PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Styling

#5601 Re: PROTESTI!!!

Post by Styling »

Toffee karamela wrote:
Styling wrote:

Ja sam za to da se organizuju kontra demonstracije i da se da podrska Vladi FBiH da ostane u mandatu do vanrednih izbora. Odricem se ovih demonstracija protiv Vlade jer ne zelim da me neko identifikuje sa nekakvom papankom balavicom iz Priboja koja je dosla u ovaj grad i ovu drzavu da ona nesto rusi vlast. Ne dam! Ne znam kako su gradjani Sarajeva ovo dozvolili.

A prava glavobolja ce nastati kad dodje do otrijeznjenja i kada iduci mjesec ne bude isplata plata budzetskim korisnicima i druga socijalna davanja koji su na kantonalnim budzetima jer vlade u tehnickom mandatu ne mogu raditi isplate. Tek tada ce se uhvatiti za glavu i pitati sta su uradili.
Vidim ti po lokaciji da ti je dobro. Povremeno izviriš glavu, prosikćeš nešto zasnovano na regionalnoj mržnji što je po meni skoro u istoj ravni sa nacionalnom, rasnom ili bilo kojom drugom netrpeljivošću.

I šta to ti ne daš kad si u debeloj hladovini ??? Vuci se u svoju jazbinicu!
Bolje i u jazbini nego bezglavo jurcati po gradu i bokirati sve zivo bez ikakvog reda i programa.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#5602 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

ExNihilo wrote:Listam facebook, čitam statuse i nešto kontam...

Postoji samo jedna kategorija ljudi gora od ovih "ja se distanciram od protesta". To su SDA/SDP poslušnici, koji su se uhljebili na bazi svog "političkog angažmana", a koji srdačno podržavaju proteste... :lol:
bilo bi lijepo kada bi se Emina Ganić distancirala od protesta. bez zayebancije.
Alfons Kauders

#5603 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Postoji samo jedna kategorija ljudi gora od ovih "ja se distanciram od protesta". To su SDA/SDP poslušnici, koji su se uhljebili na bazi svog "političkog angažmana", a koji srdačno podržavaju proteste... :lol:
fakat - i kod mene ima takvih, a siguran sam i kod ostalih

sta ces, ocevi su im bili zadrte komunjare pa onda preko noci postali veliki vjernici i "demokrate" - zasto ocekivati bilo sta drugo od njihovog potomstva? :D kako vjetar puse, samo kako vjetar puse :D
Styling

#5604 Re: PROTESTI!!!

Post by Styling »

hopcup wrote:
Styling wrote:
agent_zero wrote:Ima li neko da organizuje kontrademonstracije? Da se konačno stane ukraj ovom teroru i državnom udaru od strane bandita i ološa iz SBB-a koje dovode sa svih strana da prave nerede u mom gradu?

Ima li pravih, rođenih sarajlija da se suprostave ovoj anarhiji i bezumlju ološa koja plaća i potpaljuje tornjak? Što ne idu pred toranj i ne upitaju kako je stekao to sve dok se godinama lizao sa SDA?

Dosta više rulje i anarhije i huliganstva po sarajevu, a i cijeloj državi!

Ja sam za to da se organizuju kontra demonstracije i da se da podrska Vladi FBiH da ostane u mandatu do vanrednih izbora. Odricem se ovih demonstracija protiv Vlade jer ne zelim da me neko identifikuje sa nekakvom papankom balavicom iz Priboja koja je dosla u ovaj grad i ovu drzavu da ona nesto rusi vlast. Ne dam! Ne znam kako su gradjani Sarajeva ovo dozvolili.

A prava glavobolja ce nastati kad dodje do otrijeznjenja i kada iduci mjesec ne bude isplata plata budzetskim korisnicima i druga socijalna davanja koji su na kantonalnim budzetima jer vlade u tehnickom mandatu ne mogu raditi isplate. Tek tada ce se uhvatiti za glavu i pitati sta su uradili.
nema te šta identifikovat s papankom iz priboja, kad se vidi da si ti autentična, domaća, papanka
Kakva mudra opservacija. Vidi se da si, onako, pametan.
Alfons Kauders

#5605 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Chmoljo wrote:

bilo bi lijepo kada bi se Emina Ganić distancirala od svega. bez zayebancije.
popravio :D
Paranoid

#5606 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Chmoljo wrote:

bilo bi lijepo kada bi se Emina Ganić distancirala od protesta. bez zayebancije.
Kao i Styling sa teme..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#5607 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

mali_balon wrote:
JoseMujica wrote:ako neće javna policija da riješi problem onda hoće tajna...Tope, Džeke i ostali skotovi u đipovima od 100 milja :-)
Tog je mene najvise "strah" oni su taj tkz ubaceni element sa strane, ti "cetnici" sto razbijaju jednistvo bosnjackog naroda (ovi na forumu nisu toliko opasni, skontani su), ne bi me cudilo da su oni i dirigovali paljevinom. Zato bi ja volio da koji novinarcic malo Dzuvu intervjuise, ali valjda nema se muda za to.

A ko ih placa bakri ili fahro
u ovim "partijskim-privatizovanim" državama kriminalcima je najbolje, a lako mijenjaju strane jer svi trebaju njihove "usluge" kad počnu prljavi obračuni...doslovno su visoka politika i visoki kriminal u simbiozi na Balkanu.

historijski je tako oduvijek bilo.....razni Arkani, Ćele i ini nisu pali s neba već su proizvod sistema koji sebe održava uz pomoć njih i istovremeno im daje prostor za "rad"
Bloo
Globalna šefica

#5608 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Bloo »

Chmoljo wrote:

dobro po nju il po proteste? :D
kongres

#5609 Re: PROTESTI!!!

Post by kongres »

nagib uzbrdica wrote:
mO k3 wrote:
Janjicar wrote:Image
Znaci ima istine u ovome sto je momak napisao ....

Image
Moglo se odmah vidjeti da vjerovatno ima nesto. Tacno vidis kako izranjaju Cegar, Topa, ovaj-onaj....izranja ko je s kim u ljubavi i oni koji se najvise uzbude namah mi je sumnjivo da su u sistemu. Da ovo potraje heftu haman bi znao svakog jalijasa u carsiji koga SDA SDP bagra drzi za jaja.
I ovo je takodje pozitivna stvar protesta sto vidis koliko se tu smeca nakupilo u strukturama vlasti i sto vidis kako sve fumkcionise.
Nazalost tako je bilo od pamtivijeka i bice-vlast cuva svoje pozicije i upotrijebice sve da ih zadrzi.Pemetne i dobre vlasti nema ona je kao carobni duh iz lampe-koristi svakoj budali koja je nadje.Postoje tri poroka -alkohol kocka i vlast-od prve dvije se moze izlijeciti ali od trece nikako.Nisam rekao nista novo-Mesa Selimovic TUZLAK je ovo davno rekao pa sve danas vidimo na vlastite oci.Zar je neko mislio da im se moze oduzeti ono najmilije sto sugradili od 1992 naovamo-vlast uz koje idu pare i privilegije.Sada ce poceti da tamburaju na patriotsku muziku i da angazuju Tope-Cela vise nema-komandante brigada kao u Zenici.Bivsi generali sute li sute-neznam zasto-valjda im bilo dobro dok je sirotinja ginula.Kad bi bilo ko od ratnih veterana izasao bez pretjeranog eksponiranja da podrzi ovu sirotinju bilo bi drugacije.Sefere ,Jovo,Stjepane,Nasere i ostali gdje ste vi u svemu ovome. :bih:
emigrazione

#5610 Re: PROTESTI!!!

Post by emigrazione »

FreakyStyley wrote:
emigrazione wrote:Demonstrante kod higijenskog marisali Dzeka Muminovic i onaj Cenga kosarkas...e svasta u pizdu materinu, za koga ovi rade
Koji Cenga?
Image
Ovaj papak
Styling

#5611 Re: PROTESTI!!!

Post by Styling »

Paranoid wrote:
Styling wrote: Ja sam za to da se organizuju kontra demonstracije i da se da podrska Vladi FBiH da ostane u mandatu do vanrednih izbora. Odricem se ovih demonstracija protiv Vlade jer ne zelim da me neko identifikuje sa nekakvom papankom balavicom iz Priboja koja je dosla u ovaj grad i ovu drzavu da ona nesto rusi vlast. Ne dam! Ne znam kako su gradjani Sarajeva ovo dozvolili.

Ko god je pročitao bar dva tvoja posta ne sumnja da bi ti kao prava esdepeovka sutra organizovala kontraproteste. I to zbog čega? Zbog SBBove papanke i balavice iz Priboja. Tooo...NE DAJJJ.. (idi i počupaj je za kosu)

U medjuvremenu pročitaj priču o "žitu i kukolju" i obnovi gradivo pa onda bar pokušaj uporedit šta je to demokratija i na kakve sve prepreke nailazi demokratsko društvo, a ako te glava zaboli od "gradiva" onda mazni i ispeglaj karticu od muža..frajera..ljubavnika..svejedno!

Svjetliii grad...svjetli graddddd..
Ja nisam SDP-ovka, kako ti to kazes, ja samo u citavoj ovoj situcaiji ne zelim podleci euforiji i adrenalinu koji vlada trenutno i protestantima a vidim i nekim forumasima. Ja sam nezaposlena i trebala bih biti medju prvima na protestima, ali mi ne pada napamet jer se stanje ne mijenja na ovakav nacin. Izabrali su potpuno pogresan put. Ako hocete revoluciju, bujrum, oruzje, plan, program, vodje i dizite revoluciju. Okupljanjima i neorganizovanom pricom nece se nista postici. Zivi bili.

P.S. Vrijedjanje je demonstracija slabosti sagovornika.
P.S.S. Imam pravo da kazem da necu da me predstavlajju papci i dodjosi. I ti i tebi slicni mi ne mozete to zabraniti.
Styling

#5612 Re: PROTESTI!!!

Post by Styling »

MissGump wrote:
hopcup wrote:[quote="Styling"

Sjooooj što volim čuti ovo gradjani Sarajeva... E vi građani Sarajeva se možete sramiti da su se prosvjednici iz ovog grada sveli na gladne penzinere i nas došle...
ja nisam na kantonalnom budžetu i boli me neka stvar, ja sam svoj posao dobila po kompetentnosti a ne po pogodnosti ko ovi što su na kantonalnom i državnom budžetu...

Stidi se svojih riječi al čini mi se da tebi teško pada jer ti fakat jesi na budžetu nekom u državi pa mi te ni nije žao... ti sa svojim pajdašima iz državne službe koji ste i proždrli našu zemlju do koske možete crknuti pored mene...

FUJ gamadi jedna, sugrađani vam gladni hodaju i kopaju po kontejnerima, vaše majke, bake, djedovi, a vi bi kontra demonstracije, gamadi jedna ni niste zaslužili bolje živjeti onda...[/quote]

Run, Forest (Miss Gump), run!
pustopoljina

#5613 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by pustopoljina »

Nemas pravo pozivati na oruzje.
naprotiv!
sha_ba

#5614 Re: PROTESTI!!!

Post by sha_ba »

Styling wrote:
MissGump wrote:
hopcup wrote:[quote="Styling"

Sjooooj što volim čuti ovo gradjani Sarajeva... E vi građani Sarajeva se možete sramiti da su se prosvjednici iz ovog grada sveli na gladne penzinere i nas došle...
ja nisam na kantonalnom budžetu i boli me neka stvar, ja sam svoj posao dobila po kompetentnosti a ne po pogodnosti ko ovi što su na kantonalnom i državnom budžetu...

Stidi se svojih riječi al čini mi se da tebi teško pada jer ti fakat jesi na budžetu nekom u državi pa mi te ni nije žao... ti sa svojim pajdašima iz državne službe koji ste i proždrli našu zemlju do koske možete crknuti pored mene...

FUJ gamadi jedna, sugrađani vam gladni hodaju i kopaju po kontejnerima, vaše majke, bake, djedovi, a vi bi kontra demonstracije, gamadi jedna ni niste zaslužili bolje živjeti onda...
Run, Forest (Miss Gump), run![/quote]

a u postu gore kao nezaposlena...

hajd ne smaraj ziva bila.... :arrow:
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#5615 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by UltrasNaBaterije »

kad je danas protest?

što se ne protestuje vec sad, nego ce pretpostavljam tamo oko 3 se bagra skupit da ljudi koji idu sa posla (ovdje ima i privatnih firmi ;) ) opet zaglave i nastupi kolaps.
guber90

#5616 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Styling wrote: Ja nisam SDP-ovka, kako ti to kazes, ja samo u citavoj ovoj situcaiji ne zelim podleci euforiji i adrenalinu koji vlada trenutno i protestantima a vidim i nekim forumasima. Ja sam nezaposlena i trebala bih biti medju prvima na protestima, ali mi ne pada napamet jer se stanje ne mijenja na ovakav nacin. Izabrali su potpuno pogresan put. Ako hocete revoluciju, bujrum, oruzje, plan, program, vodje i dizite revoluciju. Okupljanjima i neorganizovanom pricom nece se nista postici. Zivi bili.

P.S.S. Imam pravo da kazem da necu da me predstavlajju papci i dodjosi. I ti i tebi slicni mi ne mozete to zabraniti.
Pa de evo pitam tebe, kao sto sam pitao i 1000 njih prije tebe, a mozda od tebe dobijem posten i kvalitetan odgovor, kako se to stvari mijenjaju. Odgovor "izborima" ne prihvatam, jer isti ne mozes potkrijepiti argumentima, u zadnjih 20 godina 10 puta smo mijenjali vlast na raznim nivoima, niti jednom nismo osjetili napredak ili smo nazadovali ili u najboljem slucaju ostali na istom. Da li mi je zao sto su zgrade gorile, jeste, da li vidim drugo, manje radikalno rijesenje problema, ne vidim. Znaci kako promjeniti stanje svijesti neodgovornih politicara, onih koji smatraju da ne postoje posljedice za njihova djela?

Sto se tice boldovanog kasno ti je za to, jer su upravo takvi na vlasti.
Alfons Kauders

#5617 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Styling wrote:
Ja nisam SDP-ovka, kako ti to kazes, ja samo u citavoj ovoj situcaiji ne zelim podleci euforiji i adrenalinu koji vlada trenutno i protestantima a vidim i nekim forumasima. Ja sam nezaposlena i trebala bih biti medju prvima na protestima, ali mi ne pada napamet jer se stanje ne mijenja na ovakav nacin. Izabrali su potpuno pogresan put. Ako hocete revoluciju, bujrum, oruzje, plan, program, vodje i dizite revoluciju. Okupljanjima i neorganizovanom pricom nece se nista postici. Zivi bili.

ti si nova ovdje? :D ja ih jos uvijek ubjedjujem da nisam ministar il neki kurac :D mada po foruma zna cime se bavim :D

stoga ne gubi vrijeme

ako neces da palis - budJetlija si :lol:
realna do boli

#5618 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by realna do boli »

Polako forume preuzimaju politicki placenici...a mi "obicni" se na to navlacimo ko muhe na govno.

Ponavljam pitanje...gdje su traktori......
Styling

#5619 Re: PROTESTI!!!

Post by Styling »

sha_ba wrote:
a u postu gore kao nezaposlena...

hajd ne smaraj ziva bila.... :arrow:

Smaracu koliko mi je volja. Jasno!
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#5620 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by UltrasNaBaterije »

realna do boli wrote:Polako forume preuzimaju politicki placenici...a mi "obicni" se na to navlacimo ko muhe na govno.

Ponavljam pitanje...gdje su traktori......
Traktori su u štalama, čekaju proljeće, subvencije i sjetvu. A nema ni goriva nešto plaho. 8-)
Labirint

#5621 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Labirint »

Jebote, jos ne mogu da se nacudim ovoj slici. Pa okorijeli klosar i jalijas (da ne
"uvrijedim" "prave jalijase") spasava ovog nesposobnog morzha od drota :shock:
Svakim danom me samo vise uvjeravaju da je sve ONO bilo itekako ispravno :wink:
Toffee karamela

#5622 Re: PROTESTI!!!

Post by Toffee karamela »

Alfons Kauders wrote:
ti si nova ovdje? :D ja ih jos uvijek ubjedjujem da nisam ministar il neki kurac :D mada po foruma zna cime se bavim :D

stoga ne gubi vrijeme

ako neces da palis - budJetlija si :lol:
Ti ono bi sudija jel tako ? Pa svejedno, mo'š s ovom odbjeglom ispod frizerajske haube opet u istu kategoriju - budžetlije ste!
Janjicar

#5623 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Raja nisam bio ovdjeh i procitah dvije stranice sto sam propustio :D

Chmoljo nisam znao da nemas veze s portalom :D kad im se sjetimo familije nemoj zamjerit :D

Alfons i ostalima sto smeta moj nick sta cu vam ja, demokratija.

Nego ovako da kazem zao mi je onih koji non stop blate onu curu sto je predstavnik demonstranata itd. Pa de vi izadjite i budite predstavnik? Ja koliko znam na protestima je bilo postavljeno pitanje ko hoce da predstavlja?

I u Tuzli je bilo isto tako Ko hoce da predstavlja omladinu? Nije se niko javio i onda je trazeno da sastavimo zahtjeve i napravili i predali.
Alfons Kauders

#5624 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

guber90 wrote:
Styling wrote: Ja nisam SDP-ovka, kako ti to kazes, ja samo u citavoj ovoj situcaiji ne zelim podleci euforiji i adrenalinu koji vlada trenutno i protestantima a vidim i nekim forumasima. Ja sam nezaposlena i trebala bih biti medju prvima na protestima, ali mi ne pada napamet jer se stanje ne mijenja na ovakav nacin. Izabrali su potpuno pogresan put. Ako hocete revoluciju, bujrum, oruzje, plan, program, vodje i dizite revoluciju. Okupljanjima i neorganizovanom pricom nece se nista postici. Zivi bili.

Pa de evo pitam tebe, kao sto sam pitao i 1000 njih prije tebe, a mozda od tebe dobijem posten i kvalitetan odgovor, kako se to stvari mijenjaju. Odgovor "izborima" ne prihvatam, jer isti ne mozes potkrijepiti argumentima, u zadnjih 20 godina 10 puta smo mijenjali vlast na raznim nivoima, niti jednom nismo osjetili napredak ili smo nazadovali ili u najboljem slucaju ostali na istom. Da li mi je zao sto su zgrade gorile, jeste, da li vidim drugo, manje radikalno rijesenje problema, ne vidim. Znaci kako promjeniti stanje svijesti neodgovornih politicara, onih koji smatraju da ne postoje posljedice za njihova djela?

Sto se tice boldovanog kasno ti je za to, jer su upravo takvi na vlasti.
oprosti, ali odakle ti to da je 10 puta mijenjana vlast? nije... ni blizu... sdp dobio dva mandata, ukupno 5 godina... sda/sbih od rata do danas 15/17 godina...

i niko ih haman nije birao? to mubarak, sloba i gadafi sjede u vladi?

pitam se onda, sta cemo u oktobru? eto sad i da se naprave nekakve narodne vlade, sta cemo poslije izbora, kada opet narod da mandat ovim strankama? na to pitanje NIKO jos uvijek nije odgovorio, a odgovor i ne ocekujem

dakle, hoce li poslije izbora stranke formirati vlast, ili ce "revolucionari" suspendovati demokratski proces (sa svim posljedicama koje to povlaci)
Paranoid

#5625 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

Styling wrote:
Paranoid wrote:
Styling wrote: Ja sam za to da se organizuju kontra demonstracije i da se da podrska Vladi FBiH da ostane u mandatu do vanrednih izbora. Odricem se ovih demonstracija protiv Vlade jer ne zelim da me neko identifikuje sa nekakvom papankom balavicom iz Priboja koja je dosla u ovaj grad i ovu drzavu da ona nesto rusi vlast. Ne dam! Ne znam kako su gradjani Sarajeva ovo dozvolili.

Ko god je pročitao bar dva tvoja posta ne sumnja da bi ti kao prava esdepeovka sutra organizovala kontraproteste. I to zbog čega? Zbog SBBove papanke i balavice iz Priboja. Tooo...NE DAJJJ.. (idi i počupaj je za kosu)

U medjuvremenu pročitaj priču o "žitu i kukolju" i obnovi gradivo pa onda bar pokušaj uporedit šta je to demokratija i na kakve sve prepreke nailazi demokratsko društvo, a ako te glava zaboli od "gradiva" onda mazni i ispeglaj karticu od muža..frajera..ljubavnika..svejedno!

Svjetliii grad...svjetli graddddd..

Ti bi na osnovu esbebeovke iz Priboja, organizirala kontraprotest.Tako bar piše u prvom tvom postu, a sad pišeš da ne želiš podleći euforiji i adrenalinu.. wtf?

Tebe je teže čitati od Agate...
Last edited by Paranoid on 11/02/2014 10:17, edited 1 time in total.
Post Reply