PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

djes_ba

#9401 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by djes_ba »

............
Država

#9402 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Država »

Dugo se pitam vredi li truda,
Ali sigurno da mi se sviđa,
Zato želim da sačekam malo u odluci ovoj,
Ne bih hteo da stradam.

Neću da kopam po đubretu sreće,
Ne bih da zaprljam ruke,
Moć počiva negde iza debelih vrata,
Ja sam rođen da vladam!!!

Zaboraviću potrebe,
I unutrašnje glasove,
Samo jedan je put koji vodi do trona...

Mi čekamo tvoj znak,
Mi čekamo tvoj znak,

Samo jedan je put koji dotiče nebo,
Ja bih hteo da vladam!!!

Mogu poznati bolji trenutak,
Mogu birati pogodno vreme,
Mogu čekati momenat sreće,
Ne želim da stradam.

Ja ću mrzeti ledeno hladno,
Srcem sa sedam kora,
Ja ću pucati pravo u leđa,
Ja sam rođem da vladam!!!

Zaboraviću potrebe,
I unutrašnje glasove,
Samo jedan je put koji vodi do trona...

Mi čekamo tvoj znak,
Mi čekamo tvoj znak...

Samo jedan je put koji dotiče nebo,
Samo jedan je put koji vodi do trona,
Ja bih hteo da vladam, vladam,
Ja sam rođen da vladam!!!

Dok su sljedbenici 'utemeljitelja' svršavali slušajući Cecu i Draganu, bilo je nas koji smo još davno shvatili mentalni sklop 'vođe'. Pozivam sve sljedbenike, članove i simpatizere SBB-a da preslušaju ovu pjesmu. Vjerujem da će im mnogo toga biti jasnije...

:bih:
O'zone
Globalni moderator

#9403 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

JoseMujica wrote:
:lol: tačno je i to ali ujedno i tužno da jedini uspjeh bude to što su se Kifla i Neonko usrali od straha na dan-dva od Tornjaka ne od protestanata, a već bi u decembru lako mogli da se grle i ljube kao koalicioni partneri i nove snage bošnjačkog jedinstva i bla bla bla........a šta će biti sa onom djecom što su srcem izašla na ulice kad ih za koji mjesec spengaju? zna se da je ovdje vazda važilo da koga ufatiše toga i hebaše :(

al in general vidim ja da sam zalutao ovdje i nemam šta tražiti među ovim partijskim jugendom :run:
Jebiga Hose gdje je puno baba tu su kilava djeca a kod nas sve baba do babe.

Krene se srčano, trčiš prvi, vjeruješ u ideale i bolje sutra i onda se u jednom trenutku okreneš i skontaš da iza tebe nema nikoga a ispred tebe kordon SJ i tu najebeš.
sarajevoxxxx

#9404 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by sarajevoxxxx »

Alfons Kauders wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Alfons Kauders wrote: da, jer inace na birou mahom sjede gastroenterolozi, sudije, inspektori, inzinjeri i stotine drugih ljudi koji ispunjavaju staturne uslove da zive u tim strukama... :D inace se vazda oni pravo s biroa kupe i odmah pocinju raditi bez ikakve edukacije i polaganja raznih strucnih ispita :D
Vjerovao ili ne, i takvih ima na birou. Sve čovjek ima. I diplomu, i položene stručne ispite, i opet godinama na birou, jer nije ni u jednoj stranci.

Nema iskustva, to jeste, ali i taka je sto puta bolji od većine neradnika, kojima je to damo jedna od pet ili šest funkcija, ili pak na toj je funkciji i još u nekoliko odbora, jer je u talu sa strankom.
pa dakle ne ispunjava uslove, nema iskustva... da bi zaposlio ljude koji nemaju potrebno iskustvo ili im fali par "sitnica" tipa strucnih ispita, morao bi izmjeniti metar zakona na svim nivoima vlasti...

sve pametne ideje koje su kompatibilne s postojecim zakonima cu rado podrzati... ali to da se zaposljava ko stigne, ili da tamo nekakav plenum naredjuje policiji, tuzilastvu i sudovima sta da rade... sorry ali to je totalni nonsens
Niko to ne traži, več jednostavno da svi prilikom zaposlenja imaju iste šanse u tome je poenta.Znam čovjeka koji radi u BBI banci još dok studira ekonomiju, jer mu je otac neki viđeniji čovjek u gradu. Znam drugog koji nekoliko puta zaredom dobiva posao u bankama bez ikakve procedure, i to ne bilo kakav posao, već fin bez mnogo kontakta sa strankama.

U tome je poenta. Neka se postave kriteriji i neka ti kriteriji važe za sve. Ako posla nema, onda ga nema za sve, a ne za elitu i njihovu djecu ima, a ostali na biro pa ako bude bude.
Jedaj

#9405 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Jedaj »

Ova informacija kruzi internetom, pa je I ja proslijedjujem. Ako je tacna onda smo upozoreni, a ako nije ignoriste je.

GRAĐANI OPREZ! Danas je u tajnosti održan sastanak čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Social-demokratske partije (SDP) na kojem je sklopljen pakt o međusobnom nenapadanju, te je dat nalog režimskim novinarima unutar javnih RTV servisa da započnu medijski linč i razno razna spinovanja sa ciljem diskvalifikacije pojedinaca i grupa, te razbijanja građanskih inicijativa koje su nastale kao rezultat protesta (organizovanje plenuma, drugih inicijativa i sl.). Cilj ovoga je, između ostalog, i skretanje pažnje građana sa višemilionskih pronevjera, kriminalne privatizacije, te stranačkih tajkuna koji su se uplašili mogućnosti krivičnog procesuiranja pod pritiskom građana organizovanih u plenume i druge građanske inicijative. Također je cilj učiniti sve kako bi se u javnosti stvorio dojam "DA SMO SVI ISTI" što bi rezultiralo gušenjem pokrenutih građanskih inicijativa i okupljanja. Nakon što priča sa huliganima, 12 kg droge, uništavanju vrijedne arhivske građe nije uspjela, sada vladajuće kriminalne elite putem režimskih novinara mijenjaju taktiku. STOGA GRAĐANI OPREZ!!! U medijskom prostoru u budućem periodu ćete naići na veliki broj netačnih informacija i spinovanja svih vrsta! Nažalost, sve to će biti realizirano putem javnih informativnih servisa koje mi finansiramo! DIJELI DALJE!
nedim73m

#9406 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Širanović je predlagao da se političarima treba odrediti plaća u visini dvije prosječne plaće čime bi se uštedjelo, kako je rekao, 150 miliona KM. Tim sredstvima, prema Širanovićevim riječima, moglo bi se zaposliti 25.000 građana.

E sad uzmimo da je prosječna plaća političaru 8.000 KM, što znači 100.000 KM godišnje (mada su manje). Predviđene uštede 150 miliona podjeljeno sa 100.000 KM znači da imamo oko 1.500 političara.

E sad širanoviću jel ovo prijedlog za smanjenje plaća se odnosi na TK, FBiH, BiH ili možda čak i za područje EU zajedno sa TK. Ili su planirane uštede od 150 miliona za period od sljedećih 189 godina. Nadao sam se da makar matematiku poznaješ kad si nesposoban za ostala zanimanja. Prihvati se lopate nije ovo za tebe
guber90

#9407 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

L u c i f e r wrote:kad god čitam ovu temu
tek onda u potpunosti uviđam
koliko sam zaista pametan :nargila:
Inteligencija se ne mjeri ponizavanjem tudje, nego dokazivanjem svoje ;).
Ironman1921

#9408 Re: Odg: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Ironman1921 »

Alfons Kauders wrote:tacno se vidi kada prebace paznju na nesto ovi ustamujicevi

prestali "protesti" - odmah izetbegovic poveo...

poceo plenum, opet fahro... :lol:
Ostavke nakon protesta trebaju podnijeti?

Fahrudin Radončić (26717)
38%
Bakir Izetbegović (26201)
37%
Željko Komšić (8263)
12%
Nermin Nikšić (5935)
8%
Da hoce bar jedan od ovih,super bi bilo.
O'zone
Globalni moderator

#9409 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Jedaj wrote:Ova informacija kruzi internetom, pa je I ja proslijedjujem. Ako je tacna onda smo upozoreni, a ako nije ignoriste je.

GRAĐANI OPREZ! Danas je u tajnosti održan sastanak čelnika Stranke demokratske akcije (SDA) i Social-demokratske partije (SDP) na kojem je sklopljen pakt o međusobnom nenapadanju, te je dat nalog režimskim novinarima unutar javnih RTV servisa da započnu medijski linč i razno razna spinovanja sa ciljem diskvalifikacije pojedinaca i grupa, te razbijanja građanskih inicijativa koje su nastale kao rezultat protesta (organizovanje plenuma, drugih inicijativa i sl.). Cilj ovoga je, između ostalog, i skretanje pažnje građana sa višemilionskih pronevjera, kriminalne privatizacije, te stranačkih tajkuna koji su se uplašili mogućnosti krivičnog procesuiranja pod pritiskom građana organizovanih u plenume i druge građanske inicijative. Također je cilj učiniti sve kako bi se u javnosti stvorio dojam "DA SMO SVI ISTI" što bi rezultiralo gušenjem pokrenutih građanskih inicijativa i okupljanja. Nakon što priča sa huliganima, 12 kg droge, uništavanju vrijedne arhivske građe nije uspjela, sada vladajuće kriminalne elite putem režimskih novinara mijenjaju taktiku. STOGA GRAĐANI OPREZ!!! U medijskom prostoru u budućem periodu ćete naići na veliki broj netačnih informacija i spinovanja svih vrsta! Nažalost, sve to će biti realizirano putem javnih informativnih servisa koje mi finansiramo! DIJELI DALJE!
A koji su se ku...c trebali sastajat?? PA to traje od 96 na ovamo sa istim odnosno različitim učesnicima.

Čim je dur dupetu odmah se sklapa pakt o nenapadanju i ide u kontra udar dok se opet ne povrate fotelje.
guber90

#9410 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

nedim73m wrote:Širanović je predlagao da se političarima treba odrediti plaća u visini dvije prosječne plaće čime bi se uštedjelo, kako je rekao, 150 miliona KM. Tim sredstvima, prema Širanovićevim riječima, moglo bi se zaposliti 25.000 građana.

E sad uzmimo da je prosječna plaća političaru 8.000 KM, što znači 100.000 KM godišnje (mada su manje). Predviđene uštede 150 miliona podjeljeno sa 100.000 KM znači da imamo oko 1.500 političara.

E sad širanoviću jel ovo prijedlog za smanjenje plaća se odnosi na TK, FBiH, BiH ili možda čak i za područje EU zajedno sa TK. Ili su planirane uštede od 150 miliona za period od sljedećih 189 godina. Nadao sam se da makar matematiku poznaješ kad si nesposoban za ostala zanimanja. Prihvati se lopate nije ovo za tebe
Meni isto ovo nije jasno, jedino ako je pricao o narednih 100 godina, se moze govoriti o ustedama tih razmjera.
Last edited by guber90 on 14/02/2014 20:39, edited 1 time in total.
vade_mecum

#9411 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

sarajevoxxxx wrote:
Alfons Kauders wrote:
sarajevoxxxx wrote: pa dakle ne ispunjava uslove, nema iskustva... da bi zaposlio ljude koji nemaju potrebno iskustvo ili im fali par "sitnica" tipa strucnih ispita, morao bi izmjeniti metar zakona na svim nivoima vlasti...

sve pametne ideje koje su kompatibilne s postojecim zakonima cu rado podrzati... ali to da se zaposljava ko stigne, ili da tamo nekakav plenum naredjuje policiji, tuzilastvu i sudovima sta da rade... sorry ali to je totalni nonsens
Niko to ne traži, več jednostavno da svi prilikom zaposlenja imaju iste šanse u tome je poenta.Znam čovjeka koji radi u BBI banci još dok studira ekonomiju, jer mu je otac neki viđeniji čovjek u gradu. Znam drugog koji nekoliko puta zaredom dobiva posao u bankama bez ikakve procedure, i to ne bilo kakav posao, već fin bez mnogo kontakta sa strankama.

U tome je poenta. Neka se postave kriteriji i neka ti kriteriji važe za sve. Ako posla nema, onda ga nema za sve, a ne za elitu i njihovu djecu ima, a ostali na biro pa ako bude bude.
drug moj, ili promjeni primjere ili promjeni pricu. banke su privatne firme sto znaci da mogu zaposljavati koga hoce i kako hoce. a eto, u bivskoj Jugi su zaposljavani sve sposobni i pametni, to sto je nekom babo bio u KP je totalno beznacajna cinjenica :lol: nepotizam je latinska rijec sto hoce reci da kao pojava postoji barem 2000 godina
L u c i f e r

#9412 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

guber90 wrote:
sve što sam predvidio na ovoj temi
obistinilo se 8-)
nedim73m

#9413 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Jedaj wrote:Ova informacija kruzi internetom, pa je I ja proslijedjujem. Ako je tacna onda smo upozoreni, a ako nije ignoriste je.

Neznam je li tačno ili ne da bi saznali potrebno je pitati autora odnosno Omera, a možda i mali glavonja zna istinu
miop

#9414 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by miop »

Image
L u c i f e r

#9415 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Širanović: Četiri političara stoje iza Plenuma TK, otići ću i reći im ko su
izuzetno glup dečko
wannabe vožd
Jedaj

#9416 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Jedaj »

Evo jos jednog zapazanja:

Tokom dnevnih protesta u centru Sarajeva nemoguće je ne uočiti ljude u kožnim jaknama, sa velikim izbrijanim glavama, koji sa prezirom gledaju na sve nas koji izađemo na ulice. Ili barem taj prezir i mržnju malo sakriju, pa izgledaju kao taksisti kojima je neko oduzeo licencu i vozilo pa sada sjebani hodaju ulicama voljenog grada. To su policajci u civilu, policijski doušnici, zatim različiti stranački plaćenici, provokatori, koji na sve načine pokušavaju izvršiti psihološki pritisak na ljude kako bi se obeshrabrili i odustali od protesta.
guber90

#9417 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by guber90 »

L u c i f e r wrote:
guber90 wrote:
sve što sam predvidio na ovoj temi
obistinilo se 8-)
Izvini, ali za to nije potrebno plaho biti inteligentan :D. Ovo sto se desava na temi i Dodik je mogao predviditi, eto koliko neinteligentan covjek treba biti :D.
fukara_tz

#9418 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by fukara_tz »

Tuzla: Aldin Siranovic, grupa "Udar", govor na Javnom skupu u Tuzli 14.02.2014.

L u c i f e r

#9419 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

Jedaj wrote:Evo jos jednog zapazanja:

Tokom dnevnih protesta u centru Sarajeva nemoguće je ne uočiti ljude u kožnim jaknama, sa velikim izbrijanim glavama, koji sa prezirom gledaju na sve nas koji izađemo na ulice. Ili barem taj prezir i mržnju malo sakriju, pa izgledaju kao taksisti kojima je neko oduzeo licencu i vozilo pa sada sjebani hodaju ulicama voljenog grada. To su policajci u civilu, policijski doušnici, zatim različiti stranački plaćenici, provokatori, koji na sve načine pokušavaju izvršiti psihološki pritisak na ljude kako bi se obeshrabrili i odustali od protesta.
Image
spinel_

#9420 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by spinel_ »

sta je s onim fedja stukom, znam da je bio jako aktivan u julu, glavni za jmb, cak je u septembru najavljivao da ce blokirati ceste, aerodrome, sve.. kao da je propao u rupu :-) ocigledno je rijec o nekoj stranackoj vladinoj ublehi
miop

#9421 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by miop »

Jedaj wrote:Evo jos jednog zapazanja:

Image
O'zone
Globalni moderator

#9422 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Will you be my valentine Inzko? :mrgreen:
Janjicar

#9423 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

spinel_ wrote:sta je s onim fedja stukom, znam da je bio jako aktivan u julu, glavni za jmb, cak je u septembru najavljivao da ce blokirati ceste, aerodrome, sve.. kao da je propao u rupu :-) ocigledno je rijec o nekoj stranackoj vladinoj ublehi
Ozenio se i ni manje ni vise za bracnog partnera je izabrao Brkana...
L u c i f e r

#9424 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

guber90 wrote: Izvini, ali za to nije potrebno plaho biti inteligentan :D. Ovo sto se desava na temi i Dodik je mogao predviditi, eto koliko neinteligentan covjek treba biti :D.
bogme prije 8 dana
većina je svirala drugu pjesmu
te nasilje, te samo nasiljem, te evo ga revolucija

pa evo i dan danas ne mogu da vjerujem
kakvih sve glupoti ima ovde
eto prestalo se sa pričom o nasilju
jer su vidili da bi mogli dobiti po vagini

al ljudi moji shvatite da se topla voda ne može opet izmisliti
ne možete vi nadjebati cijeli svijet
i izmisliti bolju demokratiju od skandinavije
halo ba, šta ima haristoteli :roll:
Antifriz+

#9425 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Antifriz+ »

fukara_tz wrote:Tuzla: Aldin Siranovic, grupa "Udar", govor na Javnom skupu u Tuzli 14.02.2014.

Pa Aldine gdje ti je rodbina, mogli su bar oni doci da izgleda malo masovnije :skoljka:

Kolko uglja treba unijeti da bi zakupio kristalnu? :mrgreen: Ali su zato Selimovici izreklamirali proizvode Tuzlanske pivare svaka cast :izet:

Edit: A najbolje u svemu je to sto ne zeli politicare pored sebe :mrgreen:

Image

Image
Last edited by Antifriz+ on 14/02/2014 20:49, edited 1 time in total.
Post Reply