Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

delightful

#1 Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by delightful »

Molim vas da se drzite teme, bez medjusobnog prepucavanja, bez vrijedjanja i bez psovanja. Hvala.
jagode

#2 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by jagode »

ja sam prestrasen neznam sta da kazem
samo cu reci SAVVVVVVVEEZZZZZ NAPOLJEEEE :bih:
elSaik

#3 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by elSaik »

That wasn't really delightful... :mrgreen:

Evo mene opet,

SAVEZ NAPOLJE, NACIJO BUDI SE!
zgembo_sa

#4 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by zgembo_sa »

korumpirani drotovi, na vas je red :D
Fcuker

#5 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Fcuker »

Raja , jel neko isao na Aerodrom da doceka Glavonje ??

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
dlfo

#6 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by dlfo »

Sve je vec receno. Gamad napolje.
:thumbup: :bih:

Neka mi oprosti neko ako sam ga uvrijedio u prijasnjoj temu. Bio sam jednostavno po utiskom svega... Svi smo ipak na istoj strani. :-D
jagode

#7 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by jagode »

sve je ovo otislo u svijet i sa tim nemozemo biti ponosni
jos veca vijest ce biti 1. juni bojkot reprezentacije i odigravanje druge utakmice
izgleda da nismo daleko od sankcije uefe ili fife koja nije dobra za narod BiH jer ovi trenutno sto su u savezu rade za svoj dzep ili rade na destrukciji sporta BiH(planirano)
zgembo_sa

#8 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by zgembo_sa »

Naravno da nam trebaju sankcije od UEFA-e i FIFA-e! Ova mafija nece otici dok god moze izvuci kakve pare! Izbaciti govna napolje pa ako treba po cijenu da par godina ne ucestvujemo u medjunarodnim takmicenjima!
jagode

#9 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by jagode »

sa sankcijama fife i uefe ce pobjediti oni drugi sto sam naveo
Bosanac in Lederhosen

#10 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Bosanac in Lederhosen »

Image
lerdi

#11 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by lerdi »

Malo je gadna kompletna situacija, ali treba istrajati u ovome. Lično mislim da kod nas nemože ništa se rješavati mirno i demokratski, ali svako nasilje ide u korist onim koji če reči da smo huligani i rulja. To je činjenica, a kao što neko reče zbog ovoga veliku odgovornost snose mediji. Nakon svakih protesta ljudi koji dođu tu da bi iskazali svoje nezadovoljstvo prikazuju se kao vandali, huligani i neznam ti šta već. Nije mi jasno zašto se niko nezapita zašto se baca kamenje i pale baklje. Svako ko misli da je dovoljan razlog da nekoga pretuče policija to što je zapalio baklju i bacio je na savez nek se stidi i nek se zapita imali on imalo obraza.

I nije mi jasan ovaj narod i nikad mi neće biti jasan. Ljudi protestvuju za nešto što je za sve važno, a oni prolaze i podsmjehuju im se. A onda kasnije kad budu neredi ti isti koji nisu ništa radili osuđuju "vandalske postupke". Mi bi definitivno trebali na jedno kolektivno ispitivanje mozga
elSaik

#12 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by elSaik »

sarajevo63 wrote:Momci svaka vam čast! Žao mi je samo onih koji su dobili preko leđa. Da se ovo desilo u Parizu il u dragoj nam Evropi sve bi letilo u zrak. Ovako, samo im nije jasno da se dešava. Ovdje sve smrdi, a tako je i u sportu.
Nisam za nasilja. Al šta očekuju? Maslinovu grančicu i lovorov vijenac? I da nam turisti ne pobjegnu. Nosiće lošu sliku o Sarajevu. A nas ovdje ko....
Ja danas na kahvi bio sa dva američka studenta. Objasnio im situaciju i dali su nam podršku protiv Saveza i u današnjem slučaju, policije. ;-)
sarajevo63

#13 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by sarajevo63 »

SAVEZ NAPOLJE, NACIJO BUDI SE!
Sit svega

#14 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Sit svega »

Mislim da ste napravili grešku bacanjem baklji i kamenja i time samo isprovocirali stoku da reaguje na način kako je reagovala. Mislim da treba nastaviti sa mirnim protestima i bojkotom utakmica reprezentacija, kao i insistiranjem na tome da najbolji igrači reprezentacije bojkotiraju igranje u istoj do smjene vrha saveza. Mislim i da ljudi iz BiH koji imaju ime u svijetu fudbala treba da lobiraju kod ljudi u UEFA-a i FIFA-i za smjene u vrhu Fudbalskog saveza. Samo koordinirana akcija svih ljudi koji žele bolje sutra reprezentaciji i domovini svih nas, može rezultirati promjenama.
Bosanac in Lederhosen

#15 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

stvarno naoruzani opasni huligani :

Image

Image
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 24/05/2008 00:02, edited 1 time in total.
lerdi

#16 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by lerdi »

Sit svega wrote:Mislim da ste napravili grešku bacanjem baklji i kamenja i time samo isprovocirali stoku da reaguje na način kako je reagovala. Mislim da treba nastaviti sa mirnim protestima i bojkotom utakmica reprezentacija, kao i insistiranjem na tome da najbolji igrači reprezentacije bojkotiraju igranje u istoj do smjene vrha saveza. Mislim i da ljudi iz BiH koji imaju ime u svijetu fudbala treba da lobiraju kod ljudi u UEFA-a i FIFA-i za smjene u vrhu Fudbalskog saveza. Samo koordinirana akcija svih ljudi koji žele bolje sutra reprezentaciji i domovini svih nas, može rezultirati promjenama.
I ja sam za to, ali očito od tog lobiranja nema ništa. Pa jedan Osim govori neznam ni ja koliko da se moraju mijenjati stvari u savezu, a siguran sam da je o tome pričao i sa ljudima iz UEFA-e, ali mafiji nemožeš ništa.
jagode

#17 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by jagode »

sigurno sam protiv nasilja ali sa kojim su uzitkom ovi nasi SKOLOVANI I PROFESIONALNI DEBELI POLICAJCI reagovali nad djecom je za svaku osudu
sijedi

#18 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by sijedi »

[quote="sarajevo63"]Momci svaka vam čast! Žao mi je samo onih koji su dobili preko leđa.

biti će teško, ali ipak ove provokatore stavite na ignorare
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#19 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by -LIBERO- »

Kako je super biti poslusan i fin
Kako je super biti nagradjen i cil.
Kako je super sluziti gazdi svom
Bez obzira sto si obican instument i rob.

Image
Topla voda

#20 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Topla voda »

pa 15 godina ima kako su privatizovali savez.
trebali bi svi mediji koristiti nazive"takozvani nogometni savez","samoproglaseni izvrsni odbor takozvanog nogometnog saveza bih","takozvana reprezentacija takozvanog nogometnog saveza bih".
ne postoji nacin da se ti ljudi zamijene.
drzava mora intervenirati da se promijeni statut tzv nsbih,pa makar zbog uplitanja politike bili sankcionirani i mozda ne odigramo kvalifikacije.
al kad tad bi leglo sve na svoje....par godina bez kvalifikacija,pa onda sve ispocetka.
ovdje nema druge opcije,nego ispocetka,pa makar uefa nametnula sankcije.
bolje da nekad bude dobro nego nikad :D
Mobile_Disco

#21 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Mobile_Disco »

Mi danas da smo samo navijali i nista drugo osim toga.. Desilo bi se isto sto se desilo.. Ponavljam da sam ponosan na sve nas koji smo bili na demonstracijama.. Koji smo pokusali da se suprostavimo "intelektualcima" koliko toliko.. Mladja raja je pretezno bila.. I zbog toga su bjezali.. ovo su nam prve zajednice akcije.. u buducnosti ce ako Bog da biti bolje i organizovanije.. Nadam se da ce momci koji su pali proci bez kazni.. I da ce se izvuci nekako..

SAVEZ NAPOLJE, NACIJO BUDI SE

:bih:
Bosanac in Lederhosen

#22 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

KORUPCIJA U NOGOMETNOM SAVEZU ! cule se u cjeloj evropi, primjer Svica:

Image

Image

Image

Image

Image

vise na:
http://www.20min.ch/sport/sporttelegramm/story/22269160
Last edited by Bosanac in Lederhosen on 24/05/2008 01:33, edited 1 time in total.
Alkos

#23 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by Alkos »

Meni je samo zao sto smo mi toliko glupi i necemo da shvatimo da u ovoj drzavi bez sile ne moze nista. Ti ljudi su izdrzali i uspjevaju se jos uvijek odrzati uprkos raznim medijskim hajkama koje su vodjene protiv njih!Covjek kada vidi da ga 99% javnosti blati i ne podrzava, ako ima imalo obraza povuci ce se. Problem je sto ti ljudi nemaju obraza, sto su bezobrazni i njih iskreno zaboli kurac to sto ih niko ne podrzava, jer im je kasika upala u med - prave se cehovi po kafanama, karaju se maloljetnice, kupuju se stanovi, salju se djeca na studij u inostranstvo...
I onda neko moze reci, ne podrzavam nasilje, treba mirnim putem rijesiti sve.Izvinite sta se to rijesilo mirnim putem u ovoj zemlji, zasto do sada nisu otisli Semiha i tajko Silajdzic?!!?Koji kurac protestujem, ako to nece rezultirati onim za sto se borim!?!Mozemo ovako 10 godina izlaziti i zvizdati ispred saveza, oni ce i dalje ostati. Ali danas su zasrali policajci svojim izivljavanjem, jer nikakvog ugrozavanja sigurnosti nije bilo! Pa sta ako je poletilo par baklji na savez, kao da je bombu neko bacio!
Zao mi je sto ljudi kritikuju i blate navijace koji su se danas po prvi puta okupili i stali rame uz rame, sve nesuglasice ostavili po strani, da se bore za fudbal u BiH!Najgori su mi oni koji seru toliko o tim smjenama i negoduju, a sjede kuci ceskaju jajca i piju pivo, pa vele "neka drugi ce ici da smjenjuju glavesine, neka mene kuci".
Navijaci su navikli na batine i tretiranje kao da smo gradjani drugog reda, zivotinje (kao da medju nama nema studenata, srednjoskolaca, oceva, doktora, fakultetski obrazovanih, zaposlenih, sehidske djece) i ta represija nikada nece stati (zato je policija neprijatelj broj 1) ali mi je zao svih nevinih koji su prolazili ili stajali tu i nastradali od policijskog pendreka, jer su bili u drustvu navijaca ili ti ga "huligana"! Zao mi je i onih koji ce dobiti prijave, kao da je nekome merak kad dobije prijavu i novcanu kaznu i to zbog saveza i to na protestima! ;)

Ono danas je bilo izrezirano i dirigovano od strane celnika saveza, koji su izgleda zakitli komandira da naredi izivljavanje na masi...Jednom su se ljepili plakati po gradu protiv celnika saveza, a policajci su pokusali uhapsiti one koje su ljepili i ONI SU TI KOJI SU SKIDALI TE PLAKATE! Mislim da to dovoljno govori!Svjestan sam ja i toga da navijace, koje javnost posmatra kao masu pijanih i drogiranih olosa, ne podrzava 90% ljudi, i da nas niko nikada nece shvatiti, niti to trazimo, ali bar podrzite u ovom dijelu!Ne kazem da su navijaci cvjecke, ali stavljati ih u isti rang sa kriminalcima je nepojmljivo i ponasati se kao da su navijaci goruci problem ove drzave.

Do slijedeceg puta upamet i skontajte vise bil' piskili ili kakili ili vam je stalo samo da se okupljate, zvizdite i dijelite zute i crvene kartone bez ikakvog konkretnog pomaka.Ne podrzavam silu, ali nekada je to jedina opcija, ali danas je sile bilo samo sa jedne strane i to od policije!
Izvinite na duzini posta
Last edited by Alkos on 24/05/2008 00:34, edited 3 times in total.
delightful

#24 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by delightful »

@sit svega i @zandar, ... pokusajte da govorite o dogadjanjima na protestima i o tematici. Svako medjusobno prepucavanje i vrijedjanje nisu predmet ove teme i mozete to razmijeniti putem PP-a. Cetiri ucesnika sa teme (vol.1) ce biti banirana, ... nadam se da ne zelite da ih slijedite.
awekenings

#25 Re: Protesti ispred saveza 23.5 u 12 sati vol.2

Post by awekenings »

Alkos wrote:Meni je samo zao sto smo mi toliko glupi i necemo da shvatimo da u ovoj drzavi bez sile ne moze nista. Ti ljudi su izdrzali i uspjevaju se jos uvijek odrzati uprkos raznim medijskim hajkama koje su vodjene protiv njih!Covjek kada vidi da ga 99% javnosti blati i ne podrzava, ako ima imalo obraza povuci ce se. Problem je sto ti ljudi nemaju obraza, sto su bezobrazni i njih iskreno zaboli kurac to sto ih niko ne podrzava, jer im je kasika upala u med - prave se cehovi po kafanama, karaju se maloljetnice, kupuju se stanovi, salju se djeca na studij u inostranstvo...
I onda neko moze reci, ne podrzavam nasilje, treba mirnim putem rijesiti sve.Izvinite sta se to rijesilo mirnim putem u ovoj zemlji, zasto do sada nisu otisli Semiha i tajko Silajdzic?!!?Koji kurac protestujem, ako to nece rezultirati onim za sto se borim!?!Mozemo ovako 10 godina izlaziti i zvizdati ispred saveza, oni ce i dalje ostati.
Zao mi je sto ti ljudi kritikuju navijace koji su se danas po prvi puta okupili i stali rame uz rame, sve nesuglasice ostavili po strani, da se bore za fudbal u BiH!Najgori su mi oni koji seru toliko o tim smjenama i negoduju, a sjede kuci ceskaju jajca i piju pivo, pa vele "neka drugi ce ici da smjenjuju glavesine, neka mene kuci".
Navijaci su navikli na batine i tretiranje kao da smo gradjani drugog reda, zivotinje (kao da medju nama nema studenata, srednjoskolaca, oceva, doktora, fakultetski obrazovanih, zaposlenih, sehidske djece) i ta represija nikada nece stati (zato je policija neprijatelj broj 1) ali mi je zao svih nevinih koji su prolazili ili stajali tu i nastradali od policijskog pendreka, jer su bili u drustvu navijaca ili ti ga "huligana"! Zao mi je i onih koji ce dobiti prijave, kao da je nekome merak kad dobije prijavu i novcanu kaznu i to zbog saveza i to na protestima! ;)

Ono danas je bilo izrezirano i dirigovano od strane celnika saveza, koji su izgleda zakitli komandira da naredi izivljavanje na masi...Jednom su se ljepili plakati po gradu protiv celnika saveza, a policajci su pokusali uhapsiti one koje su ljepili i ONI SU TI KOJI SU SKIDALI TE PLAKATE! Mislim da to dovoljno govori!Svjestan sam ja i toga da navijace, koje javnost posmatra kao masu pijanih i drogiranih olosa, ne podrzava 90% ljudi, i da nas niko nikada nece shvatiti, niti to trazimo, ali bar podrzite u ovom dijelu!Ne kazem da su navijaci cvjecke, ali stavljati ih u isti rang sa kriminalcima je nepojmljivo i ponasati se kao da su navijaci goruci problem ove drzave.

Do slijedeceg puta upamet i skontajte vise bil' piskili ili kakili ili vam je stalo samo da se okupljate, zvizdite i dijelite zute i crvene kartone bez ikakvog konkretnog pomaka.Ne podrzavam silu, ali nekada je to jedina opcija!
Izvinite na duzini posta i
potpisujem .. moje misljenje samo mi bilo mrsko pisati ... :thumbup:
Locked