PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Danguba

#9426 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Jedaj wrote:Evo jos jednog zapazanja:

Tokom dnevnih protesta u centru Sarajeva nemoguće je ne uočiti ljude u kožnim jaknama, sa velikim izbrijanim glavama, koji sa prezirom gledaju na sve nas koji izađemo na ulice. Ili barem taj prezir i mržnju malo sakriju, pa izgledaju kao taksisti kojima je neko oduzeo licencu i vozilo pa sada sjebani hodaju ulicama voljenog grada. To su policajci u civilu, policijski doušnici, zatim različiti stranački plaćenici, provokatori, koji na sve načine pokušavaju izvršiti psihološki pritisak na ljude kako bi se obeshrabrili i odustali od protesta.
Ja od njin mislio Armenci u nasem gradu. :D
O'zone
Globalni moderator

#9427 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Zadnja Svetlana i Zaim Prvi
14. februar 2014. u 17:23

Na posljednjoj, Osmoj i hitnoj sjednici Skupštine Kantona održanoj u Gradskoj upravi, 12.februara bilo je svega i svačega: no, biće da je „greatest (s)hit“ tog sastanka, ipak, iskaz poslanika BPS-a Zaima Backovića, za kojeg smo se neopravdano nadali i da pripada (mračnoj) prošlosti. Pa, kaže Zaim na skupštini, bez intervencija:

„U cilju ukupne istine, u cilju onoga što nas može sutra sačekati, bez obzira koliko mislimo da se tome smijemo (!?) ili da je to nešto što će nama u datom momentu goditi ili ne goditi, šta ukoliko se večeras pojave četiri plenuma građana. Ja imam naznake da se na nekoliko mjesta pripremaju plenumi građana. Šta će se tu desiti? Razmišljamo li o tome? Ne, ne ja vam govorim kako jeste. Hoćemo li imati konfrontaciju plenuma građana unutar ovoga grada? Drugo, apelujem na građane Sarajeva da vide ko se javlja u i za njihovo ime. Osoba, slušajte me dobro sada, osoba koja se u Pošteno govoreći pojavila u i za ime ucjenjuje Kanton Sarajevo zato što je ona i njen suprug opremili Kanton elektroničkom opremom i vladom u elektronskom sastajanju. Kada je Vlada odbila da nastavi više koristiti i plaćati ona se pojavila.“

Poslanik Backović, čini se, ima problema sa istinom, jer je govor završio ovako: „Ta ista osoba je dok ste vi ovdje krvarili četiri godine bila u Londonu, a roditelji su joj jedni od osnivača SDS-a. Samo to želim da znate. Osoba koja se pojavila u Pošteno, zadnja Svetlana, pa vi vidite ko je.“

„Zadnja Svetlana“ kako je zove popularni „Zagi“ je, zapravo, Svjetlana Nedimović, politička filozofkinja koja je ponosno stala ispred demonstranata. Za Radiosarajevo.ba Nedimović kaže:

„Stvarno ne znam šta da kažem o tome. Imam diplomu Filozofskog fakulteta u Sarajevu od 1992. do 1996. godine, što znači da sam sve ratno vrijeme provela u Sarajevu, kao i moji roditelji, koji nikada nisu bili u članstvu nijedne stranke. Strah me je za roditelje koji su i danas ovdje i koji poslije ovakvih neistina mogu biti žrtve napada.“

Zvali smo za komentar i poslanika Backovića, ali on nije odgovarao na naše pozive.

To šta Zaim Backović misli o protestima, u krajnjoj liniji, nije ni važno: ko bi, uostalom, na njegovom mjestu pristao ustupiti kraljevske beneficije, koje pored Kralja Zaima Prvog, uživa i njegova obitelj. Jer osim što nije tačno, nije ni pristojno prozivati nekoga za eventualne greške njegove obitelji. Zamislite, recimo, da neko – u ovom slučaju Tužilaštvo – priupita Zaima šta je (kasnije oslobođen optužbi) na mjestu viceguvernera Narodne Banke BiH radio njegov brat Enver. Ili kako su pored njegovog članstva u 9 (slovima - devet) komisija njegova supruga i sin predloženi u po dvije komisije, što na kraju čin „baksuzni“ broj od 13 komisija, od ukupno 25 koliko je predložio Backović.

Backović je, zapravo, najbolji ogledni primjerak (sadašnje) vlasti: u uzavreloj situaciji umjesto da pokazuje minimum odgovornosti ili žaljenja, u direktnu životnu opasnost dovodi Svjetlanu Nedimović i njezinu porodicu. Nije prvi put da se bivši ratnici igraju ratnim traumama, ali bi morala postojati institucija sankcioniranja poziva na linč. Kad već ne postoji vlast.

A. Burić, Radiosarajevo.ba

GOOOOOOOOOOOOO ZAGI!!!!!
Vanzemaljac1981

#9428 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Vanzemaljac1981 »

Nemoj mi reći da je Babilon jedini odgovor
Nezgodno je vreme, ma da, ma da
Nezgodno je vreme, samo da ne ostanem zatvoren

Proći će i njihovo

Izagnavsi me, oni su oko mene
Oči su svoje uprli da me obore na zemlju
Oni su oni, kao lav koji hoce da rastrže
Oni su oni, kao lav što sedi u potaji

Moram da zauzmem stav
Sa svake strane, moram da zauzmem stav
Nema više vremena, moram da zauzmem stav!

Dve hiljade puta, siguran
Dve hiljade godina, siguran
Dve hiljade puta, dve hiljade godina siguran
Dve hiljade godina, dve hiljade godina siguran

Proći će i njihovo
Last edited by Vanzemaljac1981 on 14/02/2014 20:51, edited 1 time in total.
dunkemm3

#9429 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dunkemm3 »

miop wrote:
Jedaj wrote:Evo jos jednog zapazanja:

Tokom dnevnih protesta u centru Sarajeva nemoguće je ne uočiti ljude u kožnim jaknama, sa velikim izbrijanim glavama, koji sa prezirom gledaju na sve nas koji izađemo na ulice. Ili barem taj prezir i mržnju malo sakriju, pa izgledaju kao taksisti kojima je neko oduzeo licencu i vozilo pa sada sjebani hodaju ulicama voljenog grada. To su policajci u civilu, policijski doušnici, zatim različiti stranački plaćenici, provokatori, koji na sve načine pokušavaju izvršiti psihološki pritisak na ljude kako bi se obeshrabrili i odustali od protesta.
Image
Na "LAHKOVIMA" haha pa krkan se toliko zanio da je zapjenio, eee šta uradi "milja" od čovjeka... :lol: :lol:
animus

#9430 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Jos jedan cilj protesta je postignut ali sasvim slucajno. Svu stetu na zgradama u Sarajevu ce platiti Sarajevo osiguranje. Koliko se sjecam na onoj listi najvecih primanja u Federaciji je ubjedljivo bilo najvise direktora iz ove firme sto znaci da nema vise velikih plata za ove direktore jer im firma sada mora placati stetu.
nedim73m

#9431 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Ima jos jedan "mali" problemcic a to je diskrediono pravo direktora da odabire uposlenike u drzavnim organima i JU barem u TK...licno imam taj problem sa kojim mi mase advokat kojeg je angazovala JU (iako ima dipl. pravnike u platnom spisku i masno ga placa narodnim parama) kada direktor nije imao kuda, kada sam mu poslao inspekciju...inspekcija napisala direktor izabrao jer mu zakon omogucio...i ende...i sad sa time mase na sud da je sve po zakonu :zzzz:[/quote]

Evo napokon nekoga tko je primjetio konkretan problem. Kad bi se samo ovaj problem rješio u državi meni bi protesti bili 100 posto uspješni. Samo treba da se postavi zahtjev da se iz zakona briše diskreciono pravo rukovodioca, jer JU nije njegova babovina. Kad budem vidio ovakav ili sličan zahtjev budem podržao proteste do tada ne računajte na mene.

Za tebe savjet bori se do kraja. Svaki put na sud i ne angažuj nesposobne advokate nego se sam zastupaj proći češ 100 puta bolje. Možda neka dočekaš ovo kao i ja http://i58.klix.com/hulmq1.jpg nije konačna presuda, čekam kantonalni sud ali da bi uspio moraš te rukovodioce izhebati u mozako ko što oni nas hebu. Sve postrojiti na sud, one koji su bahati dovesti na sud putem sudske poicije i kad iz izhebeš sami će svjedočiti protiv sebe jer je večina nesposobna a bahata pa misle da im nitko ništa ne može.
Janjicar

#9432 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Zaime Zaime pazi sta pricas mogao bi ti sin na'ebat :D
Alfons Kauders

#9433 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

nedim73m wrote:
Jedaj wrote:Ova informacija kruzi internetom, pa je I ja proslijedjujem. Ako je tacna onda smo upozoreni, a ako nije ignoriste je.

GRAĐANI OPREZ! Danas je u tajnosti održan sastanak čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Social-demokratske partije (SDP) na kojem je sklopljen pakt o međusobnom nenapadanju, te je dat nalog režimskim novinarima unutar javnih RTV servisa da započnu medijski linč i razno razna spinovanja sa ciljem diskvalifikacije pojedinaca i grupa, te razbijanja građanskih inicijativa koje su nastale kao rezultat protesta (organizovanje plenuma, drugih inicijativa i sl.). Cilj ovoga je, između ostalog, i skretanje pažnje građana sa višemilionskih pronevjera, kriminalne privatizacije, te stranačkih tajkuna koji su se uplašili mogućnosti krivičnog procesuiranja pod pritiskom građana organizovanih u plenume i druge građanske inicijative. Također je cilj učiniti sve kako bi se u javnosti stvorio dojam "DA SMO SVI ISTI" što bi rezultiralo gušenjem pokrenutih građanskih inicijativa i okupljanja. Nakon što priča sa huliganima, 12 kg droge, uništavanju vrijedne arhivske građe nije uspjela, sada vladajuće kriminalne elite putem režimskih novinara mijenjaju taktiku. STOGA GRAĐANI OPREZ!!! U medijskom prostoru u budućem periodu ćete naići na veliki broj netačnih informacija i spinovanja svih vrsta! Nažalost, sve to će biti realizirano putem javnih informativnih servisa koje mi finansiramo! DIJELI DALJE!
Neznam je li tačno ili ne da bi saznali potrebno je pitati autora odnosno Omera, a možda i mali glavonja zna istinu
da ponovimo gradivo

Image

20 godina ispiru narodu mozak preko avaza, i jos im nije dosta... :D pa i u sjevernoj koreji bi neko rekao "ljudi dajte barem malo da popustimo" :D
nedim73m

#9434 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

guber90 wrote:
nedim73m wrote:Širanović je predlagao da se političarima treba odrediti plaća u visini dvije prosječne plaće čime bi se uštedjelo, kako je rekao, 150 miliona KM. Tim sredstvima, prema Širanovićevim riječima, moglo bi se zaposliti 25.000 građana.

E sad uzmimo da je prosječna plaća političaru 8.000 KM, što znači 100.000 KM godišnje (mada su manje). Predviđene uštede 150 miliona podjeljeno sa 100.000 KM znači da imamo oko 1.500 političara.

E sad širanoviću jel ovo prijedlog za smanjenje plaća se odnosi na TK, FBiH, BiH ili možda čak i za područje EU zajedno sa TK. Ili su planirane uštede od 150 miliona za period od sljedećih 189 godina. Nadao sam se da makar matematiku poznaješ kad si nesposoban za ostala zanimanja. Prihvati se lopate nije ovo za tebe
Meni isto ovo nije jasno, jedino ako je pricao o narednih 100 godina, se moze govoriti o ustedama tih razmjera.
Meni je jasno ko suza ŠTA SELJAK ZNA ŠTA JE 150 MILIONA
guber90

#9435 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

L u c i f e r wrote:
guber90 wrote: Izvini, ali za to nije potrebno plaho biti inteligentan :D. Ovo sto se desava na temi i Dodik je mogao predviditi, eto koliko neinteligentan covjek treba biti :D.
bogme prije 8 dana
većina je svirala drugu pjesmu
te nasilje, te samo nasiljem, te evo ga revolucija

pa evo i dan danas ne mogu da vjerujem
kakvih sve glupoti ima ovde
eto prestalo se sa pričom o nasilju
jer su vidili da bi mogli dobiti po vagini

al ljudi moji shvatite da se topla voda ne može opet izmisliti
ne možete vi nadjebati cijeli svijet
i izmisliti bolju demokratiju od skandinavije
halo ba, šta ima haristoteli :roll:
Ja sam bio svjestan ovakvog kraja i ovo sam i ocekivao, ja sam rekao da se nadam da ce ovo donijeti promjenu svijesti politicara, a to se ne moze sada vidjeti, nego tek kroz nekih minimum godinu dana. Rekao sam vec, mozda sam utopista, ali vidjet cemo :).
mefistofilis

#9436 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mefistofilis »

lucifere, volio bih te sresti u gradu... cisto onako zbog stava
animus

#9437 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

nedim73m wrote:Ima jos jedan "mali" problemcic a to je diskrediono pravo direktora da odabire uposlenike u drzavnim organima i JU barem u TK...licno imam taj problem sa kojim mi mase advokat kojeg je angazovala JU (iako ima dipl. pravnike u platnom spisku i masno ga placa narodnim parama) kada direktor nije imao kuda, kada sam mu poslao inspekciju...inspekcija napisala direktor izabrao jer mu zakon omogucio...i ende...i sad sa time mase na sud da je sve po zakonu :zzzz:
Evo napokon nekoga tko je primjetio konkretan problem. Kad bi se samo ovaj problem rješio u državi meni bi protesti bili 100 posto uspješni. Samo treba da se postavi zahtjev da se iz zakona briše diskreciono pravo rukovodioca, jer JU nije njegova babovina. Kad budem vidio ovakav ili sličan zahtjev budem podržao proteste do tada ne računajte na mene.

Za tebe savjet bori se do kraja. Svaki put na sud i ne angažuj nesposobne advokate nego se sam zastupaj proći češ 100 puta bolje. Možda neka dočekaš ovo kao i ja http://i58.klix.com/hulmq1.jpg nije konačna presuda, čekam kantonalni sud ali da bi uspio moraš te rukovodioce izhebati u mozako ko što oni nas hebu. Sve postrojiti na sud, one koji su bahati dovesti na sud putem sudske poicije i kad iz izhebeš sami će svjedočiti protiv sebe jer je večina nesposobna a bahata pa misle da im nitko ništa ne može.
[/quote]

Nije ovo samo u javnim ustanovama nego I kod primanja u drzavnu sluzbu u Federaciji BiH, komisija bira sa liste uspesnih kandidata koliko se sjecam. Znaci moze uzeti bilo koga nebitno sta si pokazao.
Alfons Kauders

#9438 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

animus wrote:Jos jedan cilj protesta je postignut ali sasvim slucajno. Svu stetu na zgradama u Sarajevu ce platiti Sarajevo osiguranje. Koliko se sjecam na onoj listi najvecih primanja u Federaciji je ubjedljivo bilo najvise direktora iz ove firme sto znaci da nema vise velikih plata za ove direktore jer im firma sada mora placati stetu.
to ono isto sarajevo osiguranje koje je 45% nase vlasnistvo

bas smo se usrecili
guber90

#9439 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

fukara_tz wrote:Tuzla: Aldin Siranovic, grupa "Udar", govor na Javnom skupu u Tuzli 14.02.2014.

Smanjenjem voznog parka ustedilo bi se milijardu maraka :run: , pa ne vozi svako od njih buggati majko mila.

Smanjenjem plata 150 miliona.

Sve ovo za godinu dana, oj drzavo, koja matematika :roll: .
L u c i f e r

#9440 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

guber90 wrote: Ja sam bio svjestan ovakvog kraja i ovo sam i ocekivao, ja sam rekao da se nadam da ce ovo donijeti promjenu svijesti politicara, a to se ne moze sada vidjeti, nego tek kroz nekih minimum godinu dana. Rekao sam vec, mozda sam utopista, ali vidjet cemo :).
naravno da si utopista
ti si student
i ne znaš kako funkcioniše
stvarni svijet

ovo ti dobronamjerno velim
Država

#9441 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Država »

Ima li ko sa ovoga snimka na plenumu 'građana'... :lol:
Kikibombona

#9442 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kikibombona »

Lucifer, jarane, jesi ti onaj ateista sto se popisao kao musliman da udovolji okolini? :D

Nije ni cudo da si na strani politike. Ako sam te zamijenio sa nekim, izvinjavam se. :D
animus

#9443 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Janjicar wrote:Zaime Zaime pazi sta pricas mogao bi ti sin na'ebat :D
Sto je najgore sin mu I navija da babo pogrijesi pa da on na..be. :izet:
O'zone
Globalni moderator

#9444 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:
animus wrote:Jos jedan cilj protesta je postignut ali sasvim slucajno. Svu stetu na zgradama u Sarajevu ce platiti Sarajevo osiguranje. Koliko se sjecam na onoj listi najvecih primanja u Federaciji je ubjedljivo bilo najvise direktora iz ove firme sto znaci da nema vise velikih plata za ove direktore jer im firma sada mora placati stetu.

bas smo se usrecili
Naše??

Kako mene nikad nema u to naše?
vade_mecum

#9445 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

Senf wrote:
Jedaj wrote:Ova informacija kruzi internetom, pa je I ja proslijedjujem. Ako je tacna onda smo upozoreni, a ako nije ignoriste je.

GRAĐANI OPREZ! Danas je u tajnosti održan sastanak čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Social-demokratske partije (SDP) na kojem je sklopljen pakt o međusobnom nenapadanju, te je dat nalog režimskim novinarima unutar javnih RTV servisa da započnu medijski linč i razno razna spinovanja sa ciljem diskvalifikacije pojedinaca i grupa, te razbijanja građanskih inicijativa koje su nastale kao rezultat protesta (organizovanje plenuma, drugih inicijativa i sl.). Cilj ovoga je, između ostalog, i skretanje pažnje građana sa višemilionskih pronevjera, kriminalne privatizacije, te stranačkih tajkuna koji su se uplašili mogućnosti krivičnog procesuiranja pod pritiskom građana organizovanih u plenume i druge građanske inicijative. Također je cilj učiniti sve kako bi se u javnosti stvorio dojam "DA SMO SVI ISTI" što bi rezultiralo gušenjem pokrenutih građanskih inicijativa i okupljanja. Nakon što priča sa huliganima, 12 kg droge, uništavanju vrijedne arhivske građe nije uspjela, sada vladajuće kriminalne elite putem režimskih novinara mijenjaju taktiku. STOGA GRAĐANI OPREZ!!! U medijskom prostoru u budućem periodu ćete naići na veliki broj netačnih informacija i spinovanja svih vrsta! Nažalost, sve to će biti realizirano putem javnih informativnih servisa koje mi finansiramo! DIJELI DALJE!
Iskreno da si slucajno izostavio SDP i SDA i napisao ovaj tekst...pomislio bih da se radi o SBB :roll:

- Rezimske novine
- Medijski linc
- Razno razna spinovanja sa ciljem diskvalifikacije pojedinaca i grupa
- Skretanje pažnje građana sa višemilionskih pronevjera
- Kriminalne privatizacije
- Stranački tajkuni koji su se uplašili mogućnosti krivičnog procesuiranja
- Vladajuće kriminalne elite

Hajd procitaj ove pojmove kojim je ovaj tekst ispunjen i razmisli koga ovih 7 teza opisuje....

Fahrudin Radoncic, tako je.

A zasto se SBB sad boji svog oruzija, nije li Avaz taj koji desetljece i kusur vec vrsi medijski linc, raznorazna spinovanja, skretanje paznje sa visemilionskih pronevjera (Svog vlasnika i pojedinih kriminalaca)?

Iskreno meni ste svi ista gova, ali brate propaganda ti je glupa....poredim je sa tim kako bi zvucalo kad bi Jenna Jameson tvrdila da su sve zene osim nje kurve. :-)
ne diraj jennu jameson :twisted: :twisted: :lol:
dunkemm3

#9446 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dunkemm3 »

LIVE STREAM sa plenuma: :lol:

Last edited by dunkemm3 on 14/02/2014 21:00, edited 1 time in total.
O'zone
Globalni moderator

#9447 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Mujkić: Partije će pokušati minimizirati ovu pozitivnu demokratsku energiju
Asim Mujkić, profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu, prisustvovao je i drugom sastanku Plenuma građana i građanki Sarajeva

Na sastanku, građani okupljeni oko Plenuma, iznijeli su nekoliko zahtjeva koji će biti upućeni Skupštini Kantona Sarajevo. Mujkić kaže da je večerašnje okupljanje u Domu mladih doživio kao praznik demokratije.

"Sve je proteklo u potpunom duhu tolerancije. Znali smo da će ljudi doći sa svojim ličnim problemima, ali sve je proteklo u najboljem redu. Zahtjevi su artikulirani i precizirani. Mislim da ovaj vid organiziranja građana obećava i treba ga zadržati kao važan korektiv postojećem sistemu parlamentarne demokratije u Kantonu i na lokalnim nivoima", kazao je Mujkić za Klix.ba.

Iako pojedini političari pokušavaju iskoristiti demonstracije u političke svrhe, naš sagovornik kaže da ne vjeruje da će oni profitirati na opravdanom buntu građana.

"Partije će pokušati minimizirati, relativizirati i rasplinuti ovu divnu, pozitivnu i demokratsku energiju, ali mislim da im neće poći za rukom", dodao je profesor Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu.
animus

#9448 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Alfons Kauders wrote:

bas smo se usrecili
jeste isto ono osiguranje koje nikad ni marke dividend nije isplatilo jer moraju podmiriti stranacke talove. Vjeruj da znam sta pricam I ne zalim ih nikako. Bar ce im biti manje za pljacku.
palermo

#9449 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by palermo »

O'zone wrote:
JoseMujica wrote:
:lol: tačno je i to ali ujedno i tužno da jedini uspjeh bude to što su se Kifla i Neonko usrali od straha na dan-dva od Tornjaka ne od protestanata, a već bi u decembru lako mogli da se grle i ljube kao koalicioni partneri i nove snage bošnjačkog jedinstva i bla bla bla........a šta će biti sa onom djecom što su srcem izašla na ulice kad ih za koji mjesec spengaju? zna se da je ovdje vazda važilo da koga ufatiše toga i hebaše :(

al in general vidim ja da sam zalutao ovdje i nemam šta tražiti među ovim partijskim jugendom :run:
Jebiga Hose gdje je puno baba tu su kilava djeca a kod nas sve baba do babe.

Krene se srčano, trčiš prvi, vjeruješ u ideale i bolje sutra i onda se u jednom trenutku okreneš i skontaš da iza tebe nema nikoga a ispred tebe kordon SJ i tu najebeš.
Pa ako ti je utjeha, rezultati ovakvih protesta iliti dešavanja uvijek se vide i osjete samo u dalekoj budućnosti. Od Martina Lutera Kinga do Obame je prošlo četdeset godina, hrvatski proljećari su završili u zatvoru ali su zato u ustavne promjene 74 suštinski ugrađeni njihvoi zahtjevi i da ne nabrajam dalje.

Ovo sada je već samo šuplja, koja će se ugasiti vremenom, ali ipak ostaje misao o tome da se može, i poruka onima gore (ko god bio) da nikad ne znaš šta jutro može donijeti. I ne treba se biti razočaran. Barem vas nekoliko, koji su ovdje, onako, što bi se reklo, iz srca i čistih motiva nastupali ( nažalost nisu svi...većina nije)

Al pravi, masovni protesti (ili kako se već to zove) će biti tek kada se dirne u ustavno uređenje ove zemlje.
nedim73m

#9450 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

animus wrote:
nedim73m wrote:Ima jos jedan "mali" problemcic a to je diskrediono pravo direktora da odabire uposlenike u drzavnim organima i JU barem u TK...licno imam taj problem sa kojim mi mase advokat kojeg je angazovala JU (iako ima dipl. pravnike u platnom spisku i masno ga placa narodnim parama) kada direktor nije imao kuda, kada sam mu poslao inspekciju...inspekcija napisala direktor izabrao jer mu zakon omogucio...i ende...i sad sa time mase na sud da je sve po zakonu :zzzz:

Nije ovo samo u javnim ustanovama nego I kod primanja u drzavnu sluzbu u Federaciji BiH, komisija bira sa liste uspesnih kandidata koliko se sjecam. Znaci moze uzeti bilo koga nebitno sta si pokazao.[/quote]

Zato sam i napisao da treba više zakona mjenjati, inače i Presuda je za državnu službu
Post Reply