A šta ona druga seka radi??[/quote]LEDA wrote:[quote="
menscini da je seka direktorica bosnjacke gimnazije, logicno
Koliko ja znam ima i treca Sabina koja je bila rahmetli babi prevodilica u ratu.
A šta ona druga seka radi??[/quote]LEDA wrote:[quote="
menscini da je seka direktorica bosnjacke gimnazije, logicno
Sreća da tvoje mišljenje niko ne zarezuje ni za suhu šljivu, Petrich je 110% u pravu.say_cheese wrote:Austrijancu bi bilo pametnije da zbori o malverzacijama unutar EU granica i da iznese cinjenice da su austrijski parlamentarac Joer Haider i bavarski sef Edmund Stoiber bili glavni akteri afere Hypo Alpe Adria. Sanader je po svemu sudeci najmanja riba u ovoj aferi. Ali eto, neka je on zavrsio iza resetaka a ova dvojica napustise sudnicu sa osmjehom.don vito wrote:http://www.index.hr/vijesti/clanak/bih- ... 27561.aspx
AUSTRIJSKI diplomat i nekadašnji glavni pregovarač EU u BIH u Rambujeu, Wolfgang Petrich, rekao je kako EU političari moraju shvatiti da aktualna vladajuća garnitura u Bosni i Hercegovini ne želi priključenje BIH Europskoj uniji zbog straha od "efekta Sanader".
Privredni kriminal, utaja poreza i korupcija nisu ekskluziva balkanskih politicara. Na Zapadu cvate kriminal paralmentaraca, samo sto su oni veca gospoda, pa ne prljaju ruke za milion ili dva, kod njih su znatno vece cifre u pitanju. Fakat ne znam odakle crpite nadu, da ce kroz clanstvo u EU stvari drasticno ka boljem krenuti.
On ima srecu da je najmanje politicki prljav od njih svih, pa je distanciranjem napravio odlican potez, a neko od naroda ce uvijek udarati kontru, nikada neces naci temu oko koje je se svi slazu.Janjicar wrote:Zasto ljudi traze ostavku Zeljka Komsica?
Nije se covjek htio eksponirati cisto da neko ne kaze kupi politicke poene, njegova stranka nije u vlasti i et
Kakvi kantoni jadan ne bio. Prvo pročitaj šta postavljaš: spor (utvrđivanje ustavnosti člana 1. pomenutog zakona) je pokrenuo predsjednik Federacije a ne "kantoni".nedim73m wrote:Da više ne pametujem o Zakonu o plaćama Kantoni su već pokušali da ospori nadležnost federacije i evo rezultata kako su prošli na Ustavnom sudu.
http://www.bpkg.gov.ba/vijesti/16094/pr ... -suda-fbih
Od ankete vjerujem jedino glasovima počev od Svi nabrojani pa nadolje ovo od Komšića pa na gore su naklikali stranački puleni. Nije mi jasan i Klix da dopušta više glasova sa jedne IP. Kako su krenuli tornjak i izetbegović će imati po par miliona glasova na klixu do vecerasDozer wrote:Samo hiljada razlike izmedju Fahre i Izetbegovica...
Ali, ne sekirajmo se - vec danas ce se obojica negdje oglasiti i hladno reci "ja imam podrsku naroda"
Fahrudin Radončić (12117)
36%
Bakir Izetbegović (11146)
33%
Nermin Nikšić (5133)
15%
Željko Komšić (3122)
9%
Svi nabrojani (2194)
6%
Nebojša Radmanović (264)
1%
Niko od navedenih (65)
0%
Neki drugi funkcioneri (62)
0%
varaš se...foteljašima je to jedna od krucijalnih pozicija unutar sistema jer se odatle jarani i stranački penzioneri šalju u DKP mrežu.....zar misliš da Čirilica bezveze onliko kmeči o majorizaciji ?!guber90 wrote:On ima srecu da je najmanje politicki prljav od njih svih, pa je distanciranjem napravio odlican potez, a neko od naroda ce uvijek udarati kontru, nikada neces naci temu oko koje je se svi slazu.Janjicar wrote:Zasto ljudi traze ostavku Zeljka Komsica?
Nije se covjek htio eksponirati cisto da neko ne kaze kupi politicke poene, njegova stranka nije u vlasti i et
Pozicija jednog od tri predsjednika ove drzave je poprilicno nemocna i smijesno je koliko se poklase oko iste. Odatle se nista krucijalno ne moze da promjeni, osim da zube pokazujemo jedni drugima.
Ima nam pomoci, itekako. Nikada i nigdje nisam napisao da nam nema pomoci. Taj utisak u narod zele utisnuti SDA i ostali. Nema nam pomoci, pomirite se s tim... mi cemo hapati i radi sto nam volja. Ne znam jesi li u dusi SDAovac ili si samo plod propagande.jastuk1 wrote:Stoji sve što kažeš. Tačno nema nam pomoći. Ali nam je još manja pomoć ako ne glasam protiv izdajnika.Kikibombona wrote:
Ovo sto pisete vas dvojica je primjer politicke naivnosti. Kao da ste prespavali 20 godina.
Za vas je Radoncic mozda vece zlo. Glasat cete za SDA i DF jer su oni kao manje zlo? Jesam li u pravu?
Sta bi bilo da je situacija obrnuta, da je trenutno na vlasti Radoncic, a da su SDP i SDA opozicija na kantonalnom i federalnom nivou?
Bilo bi ovako...
Radoncic bi optuzivao demonstrante za terorizam i huliganstvo, pricao kako je to naruceno od ovih i onih, pokusaj drzavnog udara itd itd. Ponasao bi se isto kako se sada ponasaju SDA i SDP.
S druge strane, SDA i SDP bi bili 'uz narod'. Niko ne smije da vas bije, narod je gladan i obespavljen, Fahro je za sve kriv itd.
Ako ovo ne vidite i ako do sada niste skontali, nema vam pomoci.
Kod ljudi postoji nešto što se zove dignitet i poštovanje sebe, a ne pljuvanje i hrakanje po sebi i bezobrazno, napoganije, najperfidnije razvlačenje pameti.
Ti ako hoćeš da pljuješ po sebi, samo naprijed. Meni ne pada na pamet da uništavam sebe.
to su ti nasi "mediji"...Dozer wrote:Samo hiljada razlike izmedju Fahre i Izetbegovica...
Ali, ne sekirajmo se - vec danas ce se obojica negdje oglasiti i hladno reci "ja imam podrsku naroda"
Fahrudin Radončić (12117)
36%
Bakir Izetbegović (11146)
33%
Nermin Nikšić (5133)
15%
Željko Komšić (3122)
9%
Svi nabrojani (2194)
6%
Nebojša Radmanović (264)
1%
Niko od navedenih (65)
0%
Neki drugi funkcioneri (62)
0%
Ajde lijepo pokupi se na plenum izgleda ni sa tobom nema konkstruktivne rasprave, a crtati mi se neda umjesto da pročitaš presudu Ustavnog suda ti podvlačiš tko je podnio apelaciju na Ustavni sud, a ne interesirate te što piše u presudi. Vjerovatno bi drugačije glasila presuda da su kantoni ili meho sa vranjača podnjeli apelaciju. Jbg opet propisano tko može sve podnijeti apelaciju i tko se može obratiti Ustavnom sudu, pa bi sigurno presuda u slučaju Mehine apelacije drugačije glasila pisalo bi da se ista odbija zbog nepostojanja legitimacije.Challenger__ wrote:Kakvi kantoni jadan ne bio. Prvo pročitaj šta postavljaš: spor (utvrđivanje ustavnosti člana 1. pomenutog zakona) je pokrenuo predsjednik Federacije a ne "kantoni".nedim73m wrote:Da više ne pametujem o Zakonu o plaćama Kantoni su već pokušali da ospori nadležnost federacije i evo rezultata kako su prošli na Ustavnom sudu.
http://www.bpkg.gov.ba/vijesti/16094/pr ... -suda-fbih
Do kad ćeš više pisati napamet...![]()
Hajde živio.
Pretučen profesor Josip Milić
Na ulazu u školu
Dvije nepoznate osobe palicama su pretukle Josipa Milića profesora logike i filozofije, te predsjednika Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH.
Do napada je došlo u petak oko 14 sati ispred Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru.
Prije fizičkog napada, profesor Milić je ispred škole našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerojatnije nožem, što je prijavio policiji.
Pripadnici PU Mostar su ubrzo izašli i uradili uviđaj na osobnom vozilu VW Golf Plus nakon čega su otišli. Odmah po odlasku policije, Josip Milić je fizički napadnut i pretučen palicama, što nam je u telefonskom razgovoru potvrdio i njegov brat Petar Milić.
Prema njegovim riječima, brat mu je napadnut na ulazu u školu, od strane dvije mlađe osobe koje su ga palicama napale s leđa da bi nakon napada pobjegle preko školske ograde.
Ubrzo je ponovno došla i policija, ovaj put u većem broju.
Napadnuti profesor je vozilom Hitne pomoći prevezen na Odjel CUM KB Mostar.
Podsjetimo kako je nakon nedavnih nasilnih prosvjeda u Mostaru policija privela Josipa Milića pod sumnjom da je sudjelovao u prosvjedima koji su rezultirali paljenjem šest zgrada Vlade HNŽ-a, Skupštine HNŽ-a, Grada Mostara i političkih stranaka.
Nakon privođenja, Sindikati su održali konferenciju za novinare na kojoj je Josip Milić oštro napao HDZ i vlasti u HNŽ-u.
Vanzemaljac1981 wrote:Nevjerovatno sam razocaran do sad. Bio sam pun nade, i samo cekao da se pojavi/pojave neko/neki sa adekvatnim idejama. Izdvojio sam pare, gledao sam da rezervisem avionsku kartu da dodjem u Sarajevo, angazovao sam prijatelja koji je novinar da napise clanak o vasoj situaciji (ovdje u mojoj novoj domovini), na gomilu razlicitih nacina sam se spremio da vam pomognem. I onda sam danima gledao kako se revolucija pretvara u nesto sasvim bljutavo.
Izvinjavam se sto sam direktan. Znam da mi bar jedno/dvoje od vas 'be mater, jer ko sam ja da iz vana nesto laprdam? "Lako je meni" i sve to. Znate sta? NIJE lako ni meni ni nikome. I ovdje na zapadu se mora boriti ko lav da bi se doslo do dobrog zivota. Kad sam dosao u ovu zemlju imao sam samo odjecu na svom tjelu, jednu kasetu Azre i par Alan Fordova. Mnogi od ljudi koji su dosli zajedno sam mnom su jos uvijek na socijali, a li ja sam sa svojim radom i znojem dosao do standardna za koji bi mnogi ubili! Nece vam niko nista pokloniti, ni u Bosni ni u ovoj "magicnoj" Evropskoj Uniji u kojoj ja zivim, morate to UZETI.
Sta sjedite ovdje pred ekranom i prdite dok vam se svjet smije? Dok vam se vasi politicaru smiju. Mars na ulice!!! Docu vam i ja, i stotine- hiljade drugih iz dijaspore, doci ce i pare sa nama, i svjetski mediji, i investitori za koju godinu, ali prvo: MARS NA ULICE i nemojte ici kuci dok kriminalci ne budu iza resetki. Dok vlast ne preuzmu STRUCNJACI! Vasi drugari iz ekonomskih fakulteta, pravnici itd. Ljudi koje znate, i koji znaju da im je bolje da rade kako treba...inace cete im j### mater.
Sta cete kuci??? Ovdje vas je milion n ovom forumu, a na ulicama pedeset. SRAMOTA!!! Pisete neke ironicne i sarkasticne komentare jedni drugima ovdje ko razmazeni ameri, a zivite u jednoj od najsiromasnijih drzava na svijetu!
Dijaspora nece vise ni da vam salje pare, Evropska unija nece vise da vam salje pare, investitori ni ne sanjaju o tome, Tursku boli dupe za vama jer ih je Bakir prejebao milion puta do sad, jeste li svjesni da cete za par mjeseci biti kanibali ako nesto ne poduzmete? Morate poceti proizvoditi nesto, inace ce vam se sestre i mame prodavati po evropi ko one iz Moldavije....juris, 'ebo vas Bog!
P.S. BEZ nasilja naravno, bez trunke nasilja. Gandijevske metode, blokade, pasivni otpor, sve moguce metode osim nasilja!!!
Ja obecavam promjene? Gdje to?JoseMujica wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
sjedi jedan iz opće civilizacijske pismenosti, demokratije, građanske kulture, politologije, pa i zvjeronauke jerbo ako iko onda u ovoj nesretnoj zemlji hodže i popovi redovno zovu da se glasa ...... a šaljem te u čošak dok vode preko mašica srknem od šoka izazvanog političkom nepismenošću
![]()
ako takvi likove poput tebe obećavaju promjene najiskrenije se plašim tih promjena....štaviše sa simpatijama gledam ostanak na vlasti Don Neonka i Nerka Trenerka koji barem fingiraju regularnost pravnih procedura....u njih se barem zna ko je glavni diler i ko smije zapošljavati rodbinu i đe
Izgleda da oni koji nisu u politici i koji su poštenu su diskriminirani u svakom pogledu. Guglajte malo Petar Milić.O'zone wrote:Ovako to radi režim sa svojim plačenicima.
Pretučen profesor Josip Milić
Na ulazu u školu
Dvije nepoznate osobe palicama su pretukle Josipa Milića profesora logike i filozofije, te predsjednika Unije nezavisnih sindikata Federacije BiH.
Do napada je došlo u petak oko 14 sati ispred Gimnazije fra Grge Martića u Mostaru.
Prije fizičkog napada, profesor Milić je ispred škole našao svoje vozilo s probušenom gumom, najvjerojatnije nožem, što je prijavio policiji.
Pripadnici PU Mostar su ubrzo izašli i uradili uviđaj na osobnom vozilu VW Golf Plus nakon čega su otišli. Odmah po odlasku policije, Josip Milić je fizički napadnut i pretučen palicama, što nam je u telefonskom razgovoru potvrdio i njegov brat Petar Milić.
Prema njegovim riječima, brat mu je napadnut na ulazu u školu, od strane dvije mlađe osobe koje su ga palicama napale s leđa da bi nakon napada pobjegle preko školske ograde.
Ubrzo je ponovno došla i policija, ovaj put u većem broju.
Napadnuti profesor je vozilom Hitne pomoći prevezen na Odjel CUM KB Mostar.
Podsjetimo kako je nakon nedavnih nasilnih prosvjeda u Mostaru policija privela Josipa Milića pod sumnjom da je sudjelovao u prosvjedima koji su rezultirali paljenjem šest zgrada Vlade HNŽ-a, Skupštine HNŽ-a, Grada Mostara i političkih stranaka.
Nakon privođenja, Sindikati su održali konferenciju za novinare na kojoj je Josip Milić oštro napao HDZ i vlasti u HNŽ-u.
Jarane, jebat ce nas i Zeljko Komsic u sred usta. Jebat ce nas i nove nade koje ce doci poslije njega.thepatriot wrote:odoše mi leđa stojeći gore, je.em ti ovaj narod tornjački. svi kukaju sve im nevalja, pa izađi iz tora narode čobanski...
ovo će propasti izgleda, kita revolucija... biće bolje al u kur.u
Sa svim se slažem, osim sa ovim boldiranim.Vanzemaljac1981 wrote:Nevjerovatno sam razocaran do sad. Bio sam pun nade, i samo cekao da se pojavi/pojave neko/neki sa adekvatnim idejama. Izdvojio sam pare, gledao sam da rezervisem avionsku kartu da dodjem u Sarajevo, angazovao sam prijatelja koji je novinar da napise clanak o vasoj situaciji (ovdje u mojoj novoj domovini), na gomilu razlicitih nacina sam se spremio da vam pomognem. I onda sam danima gledao kako se revolucija pretvara u nesto sasvim bljutavo.
Izvinjavam se sto sam direktan. Znam da mi bar jedno/dvoje od vas 'be mater, jer ko sam ja da iz vana nesto laprdam? "Lako je meni" i sve to. Znate sta? NIJE lako ni meni ni nikome. I ovdje na zapadu se mora boriti ko lav da bi se doslo do dobrog zivota. Kad sam dosao u ovu zemlju imao sam samo odjecu na svom tjelu, jednu kasetu Azre i par Alan Fordova. Mnogi od ljudi koji su dosli zajedno sam mnom su jos uvijek na socijali, a li ja sam sa svojim radom i znojem dosao do standardna za koji bi mnogi ubili! Nece vam niko nista pokloniti, ni u Bosni ni u ovoj "magicnoj" Evropskoj Uniji u kojoj ja zivim, morate to UZETI.
Sta sjedite ovdje pred ekranom i prdite dok vam se svjet smije? Dok vam se vasi politicaru smiju. Mars na ulice!!! Docu vam i ja, i stotine- hiljade drugih iz dijaspore, doci ce i pare sa nama, i svjetski mediji, i investitori za koju godinu, ali prvo: MARS NA ULICE i nemojte ici kuci dok kriminalci ne budu iza resetki. Dok vlast ne preuzmu STRUCNJACI! Vasi drugari iz ekonomskih fakulteta, pravnici itd. Ljudi koje znate, i koji znaju da im je bolje da rade kako treba...inace cete im j### mater.
Sta cete kuci??? Ovdje vas je milion n ovom forumu, a na ulicama pedeset. SRAMOTA!!! Pisete neke ironicne i sarkasticne komentare jedni drugima ovdje ko razmazeni ameri, a zivite u jednoj od najsiromasnijih drzava na svijetu!
Dijaspora nece vise ni da vam salje pare, Evropska unija nece vise da vam salje pare, investitori ni ne sanjaju o tome, Tursku boli dupe za vama jer ih je Bakir prejebao milion puta do sad, jeste li svjesni da cete za par mjeseci biti kanibali ako nesto ne poduzmete? Morate poceti proizvoditi nesto, inace ce vam se sestre i mame prodavati po evropi ko one iz Moldavije....juris, 'ebo vas Bog!
P.S. BEZ nasilja naravno, bez trunke nasilja. Gandijevske metode, blokade, pasivni otpor, sve moguce metode osim nasilja!!!
Ovo je jebeno tacno i ovo govorim godinama. To je srz naseg problema, nista drugo, ama bas nista drugo osim ovoga. Ovo je uzrok, ovo je posljedica, alfa i omega, pocetak i kraj.Kikibombona wrote:Mi se tek trebamo shvatiti da smo slobodni i da mozemo odlucivati o svojoj sudbini. Godine pod Osmanlijama, Austro-Ugarima, kojekakvim kraljevinama i diktaturama su ucinile svoje... Sada i OHR. Uvijek smo cekali da drugi rijese nase probleme. Jebeno se rijesiti tog uzasnog i sputavajuceg 'gena'.