PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

O'zone
Globalni moderator

#9176 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

hellue wrote:
Janjicar wrote:Zasto ljudi traze ostavku Zeljka Komsica?
Nije se covjek htio eksponirati cisto da neko ne kaze kupi politicke poene, njegova stranka nije u vlasti i et
Zasto traze ostavku vlade federacije ispred predsjednistva???
Zašto traže ičiju ostavku :?
damskot

#9177 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

Vanzemaljac1981 wrote:
emigrazione wrote:Dragi demonstranti i obespravljeni radnici, ako ste dozvolili da vam papak Fahrudin uspije ispolitizirati vasu pravednu i cestitu borbu za socijalnu ravnopravnost, od srca vam zelim da budete jos siromasniji jer ste isuvise glupi da i ne zasluzujete bolje...
Posteno.
:thumbup:
hellue

#9178 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Alfons Kauders wrote:servisne informacije

predizborni skup SBB-a ispred predsjednistva je zavrsen i saobracaj tece bez vecih smetnji

Mucki provokatoru
hellue

#9179 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Ovo treba tuci sutra kada izadje na ulicu, koja djubrada, gora od politicara
http://www.sutra.ba/m/novost/102131/Mir ... turu-SBB-a
spinel_

#9180 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by spinel_ »

nikad_vise wrote: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jel to ova anketa na klixu sto nakon glasanja refresujes stranicu i opet uredno glasas.Vidim da u centralama imaju vremena :lol: Jest se zauzdao crveno-zeleni tabor braco draga.Nema centrale ko vase :lol: :bih:

fakat nakon refresha stranice ponovo mozes glasati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: boze sacuvaj :lol: sad sam 3 puta glasao niko od navedenih i zanimljivo stanje se sa 81 popelo na 84 za tren oka :-)
udar 99

#9181 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by udar 99 »

manje defetizma , niko ne tvrdi da ce biti lako , sto rece Vanzemaljac , nema vise povratka , nema vise ispijanja kafica po kaficima i vozanja Golfa dvice
nema vise bjezanije u EU ili Ameriku , donacija i socijale
ako se sada povucete ? tek tada cete nahebati , nema vise niti interneta , ma hljeba vise necete imati
nista !
vi hrabri i cestiti ? samo naprijed , mnogo raje u inostranstvu i dijaspore i pripadnika narodnih pokreta od Spanije do Turske do USA i dalje je spremno i ucinit ce sve da razbije i medijsku blokadu i da pomogne maximalno
u vasoj legitimnoj borbi
drzite se zajedno
organizujte komsijske grupe , dijelite hranu , tople napitke protestantima , drzite institucije blokirane non-stop
ucestvujte u narodnim plenumima
razmjenjujte ideje , razgovarajte i nagovarajte narod da se napokon trzne iz bunila , i prcanja u mozak zadnjih 20 godina
i moze biti gore , mnogo gore
ako odustanete
http://www.balkaneu.com/bosnian-spring-arrived-early/
nikad_vise

#9182 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nikad_vise »

vatrogasac wrote:
Jel to ova anketa na klixu sto nakon glasanja refresujes stranicu i opet uredno glasas.Vidim da u centralama imaju vremena :lol: Jest se zauzdao crveno-zeleni tabor braco draga.Nema centrale ko vase :lol: :bih:
Ma jok. Došlo maxuz 50 000 da klikne na anketi, a do ponoći će doći još 50 000. :mrgreen:

A kada se bolje pogleda osim Radmanovića svi su dobili hiljade glasova za njihovu smjenu pa neka ispoštuju volju naroda. :mrgreen:
Ma da je bogdom doslo i 5 000 nego se nakacilo par spamera iz centrala i glasaju do besvijesti da pokazu svijetu da je Fahro kriv za demonstracije koje je opravdao svaki normalan gradjanin kao i cijeli region i sve relevantnije licnosti koje imaju uvid u dugogodisnju agoniju BH drustva.

To su vjerovatno likovi poput hellue i njemu slicni privatnici Rahmani. :lol: :lol:
Corto Maltese

#9183 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

hellue wrote:
Nije se covjek htio eksponirati cisto da neko ne kaze kupi politicke poene, njegova stranka nije u vlasti i et
Meni je još čudnije što spališe zgradu NGO "Predsjedništvo BiH"
Alfons Kauders

#9184 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

hellue wrote:

predizborni skup SBB-a ispred predsjednistva je zavrsen i saobracaj tece bez vecih smetnji

Mucki provokatoru
sram & stid da me bidne

elem prodje hefta, nista od gusinjske bune, nista od fahre spasitelja... samo ostaje da popravljamo zgrade i da se nadamo da ce supcine malo doci pameti u iducih par mjeseci... jer se sljedeci put nece ovako lako izvuci... malo je helikoptera u bosni, a previse je causeskua...
damskot

#9185 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

spinel_ wrote:

fakat nakon refresha stranice ponovo mozes glasati :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: boze sacuvaj :lol: sad sam 3 puta glasao niko od navedenih i zanimljivo stanje se sa 81 popelo na 84 za tren oka :-)

To ce procistiti ako zele a onda i ofirno obajviti ko je maximalno uduplavao :) Tj ko je poslao najviše degena :)
hellue

#9186 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

O'zone wrote:
hellue wrote:
Zašto traže ičiju ostavku :?
Pa valjda oni znaju, meni nije jasna relacija predsjednistvo-federacija..??
Alfons Kauders

#9187 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

fahro se lagano odmice od ostatka ekipe... steroidi haman
ANKETA
Ostavke nakon protesta trebaju podnijeti?

Fahrudin Radončić (17295)
37%
Bakir Izetbegović (15671)
33%
Željko Komšić (5705)
12%
Nermin Nikšić (5574)
12%
ustamujic je opet zakazao
nikad_vise

#9188 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nikad_vise »

spinel_ wrote:

I ja sam tako eksperimentisao.A obrati paznju recimo i na glasove Fahrudina .Nakon svakog refresha +5 do 8 glasova u svakoj sekundi skoro :lol: :lol: Jos postavi rezultate te ankete i dokazuje nesto po forumu :lol: Tacno smo vuna nacija,sta sve rade da ubjede ljude da im je dobro i da za ove demonstracije nije bilo razloga i da su se desile samo zato sto je to Fahrudin zelio :lol: :lol:
hellue

#9189 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Alfons Kauders wrote:
hellue wrote:

Mucki provokatoru
sram & stid da me bidne

elem prodje hefta, nista od gusinjske bune, nista od fahre spasitelja... samo ostaje da popravljamo zgrade i da se nadamo da ce supcine malo doci pameti u iducih par mjeseci... jer se sljedeci put nece ovako lako izvuci... malo je helikoptera u bosni, a previse je causeskua...
Objasnjeno, vidjeno
"Jer i ovde, kao i kod svih pokreta i prevrata na svetu, jedni su koji stvar kreću i vode, a drugi koji je ostvaruju i izvode. Pred tu masu iskoče odnekud jedan ili dvojica predvodnika. To su obično grlati, nasilni, nezadovoljeni, potuljeni i nastrani ljudi koje dotada niko nije znao ni primećivao i koji će se, kad uzbuna legne, opet izgubiti u svoju bezimenu sirotinju u strmoj mahali iz koje su i došli, ili ostati da čame u nekoj apsani. I to traje dan, dva, tri ili pet, kako kada i kako gde, sve dok se ma šta ne razbije, ne zapali, dok ne padne ljudska krv, ili dok se uzbuna prosto ne istutnji i ne splasne sama od sebe. Jedan po jedan otvore se tada dućani, povuče se svetina, a čaršilije, kao postiđeni i mamurni, ozbiljni i bledi, nastave svoj posao i svoj život oduvek" Ivo Andrić, Travnička hronika
nikad_vise

#9190 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nikad_vise »

Sad se malo posvetilo i Komsicu na glasanju,pretekao covjek i premijera Nermina Niksica :lol: :lol: :lol:
E sa kojim jadovima covjek dijeli vazduh u ovoj drzavi. :sax: :run: :bih: :lol:
O'zone
Globalni moderator

#9191 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

hellue wrote:
Možda pitamo:
Zana Pita, Omer Čevra, Anes Spahić, Dino HD Kanlić, Nejla Efendic, Merim Jusufbegović, Lamija Gafurovic, Arnela Mulahmetovic, Sanjin Manjo, Muamer Jusufovic, Numan Mujović, Harun Čustović, Ajdin Tinjak, Edina Latif, Ajla Čampara Kiso, Lejla Hodovic, Belma Fejzić, Damir Abdagic, Alem Nuhanovic, Ammna Redžić, Alma Muftić, Lejla Memić, Mirela Haris Skrozic“,
todd_smith

#9192 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by todd_smith »

Ma ja isto kao sa BH Telekomom i Senadovom Politicka Licnost nagradom, Fahro opet nevinasce na kojeg su se nakacili svi.

Fahro sam protiv svih, samo za narod. Niko "njegov" narod ne sme da bije

:lol:
spinel_

#9193 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by spinel_ »

nikad_vise wrote: I ja sam tako eksperimentisao.A obrati paznju recimo i na glasove Fahrudina .Nakon svakog refresha +5 do 8 glasova u svakoj sekundi skoro :lol: :lol: Jos postavi rezultate te ankete i dokazuje nesto po forumu :lol: Tacno smo vuna nacija,sta sve rade da ubjede ljude da im je dobro i da za ove demonstracije nije bilo razloga i da su se desile samo zato sto je to Fahrudin zelio :lol: :lol:

internet huligani i kraljevi anketa.. takodjer i kirba dobija 10-tak glasova samo 3-4 sekunde..
i onda se pitamo zasto je ovako :-)
O'zone
Globalni moderator

#9194 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Evo ih ko na izborima za predsjedništvo
Fahrudin Radončić (17592)
36%
Bakir Izetbegović (16191)
33%
Sad će mu Bake pokrast glasove :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
hellue

#9195 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

O'zone wrote:
hellue wrote:
Možda pitamo:
Zana Pita, Omer Čevra, Anes Spahić, Dino HD Kanlić, Nejla Efendic, Merim Jusufbegović, Lamija Gafurovic, Arnela Mulahmetovic, Sanjin Manjo, Muamer Jusufovic, Numan Mujović, Harun Čustović, Ajdin Tinjak, Edina Latif, Ajla Čampara Kiso, Lejla Hodovic, Belma Fejzić, Damir Abdagic, Alem Nuhanovic, Ammna Redžić, Alma Muftić, Lejla Memić, Mirela Haris Skrozic“,
Drug ko su ti na spisku, neke znam ali sta prestavljaju ovako???
Janjicar

#9196 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hellue wrote:
Pa jedan od razloga bi bio i losa privatizacija preduzeca... Ispred predsjednistva je to simbolicno, ispred koje god se institucije bude protestovalo ne moze se pogrijesiti...
O'zone
Globalni moderator

#9197 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

hellue wrote:
O'zone wrote:
hellue wrote:
Možda pitamo:
Drug ko su ti na spisku, neke znam ali sta prestavljaju ovako???
http://www.sutra.ba/m/novost/102131/Mir ... turu-SBB-a
hellue

#9198 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Janjicar wrote:
hellue wrote:
Pa jedan od razloga bi bio i losa privatizacija preduzeca... Ispred predsjednistva je to simbolicno, ispred koje god se institucije bude protestovalo ne moze se pogrijesiti...
Pa kakva simbolika, zbog te simbolike i nedefinisanih stavova ovo je sve i propalo, predsjednistvo se bavi diplomatijom i odbranom, federacija je odgovorna za vecinu zahtjeva i problema ali jebes to, bitna je simbolika ili po meni manipulacija
nikad_vise

#9199 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nikad_vise »

todd_smith wrote:Ma ja isto kao sa BH Telekomom i Senadovom Politicka Licnost nagradom, Fahro opet nevinasce na kojeg su se nakacili svi.

Fahro sam protiv svih, samo za narod. Niko "njegov" narod ne sme da bije

:lol:
Idi pozuri jos koji put baci glas na anketi,nemoj da ti odbijaju od plate :lol: :lol:
Kasnije malo nadji kakvu sliku sa nekog plenuma pa zaokruzi medju 100 ljudi jednog koji ima bilo kakve veze sa SBB pa makar i Radoncicev radnik i tako dokazes da je on kriv za proteste.E jadni narode na sta smo spali,na kraju ce nas ljudi ubjedit da nam je dobro i da nam se samo cini da je skoro 50% stanovnistva bez posla :lol: :lol:
red evil

#9200 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by red evil »

I razlike ovog i prošlog petka :D
Post Reply