PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
almir90
#9676 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Evo još malo, jel' ovo Bakir u pozadini ili mi se čini?
Čitavu ovu ergelu treba otjerati.
Sada, kada se ukida "bijeli hljeb" više niko ne podnosi ostavke tako lahko, svi se bore za svoje pozicije haha. Jadnici, izgleda da je počelo goriti pod nogama. Treba jednog srušiti koji bi sve ostale izdao, i tako bi krenuo lanac čišćenja ovih kriminalaca.
- Drvosjeca iz Dejcica
#9677 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zar mi imamo opoziciju, ja sam mislio da je svak sa svim na svim nivoima do grla ušao u vlast.hellue wrote:Ja to isto ponavljam ljudima, gore od politicara je samo ova bolkada, razbijanje i paljevina, plus klosari i politicari koji koriste nezadovoljne ljude da skupe neki politicki poen i nesto razbiju.L u c i f e r wrote:zaista me pogrešno shvatašanimus wrote: Nemam ja nista protiv tvog misljenja, cak naprotiv. Samo ovo ovdje nije tvoje misljenje nego spinovanje koje ide u korist politickoj garnituri.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk
prezirem vladajuću političku garnituru
samo velim
da se nasiljem i blokadom saobraćaja ništa ne postiže
znanje, rad, demokratski alati
to je put
Jadni i posteni ljudi su ponovo iskoristeni, od strane huligana i opozicionih stranaka
-
nedim73m
#9678 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Za sve one koji imaju samo mobitele želim im mnogo prekopanih kontejnera. Kakvih gluposti cu se ovdje načitati "samo to i imaju". Svi oni kojima je prva osnovna potreba u životu mobitel su zaslužili kopati po kontejnerima, pa dok kopaju mogu surfati internetom.rokan wrote:a sto je debilizam? ako ne daju nikome da prodje zasto bi njoj dali? mora po dijete u vrtic? neka ide okolo. ili bi mozda bilo bolje da demonstranti zaustavljaju svako vozilo pa na osnovu vlastite procjene pustaju prioritete.nino90 wrote:debilizam na djelumayab wrote:E poserem se na ovakve demonstrante, pardon nekulturne teroriste!
http://--- NO LINKS ---/clanak/21272921816 ... ajcitaniji
Od mene vise nemaju podrsku, pi_čke jedne kukavičke!
Sent from my iPad using Tapatalk![]()
i kakve veze ima to sto imaju mobitele? pa samo to i imaju. ili treba da dodju do nivoa da rove po kontejnerima da bi im vi vjerovali?
oni sto su u srbiji rusili slobu su imali i bager. mozes mislit'.
- animus
#9679 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja prihvatam tvoje principe i drzim ih se jer su jedini civilizovani. Problem je ovo nase drustveno uredjenje koje ih ne priznaje. Zbog toga sam i razmisljao ranije da se ispalim sa porodicom iz ove zabokrecine. U ovakvom drustvu mora doci do nereda nerada i anarhije da bi ponovo imali uredjen sistem. Ovo je i Hegel objasnjavao u svojim teorijama. Tako je to u svugdje u svijetu. Zato nas citav svijet i shvata inace bi svi rekli da smo barbari koji pale.L u c i f e r wrote:zaista me pogrešno shvatašanimus wrote: Nemam ja nista protiv tvog misljenja, cak naprotiv. Samo ovo ovdje nije tvoje misljenje nego spinovanje koje ide u korist politickoj garnituri.
prezirem vladajuću političku garnituru
samo velim
da se nasiljem i blokadom saobraćaja ništa ne postiže
znanje, rad, demokratski alati
to je put
- O'zone
- Globalni moderator
#9680 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons Kauders wrote:O'zone wrote: Šejtane jedan đe si se to uzvero?
Nama je za ovo najveći krivac Europa. Pošto se furamo na tu demokratiju (kako čini mi se @Mister Yes objasni na Bosanskom jeziku "krademo ti i ja") i na način kako se nezadovoljstvo demonstracijama izražava diljem europskih gradova tako i mi preuzešmo tu ružnu osobinu da nas se skupi i da eto blokiramo nake prometnice.
Šta se postiže time? Pa vjerovao ili ne tad ljudi a posebno glavonje na vlasti obrate pažnju ko je to tamo i zbog čega je to tamo zatvorio neku prometnicu i potrude se da riješe problem koji je u njihovom domenu.
Fino bi bilo ovo isto pitanje postaviti Britancima, Francuzima, Španjolcima, Grcima, Ukrajncima, Italijanima svi su oni teroristi i đilkoši koji čak žive i bolje od nas ali eto blokiraju prometnice ako kome padne na pamet.
Valjda nemaju tebe i Alfonsa da im ukažete ako je to pogrešan način i da sačekaju izbore te riješe problem legitimnim putem. Mada se zaboravlja da su protesti i demonstracije legitiman način.
protesti, demonstracije, huliganizam - sve je to normalno... jebi ga, desi se svuda, a narod kod nas ima i previse razloga da izlazi na ulice... kamo srece da su izlazili prije 10 godina, svima bi nam bolje bilo
ali za pocetak je potrebno razdvojiti legitimne zahtjeve naroda od pokusaja SBB-a da izvede drzavni udar... dok god se to i ne uradi, ja cu smatrati da je rijec o fahrinim vojnicima i trpati ih u isti kos
Pa radi se na tome, daj malo pardona. Niko se nije rodio pametan i niko na ovim prostorima nema iskustva a ni hrabrosti da se isturi da vodi demonstracije jer to znači minimalno polomljena ruka (slučaj iz Mostara).
Narod traži svašta od totalnih gluposti do realnih stvari ali se to sve treba izfiltrirati i napraviti skup zahtjeva koji su realni i izvodivi u određenom vremenskom periodu. To je svrha plenuma. Plenum treba da izdvoji zahtjeve koji su realni i da ih da na glasanje. Sinoć je to odrađeno odlično za razliku od proivg plenuma koji se sveo na seljačke povike i psovanje amjki neistomišljenicima.
Jutros pročitah i zahtjev za "ne radne Nedjelje"
Isto tako 4 zahtjev sa sinoćnjeg plenuma:
"4. USPOSTAVLJANJE NEZAVISNE KOMISIJE EKSPERATA ZA UTVRDJIVANJE CINJENICA O DESAVANJIMA 7. FEBRUARA, CIJI CE MANDAT UKLJUCIVATI POPIS I PROCJENU STETE, KAO I UTVRDJIVANJE ODGOVORNOSTI POLICIJSKIH SLUZBENIKA ZA PREKOMJERNU UPOTREBU SILE I ZLOSTAVLJANJE PRIVEDENIH."
Je nekome nenormalan jer ima tužilaštvo KS i ostale pravosudne i inspekcijske institucije koje će ovo ispitati, ali! Šta je sa ljudima koji ne vjeruju ovim institucijama? Koji su se do sada više puta opržili na sistem koji radi za privilegovane a ne za narod?
Kao zaključak mogu reći da je svaki zahtjev opravdan dok ga većina ne obori.
-
Mucni mozgom
#9681 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovi ce donijeti red,zakon i blagostanje. Bilo bi smjesno da nije zalosno. Radnik sam ali ovakve molim da se ne bore ni za moja građanska a jos manje radnicka prava.nino90 wrote:debilizam na djelumayab wrote:E poserem se na ovakve demonstrante, pardon nekulturne teroriste!
http://--- NO LINKS ---/clanak/21272921816 ... ajcitaniji
Od mene vise nemaju podrsku, pi_čke jedne kukavičke!
Sent from my iPad using Tapatalk
-
hellue
#9682 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Stvar je da su oni maltretirali zenu, bez ikakvog razloga, klosari najobicniji zbog kojih sam ja hodao sa oruzjem zadnjih dana.a sto je debilizam? ako ne daju nikome da prodje zasto bi njoj dali? mora po dijete u vrtic? neka ide okolo. ili bi mozda bilo bolje da demonstranti zaustavljaju svako vozilo pa na osnovu vlastite procjene pustaju prioritete.
i kakve veze ima to sto imaju mobitele? pa samo to i imaju. ili treba da dodju do nivoa da rove po kontejnerima da bi im vi vjerovali?
oni sto su u srbiji rusili slobu su imali i bager. mozes mislit'.
Da su kojim slucajem naletili na mene vidio bi ti njihove hrabrosti
-
Sikandar
#9684 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Vezano za sva ova dešavanja i DEMOSTRACIJE a ne proteste dajem i ja nek osvoje razmišljanje, koje ustvari neće biti ništa nova, ali ...
* Demonstracije koje su desile prov u Tuzli pa onda vezano u svim većim gradovima su ono čega su se političari u CIJELOJ
BiH najviše i bojalo, ali ih je evidentno to iznenadilo, što je i pokazalo pravu sliku naših političara kada se nađu u
situacijama za koje nisu dorasli, a kamoli da politički zrelo i državniči se suoče sa istim.
* Naravno, nadama se , većina ne podržava paljenje institucija vlasti, ali što više gledam šta se deševalo na
demonstracijama u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću......, ne mogu se oteti utsuku o slijedećem;
- kada ste direktno na demonstracijama neke se stvari i ne vide, ali kada gledate na TV, onda se dobije neki sasbvim
drugi ugao geldanja i razumijevanja demonstracija.Konkretno u Sarajevu, kada su počele paljevine, prvo vrata Vlade KS-
a, pa onda dalje (znamo šta se dešavalo), "obični" demonstranit (koji su mirno demonstrirali) su bila iza ovih koji su
palili i to su gledali, postavlja se pitanje zašto?,Ako su svi za zaštitu instucija sistema zašto ih ovi mirni nisu spriječili da
rade? Moj odgovor je ; Zato što su ovi koju su palili radilo ono što su ovim "obični demonstranti " mislili. Naravmo, nije
način i sve one koji su to uradili moraju odgovarati u skladu sa zakonom, jer ako to ne bude onda je to put u anarhiju.
* Policija KS-a se ponašala onako kako im je naređeno i oni su izvukli najdeblji kraj, i prihvatam objašnje i obrazloženja
Ministra KS-a Pećanca da policija neće a niti može da rješava DEBELO OPRAVDANO NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA i da se
sukobi sa građanima jer praktično i oni su u nezvidnpoj situaciji. Mislim da izbjegnuta planirana eskalacija sukoba
policije i demontranata. Jer da je policija upotrijebila silu (ima naznaka da jeste u nekim slučajevima, ali gledam
generalno) protiv nezadovoljnih GRAĐANA i čije je nezadovoljstvo opravdano i koji trpe ono što normalan svijet ne trpi ni
1 dan a GRAĐANI BiH EVO 20 GODINA, za što je odgovorna vlasti svi oni koji su bili na vlasti u proteklih 20 godina i koji
su uzrok svih problema u DRŽAVI BiH onda dobijamo rezultat POLCIJSKE DRŽVE koja štiti vladajuću nacinalnu oligarhiju.
* Dalje, protesti su pokazali svu apsurdnost sistema koji je i zakonom određen i pokazao je ne samo rupe nego pravi
propuh u sistemu bezbjednosti. u intervjuu B.Izetbegovića na FACE TV, isti je na pitanje : "Kako se desilo da gori zgrada
Predsjeništva, na što?", odgovorio (ne mogu da citiram, ali suština je slijedeća : "Zvao sam Federalni MUP 3 puta tek
nakon trećeg puta su došli, a na pitanje zašto nije zvao SIPU (jer je ona i nadležna za objezbjeđenje Predsjdeništva, isti
je odgovorio da NEMA DOBRE (LIČNE) ODNOSE DA DIREKTOROM SIPE ZUBCEM. To je katastorfa, zar ego jednog političar
da može da bude jači od obaveze da štiti državne institucije. I čak da se ne smatra odgovornim za ova dešavanja ??!!
* Paljenje zgrada koje predstavlju sinonime države OSUĐUJEM i sve one koji su to uradili MORAJU ODGOVARATI.
Ali postavlja se pitanje otkud arhivska građa u prizemlju zgrade Predsjedništva i to ne neka, nego jako važna za Državu
BiH. Bilo je dovoljno vremena (ako se već prije rata 92-95) nije urađena adekvatna zaštita te građe po najvećim
svjetskim standardima (fizičko obezbjeđenje ograničen pristup i pod zemljom u sefu). I za to MOR NEKO DA ODGOVARA
ZAŠTO NIJE, INAČEČ MORA SE ODGOVARATI ZA SVE ONO : "MOGAO SI I MORAO (obavezan) SI UČINITI, ALI NISI", ne samo
za ovo nego generalno i to pokazuje odnos politike i političara prema vlastitoj državi.
* Posjeta MIlanovića Mostaru je PROMAŠAJ POLITIKE REPUBLIKE HRVATSKE, odlaza Dodika i Bosića u beograd PROMAŠAJ
POLITIKE REPUBLIKE SRBIJE, dolaza Davutoglua PROMAŠAJ POLITIKE REPUBLIKE TURSKE. Davutoglu je doša na poziv
Izetbegovića, je Davutoglu bio u Tunisu i u povratku usput je došao u BiH da vrati uslugu Izetbegoviću jer se isti dao
podršku turskoj Vladi na protestima u Ankari i Istambulu.Ovo je sve dokaz da političari u BiH NISU DORASLI DA VODE
DRŽAVU BiH. Ovi protesti nemaju nikakve veze sa međunacionalnim odnosima i odnosima među narodima i zbog toga je to
greška i promašaj. Ovo je samo dokaz da domaći političari nemaju kapacitet niti pamet da vode ovu državu i da se nose
sa onim što su i sami prouzrokovai, ovdje se mogu naći sve stranke koje su bile ili su sad na vlasi od 1995-2014.
* Akademska zajednica i intelktualna elita sa tribina amfitetra Arene gleda šta će se desiti i oni su za mene NAJVEĆE
RAZOČARENJE i samo dokaz da nisu spremni da rizukuju gubitak državniH jasli, zasita tužno. Međutim kada se malo bolje
promisli i njima odgovara ovakvo stanje, stanje naroda da bude bez vođe i lidera jer računaju na neukost i
neobrazovanost i političku neopredijeljnost GRAĐANA. Najlakše je konstatovati, kritikovati i pamentovati a ništa
konkretno učiniti za GRAĐANE BiH.
* Situacija se polako kristalizira i konkretizira osnivanje Plenuma, što je za vladajuću političku elitu i ne samo nju, jako
veliki problem, moža čak i veći od samih demonstracija, jer se hiljade i desetine hiljada glasova GRAĐANA BIH
ARTKULIRAJU U JEDAN GLAS, GLAS PROMJENA i sve će učiniti da ovo unište i diskredituju.
* Demonstracije koje su desile prov u Tuzli pa onda vezano u svim većim gradovima su ono čega su se političari u CIJELOJ
BiH najviše i bojalo, ali ih je evidentno to iznenadilo, što je i pokazalo pravu sliku naših političara kada se nađu u
situacijama za koje nisu dorasli, a kamoli da politički zrelo i državniči se suoče sa istim.
* Naravno, nadama se , većina ne podržava paljenje institucija vlasti, ali što više gledam šta se deševalo na
demonstracijama u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću......, ne mogu se oteti utsuku o slijedećem;
- kada ste direktno na demonstracijama neke se stvari i ne vide, ali kada gledate na TV, onda se dobije neki sasbvim
drugi ugao geldanja i razumijevanja demonstracija.Konkretno u Sarajevu, kada su počele paljevine, prvo vrata Vlade KS-
a, pa onda dalje (znamo šta se dešavalo), "obični" demonstranit (koji su mirno demonstrirali) su bila iza ovih koji su
palili i to su gledali, postavlja se pitanje zašto?,Ako su svi za zaštitu instucija sistema zašto ih ovi mirni nisu spriječili da
rade? Moj odgovor je ; Zato što su ovi koju su palili radilo ono što su ovim "obični demonstranti " mislili. Naravmo, nije
način i sve one koji su to uradili moraju odgovarati u skladu sa zakonom, jer ako to ne bude onda je to put u anarhiju.
* Policija KS-a se ponašala onako kako im je naređeno i oni su izvukli najdeblji kraj, i prihvatam objašnje i obrazloženja
Ministra KS-a Pećanca da policija neće a niti može da rješava DEBELO OPRAVDANO NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA i da se
sukobi sa građanima jer praktično i oni su u nezvidnpoj situaciji. Mislim da izbjegnuta planirana eskalacija sukoba
policije i demontranata. Jer da je policija upotrijebila silu (ima naznaka da jeste u nekim slučajevima, ali gledam
generalno) protiv nezadovoljnih GRAĐANA i čije je nezadovoljstvo opravdano i koji trpe ono što normalan svijet ne trpi ni
1 dan a GRAĐANI BiH EVO 20 GODINA, za što je odgovorna vlasti svi oni koji su bili na vlasti u proteklih 20 godina i koji
su uzrok svih problema u DRŽAVI BiH onda dobijamo rezultat POLCIJSKE DRŽVE koja štiti vladajuću nacinalnu oligarhiju.
* Dalje, protesti su pokazali svu apsurdnost sistema koji je i zakonom određen i pokazao je ne samo rupe nego pravi
propuh u sistemu bezbjednosti. u intervjuu B.Izetbegovića na FACE TV, isti je na pitanje : "Kako se desilo da gori zgrada
Predsjeništva, na što?", odgovorio (ne mogu da citiram, ali suština je slijedeća : "Zvao sam Federalni MUP 3 puta tek
nakon trećeg puta su došli, a na pitanje zašto nije zvao SIPU (jer je ona i nadležna za objezbjeđenje Predsjdeništva, isti
je odgovorio da NEMA DOBRE (LIČNE) ODNOSE DA DIREKTOROM SIPE ZUBCEM. To je katastorfa, zar ego jednog političar
da može da bude jači od obaveze da štiti državne institucije. I čak da se ne smatra odgovornim za ova dešavanja ??!!
* Paljenje zgrada koje predstavlju sinonime države OSUĐUJEM i sve one koji su to uradili MORAJU ODGOVARATI.
Ali postavlja se pitanje otkud arhivska građa u prizemlju zgrade Predsjedništva i to ne neka, nego jako važna za Državu
BiH. Bilo je dovoljno vremena (ako se već prije rata 92-95) nije urađena adekvatna zaštita te građe po najvećim
svjetskim standardima (fizičko obezbjeđenje ograničen pristup i pod zemljom u sefu). I za to MOR NEKO DA ODGOVARA
ZAŠTO NIJE, INAČEČ MORA SE ODGOVARATI ZA SVE ONO : "MOGAO SI I MORAO (obavezan) SI UČINITI, ALI NISI", ne samo
za ovo nego generalno i to pokazuje odnos politike i političara prema vlastitoj državi.
* Posjeta MIlanovića Mostaru je PROMAŠAJ POLITIKE REPUBLIKE HRVATSKE, odlaza Dodika i Bosića u beograd PROMAŠAJ
POLITIKE REPUBLIKE SRBIJE, dolaza Davutoglua PROMAŠAJ POLITIKE REPUBLIKE TURSKE. Davutoglu je doša na poziv
Izetbegovića, je Davutoglu bio u Tunisu i u povratku usput je došao u BiH da vrati uslugu Izetbegoviću jer se isti dao
podršku turskoj Vladi na protestima u Ankari i Istambulu.Ovo je sve dokaz da političari u BiH NISU DORASLI DA VODE
DRŽAVU BiH. Ovi protesti nemaju nikakve veze sa međunacionalnim odnosima i odnosima među narodima i zbog toga je to
greška i promašaj. Ovo je samo dokaz da domaći političari nemaju kapacitet niti pamet da vode ovu državu i da se nose
sa onim što su i sami prouzrokovai, ovdje se mogu naći sve stranke koje su bile ili su sad na vlasi od 1995-2014.
* Akademska zajednica i intelktualna elita sa tribina amfitetra Arene gleda šta će se desiti i oni su za mene NAJVEĆE
RAZOČARENJE i samo dokaz da nisu spremni da rizukuju gubitak državniH jasli, zasita tužno. Međutim kada se malo bolje
promisli i njima odgovara ovakvo stanje, stanje naroda da bude bez vođe i lidera jer računaju na neukost i
neobrazovanost i političku neopredijeljnost GRAĐANA. Najlakše je konstatovati, kritikovati i pamentovati a ništa
konkretno učiniti za GRAĐANE BiH.
* Situacija se polako kristalizira i konkretizira osnivanje Plenuma, što je za vladajuću političku elitu i ne samo nju, jako
veliki problem, moža čak i veći od samih demonstracija, jer se hiljade i desetine hiljada glasova GRAĐANA BIH
ARTKULIRAJU U JEDAN GLAS, GLAS PROMJENA i sve će učiniti da ovo unište i diskredituju.
-
PatriotaTZ
#9685 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije Lido osiguranje u pitanju, jer Lido je ugašeno jos prije 2-3 godine....mislim da je Brčko-gas uzeo tender, naravno na čudan način, i neko bi mogao da oplače zbog toga:)Janjicar wrote:Eh to me interesovalo jer sam neki dan procitao da je zgrada opstine osiguranaAlfons Kauders wrote:jeste i mislim da ce sahraniti relativno malu kucu koja ju je osigurala...Janjicar wrote:Obojica su danas aktivni kao da su u dogovoruAlfons, Lucifer ima li drugih tema danas ? De samo nas ostavite 2h na miru
![]()
@Alfons jel osigurana zgrada vlade TK ?Mislim da je Lido osiguranje u pitanju
i mislim da proklinje dan kada je izasao tender
- O'zone
- Globalni moderator
#9686 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Prnuli su i Grčki a bogami i oni u Francuskoj pa i u Italiji a evo ni Ukrajinskim se ne piše baš najbolje.L u c i f e r wrote:
to što to radi i neko drugi
ne znači da je ispravno
šta bi sa najpoznatijim protestom "occupy wall street"
prde u čabar
Da li to znači da sve unaprijed treba osuditi na neuspijeh?
Nije ispravno ni ovih 20 godina do sad pa?
Nije ispravno da svaki dan izlazi novi apel za pomoć teško oboljeloj djeci pa?
Nije ispravno dosta toga a da se razumijemo utopija ne postoji ali postoji vječita borba za bolje sutra.
- Janjicar
#9687 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ahham ko god je u pitanju za'ebo sePatriotaTZ wrote:
Nije Lido osiguranje u pitanju, jer Lido je ugašeno jos prije 2-3 godine....mislim da je Brčko-gas uzeo tender, naravno na čudan način, i neko bi mogao da oplače zbog toga:)
Mislio sam da je Lido jer su povezivali Hazima Vikala s Lido osiguranjem i jos nesto pa radi toga
- Alfons Kauders
#9688 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nije brcko gas, mislim da je camelija u pitanju (nisam ni znao da su jos u zivotu)PatriotaTZ wrote:Nije Lido osiguranje u pitanju, jer Lido je ugašeno jos prije 2-3 godine....mislim da je Brčko-gas uzeo tender, naravno na čudan način, i neko bi mogao da oplače zbog toga:)Janjicar wrote:Eh to me interesovalo jer sam neki dan procitao da je zgrada opstine osiguranaAlfons Kauders wrote:
jeste i mislim da ce sahraniti relativno malu kucu koja ju je osigurala...Mislim da je Lido osiguranje u pitanju
ne tako davno omiljena kuca za te stvari u tuzli je bilo bosansko-njemacko osiguranje, koje je hiljade ljudi zavilo u crno... a uredno su osiguravali sve i svasta, od mupa nadalje... no o tome se nerado prica u tuzli jer su sve stranke imale svoje prste tu
- Janjicar
#9689 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
almir90 wrote:
- Alfons Kauders
#9690 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti
zasto da ih "pustimo" kad je i budali jasno sta rade?animus wrote:Pustite vise Sbb nema od tog nista. Ne kazem da ne pokusavaju da se ubace ali mogu samo kao gradjani koji daju prijedloge. Narod je pravo alergican i na njih ko i na ostale politicare ali dali treba radi njih da odustanemo. Niko se ne pita ima li medju ovim gradjanima i clanova drugih partija koji su isto nezadovoljni. To nije in sada pitati ali ce nekad kasnije i to ljudi analizirati.Alfons Kauders wrote:protiv pravih protesta nemam nista, kao ni protiv opravdanih zahtjeva gradjana... o istim stvarima ovdje pisem godinama, a moj odnos prema javnom sektoru i uhljebljenicima je poznat svakom ko je pratio politiku na forumu... indikativno je da mnogi koji su podrzali proteste nisu pratili politiku, pa im mozda zato i nije jasno sta se desavaanimus wrote: Ovo je samo dokaz kako vi stranacki pijuni zagadjujete ovaj forum kao i citav internet. Popustite nas vise. Postojece stranke su nas i dovele u ovu situaciju i ne interesuje nas neko debilno glasanje. Hajde ima drugih tema o politici pa tamo raspravljajte a ovdje pustite gradjane neopterecene politickim ambicijama da raspravljaju o protestima. Mislim da su Lucifer i Alfons dali svoje misljenje i da bilo kakvo njihovo pisanje po ovom forumu je trolanje u cilju razbijanja protesta. Moderni strajkbreheri. Nemojte vise prokuzeni ste.
dakle protiv zahtjeva gradjana za kresanjem javne potrosnje i procesuriranjem kriminala nemam nista, stojim iza njih, ali protiv terorizma i pokusaja da se na vlast dovede UZP SBB imam stosta... kao i vecina gradjana koja je skontala o cemu se radi...
ako mislite da ce sutra 100,000 ljudi izaci na ulice sarajeva da dovede fahru na vlast, grdno se varate... to je u ovom trenutku jedino moguce puskom i terorizmom - ostaje da se vidi ima li SBB dovoljno snage da to i napravi... ja mislim da nema... a tek kada stotine hiljada gradjana koje su podrzavale proteste skontaju sta je SBB zapravo pokusao uraditi na njihovoj muci, e tek onda ce da bude veselo
Zato nemojte nas molim te vise zamarat sa tornjakom i njegovom strankom. Napravljen je veliki korak naprijed i to ne moze niko vise vratiti. Sad svi treba da guraju naprijed ovu drzavu jer smo konacno malo makli iz ovog blata. Sad se i stranci malo vise angazuju i svi sada traze rjesenje kako da nas poguraju u europu. Sta mislis da nije bili protesta na ovaj nacin gdje bi bili sada. Pricali bi kako fed. Vlada ne radi i kako ne funkcionisu kantoni. E sad se ne prica vise o tome nego sada traze rjesenja za nesto sto je do juce bila utopija. Hvala ti boze pa smo ovo dozivjeli. Konacno nema vise one price o rahat patnji kao nasoj buducnosti.
niko ih ne bi ni uzeo u usta da od samog pocetka nisu bili dio price, simple as that
- Kemal Malovčić
#9691 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Luciferu, daj si barem promijeni ime. Nemaš veze sa tim imenom, sramotiš ga ovim što pišeš. 
- Drvosjeca iz Dejcica
#9692 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Evo recimo Općina Centar, server soba nije izgorila jer su imali kakvu takvu protiv požarnu zaštitu i druge sisteme zaštite i to je za svaku pohvalu. Nadam se da će odgovorni u ovoj državi shvatiti da se ovakve stvari moraju bolje zaštiti, svi ovakvi podaci moraju imati fizički backup na drugoj udaljenoj loakciji, protiv požarne sisteme, fizičke zapreke...itd. Mislim da će sva osiguranja nakon ovih dešavanja revidirati postojeće ugovore o osiguranja državnih zgrada. Paljevina je bilo bespotrebna ali se nadam da će svi na ovim greškama naučiti i izvući pouke. Što kažu svako zlo nosi i trunku dobra, hajmo to dobro iskoristi maksimalno.Općina Centar: Da su izgorjele matične knjige i server soba, 800.000 ljudi ne bi postojalo
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 15/02/2014 11:38, edited 1 time in total.
-
hellue
#9693 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
To je jedna medju rjetkim opctinama koja je digitalizirala svoje poslovanje i arhivu,to je jedina sreca u svemu ovome i zbog toga nema stete, bilo koja druga opcina bio bio veliki belajDrvosjeca iz Dejcica wrote:Evo recimo Općina Centar, server soba nije izgorila jer su imali kakvu takvu protiv požarnu zaštitu i druge sisteme zaštite i to je za svaku pohvalu. Nadam se da će odgovorni u ovoj državi shvatiti da se ovakve stvari moraju bolje zaštiti, svi ovakvi podaci moraju imati fizički backup na drugoj udaljenoj loakciji, protiv požarne sisteme, fizičke zapreke...itd. Mislim da će sva osiguranja nakon ovih dešavanja revidirati postojeće ugovore o osiguranja državnih zgrada. Paljevina je bilo bespotrebna ali se nadam da će svi na ovim greškama naučiti i izvući pouke.Općina Centar: Da su izgorjele matične knjige i server soba, 800.000 ljudi ne bi postojalo
- Kemal Malovčić
#9694 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja da sam izgorio ja bih postojao.
- Drvosjeca iz Dejcica
#9695 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
E ako je tako hajmo ovu situaciju preobratii na dobro pa da sve općine u naredne 2 godine sa više od 10.000 ljudi imaju sve u digitalnom formatu i sve ostalo za zaštitu podataka. Hajmo iskoristi ovu katastrofu pa da F.BiH nabavi letjelice za gašenje velikih šumskih požara pa da nam ne gori pola države a da moljakamo po svijetu za pomoć. Ovo nema nikakve veze sa bilo kojom političkom opcijom, SBB, HDZ, SDP, SDA...ovo samo ima veze sa dostojanstvenim životom. Ja to želim i isoristi ću sve da to toga stignem pa makar i malo zažmirio na jedno oko po pitanju zakona.hellue wrote:To je jedna medju rjetkim opctinama koja je digitalizirala svoje poslovanje i arhivu,to je jedina sreca u svemu ovome i zbog toga nema stete, bilo koja druga opcina bio bio veliki belajDrvosjeca iz Dejcica wrote:Evo recimo Općina Centar, server soba nije izgorila jer su imali kakvu takvu protiv požarnu zaštitu i druge sisteme zaštite i to je za svaku pohvalu. Nadam se da će odgovorni u ovoj državi shvatiti da se ovakve stvari moraju bolje zaštiti, svi ovakvi podaci moraju imati fizički backup na drugoj udaljenoj loakciji, protiv požarne sisteme, fizičke zapreke...itd. Mislim da će sva osiguranja nakon ovih dešavanja revidirati postojeće ugovore o osiguranja državnih zgrada. Paljevina je bilo bespotrebna ali se nadam da će svi na ovim greškama naučiti i izvući pouke.Općina Centar: Da su izgorjele matične knjige i server soba, 800.000 ljudi ne bi postojalo
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 15/02/2014 11:42, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#9696 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ja ne vidim da se nesto plaho radi na tome... pogledaj zahtjeve malo pazljivije - u svaki je ugradjena neka sitnica koja ce ga uciniti neostvarivim... i to bas i nije slucajnost... jer onda ce se krenuti na skupstinu, koja kao nece da ispuni zahtjeve - koje objektivno i ne moze ispuniti osim ako ne prestane djelovati u okviru sistema... to se i pokusava napraviti, da se skupstine uniste... vlade su tek pocetak druze, ali mislim da je prvobitni plan da sjebu skupstine vec propao jer su malcice pretjeraliO'zone wrote:Alfons Kauders wrote: protesti, demonstracije, huliganizam - sve je to normalno... jebi ga, desi se svuda, a narod kod nas ima i previse razloga da izlazi na ulice... kamo srece da su izlazili prije 10 godina, svima bi nam bolje bilo
ali za pocetak je potrebno razdvojiti legitimne zahtjeve naroda od pokusaja SBB-a da izvede drzavni udar... dok god se to i ne uradi, ja cu smatrati da je rijec o fahrinim vojnicima i trpati ih u isti kos
Pa radi se na tome, daj malo pardona. Niko se nije rodio pametan i niko na ovim prostorima nema iskustva a ni hrabrosti da se isturi da vodi demonstracije jer to znači minimalno polomljena ruka (slučaj iz Mostara).
Narod traži svašta od totalnih gluposti do realnih stvari ali se to sve treba izfiltrirati i napraviti skup zahtjeva koji su realni i izvodivi u određenom vremenskom periodu. To je svrha plenuma. Plenum treba da izdvoji zahtjeve koji su realni i da ih da na glasanje. Sinoć je to odrađeno odlično za razliku od proivg plenuma koji se sveo na seljačke povike i psovanje amjki neistomišljenicima.
Jutros pročitah i zahtjev za "ne radne Nedjelje"evo sa moje tačke gledišta super zahtjev jer ja radim Nedjelje ali recimo sa tačke gledišta nekog čovjeka koji ih ne radi to je totalno debilan zahtjev.
"4. USPOSTAVLJANJE NEZAVISNE KOMISIJE EKSPERATA ZA UTVRDJIVANJE CINJENICA O DESAVANJIMA 7. FEBRUARA, CIJI CE MANDAT UKLJUCIVATI POPIS I PROCJENU STETE, KAO I UTVRDJIVANJE ODGOVORNOSTI POLICIJSKIH SLUZBENIKA ZA PREKOMJERNU UPOTREBU SILE I ZLOSTAVLJANJE PRIVEDENIH."
Je nekome nenormalan jer ima tužilaštvo KS i ostale pravosudne i inspekcijske institucije koje će ovo ispitati, ali! Šta je sa ljudima koji ne vjeruju ovim institucijama? Koji su se do sada više puta opržili na sistem koji radi za privilegovane a ne za narod?
a sta cemo recimo sa spiskom firmi koje je plenum sinoc izbacio? otkud to da nema nekih zanimljivih privatizacija u kojim je veliki vodja imao stanoviti interes, pocev od alhosa i oka? otkud to da odjednom nema selimovica ni na mapi? bas u isto vrijeme kada su se konacno pomirili s avazom? posteno privatizirao pivaru haman...
previse je tu slucajnosti i predugo pratim politiku da ne primjetim da tu nesto OPASNO smrdi... jer se nerijetko direktno napadaju institucije, ne ljudi u njima, vec bas institucije... ne znam koja je svrha toga? sta od toga imaju gradjani? ja nemam nista, kao ni velika vecina ljudi... ali pojedinci imaju, kao i pojedine stranke kojima je u interesu da stvore haos kako bi ostvarile svoje politicke ciljeve
ko tu ne vidi nista cudno, jebi ga, sta cu mu ja
- Drvosjeca iz Dejcica
#9697 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nemoj opet po starom, ne govoriš pravo.Alfons Kauders wrote:ja ne vidim da se nesto plaho radi na tome... pogledaj zahtjeve malo pazljivije - u svaki je ugradjena neka sitnica koja ce ga uciniti neostvarivim... i to bas i nije slucajnost... jer onda ce se krenuti na skupstinu, koja kao nece da ispuni zahtjeve - koje objektivno i ne moze ispuniti osim ako ne prestane djelovati u okviru sistema... to se i pokusava napraviti, da se skupstine uniste... vlade su tek pocetak druze, ali mislim da je prvobitni plan da sjebu skupstine vec propao jer su malcice pretjeraliO'zone wrote:Alfons Kauders wrote: protesti, demonstracije, huliganizam - sve je to normalno... jebi ga, desi se svuda, a narod kod nas ima i previse razloga da izlazi na ulice... kamo srece da su izlazili prije 10 godina, svima bi nam bolje bilo
Jutros pročitah i zahtjev za "ne radne Nedjelje"evo sa moje tačke gledišta super zahtjev jer ja radim Nedjelje ali recimo sa tačke gledišta nekog čovjeka koji ih ne radi to je totalno debilan zahtjev.
a sta cemo recimo sa spiskom firmi koje je plenum sinoc izbacio? otkud to da nema nekih zanimljivih privatizacija u kojim je veliki vodja imao stanoviti interes, pocev od alhosa i oka? otkud to da odjednom nema selimovica ni na mapi? bas u isto vrijeme kada su se konacno pomirili s avazom? posteno privatizirao pivaru haman...
previse je tu slucajnosti i predugo pratim politiku da ne primjetim da tu nesto OPASNO smrdi... jer se nerijetko direktno napadaju institucije, ne ljudi u njima, vec bas institucije... ne znam koja je svrha toga? sta od toga imaju gradjani? ja nemam nista, kao ni velika vecina ljudi... ali pojedinci imaju, kao i pojedine stranke kojima je u interesu da stvore haos kako bi ostvarile svoje politicke ciljeve
3. REVIZIJA PRIVATIZACIJE:
Naloziti Kantonalnoj agenciji za privatizaciju da hitno izvrsi reviziju procesa privatizacije u javnim preduzecima u Kantonu Sarajevo, ukljucucujic «Feroelektro», «Holiday Inn», «Sarabon», «Zora», «Kljuc» i svih drugih preduzeca u kojima je izvrsena sumnjiva privatizacija, ukljucujuci i preduzeca od federalnog znacaja («Vranica», «Hidrogradnja», «GP Put», «Unis Pretis» i druga).
-
dudlov
#9698 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I meni to smrdi od početka. Nisam osoba koja je opterećena politikom, ali koliko ja vidim, ovo je samo proba za nešto puno krupnije. Sačekajmo proljeće pa ćemo saznati jel ovo bio spontani ili organizovani haos.Alfons Kauders wrote:ja ne vidim da se nesto plaho radi na tome... pogledaj zahtjeve malo pazljivije - u svaki je ugradjena neka sitnica koja ce ga uciniti neostvarivim... i to bas i nije slucajnost... jer onda ce se krenuti na skupstinu, koja kao nece da ispuni zahtjeve - koje objektivno i ne moze ispuniti osim ako ne prestane djelovati u okviru sistema... to se i pokusava napraviti, da se skupstine uniste... vlade su tek pocetak druze, ali mislim da je prvobitni plan da sjebu skupstine vec propao jer su malcice pretjeraliO'zone wrote:Alfons Kauders wrote: protesti, demonstracije, huliganizam - sve je to normalno... jebi ga, desi se svuda, a narod kod nas ima i previse razloga da izlazi na ulice... kamo srece da su izlazili prije 10 godina, svima bi nam bolje bilo
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
-
nedim73m
#9699 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svaka javna zgrada po Zakonu mora biti osigurana. Morala je biti osigurana i zgrada Kantonalne bolnice u Bihaću pa mi nije bilo jasno ono prikupljanje novaca za obnovu. Ako neka nije bila osigurna za to je netko osiguran.Janjicar wrote:Obojica su danas aktivni kao da su u dogovoruAlfons, Lucifer ima li drugih tema danas ? De samo nas ostavite 2h na miru
![]()
@Alfons jel osigurana zgrada vlade TK ?
jeste i mislim da ce sahraniti relativno malu kucu koja ju je osigurala...
Eh to me interesovalo jer sam neki dan procitao da je zgrada opstine osiguranaMislim da je Lido osiguranje u pitanju
Nije Lido osiguranje u pitanju, jer Lido je ugašeno jos prije 2-3 godine....mislim da je Brčko-gas uzeo tender, naravno na čudan način, i neko bi mogao da oplače zbog toga:)
Zbog javni nabavki većina ih je osigurana u divljim osiguranjima, jer ova ozbiljnija neće da ruše cijenu a prihvata se najjeftinija ponuda. Samo kad se uzme u obzir da zgrade kao što je zgrada Vlade TK se osigurava za isnos koji je daleko manji od 10.000 KM sve Vam je jasno. E sad možde se osiguranjima i isplati ovakva sranja se rijetko dešavaju, tako da mislim da neće biti problem i isplatiti štetu bez obzira o kojem se osiguranju radi, pogotovo što je osigurana samo zgrada a i ne oprema u njoj. Koliko sam vidio u procjenama u TK veća je šteta na opremi nego na zgradi.
-
hellue