a sto ne trazite da se ponisti lopovska privatizacija, pohapse odgovorni i vrate fabrike i firme pa se zaposlite ko ljudi...Demobilisani borci iz svih krajeva Federacije Bosne i Hercegovine danas protestom traže od Vlade FBiH da usvoji Rezoluciju u kojoj se nalaze tri glavna zahtjeva: jedinstven registar boraca, jedno boračko udruženje i borački dodatak.
PROTESTI BORACA
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#151 Re: PROTESTI BORACA
-
Drinski
#152 Re: PROTESTI BORACA
jel ovo ima i onaj iz Par sela na temi?
-
Drinski
#153 Re: PROTESTI BORACA
pa nisu ludi raditi.pici wrote:a sto ne trazite da se ponisti lopovska privatizacija, pohapse odgovorni i vrate fabrike i firme pa se zaposlite ko ljudi...Demobilisani borci iz svih krajeva Federacije Bosne i Hercegovine danas protestom traže od Vlade FBiH da usvoji Rezoluciju u kojoj se nalaze tri glavna zahtjeva: jedinstven registar boraca, jedno boračko udruženje i borački dodatak.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#154 Re: PROTESTI BORACA
Patrijotska dekleracija bivšeg demobilisanog qhurca i kloca Joze Mujice
prvo:
prošla 21 godina od rata i mi još imamo nekakvu socijalnu kategoriju demobilisani borac
wtf
drugo:
borački dodatak
ta nismo švecka majku mu, niti moremo štampat pare ko amerika.....očigledno ste spavali zadnje dvije decenije ili pali s marsa
treće:
kao bivši qhurac i rvi mjesto mijenjanja imena tih samosebisvršnim ministarstvima tražim da iste ukinu jer nit su kad služili nit će kad služiti bivšim klocevima već isključivo uhljebljenju sranačkih poslušnika i pranju para preko njih..najveće zlo za borce i njihov neprijatelj su ova ministarstva
četvrto:
kao i obično protestvuje se na pogrešnim mjestima...prave adrese su kućica mala na kraju sela Poljina od Don Neonka i Seke i jedna ista taka Čirilicina u mostarskim Barama...Fadil i taj hudnik Salko su vam baš mjera jer se pitaju kolko i vi što protestvujete
peto:
poserem se na sve predizborne proteste...o čem god da se nominalno radi
šesto:
jedino se slažem da nekim hapcima i dripcima treba jebat mater

prvo:
prošla 21 godina od rata i mi još imamo nekakvu socijalnu kategoriju demobilisani borac
drugo:
borački dodatak
treće:
kao bivši qhurac i rvi mjesto mijenjanja imena tih samosebisvršnim ministarstvima tražim da iste ukinu jer nit su kad služili nit će kad služiti bivšim klocevima već isključivo uhljebljenju sranačkih poslušnika i pranju para preko njih..najveće zlo za borce i njihov neprijatelj su ova ministarstva
četvrto:
kao i obično protestvuje se na pogrešnim mjestima...prave adrese su kućica mala na kraju sela Poljina od Don Neonka i Seke i jedna ista taka Čirilicina u mostarskim Barama...Fadil i taj hudnik Salko su vam baš mjera jer se pitaju kolko i vi što protestvujete
peto:
poserem se na sve predizborne proteste...o čem god da se nominalno radi
šesto:
jedino se slažem da nekim hapcima i dripcima treba jebat mater
- Freamon Lester
#155 Re: PROTESTI BORACA
Protiv koga su ovi protesti boraca i radnika Krivaje? Protiv politicara ili protiv obicnog naroda? Zablokirati cestu i onemoguciti kretanje i odvijanje saobracaja je maloumno u svakom smislu. Stotine preduzeca, a samim tim i radnika koji rade svoje poslove za mizerija platu su zablokirani danas u ZDK jer je blokirana M-17, a vidim i u Tuzli su usvojili fazon da rade sjedaljku na cesti? Treba li reci koliko stete prekid najprometnije ceste steti ovoj drzavi i tu u kantonu koji najvise izvozi, a gospoda zatvorila cestu prema EU...
Sramota i dno dna. I da se razumijemo podrzavam protest svakog obespravljenog gradjanina ove zemlje. Ali na primjeren nacin i na mjestu gdje se treba takve stvari raditi. Ali ovo je prevrsilo svaku mjeru.
Sramota i dno dna. I da se razumijemo podrzavam protest svakog obespravljenog gradjanina ove zemlje. Ali na primjeren nacin i na mjestu gdje se treba takve stvari raditi. Ali ovo je prevrsilo svaku mjeru.
-
Hakiz
#156 Re: PROTESTI BORACA
Dok je neki borac sjedio u rovu ili bio na nišanu neko drugi je bio na poslu, ili je imao vremena družiti se, stvarati kontakte itd. I završio se rat, ovaj borac tek onda imao vremena da traži posao, ovaj drugi se već smjetio na u ratu izgrađenu poziciju, radno mjesto dobiveno kontaktima stvaranim u podrumima itd.Drinski wrote:pa nisu ludi raditi.pici wrote:a sto ne trazite da se ponisti lopovska privatizacija, pohapse odgovorni i vrate fabrike i firme pa se zaposlite ko ljudi...Demobilisani borci iz svih krajeva Federacije Bosne i Hercegovine danas protestom traže od Vlade FBiH da usvoji Rezoluciju u kojoj se nalaze tri glavna zahtjeva: jedinstven registar boraca, jedno boračko udruženje i borački dodatak.
I kada taj borac izađe na demonstracije, dobije komentar da hoće guzovače jer nije lud raditi.
Da ne bude zabune, ja sam bio borac, RVI sam i uspio sam sebi obezbijediti posao. Ali mi ne pada na pamet davati komentare u stilu "šta hoće, kako sam se ja snašao neka se i oni snađu". Ima u boračkim redovima i stoke, ali ima i ljudi koje je sudbina sjebala. Arogantno je reći da svako sebi krije sudbinu, Da je to tako, ne bi mi na ovom forumu kukali kakva nam je država, svi bi sebi davno napravili dobar život.
Bolje pametno šutjeti nego glupo govoriti.
-
Drinski
#157 Re: PROTESTI BORACA
Da.Hakiz wrote:Dok je neki borac sjedio u rovu ili bio na nišanu neko drugi je bio na poslu, ili je imao vremena družiti se, stvarati kontakte itd. I završio se rat, ovaj borac tek onda imao vremena da traži posao, ovaj drugi se već smjetio na u ratu izgrađenu poziciju, radno mjesto dobiveno kontaktima stvaranim u podrumima itd.Drinski wrote: pa nisu ludi raditi.
I kada taj borac izađe na demonstracije, dobije komentar da hoće guzovače jer nije lud raditi.
Da ne bude zabune, ja sam bio borac, RVI sam i uspio sam sebi obezbijediti posao. Ali mi ne pada na pamet davati komentare u stilu "šta hoće, kako sam se ja snašao neka se i oni snađu". Ima u boračkim redovima i stoke, ali ima i ljudi koje je sudbina sjebala. Arogantno je reći da svako sebi krije sudbinu, Da je to tako, ne bi mi na ovom forumu kukali kakva nam je država, svi bi sebi davno napravili dobar život.
I opet se vracamo na početak priče, rat zavrsen davno, a sad jel on hoce posao ili budzetsko davanje?
-
Hakiz
#158 Re: PROTESTI BORACA
Pa, da smo kao što nismo, ja blokiram cestu, a ti znajući da sam blokirao cestu jer je vlast loša pridružiš mi se u borbi protiv vlasti. Međutim, ti imaš sreću ili na neki drugi način si obezbijedio da ti firma radi i onda sam ti ja smetnja. Pa umjesto da mi se pridružiš u borbi protiv vlasti, ja ti smetam. Možda jerti jeposao možda neka isporuka neke opreme za tu vlast ili slično. Ja te ne interesujem.Freamon Lester wrote:Protiv koga su ovi protesti boraca i radnika Krivaje? Protiv politicara ili protiv obicnog naroda? Zablokirati cestu i onemoguciti kretanje i odvijanje saobracaja je maloumno u svakom smislu. Stotine preduzeca, a samim tim i radnika koji rade svoje poslove za mizerija platu su zablokirani danas u ZDK jer je blokirana M-17, a vidim i u Tuzli su usvojili fazon da rade sjedaljku na cesti? Treba li reci koliko stete prekid najprometnije ceste steti ovoj drzavi i tu u kantonu koji najvise izvozi, a gospoda zatvorila cestu prema EU...![]()
To bi bila logika blokiranja ceste.
-
Hakiz
#159 Re: PROTESTI BORACA
Pa, šta mu se ponudi. Da je dobio posao prije 20, 15, 10 godina, ne bi sada tražio davanje. Kako posla nema, onda daj iz budžeta.Drinski wrote:Da.Hakiz wrote:Dok je neki borac sjedio u rovu ili bio na nišanu neko drugi je bio na poslu, ili je imao vremena družiti se, stvarati kontakte itd. I završio se rat, ovaj borac tek onda imao vremena da traži posao, ovaj drugi se već smjetio na u ratu izgrađenu poziciju, radno mjesto dobiveno kontaktima stvaranim u podrumima itd.Drinski wrote: pa nisu ludi raditi.
I opet se vracamo na početak priče, rat zavrsen davno, a sad jel on hoce posao ili budzetsko davanje?
- Freamon Lester
#160 Re: PROTESTI BORACA
Ja se u borbi mogu pridruziti samo na izborima. A u medjuvremenu ako se ovo nastavi mogu samo navijati za policiju.Hakiz wrote:Pa, da smo kao što nismo, ja blokiram cestu, a ti znajući da sam blokirao cestu jer je vlast loša pridružiš mi se u borbi protiv vlasti. Međutim, ti imaš sreću ili na neki drugi način si obezbijedio da ti firma radi i onda sam ti ja smetnja. Pa umjesto da mi se pridružiš u borbi protiv vlasti, ja ti smetam. Možda jerti jeposao možda neka isporuka neke opreme za tu vlast ili slično. Ja te ne interesujem.Freamon Lester wrote:Protiv koga su ovi protesti boraca i radnika Krivaje? Protiv politicara ili protiv obicnog naroda? Zablokirati cestu i onemoguciti kretanje i odvijanje saobracaja je maloumno u svakom smislu. Stotine preduzeca, a samim tim i radnika koji rade svoje poslove za mizerija platu su zablokirani danas u ZDK jer je blokirana M-17, a vidim i u Tuzli su usvojili fazon da rade sjedaljku na cesti? Treba li reci koliko stete prekid najprometnije ceste steti ovoj drzavi i tu u kantonu koji najvise izvozi, a gospoda zatvorila cestu prema EU...![]()
To bi bila logika blokiranja ceste.
- ranger
#161 Re: PROTESTI BORACA
izvolte gospodo, Bakiru se obratite, on vam je obeco 100.000 radnih mjesta, bice dovoljno valjda...
kad je sranje onda su svi politicari lopovi, kad dodju izbori onda je u jedinstvu snaga.
kad je sranje onda su svi politicari lopovi, kad dodju izbori onda je u jedinstvu snaga.
- Haris.ba
#162 Re: PROTESTI BORACA
Hehehe, podsjeti me ovaj helikopter:treca strana wrote:Imamo podatak da dok traju pregovori u Vladi FBiH, Helikopter nadlijece iznad okupljenih!
https://youtu.be/AnVo4YRbE0c
A šta je problem što nadlijeće helikopter? Možda je tv. A možda je i policijski da snime taktičku situaciju? Radi se o "protestima" koji nisu dozvoljeni, čak su i zabranjeni.
Last edited by Haris.ba on 19/05/2016 14:42, edited 2 times in total.
- afannedim
#163 Re: PROTESTI BORACA
Oko druge gimnazije sjede i cugaju se pive i to su borci
-
Drinski
#164 Re: PROTESTI BORACA
A dal to trebaju dobiti svi nezaposleni? I drugo, ima li ko njih kakve zemlje ako nema skole?Hakiz wrote: Pa, šta mu se ponudi. Da je dobio posao prije 20, 15, 10 godina, ne bi sada tražio davanje. Kako posla nema, onda daj iz budžeta.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#165 Re: PROTESTI BORACA
donacijeafannedim wrote:Oko druge gimnazije sjede i cugaju se pive i to su borci
-
Drinski
#166 Re: PROTESTI BORACA
ma ovo treba rastjerati, pa neka idu u par selo..
- pirpa
#167 Re: PROTESTI BORACA
Puna podrška demobilisanim borcima BiH ...
1997 god.

2016 god.

1997 god.

2016 god.

- pirpa
#168 Re: PROTESTI BORACA
Dok oni sjede po parkovima kao najgori klošari i deru dvolitru a u isto vrijeme Sarajevski predstavnici borackih udruzenja sjede kod Kibeta,Majmuna, Brajlovica. žderu pečenje u zaljevaju skupim bocama pića ...afannedim wrote:Oko druge gimnazije sjede i cugaju se pive i to su borci
u pravu si, treba imati prezir prema tim borcima kod druge gimnajzije....
-
Hakiz
#169 Re: PROTESTI BORACA
Misliš, da neko ko se u 4 ujutro vraćao sa derneka sa dvije koke u minjaku pod rukama 1993. ima isto pravo na da mu država nešto obezbijedi kao onaj ko je u 4 ujutro 1993. bio u rovu?Drinski wrote:A dal to trebaju dobiti svi nezaposleni? I drugo, ima li ko njih kakve zemlje ako nema skole?Hakiz wrote: Pa, šta mu se ponudi. Da je dobio posao prije 20, 15, 10 godina, ne bi sada tražio davanje. Kako posla nema, onda daj iz budžeta.
Last edited by Hakiz on 19/05/2016 15:13, edited 1 time in total.
- Janjicar
#170 Re: PROTESTI BORACA
Ljudi davno skontali da su ratovali jedni protiv drugih zbog necijih tudjih ideala, sada kada vlada glad i nezaposlenost normalno da ce se udruzit.Tesla10 wrote:Zastava Herceg-Bosne - šta ona radi na protestima?
Svaka cast borcima, oni su gradili ovu drzavu, ginuli za svoju i tudju djecu, za porodice ne znam ko ima pravo da ih osporava. Ko ima uopste pravo da osporava 20 -30 hiljada gladnih ljudi ?
Posteno traze jedno udruzenje, reviziju boraca i da se 180miliona KM sto dobivaju sva ta udruzenja preusmjeri u njihov fond i da se isplacuje boracki dodatak.
- afannedim
#171 Re: PROTESTI BORACA
E jade jadni. Ja ti rječnika balavac jedan.treca strana wrote:imas li ti , matere ti, 16 godina...Cuj, piju pivo i cekaju Zivinice, Banovice, Kalesiju...afannedim wrote:Oko druge gimnazije sjede i cugaju se pive i to su borci
a ti cugaj karinu svome tati...ok
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#172 Re: PROTESTI BORACA
PS
i da dodam na svoju istu zahtjeva:
pošto se ne mogu ukinuti ova sranačka udruženja boraca, da se zabrani finansiranje postojanja tih udruženja, već da država samo finansira projekte usmjerene ka poboljšanju kvalitete života populacije nekadašnjih boraca
pošto se ne mogu ukinuti ova sranačka udruženja boraca, da se zabrani finansiranje postojanja tih udruženja, već da država samo finansira projekte usmjerene ka poboljšanju kvalitete života populacije nekadašnjih boraca
-
Drinski
#173 Re: PROTESTI BORACA
pa da sad 2016.godine utvrđujemo da li je neko bio u rovu ili u magacinu u ratu?Hakiz wrote:Misliš, da neko ko se u 4 ujutro vraćao sa derneka sa dvije koke u minjaku pod rukama 1993. ima isto pravo na da mu država da posao kao onaj ko je u 4 ujutro 1993. bio u rovu?Drinski wrote:A dal to trebaju dobiti svi nezaposleni? I drugo, ima li ko njih kakve zemlje ako nema skole?Hakiz wrote: Pa, šta mu se ponudi. Da je dobio posao prije 20, 15, 10 godina, ne bi sada tražio davanje. Kako posla nema, onda daj iz budžeta.
A bili oni sta da rade..jer vidim da to ne traze.
-
Drinski
#174 Re: PROTESTI BORACA
a kako ces zabraniti nekome da osnuje neko udruzenje?Janjicar wrote:Ljudi davno skontali da su ratovali jedni protiv drugih zbog necijih tudjih ideala, sada kada vlada glad i nezaposlenost normalno da ce se udruzit.Tesla10 wrote:Zastava Herceg-Bosne - šta ona radi na protestima?
Svaka cast borcima, oni su gradili ovu drzavu, ginuli za svoju i tudju djecu, za porodice ne znam ko ima pravo da ih osporava. Ko ima uopste pravo da osporava 20 -30 hiljada gladnih ljudi ?
Posteno traze jedno udruzenje, reviziju boraca i da se 180miliona KM sto dobivaju sva ta udruzenja preusmjeri u njihov fond i da se isplacuje boracki dodatak.
-
Drinski
#175 Re: PROTESTI BORACA
e pa nece oni to.JoseMujica wrote:PS
oni recimo nece da im neko kaze, umjesto da ti dam svaki mjesec po 5 stoja tri godine, evo ti sad 15 milja i da to zavrsimo.
oni bi ipak ovo prvo, jer kad iscuri tih 5 stoja, opet se moze nesto traziti.