Protesti u Americi.

Post Reply
rhez

#1501 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

TRANCE wrote:Tema je legendarna, ovaj rhez fura ovog simpozijum dijasporca kroz tri stranice koji jadan ne konta mahalske folove iz Baznije :lol:
Jašta, slomih se furajući, a on ne kontajući.

peace
simpozijum delirijum

#1502 Re: Protesti u Americi.

Post by simpozijum delirijum »

do sada nisam vidio niti jedan inteligantan kontra argument , samo vidim trolove sa malim polnim organom
kriju se ..trolaju poput pacova , naokolo ..a ovako to radi narod koji ima hrabrosti, narod Kvebeka i Montreala .. :thumbup: snimak od veceras .., za one koji i uvijek kazem iz filma "Variola Vera " i Rade Serbedzija citat ;" picka je polni organ a pizda je karakterna osobina "

a ovdje vidimo u BiH ? , narod , i pickice na ovome forumu i tatine sinove , jer dolazimo po vas , samo polako .. :x guzonjini sinovi ..vi svi u ovome momentu koji citate ovaj forum a Babo vam ratni profiter koji je prodavao jedno jaje za 5 maraka i kilo' mlijeka u prahu za 20 maraka ? mi sada dolazimo , krvi da vam se napijemo :x ? a sta da vozate BMW i Audi A6 ?
userite se !

dolazimo po vas ...

rhez

#1503 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Uh simpozijum, evo i ja se usr'o a babo mi nije ratni profiter, mogu misliti kako je tek ovima što im babo jeste ratni profiter. Ma samo da mi je ona Guy Fawkes maska, kako bih sad dig'o revoluciju ocam. Ali polako, vidjeće oni kad naručim na ebayu. :wink:
simpozijum delirijum

#1504 Re: Protesti u Americi.

rhez wrote:
TRANCE wrote:Tema je legendarna, ovaj rhez fura ovog simpozijum dijasporca kroz tri stranice koji jadan ne konta mahalske folove iz Baznije :lol:
Jašta, slomih se furajući, a on ne kontajući.

peace

ma kontam ja , samo ja nisam pshijatar, ne lijecim oboljele ;
evo jedan video za kretene pa se lijepo opustite :D i zove se Bosna i Hercegovina , nasa domovina , papak , a ne " Boznia "mnogo krvi je palo da se sa tim zajebava zar ne >? koji jos skole nemaju ,.. ( jadna nam majka sa takvim kretenima polupismenima, skolovanima na turbo-folku i Ceci i Severini a dobre Pic..ke u zivotu nisu imali ..niti su osim na fotografiji vidjeli ?)!
jeste li vi trolovi guzili ista u zivotu ?/
ma jok ! samo drkaju :lol:

evo se lijepo opustite uz jedan video, na intelektualnome nivou ;
rhez

#1505 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Evo jedna i od mene, trenutno hit u Kvebeku...kako su samo kul likovi, jedva čekam da mi stigne maska sa ebaya da i ja budem kul. Expect us!

simpozijum delirijum

#1506 Re: Protesti u Americi.

Rhez
mada licno smatram da nemas muda za takvo sto , ali cisto kao prava muzicka numera :D
prezivjeo je svasta "Simpozijum", ali ? fali mi Ona , Portorikanka , iz Njujorka , koja je to zenska bila ? eh
ali "?
vratimo se revoluciji i sjebavanju jadnih trolova koji zguzili nista nisu .. :lol: i koji nece nista niti zguziti ;

rhez

#1507 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Joj dobre pjesme, još bolje trebe :thumbup: ...eto i mene u revoluciju, samo da panini sličice razmijenim.
Opetja033

#1508 Re: Protesti u Americi.

Post by Opetja033 »

simpozijum delirijum wrote:do sada nisam vidio niti jedan inteligantan kontra argument , samo vidim trolove sa malim polnim organom
kriju se ..trolaju poput pacova , naokolo ..a ovako to radi narod koji ima hrabrosti, narod Kvebeka i Montreala .. :thumbup: snimak od veceras .., za one koji i uvijek kazem iz filma "Variola Vera " i Rade Serbedzija citat ;" picka je polni organ a pizda je karakterna osobina "

a ovdje vidimo u BiH ? , narod , i pickice na ovome forumu i tatine sinove , jer dolazimo po vas , samo polako .. :x guzonjini sinovi ..vi svi u ovome momentu koji citate ovaj forum a Babo vam ratni profiter koji je prodavao jedno jaje za 5 maraka i kilo' mlijeka u prahu za 20 maraka ? mi sada dolazimo , krvi da vam se napijemo :x ? a sta da vozate BMW i Audi A6 ?
userite se !

dolazimo po vas ...

:lol: :lol: :lol:

Ocekivao sam u najmanju ruku da vidim frajera kako se zalijece pod transporter ili na kordon policije nakon ovog opisa a ono nekoliko desetina kloceva seta gradom sa kezom od uha do uha i udara po serpama. Ovo nazivati hrabroscu vise govori o osobi koja je to napisala.

I kome ti bolan prijetis? Niti mi je stari profiter, niti vozam BMW/Audija - ali bih itekako volio da mi se neko od tih tvojih klosara i parazita pojavi na vratima. Paraziti (ne obracam se konkretno tebi vec svim laznim revolucionarima), mrs na posao, trazite posao a ne trazite od drzave da vas hrani citav zivot. Eh a sada bi ono nesto kralo od nekog i poravnjavalo racuna a pojam mu lavovske hrabrosti mlatarati po loncicima u mirnim gradovima i gradicima.
simpozijum delirijum

#1509 Re: Protesti u Americi.

zelimo samo dobro , ravnopravnost , i 350 000 je na ulicama Kvebeka moj care ? i jos dalje ...
to je to ...( kada nas je bilo par hiljada ? udri i razbij i sta sada ??? stotine hiljada ???)
nema panike , jeste simbol 'crveni kvadrat"
jeste da se viju i masu crvenim zastavama , i jeste da je Marxsizam a ne cisti komunizam , ideja kao temelj ..
ne bojte se ? to je samo ideja kao i demokrscani i ili Liberali ,.. samo hvatamo ideje ,, jer ? Kapitalizam je mrtav !!
ima nas i Muslimana i Katolika i Pravoslavaca i svakakvih , i Budista i svih sa svih strana ..i Agnostika i Ateista
haoticno i slobodno ..
jer sa ovim sistemom moj care ?
nema buducnosti ...
simpozijum delirijum

#1510 Re: Protesti u Americi.

1992 su nam u Sarajevu rekli Alija i ekipa ; "rata nece biti "
pa poslije jedva zivu glavu izvukao i imamo trolove i guzonjine sinove na ovoj temi koji se trzaju i trolaju a lako ih pronaci i adresirati :-D ( a da polako ? :D
najebacete samo polako ,, za sve one hiljade mrtvih i onih koji i dalje umiru a babo vam u stranci ?? vi ratni profiteri ..)
jer otpor pocinje od Arapa ( muzika specijalno iz Egipta za OWS ) pa do USA .. obratite paznju za ziku' u pozadini ,...
civilni otpor , ajde carevi i carevice ? pokusajte ovo .. i hvala Egipatskim muzicarima za podrsku OWS !!! :thumbup:

rhez

#1511 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Kad čovjek vidi ova tvoja videa, prosto mu dođe da se pridruži Occupy pokretu...a to ti je i cilj, zar ne... U svakom slučaju čestitke na dobroj promociji pokreta, siguran sam da će nakon što pročitaju tvoje postove, hiljade novih pristalica se pridružiti. :thumbup:
rhez

#1512 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

simpozijum care, samo ti piši i ne zamjeri što se ponekad malo zezam. Nadam se da si prenio pozdrave američkom narodu...njihova patnja je i naša patnja. Javljaj šta se tamo dešava, ti si nam jedini izvor informacija.

peace
muzicar_iz_parka

#1513 Re: Protesti u Americi.

Post by muzicar_iz_parka »

Zvao ja prošle sedmice rođaka u Americi, štaš bjeda ne može mene zvati nema para, reče mi: "Vraćam se što prije budem mogao u BiH, ovdje nema života, živi se samo od rata". :lol:
Čak i potajni kralj narodne muzike dj krmak opjevao muke našeg naroda u USofA:

:evil:
TRANCE

#1514 Re: Protesti u Americi.

Post by TRANCE »

simpozijum delirijum wrote:do sada nisam vidio niti jedan inteligantan kontra argument , samo vidim trolove sa malim polnim organom

userite se !

dolazimo po vas ...

:lol: :lol: :lol:
Koliko je tebi godina, hajd' nam iskreno priznaj? Ako je preko 15, trebaš se ozbiljno zabrinuti.
Ako se već furaš na revoluciju u Americi i slične gluposti, evo ti jedan klip da prvo vidiš kako se to radi:

Eto, sad uporedi ovu sirotinju koja radi za 50 maraka mjesečno po Kirgistanu, Gruziji, Siriji i sl. državama s tvojim zgubidanima sa šerpama i najnovijim Iphonovima :lol:
I btw. jedva čekamo da se ti iz Miamija vratiš u Bosnu da nam digneš revoluciju :lol:
simpozijum delirijum

#1515 Re: Protesti u Americi.

bori se za svoja prava , jer su "Oni" ista govna ..,mi smo zajedno , to je poruka, nema mrznje .. !
Oakland, legende :thumbup:
na hiljade ih marsira , u tisini, od svih OWS Oakland ? najsurovije suzbijen , i sada kada misle da su "mrtvi i u bijeni"
Oni marsiraju;
do bola i ponosa za Oakland !!;
http://globalrevolution.tv/
simpozijum delirijum

#1516 Re: Protesti u Americi.

rhez wrote:simpozijum care, samo ti piši i ne zamjeri što se ponekad malo zezam. Nadam se da si prenio pozdrave američkom narodu...njihova patnja je i naša patnja. Javljaj šta se tamo dešava, ti si nam jedini izvor informacija.

peace
ma nema frke jarane :D
PEACE !
ovaj globalni pokret je i druzenje , nije to samo lupanje serpama i puhanje pistaljki, jako bitan za mlade ljude
da se angaziraju na pozitivan nacin , mozemo polemisati do beskraja sta i kako dalje i sta ce biti
takodjer vrlo bitno je to zajednistvo i humanizam , na primjer; kada Egipatska mladost pruzi podrsku OWS Njujork
( trazim video od prije par mjeseci kada su demonstrirali ispred Ambasade USA u Kairu, kada je policija napala Njujorski kamp OWS i 30 000 ih se skupilo , i nisu vikali ;"smrt Americi" i slicno, vec pjevali i poslali podrsku i ljubav )
to je velicanstveno i dirljivo , kao sada solidarnost sa Kvebekom i Montrealom
sve rase, sve religije i nacionalnosti , sta ce biti dalje i kako ce se odvijati ko zna ?
ali ovaj pokret doista daje nadu u bolju buducnost, koliko je samo brakova skopljeno i novih prijateljstava :lol:
uglavnom ?
da ne supljiram dalje :D , nova web stranica , odlicno uradjena , price i dogodovstine "okupatora "
uz dobru muziku , i edukativne textove , svi se mozete pridruziti ako hocete , to i jeste sustina , nije ovo nikakva politicka partija , vec ideja ;
http://occupiedstories.com/
simpozijum delirijum

#1517 Re: Protesti u Americi.

sta su u stvari "Casseroles ", lupanje u serpe i lonce i zvizdaljke ?
Juzno-Americki fazon ,, tacnije ako se ne varam iz Cilea , sada su tu bucnu taktiku usvojili i primjenjuju protestanti sirom svijeta
u Montrealu je to krenulo sa 50-ak studenata , prije koju sedmicu , prva noc je bilo 100 ljudi , i zacudjeni prolaznici :D
a danas ?
na hiljade ih je , i snimci iz Njujorka 30 Maj , solidarit'e !!
Njujorska policija je totalno izgubila kontrolu i totalno zbunjena novom taktikom boraca OWS , jedino sto im je preostalo je da pljuju , da vrijedjaju i batinaju , kao i uvijek do sada zadnjih evo vec 9 mjeseci..

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1518 Re: Protesti u Americi.

Post by Velkoski »

jes vama dosadno u amerikA :mrgreen:
simpozijum delirijum

#1519 Re: Protesti u Americi.

prijateljski savjet za sve forumase , najveca globalna kriza je pocela
Tokijska burza u panici , investitori se povlace, Njemacka burza takodjer
teska sedmica ili dvije sedmice na ekonomskome planu
uzroci trenutne panike na finansijskome sektoru su ;
kriza u Grckoj i pitanje opstanka EU ( izbori su u Grckoj 17 Juna , fakticki svi su ih otpisali cak i Grcka armija se sprema da preuzme vlast i suludo zar ne ?)
slabi rezultati oporavka USA privrede i zaposlenosti
Kina posustaje i biljezi veliki pad produktivnosti
ili ukratko na sta se vec mjesecima upozorava , kolaps sistema .. ali mi smo :"budale i hasisari i anarhisti i komunjare "
uglavnom posto nisam ekonomski strucnjak treba pitati za savjete ljude koji su skolovani ekonomisti i pripremati se
u Grckoj a sada i u Spaniji je vec krenuo stampedo na banke , ljude povlace sav kesh , nesigurnost
malo ljudi u USA je svjesno da penzionoga fonda vise nema
do 2025 ," kasica prasica" je prazna , i to totalno niti ustedjevine gradjana niti penzija , sistem se odrzava na kredit , a kredite treba vratiti a i Kinezi ne daju vise para i njima frka takodjer ..
ocekivati je da u slucaju vece panike gradjana, Banke ne samo u Spaniji i Grckoj proglase takozvani ;
"Bank holiday " ili blokiranje racuna , tacnije limitiranje iznosa koji se moze podici iz banaka dnevno ( to moze biti i manje od 50 dolara ili eura ) ili jednostavno mogu reci ; sipak !! nema nikome nista !!
i tako se to desi , samo jedno jutro , dodjes da platis racune kreditnome karticom a mashina ti kaze ;nula , nistica , zero .. jednostavno tako ..
kuca , auto, plazma TV i samo jedan dan , nema nista ,samo se boris da prehranis porodicu ..
vidjecemo sta ce se desiti ove i sljedece sedmice , a moze biti svasta ..
dobro bi dosli savjeti forumasa koji su skolovani ekonomisti
http://finance.yahoo.com/news/asia-stoc ... nance.html
Bedanec

#1520 Re: Protesti u Americi.

Post by Bedanec »

simpozijum delirijum wrote:prijateljski savjet za sve forumase , najveca globalna kriza je pocela
A i ja sam se nesto prehladio, prvi put nakon godinu dana.
Na sta ce ovo sve izac.
I jos moram i racune placat -- nista dzaba.

Ali ipak izgleda da ste pobijedili -- berza opet ide gore.
simpozijum delirijum

#1521 Re: Protesti u Americi.

Bedanec wrote:
simpozijum delirijum wrote:prijateljski savjet za sve forumase , najveca globalna kriza je pocela
A i ja sam se nesto prehladio, prvi put nakon godinu dana.
Na sta ce ovo sve izac.
I jos moram i racune placat -- nista dzaba.

Ali ipak izgleda da ste pobijedili -- berza opet ide gore.
hajmo opet kao maloj djeci objasnjavati :D , polako i strpljivo
sta je funkcija berze ? bilo koje berza ; Vol Strit ili London ili Frankfurt , Hong-Kong ?
sta je njihov proizvod ?
sta oni stvaraju svojim radom ?
ja vidim gradjevinca da pravi zgradu
vidim inzenjera da konstruira nove mashine ili IT softvere i slicno..
i komunalni radnici odrzavaju cistocu
sta je ta "Elita" finasijskih krvopija u stvari ? sta su ti bankari , sta oni konkretno stvaraju ? samo obrcu lovu koju je neko drugi proizveo svojim radom ?
kockarnica nase sudbine "Burza" ?
kapitalizam kocke ..i korumpirani politicari..
i kada zajebu narod kao u Grckoj ili Spaniji i sada u USA mora se placati stotine milijardi dolara i eura , a smradovi se i dalje kockaju i uzivaju u luksuzu ', i jos salju odrede policije i vojske zato sto se bunimo
i vase budjenje gospodine Bedanec ce izgleda biti vrlo bolno uskoro
ali ? nisi sam ! Occupy i ostali su tu da pomognu , ne brinite
evo sta dijete od 12 godina kaze;

o sistemu kapitalizma danas

mi smo za njih robovi , nista vise vrijedni od insekata ,..
rhez

#1522 Re: Protesti u Americi.

Post by rhez »

Šta ima simpozijum, kako revolucija?
Bedanec

#1523 Re: Protesti u Americi.

Post by Bedanec »

rhez wrote:Šta ima simpozijum, kako revolucija?
Vidio sam -- velika revolucija u Viskonzinu. Pobijedio na izborima za guvernera sa 99% glasova kandidat OWS Scott Walker.

Ups, nije nego thruhli konzervativac sto bi da uskracuje prava radnickoj klasi i proletarijatu.
Pa dje ste bolan simpozijum bili da ga rusite? Ja sam mislio to ce za vas bit sala, koliku podrsku uzivate u narodu i medju dvanaestogodisnjom djecom, koju izrabljujete u politicke svrhe.
simpozijum delirijum

#1524 Re: Protesti u Americi.

Bedanec wrote:
rhez wrote:Šta ima simpozijum, kako revolucija?
Vidio sam -- velika revolucija u Viskonzinu. Pobijedio na izborima za guvernera sa 99% glasova kandidat OWS Scott Walker.

Ups, nije nego thruhli konzervativac sto bi da uskracuje prava radnickoj klasi i proletarijatu.
Pa dje ste bolan simpozijum bili da ga rusite? Ja sam mislio to ce za vas bit sala, koliku podrsku uzivate u narodu i medju dvanaestogodisnjom djecom, koju izrabljujete u politicke svrhe.

Viskonsin je fakticki pokretac Occupy pokreta jos su u zimu 2011 su krenuli da ruse guvernera Skota ( stoji mu to ime , smrad jadni !)
okupirali gradsku vijecnicu , sindikati krenuli , 100 ooo na ulici , strajkovi .. !
i dali su inspiraciju uz vec spomenute Spance i Egipcane
uglavnom ?
ova bitka je izgubljena , tacno je Bedanec
zijanili smo :-) "bitka izgubljena ali ne i rat "
samo tri puta u zadnjih 100 godina u USA se pokusalo opozvati guvernera jedne od saveznih drzava USA i Skot Valker je jedini koji je pobijedio opoziv, pod pomalo sumnjivim okolnostima ,trazi se prebrojavanje glasova mada je za sada sve gotovo ..

dok konzervativci likuju , OWS i ostale gruope se ubrzano reaorganizira i uz radnicke sindikati takodjer..koji su se napokon probudili iz letargije
od sinoc upucen je poziv za generalni strajk u Viskonsinu
a Occupy Madison je krenuo ili ce krenuti veceras ili za koji dan u okupaciju gradskih trgova i demonstracije punom forcom
jeste malo demoralizirajuce ali ?
nema odustajanja !
Jack Be Nimble

#1525 Re: Protesti u Americi.

Post by Jack Be Nimble »

Jucer smo rekli NE jebenim radnickim sindikatima :D Sada je Obami otezana putanja ka narednih 4 godine, sada je momentum kod republikanaca. Demokrati su se borili da ne dodje do tih izbora jucer jer su znali da ce izgubiti, ali jebiga nisu uspjeli zaustaviti.
Post Reply