Kakve to veze ima sa cinjenicom da neki podrumasi tu tvrde da nikada nisu culi za ovu jedinicu?????Objektivni navijac wrote:Rat je zavrsio 14.11.95. Tada se predsjednik predsjednistva Izetbegovic rukovao ( maltene izljubio ) sa Tudzmanom i Milosevicem. Tog dana je rat zavrsio. A danas je 12.02 2014. Dobro jutro Kolumbohellue wrote:Ovi "gradjani" podrumasi koji nisu culi za Crne labudove neka pogledaju ovaj snimak, od 21. minute, da vidite sta su muda,
https://www.youtube.com/watch?v=P0qo30T ... dded#at=51
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
hellue
#6926 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- OldMayor
#6927 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne treba nama nekakav Arapovic ni Cenic ni peti deseti. Ne treba uopste potencirati pojedinca.
Pozvati evo ekonomiste sa fakulteta, profesore, ima ih dosta kvalitetnih, koji su putovali svijetom, vidjeli kako stvari funkcionisu i javno im ponuditi da spasavaju kanton, grad, drzavu. Platit im simoblicno. Neka se pozabave tim ekonomskim pitanjima, vidjet sta se od firmi moze spasit, sta ne moze. Neka naprave planove. Pa Sarajevo ima 500k stanovnika, barem to nije veliki posao.
Moramo istjerati novac iz politike. Vjerujte kad to uradimo, samo ce kvalitetni ljudi koji zele pomoci drustvu i drzavi htjeti raditi taj posao. A ova bagra sto je sad tu ce se razbjezati, jer njih 95% tu je zbog novca i privilegija koje imaju - nista vise. Jer kad oni hladno uzmu 3000 plate, 300 toplog, 500 odvojenog zivota, 1000 na komisije a ovamo prolaze pored kontejnera gdje covjek rovi, to je znak da se tim ljudima jebe za drzavu i grad.
Poznajem ja dosta mladih ljudi koji su puni entuzijazma usli u politiku, borili se koji mjesec i onda se samo stopili sa okolinom. Krenuli linijom manjeg otpora. Sve ono sto su meni na kafi pricali da ce uraditi, da ce se boriti je odjednom splasnulo. Jer su vidjeli da sa veoma malo rada, mogu dobiti mnogo novca. Cista jednacina.
Narod mora traziti snizenje plata politicara, to su konkretni zahtjevi koje politicari ne mogu izbjeci. I ja bi samo na tu kartu furao. Jer nijedan politicar nema sta reci kad mu se kaze narod trazi da vam se snize plate. Sta ce na to reci? Nista.
Pozvati evo ekonomiste sa fakulteta, profesore, ima ih dosta kvalitetnih, koji su putovali svijetom, vidjeli kako stvari funkcionisu i javno im ponuditi da spasavaju kanton, grad, drzavu. Platit im simoblicno. Neka se pozabave tim ekonomskim pitanjima, vidjet sta se od firmi moze spasit, sta ne moze. Neka naprave planove. Pa Sarajevo ima 500k stanovnika, barem to nije veliki posao.
Moramo istjerati novac iz politike. Vjerujte kad to uradimo, samo ce kvalitetni ljudi koji zele pomoci drustvu i drzavi htjeti raditi taj posao. A ova bagra sto je sad tu ce se razbjezati, jer njih 95% tu je zbog novca i privilegija koje imaju - nista vise. Jer kad oni hladno uzmu 3000 plate, 300 toplog, 500 odvojenog zivota, 1000 na komisije a ovamo prolaze pored kontejnera gdje covjek rovi, to je znak da se tim ljudima jebe za drzavu i grad.
Poznajem ja dosta mladih ljudi koji su puni entuzijazma usli u politiku, borili se koji mjesec i onda se samo stopili sa okolinom. Krenuli linijom manjeg otpora. Sve ono sto su meni na kafi pricali da ce uraditi, da ce se boriti je odjednom splasnulo. Jer su vidjeli da sa veoma malo rada, mogu dobiti mnogo novca. Cista jednacina.
Narod mora traziti snizenje plata politicara, to su konkretni zahtjevi koje politicari ne mogu izbjeci. I ja bi samo na tu kartu furao. Jer nijedan politicar nema sta reci kad mu se kaze narod trazi da vam se snize plate. Sta ce na to reci? Nista.
-
emmir1
#6928 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ključno za plenum jeste da se niko ne izdvaja nego da sva saopštenja idu Mi građani.
Da li će taj plenum sutra biti u stanju da na ulice izvede bar 5000 ljudi??
Ako to ne može , onda nažalost neće imati legitimitet , odnosno građani ga neće podržavati.
Naravno sve to zavisi od izabranih ljudi i možda bi trebalo izabrati neke ljude koji nisu javne ličnosti , jer mi Bošnje smo u stanju svakog popljuvat i sve znamo.
Evo šta se desilo sa onim dečkom Širanovićem , ja ne mogu da vjerujem kakvo je on imao obraćanje preko javnih mreža.
Pa ono je pravi primjer kako izgubiti podršku građana , on više na ulice ne može da izvede ni svoju ženu.
Ako to ne može , onda nažalost neće imati legitimitet , odnosno građani ga neće podržavati.
Naravno sve to zavisi od izabranih ljudi i možda bi trebalo izabrati neke ljude koji nisu javne ličnosti , jer mi Bošnje smo u stanju svakog popljuvat i sve znamo.
Evo šta se desilo sa onim dečkom Širanovićem , ja ne mogu da vjerujem kakvo je on imao obraćanje preko javnih mreža.
Pa ono je pravi primjer kako izgubiti podršku građana , on više na ulice ne može da izvede ni svoju ženu.
-
AmorJuve
#6929 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
AmorJuve wrote:Pa sta ce raditi, ko ce voditi kanton? Pitam jer ne znam, kontas ne znam, zelim da saznam...Sa_u_srcu wrote:AmorJuve wrote:Daj nek neko napise kako plenum bira buduce premijere, skupstinare, ministre... kako ce njih sutra 100, jer je tolika prostorija u koju idu u ze-do kantonu dogovorit ili predlozit nekoga ko ce predstavljati 370.000 ljudi iz ze-do kantona? a 100% nece doci ljudi iz svih opstina kantona...
Ma sta ce plenum birati??? kakve premijere, ministre???
Ima li sada ko da mi objasni? Vjerovatno neko vec objasnio ali imao previse stranica da bi sve presao...
-
emmir1
#6930 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
OldMayor wrote:Ne treba nama nekakav Arapovic ni Cenic ni peti deseti. Ne treba uopste potencirati pojedinca.
Slažem se.
Samo smanjenje primanja , da biti političar prestane da bude dobar biznis.
- say_cheese
#6931 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne slazem se sa tobom. Politicka elita je mala grupacija, ali je ekonomska elita znatno veca. Umjesto da rezes primanja budzetlija, bilo bi postenije da se uhvatis u kostac sa poduzetnicima, koji radnickoj klasi vec decinajama kozu gule. Ako cemo posteno, za dostojanstven zivot ti treba plata od ca. 1000 KM pa mozda i vise. Kazem dostojanstven, bez pretjeranih luksuza. Ne moze biti da iskljucivo gladne oci privatnika odredjuju cijenu na trzistu rada.Objektivni navijac wrote: Netacno ,potpuno !! Glavni problem nije elita,nje u svakom drustvu ima i mora biti. Oni su malobrojni i cine mali trosak,glavni problem je ogromni,prenapuhani,pretplaceni administrativni -birokratski aparat,kojega cine desetine hiljada budzetlija. Budzetlija i onako nema na protestu,pojavi ih se dosta na forumu,jako ih je lako prepoznati po spinovanju i trolovanju. Plate budzetskih korisnika,moraju biti prilagodzene cijanama na trzistu rada![]()
Ali jok, hajmo mi iz pakosti kaznjavati one, koji imaju veca primanja, dace nam satisfakciju kad i oni budu na nivou prosjaka. A sefu privatniku cemo guzicu ljubiti, jer nas je iz milosti prijavio na minimalac, pa nam gurne jos stoju dvije sadake u koverti a drugi dzep napuni papiricima to jest bonovima. Zasto se na ovim protestima ne prozivaju poduzetnici? Oni su daleko vece zlo od bilo kakvog politicara. Hem kradu narod, hem drzavu.
- insomnia78
#6932 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- Alfons Kauders
#6933 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
siranovic je bio problematican od samog pocetka... prvo se prodavao kao tuzlak, a ja nemam pojma ko je, niti ga zna raja u tuzli... onda se ko fol borio za narod, mada ispada da mu je glavni cilj bio da uhljebi svoju zenu, a onda i sebe... a sto se tice njegove proslosti, u to je bolje na ne ulazim jer necu da blatim bezveze covjeka - ali dovoljno je reci da nisam cuo nista dobroemmir1 wrote:Ključno za plenum jeste da se niko ne izdvaja nego da sva saopštenja idu Mi građani.
uostalom lik je bio samo jedan od ucesnika u cijeloj prici, ne znam odakle mu ideja da je bio nekakav vodja, osim sto je imao popularnu facebook grupu... organizator mozda, vodja ne
- MuaDib
#6934 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Uzdrmani bastioni političke moći, toliko su se prepali građanskog bunta, da su svoju cijelu halku i njenu mašineriju stavili na prvu liniju odbrane svoje stvarnosti, u kojoj niti vide niti žele da vide težak život "običnog" čovjeka. Samo su zaboravili na onu narodnu pas koji laje ne ujeda. Nije Fahro niti je Željko kriv za ovo kako obnovljeni pakt SDP i SDA potencira. Imajući u vidu jasno upozorenje koje je jesenas stiglo iz Evrope, da ona više neće trpiti nedogovorne političke elite, najavljeni protesti su pokrenuli uzbunu u centralama. Koje su da bi minirale proteste, angažovale huligane iz navijačkih grupa da demoliraju zgrade i proteste ljudi pretvore u piromanski pir. Kada nije uspio plan dezintegracije protesta, poslali su drugi ešalon potkupljene predstavnike boračkih udruženja, sindikata, NVO-a, penzionera, studenata, nezaposlenih i dr. da miniraju proteste, da ih okrakterišu kao skup uličara, vucibatina i huligana i kako oni u tome ne misle učestvovati. U tome im svesrdno pomažu mediji i informativne emisije u stilu Miloševićevog RTS-a, koje friziraju događanja i aju daleko veći prostor glasnogovornicima vlasti.
- mO k3
#6935 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Daj uozbilji se ,SBB nije u stanju ovako nesto da izvede , pogledaj sta ce se desiti u manjem entitetu u sljedecih par dana ,paljba po dodiku je tek pocelainsomnia78 wrote:
- MuaDib
#6936 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Poruka bandi u centrali:

- Northstar
#6937 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Meni apsolutno nije jasno da niko ne pita Radoncica ko je aktivno pomagao tim koje on kritikujue da ostanu na vlasti. Zar sve dosadasnje vlasti i vlastodrsci od klana Izetbegovic, preko Silajdzica pa do Lagumdzije nisu bili miljenici Radoncicevog Avaza. Pronadjite jednu privatizaciju koju je Radoncic u nekom vremenu kritikovao a da to nije bilo u interesu tadasnje vlasti ili onih koje je zelio dovesti na vlast. Sa Bakirom Izetbegovicem se razisao tek nakon neuspjeha da Avaz privatizuje Magros, tj., dobije zemljiste na kojem se danas gradi ovaj Bakirov Satrajevo City Center. Radoncic je u istoj mjeri alternativa koliko je karcinomu pluća alternativa karcinom zeludca. To su braca po korupciji i nezajazljivosti. O katrakteroloskoj slicnosti Bakira Izetbegovica i Fahrudina Radoncica govori i spremnost jednog da svoju suprugu dovede za direktoricu Opće bolnice, a drugog da se razvede od svoje zene kako bi ona fiktivno postala vlasnica Avaza.OldMayor wrote:Pa ja ne mogu da vjerujem na ste spremni.doktor78 wrote:Ne znam je li neko već ovo postavio, ali današnjim člankom Avaz i njegov gazda dokazuju zašto se s pravom mogu smatrati dostojnim nasljednikom Gebelsa. Na slici je data konto-kartica potraživanja hotela "Emporium" od Vlade USK. Lijepo se vide kolone dugovanja i ukupnog salda. Propratni tekst uz sliku je da je samo za 31.12. Vlada USK potrošila u ovom hotelu 29.000 KM. Kako su došli do ove cifre? Sabirajući iznose iz kolone ukupnog salda! Tako je umjesto stvarne potrošnje od nekih 5000 KM , čitateljstvu sugerisano da je potrošeno skoro 6 puta više. Ako je i od Avaza, previše je!
http://www.avaz.ba/vijesti/teme/hotel-e ... acina-baza
Znaci ti prozivas Fahru, a ok ti je sto su ovi spicili pa eto i 5000 KM u nekakvom hotelu. Kurvali se, cugali, zajebavali...![]()
Pa neka je napisao 29000, ne bil narod skonto neke stvari.
Pogresno vas upucuju iz centrale.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
- Alfons Kauders
#6939 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nije SBB "izveo" a vjerovatno ni organizovao, ali da su pokusali hajrovat i preusmjeriti tok dogadjaja u svoju korist, jesu - itekako...mO k3 wrote:Daj uozbilji se ,SBB nije u stanju ovako nesto da izvede , pogledaj sta ce se desiti u manjem entitetu u sljedecih par dana ,paljba po dodiku je tek pocelainsomnia78 wrote:
pobogu pa ministar sigurnosti huska narod, kritikuje policiju i poziva na pustanje "nevinih" demonstranata (valjda je u medjuvremenu umislio da je i sudska i izvrsna vlast)... a o medijskom preseravanju u reziji SBB-a, o ucescu aktivista u pokretu kao nekakvih "predstavnika gradjana" je vec sve receno
ono u petak je bilo spontano, eskaliralo je, a poslije je preraslo u jos jednu politicku igranku u kojoj je SBB igrao glavnu ulogu
- Mister Yes
- mO k3
#6941 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
MuaDib wrote:Poruka bandi u centrali:
Jebote a ja sam mislio da je "webagent" to neki spin od pojedinih ...
- O'zone
- Globalni moderator
#6942 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Odlično rečenoNorthstar wrote:
Meni apsolutno nije jasno da niko ne pita Radoncica ko je aktivno pomagao tim koje on kritikujue da ostanu na vlasti. Zar sve dosadasnje vlasti i vlastodrsci od klana Izetbegovic, preko Silajdzica pa do Lagumdzije nisu bili miljenici Radoncicevog Avaza. Pronadjite jednu privatizaciju koju je Radoncic u nekom vremenu kritikovao a da to nije bilo u interesu tadasnje vlasti ili onih koje je zelio dovesti na vlast. Sa Bakirom Izetbegovicem se razisao tek nakon neuspjeha da Avaz privatizuje Magros, tj., dobije zemljiste na kojem se danas gradi ovaj Bakirov Satrajevo City Center. Radoncic je u istoj mjeri alternativa koliko je karcinomu pluća alternativa karcinom zeludca. To su braca po korupciji i nezajazljivosti. O katrakteroloskoj slicnosti Bakira Izetbegovica i Fahrudina Radoncica govori i spremnost jednog da svoju suprugu dovede za direktoricu Opće bolnice, a drugog da se razvede od svoje zene kako bi ona fiktivno postala vlasnica Avaza.
- pustopoljina
#6943 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Uvijek je bilo razlike (koja ne bi smjela biti tolika!) da li radis za privatnika ili si na budzetu.say_cheese wrote:Ne slazem se sa tobom. Politicka elita je mala grupacija, ali je ekonomska elita znatno veca. Umjesto da rezes primanja budzetlija, bilo bi postenije da se uhvatis u kostac sa poduzetnicima, koji radnickoj klasi vec decinajama kozu gule. Ako cemo posteno, za dostojanstven zivot ti treba plata od ca. 1000 KM pa mozda i vise. Kazem dostojanstven, bez pretjeranih luksuza. Ne moze biti da iskljucivo gladne oci privatnika odredjuju cijenu na trzistu rada.Objektivni navijac wrote: Netacno ,potpuno !! Glavni problem nije elita,nje u svakom drustvu ima i mora biti. Oni su malobrojni i cine mali trosak,glavni problem je ogromni,prenapuhani,pretplaceni administrativni -birokratski aparat,kojega cine desetine hiljada budzetlija. Budzetlija i onako nema na protestu,pojavi ih se dosta na forumu,jako ih je lako prepoznati po spinovanju i trolovanju. Plate budzetskih korisnika,moraju biti prilagodzene cijanama na trzistu rada![]()
Ali jok, hajmo mi iz pakosti kaznjavati one, koji imaju veca primanja, dace nam satisfakciju kad i oni budu na nivou prosjaka. A sefu privatniku cemo guzicu ljubiti, jer nas je iz milosti prijavio na minimalac, pa nam gurne jos stoju dvije sadake u koverti a drugi dzep napuni papiricima to jest bonovima. Zasto se na ovim protestima ne prozivaju poduzetnici? Oni su daleko vece zlo od bilo kakvog politicara. Hem kradu narod, hem drzavu.
privatnici se mogu siliti zato sto budzetlije nikud ne zure.
oni koji mogu i trebaj donijeti zakone i prisiliti privatnika da radi po zakonu, nemaju razloga to ciniti jer oni imaju guzicu na sigurnom.
politicka elita u bosni je ekonomska elita i ekonomska je politicka elita.
jedni drugima omogucuju nesmetan rad. I cesto su jedni te isti ljudi u pitanju.
radoncic je primjer ekonomske elite koji je postal politicka, a nas hamdo lipovaca je uz politicku karijeru postajao i ekonmska elita. Malo ih je da nemaju kafice, firme i sl.
zato se budzetlija mora spustiti na zemlju, da bi i privatnike spustio na zemlju.
Oni privatnici koji tako i tako izvrsavaju svoje obaveze prema drzavi mogu nakriviti kapu i ljuljati se na stolici.
Cisti su.
oni koji su dosli iz robovlasnickih vremena to vise nece moci.
ali posao budzetlije je da se brine za drzavu koja ga hrani.
- Toffee karamela
#6944 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije on lud ko Kim nego hrabar ko Kim. On se davno zagledao smrti u oči i valjda se više ne boji onoga čega i ostala ljudska mizerija.JoseMujica wrote:sad mi pade na pamet ...jedini lik kojem bi ovdje dao da vlada je Emir Suljagić
on je lud ko Kim Jong-un ali bi bagru doveo u red...a to je sada prioritet
u seljaka BREZ PENdREKA NEMA NAPREdKA!
- tataćusak
#6945 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
+1 i mislim ozbiljnoButmiran wrote:Sutra ću ja formirati udruženje i podržati proteste.
- nineinchnails
#6946 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dakle, trenutna situacija izgleda ovako:
Dezurna vlast hapsi demonstrante po kucama, barem one koji su pravili nerede (jer sve su kamere snimale pa su ih mogli identifikovati).
To je prvo.
Drugo, potplacivanje vodja demonstracija.
Vodje proslogodisnjih demonstracija su tako poslali negdje na godisnji odmor o trosku drzave, i demonstracije propale.
Trenutno imamo konkretnu akciju Mirnesa Ajanovica kao mentora jednog od vodja demonstracija koji je bio potkupljiv.
Trece, dizanje nacionalnih tenzija (to im je uvijek palilo, pa i sada) u smislu: muslimani napadaju na RS i HDZ u Mostaru i sta sve ne. RS u ovom apsolutno nije ugrozena i to svi dobro znaju, ali cine suprotno, naravno. RS ima stabilnu jednonacionalnu, jednostranacku tiraniju, a to kao narodu da odgovara savrseno, jer, niko se ne buni! Realnost je suprotna: narod bi se i pobunio, ali ne smije. Eno, juce jednom visokoobrazovanom nezaposlenom covjeku urucili kaznu od preko 500 KM sto je izasao da protestvuje protiv vlasti. A u RS, 500 KM je misaona imenica, transcedentalni pojam, eventualno se pojavi u snovima. Eto, pa ti stisni pa protestvuj.
Cetvrto, zamazivanje ociju narodu, kao "radimo na promjenama, evo samo sto se ne dese" ili "ja radim na promjenama, ali nemam podrsku" (ovo je omiljena Bakirova recenica)
Peto, odvracanje paznje od stvarnih problema, prepucavanjima na politickoj osnovi: upucivanje pisama stranke stranci, ili s jednog nivoa vlasti na drugi, u smislu medjusobnog optuzivanja za nerede.
Sesto, medjunarodna zajednica spusta tenzije u smislu: "mirni protesti su dozvoljeni, a neredi se ne smiju praviti". Evo, imamo poljoprivrednike koji su godinama spavali na platou, pa sta su postigli? Politicari fino prolaze i smiju nam se u brk.
Policija nije tu da radi u sluzbi gradjana (iako je mi placamo), vec je u sluzbi vlasti, da stiti politicare, njihovu familiju i imovinu (jel' svako od njih ima ispred svojih objekata dezurnog policajca?) i politicki poredak.
Mediji su u takodje u sluzbi vlasti i politickih stranaka koje ih placaju, pa prenose ono sto im se naredi i kako im se naredi.
Sve u smislu, narod je kmet i rob, i treba da trpi i slusa sta mu vlast servira.
Ako penzioner ima penziju 300 KM, treba da bude sretan sto ima i to, jer vlast je dobra pa mu daje, a moze mu i to oduzeti lako.
Imamo i one koju su protiv demonstracija, onih koji u ovakvim politickim prilikama plivaju odlicno, imaju dobro radno mjesto, platu, situirani su, tj uhljebljeni, pa ce uciniti sve da smire demonstracije (takvih evo imamo i na forumu).
Plenum gradjana ima naredni korak, danas.
Dezurna vlast hapsi demonstrante po kucama, barem one koji su pravili nerede (jer sve su kamere snimale pa su ih mogli identifikovati).
To je prvo.
Drugo, potplacivanje vodja demonstracija.
Vodje proslogodisnjih demonstracija su tako poslali negdje na godisnji odmor o trosku drzave, i demonstracije propale.
Trenutno imamo konkretnu akciju Mirnesa Ajanovica kao mentora jednog od vodja demonstracija koji je bio potkupljiv.
Trece, dizanje nacionalnih tenzija (to im je uvijek palilo, pa i sada) u smislu: muslimani napadaju na RS i HDZ u Mostaru i sta sve ne. RS u ovom apsolutno nije ugrozena i to svi dobro znaju, ali cine suprotno, naravno. RS ima stabilnu jednonacionalnu, jednostranacku tiraniju, a to kao narodu da odgovara savrseno, jer, niko se ne buni! Realnost je suprotna: narod bi se i pobunio, ali ne smije. Eno, juce jednom visokoobrazovanom nezaposlenom covjeku urucili kaznu od preko 500 KM sto je izasao da protestvuje protiv vlasti. A u RS, 500 KM je misaona imenica, transcedentalni pojam, eventualno se pojavi u snovima. Eto, pa ti stisni pa protestvuj.
Cetvrto, zamazivanje ociju narodu, kao "radimo na promjenama, evo samo sto se ne dese" ili "ja radim na promjenama, ali nemam podrsku" (ovo je omiljena Bakirova recenica)
Peto, odvracanje paznje od stvarnih problema, prepucavanjima na politickoj osnovi: upucivanje pisama stranke stranci, ili s jednog nivoa vlasti na drugi, u smislu medjusobnog optuzivanja za nerede.
Sesto, medjunarodna zajednica spusta tenzije u smislu: "mirni protesti su dozvoljeni, a neredi se ne smiju praviti". Evo, imamo poljoprivrednike koji su godinama spavali na platou, pa sta su postigli? Politicari fino prolaze i smiju nam se u brk.
Policija nije tu da radi u sluzbi gradjana (iako je mi placamo), vec je u sluzbi vlasti, da stiti politicare, njihovu familiju i imovinu (jel' svako od njih ima ispred svojih objekata dezurnog policajca?) i politicki poredak.
Mediji su u takodje u sluzbi vlasti i politickih stranaka koje ih placaju, pa prenose ono sto im se naredi i kako im se naredi.
Sve u smislu, narod je kmet i rob, i treba da trpi i slusa sta mu vlast servira.
Ako penzioner ima penziju 300 KM, treba da bude sretan sto ima i to, jer vlast je dobra pa mu daje, a moze mu i to oduzeti lako.
Imamo i one koju su protiv demonstracija, onih koji u ovakvim politickim prilikama plivaju odlicno, imaju dobro radno mjesto, platu, situirani su, tj uhljebljeni, pa ce uciniti sve da smire demonstracije (takvih evo imamo i na forumu).
Plenum gradjana ima naredni korak, danas.
- mO k3
#6947 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Admin ima mogucnost u svom admin panelu da vidi koliko njih pise sa jednog IP , zato ako neko pise sa jednog IP sa vise nikova ban mu odma datimO k3 wrote:MuaDib wrote:Poruka bandi u centrali:
![]()
Jebote a ja sam mislio da je "webagent" to neki spin od pojedinih ...
- madridist
#6948 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovo je nešto najgluplje što sam odavno pročitao.say_cheese wrote:Ne slazem se sa tobom. Politicka elita je mala grupacija, ali je ekonomska elita znatno veca. Umjesto da rezes primanja budzetlija, bilo bi postenije da se uhvatis u kostac sa poduzetnicima, koji radnickoj klasi vec decinajama kozu gule. Ako cemo posteno, za dostojanstven zivot ti treba plata od ca. 1000 KM pa mozda i vise. Kazem dostojanstven, bez pretjeranih luksuza. Ne moze biti da iskljucivo gladne oci privatnika odredjuju cijenu na trzistu rada.Objektivni navijac wrote: Netacno ,potpuno !! Glavni problem nije elita,nje u svakom drustvu ima i mora biti. Oni su malobrojni i cine mali trosak,glavni problem je ogromni,prenapuhani,pretplaceni administrativni -birokratski aparat,kojega cine desetine hiljada budzetlija. Budzetlija i onako nema na protestu,pojavi ih se dosta na forumu,jako ih je lako prepoznati po spinovanju i trolovanju. Plate budzetskih korisnika,moraju biti prilagodzene cijanama na trzistu rada![]()
- biske
#6949 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovom liku bi neko trebao objasniti da "revolucija jede svoju djecu" i da on sa sadašnjom situacijom nema ništa.
edit: mujica već završio...
Last edited by biske on 12/02/2014 10:00, edited 1 time in total.
- Alfons Kauders
#6950 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
pa gdje da ih hapse nego po kucama? po hotelima? ascinicama ili kladionicama?nineinchnails wrote:Dakle, trenutna situacija izgleda ovako:
To je prvo.
ili hoces da kazes da oni koji su razbijali i palili trebaju biti iznad zakona, kako misli fahro?
nismo mi vesla sisali, mos mislit ima ovdje ljudi koji se kontaju u tehniku i znaju koja je rezolucija sigurnosnih i TV kamera - kurac ce identifikovati ikog ako nije bio jako, jako blizu - npr. ako ga kamera nije snimila dok je ulazio u zgradu