Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

insomnia78

#26 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by insomnia78 »

Pa cuj. Uvijek su mogli okusati srecu kod komsija.
insomnia78

#27 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by insomnia78 »

Fudo387 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi jednostavno mole za degenek. Ne znam zašto im to već nije omogućeno.
Pa nista lakse, izadjes iz auta i namaras ih.
:lol:
Connaisseur Karlin

#28 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Connaisseur Karlin »

Fudo387 wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ljudi jednostavno mole za degenek. Ne znam zašto im to već nije omogućeno.
:D :lol:

borci se bore za nesto sto im duguje drzavva , a narod hoce da ih tuce :-) :lol:
It_is_a_Leclerc

#29 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by It_is_a_Leclerc »

insomnia78 wrote:
Fudo387 wrote:
:lol:
Jašta ću. Nije dovoljno što im od našeg poreza idu plate, pa sad još sad i da radim posao policije umjesto njih.

Tući i samo tući. Nek' idu blokirati ovima što su glasali za njih prije četiri godine. Jebali ih oni, u krajnoj liniji, ovako lijene i izmanipulisane.
Cherry-Cherry

#30 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Cherry-Cherry »

Oni su vršili svoju građansku dužnost, nisu bili plaćenici. Kakve beneficije?
vjesticanametli

#31 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by vjesticanametli »

Cuj kakve...drznico jedna :twisted: :oops: ...pa platu pa pemziju ....da lezi i pusi do smrti et :mrgreen:
kox

#32 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by kox »

Connaisseur Karlin wrote:
славянин wrote:
Connaisseur Karlin wrote:hm, u svakoj vojsci u svijetu, demobilisani borci imaju beneficije i novac, a u BiH je vjerovatno prihvatljivo sirem pucanstvu da borci nemaju ni beneficije ni novac :-) :lol:
Ne znam ja bas zato... imam drugova koji su bili u americkoj vojsci - i dobili su posle da se mogu lakse zaposliti.Jedan je ostetio ledja i dobija sipak od drzave.Sve redom sto ih znam su bili po pustarama i ratovali a niti jedan nakon sto je zavrsio ugovor u vojsci ne dobija niti penziju niti zdravstveno.Doduse imaju ono za fakultet isto da im plati drzava skoro sve..
akcenat je na "ugovoru" sa vojskom, to je posao :D drugo, penziju ni ne mogu dobiti , ali ce vojna istorija biti ukljucena tokom davanja penzije u 60tim godinama :) Ako je tvoj kolega ostetio ledja na vojnom polsu, MORA imati pomoc :)

veterani Vijtnama imaju beneficije i novac i svoje bolnice za koristenje zdrastvenih usluga do kraja vlastitog zivota , jer nisu potpisivali poslovni ugovor sa vosjkom, kao sto nisu ni veterani drugog drugo svijeskog rata :)

borci iz rata u HR i u BiH bi trebali imati jednka benficije kao sto su imali borci NOB :)
Veterani u SAD ne dobijaju novčanu pomoć sve dok ne napune 65 godina, a i tada moraju ispunjavati određene uslove., ne dobija je svaki veteran. 2010 ste imali 74000 veterana beskućnika, danas je broj oko 50000. A imate profesionalnu vojsku koja čini manje od 1% stanovništva. Svaka čast na beneficijama i novcu.
Inače, u Sarajevu poznajem bivšeg američkog marinca i bivšeg pripadnika francuske legije stranaca, sarajlije. Trenirao sam sa njima. Od tih država ne dobijaju ništa.
klosar pravi

#33 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by klosar pravi »

Sve se to zna.

Nego koliko ono godina ima kako je rat završio?
AmiĐa_Idriz

#34 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by AmiĐa_Idriz »

klosar pravi wrote:Sve se to zna.

Nego koliko ono godina ima kako je rat završio?
Senad H. kaže da ga nikad nije odjavio :oops:
MarlboroGold

#35 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by MarlboroGold »

Neka blokiraju imanja političara... samo znaju saobraćajnice. Davno je prošao rat i samo neke beneficije zahtijevaju.
Pored navedenog, mislim da će još 50 godina postojati prednost za djecu ratnih vojnih invalida, šehida itd. prilikom zapošljavanja...
Ommadawn

#36 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Ommadawn »

borci se bore za nesto sto im duguje drzavva , a narod hoce da ih tuce :-) :lol:
Nije tacno.
Borci se ne bore za nesto sto im duguje drzava. Oni se bore samo da dobiju tu crkavicu za pive, cigara i kladaru.
Ne bore se za uredjeniju drzavu koja ce obezbjediti kvalitetnije skolovanje, bolje puteve, nekorupciju i sancionisanje nepotizma.
Blokiraju saobracajnice - na sto nece direktno mnogo uticati na odgovorne za situaciju u drzavi kakva jeste. A situacija se nije poboljsala od 1992. Samo je prestalo pucanje i granatiranje. Sve ostalo je isto.
Connaisseur Karlin

#37 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

kox wrote:
славянин wrote:
Ne znam ja bas zato... imam drugova koji su bili u americkoj vojsci - i dobili su posle da se mogu lakse zaposliti.Jedan je ostetio ledja i dobija sipak od drzave.Sve redom sto ih znam su bili po pustarama i ratovali a niti jedan nakon sto je zavrsio ugovor u vojsci ne dobija niti penziju niti zdravstveno.Doduse imaju ono za fakultet isto da im plati drzava skoro sve..
akcenat je na "ugovoru" sa vojskom, to je posao :D drugo, penziju ni ne mogu dobiti , ali ce vojna istorija biti ukljucena tokom davanja penzije u 60tim godinama :) Ako je tvoj kolega ostetio ledja na vojnom polsu, MORA imati pomoc :)

veterani Vijtnama imaju beneficije i novac i svoje bolnice za koristenje zdrastvenih usluga do kraja vlastitog zivota , jer nisu potpisivali poslovni ugovor sa vosjkom, kao sto nisu ni veterani drugog drugo svijeskog rata :)

borci iz rata u HR i u BiH bi trebali imati jednka benficije kao sto su imali borci NOB :)
Veterani u SAD ne dobijaju novčanu pomoć sve dok ne napune 65 godina, a i tada moraju ispunjavati određene uslove., ne dobija je svaki veteran. 2010 ste imali 74000 veterana beskućnika, danas je broj oko 50000. A imate profesionalnu vojsku koja čini manje od 1% stanovništva. Svaka čast na beneficijama i novcu.
Inače, u Sarajevu poznajem bivšeg američkog marinca i bivšeg pripadnika francuske legije stranaca, sarajlije. Trenirao sam sa njima. Od tih država ne dobijaju ništa.
Veterani imaju bneficije, ne iskljucivo penziju , a sve ovisi ( to sam jucer napisala) od nacina sudjelovanja, katgorija i vrste ugovora, zato nemaju svi jednake beneficije. Beskucnistvo je najcesca posljedica PTSP , a koji se ne lijeci adekvatno , zato mnogi izgube kucu, i porodice sa djecom.
Connaisseur Karlin

#38 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Ommadawn wrote:

Nije tacno.
Borci se ne bore za nesto sto im duguje drzava. Oni se bore samo da dobiju tu crkavicu za pive, cigara i kladaru.
Ne bore se za uredjeniju drzavu koja ce obezbjediti kvalitetnije skolovanje, bolje puteve, nekorupciju i sancionisanje nepotizma.
Blokiraju saobracajnice - na sto nece direktno mnogo uticati na odgovorne za situaciju u drzavi kakva jeste. A situacija se nije poboljsala od 1992. Samo je prestalo pucanje i granatiranje. Sve ostalo je isto.
jeste tocno, provjeri sto su sve vetrani NOB u SFRJ obijali nakon rata :D

nitko se u BiH ne bori za uredjenu drzavu :D zato svi nemate nisto korisno od svoje drzave :D
Connaisseur Karlin

#39 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

MarlboroGold wrote:Neka blokiraju imanja političara... samo znaju saobraćajnice. Davno je prošao rat i samo neke beneficije zahtijevaju.
Pored navedenog, mislim da će još 50 godina postojati prednost za djecu ratnih vojnih invalida, šehida itd. prilikom zapošljavanja...
pa zar nije logicnije da se svi borite zajedno protiv politicara i za ekonomski razvoj drzave , a vi ste navikli da se mejdusobno skuoboljlavate, zato vam je tako lijepo u vvlastitoj drzavi :lol:
triconja

#41 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by triconja »

Dijaspori a i onima iz drugih drzava koji se uplicu i prave nas budalama treba izvrsit neke sankcije, najbolje bi bilo da se zabrani pristup :D
bluesjunior

#43 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by bluesjunior »

šta ti je smiješno?
uglavnomja

#44 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by uglavnomja »

Ommadawn wrote:

Nije tacno.

nitko se u BiH ne bori za uredjenu drzavu :D zato svi nemate nisto korisno od svoje drzave :D

provjeri ti malo bolje

"Sudionici NOB-a, antifašistički borci, partizani, vojni penzioneri bivše JNA, ratni i mirnodopski vojni invalidi i članovi Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) danas u Hrvatskoj nemaju nikakvih privilegija, kako se to u posljednje vrijeme izvoljeva govoriti u javnosti. Njima je nemoguće kresati prava i povlastice jer ih ionako, još od početka devedesetih, nemaju.

No, ni do tada privilegije nisu bile naročito velike i imao ih je samo manji broj ljudi. Bili su to narodni heroji, borci španjolskog građanskog rata i nosioci partizanske spomenice 1941. godine. Invalidi su imali novčanu nadoknadu za invaliditet, banjska i klimatska liječenja, prednost pri smještaju u umirovljeničke domove, pomoć u slučaju smrti, pomoć u nabavci ortopedskih pomagala.

drugo, ovi ne ispunjavaju uslove da dobiju pomoc, bilo je tekstova vec, tacno se zna koliko ljudi misli da im drzava nesto duguje, a uslovi su duze od godinu u ratu, da ne rade duze od 3 godine, da su orimanja u kuci manja od x00 maraka ... itd

ali je svaki sigurno dobio jednokratnu pomoc (vjerujem vise puta) za renoviranje kuce, za ovo za ono ... raznim prigodama.
Ommadawn

#45 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by Ommadawn »

Ommadawn wrote:

Nije tacno.

Moj dido je bio veteran NOB i neke veće beneficije od nekog drugog ko to nije bio - nije imao. Poslije rata se angažovao u izgradnji zemlje, država je bila jaka, sa definisanim ciljevima od kojih su mnogi i ostvareni. Niko nije protestvovao jer nije dobio guzovače, pa ni moj dido, ni mnogi drugi. Ljudi su se bunili kada im je oduzimano ono što su već otprije imali ali to je tadašnja država gušila represijom. Sve netom poslije rata.
Što nije slučaj sa BiH gdje nisu definisani jasni ciljevi nego samo obećanja koja su na nivou bajki. Niko nije protestvovao poslije rata, odmah 1997, 98, 99 niti je ko blokirao saobraćajnice.
MarlboroGold

#46 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by MarlboroGold »

MarlboroGold wrote:Neka blokiraju imanja političara... samo znaju saobraćajnice. Davno je prošao rat i samo neke beneficije zahtijevaju.
pa zar nije logicnije da se svi borite zajedno protiv politicara i za ekonomski razvoj drzave , a vi ste navikli da se mejdusobno skuoboljlavate, zato vam je tako lijepo u vvlastitoj drzavi :lol:
O vidi Karlinke :D
Zašto podržavati mnoge lažne borce? Ne vidim smisao u tome. Koliko ih sad ima 92 su sa tim brojem mogli i do Beograda doći.
Connaisseur Karlin

#47 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Ommadawn wrote:
Ommadawn wrote:
Nije tacno.

Moj dido je bio veteran NOB i neke veće beneficije od nekog drugog ko to nije bio - nije imao. Poslije rata se angažovao u izgradnji zemlje, država je bila jaka, sa definisanim ciljevima od kojih su mnogi i ostvareni. Niko nije protestvovao jer nije dobio guzovače, pa ni moj dido, ni mnogi drugi. Ljudi su se bunili kada im je oduzimano ono što su već otprije imali ali to je tadašnja država gušila represijom. Sve netom poslije rata.
Što nije slučaj sa BiH gdje nisu definisani jasni ciljevi nego samo obećanja koja su na nivou bajki. Niko nije protestvovao poslije rata, odmah 1997, 98, 99 niti je ko blokirao saobraćajnice.
ali, psotoje Zakoni o pravima boraca i vojnih invada :) provjeri radnni staz, a koji je bio kraceg perioda :) znaci, nisu pezniju cekali kao ostatak stanovnistva :)

pa vasa danasnja drzava se ne brine o gradjanima , a li se vi gradjani jedne drzave interno sukobljavate , umjesto da zajedno pocente rjesavati probleme, vi ste jednsotvno podjeljeni u svojoj drzavi , zato va je drzavva prekrizena nula :)
Connaisseur Karlin

#48 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

uglavnomja wrote:

provjeri ti malo bolje

"Sudionici NOB-a, antifašistički borci, partizani, vojni penzioneri bivše JNA, ratni i mirnodopski vojni invalidi i članovi Saveza antifašističkih boraca i antifašista (SABA RH) danas u Hrvatskoj nemaju nikakvih privilegija, kako se to u posljednje vrijeme izvoljeva govoriti u javnosti. Njima je nemoguće kresati prava i povlastice jer ih ionako, još od početka devedesetih, nemaju.

No, ni do tada privilegije nisu bile naročito velike i imao ih je samo manji broj ljudi. Bili su to narodni heroji, borci španjolskog građanskog rata i nosioci partizanske spomenice 1941. godine. Invalidi su imali novčanu nadoknadu za invaliditet, banjska i klimatska liječenja, prednost pri smještaju u umirovljeničke domove, pomoć u slučaju smrti, pomoć u nabavci ortopedskih pomagala.

drugo, ovi ne ispunjavaju uslove da dobiju pomoc, bilo je tekstova vec, tacno se zna koliko ljudi misli da im drzava nesto duguje, a uslovi su duze od godinu u ratu, da ne rade duze od 3 godine, da su orimanja u kuci manja od x00 maraka ... itd

ali je svaki sigurno dobio jednokratnu pomoc (vjerujem vise puta) za renoviranje kuce, za ovo za ono ... raznim prigodama.
MarlboroGold wrote: O vidi Karlinke :D
Zašto podržavati mnoge lažne borce? Ne vidim smisao u tome. Koliko ih sad ima 92 su sa tim brojem mogli i do Beograda doći.
pa pocnite se zjaedno boriti protiv laznih boraca, a koje je vasa drzava dozvolila da postanu lazni borci :D

zasto se vi ne blokirate politicare :D

ma genijalni ste, samo na svoju guzicu misite, zato vam je tako divno i krasno :lol:
uglavnomja

#50 Re: Protesti boraca i blokade saobraćajnica-06.08.2018.

Post by uglavnomja »

Ommadawn wrote:

Moj dido je bio veteran NOB i neke veće beneficije od nekog drugog ko to nije bio - nije imao.
bilo ih je i u mojoj porodici, a samo je jedan invalid imao invalidninu, zvanu "invaliiida" :D plus sto je radio negdje prema mogucnostima

ali sta mi znamo :zzzz:

za razliku od karlinke :oops:
Post Reply