Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
-
protestant
#151 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
U ovoj drzavi je lakse reci koga ne treba smijeniti.Treba zamijeniti i portire u ovim nasim drzavnim institucijama.Kad oni odu i steke na vratima zamijeniti.Vidimo se 6 Aprila.
- cico x
-
samoTAKAV
- fantom slobode
#154 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Vrlo su cudna desavanja, ja procitah pismo, a sada ga vise nema.Dosao papepa ga uklonio.A u pismu prica o 100klonova i o protestu.Kada se vec tema zatvorila do ujutro, nije mi jasno sto se izbrisa mail koji je bio dodan kao drugi post na tu temu, nisam primjetio da se u tom mailu neko vrijedja, covjek se zalio da mu je zabranjen pristup forumu bez ikakvog razloga.A vrlo je interesantna nevidjeno brza reakcija uklanjanja tog posta, primjetio bih da se u nekim drugim situacija ne stigne tako brzo reagovati, valjda u 0:43 moderatori najbudnije prate forum.Jedino bi mi bilo drago cuti objasnjenje sta bi sa doticnim mailom i sta je tu druga strana medalje.Njegovu procitah, a ima li nekog drugog koji ce napisati nesto vise o tome.samoTAKAV wrote:Pokusaj da se otvori nova tema pod nazivom Ko Stoji Iza Sarajevskih protesta je zabranjena?
Govori li nam to ista?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#155 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Nije zabranjena, ... jasno je napisano da je zakljucana do sutra i tako ce ostati.fantom slobode wrote:Vrlo su cudna desavanja, ja procitah pismo, a sada ga vise nema.Dosao papepa ga uklonio.A u pismu prica o 100klonova i o protestu.Kada se vec tema zatvorila do ujutro, nije mi jasno sto se izbrisa mail koji je bio dodan kao drugi post na tu temu, nisam primjetio da se u tom mailu neko vrijedja, covjek se zalio da mu je zabranjen pristup forumu bez ikakvog razloga.A vrlo je interesantna nevidjeno brza reakcija uklanjanja tog posta, primjetio bih da se u nekim drugim situacija ne stigne tako brzo reagovati, valjda u 0:43 moderatori najbudnije prate forum.Jedino bi mi bilo drago cuti objasnjenje sta bi sa doticnim mailom i sta je tu druga strana medalje.Njegovu procitah, a ima li nekog drugog koji ce napisati nesto vise o tome.samoTAKAV wrote:Pokusaj da se otvori nova tema pod nazivom Ko Stoji Iza Sarajevskih protesta je zabranjena?
Govori li nam to ista?
Sto se tice tog maila, ... vec je vidjen. Uklonjen je jer je postiran dok sam zakljucavao temu i pisao odgovor autoru.
@fantom slobode, ... nemam namjeru tebi objasnjavati zasto sam ovdje u ovo doba i nemam namjeru objasnjavati zasto je tema zatvorena, koliko brzo cu reagirati, kada cu to uraditi, kada sam budan.
Budi pozdravljen.
PS. Ako vec zelite znati razlog sto ce tema biti zakljucana do sutra, ... bit cu jasan.
Pretpostavka je da je autor klon. Provjerit ce se sutra, ako bude potvrdjeno, .... tema ce biti brisana, a autor trajno banovan. Prilikom pristupa na forum, pristali ste na propisana pravila. Morate ih se pridrzavati. Kloniranje nije dozvoljeno i to ce se sankcionisati.
Ako autor nije klon, tema ce biti otvorena.
Ubuduce nece biti ovakih objasnjenja, sve je jasno navedeno u pravilima foruma.
Ko ih ne prihvata ili se ne moze pomiriti sa njima, .... moze potraziti drugi forum.
- fantom slobode
#156 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Nisam ni mislio da meni odgovaras licno, neki komentar od bilo koga od moderatora ili administratora foruma za sve forumase bio bi po meni normalna stvar.Rekoh, cisto da se cuje druga strana medalje, jer koliko sam u malo vremena mogao primjetiti,nick samo tako@ je sluzio kao postavljac maila, koji ja ne vidjeh do sada, a vjerovatno ni mnogi clanovi foruma koji su simpatizeri protesta.Nekako mi ovo nimalo nije licilo na transparentnost, na koju se taj lik i zalio u mailu, izmedju ostalog.pape wrote:Nije zabranjena, ... jasno je napisano da je zakljucana do sutra i tako ce ostati.fantom slobode wrote:Vrlo su cudna desavanja, ja procitah pismo, a sada ga vise nema.Dosao papepa ga uklonio.A u pismu prica o 100klonova i o protestu.Kada se vec tema zatvorila do ujutro, nije mi jasno sto se izbrisa mail koji je bio dodan kao drugi post na tu temu, nisam primjetio da se u tom mailu neko vrijedja, covjek se zalio da mu je zabranjen pristup forumu bez ikakvog razloga.A vrlo je interesantna nevidjeno brza reakcija uklanjanja tog posta, primjetio bih da se u nekim drugim situacija ne stigne tako brzo reagovati, valjda u 0:43 moderatori najbudnije prate forum.Jedino bi mi bilo drago cuti objasnjenje sta bi sa doticnim mailom i sta je tu druga strana medalje.Njegovu procitah, a ima li nekog drugog koji ce napisati nesto vise o tome.samoTAKAV wrote:Pokusaj da se otvori nova tema pod nazivom Ko Stoji Iza Sarajevskih protesta je zabranjena?
Govori li nam to ista?
Sto se tice tog maila, ... vec je vidjen. Uklonjen je jer je postiran dok sam zakljucavao temu i pisao odgovor autoru.
@fantom slobode, ... nemam namjeru tebi objasnjavati zasto sam ovdje u ovo doba i nemam namjeru objasnjavati zasto je tema zatvorena, koliko brzo cu reagirati, kada cu to uraditi, kada sam budan.
Budi pozdravljen.
Kada si budan, to je tvoj licni izbor i tvoj zivot, ali izmedju ostalog te do sada ne primjetih da si zatvarao teme, sto naravno moze biti cisto do mene, jer me u virtualnom svijetu ne interesuju licnosti, ne smatram da postoje, jasno mi je da su one kriva slika stvarnog covjeka u stvarnom zivotu u vecini slucajeva.
Budi i ti pozdravljen.
-
shalaedin
#157 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Ma mi ne trebamo uduzenja... mi trebamo samo da potaknemo one koji su najnezadovoljni u nasoj zemlji MLADE, PENZIONERE I RATNE VOJNE INVALIDE da se pobune protiv nasih novokomponovanih burzuja od politicara... i pozovemo ih na javni linc.
imamo suvise puno razloga da takvo sto napravimo... nama treba revolucija... ne trebaju nam udruzenja poput GROZDA ILI DOSTA jer su pokazali da su neefikasni da koriguju greske nase vlasti.

imamo suvise puno razloga da takvo sto napravimo... nama treba revolucija... ne trebaju nam udruzenja poput GROZDA ILI DOSTA jer su pokazali da su neefikasni da koriguju greske nase vlasti.
- uvjek dobar gost
#158 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Ideja....
Sjeća li se iko akcije pravljenja snješka pred kantonom.. prije nekim mjesec dana..???
Protesti pred federalnim parlamentom il zgradom vlade sa masom raje ok kartona il drveta.. il nekog drugog materijala...
ili
Poliičare da napravimo od slame il spužve neke... i da ih "povješamo" na nekoj zgodnoj lokaciji...
Sjeća li se iko akcije pravljenja snješka pred kantonom.. prije nekim mjesec dana..???
Protesti pred federalnim parlamentom il zgradom vlade sa masom raje ok kartona il drveta.. il nekog drugog materijala...
ili
Poliičare da napravimo od slame il spužve neke... i da ih "povješamo" na nekoj zgodnoj lokaciji...
- milivoje
#159 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
shalaedin wrote:Ma mi ne trebamo uduzenja... mi trebamo samo da potaknemo one koji su najnezadovoljni u nasoj zemlji MLADE, PENZIONERE I RATNE VOJNE INVALIDE da se pobune protiv nasih novokomponovanih burzuja od politicara... i pozovemo ih na javni linc.
- uvjek dobar gost
#160 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
U svjetlu zadnjih inicijativa za povećanje plata i penzija poslanicima... sve većeg kokuzluka.. i vještog raspirivanja međunacionalnih tenzija... mislim da je vrijeme... za proteste...., pred federalnim i državnim institucijama...
Il sam samo jedan od malog broja utopista koji se nadaju boljem životu u ovoj zemlji....
Il sam samo jedan od malog broja utopista koji se nadaju boljem životu u ovoj zemlji....
-
ksarajlija
#161 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Svaki put kad se objavi nesto poput inicjative za povecanje (skromnih) poslanickih plata za samoprijegoran rad na boljitku zivota stanovnistva (vidjeti zadnji CD TV Hayat) pomislim da ce to biti okidac za provalu nezadovoljstva i izazvati proteste sirih razmjera sa zahtjevima za smjenu... sviju...uvjek dobar gost wrote:U svjetlu zadnjih inicijativa za povećanje plata i penzija poslanicima... sve većeg kokuzluka.. i vještog raspirivanja međunacionalnih tenzija... mislim da je vrijeme... za proteste...., pred federalnim i državnim institucijama...
Narodni poslanik kojega niko nece zaposliti nakon isteka mandata !!! To je argument za mirovinu od 3.400KM !!!
Posljedice enormnog povecanja cijena expresno rjesavaju adekvatnim (enormnim) podizanjem plata budjetskih korisnika.
Sve mi ovo lici na parodiju zivota iz Alan Forda, narocito epizode sa Superhikom.
Nisi ti jedan od malog broja, niti je to sto zelimo utopija. Ova zemlja zasluzuje da je rijesimo parazita koji su sada na vlasti i da novi vise ne pomisle da rade kao ovi. To zasluzujemo i mi koji razmisljaju tako kao ti, ma koliko da nas malo ima. To ne zasluzuju spavaci, lobotomirana masa mediokriteta kojima je Internet sejtansko djelo, kojima smo mi urotnici i koji u svojim naslonjacima cekaju epilog protesta. Mi cemo nastaviti, ne radi njih, nego radi nase buducnosti i buducnosti nase djece koja nemaju rezervni polozaj.
-
protestant
#162 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
jeste li culi veceras policija zabranila 6 aprila proteste 
-
palermo
#163 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Podržavao sam proteste (zapravo podržajem i dalje) iako mislim da je fokus promašen ,nažalost,al kao neki začetak građanskog otpora, buđenja svijesti je svakako dobrodošao.
Ipak, povod što ovo pišem je nešto drugo.Pitanje ko stoji iza ovoga je vrlo bitno i zbog jednog posta koji sam danas pročitao mi se nametnulo..I ne mislim sad u onom banalnom smislu, da li stoji neka politička partija, neka nevladina organizacija(oni ne stoje sigurno, znam koliki su njeni dometi), nego zaista u smislu ko su ljudi koji vode ove proteste.Ako se želi uspjeh, nije dovoljno reći to je grupa građana nezadovoljna stanjem,nije dovoljno reći čak ni ime i prezime. Da bi ljudi za nekim išli (ljudi idu za vođama, za organizatorima, nemojte floskule o tome kako su svi dobrodošli da uzmu učešće i slično, postoje vođe,ljudi ih gledaju kao vođe, čak i ako oni sami od toga bježe) trebaju i moraju znati što ti isti misle, kakvi su im stavovi o mnogočemu.
A post koji sam spomenuo je napisao gospodin pod nickom Šapat (na temi Ko je planirao podjelu BiH)a koji je koliko sam ja mogao primijetiti jedan od aktivnih zagovarača protesta (barem na forumu jedan od najaktivnijih).E vidite, ja za čovjekom koji je napisao onakav post nigdje ne idem, ja i on smo na dijametralno suprotnim stranama, i pri tome ja u ovom kontekstu uopšte ne valorizujem mišljenja.
Poenta svega što napisah je u ovome, neki ljudi su uzeli na sebe odgovornost da organizuju proteste,preuzeti takvu stvar znači staviti se u ulogu vođa,a da bi neko bio vođa mora imati o svemu stav.I taj stav treba biti javno izrečen, da bi ljudi nekoga slijedili trebaju znati šta te osobe misle.Ljudi ne slijede ideje, ljudi slijede ljude u koje vjeruju. I zato mislim da je pitanje ko stoji iza protesta pravo pitanje.......i opet da ja ponovim za svaki slučaj
ne mislim na banalizovanje tipa koja politička partija ili strana služba....
P.S
Puni respekt svima koji su uložili energiju, vrijeme, novac u proteste............
Ipak, povod što ovo pišem je nešto drugo.Pitanje ko stoji iza ovoga je vrlo bitno i zbog jednog posta koji sam danas pročitao mi se nametnulo..I ne mislim sad u onom banalnom smislu, da li stoji neka politička partija, neka nevladina organizacija(oni ne stoje sigurno, znam koliki su njeni dometi), nego zaista u smislu ko su ljudi koji vode ove proteste.Ako se želi uspjeh, nije dovoljno reći to je grupa građana nezadovoljna stanjem,nije dovoljno reći čak ni ime i prezime. Da bi ljudi za nekim išli (ljudi idu za vođama, za organizatorima, nemojte floskule o tome kako su svi dobrodošli da uzmu učešće i slično, postoje vođe,ljudi ih gledaju kao vođe, čak i ako oni sami od toga bježe) trebaju i moraju znati što ti isti misle, kakvi su im stavovi o mnogočemu.
A post koji sam spomenuo je napisao gospodin pod nickom Šapat (na temi Ko je planirao podjelu BiH)a koji je koliko sam ja mogao primijetiti jedan od aktivnih zagovarača protesta (barem na forumu jedan od najaktivnijih).E vidite, ja za čovjekom koji je napisao onakav post nigdje ne idem, ja i on smo na dijametralno suprotnim stranama, i pri tome ja u ovom kontekstu uopšte ne valorizujem mišljenja.
Poenta svega što napisah je u ovome, neki ljudi su uzeli na sebe odgovornost da organizuju proteste,preuzeti takvu stvar znači staviti se u ulogu vođa,a da bi neko bio vođa mora imati o svemu stav.I taj stav treba biti javno izrečen, da bi ljudi nekoga slijedili trebaju znati šta te osobe misle.Ljudi ne slijede ideje, ljudi slijede ljude u koje vjeruju. I zato mislim da je pitanje ko stoji iza protesta pravo pitanje.......i opet da ja ponovim za svaki slučaj
P.S
Puni respekt svima koji su uložili energiju, vrijeme, novac u proteste............
- Šapat
#164 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Kad vec oricate o protestima, obratie paznju na najnovije informacije: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 6#p1787736
Vrlo su interesantne...a meni licno i prilicno uznemirujuce, globalno gledano.
Vrlo su interesantne...a meni licno i prilicno uznemirujuce, globalno gledano.
-
ksarajlija
#165 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Dragi Palermo,palermo wrote:Podržavao sam proteste (zapravo podržajem i dalje) iako mislim da je fokus promašen ,nažalost,al kao neki začetak građanskog otpora, buđenja svijesti je svakako dobrodošao.
Poenta svega što napisah je u ovome, neki ljudi su uzeli na sebe odgovornost da organizuju proteste,preuzeti takvu stvar znači staviti se u ulogu vođa,a da bi neko bio vođa mora imati o svemu stav.I taj stav treba biti javno izrečen, da bi ljudi nekoga slijedili trebaju znati šta te osobe misle.Ljudi ne slijede ideje, ljudi slijede ljude u koje vjeruju. I zato mislim da je pitanje ko stoji iza protesta pravo pitanje.......i opet da ja ponovim za svaki slučajne mislim na banalizovanje tipa koja politička partija ili strana služba....
P.S
Slicna pitanja i dileme su mi se i meni nametale (i sam sam aktivan na Forumu) kao i mnogim forumasima. Mislim da je ova tema apslovirana ranije u drugom topic-u po d nazivom "Masovni protesti..." Svako pojavljivanje vodstva, dođe vodi u neki od formalni oblik organiziranja (stranka, NVO itd.), a slozices se da je i jednih i drugih na pasja kola, pa pojava jedne nove bi bila neprimjetna. Uz sve nedostatke, od kojih je najveci relativno mali broj ucesnika, uzrokovan jadnim stanjem u cijeloj zemlji po pitanju pristupa Internetu, mislim da je Forum idealan medij da se iskristaliziraju stavovi i artikuliraju ciljevi i zahtjevi protestanata.
Ovaj put promaseni ili ne, na njima treba istrajati, da ovce vide da se to moze i da ih ohrabrimo, a bogami i nedodirljivi i preplaceni da takođe vide da nicija nije do zore... Ako si primijetio, svi nivoi vlasti ne daju na SS i SB jer slute odron...
Ova grupa ljudi koja je okupljena oko foruma se uglavnom osobno ne zna (ja ne znam nikoga) ali i onda kad postigne svoj cilj treba ostati na Forumu i dalje artikulirati probleme i biti uvijek spremna na reakciju tako što će biti sposobna mobilizirati kritičnu masu ljudi. Ovo je prvo buđenje pospanog i apaticnog naroda kojega treba ohrabriti i educirati.
-
palermo
#166 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Bojim se da me nisi razumio.Nema veze, želim vam uspjeh..........ksarajlija wrote:Dragi Palermo,palermo wrote:Podržavao sam proteste (zapravo podržajem i dalje) iako mislim da je fokus promašen ,nažalost,al kao neki začetak građanskog otpora, buđenja svijesti je svakako dobrodošao.
Poenta svega što napisah je u ovome, neki ljudi su uzeli na sebe odgovornost da organizuju proteste,preuzeti takvu stvar znači staviti se u ulogu vođa,a da bi neko bio vođa mora imati o svemu stav.I taj stav treba biti javno izrečen, da bi ljudi nekoga slijedili trebaju znati šta te osobe misle.Ljudi ne slijede ideje, ljudi slijede ljude u koje vjeruju. I zato mislim da je pitanje ko stoji iza protesta pravo pitanje.......i opet da ja ponovim za svaki slučajne mislim na banalizovanje tipa koja politička partija ili strana služba....
P.S
Slicna pitanja i dileme su mi se i meni nametale (i sam sam aktivan na Forumu) kao i mnogim forumasima. Mislim da je ova tema apslovirana ranije u drugom topic-u po d nazivom "Masovni protesti..." Svako pojavljivanje vodstva, dođe vodi u neki od formalni oblik organiziranja (stranka, NVO itd.), a slozices se da je i jednih i drugih na pasja kola, pa pojava jedne nove bi bila neprimjetna. Uz sve nedostatke, od kojih je najveci relativno mali broj ucesnika, uzrokovan jadnim stanjem u cijeloj zemlji po pitanju pristupa Internetu, mislim da je Forum idealan medij da se iskristaliziraju stavovi i artikuliraju ciljevi i zahtjevi protestanata.
Ovaj put promaseni ili ne, na njima treba istrajati, da ovce vide da se to moze i da ih ohrabrimo, a bogami i nedodirljivi i preplaceni da takođe vide da nicija nije do zore... Ako si primijetio, svi nivoi vlasti ne daju na SS i SB jer slute odron...
Ova grupa ljudi koja je okupljena oko foruma se uglavnom osobno ne zna (ja ne znam nikoga) ali i onda kad postigne svoj cilj treba ostati na Forumu i dalje artikulirati probleme i biti uvijek spremna na reakciju tako što će biti sposobna mobilizirati kritičnu masu ljudi. Ovo je prvo buđenje pospanog i apaticnog naroda kojega treba ohrabriti i educirati.
- homo_sapiens
#167 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
palermo wrote:
Bojim se da me nisi razumio.Nema veze, želim vam uspjeh..........
Mislim da ni ti nisi ispravno procitao Sapata. Covjeka osobno poznajem, i znam kakav stav podrzava.
I istina je da BiH iz 1992. nije BiH u 2008. Ako za tebe,i vecinu, nema razlike, bojim se da nam umjesto parole Gradjani brane Sarajevo, treba parola Gradjani brane BiH !
-
palermo
#168 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Moram priznati da malo počinje da iritira stav u kojem tvrdiš od crnog da je bijelo i ubjeđuješ me da ne znam čitati. Moraću da te razočaram, znam čitati. Nego jesi li ti pročitao taj post, jel se ti slažeš sa njim ?. I naravno da nam treba parola Građani brane BiH.homo_sapiens wrote:palermo wrote:
Bojim se da me nisi razumio.Nema veze, želim vam uspjeh..........
Mislim da ni ti nisi ispravno procitao Sapata. Covjeka osobno poznajem, i znam kakav stav podrzava.
I istina je da BiH iz 1992. nije BiH u 2008. Ako za tebe,i vecinu, nema razlike, bojim se da nam umjesto parole Gradjani brane Sarajevo, treba parola Gradjani brane BiH !
P.S
Ne sumnjam ja da je Šapat dobar čovjek, samo njegovi stavovi (odnosno jedan njegov javno izrečen stav) mi jednostavno kaže da ja i on drugačije promišljamo našu prošlost, našu stvarnost.........a možda i budućnost.
- vjesticanametli
#169 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
ali obojica zelite isto u ovom momentu tj. bolju buducnost sebi i svojoj djeci 
- Šapat
#170 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Vidim da moram dati neka pojasnjena, pogotovo vezano za onaj post na onoj tamo temi, koji je ocito sporan. Jedino mi je nejasno - iz kojeg je razloga sporan?
Ja sam fino rekao da sam cijeli rat proveo ovdje, ranjavan 3 puta, sve u borbi, ne u kafanama, ali isto tako znam za sta sam se ja licno borio - za jednu BiH. Ne muslimaniju (ili dzamahiriju kako neki vole reci), ne za bilo kavu Srbiju, sto malu sto veliku, i isto tako ne za bilo kakvu Hrvatsku. Ali isto tako, nisam se borio ni za ovu ovakvu BiH u kojoj vlada nacionalisticka tiranija. Nepotisticki totalitarizam zasnovan na otvorenoj pljacki naroda, neuvazavanju bilo cega drugacijeg, i opet - sve bazirano na ratnoj filozofiji i demagogiji - "ne diraj njega, on je nas"...sta god to "nas" znacilo.
Ako neko misli da u onom mom postu ima nekih stvari koje nisu tacne, tada mi je zao, ali moram reci da takve osobe jednostavno ili ne razumiju ili nece da razumiju. A pored toga, ocito nemaju ni dio informacija o kojima pricaju na onakvim temama. Nazalost, ali bas nazalost, ja tih informacija imam i uopste ne pricam nista na pamet.
Rezime svega sto pisem je - ne dijelim ljude na "nase" i "njihove", nego iskljucivo na ljude i neljude. Savrseno me u zivotu ne zanima ko se kako zove i u sta i u koga vjeruje ili ne vjeruje. Ali, sve dok se necije potenciranje "njegovog", a sto je bazirano na svemu pobrojanome, namece meni kao jedino validno i ispravno i vrijedno postovanja, a pri tome se u pozadini toga radi nesto apsolutno drugo i kontra od toga sto se meni prica - ja cu se buniti. Pa ako treba i silom, sto je, naravno, zadnja opcija.
I jos jednom, za sve one koji misle da je zadnji rat bio "sticaj okolnosti" - varate se ljudi moji. Cijeli taj rat je isplaniran i poceo je planski. Nazalost, neke stvari su izmakle kontroli i onda nije trajao 3 mjeseca kako je predvidjeno, nego skoro 4 godine. Ja to znam, a vi mislite sta god hocete. Svako ima pravo na svoje misljenje i vidjenje stvari. A vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu, kao i uvijek i u svemu.
Ja sam fino rekao da sam cijeli rat proveo ovdje, ranjavan 3 puta, sve u borbi, ne u kafanama, ali isto tako znam za sta sam se ja licno borio - za jednu BiH. Ne muslimaniju (ili dzamahiriju kako neki vole reci), ne za bilo kavu Srbiju, sto malu sto veliku, i isto tako ne za bilo kakvu Hrvatsku. Ali isto tako, nisam se borio ni za ovu ovakvu BiH u kojoj vlada nacionalisticka tiranija. Nepotisticki totalitarizam zasnovan na otvorenoj pljacki naroda, neuvazavanju bilo cega drugacijeg, i opet - sve bazirano na ratnoj filozofiji i demagogiji - "ne diraj njega, on je nas"...sta god to "nas" znacilo.
Ako neko misli da u onom mom postu ima nekih stvari koje nisu tacne, tada mi je zao, ali moram reci da takve osobe jednostavno ili ne razumiju ili nece da razumiju. A pored toga, ocito nemaju ni dio informacija o kojima pricaju na onakvim temama. Nazalost, ali bas nazalost, ja tih informacija imam i uopste ne pricam nista na pamet.
Rezime svega sto pisem je - ne dijelim ljude na "nase" i "njihove", nego iskljucivo na ljude i neljude. Savrseno me u zivotu ne zanima ko se kako zove i u sta i u koga vjeruje ili ne vjeruje. Ali, sve dok se necije potenciranje "njegovog", a sto je bazirano na svemu pobrojanome, namece meni kao jedino validno i ispravno i vrijedno postovanja, a pri tome se u pozadini toga radi nesto apsolutno drugo i kontra od toga sto se meni prica - ja cu se buniti. Pa ako treba i silom, sto je, naravno, zadnja opcija.
I jos jednom, za sve one koji misle da je zadnji rat bio "sticaj okolnosti" - varate se ljudi moji. Cijeli taj rat je isplaniran i poceo je planski. Nazalost, neke stvari su izmakle kontroli i onda nije trajao 3 mjeseca kako je predvidjeno, nego skoro 4 godine. Ja to znam, a vi mislite sta god hocete. Svako ima pravo na svoje misljenje i vidjenje stvari. A vrijeme ce pokazati ko je bio u pravu, kao i uvijek i u svemu.
- pepeljara
#171 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Koji smo mi jadan narod:)
Evo citam u novinama jutros, IZGLASAN prijedlog i prihvacen ( skoro pa jednoglasno, samo jedan protiv i jedan suzdrzan ) da penzije parlamentarcima budu 3400km, NAKON 20 godina staza, tj nakon navrsene 55Godine zivota.
Eto gdje mi zivimo.
U sport se ulaze 0
U kulturu 0
U ekonomiju 0
U zdravlje okolish -10
...........
U penzije parlamentarcima, place, administracije 70% budzeta BIH
Koja smo mi jadna drzava.
Evo citam u novinama jutros, IZGLASAN prijedlog i prihvacen ( skoro pa jednoglasno, samo jedan protiv i jedan suzdrzan ) da penzije parlamentarcima budu 3400km, NAKON 20 godina staza, tj nakon navrsene 55Godine zivota.
Eto gdje mi zivimo.
U sport se ulaze 0
U kulturu 0
U ekonomiju 0
U zdravlje okolish -10
...........
U penzije parlamentarcima, place, administracije 70% budzeta BIH
Koja smo mi jadna drzava.
- vjesticanametli
#172 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
e sad svi na drzavnoj sisi imaju povisice od cistacice do direktora a i ocekujte nova poskupljenja 
-
palermo
#173 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
Mogu samo da slegnem ramenima i kažem da odustajem od diskusije na ovoj temi. Što se mene tiče, ja jednostavno ne mogu da idem u proteste čiji je jedan od glavnih kolovođa čovjek koji misli da je agresija na Bosnu i Hercegovinu bila samo dogovoreni rat, u kojem svi imaju istu krivicu, i u kojem se izjednačavaju sve strane. Jednostavno, moja savjest mi to ne dozovoljava, kakva je takva je, moja je.Šapat wrote:Vidim da moram dati neka pojasnjena, pogotovo vezano za onaj post na onoj tamo temi, koji je ocito sporan. Jedino mi je nejasno - iz kojeg je razloga sporan?
Želim Vam sve najbolje
- Šapat
#174 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
A otkad sam ja kolovodza bilo cega...?!
I opet ponavljam - cijeli rat sam proveo ovdje, bio na svim mogucim linijama, triput ranjavan, ali - ne dam da po meni gaze samo zato sto se vode kao "nasi"... nista vise - nista manje. Mislim da stvarno radi mene i mog licnog misljenja o nekim stvarima nema potrebe za odustajanjem od bilo cega Palermo...
Edit: A ja sam uvijek tu, i licno. Dodji u nedelju, naci cemo se vec nekako, popiti kafu, popricati oci u oci, puno je drugacije i puno se vise zakljuci i sazna na taj nacin, nego na forumu.
I opet ponavljam - cijeli rat sam proveo ovdje, bio na svim mogucim linijama, triput ranjavan, ali - ne dam da po meni gaze samo zato sto se vode kao "nasi"... nista vise - nista manje. Mislim da stvarno radi mene i mog licnog misljenja o nekim stvarima nema potrebe za odustajanjem od bilo cega Palermo...
Edit: A ja sam uvijek tu, i licno. Dodji u nedelju, naci cemo se vec nekako, popiti kafu, popricati oci u oci, puno je drugacije i puno se vise zakljuci i sazna na taj nacin, nego na forumu.
-
nikad_izvini
#175 Re: Protesti protiv kantonalne i federalne vlade.Više aktivista?
I treba se buniti SAMO protiv kantonalacavjesticanametli wrote:e sad svi na drzavnoj sisi imaju povisice od cistacice do direktora a i ocekujte nova poskupljenja