Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tesla10 wrote:Zastava Herceg-Bosne - šta ona radi na protestima?
Ljudi davno skontali da su ratovali jedni protiv drugih zbog necijih tudjih ideala, sada kada vlada glad i nezaposlenost normalno da ce se udruzit.
Svaka cast borcima, oni su gradili ovu drzavu, ginuli za svoju i tudju djecu, za porodice ne znam ko ima pravo da ih osporava. Ko ima uopste pravo da osporava 20 -30 hiljada gladnih ljudi ?
Posteno traze jedno udruzenje, reviziju boraca i da se 180miliona KM sto dobivaju sva ta udruzenja preusmjeri u njihov fond i da se isplacuje boracki dodatak.
a kako ces zabraniti nekome da osnuje neko udruzenje?
Ne mozes ni zabraniti ali mozes prestati finansirati ta udruzenja, 180 miliona KM za finansiranje tih svih silnih Borackih udruzenja je previse.
BTW Cudno mi da se svaki put ti javljas kad su kakvi protesti, nebitno kakvi bili, i redovito si protiv tih protesta
Drinski wrote:
a kako ces zabraniti nekome da osnuje neko udruzenje?
Ne mozes ni zabraniti ali mozes prestati finansirati ta udruzenja, 180 miliona KM za finansiranje tih svih silnih Borackih udruzenja je previse.
BTW Cudno mi da se svaki put ti javljas kad su kakvi protesti, nebitno kakvi bili, i redovito si protiv tih protesta
pa ja mislim da ta boracka udruzenja inace ne treba plaćati.
a kako se javljam tek sad, kad sam bio i na drugim temama, između 2014. i 2016.godine?
Ja te pamtim s one teme od 9 februara protesta
Ja inače ne mogu da shvatim logiku covjeka da mu neko smeta ko se bori za svoje i nikad mi nece bit jasno, mislim da bi psiholozi vjerovatno za to imaju neku strucnu dijagnozu ali nisam psiholog tako da ne znam.
Znam par ljudi u Tuzli sto protestvuju i sasvim su dobri ljudi koji su u ratu proveli na udarnim linijama, sada se snalaze kako znaju, jedan od njih na građevini ode u Njemacku par mjeseci pa se vrati i tako, drugi prodaje knjige na pijaci itd.
Sasvim normalni ljudi traze sasvim normalne zahtjeve i nadam se da ce na kraju istrajati u svojoj namjeri.
agent_zero wrote:Ne traže normalne zahtjeve... Traže da budu na državnoj sisi, a to nema nigdje u svijetu.
80% ovih rata i linije vidjelo nije, a i da jeste, to što si 3 i po godine bio u ratu ne daje ti pravo da ostatak života živiš na državnoj sisi.
Šta je s ljudima koji su imali po 20, 30 godina staža i ostali bez posla i ičega, bilo kakvih primanja?
Pomijesali ste babe i zabe ja kako sam upoznat traze preusmjerenje 180 miliona KM za finansiranje svih udruzenja u njihov fond kojem se nalazi 550 Miliona valjda, da se uradi revizija boraca ( svake godine sve vise i vise boraca) i da se ukinu udruzenja da ostane samo jedno.
Dakle te pare se vec trose samo sto ide u udruzenja koja su stranacki podobna pa tako imate razdor medju borcima.
agent_zero wrote:Ne traže normalne zahtjeve... Traže da budu na državnoj sisi, a to nema nigdje u svijetu.
80% ovih rata i linije vidjelo nije, a i da jeste, to što si 3 i po godine bio u ratu ne daje ti pravo da ostatak života živiš na državnoj sisi.
Šta je s ljudima koji su imali po 20, 30 godina staža i ostali bez posla i ičega, bilo kakvih primanja?
traze normalne zahtjeve 190 miliona maraka se vec isplacuje udruzenjima kojih ima stotine - neki ljudi dobiju hiljade i stotine hiljada ko Patkovic a neko dobije kurcinu....ima penzija od 2000 maraka - takva penzija nije ni u njemackoj..... ne traze vise ni posebno izdvajanje para - nego da se odjebu hamelji koji su bili logisticari u ratu, napravi registar vojnika po profilu gdje ko bio, i s tim u vezi da se daju isplate....
na kraju krajeva u ovoj gubarskoj drzavi kad mogu hamelji u parlamentu primat 10 000 maraka neki po 50 i 100 kao bijeli hljeb - neka se i njima da nesto - odakle - ne zanima ih i nek ih ne zanima....
sto ima bescutnih hamelja sa rijesenim materijalnim pitanjima pa koristeci forum ismijavaju ovaj prilicno zgovnan sloj ljudi koji je u vise hiljada slucajeva digo ruku na sebe - necu komentarisat.... samo im zelim da ih stigne kletva "imo pa nemo"....
Last edited by commendatore on 19/05/2016 15:33, edited 1 time in total.
Pomijesali ste babe i zabe ja kako sam upoznat traze preusmjerenje 180 miliona KM za finansiranje svih udruzenja u njihov fond kojem se nalazi 550 Miliona valjda, da se uradi revizija boraca ( svake godine sve vise i vise boraca) i da se ukinu udruzenja da ostane samo jedno.
Dakle te pare se vec trose samo sto ide u udruzenja koja su stranacki podobna pa tako imate razdor medju borcima.
Takvi isti ljeziljebaroši i ratni profiteri su tražili da se izjednače starosne i boračke penzije. A većina ih rata i linije vidjela nije.
Dakle da imaju iste ili slične penzije kao recimo neki jadni rudar koji je 40 godina crnčio po rudniku i krvavo zarađivao da djeci svojoj hljeb obezbjedi. A on lafo 3 i po godine ratovao i hoće istu ili sličnu penziju.
traze normalne zahtjeve 190 miliona maraka se vec isplacuje udruzenjima kojih ima stotine - neki ljudi dobiju hiljade i stotine hiljada ko Patkovic a neko dobije kurcinu....ima penzija od 2000 maraka - takva penzija nije ni u njemackoj..... ne traze vise ni posebno izdvajanje para - nego da se odjebu hamelji koji su bili logisticari u ratu, napravi registar vojnika po profilu gdje ko bio, i s tim u vezi da se daju isplate....
na kraju krajeva u ovoj gubarskoj drzavi kad mogu hamelji u parlamentu primat 10 000 maraka neki po 50 i 100 kao bijeli hljeb - neka se i njima da nesto - odakle - ne zanima ih i nek ih ne zanima....
sto ima bescutnih hamelja sa rijesenim materijalnim pitanjima pa koristeci forum ismijavaju ovaj prilicno zgovnan sloj ljudi koji je u vise hiljada slucajeva digo ruku na sebe - necu komentarisat.... samo im zelim da ih stigne kletva "imo pa nemo"....
Ok to, ali otkud 500.000 boraca po nekim zvaničnim evidencijama?
Pa da je toliko bilo do Soluna bi stigli. Ko to dozvoljava?
agent_zero wrote:Takvi isti ljeziljebaroši i ratni profiteri su tražili da se izjednače starosne i boračke penzije. A većina ih rata i linije vidjela nije.
Dakle da imaju iste ili slične penzije kao recimo neki jadni rudar koji je 40 godina crnčio po rudniku i krvavo zarađivao da djeci svojoj hljeb obezbjedi. A on lafo 3 i po godine ratovao i hoće istu ili sličnu penziju.
Pa gdje to u svijetu ima? Kakvi su to zahtjevi?
Ne može i tačka!
Bravo!
Da ne pricamo o budzetlijama koji imaju duplo vece penzije od tih rudara.
A kada ti Rudari sutra izadju sta cemo onda reci ?
Vec vidim komentare tipa lafo rudari a nisu bili ni 5g u jami.
Problem je sto ne baratate cinjenicama nego nekim pricama rekla-kazala, pa tako po vama ovdje nema ni 80% boraca nego su to stranacki ljudi itd...
Ok to, ali otkud 500.000 boraca po nekim zvaničnim evidencijama?
Pa da je toliko bilo do Soluna bi stigli. Ko to dozvoljava?
Dozvoljavaju ti stranacka udruzenja zbog cega ovi borci i traze njihovo ukidanje, samo kod nas ima da se svake godine povecava broj boraca a ne smanjuje. Zbog toga traze Reviziju borackog spiska
sta ces ima ljudi dovoljno pametnih da ove skupove nazivaju stranackim jer zele ukidanje svih udruzenja boraca koje su obicne lizoguzacke glasacke masinerije..... nea sta logicno
commendatore wrote:sta ces ima ljudi dovoljno pametnih da ove skupove nazivaju stranackim jer zele ukidanje svih udruzenja boraca koje su obicne lizoguzacke glasacke masinerije..... nea sta logicno
samo reviziju boraca i jedno jedino udruzenje da bude, dok se to borci sami ne dogovore izmedju sebe nema potrebe da protestuju po ulicama i handre zivote obicnog svijeta ni krivog ni duznog, znaci prvo u svojoj avliji zavrsit sve
Tesla10 wrote:Zastava Herceg-Bosne - šta ona radi na protestima?
Ljudi davno skontali da su ratovali jedni protiv drugih zbog necijih tudjih ideala, sada kada vlada glad i nezaposlenost normalno da ce se udruzit.
Svaka cast borcima, oni su gradili ovu drzavu, ginuli za svoju i tudju djecu, za porodice ne znam ko ima pravo da ih osporava. Ko ima uopste pravo da osporava 20 -30 hiljada gladnih ljudi ?
Posteno traze jedno udruzenje, reviziju boraca i da se 180miliona KM sto dobivaju sva ta udruzenja preusmjeri u njihov fond i da se isplacuje boracki dodatak.
Je li ovo neki zvaničan podatak ili je neko onako napisao?
Radi se o ogromnim sredstvima, pa mi je nekako van pameti čak i za ovakvu vlast i državu.
Ti si rat ocito proveo van BiH!
Borili su se za ovu državu i ako ta država nije u stanju da im da posao onda neka im da tih bijednih 320 KM sto ti nazivaš životom
I druga dva zahtjeva su im sasvim opravdana tj formiranje jedinstvenog spiska svih boraca io njegova javna objava da se vide tri majori koji su citav rat komandovali iz Berlina. I drugi zahtjev je ukidanje brojnih borackih udruženja gdje su se uhljebili upravo ti koji rata i rova ocima nisu vidjeli i formiranje jednog borackog udruženja!
Je li ovo neki zvaničan podatak ili je neko onako napisao?
Radi se o ogromnim sredstvima, pa mi je nekako van pameti čak i za ovakvu vlast i državu.
Federalni ministar Bukarević pozvao je da se dijalogom riješe svi problemi, iznoseći podatak da se od 2,5 milijarde KM, koliki je Budžet Federacije BiH, za boračke kategorije izdvaja 550 miliona KM, što je procentualno više nego na svim drugim nivoima vlasti, ali i od onoga koliko vlade u zemljama regije izdvajaju.
Po novim zahtjevima trebalo bi još 220 miliona na ovih 550.