ti tako mislis , , nema problema , naivac ......Koolin1 wrote:Simpozium care... niko osim tebe vise i ne spominje ovaj OWS...
ups ! oko desetine hiljada policajaca i i sigurnosih snaga ?
a zasto trose stotine miliona dolara "
ti tako mislis , , nema problema , naivac ......Koolin1 wrote:Simpozium care... niko osim tebe vise i ne spominje ovaj OWS...
u pitanju je budjenje , okreni se oko sebe care ? cak i zombi Amerikanci se trzajuKoolin1 wrote:Simpozium care... niko osim tebe vise i ne spominje ovaj OWS...
Ubi se cojek objasnjavajuci svima kako smo svi mi --oni, samo sto to od nas jos niko ne zna.Koolin1 wrote:Simpozium care... niko osim tebe vise i ne spominje ovaj OWS...
Tu je opisan dogadjaj, ne praznik. Prvi Maj je kao praznik upravo prvo usvojen od socijalisticke internacionale i slicnih grupacija.simpozijum delirijum wrote:
znate li uopste zasto se slavi 1 Maj ? naravno besplatna lekcija iz istorije od mene za vas![]()
uopste nije Komunisticki cak niti Socijalisticki praznik fakticki po nastanku
jeza u ledja wrote:Tu je opisan dogadjaj, ne praznik. Prvi Maj je kao praznik upravo prvo usvojen od socijalisticke internacionale i slicnih grupacija.simpozijum delirijum wrote:
znate li uopste zasto se slavi 1 Maj ? naravno besplatna lekcija iz istorije od mene za vas![]()
PS: O Prvom Maju i historiji istog se uci u osnovnoj skoli.
Ma jah, mladost -- ludost.simpozijum delirijum wrote:jeza u ledja wrote:Tu je opisan dogadjaj, ne praznik. Prvi Maj je kao praznik upravo prvo usvojen od socijalisticke internacionale i slicnih grupacija.simpozijum delirijum wrote:
PS: O Prvom Maju i historiji istog se uci u osnovnoj skoli.
kako gdje , u USA se ne uci u skoli o 1 Maju,
a zasto se desava ovo sto se desava ?
Arapsko proljece , nemiri u Grckoj i Spaniji i dalje ..., evo u ovim trenutcima u Londonu idu na Londonsku berzu , luda mladost , da protestuju opet
Anarhisti ? Komunisti ? ili samo propaganda , da bi se bilo kakva pobuna naroda nemilosrdno ugusila
zasto milioni ljudi izlaze na ulice kada je sve "divno i krasno"?
zasto sigurnosne snage nervozno reagiraju i nasilnicki razbijaju proteste ? u 'zapadnim demokratijama "
cega se toliko boje ?
evo izvjestaj iz Montreala , u jednoj Kanadi koja ima razvijenu socijalu skoro kao i Skandinavske zemlje , i bune se studenti
nemilosrdno ih biju , gdje je demokratija ?
nesto nije u redu sa sistemom kada drzava bije vlastitu mladost , ma sta da je povod za proteste , koji su nenasilni vecinom
nesto tu ne stima , ali mozemo gurati sve pod tepih, i nista se ne desava ..
http://thepeoplesbookproject.com/2012/0 ... brutality/
Sistem u kolapsu?simpozijum delirijum wrote:Bedanec
i ostali ? stvarno vjerujete drzavnim , tacnije korporacijskim , medijima ?
slike govore vise od rijeci , na ovome videu , vidjecete hrabru mladost Oaklanda , i kako im kosti lome , niko kamen nije bacio , niti jedan izlog do tada nije bio razbijen , niti ijedan policajac nije ozlijedjen , ali stotine mladih Amerikanaca su i dalje u zatvoru , prebijeni , polomljeni sa apsurdnim optuzbama o "remecenju javnoga reda i mira"
gledajte ovaj video , dobro gledajte , sistem u kolapsu je najopasnija zvijer i kazem; sistem koji bije vlastitu mladost nema sanse za opstanak , ma sta da je povod za proteste , ma sta da je razlog ;
Razlika je u tome sto su oni znali za sta se biju, a OWS ne zna. Nema platforme, nema ideje kako da se ostvari platforma koje nema. Samo na ulicu, galamiti kako predstavljate 99%, a u stvari ste jedan vrlo mali ali bucni dio populacije koji razbija izloge i prevrce automobile, i ometa onih stvarnih 99% u normalnom zivotu tako sto blokiraju ulice kojima normalan svijet treba u normalno vrijeme da stigne na posao kako bi donijeli hljeb na sto.simpozijum delirijum wrote:Dzordz Orvel je davno rekao, pisac cuvene knjige "1984";
"kada vidim policijsku cizmu na licu covjeka ? znam na cijoj sam strani "
i opet nema odgovora na pitanje ;
zasto se ovo desava ?
cega se ta elita toliko boji ?, ako smo tako nemocni i jadni, zasto salju elitne trupe sigurnosnih snaga da nas biju ?
demokratija ?
sva ova desavanja me podsjecaju na vrijeme pada Berlinskoga zida 1990, tada su milioni ljudi bili na ulicama bivsega Sovjetskoga bloka , sada je isto, samo sa druge strane "zida"
i policija je bolje opremljena i cak i brutalnija
istorijska ironija
Hmm ovo me podsjeca na prvu polovinu 20. vijeka u Istocnoj Evropi i Aziji.simpozijum delirijum wrote:Bedanec i ostali 'konzervativci" i desnicari ,
zadnja vijest i po "naredjenju " iz San Franciska , svu stetu ( razbijene izloge , unistena vozila , ozlijedjene ljude i tako dalje .tokom 1 Maja ) i makar i znamo da je bilo provokatora i policijskih agenata , ali ? nema veze
pomazemo jedni drugima i za sramotu policiji ..
svu stetu snosi Occupy pokret i apsolutno dobrovoljci pokreta ce biti na raspolaganju svima onima koji su bili osteceni tokom desavanja 1 Maja, 100 % sve troskove snosi Occupy pokret
( steta se procenjuje oko milion dolara ) nije strasno , moglo je biti i gore ..
nema frke !
svako "ispljune " oko deset ili pet dolara, a ima nas fala bogu![]()
nema problema !
Pa prije dva-tri posta si napisao da vam je platforma -- "sve dzaba". Sad kad bi se mladjahni pripadnici pokretasimpozijum delirijum wrote:policajci u Minesoti drogiraju mladice i djevojke pripadnike Occupy pokreta !!!![]()
jebote ludjaka !!![]()
ovo je odjeknulo kao bomba medju OWS , sve je snimljeno i dokumentovano , slijede tuzbe i zahtjevi za istragom angaziraju se najbolji timovi advokata zbog ovoga nevjerovatnoga zlocina sigurnosnih snaga , srecom niko od tih mladih nesretnika nije umro od predoziranja ili stradao u saobracaju ili na protestima, samo zahvaljujuci cistom srecom..
naime , u pitanju je policijski trening program DRE ( prepoznavanje osoba pod uticajem )
policajci Minesote su u napustenom skladistu nacinili pravu malu narko-bazu , te bi u shoping centrima ili na ulici vrbovali , vecinom mladjariju za koju su pretpostavljali da su 'pobunjenici "OWS , ili pod prijetnjom odvodili na doticnu lokaciju gdje bi im ponudili narkotike ( mariuhana , heroin , i sve ostalo ) uz obecanje da ce biti slobodni poslije pod uslovom da budu spijuni za policijske snage
i kao pokusni kunici
poslije "seanse" policijskim vozilima bih totalno odvaljene dovozili na skupove lokalnoga OWS
ispocetka pobunjenici Minesote nisu kontali sta se desava
sve vise njihovih pripadnika totalno drogirani bauljaju ulicom i dolaze na sastanke , ali poslije intervjua sa svojim suborcima ( kada dodju sebi naravno ..) saznali su zaprepascujucu istinu i borci su odmah krenuli u kontru
OWS Minesote je napravio 'sacekusu" i video kamerama sve snimio![]()
prikupili su i mnostvo svjedocenja a i cyber napadi nisu izostali , doslo se do dragocjenih podataka takodjer izgleda da u taj narko- program su ukljucene i ostale sigurnosne agencije takodjer
uz trening policajaca cilj je i svim sredstvima unistiti Occupy pokret pa i po cijenu nevinih mladih zivota !!
e jebite im mamicu sada![]()
i video OWS Minesote ;
Bolje da su googlali Mahatmu.Jack Be Nimble wrote:Vratio se sa prvomajski demonstracija....ma klasika. 10% stari hipija, 10% 28-45 godina starosti izasli sa svojom djecom/psima malo u setnju, ostali 80% 16-22 godina starosti sa maskama na glavi, upravo procitali Marxa, Frojda, i Locka na wikipediji i misle da su pametni.
Policija takticki i skolski drzala red koliko su mogli i bogme kada je trebalo malo tukli ove od 16-22 godine. Bio sam fino iznenadjen policijom i njihovim radom. Grupa nas uhvatili, to jest zaustavili jednog sto je bjezao od policije i kada ga je murija stigla dobio je po bubrezima i rebrima
.
Sve u svemu bilo je dobro, ali ja bi radije janje okretao.
Hajde bar vas ne tuku.simpozijum delirijum wrote: policajci su naprasno prekinuli sve narko-operacije i razbjezali se![]()
mogu lomiti kosti , mogu ubijati , ali ideju je nemoguce ubiti , duh je pusten iz boce , zato se i ponasaju tako nervoznostaradis wrote:Ja dugo pratim rade sta hoce tuku ih kao da su najveci dusmani