Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Bosanac in Lederhosen

#26 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Bosanac in Lederhosen »

pise i njemacki SPIEGEL:

BEZDAHNI PROTEST (pase uz sliku, ziku majce): :D

Image

vise na:
http://www.spiegel.de/sport/sonst/0,1518,555059,00.html
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 24/05/2008 01:39, edited 4 times in total.
fgr

#27 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by fgr »

Bosanac in Lederhosen wrote:KORUPCIJA U NOGOMETNOM SAVEZU ! cule su u cjeloj evropi, primjer Svica:

Image

Image

Image

Image

Image

vise na:
http://www.20min.ch/sport/sporttelegramm/story/22269160
evo, ko nije bio tamo danas ovo je jedan blazi prikaz svega sto se danas desavalo...

ljudi su nevjerovatni, svojim lopovlucima doveli savez na rub egzistencije, prezivjeli bojkot navijaca i igraca...4 miliona ljudi ih poziva na ostavke, ljudi ih pljuju na ulici, spominju im majke, sestre, kcerke i oni i dalje po svom...
objavljuju im adrese stanovanja i brojeve telefona na forumima...
na njihovom mjestu, i da sam u pravu dao bih ostavku jer imam bar malo ponosa...
zaista, nevjerovatno....
imaju li obraza....
ako nista, nose na dusi ovu djecu izudaranu danas...
Mobile_Disco

#28 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Mobile_Disco »

Uspjeli smo koliko toliko.. Vijest je odjeknula u svijetu.. I svako normalan ko vidi slike.. Kako "Hrabra" murija udara djecu na podu.. Zapitat ce se.. Pa sta je zbog cega je ovo sve? Nije garant sto nam je dobro :D

Samo Hrabro!!! :bih:
Bosanac in Lederhosen

#29 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Pitam se samo zasto ove slike neprikazuju bh-medije..? Jos uvjek smo mi za njih samo huligani...
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 24/05/2008 00:50, edited 1 time in total.
gradska toplana

#30 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by gradska toplana »

Danas se vidjelo da u BiH imamo privatnu policiju u ovom slucaju N/F saveza BiH.Iz komentara i slika se moze vidjeti da je sve unaprijed iscenirano da se LOPOVLUK odrzi da se podrze LOPOVI,a o udaranju NARODA kojem je nos pun lopovluka nemam rijeci.Tuci NAROD koji ih iz svoga djepa placa je nevidjeno.
lerdi

#31 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by lerdi »

Mislim da gledanje na ovo današnje iživljavanje iz perspektive da je NFSBiH organizovao policiju da tuče ljude je pomalo smiješno i naivno. Mislim da su u ovo bile uključene malo veće glavešine iz vlasti koje su ovo sigurno debelo naplatili, od ovih koji su se dovoljno već nahapali, pa im nije problem pogurati jednu ovakvu akciju
gradska toplana

#32 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

@lerdi
bilo da su vece glavesine ili sam NFSBiH nije toliko ni bitno ,fasovao je NAROD u ime LOPOVLUKA.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#33 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by hrasno38 »

Lako je biti ironican, zar ne. Lako je i biti jak u punoj ratnoj spremi kada na drugoj strani imas goloruke ljude, zar ne. Nekako sam uvijek bio na strani policije jer znam da oni predstavljaju instituciju koja bi trebalo da daje sigurnost svojim gradjanima ali i isto tako da daju totalnu nesigurnost svim onima od kojih gradjani nisu sigurni a zovemo ih jedinstvenim imenom, kriminalci. E pa momcino vidis oni policajci koji su se obracunavali sa kriminalcima su suspendovani do kraja zivota jer su radili svoj posaoi nisu tukli djecu a svi vi koji ste ostali postali ste slijepi poslusnici velikih bosova i njihovih produzenih ruku kojih je prepuna vasa radna organizacija. Ja sam masu puta ovdje bio za to da protesti ne podrazumjevaju rusenje, paljenje ali i isto tako sam zestoko protiv isfrustriranog iskaljivanja sile isto tako isfrustriranih policajaca. Sarajevo je uvijek bilo jedan velika mahala u kojoj se tesko moglo sta sakriti. O tome kako vas samaraju zestoki momci znaju i babe po pijacama, o tome kako vam nocni trkaci-tatini sinovi rade sta hoce po gradu u nocnim terminima, o tome kako vam veliki momci bez problema prolaze sa pistoljima za pasovima i svasta nesto sto i ti odlicno znas ali ja ne krivim tebe jer ti si samo slijepi vojnik koji ce sutra ako mu bos kaze i pucati po gradjanima jer vojnik treba da izvrsava slijepo naredbe svog bosa. Znam ja da su tebi puno drazi svi ovi iz NS BiH nego obicni gradjani jer ti je to tako tvoj bos rekao. Ali dobro danas ste udarili pretezno na djecu i one koji ne mogu da se brane pred naletom pune ratne spreme i posao ste odlicno obavili i obezbjedili nam toliko zeljeni mir.
Ja vas znam masu iz specijalne i jako puno vas ima upravo iz ovoga grada. Masa vas nije moglo zavrsiti nikakve skole pa ste u ratu dosli u specijalnu i tu i ostali. Masa vas ima prijeratnih miseva koji ste bili najobicnije nule jer niste mogli nigdje i nije vas htio niko i ostala je samo policija. I naravno tu ima i sjajnih momaka kojima bih u svako doba dana i noci ja skinuo kapu. Sta cemo kada ne budete sa druge strane imali djecu nego sve one ojadjene borce, nezaposlene, radnike bez egizstencije, fizicki vama ravnopravne. Jeste li spremni staviti svoje glave na panjeve radi kriminalaca u ovom drustvu. Vi danas ste stitili osvjedocene sudski priznate kriminalce a tukli one koji to nisu. Sta cete ako se i u Sarajevu desi 5 Oktobar???? Tada budite spremni ili da bacite sljemove ili da strahujete za sebe. Protiv 1000 mozete ali protiv 50.000 ne mozete. Jeste li i vi narod ili ste oni koji hoce da satru ovaj narod.
Ja se sa ovim danas ne bih ni malo ponosio i dobro bih razmislio da li sam u pravu.
van Basten

#34 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by van Basten »

ne postoje mirne demonstracije... djeca cvijeća i ti folovi, to je romantična prošlost... i antitajini protesti su to pokazali... koliko god se mi fol zgražavali na to, činjenica je da su njih najviše nasekirali oni protesti kada su jaja, paradajzi i (nažalost) kamenice letjeli na zgradu. Oko onih mirnih + subotnjih šetnji, nisu se previše nasekirali.
Ova današnja policija nije ni čekala da protesti eskaliraju nego odmah udri po pendreku... svaka čast, zaista... da se mene pita, niko od njih ne bi dobio platu za ovaj mjesec... nažalost, oni su dobili naređenje od Zornića i njemu sličnih, a ovaj na moderno evropski fol način, cvili zbog povrijeđenog psa... vidi se EU škola u praksi... gdje su prava životinje veća od prava čovjeka, pa tako i naši policajci više cijene svog psa nego SVOJ narod.
Žalosno.
Lično mislim da je za tri člana predsjedništva + kriminalca što se predstavlja kao sekterar saveza mnogo efikasniji način noćnre sačekuše, ali protiv saveza kao simbol onda se ide kao danas. Drugi puta pametnije, jer se valjda danas još jednom (i nadam se poslednji put) naučilo - ne postoje mirne demonstracije
Bosanac in Lederhosen

#35 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Beogradski Sindikat (Oni su)
http://de.youtube.com/watch?v=jKbz-dCjW8Q
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 24/05/2008 02:03, edited 2 times in total.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#36 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by mIRCerka »

Obzirom da stovana policija ili koja li vec sluzba, prati forum i prate ove teme, da ponovim jos jednom
mIRCerka wrote:Kao sto rekoh...

KotromanichII wrote:da nebi niko promasio
Ovim pozivamo sve ljubitelje fudbala u nasoj zemlji da kazu jednom za sva vremena "NE!" kriminogenom miljeu koji vlada u Nogometnom Savezu Bosne i Hercegovine i da svojim ucescem na demostracijama ispred zgrade NS-a u subotu, 23.5. u 12 sati dadnu podrsku istinskim fudbalskim velicinama Mehi Kodri i Elviru Bolicu, ljudima koji su se usprotivili lopovima i amaterima iz vrha BeHa nogometa.

Organizator

"Omladinski pokret za bolju Bosnu i Hercegovinu
"
a kao sto je sinoc objavljeno
Pokret "Dosta": Nismo organizovali današnji protest, ali dolazimo na njega

Pokret "Dosta" podržava i pridružuje se zajedničkoj akciji navijačkih skupina (BHFanaticosi, Manijaci, Horde Zla, Robijaši, Red Army) i Omladinskog pokreta za bolju BiH "kojom se želi konačno stati ukraj lopovluku, kriminalu, korupciji i bezobrazluku čelništva Nogometnog saveza BiH", a ujedno obavještava da nije organizator protesta koji će biti održani danas ispred Nogometnog saveza BiH.

Saopćenjem za javnost Pokret "Dosta" obratio se, pored navijačkih skupina, svim navijačima i građanima da objasni kako nije, ni na koji način, prisvojio današnje proteste i da ono što je bilo objavljeno na vijestima ne odražava stav ove organizacije, nego je pogrešno prenošenje njenog saopćenja.

Dolazimo na protest i podržavamo ovu akciju - poruka je Pokreta "Dosta".

Objavljeno 23.05.2008. u 10:36

(FENA)
NEMOJTE SE IGRATI PA GANJATI ZRTVENO JANJE!!!! Probajte ponekad uganjati i medjeda, ako vam nije mrsko...
:x

Dakle, konacno je odluceno da je utakmica 1.juna, i da je u 5 popodne, i da je na Kosevu. Da li je Kodro potrvdio svoj dolazak?
Vaso

#37 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Vaso »

lerdi wrote:Mislim da gledanje na ovo današnje iživljavanje iz perspektive da je NFSBiH organizovao policiju da tuče ljude je pomalo smiješno i naivno. Mislim da su u ovo bile uključene malo veće glavešine iz vlasti koje su ovo sigurno debelo naplatili, od ovih koji su se dovoljno već nahapali, pa im nije problem pogurati jednu ovakvu akciju
sve je to začarani krug, jedni drugima cuvaju leđa, jer dobro znaju da ako padne jedan- pasce i drugi.
ako dobiju naredbu, kolik' sutra ce, bez ikakvih dilema streljati djecu, zene, jer pobogu, on je dobio "naredbu"

da, zelim da poredim ove frustrirane (manjak sexa, slaba plata, nipodostavanje i td.) nistice , odnosno njihov mentalni sklop, sa cetnickim "škorpioima". ista su to govna. plaćenici.
mozda nekom zasmeta ova ogavna poredba, ali drzim da se radi o istoj, bezosjecajnoj, solidno istreniranoj pascadi.

ako bas bode oci, mozete izbacit "škorpione" i ubacite "gestapo".
gradska toplana

#38 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

hrasno38,svaka ti cast na tekstu .
Zandare kad se ispred tebe pojavi 50 000 izlaganih,izvaranih i opljackanih nemoj da ti guza stisne malo deblje pa da ti se cuna pretvori u vodeni topcic za vrsenje nuzde u gace.A to sto pricas neznate ko sam ja,sta radim itd. je smijesno,a zasto imaces objasnjenje.Zapamti valjda si toliko pametan da narod niko nije pobjedio.
:bih:
homo_sapiens

#39 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by homo_sapiens »

Danas je policija K.Sarajevo, po naredjenju, prekoracila svoje ovlasti, primjenila silu i sprovela fizicku torturu nad golorukim stanovnistvom, koje je okupljeno na uskom prostoru s ciljem protesta. Danas je policija K.Sarajeva primjenila silu nad svim sugradjanima koji su se zatekli, slucajno ili namjerno na tom prostoru, izazvala stampedo, i samo zahvaljujuci sreci i spretnosti, niko nije stradao. Sta da da je neko bio pregazen, podlegao .... Bilo je djece, starijih ...
Danas je policija K.Sarajevo tukla svoje sugradjane ! Po naredjenju !

@Zandar, da li je tebe sramota sto si ucesnik u premlacivanju svojih neduznih sugradjana. Koji su izrazavali svoja prava i protestirali protiv .... Mene je sramota sto zivim u istom gradu u kojem Sefovi naredjuju policiji da tuce narod.
Da li ce iko snositi odgovornost za prekoracenje ovlasti i upotrebu sredstava prisile ?

I ti bi jos upotrebljavao vodene topove. Samoinicijativno. Kakav ti mozdani splet imas u svojoj glavi ..... :cry:
d2

#40 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by d2 »

a kako je uopste doslo do marsane, zar nisu trebali biti mirni protesti, ko poce i zasto ?
New York

#41 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by New York »

U svakoj normalnoj zemlji samo ove slike bi bile dovoljne da savez podnese ostavku.
Suvisno je pitati da li je to privatni savez, ili ustanova/organ u sluzbi ovih koji su danas bili gazeni i onih koji danas nisu bili tu, a pucaju od bijesa zbog nepravde.
pOZz

#42 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by pOZz »

Glupost je ovdje na "otvorenom" srati o nekim stvarima. Vodje navijačkih skupina koje žele doći na ove proteste trebaju se sastati i dogovoriti detalje koji će biti proslijeđeni svojim pristalicama. Kratko i jasno.

Ljudi, ne odustajte !!!!!!!!!!! Tek smo počeli :x Sjebat ćemo mi njih ;-) Samo polahko...

Čitajući ove komente, ne mogu da ne primjetim lafo neke drotove koji su se uključili u diskusiju :lol: :lol: :lol: Kako patetično...

ODJEBITE ODAVDE, JER VAM NIJE MJESTO OVDJE. POKAZALI STE DANAS KO STE, ŠTA STE I KAKVI STE...

Raja je postavila mnogo pitanja, na koja vi niste odgovorili. Ali ko vas jebe. Idite udarajte djecu i to na podu :cry: Bravo...

Prijatelji, ignorirajte stoku na svakom koraku, pa tako i ovdje.

pOZz vam upućuje pOZz :mrgreen: i izadjimo iz ovoga još jači 8-)
zlatiborka

#43 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by zlatiborka »

Ej ti @zandar,

nisi ti obican policajac niti specijalac, najmanje! Ti si jedan od naredbodavaca jucerasnjeg mlacenja ljudi pred NS BiH. Obicni policajac ne moze ovako lucidno komentarisati i 'virtualno' se nositi sa forumasima! Ti na svaki upit i diskusiju imas odgovor, ti imas viziju kako da se dalje protestuje, dajes nam upute da budemo 'nenasilni' i da ce onda sve biti O.K.! ...opa....

Naravno da ce biti za vas na vlasti O.K. I dalje cete ostati u svojim foteljama i nastaviti pljackati narod. Prepali ste se navijaca jer znate koliku snagu oni imaju. Zaboravili ste da je tu bilo mnogo usputnih prolaznika, zena, starijih ljudi, male djece.

Krenuli ste da bijete narod, mozda po tvom naredjenu @zandare!

Sram da te i stid bude, bijes i naredjujes da se biju momci koji su bacili nekoliko baklji i kamenica na zgradu, koja je ostala neostecena, sram da te bude kad si naredio da se udaraju ljudi oboreni na zemlju! I nije istina da je iko bacio kamen na policiju prije vase intervencije! Bila sam tamo i vidjela. Kamenje je prema vama poletilo kada ste poceli da mlatite narod!
shuriken

#44 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by shuriken »

zna li neko pravila koristenja sluzbenih pasa?
meni je davno neko objasnjavao da se nikad ne pustaju na masu ljudi
iz razloga sto su skupi i previse vrijedni, da im se nesto ne dogodi

treniraju ih godinama
za detekciju ekspoloziva i droge
za hvatanje odbjeglih osoba
za traganja za nestalima i za zrtvama
i onda ih idioti nepotrebno dovedu u situaciju da se povrijede

koja je bila funkcija tog psa tamo
osim psiholosko nacisticka?
jel trebao izujedat ljude?
zlatiborka

#45 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by zlatiborka »

shuriken wrote:zna li neko pravila koristenja sluzbenih pasa?
meni je davno neko objasnjavao da se nikad ne pustaju na masu ljudi
iz razloga sto su skupi i previse vrijedni, da im se nesto ne dogodi

treniraju ih godinama
za detekciju ekspoloziva i droge
za hvatanje odbjeglih osoba
za traganja za nestalima i za zrtvama
i onda ih idioti nepotrebno dovedu u situaciju da se povrijede

koja je bila funkcija tog psa tamo
osim psiholosko nacisticka?
jel trebao izujedat ljude?
Dobro pitanje, evo odgovora:

Specijalci-kornjace i psi su dovedeni i pripremljeni vec u podne, na pocetku protesta. Jos je bilo dosta 'obicne' murije a i murije u civilnim odjelima medju demonstrantima. Neki forumas je primjetio i zapitao se ko je mogao baciti onaj topovski udar.

Moje sjecanje:

Ovih 5-6 kornjaca pored Barosa iz ulicice su tu dosli nekih 15 minuta iza 12 sati. Bili su bez kaciga na glavi, drzali su ih u rukama. Ovaj jedan drot 'obicni' je voki-tokijem sa nekim pricao, nisam cula sta. Nekoliko puta je dolazio do kornjaca i vracao se u Ferhadiju. U tih nekih 5 minuta nije bilo ni velike galame ni bacanja na zgradu, bilo je kao neko zatisje. E, sada ovaj 'bicni drot' dolazi do kornjaca i kaze:

"Idemo tamo".....ostalo nisam cula ali sam vidjela da su se ubacili medju raju u Ferhadiji, i nakon nekoliko sekundi pukla je ona topovska. Onda je krenulo marisanje i ganjanje momaka, stampedo i bacanje kamenja na policiju.....
Last edited by zlatiborka on 24/05/2008 09:27, edited 1 time in total.
luciferino

#46 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by luciferino »

zandar wrote:
uopste nisam ironican i ponavljam veceras po 10.put, navijaci nisu trebali izazivati incidente!!! sto im je trebalo da kamenjaju i bacaju baklje? ima li iko ovde da odgovori na to pitanje? :roll:
te gluposti da se mi bojimo kriminalaca ostavi za nekog drugog, meni tu suplju nemoj prosipati, ne znas ni ko sam, ni sta sam, ni gdje radim...
ne mogu da vjerujem da ima takvih kao ti koji spominju opciju da policija stane na stranu naroda prilikom demonstracija... koji ste vi mozgovi, to je strasno :-)

btw, kad vas dođe 50000 razmislicemo sta cemo, mozda i vodeni top proradi :D
Koja govna od heroja i zaštitara da prostite!

Blefiraš, eto šta radiš...što volim kad se mozak nađe da priča o mozgu pa onda prijeti raji vodenim topovima...Ma ne bi me čudilo ni da granate počnete bacati ako zatreba. Ne znate ni psa pripazit kako treba pa jadan zaginu, a još da čuvate nekog...daleko vam lijepa kuća prodane duše. Da ste tako ažurni, demonstracija ne bi ni bilo jer bi kriminalci sjedili tamo gdje im je mjesto, a ne u foteljama.

Jedino mi krivo što niste slučajno mlatnuli kakvog stranca-turistu u onom krkljancu, a puno ih je ovih dana, pa da istraga krene iz inostranstva. Ma uostalom, kome ja pričam...forumskom drotu...
Last edited by luciferino on 24/05/2008 10:05, edited 2 times in total.
Energični leptir

#47 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Energični leptir »

Progresivna Unija Ljevice osuđuje policijsku brutalnost

Grupa odgovornih gradjana, zabrinutih za razvitak socijalne situacije kreirala je Incijativni Odbor Progresivne Unije Ljevice, nestranacke asocijacije. Zvanicno osnivanje PULJa ce biti odrzano u narednim mjesecima.

Danas 23. V. 2008. god. pripadnici MUP-a kantona Sarajevo su primijenili grubu silu protiv vise hiljada prosvjednika koji su izrazili nezadovoljstvo kriminalom i korupcijom u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH. Umjesto da se policija solidarise sa gradjanima koji se organizovano suprostavljaju kriminalu i korupciji, i dekadensu naseg drustva ona je primijenila neopravdano grubu silu na prosvjednike. Time je kriminogena scena jos vise dobila na snazi. PULJ najostrije osudjuje danasnje ponasanje policijskih organa prilikom obracuna sa vise hiljada prosvjednika.

Inicijativni Odbor Progresivne unije Ljevice Bosne i Hercegovine

PULJ

http://www.facebook.com/group.php?gid=14159757365
zgembo_sa

#48 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by zgembo_sa »

Samo zapamtite ove batinase, kad tad ce se i policija morati prikljuciti masi, a onda ce se nekima od njih ispostaviti racun...
zlatiborka

#49 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by zlatiborka »

@zandar,

imas li bar neki odgovor na moj post, gdje pretpostavljam da ti nisi obicni policajac-izvrsilac, vec da si naredbodavac ili neko njemu blizak?

Dakle, sudeci prema tvojim postovima (nacitana sam i znam) ovakve postove je mogao pisati neko sa visom ili visokom naobrazbom, a znamo da obicna polcija i obicni specijalci to nemaju! Oni su nauceni da slusauju, izvrsavaju i nista ne pitaju! Nauceni su da ne misle svojom glavom, jer njiihove stranke na vlasti misle za nih

@zandar, izjasni se, cekamo sta nam imas reci. Kazi usput, sta ce se desiti ako dodje 100.000 ili vise ljudi pred parlament na Marin dvoru i krene da rusi lopovsku vlast. Hoces li narediti da se puca na narod, sve da se odbrani legitimno izabrana vlast.
Last edited by zlatiborka on 24/05/2008 11:32, edited 1 time in total.
zlatiborka

#50 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by zlatiborka »

Da, bila sam i vidjela dosta. A zasto ne bih bila, ne mozes mi ti kao gradjanki zabraniti da dodjem na Slatko cose kad je meni cejf! Ne mozes mi zabraniti da podrzim zahtjeve navijaca! Oni su prije svega gradjani BiH, pa tek onda navijaci!

Nisam palila baklje i bacala kamenje, jesam vikala i pljeskala, a ti mi to ne mozes zabraniti, ni meni ni nikom drugom!

A i ti si najprije gradjanin BiH, a tek onda policijski sluzbenik ili poltron vlastI, no sam si sebi izaberi prioritete......
Locked