PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

udar 99

#9326 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by udar 99 »

bez uvrede ali ste mi malo djetinjasti sa kritikama narodnih plenuma
ima vas doista inteligentnih i kako ne svhacate da je direktna , horizontalna demokracija nov pojam na ovim prostorima
u sustini u zadnjih 5-6 godina je postao svojevrstan globalni fenomen kao alternativa gradjana korumpiranoj eliti i sistemu
a jos smijesnije mi je sto govorite o ustavnome poretku i zakonu u BiH
koji zakon ? koji ustavni poredak? ova drzava ni himne nema !
daj osvijestite se vise
narodni plenumi traju ne satima vec danima samo da se dnevni red usaglasi
jer svi moraju imati pravo da iznesu svoje ideje
i to traje , ocekujete u dvije sedmice da se sve rijesi i BiH postane Svicarska
samo naprijed i nastavite razmjenu ideja
ne obazirite se na foteljase i provokatore
nedim73m

#9327 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

Država wrote:
miop wrote:Image

:thumbup:
Kako pratim ove slike mislim da sam otkrio način plaćanja aktivistima SBB-a. Za 4 godine rada svaki aktivista bude plaćen tako što dobije sliku sa predsjednikom
vade_mecum

#9328 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

Hitno uspostavljanje eksperstke Vlade KS prvi je zahtjev koji će biti upućen na Skuptšinu.
i Jopet - ako ovo sve prođe koji ce to ekspert raditi za dvije prosjecne plate ili jos gore za 600 km??
Alfons Kauders

#9329 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

ofiraju ih na FB
Elvir Popaj Muminovic Ljudi jel to SBB skup, izgleda da su u prva dva sablona isti ljudi kao i na SBB skupu 2012
jastuk1

#9330 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jastuk1 »

Lakat Jebić wrote:joj besima spahica na fejsu, 400 rijeci u minuti covjek izgovori
ma goni ga u mp3. Fakat brblja ko muha zunzara i ništa na kraju. SAMO PREŽIVA ANEGDOTALNE priče koje i ptice na grani znaju.

NAJTUŽNIJE JE ŠTO JE DOKTOR KOMUNIKOLOGIJE. DOKTOR BRBLJOLOGIJE, bolje reć.
Last edited by jastuk1 on 14/02/2014 19:26, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#9331 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

tacno se vidi kada prebace paznju na nesto ovi ustamujicevi

prestali "protesti" - odmah izetbegovic poveo...

poceo plenum, opet fahro... :lol:
Ostavke nakon protesta trebaju podnijeti?

Fahrudin Radončić (26717)
38%
Bakir Izetbegović (26201)
37%
Željko Komšić (8263)
12%
Nermin Nikšić (5935)
8%
Man of steel

#9332 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Man of steel »

JoseMujica wrote:
Man of steel wrote:
JoseMujica wrote:+

i ti očekuješ da će te sutra taj doktor iz milosti operisati, ili učitelj obrazovati tvoje dijete ili policajac štititi tebe i tvoju imovinu ili vatrogasac trčati da gasi zapaljeno :-)

Treba krenuti od takvih kao ti, koji sjede u zgradi parlamenta, primaju preke milje, ne rade ništa i po čitav dan od dosade piskaraju po netu.

Za ostale ćemo lahko...
šta sjedim?!...upravljam a ti se Muzafere kupaj i plaćaj doktora 600KM....moraćeš mu najmanje još toliko u džep tuhnut da ti zub sutra izvadi
Doktorima koji doktori postaju zbog novca i plate ne treba ni dozvoliti da dođu do mogućnosti da polažu Hipokratovu zakletvu.

Ali kao što rekoh, jednog dana doći ćemo i do njih, za sada bi bilo dovoljno prvo se obračunati sa parazitima i lezihljebovićima.
Man of steel

#9333 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Man of steel »

Država wrote:

I šta je poenta?
Antifriz+

#9334 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Antifriz+ »

Sta uradi Che Guevara, pa na skup mu nije dosla ni uza rodbina...

http://rtvslon.ba/index.php?option=com_ ... i&Itemid=5

Sad poziva drugi plenum da se ujedine :izet: E moje Aldine od potencijalnog heroja do predmeta sprdnje :skoljka:
Last edited by Antifriz+ on 14/02/2014 19:31, edited 1 time in total.
Man of steel

#9335 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Man of steel »

nedim73m wrote:
Država wrote:

Kako pratim ove slike mislim da sam otkrio način plaćanja aktivistima SBB-a. Za 4 godine rada svaki aktivista bude plaćen tako što dobije sliku sa predsjednikom
Mnogo manje od 22 KM koliko vama plaća centrala, a?
say_cheese

#9336 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Objektivni navijac wrote: Nema tu patetike ,ni mudrovanja ... to se zove kapitalizam.
Image
Basvod

#9337 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Basvod »

Jedina pozitiva kod ovih plenuma je sto sad ljudi bez posla imaju zanimaciju do izbora.
Last edited by Basvod on 14/02/2014 19:32, edited 1 time in total.
dzema

#9338 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dzema »

Image
Objektivni navijac

#9339 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Objektivni navijac »

vade_mecum wrote:
Hitno uspostavljanje eksperstke Vlade KS prvi je zahtjev koji će biti upućen na Skuptšinu.
i Jopet - ako ovo sve prođe koji ce to ekspert raditi za dvije prosjecne plate ili jos gore za 600 km??
Ko ce ostati :? To mozemo samo vidjeti,kada im se sreze plata na taj iznos. Mislim da ce iznenadjujuce velik broj 'eksperata' ostati raditi,jer njihova strucnost im nije u stanju bolje naci,posebno ne u zemlji sa 45 % nezaposlenih. A ako odu,ako nadju bolje,tu imamo onih 45 % nezaposlenih,lako cemo medju njima naci eksperta :izet: :izet:
L u c i f e r

#9340 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

osmi dan revolucije:

Image
Alfons Kauders

#9341 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Basvod wrote:Jedina pozitiva kod ovih plenuma je sto sad ljudi bez posla imaju zanimaciju do izbora.
hahahaha zagrcnu se jebem te ja :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

zalosna istina
O'zone
Globalni moderator

#9342 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Plenum nastavljamo sutra u 17:30, #protest redovno, u 12:00. Vidimo se! #plenum #sarajevo #bih #plenumsa
kanocale

#9343 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kanocale »

vade_mecum wrote:

Image
Država

#9344 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Država »

Dugo se pitam vredi li truda,
Ali sigurno da mi se sviđa,
Zato želim da sačekam malo u odluci ovoj,
Ne bih hteo da stradam.

Neću da kopam po đubretu sreće,
Ne bih da zaprljam ruke,
Moć počiva negde iza debelih vrata,
Ja sam rođen da vladam!!!

Zaboraviću potrebe,
I unutrašnje glasove,
Samo jedan je put koji vodi do trona...

Mi čekamo tvoj znak,
Mi čekamo tvoj znak,

Samo jedan je put koji dotiče nebo,
Ja bih hteo da vladam!!!

Mogu poznati bolji trenutak,
Mogu birati pogodno vreme,
Mogu čekati momenat sreće,
Ne želim da stradam.

Ja ću mrzeti ledeno hladno,
Srcem sa sedam kora,
Ja ću pucati pravo u leđa,
Ja sam rođem da vladam!!!

Zaboraviću potrebe,
I unutrašnje glasove,
Samo jedan je put koji vodi do trona...

Mi čekamo tvoj znak,
Mi čekamo tvoj znak...

Samo jedan je put koji dotiče nebo,
Samo jedan je put koji vodi do trona,
Ja bih hteo da vladam, vladam,
Ja sam rođen da vladam!!!

Dok su sljedbenici 'utemeljitelja' svršavali slušajući Cecu i Draganu, bilo je nas koji smo još davno shvatili mentalni sklop 'vođe'. Pozivam sve sljedbenike, članove i simpatizere SBB-a da preslušaju ovu pjesmu. Vjerujem da će im mnogo toga biti jasnije...

:bih:
Last edited by Država on 14/02/2014 19:40, edited 2 times in total.
O'zone
Globalni moderator

#9345 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Vi ste ovdje
Početna
Usvojeni zahtjevi gradjana skupstini kantona Sarajevo

ZAHTJEVI SKUPSTINI KANTONA SARAJEVO:

1. USPOSTAVLJANJE EKSPERTSKE VLADE: Hitno uspostavljanje vlade eksperata Kantona Sarajevo bez politicke pripadnosti, uz konsultacije sa Plenumom gradjana i gradjanki.

2. REVIZIJA PLATA I BENEFICIJA NOSIOCA JAVNIH FUNKCIJA U KANTONU SARAJEVO I NJIHOVO USKLADJIVANJE SA TRENUTNOM EKONOMSKOM SITUACIJOM:

Trenutno ukidanje „bijelog hljeba” odnosno isplata plata i prinadnedleznosti premijeru i ministrima nakon prestanka vršenja dužnosti,

Ukidanje dodatnih plaćanja zastupnicima u Kantonu Sarajevo po osnovu učešća u komisijama, odborima i drugim tijelima, koja su sastavni dio Skupstine KS.

Uvodjenje zabrane svim zastupnicima i nosiocima javnih funkcija u Kantonu Sarajevo za ucesce u upravnim i nadzornim odborima javnih preduzeca i institucija od javnog znacaja u Kantonu Sarajevo.

Svodjenja najvise plate obnasatelja javnih funkcija na nivo dvije prosjecne plate u Kantonu Sarajevu

Reduciranje voznog parka javnih institucija Kantona Sarajevo za 50% i svih troskova vezanih za koristenje sluzbenih vozila i sluzbena putovanja

3. REVIZIJA PRIVATIZACIJE:

Naloziti Kantonalnoj agenciji za privatizaciju da hitno izvrsi reviziju procesa privatizacije u javnim preduzecima u Kantonu Sarajevo, ukljucucujic «Feroelektro», «Holiday Inn», «Sarabon», «Zora», «Kljuc» i svih drugih preduzeca u kojima je izvrsena sumnjiva privatizacija, ukljucujuci i preduzeca od federalnog znacaja («Vranica», «Hidrogradnja», «GP Put», «Unis Pretis» i druga).

4. USPOSTAVLJANJE NEZAVISNE KOMISIJE EKSPERATA ZA UTVRDJIVANJE CINJENICA O DESAVANJIMA 7. FEBRUARA, CIJI CE MANDAT UKLJUCIVATI POPIS I PROCJENU STETE, KAO I UTVRDJIVANJE ODGOVORNOSTI POLICIJSKIH SLUZBENIKA ZA PREKOMJERNU UPOTREBU SILE I ZLOSTAVLJANJE PRIVEDENIH.

Alfons Kauders

#9346 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Objektivni navijac wrote:
vade_mecum wrote:
Ko ce ostati :? To mozemo samo vidjeti,kada im se sreze plata na taj iznos. Mislim da ce iznenadjujuce velik broj 'eksperata' ostati raditi,jer njihova strucnost im nije u stanju bolje naci,posebno ne u zemlji sa 45 % nezaposlenih. A ako odu,ako nadju bolje,tu imamo onih 45 % nezaposlenih,lako cemo medju njima naci eksperta :izet: :izet:
da, jer inace na birou mahom sjede gastroenterolozi, sudije, inspektori, inzinjeri i stotine drugih ljudi koji ispunjavaju staturne uslove da zive u tim strukama... :D inace se vazda oni pravo s biroa kupe i odmah pocinju raditi bez ikakve edukacije i polaganja raznih strucnih ispita :D
Drvosjeca iz Dejcica

#9347 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

O'zone wrote:
Vi ste ovdje
Početna
Usvojeni zahtjevi gradjana skupstini kantona Sarajevo

ZAHTJEVI SKUPSTINI KANTONA SARAJEVO:

1. USPOSTAVLJANJE EKSPERTSKE VLADE: Hitno uspostavljanje vlade eksperata Kantona Sarajevo bez politicke pripadnosti, uz konsultacije sa Plenumom gradjana i gradjanki.

2. REVIZIJA PLATA I BENEFICIJA NOSIOCA JAVNIH FUNKCIJA U KANTONU SARAJEVO I NJIHOVO USKLADJIVANJE SA TRENUTNOM EKONOMSKOM SITUACIJOM:

Trenutno ukidanje „bijelog hljeba” odnosno isplata plata i prinadnedleznosti premijeru i ministrima nakon prestanka vršenja dužnosti,

Ukidanje dodatnih plaćanja zastupnicima u Kantonu Sarajevo po osnovu učešća u komisijama, odborima i drugim tijelima, koja su sastavni dio Skupstine KS.

Uvodjenje zabrane svim zastupnicima i nosiocima javnih funkcija u Kantonu Sarajevo za ucesce u upravnim i nadzornim odborima javnih preduzeca i institucija od javnog znacaja u Kantonu Sarajevo.

Svodjenja najvise plate obnasatelja javnih funkcija na nivo dvije prosjecne plate u Kantonu Sarajevu

Reduciranje voznog parka javnih institucija Kantona Sarajevo za 50% i svih troskova vezanih za koristenje sluzbenih vozila i sluzbena putovanja

3. REVIZIJA PRIVATIZACIJE:

Naloziti Kantonalnoj agenciji za privatizaciju da hitno izvrsi reviziju procesa privatizacije u javnim preduzecima u Kantonu Sarajevo, ukljucucujic «Feroelektro», «Holiday Inn», «Sarabon», «Zora», «Kljuc» i svih drugih preduzeca u kojima je izvrsena sumnjiva privatizacija, ukljucujuci i preduzeca od federalnog znacaja («Vranica», «Hidrogradnja», «GP Put», «Unis Pretis» i druga).

4. USPOSTAVLJANJE NEZAVISNE KOMISIJE EKSPERATA ZA UTVRDJIVANJE CINJENICA O DESAVANJIMA 7. FEBRUARA, CIJI CE MANDAT UKLJUCIVATI POPIS I PROCJENU STETE, KAO I UTVRDJIVANJE ODGOVORNOSTI POLICIJSKIH SLUZBENIKA ZA PREKOMJERNU UPOTREBU SILE I ZLOSTAVLJANJE PRIVEDENIH.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Bravo.
omar little

#9348 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by omar little »

Antifriz+ wrote:Sta uradi Che Guevara, pa na skup mu nije dosla ni uza rodbina...

http://rtvslon.ba/index.php?option=com_ ... i&Itemid=5

Sad poziva drugi plenum da se ujedine :izet: E moje Aldine od potencijalnog heroja do predmeta sprdnje :skoljka:

:D
Drvosjeca iz Dejcica

#9349 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Režimske koke ostale bez riječi. :lol: :lol: :lol:
emmir1

#9350 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by emmir1 »

Gledam Fahrine falange sa upisima.

On bi njima trebao reći platit ću vam da nište ne pišete , što je najgore možda bi on šta i napravio da nije njih.
Jebu ga ko Samke lzeta Fazlinovića
Post Reply