Protesti ispred američke ambasade

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
elviss83

#1 Protesti ispred američke ambasade

Post by elviss83 »

Sutra (četvrtak) u 11:55 majke Srebrenice organizuju mirne proteste ispred američke ambasade zbog stanja u pojasu Gaze.
Ako neko ima nekih ideja za transparente molim napišite ih ovdje. Meni jedino što pada na pamet je: FREE PALESTINE i SREBRENICA 1995 - GAZA 2009. Nije neka mudrolija, ali mozak ne fercera ovo jutro. HVALA NA POMOĆI.
elviss83

#2 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by elviss83 »

Up ... za dva sata transparenti idu na stampanje ... brzo ideje ...

p.s. poslije mozete izbrisati temu ...
black

#3 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by black »

Image
atom62

#4 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by atom62 »

bez mene!
amerika je nas prijatelj i spasilac!
predlazem da se protesti presele pred recimo ambasadu saudijske arabije!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:
atom62 wrote:bez mene!
ovo je definitivno najbolji prijedlog
bez zeze
kad bi kralj i razni sejkovi i princevi izvukli glave iz americkih guzica, i napokon ucijenili svijet, izrael bi postao mala nevazna i razoruzana drzavica u roku 2 dana
Zar ti stvarno mislis da je saudijce briga za palestince? Da jeste, ne bi pravili klimatizirane plaze...ne bi ovaj sukob trajao ovoliko decenija...
black

#6 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by black »

Her Flick wrote: kad bi kralj i razni sejkovi i princevi izvukli glave iz americkih guzica, i napokon ucijenili svijet, izrael bi postao mala nevazna i razoruzana drzavica u roku 2 dana
evo kako oni 'pomazu'..
Odlazeća šefica američke diplomatije Kondoliza Rajs dobila je nakit vredan najmanje 316.000$ samo od kraljeva Jordana i Saudijske Arabije, zbog čega je na vrhu lestvice američkih diplomata po primljenim poklonima tokom prošle godine.

Jordanski kralj Abdulah Drugi u januru je poklonio Rajsovoj smaragdnu i dijamantsku ogrlicu, prsten, narukvicu i minđuše vredne 147.000$, objavljeno je u ponedeljak u godišnjem inventaru State departmenta za dobijene stvari.

Abdulah Drugi i njegova supruga Ranija poklonili su Rajsovoj i manje vrednu ogrlicu i minđuše zajedno sa kutijom za nakit u vrednosti od 4.630$.

Saudijski kralj Abdulah je Rajsovoj u julu poklonio rubinsku i dijamantsku ogrlicu u paru s minđušama, narukvicom i prstenom, vredne 165.000$. Prema toj listi, saudijski kralj je 2005. šefici američke diplomatije poklonio i ogrlicu vrednu 170.000$.

Odlazeći predsednik SAD Džordž Buš je lošije prošao sa poklonima pošto je od tih kraljeva dobio darove vredne nešto više od 100.000 dolara. Naime, Buš je dobio između ostalog nakit sa safirima i dijamantima od 85.000$, dok je prva dama Lora Buš dobila umetničko delo u zlatu s motivima beduina, kamila i pustinjskih šatora vredno 10.000$ od saudijskog kralja.
veljaca

#7 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by veljaca »

atom62 wrote:bez mene!
Zapocnu pred ambasadom americkom a onda nastave pred ambasadom saudijske arabije i jos pred nekim i to je to ....
Fiore

#8 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by Fiore »

Mislim da ih trebamo podsjetiti da smo sacuvali HAGADU kad je nagore bilo.. i da nam duguju uslugu..

Znali iko ista o dobrovoljcima iz Sarajeva koji su 1996 otisli u Izrael da se bore protiv Palestinaca.. sinoc sam na TVSA cuo ovu informaciju :shock:
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#9 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:zato sam i podrzao atomovu inicijativu
da se protesti organizuju pred amb. saud. arabije

i jeste boli njih briga za palestince ali onda se nebi trbali prodavati kao zastitnici islama
i plaestinci su arapi sve je to jedan narod
Sramota je da Pojas Gaze u ovakvom stanju postoji preko 50 godina...Sramota je da cijeli svijet to dozvoljava. Sramota je da DJECA ginu. Nema borbe prsa u prsa...Sramota je da mnogi vide samo cinjenicu da ginu djeca muslimanske vjeroispovjesti...kao sto su gledali djecu pravoslavne vjeroispovjesti u Beslanu...Sramota je da svijet to dozvoljava...
Sto se mirnih demonstracija tice, ja nemam licno nista protiv cinjenice da odu i krenu od americke, pa preko saudijske, francuske i svih ambasada u komsiluku....
Sto se transova tice, elvise stavite PRAY FOR PALESTINE.....jer od demonstracija nema nista (pa mi nismo u stanju zbacis s vlasti lokalne pakase a ne uticat na ameriku!!!), ali iskrenom molitvom mozda sta dopre do onog gore, ako ga uopste ima...
dallton

#10 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by dallton »

ne minimiziram odgovornost amerike za ono sto se desava u gazi, i iz mog iskustva u americi velikoj vecini amerikanaca je vec apsolutno jasno da konstantno apsolutno podrzavanje izraela politika samo siri bijes medju muslimanima, ali sto se tice ovog protesta jedna sugestija koja je vec iznesena:

najpametniji potez bi bio otici isto tako prvo ispred ambasade saudijske arabije, egipta i jordana iz sljedeceg razloga:
saudija potrosi u izgradnju jednog hotela toliko para koliko bi bilo dovoljno da se od cijele gaze i zapadne obale napravi raj na zemlji, a egipat i jordan drze palestinske izbjeglice vec DECENIJAMA u izbjeglickim logorima bez i mogucnosti da dobiju bilo kakvu vrstu pravne pomoci, o drzavljanstvu da ne govorimo, ti ljudi su tamo tretirani kao zivotinje, zbog cega su mnogi odlucili da uzmu izraelsko drzavljanstvo jer im je laksa diskriminacija u izraelu nego medju arapima....

treba pritisnuti arape da oni konacno upute te silne resurse i pare u palestinu, jer ponasanje arapa (bez da opravdavam bilo koga drugog) postajen nesnosno - nista ne cine, ali bukvalno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by Truba »

bolje vam je da sadite voćke

i da ne remetite svjetsku političku situaciju
dallton

#12 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by dallton »

komi wrote:bolje vam je da sadite voćke

i da ne remetite svjetsku političku situaciju
au, sto ce protesti poremetiti situaciju, stvarno svi ce se zabrinuti kad cuju da se u sarajevu protestvuje
Ponekad s'proljeca

#13 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by Ponekad s'proljeca »

Bravo!!!!

Pricaju mi isto nase izbjeglice koji su boravili u Turskoj pa onda zbrisali u Skandinaviju!!!!!

Demonstracije treba napraviti pred saudijskom ambasadom i reci debeloguzanima sa ahmedijama na glavama da privrnu naftu isto kao sto radi Rusija sa plinom!!!!
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#14 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by Latina »

mIRCerka wrote: Sramota je da Pojas Gaze u ovakvom stanju postoji preko 50 godina...Sramota je da cijeli svijet to dozvoljava. Sramota je da DJECA ginu. Nema borbe prsa u prsa...Sramota je da mnogi vide samo cinjenicu da ginu djeca muslimanske vjeroispovjesti...kao sto su gledali djecu pravoslavne vjeroispovjesti u Beslanu...Sramota je da svijet to dozvoljava...
Sramota je mala rijec. To je JEZIVO. Svijet je prvo oguglao na malenu africku djecu koja i dalje umiru od gladi, malnutricije, kolere i dizenterije. Onda je oguglao na to da se to desava indijskoj djeci. Sada gledamo ( uzivo, kako je to samo beskrajno morbidno ) kako umiru palestinska djeca. Plasim se da ne bude jos gore.

Istina, treba otici pred Saudijsku ambasadu prevashodno. Ma ako cemo iskreno, gade mi se kolektivno.

Toliko.
Last edited by Latina on 07/01/2009 12:31, edited 2 times in total.
strong69

#15 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by strong69 »

Fiore wrote: Znali iko ista o dobrovoljcima iz Sarajeva koji su 1996 otisli u Izrael da se bore protiv Palestinaca.. sinoc sam na TVSA cuo ovu informaciju :shock:
:shock: :shock: :shock: Dobrovoljci ili placenici?
dallton wrote: najpametniji potez bi bio otici isto tako prvo ispred ambasade saudijske arabije, egipta i jordana iz sljedeceg razloga:
saudija potrosi u izgradnju jednog hotela toliko para koliko bi bilo dovoljno da se od cijele gaze i zapadne obale napravi raj na zemlji, a egipat i jordan drze palestinske izbjeglice vec DECENIJAMA u izbjeglickim logorima bez i mogucnosti da dobiju bilo kakvu vrstu pravne pomoci, o drzavljanstvu da ne govorimo, ti ljudi su tamo tretirani kao zivotinje, zbog cega su mnogi odlucili da uzmu izraelsko drzavljanstvo jer im je laksa diskriminacija u izraelu nego medju arapima....

treba pritisnuti arape da oni konacno upute te silne resurse i pare u palestinu, jer ponasanje arapa (bez da opravdavam bilo koga drugog) postajen nesnosno - nista ne cine, ali bukvalno
Apsolutno tacno. Podrzavam potpuno inicijativu.
dallton

#16 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by dallton »

dallton wrote: najpametniji potez bi bio otici isto tako prvo ispred ambasade saudijske arabije, egipta i jordana iz sljedeceg razloga:

Apsolutno tacno. Podrzavam potpuno inicijativu.[/quote]

hvala na podrsci, bilo bi fino da i njih pritisnemo u granicama svoje nemoci, ponasaju se kao lajcak na kvadrat - simbol neefikasnosti, nebrige i gledanja samo svoj dzepa
pure_love

#17 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by pure_love »

Znali iko ista o dobrovoljcima iz Sarajeva koji su 1996 otisli u Izrael da se bore protiv Palestinaca.. sinoc sam na TVSA cuo ovu informaciju
znam za dobrovoljce koji su isli u palestinu da se bore protiv izraela,,i danas tamo ima cak bosnjacko selo,i jedna bosnjacka dzamija

a to su vjerovatno nasi BH jevreji koji su odlazili tamo da se bore za izrael
Leonid Breznjev

#18 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by Leonid Breznjev »

pure_love wrote:
Znali iko ista o dobrovoljcima iz Sarajeva koji su 1996 otisli u Izrael da se bore protiv Palestinaca.. sinoc sam na TVSA cuo ovu informaciju
znam za dobrovoljce koji su isli u palestinu da se bore protiv izraela,,i danas tamo ima cak bosnjacko selo,i jedna bosnjacka dzamija

a to su vjerovatno nasi BH jevreji koji su odlazili tamo da se bore za izrael
pure_love, borili su se bosanci i hercegovci za mnogo toga i protiv mnogo cega u svojoj istoriji bivstvovanja... ako je bilo ovih, zasto ne bi bilo i tih drugih?
nekada ljudske pozude mogu biti jako cudne, a odluke, koje ljudi donose na osnovu tih pozuda, su jos samo cudnije.. nejse.. :)

nema nista od arapske lige i od inih mnogoobecavajucih unija, spasitelja, poznavaoca islamskih i palestinskih pitanja.
ako ih je i nekada nesto ujedinjavalo, uspjeli su se od toga udaljiti.. :sad:
a svijet kao i uvijek posmatra, pa opet malo prica o tome, pa onda opet malo promatra situaciju... pa energicno osudi dogadjaj i nastavlja posmatrati razvijanje situacije.. bas kao sto je bilo za vrijeme masovnog ubijanja katolika, muslimana i svih ostalih individua koje nisu pripadale velikom nebeskom narodu, na prostorima jugoslavije...

koliko ce se ovaj put ugasiti zivota, prije nego se zvijer zasiti.....
_veleposlanik

#19 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by _veleposlanik »

black wrote:
Her Flick wrote: kad bi kralj i razni sejkovi i princevi izvukli glave iz americkih guzica, i napokon ucijenili svijet, izrael bi postao mala nevazna i razoruzana drzavica u roku 2 dana
evo kako oni 'pomazu'..
Odlazeća šefica američke diplomatije Kondoliza Rajs dobila je nakit vredan najmanje 316.000$ samo od kraljeva Jordana i Saudijske Arabije, zbog čega je na vrhu lestvice američkih diplomata po primljenim poklonima tokom prošle godine.

Jordanski kralj Abdulah Drugi u januru je poklonio Rajsovoj smaragdnu i dijamantsku ogrlicu, prsten, narukvicu i minđuše vredne 147.000$, objavljeno je u ponedeljak u godišnjem inventaru State departmenta za dobijene stvari.

Abdulah Drugi i njegova supruga Ranija poklonili su Rajsovoj i manje vrednu ogrlicu i minđuše zajedno sa kutijom za nakit u vrednosti od 4.630$.

Saudijski kralj Abdulah je Rajsovoj u julu poklonio rubinsku i dijamantsku ogrlicu u paru s minđušama, narukvicom i prstenom, vredne 165.000$. Prema toj listi, saudijski kralj je 2005. šefici američke diplomatije poklonio i ogrlicu vrednu 170.000$.

Odlazeći predsednik SAD Džordž Buš je lošije prošao sa poklonima pošto je od tih kraljeva dobio darove vredne nešto više od 100.000 dolara. Naime, Buš je dobio između ostalog nakit sa safirima i dijamantima od 85.000$, dok je prva dama Lora Buš dobila umetničko delo u zlatu s motivima beduina, kamila i pustinjskih šatora vredno 10.000$ od saudijskog kralja.
:shock:
covjece, sta sam sve do sada cuo/procitao, nisam se nadao da je medjunarodna panorama ovako dodatno jadna. kako nas elite, bez obzira na boju, vjeru ili ubjedjenje, levate... ovo je direktno ucesce u masakriranje nevinih civila svog "pripadnog sklopa", direktno finansiranje laznog terorizma koji u principu ide protiv samih njih (ili sam ja nesto porpustio)...... hajde sve ugovore i biznise koji prave, jeli, radi obostrane dobiti (pohlepa i kapitalizam to odobravaju), ali ovakva zahvala demonima poput Kondolize i Busha prosto ne mogu a da se ne zgrozim......
dallton

#20 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by dallton »

ma na svjetskoj sceni se radi isto kao i kod nas: ja te fola napadnem, ti kao mene fola napadnes, pa onda kao fola razgovaramo pod nadzorom mz-a, pa se onda pisu pozivi na "razum i kompromis", pa "izrazi zabrinutost i ostro osude sve odgovorne strane", blablablabla, a u medjuvremenu stvari stoje na mjestu, oni koji su lideri se rastaljuju iza zatvorenih vrata, itd....e tako isto i arapi i ameri rade, dobra lova dobar sukob, lafo lova lafo sukob....doduse u periodu 2009/2010 ce i amere i arape iznenada preplaviti val "medjusobnog razumjevanja" i "uspostavljanja trajnog mira" jer im je to tek sad u interesu, a palestinsku patnju ko sisa za sta :(
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#21 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by PipiDugaDevetka »

Fiore wrote:Mislim da ih trebamo podsjetiti da smo sacuvali HAGADU kad je nagore bilo.. i da nam duguju uslugu..
Svašta,...HAGADA je bosansko-hercegovačka, neprocjenjiva,...Sačuvali smo je sebi, a ne teroristima iz izraelske vlade. Čini mi se da je 1994.g. USA ABC TV imao direktan tv. prenos iz Sa. kada su čitane priče i molitve iz Hagade povodom nekog praznika. Desetak miliona gledalaca vidjelo prenos iz ratnog Sa., ako nije i više. Hagada je naš ''kvisko'' i ja ne znam procijeniti, ali sam siguran da je taj live-prenos i sve u vezi sa Hagadom, pomogao BiH.

To što radi izraelska vlada, nije do naših Jevreja,...Šta oni tu mogu, njih 2-3 hiljade. Uostalom, izjavili su da se protive terorisanju Palestinaca.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#22 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by PipiDugaDevetka »

ostro i na prvu wrote:vecina jevreja koji su dosli iz SARAJEVA nisu sluzili vojsku U IDF,ne siri dezinformacije i ...
I ja sam uočio ovu karakteristiku @fiore-ta,...profesionalni forumaš nižeg ranga!
Dezinformiše, potpiruje,... na bukadar tema.
Last edited by PipiDugaDevetka on 09/01/2009 18:18, edited 1 time in total.
Luke Perry

#23 Re: Protesti ispred američke ambasade

Post by Luke Perry »

ostro i na prvu wrote:
Fiore wrote:Mislim da ih trebamo podsjetiti da smo sacuvali HAGADU kad je nagore bilo.. i da nam duguju uslugu..

Znali iko ista o dobrovoljcima iz Sarajeva koji su 1996 otisli u Izrael da se bore protiv Palestinaca.. sinoc sam na TVSA cuo ovu informaciju :shock:

vecina jevreja koji su dosli iz SARAJEVA nisu sluzili vojsku U IDF,ne siri dezinformacije i ...
Fiore lupa o dobrovoljcima, ali logicno je da su oni koji su imali dovoljno godina najvjerovatnije sluzili izraelsku vojsku. Izuzetak su mozda oni sa ravnim tabanima.
Post Reply