PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#5851 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

biske wrote:
Styling wrote:
matematicar_teski wrote:KAko cete ukinuti kantone?
Nikako. Bez saglasnosti Hrvata, nema sanse.
to stoji.

no, saglasnost hadezeova za smjenu aktuelne vlade fbih je odavno tu. jedino ako se nisu, u znak solidarnosti sa kolegama političarima, predomislili. :D
nije problem skinuti vladu, vec imenovati novu

neki "revolucionari" smatraju da to moze ulica, bez demokratskog procesa, bez zakona i bez jednog konstitutivnog naroda - to je poziv na otvoreno krsenje mirovnog sporazuma sa svim posljedicama koje to nosi

fakat bi bio red da barem konsultuju nekog pismenog kad su zahtjevi u pitanju, peti dan a u sarajevu jos uvijek nista konkretno - plus SBB predstavlja demonstrante... smijesno
O'zone
Globalni moderator

#5852 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Toffee karamela

#5853 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Toffee karamela »

O'zone wrote:
Toffee karamela wrote:
O'zone wrote: Nema nikoga ko će stati ispred ljudi shavtitie to već jednom.
Baš sinoć društvo komentariše da je baš upadljivo da nema niti Grebe, ni sveprisutnog Kazaza koji voli držat analitičko-moralne hutbe o baš svemu i svačemu, o Ugu i Ugolini Vlaisavljević da ne govorim....Besim Spahić drži svoj luđački solilokvij pred nekim novinarom ali u masi nikog, NIKOG !!! Kad bi se bar neko pojavio vlast ne bi mogla sve kriviti za vandalizam i narkomaniju, ovako sve ostade na polugladnoj djeci i izgubljenoj generaciji 35+ koji ionako više nemaju mnogo izgubiti!
Grebo slavu drži sa studentskim protestima iz šeset i neke, osme čini mi se.

Besim je po meni čovjek čija veza sa ovim svijetom nije baš u najboljem stanju. Zavisi pred kime priča uvjek ima drugu spiku.

Da spomenem i krug 99. Akademici i umjetnici, naučnici i intelektualci koji godinama trube kako stanje nije dobro kako se stihijski sve uništava i onda PRC! Krug 99 skup senilnih ispuhalih "Akademika i umjetnika, naučnika i intelektualaca" koji u teoriji sve znaju i umiju dok u praksi su obični dunđeri.

Ovo jeste sve grubo što ovdje napišem ali je tako.

Sad da im pokucate na vrata i kažete gospodo dođite uputite nas kako i šta mi smo "neuki" puk samo bi Vam odmahnuli rukom i nastavili tabiriti kako ova država treba temeljite promjene i da je narod indolentan u odnosu na ono što mu se događa.
Jebala ih njihova '68, koga zaboli danas đon za njihovom '68 ? Neku noć na Alfi onaj vječiti humano-lice-SDA Mirsad Kebo vazi kako je i on učestvovao u neredima '68 i (molim vas lijepo) bio svjedok kad su drotovi izudarali neku njegovu drugaricu....otada je on zakleti revolucionar :-x
A gdje je sad, voza se u onom crnom blindiranom autu ko muha bez glave. Još ću stvarno povjerovati da je udaren u glavu, ko što je Nikšić nakon tog njegovog pojavljivanja komentarisao na sjednici vlade.
saale

#5854 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by saale »

Uostalom, ne vidim što se dobiva prijevremenim izborima. Dok se nategne i usuglasi svo potrebno zakonodavstvo i procedura, ne bi se ni održali nešto mnogo prije 10.-og mjeseca.
I još je nešto paradoksalno: dvije vladajuće stranke u federaciji traže nove izbore??! Dosta je da sjednu u četiri oka i riješe međusobne probleme. mogu čak i postaviti nove vlad u kantone za 24h ako hoće. Čak i ekspertne vlade. Ne treba im nitko za to, a ponajmanje novi izbori.

Tako je care SDA I SDP i jesu sve izjebali, zato su protesti trebali biti odrzani ispred sjedista tih stranaka i traziti da se ujeDine u rijesavanju problema i donosenju zakona za dobro svih gradjana.
INTERES GRADJANA MORA BITI NA PRVOM MJESTU
Janjicar

#5855 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

O'zone wrote:

Objasnjeno jednostavno, jezikom kojim svi narodi u BiH razumiju. Jos i onaj Djed iz Tuzle je isto dao dobar odgovor kada se ubacio pred kamere. :thumbup:
costacurta

#5856 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

saale wrote:
Prema Nikšiću mi smo:
-pljačkaši,
-narkomani,
-huligani,
-vandali,
i sad najnovije TERORISTI :shock: !

Dokle misliš Nikšiću?
Halloo ba, neko mora odg za paljenje predjednistva i ostalih zgrada to je javno dobro svih gradjana, a NE necija babovina.
Mislim da bi trebali odgovarati narkomani ali samo oni speed-aši iz reda penzionera i teroristi.
klixo

#5857 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by klixo »

costacurta wrote:
rahmanjin wrote:Citam Niksicevo obracanje, i ovo je bas primjer licemjrerja nase politike. Dosta stvari u ovom pismu stoji, ali... po ovom pismu Niksic zna i za "Alhos" i za "Oko". I dok su sa SBB-om htjeli da prave koaliciju onda niko to nije spominjao, e sad kad su se razisli e onda i Alhos i Oko... sve treba procesuirati, ali ovo je samo pokazalo da oni svi zanju svoje aferime ali sute kao zaliveni.
:thumbup:

I ja čitam isto ali mi ovo zapade za oko:
ova nedjela prema stavu Tužilaštva BiH okvalifikovana kao krivično djelo terorizma izvršeno napadom na te institucije (Predsjedništvo BiH, Ustavni sud BiH i Arhiv BiH) S toga, ili radite svoj posao ili dajte ostavku", navodi Nikšić u ovom saopćenju.
Prema Nikšiću mi smo:
-pljačkaši,
-narkomani,
-huligani,
-vandali,
i sad najnovije TERORISTI :shock: !

Što rekao jedan od komentara ispod vijesti "Znači dobro nam je samo nas Fahro nafuro"

Dokle misliš Nikšiću?!
Oni koji su zarili i palili gradove sirom BiH su sve to navedeno ;)
kingofsnake

#5858 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

A što svi nezaposleni revolucionari provode vrijeme na forumu a ne pred Predsjedništvom?
Symantec

#5859 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Symantec »

O'zone wrote:

Prejako. Kratko al' jebitacno.
say_cheese

#5860 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

arshavin wrote: Kako nepismeni ljudi sastavljaju zahtjeve. :lol: :lol: :lol:
Cuj kako? Pa fino, na inglish naravno :oops:

11:54 Na mjestu najavljenih demonstracija nalazi se više novinarskih ekipa nego građana. Dolazak većeg broja osoba očekuje se poslije 12 sati.

12:00 Građani su napravili parole "EU help"

12:47 Jedan od demonstranata okupio je sve prisutne i rekao im: "Nećemo paliti, molim vas, svijet nam se smije,

12:51 Intervenisala je Hitna pomoć, jednom od građana je pozlilo.

Pih! Ako je jednom pozlilo znaci da se broj revolucionara prepolovio. Pisi propalo. :skoljka:
IDontCare

#5861 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by IDontCare »

O'zone wrote:

HULIGAN !! :D
Styling

#5862 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

saale wrote:
Uostalom, ne vidim što se dobiva prijevremenim izborima. Dok se nategne i usuglasi svo potrebno zakonodavstvo i procedura, ne bi se ni održali nešto mnogo prije 10.-og mjeseca.
I još je nešto paradoksalno: dvije vladajuće stranke u federaciji traže nove izbore??! Dosta je da sjednu u četiri oka i riješe međusobne probleme. mogu čak i postaviti nove vlad u kantone za 24h ako hoće. Čak i ekspertne vlade. Ne treba im nitko za to, a ponajmanje novi izbori.

Tako je care SDA I SDP i jesu sve izjebali, zato su protesti trebali biti odrzani ispred sjedista tih stranaka i traziti da se ujeDine u rijesavanju problema i donosenju zakona za dobro svih gradjana.
INTERES GRADJANA MORA BITI NA PRVOM MJESTU
Ma ja, a HDZ-ovi su nevini. Oni su blii statisti svih ovih 20 godina i ni u cemu nisu ucestvovali.
rokan

#5863 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

Styling wrote:
Vjerujem da nisi, ali da se zakuha bio bi na strani RS-a, priznaj?
:lol: nisam u miru u rs-u sto bih u ratu bio? najprije ce biti da bih pobjegao sto dalje odavde. neka si postavila to pitanje, tek da pokazes koliko veliko nepovjerenje vlada medju ljudima.
Iker C

#5864 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Iker C »

Mene je Tuzla najviše razočarala, oni su sve započeli a onda su se nakon ostavke Čauševića povukli kao da je on jedini problem u državi.
Toffee karamela

#5865 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Styling wrote: Ma ja, a HDZ-ovi su nevini. Oni su blii statisti svih ovih 20 godina i ni u cemu nisu ucestvovali.
Ne smije se na ADZ-ove. Izgorila im jedna zgrada u Mostaru, oni odmah pozvali u pomoć premijera susjedne zemlje koji je doskakutao kao pudlica.
saale

#5866 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by saale »

Ma ja, a HDZ-ovi su nevini. Oni su blii statisti svih ovih 20 godina i ni u cemu nisu ucestvovali.
[/quote]

ma 100% ali jbg protesti su tamo gdje su bosnjaci vecina, tamo gdje je hdz na vlasti vidimo da nema nista
Last edited by saale on 11/02/2014 13:01, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5867 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

najopasniji su penzioneri na speedu...posebno ako imaju kuću na Poljinama
salik79

#5868 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by salik79 »

O'zone wrote:

Zahvaljujem. S mobilnog nikako ne fercera. :) Uglavnom, ovaj gospodin je u 25-6 sekundi sazeo sve sto se ima reci glede naseg "drzavnog uredjenja" tj sistema, uloge EU, i nas kao pojedinaca. :thumbup: :bih:
Styling

#5869 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

rokan wrote:
Styling wrote:
Vjerujem da nisi, ali da se zakuha bio bi na strani RS-a, priznaj?
:lol: nisam u miru u rs-u sto bih u ratu bio? najprije ce biti da bih pobjegao sto dalje odavde. neka si postavila to pitanje, tek da pokazes koliko veliko nepovjerenje vlada medju ljudima.
Ma nemoj se ti meni sekirati, ja tebi sve na forumu vjerujem.
Janjicar

#5870 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Iker C wrote:Mene je Tuzla najviše razočarala, oni su sve započeli a onda su se nakon ostavke Čauševića povukli kao da je on jedini problem u državi.
Ne pratis razvoj situacije u Tuzli.
Mister Yes

#5871 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

Bodkin wrote:
ja od pocetka to pisem.
Ja od srijede upozoravam na opasnosti ali sam proglašen budžetlijom i uhljebljenim minerom. Još u srijedu sam pitao protiv koga su protesti? Protiv vlasti ili protiv sistema? Ako su protiv vlasti imaju izbori pa mijenjajte. Ako su protiv sistema to će dovesti do rata. To govorim već 7 dana ali džaba.
StupskaBitanga

#5872 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by StupskaBitanga »

Evo Bakirovih
Vlada Republike Turske i turski narod izbliza i s tugom prate dešavanja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz turske ambasade u BiH.

- Uvažavajući pravo naše bosansko-hercegovačke braće i sestara da mirnim protestima artikulišu svoje probleme i zahtjeve i izraze nezadovoljstvo zbog neriješenih pitanja, vjerujemo da protesti trebaju ostati u zakonskim okvirima, daleko od nasilja - navodi se u saopćenju.

- Pozivamo građane Bosne i Hercegovine da ne pribjegavaju nasilju i suzdrže se od korištenja rječnika koji podstiče na nasilje kada koriste svoje pravo na slobodu izražavanja i demonstriranja - piše u saopćenju.

- Turska koja je uvijek bila uz narod Bosne i Hercegovine će, kao i do sada, nastaviti pružati svoju podršku i pomoć u nalaženju rješenja za probleme Bosne i Hercegovine - kaže se u saopćenju.
Toffee karamela

#5873 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

StupskaBitanga wrote:Evo Bakirovih
Vlada Republike Turske i turski narod izbliza i s tugom prate dešavanja u Bosni i Hercegovini, saopćeno je danas iz turske ambasade u BiH.

- Uvažavajući pravo naše bosansko-hercegovačke braće i sestara da mirnim protestima artikulišu svoje probleme i zahtjeve i izraze nezadovoljstvo zbog neriješenih pitanja, vjerujemo da protesti trebaju ostati u zakonskim okvirima, daleko od nasilja - navodi se u saopćenju.

- Pozivamo građane Bosne i Hercegovine da ne pribjegavaju nasilju i suzdrže se od korištenja rječnika koji podstiče na nasilje kada koriste svoje pravo na slobodu izražavanja i demonstriranja - piše u saopćenju.

- Turska koja je uvijek bila uz narod Bosne i Hercegovine će, kao i do sada, nastaviti pružati svoju podršku i pomoć u nalaženju rješenja za probleme Bosne i Hercegovine - kaže se u saopćenju.
Oni su vazda tu za Bakira, sutra nek mu plane vila na Poljanama oni će mu je gratis renovirati. Ko i onu u Šamcu. Lijepo je imati takve prijatelje, nije da mu ne zavidim.
rokan

#5874 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by rokan »

Styling wrote:
Ma nemoj se ti meni sekirati, ja tebi sve na forumu vjerujem.
:kiss: :D
NeenaSa

#5875 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by NeenaSa »

StupskaBitanga wrote:Evo Bakirovih

Elhamdulilah! :oops:
Ako sam uopce pravilno napisala. :D
Post Reply