Protesti u Americi.

Post Reply
agnostic_front

#1626 Re: Protesti u Americi.

Post by agnostic_front »

Ali ako je Foxnews izvor vijesti, to bi valjda znacilo da to nije istina :-)
Challenger__

#1627 Re: Protesti u Americi.

Post by Challenger__ »

Istu ocjenu je ponovio na skorašnjem samitu G20 u Meksiku:

http://www.vijesti.me/svijet/putin-otuz ... anak-79036
agnostic_front

#1628 Re: Protesti u Americi.

Post by agnostic_front »

Nije ponovio to. Izjavio je da je ohrabren kako EU namjerava da rijesi krizu i da je zabrinut sta ce se desiti sa dolarom. Pored ostalog razgovarao je sa Obamom o stanju u Siriji.

Nije ponovio da je USA svjetski parazit, kako to naziva mahalski vijesti.me.

Ali posto je foxnews masonska alatka, onda jeste, ponovio je to na skorasnjem samitu u meksiku.

I mahalski vijesti.me bi trebao napisati od koga preuzima vijesti, ili napisati ime svog reportera koji se nalazio na samitu u meksiku.
Challenger__

#1629 Re: Protesti u Americi.

Post by Challenger__ »

agnostic_front wrote:Nije ponovio da je USA svjetski parazit, kako to naziva mahalski vijesti.me.
Šta ti buncaš? Čitaš li šta piše?

quote: "Putin je optužio SAD da je "parazit" svjetske ekonomije zbog svih svojih dugova.

"Njihov dug je 15 triliona", rekao je Putin. "Što će se dogoditi sa svjetskom glavnom rezervnom valutom? Za kakav scenario treba da se pripremimo".
agnostic_front

#1630 Re: Protesti u Americi.

Post by agnostic_front »

Govorim ti da Putin nije izjavio da je USA svjetski praazit na samitu g20 u meksiku.

Quote cega? vijesti.me??? Pa jel vidis ti na ovom sa-x kakve gluposti valjaju kad objavljuju clanke??
sta je vijesti.me i koliko su pouzdan izvor?? to te pitam.
Da li je neki njihov novinar bio na samitu g20? Zasto ne pise ime autora clanka? zasto ne pise od koga je preuzeta vijest?

EDIT: http://video.foxnews.com/v/169548371600 ... g20-summit
Evo vidis, nesto ovako. Gdje je reporter portala vijesti.me iz meksika?

I da dodam jos nesto. Vidis kako ti optuzujes nekakve masone i ste sve ne da lazu (CNN, Fox, NBC, BBC), a sasvim normalno bez ikakve provjere uzimas clanke nekih u najmanju ruku sumnjivih medija koji postoje tek godinu dana, i plasiras kao istinu.
Challenger__

#1631 Re: Protesti u Americi.

Post by Challenger__ »

Ma jašta bolan. Današnje SAD su izvor ekonomske i političke stabilnosti. Ne daj da ti mozak pomute "masonski i lokalni" mediji.

Uživaj.

p.s.

Ne laži, ni jednom riječju, nikada nisam napisao "masonski mediji". Ali, piši tako, ako će ti biti lakše. Piši.
Challenger__

#1632 Re: Protesti u Americi.

Post by Challenger__ »

Još nešto... Ne pišem ja da bih tebe i tebi slične nešto uvjerio, nego da bih ljudima otvorenim za činjenice skrenuo pažnju na neke drugačije stavove. A kada me već, navodno, parafraziraš, potrudi se da ne lažeš.

Toliko.
simpozijum delirijum

#1633 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

Spanci su legende , imaju zaista divne i borbene pjesme , pjesmom u revoluciju :D
trenutno protest Spanskih rudara i njihovih familija , ori se pjesma prkosna ...dok u Briselu se sastaju govnari sa Merkelovom na celu ( inace kancelarka Merkel je sto se pokusava sakriti , dok je bila mlada , radila za zloglasnu Istocno-Njemacku obavjestajnu sluzbu Stasi koja je u smrt odvela hiljade Istocno-Njemackih gradjana u doba SSSR ), i samit EU ovoga vikenda , imamo iznenadjenje i za njih od Occupy Brisel , prokleti krvoloci , Merkel kaze da se mora stedjeti i stegnuti kais preko ledja proletera , e pa necemo tako gaduro !
zestoki Spanski borci , snimci i prenos uzivo ;
http://www.livestream.com/spanishrevolutionsol
dostash

#1634 Re: Protesti u Americi.

Post by dostash »

dostash wrote:Kad ćeš ovamo simpozijum da popijemo jednu pivu i popričamo o tom tvom pokretu?
Ja bih zaista volio da se pridružim vašem pokretu, jako me podsjeća na naš dosta! pokret...kada dolaziš ovamo da zalijemo jednu pivu i da vam se pridružim?
simpozijum delirijum

#1635 Re: Protesti u Americi.

dostash wrote:
dostash wrote:Kad ćeš ovamo simpozijum da popijemo jednu pivu i popričamo o tom tvom pokretu?
Ja bih zaista volio da se pridružim vašem pokretu, jako me podsjeća na naš dosta! pokret...kada dolaziš ovamo da zalijemo jednu pivu i da vam se pridružim?
kada ustedim love :D , bar penzionerske dane sigurno zelim provesti u svojoj lokalnoj domovini, mada mi je planeta zemlja domovina , jer osnovna ideja pokreta je da smo ljudska bica na prvome mjestu ,bez obzira na rasu , vjeru , nacionalnost protiv 1% oligarhije i sistema koji je u raspadu ( trebaju li vam dokazi da je sistem truo ? od Grcke do Spanije ili Bliskoga istoka i dalje ili cijela EU zona , i USA takodjer , ekoloske katastrofe i ratovi , jad i bijeda ..)
i da imamo pravo na zivot dostojan covjeka i za to se borimo , ovo je globalno velika nada za mlade ljude i niko nije sam , svi smo zajedno zato i stavljam toliko linkova
naziv nije bitan ; 'Dosta" ili "Occupy", 'Arapsko proljece" ili "Americka jesen " , 'Indignadosi, 15M"( Spanija ) ili "LaRoya 132"( Meksiko )
ili 'Marple Spring" ( Kanada ,Kvebek ili Red square= crveni kvadrat )
organizujete se , krenite, uvezite se
smija ce vam se , ponizavati vas , slati policiju na vas , trolace i spamovati vas , prijetiti i pljuvati..
mozda na momenat ce sve izgledati glupo i beznadezno dok sa sacicom ljudi protestujes na ulici ,i gledaju vas kao jadne budale i naivce, ali ? dan po dan korak po korak ?
ljudi ce se probuditi i pridruziti vam se .. ne odustajte ! lijepo bi bilo vidjeti i snimke iz BiH na globalnoj mrezi revolucije :thumbup:
prigodni spot ;
dostash

#1636 Re: Protesti u Americi.

Post by dostash »

Pravo dobra pjesma...eto da znaš kako neko sa druge strane planete upravo cupka uz ovu tvoju pjesmu. :thumbup:

(taj neko sam ja, čisto da ne bude nedoumica)
simpozijum delirijum

#1637 Re: Protesti u Americi.

dostash wrote:Pravo dobra pjesma...eto da znaš kako neko sa druge strane planete upravo cupka uz ovu tvoju pjesmu. :thumbup:

(taj neko sam ja, čisto da ne bude nedoumica)
pa evo jos jedna numera :D
u pitanju su zestoki "Immortal tehnique", fakticki jedni od osnivaca OWS USA , od prvoga dana aktivni
povratak pravoga Hip-Hopa i Rap muzike , spadaju u zestoko krilo Occupy pokreta , bez dlake na jeziku i vrlo borbeni
mnogo su ucinili i dalje cine za OWS i sada internacionalno , momci koji su doslovno cijeli svoj zivot usmjerili u revolucionarnu borbu i za pokret

dostash

#1638 Re: Protesti u Americi.

Post by dostash »

Yeah man...da madafakin bedlfild (valjda sam tačno napisao, odustao sam sa kursa engleskog zbog revolucije)
Postavljaj još ovakve mjuze, totalno u mom fazonu. YO, YO, taj rad :thumbup:
simpozijum delirijum

#1639 Re: Protesti u Americi.

uz muzicare koji podrzavaju evoluciju-revoluciju je i Tom Morelo

formirana je udarna brigada ! "Guitar army" , da face iz Njujorka koje vidite na paradi 1 Maj ?
bili su tesko ozlijedjeni od strane policije i dalje su tu ( i ona zgodna cura i cudne friziure .. njen momak , kosti su im slomili , ali ? oni i dalje pjevaju , jebeni heroji z Njujorka !)
armija muzicara , detalji slijede ... :thumbup:

dostash

#1640 Re: Protesti u Americi.

Post by dostash »

simpozijum delirijum wrote:uz muzicare koji podrzavaju evoluciju-revoluciju je i Tom Morelo

formirana je udarna brigada ! "Guitar army" , da face iz Njujorka koje vidite na paradi 1 Maj ?
bili su tesko ozlijedjeni od strane policije i dalje su tu ( i ona zgodna cura i cudne friziure .. njen momak , kosti su im slomili , ali ? oni i dalje pjevaju , jebeni heroji z Njujorka !)
armija muzicara , detalji slijede ... :thumbup:

Znaš li gdje bih mogao nabaviti kostim kao kod lika u pozadini, ali u bojama Bosne i Hercegovine? Zamisli Ferhadijom Kemal Monteno, a ja u kostimu ovakvom...kakva bi to revolucija bila! Veličina XL, malo sam se ubucio u zadnje vrijeme.

Inače super video, vidi se da je fina gradska raja u pitanju. :thumbup:
simpozijum delirijum

#1641 Re: Protesti u Americi.

nastavljamo u pozitivnome raspolozenju , sta rade braca i sestre u Dojclandu ? :D
pa ? snimci od prije desetak dana "Blockupy Frankfurt" , ludi su ko' struja :lol:
vrlo opustena atmosfera u doticnome kampu uz nezaobilaznu Hare Krisnu :lol: mnogo muzike i smijeha
ali ne zaboravite da su takodjer vrlo borbeni kada treba , policija ih je napokon pustila na miru , a sta ce tim pozitivnim budaletinama :lol: ?

cool !

simpozijum delirijum

#1642 Re: Protesti u Americi.

vikend je , i kao uvijek ; spisak desavanja na globalnome frontu ;
Japancima pukao film , poslije iznenadne i hinjske odluke Japanskoga parlamenta pod pritiskom TEPCO korporacije ( a ko ce drugi ? samo i sve za profit !) da se poslije zemljotresa i cunamija 2011 ponovo pokrenu zatvorene nuklearne centrale ? stotine hiljada Japanaca je izaslo na ulice , potpuno samoorganizovani
napravili su zivi stiti svojim tijelima oko nuklearnih centrala i ne dozvoljavaju uposlenicima da im pridju
manji sukobi sa policijom koja se trenutno povukla potpuno nemocna da kontrolise toliku masu ljudi
ako imate zivaca guglajte o unistenoj nuklearnoj centrali u Fukushimi i u kakvome je stanju trenutno , uzas ! tri puta gore od Cernobila !!!
podrska Japancima , obratili su se i redakciji Globalrevolution TV sa apelom da se vijest o njihovoj pobuna rasiri nezavisnim svjetskim mrezama i to svi pripadnici Occupy i svih pogotovo ekoloskih pokreta upravo intenzivno cine
jer korporacijski mediji sute kao zaliveni naravno o najvecem desavanju naroda u Japanu u vise decenija ..
pratimo borbu Japanaca , borbu doslovno za njihov opstanak .. a i nas opstanak , jos jedna ili dvije takve katastrofe kao u Fukushimi i bit ce "vozdra raja " za zivot na planeti..( u USA ima istih takvih modela reaktora kao Fukushima starih 40 godina , oko 20 komada i u pogonu su i stalno se nesto kvari oko njih .. )
a sta je sa BiH , pogotovo Sarajevom ?
izgleda nema nikakvih problema :mrgreen: ? sve je super ? sistem "radi " kao Svicarska ?
mozda ovaj clanak donekle objasnjava letargiju ;
http://www.e-novine.com/stav/67292-Zato ... obili.html
simpozijum delirijum

#1643 Re: Protesti u Americi.

mada ima jos masu desavanja od Chilea i 100 000 studenata na ulici , ili Montreal ili Filadelfija USA i jos mnogo toga uz Meksiko i izbore 1 Jula te masovne proteste tamo takodjer ipak paznja se posvecuje Japanu trenutno,
Japanci ponovo apeliraju posto su u totalnoj medijskoj blokadi , (demokratija je definitivno umrla u Japanu 29 Juna 2012 !! ) da se sire linkovi i video o njihovim protestima , i dalje drze blokirano nekoliko nuklearnih centrala , ali su na izmaku snaga ( vec 48 sati bez sna )
i na ulicama u ocajnoj brobi protiv odluke da se ponovo aktiviraju nuklearne centrale , svi narodni pokreti od USA do Evrope veceras raspravljaju i urgetno se sastaju i pokusavaju naci nacin kako pomoci Japanskome narodu u ovoj sudbonosnoj borbi za sudbinu Japana
fakat se covjek cini nemocan nekada protiv tih zlocinackih industrijskih lobija i korporacija ..
srecom mada video-linkovi stalno padaju ( vrlo sumnjivo da linkovi iz Japana tehnoloske supersile odjednom imaju tako puno problema :x )
informacije se sire te pozivi za urgetne akcije u narednim danima ( mozda ispred Japanskih ambasada i nuklearnih centrala i po USA i Evropi ? vidjecemo sta ce narodni komiteti i ekoloski pokreti odluciti )
za Japan, za divni i hrabri narod Japana ( ne zaboravite koliko su pomogli i BiH )
video iz Tokija ( dok youtube ga ne cenzurira );

simpozijum delirijum

#1644 Re: Protesti u Americi.

fokus na Japan i dalje puna podrska i svi nezavisni mediji ustupaju svoj prostor sada njima
Oi ( ili se izgovara 'oji "? ) nuklearna centrala , jedna od blokiranih , pokusavaju uvesti radnike morskim putem camcima , Japanski ribari ih pokusavaju blokirati svojim plovilima , ludilo u Japanu , ludilo od strane njihovoga korumpiranoga parlamenta i aplsolutni rekord od 60 sati sada od kada su masovni protesti doslovno explodirali sirom Japana i skandiranja i blokiranja i ganjanja sa policijom , non-stop ispred Oi nuklearke .., pa na cemu su ti japanci ?
prenos uzivo , linkovi se vracaju :thumbup: ( a sta elita misli ? da imaju bolje hakere :lol: od Globalrevolution TV ?)
http://www.ustream.tv/channel/iwj-oita1
simpozijum delirijum

#1645 Re: Protesti u Americi.

u Filadelfiji je pred 4 Juli samit 0WS USA ,
5 dana manifestacija, sastanaka i druzenja pripadnika Occupy pokreta iz cijele USA
Kris Hedzis i mnogi ostali intelektualci su odrzali inspirirajuce govore za tesko ranjeni OWS USA
Oakland je fakticki umro , borci ili ( uz nekoliko mrtvih , i oko 4000 uhapsenih ) su u teskoj ilegali (nema nista linkovi i nista , vozdra ! ali su i dalje zivi nasi heroji !! :thumbup: neka se oporave, ulijecemo svi kada bude vrijeme .. , nisu sami nasa braca i sestre )
Portland , dvoje mrtvih oko 500 uhapsenih
i uzasavajuci podaci o zlocinackoj represiji protiv Occupy pokreta koje je sada cak i komisija UN za ljudska prava pokrenula kao pitanje ?
ali ? niko nije rekao da ce biti lagano ,neka bude ipak pozitivno u srcu zlocinacke korporacijske imperije , mnogo muzike , mnogo ljubavi za sve nas i vas koji citate ove postove i sve zajedno ,
ipak ? Occupy je nenunistiv !
300 000 je ( ukljucujuci i moju malenkost uz zamalo da spalim svoj PC sirio vijesti o Japanu ili sada o Meksiku i dalje )
iskusni borci , mladost USA , prava mladost USA a ne turbo-folk levati , vec junaci sa asfalta :thumbup:
napokon i krvolcna korporacijska policija USA daje respect preostalim zestokim borcima OWS
povlaci se ali i udara ..

snimci od sinoc .. ovo su momci i cure od svojih 17 -20 godina , nova zestoka generacija boraca

simpozijum delirijum

#1647 Re: Protesti u Americi.

ne treba biti malodusam i lako odustajati ,ipak Occupy ne odustaje i evo primjera ; u ovim trenutcima OWS marsira kroz Filadelfiju , uhapsena sinoc a fakticki djeca ( izmedju 16 i 20 godina ) novi narastaj OWS su pusteni na slobodu uz malu kauciju , poslije velikoga pritiska nevladinih grupa sirom USA ! :thumbup: velicanstvene scene u momentu kada strajkaci telekom kompanije Verizon , jedne od najvecih u USA se pridruzuju marsu OWS ! mars raste iz minute u minut , ..
policiju u Filadelfiji lagano hvata panika :lol: smradovi korumiprani ,jer djecu hapse koja nista ucinila nisu
http://globalrevolution.tv/
simpozijum delirijum

#1648 Re: Protesti u Americi.

pomoci se moze ako se nije u mogucnosti biti fizicki prisutan i donacijama 8-)
ne mora biti cak ni novac , hrana , obuca, lijekovi .. i ima jos par metoda kojim se moze vrsiti pritisak na snage represije , i vrlo vazno takodjer siriti informacije
evo primjer ;
"NATO 5" grupa od 5 pripadnika 0WS je uhapsena u Cikagu na samitu NATO u Maju mjesecu , pod optuzbom za terorizam , kaucija im je 5 miliona dolara !!!
zna se sta to znaci u danasnjoj USA ( tretman kao u S. Koreji , pravac konc-logor i nestace zauvijek u nekim od CIA gulaga )
"specijalci" su im upali u iznajmljeni stan i navodno nasli opremu za pravljenje Molotovljevih koktela ?
nije bilo nikakvoga oruzja , cak niti hemijskih supstanci kojima bi se moglo naciniti ta "popularna " naprava koju koriste demonstranti pogotovo u Grckoj u zadnje vrijeme , nista nepoznato za policije sirom svijeta koje se tuku sa demonstrantima i nista spektakularno ...
u medijim u USA su napuhali ovaj slucaj kao da su pokusali napraviti atomsku bombu kojom ce napasti nevine i dobre ljude iz NATO
dokazi kojim raspolazu snage represije protiv NATO 5 su tako na staklenim nogama , u Cikagu su juce pripradnici OWS usli u sudnicu za vrijeme saslusanja pred sudijom , jos masa njih je bila pred zgradom drzavnoga tuzioca
herojstvo i prkos i podrska za pripadnike OWS koji su uhapseni zbog svojih politickih ubjedjenja i nisu jedini ..http://nato5.occupychi.org/
Adampeace_k

#1649 Re: Protesti u Americi.

Post by Adampeace_k »

Šta ti imaš protiv NATO-a? NATO i Amerika su naši prijatelji. NATO zaustavio rat u Bosni, eno FBI neki dan pronašao hakera u Banjaluci koji potkradao ljude širom svijeta. Pitao bih te ja da je tebi onaj Plavšić skinuo koju milju sa računa. Amerika, NATO, FBI :thumbup:
simpozijum delirijum

#1650 Re: Protesti u Americi.

Adampeace_k wrote:Šta ti imaš protiv NATO-a? NATO i Amerika su naši prijatelji. NATO zaustavio rat u Bosni, eno FBI neki dan pronašao hakera u Banjaluci koji potkradao ljude širom svijeta. Pitao bih te ja da je tebi onaj Plavšić skinuo koju milju sa računa. Amerika, NATO, FBI :thumbup:
nemam nista protiv navedenih organizacija ako se drze svoga mandata , medjunarodnih zakona i u slucaju FBI Ustava USA !
ali ? to nije slucaj , oruzana i snage sile pod komandom 1 % elite , u njihovom interesu jedino a ne civila ..
video koji sve objasnjava , video sa Hrvatskim tiltom je izbrisan sa Youtube , cenzura brale ..
ali istina se ne moze sakriti :thumbup:
za sve pobijene civile od strane najkrvozednije i najmocnije vojne mashinerije imperijalista od vremena Hitlera !!
Dahlia Vasfi i njen herojski govor u USA kongresu ( i ona je na "crnoj listi " doticnih organizacija ,ziva je samo zahvaljujuci sto je vrlo poznata i ugledna , inace bi odavno dozivila 'nesrecu")

Post Reply