovi ili oni, ovakvi ili onakvi. Onda sam shvatio da je to generalizacija jer sta god ja zamislio, upoznam nekoga ko mi taj sterotip srusi. Upoznam pametnog amerikanca, dobrog srbina :-D , civilizovanog rusa itd itd.
Onda sam tu podijelu po horizontali zamjenio za podijelu po vertikali. Shvatio sam da bogati uvijek zajebu siromasne i da nije bitno da li je siromasan amerikanac ili rus ili bosanac, isto je to. Takodjer sam shvatio da bogati postaju bogatiji i da se jaz produbljuje umjesto da se smanjuje. Shvatio sam da MMF ili World Bank uopste ne rade u interesu siromasnih. Shavatio sam da je Centralni bankarski sistem u privatnim umjesto u drzavnim rukama. To me onda neminovno odvuklo na polje zavjera pa sam par godina intenzivno "zvakao" taj materijal. Protabirio sve o Templarima, Masonima, Iluminatima, Komitetu 300, Trilatelarnoj komisiji, Crnom Plemstvu itd itd i jedno vrijeme , vjerovao da postoji grupa ljudi na svijetu koja negdje iz sjene vuce sve konce sa namjerom da nas sve porobi i sjebe. E onda se desio sljedeci evolutivni skok, pa tako sada ne mislim da postoji neko ko moze bas sve da kontrolise u skladu sa nekom skrivenom agendom, prosto jer je svijet komplexno mjesto sa puno varijabli.
To naravno ne znaci da USA vlada nece 11.Septembra 1973 srusiti legalno i demokratski izabranu vladu Salvadora Aljendea i o tome svojoj javnosti ne reci ni rijec a instalirati rezim Pinocea koji ce onda pobiti 50.000 ljudi ali ostati prijatelj vlade USA sa sve ispostovanim demokratskim principima. To takodjer ne znaci da USA nece nastaviti Imperijalisticku politiku dok svojoj javnosti lansiraju kovanice koje vole da cuju, kako donose demokratiju i civilizaciju napacenim divljacima (kako se samo malo toga promjenilo jer je vELIKA bRITANIJ, Spanija i ostale kolonijalne sile isto tako "pripitomljavala" nativno stanovnistvo Amerika a nad cim se svako normalan danas zgraza). Danas se pritomljavaju Iracani, Libijici, Afganistanci a probali su i Venecuelu ali su se ovi pokazali kao zilavi. I danas iste te floskuke prolaze a pojedini, kao sto cesto znas uraditi ti, ih brane. Za mene je to retrogradno razmisljanje ali ne osudjujem. Svakom njegovo. Da se vratim na sljedeci pomak. Svi oni, zajedno sa korporacijama koje su mozda i vece zlo, se ponasaju u skladu sa pravilima monetarnog sistema koji je ovakav kakav je vec dugo. Baziran na teorijama Adama Smitha, star oko 300 godina, evoluirao je u jedno nakazno cudoviste u kojem je sve dopusteno, ukoliko to donosi profit. Pravi neprijtalj naravno da nisu amerikanci, pa cak ni tih famozanih 1% koji zaista imaju ogromnu moc. Pravi neprijatelj je sam monetarni sistem. Dok se on ne ukloni, nikakavog napretka nece biti i svijet ce tonuti u vecu krizu iz koje nema vadjenja. Nije moguce u okvirima monetarnog sistema promjeniti nista znacajno. Da svakako je moguce tu i tamo primjenom neke regulative ograniciti moc neke korporacije ili pojedinca, nekom odredbom zastiti planetu ili nekim dekretom dati prava siromasnim gdje ih juce nisu imali. To je isto kao da imate pun frizider pokvarene hrane na koju naviru mravi. Gazeci ih , ubit ces ih nekoliko ali ce ih puno proci. Puno je logicnije ukoniti pokvarenu hranu iz frizidera. Ta pokvarena hrana je monetarni ekonomski sistem. USA je najglasnija u promovisanju tog sistema i na silu ga dovodi tamo gdje je drugacije. To nazivaju dovodjenjem demokratije a ustvari se radi o dovodjenju neoliberalne nakaze od ekonomije i otvaranja novih trzista koja su to tada bila zatvorena. Ima jos nekoliko zemalja na svijetu koje se tome odupiru. Prirodno, radi se mahom o zatvorenim drzavama kao sto je S.Koreja, Kuba, Iran, Venecuela, a donedavno Irak, Libija i Sirija.
Ovaj occupy pokret je o tome. Vjerovatno ne znaju svi da formulisu problem i da upru prstom u njega ali svi veoma jasno osjete da nesto sa svijetom debelo nije u redu. I zele to da promjene. I promjenit ce. Jer to je neminovno. Istorija je dokaz. Danasnja ljudka prava i ona pd prije samo 500 godina ili tacnije od Fr,Revolucije ne mogu da se porede. Amerika je bila pionir sa svojom deklaracijom. Svi ljudi su stvoreni jednaki...pa to je najaca misao kojoj covijecanstvo moze teziti ikada izrecena. Samo je zaboravljna i postala je mrtvo slovo na papiru. Amerika je tada bila najveca na svijetu. Amerika to na zalost odavno vise nije.
Sta drugo reci nego: da mi je biti ti na par dana!
reunion

#1956 Re: Protesti u Americi.

Post by reunion »

UnscarD wrote:...
:thumbup:
UnscarD wrote:
Indeed, my Friend.
occupylove

#1957 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

27 Oktobar , i dalje , datumi se samo smijenjuju , probudjeni narod ne odustaje
Spanija , Grcka , Portugal Rumunija ..USA Kanada , Meksiko i Chile
trebam li nabrajati dalje ?
elita je sve zbijenija , krije se iza tjelohranitelja i bunkera i luksuznih zimovalista i ljetovalista
sirovi snimak od par sati , ( sve sada ide uzivo , testiramo novi globalni sistem :thumbup: )

nema folovi-golovi vec direktno medju raju ..uzivo

Madrid

Avetinho

#1958 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

reunion wrote:
UnscarD wrote:...
:thumbup:
UnscarD wrote:
Indeed, my Friend.
Eh da... Ma sta gledo, ja vozio avion.
Avetinho

#1959 Re: Protesti u Americi.

Post by Avetinho »

Ovo mi je najbolje:
occupylove wrote: elita je sve zbijenija , krije se iza tjelohranitelja i bunkera i luksuznih zimovalista i ljetovalista
A Simpozijum se hrabro baca pod tenkove iza monitora.
jefferson

#1960 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

Ja Sam Odavle wrote:Ovo mi je najbolje:
occupylove wrote: elita je sve zbijenija , krije se iza tjelohranitelja i bunkera i luksuznih zimovalista i ljetovalista
:lol: :lol: :lol: :lol:
Kao sto rece, ceka kinesko iskrcavanje na South Beach-u :lol:
occupylove

#1961 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

jefferson wrote:
Ja Sam Odavle wrote:Ovo mi je najbolje:
:lol: :lol: :lol: :lol:
Kao sto rece, ceka kinesko iskrcavanje na South Beach-u :lol:
pa evo za Hiper Amerikance ( vece i od samih Amerikanaca)
novi film , 'Crvena zora ", premijera u Novembru , Kinezi napadaju ! :lol:

occupylove

#1962 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

pa evo malo za teoreticare zavjere i 'novi svjetski poredak "?
projekt filma ; 'Grey state" ( siva drzava ) studenata iz Mineapolisa

nema straha , ipak je ovo samo concept za film :D , samo fikcija sta se moze desiti u slucaju ekonomskoga kolapsa
ili ?
sta vi mislite ;-)

jefferson

#1963 Re: Protesti u Americi.

Post by jefferson »

Kasnis jaro 28 godina :lol:
Na kraju krajeva, nismo mi ti koji cekamo kineze.
Bilje biti hiper-amerikanac nego iz daljine navijati za promjene dok ti guzica uziva blagodeti americke.
Sto bi se reklo akademski, cista hipokrizija (a psotoje dale bolji nazivi koji bi tebe opisali).
Jack Be Nimble

#1964 Re: Protesti u Americi.

Post by Jack Be Nimble »

occupylove wrote:

Nisu Kinezi nego Sjeverna Koreja. Trebala je biti Kina medjutim posto je vecina kina pod kinskim vlasnistvom u USA skontali su da ce biti bolje ako su Koreanci bad guys.
zlajapravaraja

#1965 Re: Protesti u Americi.

Post by zlajapravaraja »

occupylove wrote: pa evo za Hiper Amerikance ( vece i od samih Amerikanaca)

Joj parola u trejleru :lol: :lol: :lol:

Treba "Okjupaj Holivud" ocam' :lol:
occupylove

#1966 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Oakland marsira i opet , godisnjica brutalne akcije sigurnosnih snaga , protiv Occupy Oakland kada je zamalo ubijen Iracki ratni veteran Scot Olsen , pogotkom u glavu policijskim projektilom i mnogo ozlijedjenih
Scot marsira zajedno sa svojom bracom i sestrama i atmosfera je dobra !
legendarni Oakland !
po meni najbolje face OWS USA ! i jebeno borbeni !

http://www.ustream.tv/channel/occupysftv
occupylove

#1967 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

naravno , kao i uvijek totalno besmisleno ..
500 policajaca , i jos oko 1000 u rezervi prati Occupy Oakland :lol: na godisnjicu , najbrutalnijih napada na Americke
gradjane ? a sta su mislili ?
da ce se krenuti u palez i unistavanje :lol:
pa cega se toliko boje
u pitanju je ljubav i druzenje .. budaletine ..
Amerikanci ? imate ozbiljan problem sa demokratijom ,koje je sve manje , a sve vise tesko naoruzanih odreda sigurnosti
ali atmosfera je i dalje dobra i zezancija , legende Oaklanda :dance:

http://globalrevolution.tv/
occupylove

#1968 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

samo kao dodatak , jedna jaranica , pripadnica OWS ( elitne jedinice zapadne obale USA ) i voli ovu Islandsku grupu , i za nju i za sve ostale borce za slobodu
inace Island je kratko i jebitacno odjebao i MMF i Evropsku banku , izvrsio restrukciju finansijskoga sektora, pohapsio masu lihvara i strpao ih na robiju i zaplijenio im imovinu i podijelio narodu , smijenili su skoro cijelu vladu i sve ministre
i jos stosta :thumbup:
za hrabri a tako mali Island , moze se kada se hoce i narod zna !

occupylove

#1969 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Naomi Klajn , i njen bestseler , knjiga i film , jedan od "ideologa " ako tako mozemo reci, za OWS
kojemu pruza podrsku uz masu ostalih vrhunskih intelektualaca u USA
obavezno stivo za " hipike , komunjare , prljave radikale , narkomane i itd " :lol:

occupylove

#1970 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

Italija , Spanija i dalje i ovoga 27 Oktobra , na ulicama , narodnim skupstinama , na socijalnim mrezama .. budjenje se nastavlja
Wiskonsin, Occupy i svi ostali ( nazivi vise nisu vazni , sada nova skracenica :D UFAA) u zajednickom frontu , globalno
video konferencija iz Njujorka , , globalni video-stream , samo zajedno , i samo naprijed ;

http://new.livestream.com/UnitedFrontAA/ufaa2012
occupylove

#1971 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

neocekivana podrska za Occupy pokret je dosla ni manje niti vise nego od visokoga zvanicnika tacnije direktora jedne od najvecih i najstarijih banaka na planeti ; Engleske banke
pojavio se na debati o Occupy pokretu u Londonu i ne malo iznenadjenim novinarima izjavio da uprkos silovitoj i brutalnoj kampanji protiv pokreta ? Occupy ima pravo i reforma finansijskoga sektora mora zapoceti i da je pokret Occupy imao veliki efekt na ( ali skriven od javnosti ) najvaznije politicare na zapadu , koji su naravno odgovorili pendrecima i hapsenjima ,
sta je care direktore banke Engleske ?
frka ?
ili pokusava spasiti svoje dupe u giganstkim skandalima koje potresaju finansijska trzista i duboku krizu u EU , ili krizu kapitalizma ;

http://www.independent.co.uk/news/uk/po ... 31521.html
a super -oluja Sandy je mozda najbolje medijska pokrivena oluja u istoriji , u Njujorku jeste bilo zeznuto ( i ne samo u Njujorku )
sve se smiruje sada , mediji su i malo pretjerivali sa svim 'katastroficnim izvjestajima "
situacije se popravlja i zivot ide dalje
Occupy je pokrenuo humanitarne akcije i manio se politike za sada , ipak oko pola miliona raseljenih i oko 6 miliona bez struje
a svim gradjanima koji su pogodjeni olujom stoljeca , da i dalje budu oprezni i zelim puno srece u brzom oporavku njihovih gradova i zajednica od nacinjene stete
occupylove

#1972 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

pomoc za sve one pogodjene super-olujom Sandy , kao sto rekoh , zaboraviti sada politicke razlike i ostale akcije ce se zaustaviti i svi napori usmjereni da se pomogne ljudima poslije oluje , samo jedna od inicijativa ;
http://interoccupy.net/occupysandy/
occupylove

#1974 Re: Protesti u Americi.

Post by occupylove »

hrastov žižak wrote:http://www.guardian.co.uk/world/video/2 ... mali-video
ova i dalje huška :-)
naravno , a sta drugo i moze ? psihopata , bolesnici ..umjesto da pomogne oko 8 miliona Amerikanaca koji se smrzavaju bez struje i kanalizacije i pitke vode
uglavnom ?
svi u radne akcije i pomoci narodu i to je naredjenje , ako nisi tamo kao ja ( ja sam na Floridi ) onda donacijama ili bilo sta sto moze pomoci ;

http://globalrevolution.tv/
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#1975 Re: Protesti u Americi.

Post by Hame_ »

occupylove wrote:sta je care direktore banke Engleske ?
frka ?
ili pokusava spasiti svoje dupe u giganstkim skandalima koje potresaju finansijska trzista i duboku krizu u EU , ili krizu kapitalizma
Hvala ti što me nasmija :D
Post Reply