PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

General War

#9376 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by General War »

Alfons Kauders wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Alfons Kauders wrote: da, jer inace na birou mahom sjede gastroenterolozi, sudije, inspektori, inzinjeri i stotine drugih ljudi koji ispunjavaju staturne uslove da zive u tim strukama... :D inace se vazda oni pravo s biroa kupe i odmah pocinju raditi bez ikakve edukacije i polaganja raznih strucnih ispita :D
Vjerovao ili ne, i takvih ima na birou. Sve čovjek ima. I diplomu, i položene stručne ispite, i opet godinama na birou, jer nije ni u jednoj stranci.

Nema iskustva, to jeste, ali i taka je sto puta bolji od većine neradnika, kojima je to damo jedna od pet ili šest funkcija, ili pak na toj je funkciji i još u nekoliko odbora, jer je u talu sa strankom.
pa dakle ne ispunjava uslove, nema iskustva... da bi zaposlio ljude koji nemaju potrebno iskustvo ili im fali par "sitnica" tipa strucnih ispita, morao bi izmjeniti metar zakona na svim nivoima vlasti...

sve pametne ideje koje su kompatibilne s postojecim zakonima cu rado podrzati... ali to da se zaposljava ko stigne, ili da tamo nekakav plenum naredjuje policiji, tuzilastvu i sudovima sta da rade... sorry ali to je totalni nonsens

Ima jos jedan "mali" problemcic a to je diskrediono pravo direktora da odabire uposlenike u drzavnim organima i JU barem u TK...licno imam taj problem sa kojim mi mase advokat kojeg je angazovala JU (iako ima dipl. pravnike u platnom spisku i masno ga placa narodnim parama) kada direktor nije imao kuda, kada sam mu poslao inspekciju...inspekcija napisala direktor izabrao jer mu zakon omogucio...i ende...i sad sa time mase na sud da je sve po zakonu :zzzz:
O'zone
Globalni moderator

#9377 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

velikonja wrote:"4. USPOSTAVLJANJE NEZAVISNE KOMISIJE EKSPERATA ZA UTVRDJIVANJE CINJENICA O DESAVANJIMA 7. FEBRUARA, CIJI CE MANDAT UKLJUCIVATI POPIS I PROCJENU STETE, KAO I UTVRDJIVANJE ODGOVORNOSTI POLICIJSKIH SLUZBENIKA ZA PREKOMJERNU UPOTREBU SILE I ZLOSTAVLJANJE PRIVEDENIH. "

Komisija već postoji na svu sreću. I zove se Tužilaštvo KS. Za utvrđivanje eventualne odgovornosti policijskih službenika ali vala i onih koji su palili, razbijali i nanosili ozbiljne povrede policijskim službenicima prilikom obavljanja njihovih zadataka.
Da ti podebljam. Tužilaštvo KS to nije
nedim73m

#9378 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

LEDA wrote:Evo danima pokušavam razumjeti šta pišete,odnosno kakve poruke šaljete :-) :-) :-)
Ništa niko vam ne valja, sve ismijavate i kritikujete , pametujete ....zašto ne učinite nešto - MAKE A DIFFERENCE - izađite na protest ili antiprotest , dođite na plenum .Učinite nešto -jer kako vidim ,mnogi imaju više vremena ,a manje god .od mene . I sve eksperti, ja nisam iako imam vrlo zaheban fax završen , i govorim jezike ,položen i stručni i državni ,godina radnog iskustva . Dođite i pomozite svojim znanjem i idejama .

P.S: Ono cura što bi na plenumu - nijedna nije brkata .....haman vam to plaho smeta :D
Dovoljno imam pameti u glavi da znam da kad bi otišao na pljenum nebi mogao doči do rječi, a i kad bi došao do rječi 99 posto me nebi ništa razumilo.
animus

#9379 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by animus »

Ja fakat ovog Alfonsa ne shvatam o cemu on prica, nista njemu ne valja, treba ostaviti ovako izgleda jer to njemu odgovara. Frajer je non stop na forumu, ne kontam kako. Ima li on ikakvo drugo zaposlenje nego pisati ovdje, ili mu je to osnovni posao. Koliko sam skontao covjek je iz tuzle I radi u nekoj privatnoj firmi ali mu je interesovanje sta se desava u Sarajevu. njegov profil nebi ni FBI skontao.[/quote]

ah sta se moze

ne shavam ni ja stephena hawkinga kada prica o nekim stvarima[/quote]

Doticnog gospodina redovno pratim I volim njegove teorije o vremenu ali mislim da ni on nebi shvatio kako ti stignes da budes non stop na forumu, da nisi mozda kloniran.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9380 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

da...... i još bih dodao da je vrlo moguće da će se, već za par dana, sva javna rasprava o ovim protestima svesti na oštru političku polarizaciju oko paljenja zgrada....jel terorizam ili ne...treba li tu djecu hapsiti ili ne ....jer je predizborno vrijeme i ovdje jasno stoje dva bloka koja ne prezaju ni od čega da šuknu jedni drugima kako bi u oktobru zajahali na vlast Tornjak vs. Neonko

i bojim se da bi tu mogla nahebati ona dječurlija koja je jedino kriva što je mlada, naivna, puna hormona, bijesna i potpuno neobrazovana jer je odrasla u "svojoj vjeri i svojoj zemlji", odnosno u Neonkovom feudu.

A sve bi drugo veoma lako moglo biti zaboravljeno za mjesec dana
velikonja

#9381 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by velikonja »

O'zone wrote:
Kad nećeš da se nešto uradi, ti formiraj komisiju, jel? I to ekspertsku. Neka hvala, za te stvari već stotinama godina imamo definirano tijelo - Tužiteljstvo
udar 99

#9382 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by udar 99 »

Strašnije od svega ostalog što se događalo posljednjih dana u ovoj sjebadi od zemlje, bilo mi je gledati količinu onih koji su bez srama i obraza, svih ovih dana revno i mazohistično prodavali sebe. Kao nekome tko je godinama bio u medijskom svijetu, pogotovo stravično bilo mi je za gledati svu huškačku mašineriju, laži, podmetanja, debilne izjave, kretenizam megalomanskih razmjera, nikad luđi diletantizam, ukazanje nacionalizma i u saksiji od cvijeća, ubacivanja kosti mržnje, ovu kurvanjsku prodaju brojnih medija, sebe i svog čojstva, u prve stranačke ruke koje naiđu

Jesi li ikad doveo svog oca, majku, baku ili brata u bolnicu na Bijeli Brijeg u Mostaru, ili bilo koju drugu bolnicu u ovoj zemlji, dok su ti na prijemu recitirali šta moraš kupiti - zavoje, braunile, andole, injekcije, tariguz, a ti pamtio i zbrajao automatski imaš li toliko u novčaniku? Jesu li ti raširili svoje bijele mantile pokazujući džep u kojeg trebaš ubaciti bogati milodar, dok si čekao u strahu kako će proći zajebana operacija osobe koju voliš više od života?

Jesu li ti ikad izrecitirali pretešku dijagnozu za vlastito dijete, poručujući ti da se obratiš za pomoć stranim klinikama, a ti imao novca za dobaciti tek do graničnog prijelaza na Crvenom Grmu? Je li ti dijete ikad bilo ime i prezime neke humanitarne akcije, jer je to bila jedina šansa da preživi? Jesi li imao dijete s nekoliko teških oboljenja, kojem po zakonu pripadaju lijekovi i sva moguća pomagala, a ti ništa od toga nemaš, kao ni status njegovatelja iako si 24 sata bez prekida s njim, i kad se pobuniš, iz nadležnog ministarstva ti kažu da ga daš u dom ako ne možeš skrbiti o njemu?

jesi li ikada prokrvarila usred noći u trudnoći, a doktor ti je poslao muža na istočnu obalu u Mostaru u ljekarnu koja je jedino tada radila, da kupi injekcije od dvjesto i nešto maraka, a ti si ležala u krvi s rukom u kojoj je bila zdravstvena iskaznica sa markicom osiguranja i svi doprinosi koji su godinama uplaćivani, a sve to ti je vrijedilo zakurac i veliko ništa?

Nadam se da nisi i nećeš.

Čovićeva hacienda je u tom trenu mirno snila tik ispod bolnice, Lagumdžija je hladio guzicu u stanu u Dubrovniku, Bakir birao novo auto, a Dodik i Fahrica su se nekud odveli vlastitim avionom.

A gdje si bio ti, podaniče?
Jesi li ikada plakao u mraku jer sinu nisi mogao skucati pare za ekskurziju, ali si obećao da će vidjeti taj Prag makar ti to zadnje u životu bilo, i po prvi put u životu si od nekog posudio par stoja, koje su te grizle noćima kao najgore pčele, dok ih nisi uredno vratio radeći duplu smjenu? Jesi li ikad imao djecu diplomce, magistre i buduće doktore koji su raznosali pive i prali čaše u birtijama po gradu, dok su im pijani, oženjeni levati štipali guzicu na šanku, oni isti što ih sa svakog natječaja pošalju kući jer ima netko podobniji od njih?

Jesu li ti ikad rekli da će tvoje dijete moći dobiti posao u bilo kojoj državnoj ustanovi ili poduzeću samo ako lojalan pristupi stranci, čak iako se radilo tek o zanimanju učiteljice drugog be, jer upasti na radno mjesto u školi danas je ravno provaljivanju u Pentagon? Jesu li ti djeca radila godinama bez dana radnog staža, bila izrabljivana i ponižavana od strane svog privatnog tajkuna i za najmanju pobunu bila poslana kući? Jesi li ikad imao oca koji već osam-devet godina nema ni plaću, ni zdravstveno, ni mirovinu jer je zakočen između ničega u svijetu gdje su kriminalci razjebali firme i ostavili ljude na ulici?

Jesi li gledao svoju majku kako čisti tuđa stubišta? Jesi li ikad u samoći bio utučen zbog svog vazda poštenog ćaće i matere i ovakvog života koji im se sručio na leđa? Jesu li ti diplomirani prijatelji išli ratovati u Afganistan samo da prežive u Bosni i HercegoviniJesi li ikad imao mali obrt i redovno plaćao sva davanja državi koja te slijeduju, pa bi ti inspekcija svejedno napisala kaznu, tek tako eto jer su ti zidovi bijeli umjesto žuti, a postratnom lopovu koji je ukrao milijunske iznose preko puta tvog obrta, nisu smjeli ni prići u okrug tvrtke? Ili ako priđu obično je to zato da zajedno zagrljeni odu na janjetinu? Jesi li šetao od norveške do kanadske ambasade bacajući zadnju kovanicu iz džepa, dok odlučuješ pred koju ćeš se obratiti da probaš zauvijek napustiti ova govna, samo da bi mogao majci jednom poslati sto maraka za rođendan?

Nadam se da nisi i nećeš.

Čovićeva, Lagumdžijina, Bakirova, Dodikova i Fahrina djeca u tom su trenutku spavala po odredištima svjetskih koledža i jela burek u toplim uredima nadzornih odbora državnih firmi, kao da im je ćaćevina. Kao da nije.

A gdje si bio ti, podaniče?

Strašnije od svega ostalog što se događalo posljednjih dana u ovoj sjebadi od zemlje, bilo mi je gledati količinu onih koji su bez srama i obraza, svih ovih dana revno i mazohistično prodavali sebe. Kao nekome tko je godinama bio u medijskom svijetu, pogotovo stravično bilo mi je za gledati svu huškačku mašineriju, laži, podmetanja, debilne izjave, kretenizam megalomanskih razmjera, nikad luđi diletantizam, ukazanje nacionalizma i u saksiji od cvijeća, ubacivanja kosti mržnje, ovu kurvanjsku prodaju brojnih medija, sebe i svog čojstva, u prve stranačke ruke koje naiđu.

Znaš, proći će jednom sve.

I ratovi prolaze.

Doći će i proći države, ustavi, poretci, političari, uguzbe za poslove. Samo jedno nikad neće proći. Saznanje da si bio pička, onda kad si mogao biti čovjek. Da si dao svoje najbolje godine za najgore ljude koje je ova zemlja ispljunula iz sebe. Da si se rodio da budeš promjena u svijetu, a sve što si činio bilo je da im držiš gaće dok sustavno pišaju po tebi.

Jer vidi, ne može se desiti ništa puno loše ako budeš svoj. Okej, nije popularno u Svetom Trojstvu Mahnitih Naroda. Može izgledati mazlumski. Sizifovski skroz. O da, i jebat će ti mater stranački potrčci. Puno i često. Ali sve je to neuporedivo s ponosnim pogledom tvoje majke, koja će znati na kraju svog teškog puta, da si bio i ostao ljudina, a ne stoka, usprkos svemu.

Alfons Kauders

#9383 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

JoseMujica wrote:ovi zahtjevi koje je O'zone postao su solidno artikulirani i vjerovatno će se vrtiti malo po medijima, možda i skupšćina Kurtona o tome počne raspravu jer je predizborno vrijeme. I Neonko bi vam reko da su zahtjevi opravdani i da je to opomena političarima da rade svoj posao.

Ali, ostaje ono na šta je Alfons i još par ljudi upozoravalo a to je da sve ovo treba proći pravne procedure da bi postalo pravilo rada institucija. A ljudi koji treba da dignu ruke za ovo će biti direktno oštećeni kakda bi ovo prošlo..... A nešto ne vjerujem u suosjećajnost naših ljudi.

I upravo tu je opasnost da će sve ovo biti razbijeno i izvitopereno raznim pravnim ćarlamama. Čak se može očekivati da će sve ovo glat usvojiti, ali namjerno napraviti pravno-proceduralnu greška kako bi se sve moglo vratiti na staro sudskim putem i još naplatiti dobra odšteta.

Sad tek počinje uzvratna utakmica i igrate na njihovom terenu.
ne radi se samo o tome - ako se skupstini predlaze da AMNESTIRA ljude i da se direktno mjesa u rad sudske vlasti i organa gonjenja, onda skupstina takav zahtjev ne moze prihvatiti... jednostavno ne moze, jer bi morali prekrsiti tonu zakona i ustav da bi nesto slicno uradili, to je smijesno ljudi :-)

ili je nekom u interesu da se ide s takvim zahtjevima, pa da se onda opet pravi buna kada budu odbijeni? i to je moguce... a evo i zasto:

sto kaze kolega gdje je alhos na cijim temeljima je tornjak digao toranj? gdje su oni selimovici, deset godina u avazu pise o njima - ljudi konacno pristanu na reket i gle cuda... te firme nisu na spisku... :lol: pivara i sve ostalo... to nikome nije cudno? :lol: nakon deset godina prozivanja u avazu, odjednom se pomire i paf - te firme se ne pomenu na plenumu :-)

dajte ba ljudi... sad ce na tim plenumima ko fol usvojiti metar stvari koje ce biti odbijene i onda se ide u drugi krug nemira... malo je reci da je ofirno to sto pokusavaju uradit, nevjerovatno je da ljudi padaju na sve ovo... elem odo se napit pa se vidimo iza vikenda :D
Janjicar

#9384 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

nedim73m wrote:
LEDA wrote:Evo danima pokušavam razumjeti šta pišete,odnosno kakve poruke šaljete :-) :-) :-)
Ništa niko vam ne valja, sve ismijavate i kritikujete , pametujete ....zašto ne učinite nešto - MAKE A DIFFERENCE - izađite na protest ili antiprotest , dođite na plenum .Učinite nešto -jer kako vidim ,mnogi imaju više vremena ,a manje god .od mene . I sve eksperti, ja nisam iako imam vrlo zaheban fax završen , i govorim jezike ,položen i stručni i državni ,godina radnog iskustva . Dođite i pomozite svojim znanjem i idejama .

P.S: Ono cura što bi na plenumu - nijedna nije brkata .....haman vam to plaho smeta :D
Dovoljno imam pameti u glavi da znam da kad bi otišao na pljenum nebi mogao doči do rječi, a i kad bi došao do rječi 99 posto me nebi ništa razumilo.
:lol: To ti dodje kao kad bi ja tebi rekAo da si ruzan i glup a u zivotu te nisam vidio... Kako znas kad nisi bio ?
spinel_

#9385 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by spinel_ »

Država wrote:Spomenuše oni na ovom plenumu mnoge firme, ali ALHOS niko da spomene. Što li Bože... :mrgreen:

mozes li meni objasniti, zaista ne znam, nisam u toku.
O'zone
Globalni moderator

#9386 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

JoseMujica wrote:ovi zahtjevi koje je O'zone postao su solidno artikulirani i vjerovatno će se vrtiti malo po medijima, možda i skupšćina Kurtona o tome počne raspravu jer je predizborno vrijeme. I Neonko bi vam reko da su zahtjevi opravdani i da je to opomena političarima da rade svoj posao.

Ali, ostaje ono na šta je Alfons i još par ljudi upozoravalo a to je da sve ovo treba proći pravne procedure da bi postalo pravilo rada institucija. A ljudi koji treba da dignu ruke za ovo će biti direktno oštećeni kakda bi ovo prošlo..... A nešto ne vjerujem u suosjećajnost naših ljudi.

I upravo tu je opasnost da će sve ovo biti razbijeno i izvitopereno raznim pravnim ćarlamama. Čak se može očekivati da će sve ovo glat usvojiti, ali namjerno napraviti pravno-proceduralnu greška kako bi se sve moglo vratiti na staro sudskim putem i još naplatiti dobra odšteta.

Ovo se podrazmjeva. Pa bili bi budale kad bi glasali protiv sebe. Al fino ih je natjerati da se znoje :mrgreen:
LEDA

#9387 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LEDA »

nedim73m wrote:

Ooo Tesla , nismo te prepoznali .

Mogao bi doći do riječi i ,vjeruj, razumjeli bi te .
Basvod

#9388 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Basvod »

O'zone wrote:
velikonja wrote:"4. USPOSTAVLJANJE NEZAVISNE KOMISIJE EKSPERATA ZA UTVRDJIVANJE CINJENICA O DESAVANJIMA 7. FEBRUARA, CIJI CE MANDAT UKLJUCIVATI POPIS I PROCJENU STETE, KAO I UTVRDJIVANJE ODGOVORNOSTI POLICIJSKIH SLUZBENIKA ZA PREKOMJERNU UPOTREBU SILE I ZLOSTAVLJANJE PRIVEDENIH. "

Komisija već postoji na svu sreću. I zove se Tužilaštvo KS. Za utvrđivanje eventualne odgovornosti policijskih službenika ali vala i onih koji su palili, razbijali i nanosili ozbiljne povrede policijskim službenicima prilikom obavljanja njihovih zadataka.
A ko ce utvrditi da li je ta komisija zaista nezavisna?
Morace se uspostaviti jos jedna komisija za utvrdjivanje nezavisnosti nezavisne komisije.
Država

#9389 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Država »

spinel_ wrote:
Država wrote:Spomenuše oni na ovom plenumu mnoge firme, ali ALHOS niko da spomene. Što li Bože... :mrgreen:

Pa 'utemeljitelj' Radončić je srušio sarajevsku fabriku ALHOS i na mjestu fabrike sagradio toranj (od pošteno zarađenih para). Naravno, prvo je fabriku privatizirao (uz pomoć SDA), a onda istu ugasio i srušio...

Pozz...
NokMot

#9390 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by NokMot »

spinel_ wrote:

Fahro kupio Alhos zbog lokacije tornja, opljačkao ga, uništio kao danas GRAS što uništavaju, radnike izbacio na ulicu i napravio čovjek toranj ;)
Last edited by NokMot on 14/02/2014 20:18, edited 1 time in total.
vade_mecum

#9391 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

O'zone wrote:

Ovo se podrazmjeva. Pa bili bi budale kad bi glasali protiv sebe. Al fino ih je natjerati da se znoje :mrgreen:
pa koja je svrha onda sve ovoga?? dodje na kraju kao revijalna utakmica :roll:
udar 99

#9392 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by udar 99 »

kazu "picka je polni organ , pizda je karakterna osobina "

odgovor stranackim uhljebasima
Doći će i proći države, ustavi, poretci, političari, uguzbe za poslove. Samo jedno nikad neće proći. Saznanje da si bio pička, onda kad si mogao biti čovjek. Da si dao svoje najbolje godine za najgore ljude koje je ova zemlja ispljunula iz sebe. Da si se rodio da budeš promjena u svijetu, a sve što si činio bilo je da im držiš gaće dok sustavno pišaju po tebi.
L u c i f e r

#9393 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

kad god čitam ovu temu
tek onda u potpunosti uviđam
koliko sam zaista pametan :nargila:
O'zone
Globalni moderator

#9394 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

vade_mecum wrote:
O'zone wrote:

Aha! I trenutno je 1:1 čekamo produžetke u Ponedjeljak
Alfons Kauders

#9395 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

NokMot wrote:
spinel_ wrote:

Fahro kupio Alhos zbog lokacije tornja, opljačkao ga, uništio kao danas GRAS što uništavaju, radnike izbacio na ulicu i napravio čovjek toranj ;)
jebes alhos - otkud to da nema selimovica, taman kad se fahro s njima pomirio... :D a razlika u parama draaaasticna :D
vade_mecum

#9396 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

O'zone wrote:
vade_mecum wrote:
O'zone wrote: Ovo se podrazmjeva. Pa bili bi budale kad bi glasali protiv sebe. Al fino ih je natjerati da se znoje :mrgreen:
Aha! I trenutno je 1:1 čekamo produžetke u Ponedjeljak
vazno je ucestvovati, jelde?
klif

#9397 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by klif »

Želim da izrazim bezrezervnu podršku i divljenje ljudima koji učestvuju u radu Plenuma. Inteligentno, transparentno, demokratski i zbilja osvježavajuće. Ohrabruje i inspiriše ljude. Nastavite tim putem i ostanite do kraja privrženi osnovnim principima koje ste postavili.

Iskreno hvala.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9398 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

O'zone wrote:

:lol: tačno je i to ali ujedno i tužno da jedini uspjeh bude to što su se Kifla i Neonko usrali od straha na dan-dva od Tornjaka ne od protestanata, a već bi u decembru lako mogli da se grle i ljube kao koalicioni partneri i nove snage bošnjačkog jedinstva i bla bla bla........a šta će biti sa onom djecom što su srcem izašla na ulice kad ih za koji mjesec spengaju? zna se da je ovdje vazda važilo da koga ufatiše toga i hebaše :(

al in general vidim ja da sam zalutao ovdje i nemam šta tražiti među ovim partijskim jugendom :run:
djes_ba

#9399 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by djes_ba »

nemampojma0 wrote:
djes_ba wrote:sta reci
Asja Krsmanović predložila je da se svi nivoi vlasti do izbora rade volonterski.
u jbt da policija sudstvo prosvjeta doktori (svi su na budzetu)rade volonterski koliko 8 mjeseci
kraljice na cemu i ti
nista se nece promjeniti jedni ce otici drugi ce doci
Ne provaljuj se.Il ne znas il namjerno zbunjujes,znas li ti sta je vlast?Sta je zakonodavna,sta izvrsna?
Kakvi bolan prosvjetari i zdravstveni radnici,u kojoj zemlji su to oni vlast?
Joj koje gluposti valjate,na kraju cete sebe zbuniti umjesto demonstranata;)
jos me napravise ludim

zahtjevi danas
Građani traže da se svima koji se finansiraju iz budžeta do izbora u oktobru bude plaća od 600 KM.
Kemo BA

#9400 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Kemo BA »

Oprostite! Samo bi da priupitam da li se smije kritikovati i vlast na državnom nivou? :(
Post Reply