finansirao je njega ko je stigao a prvo SDA koja ga je i proizvela a onda kada je mutirao u čudovište već je bilo kasnosnaga_znanja wrote:Budimo malo precizniji. Fahro je produkt SDA. SDA koja ga je napravila i finansirala dok im se nije oteo sa lanca. A sad se prave blesavi...StupskaBitanga wrote:Fahro je produkt ovakvog društva i sistema a uzrok svemu su političari i sistem od 90ih
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
StupskaBitanga
#5251 Re: PROTESTI!!!
-
zak187
#5252 Re: PROTESTI!!!
Na svu sreću za nekakav ozbiljniji sukob nemamo resursa ni mi ni oni.
ma nebitno,naslo bi se resursa,ne boj se....nebitno sto i ja mislim da mile lupa sa ovim referendumima,samo zbog rejtinga...racionalni hrvat,kad prvi put pomene tako nesto-i raspisace ga,nece laprdati i pucati iz prazne 10 godina!
iz takta me izbacila seferova samouvjerenost....ili on misli da ce ponovo biti odnos snaga kao na zavrsetku zadnjeg rata,kad sami srbi iz rs (uz mozda 200 dobrovoljaca iz srbije,arkanovih tigrova uglavnom) ratuju protiv armije bih pojacane hiljadama mudzahedina iz arapskih zemalja,protiv bosanskog hvo,protiv regularne hrvatske vojske,a sa neba te bombarduje nato pakt!
svidjelo mu se to izgleda i zelio bi ponoviti taj odnos snaga...kakav krele!
evo sta nam kazu komsije sa banjalukaforum
ma nebitno,naslo bi se resursa,ne boj se....nebitno sto i ja mislim da mile lupa sa ovim referendumima,samo zbog rejtinga...racionalni hrvat,kad prvi put pomene tako nesto-i raspisace ga,nece laprdati i pucati iz prazne 10 godina!
iz takta me izbacila seferova samouvjerenost....ili on misli da ce ponovo biti odnos snaga kao na zavrsetku zadnjeg rata,kad sami srbi iz rs (uz mozda 200 dobrovoljaca iz srbije,arkanovih tigrova uglavnom) ratuju protiv armije bih pojacane hiljadama mudzahedina iz arapskih zemalja,protiv bosanskog hvo,protiv regularne hrvatske vojske,a sa neba te bombarduje nato pakt!
- Drvosjeca iz Dejcica
#5253 Re: PROTESTI!!!
Za kraj današnjeg šou-a mislim da trebamo svi pogledati još jednom našeg dedu.
http://www.youtube.com/watch?v=bScbKDxqs08#t=12
http://www.youtube.com/watch?v=bScbKDxqs08#t=12
-
SMRT-SDASBBSDP
#5254 Re: PROTESTI!!!
Mafija ima jak korijen i mrežu. Pitanje je da li će nekome letiti glava. Njima ne znači ništa žrtvovati pola Bosne. Pogledaj samo Zijada Turkovića.Kikibombona wrote:Nisam siguran da ovaj narod u ovom trenutku ima kapacitet razracunati se sa mafijom. Nece oni tako lako otici. Mogu malo ustuknuti, ali sigurno nece odustati. Tek sada slijedi spletkaranje i pokusaj razbijanja i deskreditacije protesta.
Cak i na ovom forumu ima dobar broj sluga mafije, kao i onih koji naivno/nesvjesno osudjuju demonstrante i na taj nacin rade u korist mafije.
Al dobro, neka se zakotrljalo. Ako se ne rijesi sad, rijesit ce se za 5, 10, 20 godina. Napravljen je veliki iskorak. Narod se probudio iz teske apatije.
Ljudi, ubijeni smo u pojam. Ako kod nas izadje 5 000 ljudi na ulice, to je kao da u Madridu izadje 1 000 000. Eto koliko smo sjebani u svakom pogledu.
Pa ona legendarna izjava rahmetli Alije Izetbegovića kad kaže da ne smije sebi praviti neprijatelja (aludirajući na suradnju sa kriminalcima i mafijom).
-
Nokian808
#5255 Re: PROTESTI!!!
Gledam dnevnik i emisije na BHT i FTV, pa izjave celnika sindikata i ne mogu vjerovati licimjerstvu nekih urednika i sindikalnih vodja...6 dana mi u SA protestujemo, rizikujemo ne znajuci koliko ce vlast prljavo igrati, a JAVNI SERVIS ograniceno izvjestava i spinuje uz davanje maksimalnog vremena lazovima (citaj politicarima). Takodje sindikalne vodje sute kao zaliveni...
SAD KAD SU VIDJELI DA VLAST POLAGANO GUBI I DA CE ONO STO JE POCELO SAMO KAO SOCIJALNI BUNT PRERASTI U USPJESNU REVOLUCIJU ODJEDNOM SU OBJEKTIVNI I JAVNI SU SERVIS NA NASOJ STRANI. NAKON SVEGA ODJEDNOM NAS I SINDIKALNE VODJE PODRZAVAJU!!!
Da se razumjemo, drago mi je zbog toga ali me ne sprijecava da kazem: LICEMJERI !!!
SAD KAD SU VIDJELI DA VLAST POLAGANO GUBI I DA CE ONO STO JE POCELO SAMO KAO SOCIJALNI BUNT PRERASTI U USPJESNU REVOLUCIJU ODJEDNOM SU OBJEKTIVNI I JAVNI SU SERVIS NA NASOJ STRANI. NAKON SVEGA ODJEDNOM NAS I SINDIKALNE VODJE PODRZAVAJU!!!
Da se razumjemo, drago mi je zbog toga ali me ne sprijecava da kazem: LICEMJERI !!!
- guber90
#5256 Re: PROTESTI!!!
Ja ne znam sta je problem i ako su ovo izrezirani protesti, jer nije dobra rezije. Narod uvidio svoju moc, ako ti koji su ovo izrezirali dodju do vlasti i ne budu radili kako treba da li vi mislite da nece narod na ulice opet i podsjetiti ih na ovo? Ne mora sada narod da pali, dovoljno je da se 500 ljudi skupi i odma ce se bojati kako ce sve goriti. Narod je pokazao moc, ja vjerujem da jeste, odbijam vjerovati kako je ovo sve uzalud bilo, da li sam lud i naivan zbog toga sto sam mlad ne znam, ali to je moje misljenje.
-
hellue
#5257 Re: PROTESTI!!!
Sutra ce to, samo laganoagent_zero wrote:Ima li neko da organizuje kontrademonstracije? Da se konačno stane ukraj ovom teroru i državnom udaru od strane bandita i ološa iz SBB-a koje dovode sa svih strana da prave nerede u mom gradu?
Ima li pravih, rođenih sarajlija da se suprostave ovoj anarhiji i bezumlju ološa koja plaća i potpaljuje tornjak? Što ne idu pred toranj i ne upitaju kako je stekao to sve dok se godinama lizao sa SDA?
Dosta više rulje i anarhije i huliganstva po sarajevu, a i cijeloj državi!
- biske
#5258 Re: PROTESTI!!!
ExNihilo wrote:To drugo. Pustit ih neka se kolju.mirsek wrote:Zasto kontrademonstracije ? Jednostavno prosiriti proteste na toranj i to je to. Niko od njih na vlasti i oko nje nije bez oraha u dzepovima.agent_zero wrote:Ima li neko da organizuje kontrademonstracije? Da se konačno stane ukraj ovom teroru i državnom udaru od strane bandita i ološa iz SBB-a koje dovode sa svih strana da prave nerede u mom gradu?
Ima li pravih, rođenih sarajlija da se suprostave ovoj anarhiji i bezumlju ološa koja plaća i potpaljuje tornjak? Što ne idu pred toranj i ne upitaju kako je stekao to sve dok se godinama lizao sa SDA?
Dosta više rulje i anarhije i huliganstva po sarajevu, a i cijeloj državi!
Pitanje je ako se prosire demonstracije i na fahraona da li ce onda svi oni profiteri i tajkuni biti zajedno protiv naroda i tako ga jos jace suzbiti u prosvjedima, medijski manipulisati i fizicki slomiti ili treba sad pustiti fahru sa jedne i princa i prolaznika sa druge strane da se prepiru a narod neka trazi ispunjenje svojih zahtjeva koji po meni trebaju biti vise socijalno-ekonomske i antikoruptivne prirode nego da zadiru u ukidanje entiteta ili mijenjanje dejtona. Bar u ovom trenutku.
Nema sumnje da Fahro pokušava ovo hajdžekovat. Ali, problemi i vapaji protestanata/naroda su autentični. Pustiti Fahru da ubacuje smutnju u politički sistem i zauzdava policiju, ali mu ne dozvoliti da se postavi kao mesija.
ovi što planiraju na kontrademonstracije nek ne idu na raju nego na toranj i to je to!
Last edited by biske on 11/02/2014 00:41, edited 1 time in total.
-
hellue
#5259 Re: PROTESTI!!!
Eticki to nije ok, ali pravno gledano moze imati platu koliku hoce jer drzava sa tim paketom nema neku upravljacku snagu, na zalostDrvosjeca iz Dejcica wrote:Dakle ima državnog vlasništva i po meni je licemjerno primati takvu platu u državi koja je najsiromašnija u Evropi. Problem je što režimski nastrojeni ne razliku moralno i amoralno a u ovom slučaju je amoralno primiti toliku platu kao i 99% političara u BiH.hellue wrote:Decko Bosnalijek nije javno preduzece nego dionicarsko drustvo ili ti manje vise privatna firma, Federacija imam 19% dionica ali nema upravljacku strukturu gore tako da moze imati platu koliku hoce ako mu je dionicari i uprava daju!!!Ako laže koza ne laže rog, izvoli.
- mirsek
#5260 Re: PROTESTI!!!
Nista se nama ne valja iza brda ako trazimo hitno smanjenje i restrikciju plata u javnom sektoru kao i sto prije usvajanje i provodjenje antikoroptivnih mjera.wolf07 wrote:Samo je jos i ova eksplozija na Skenderiji trebala, napisah par sljedecih redaka na drugoj temi ali nema razloga da to ne postavim i ovdje, tu svakako vise pripada i cisto da vidim sta ostali misle o tom scenariju. Dakle:
Na moju veliku zalost moram konstatovati da sve ovo skupa sa demonstracijama odvec lici na ono iz 1992.g. Digla se raja, folovi-golovi, Titine slike, bratstvo i jedinstvo, hajmo na Skupstinu, zauzmu je.... i onda Boga mole da im neko kaze da izadju! U medjuvremenu Srbi lagano odradjuju svoj dio posla i onda odjednom k'o grom iz vedra neba - rat! S tom razlikom sto to i nije bas bilo "grom iz vedra neba" za one koji su mislili svojom glavom. Da je potrajala jos koji dan ona ujdurma u Skupstini sa blesavim demonstrantima koji vise ni sami ne znaju sta hoce moglo nam se desiti da nam se za Predjednika drzave izabere sam od sebe Milutin Kukanjac!!!
Ocigledno je da dok mi trosimo vrijeme na zajebanciju tipa - ako nosi kravatu-smijenite ga! Mislite da ce nam neko nasilje sprijeciti EUFOR??? Pa njih ima taman toliko da su svi stali u kasarnu Butmir! Osim toga to su sve prekaljeni ratnici iz Austrije, Madjarske, Rumunije... iz ovog belaja moze se svasta desiti i bojim se da ovi zahtjevi za smjenama svega i svakoga (a bez da se vidi ko to dolazi umjesto njih) moze samo skrenuti paznju sa neceg puuuuuno krupnijeg sto nam se valja iza brda!
Ko drugacije tvrdi taj je je zlonamjeran i tacka
Samo ne treba podleci euforiji i zahtjevati trenutno neostvarive zelje o prijeratnoj BIH bez entiteta i kantona jer time slabimo momentum da ove nase krvopije tajkunsko politicarske jednom za svagda otresemo sa ledja napacenog naroda.
-
Nokian808
#5261 Re: PROTESTI!!!
OPET NAPADAJU DDOS NAPADIMA A I BIJU DEMONSTRANTE ( http://klix.com/view.php?pic=jfg7ko&s=8#.UvlF7_ldW31)
Nakon sve njihove prljave igre siguran sam da bez tkz. huligana ovaj protest NE BI uspio!
Hvala našoj djeci
Nakon sve njihove prljave igre siguran sam da bez tkz. huligana ovaj protest NE BI uspio!
Hvala našoj djeci
- Danguba
#5262 Re: PROTESTI!!!
spinel_ wrote:6april wrote:Sad sam ovom uljezu iz SBB-a kulturno poslao poruku preko fb da se distancira od toga da ONA predstavlja i pregovara sa vladom... Drugo, na vama je koji ce te sutra biti tamo da je sami upozorite da niko ali bas niko koje na bilo kakav nacin aktivan u ijednoj politickoj opciji NE MOZE I NE SMIJE pregovarati i predstavljati gradjane pred Vladom. Hvala!!
![]()
![]()
![]()
+1
kada bude olimpijada neka dodje da predstavlja priboj i sva sela oko njega...
- ilkbahar
#5263 Re: PROTESTI!!!
vodja protesta u sarajevu, n.a. svojevremeno radio na recepciji avaz twista. prije dvije godine pojavljuje se kao vodja antidejton grupe, i organizira razne peticije za jednistvenu bih isl. jos tada mi je bio sumnjiv.
napominjem na to da je svojevremeno pokret dosta odigrao veoma znacajnu ulogu na prodor SDP-a u vlast. Indikativno?
napominjem na to da je svojevremeno pokret dosta odigrao veoma znacajnu ulogu na prodor SDP-a u vlast. Indikativno?
- biske
#5264 Re: PROTESTI!!!
@hellue
a đe si bio/la kad je bilo najteže?
a đe si bio/la kad je bilo najteže?
- Drvosjeca iz Dejcica
#5265 Re: PROTESTI!!!
Problem je u dosljednosti. Da ne pominjem sada u ovaj stini sat kako je Bosnalijek prodat i kakve su se sve zakulisane igre igrale oko njega...i šta se još igra. Ali ako nastavim bojim se da će na kraju i za to ispasti krivi protestanti.hellue wrote: Eticki to nije ok, ali pravno gledano moze imati platu koliku hoce jer drzava sa tim paketom nema neku upravljacku snagu, na zalost
-
Nokian808
#5266 Re: PROTESTI!!!
OPET NAPADAJU DDOS NAPADIMA A I BIJU DEMONSTRANTE ( http://klix.com/view.php?pic=jfg7ko&s=8#.UvlF7_ldW31 )
Hvala našoj djeci
Hvala našoj djeci
- O'zone
- Globalni moderator
#5267 Re: PROTESTI!!!
Ono što mi je drago vidjeti i čuti da narod koji stoji na ulici zna šta hoće i drži se toga. Nedostaje lider i neko ko će to oblikovati ali jebi ga u nekoj spontanosti ne možeš odmah ni imati lidera.
Bitno bi bilo ustrajati u ovome a to se sad čini kao nemoguća misija. S jedne strane stoji državna represivna mašinerija a sa druge strane Hijackeri ovih protesta koji žele po svaku cijenu da prikriju svoju nespobnost uvlaćeći se narodu u pakaš i prikupljajući političke poene jeftinim izjavama tipa one Miloševićeve "Narod ne sme niko da bije".
Petak je bio buran dan poslužio je kao osvješćenje za sve i za političare i za one koje su se uljuljkali u vovu indolentnost i monotoniju koja nas okružuje. Štetovali jesmo ali ako se potrudimo možda izvučemo i neki hajr iz svega ovoga.
Bitno bi bilo ustrajati u ovome a to se sad čini kao nemoguća misija. S jedne strane stoji državna represivna mašinerija a sa druge strane Hijackeri ovih protesta koji žele po svaku cijenu da prikriju svoju nespobnost uvlaćeći se narodu u pakaš i prikupljajući političke poene jeftinim izjavama tipa one Miloševićeve "Narod ne sme niko da bije".
Petak je bio buran dan poslužio je kao osvješćenje za sve i za političare i za one koje su se uljuljkali u vovu indolentnost i monotoniju koja nas okružuje. Štetovali jesmo ali ako se potrudimo možda izvučemo i neki hajr iz svega ovoga.
- mirsek
#5268 Re: PROTESTI!!!
Prave se blesavi i fahra i SDA. Fahra kojem je 90% clanstva neostvareni kadar iz SDA.snaga_znanja wrote:Budimo malo precizniji. Fahro je produkt SDA. SDA koja ga je napravila i finansirala dok im se nije oteo sa lanca. A sad se prave blesavi...StupskaBitanga wrote:Fahro je produkt ovakvog društva i sistema a uzrok svemu su političari i sistem od 90ih
-
nedim73m
#5269 Re: PROTESTI!!!
Pored ovakvih naređenja policiji i babe mi mogle da pokažu svoju moć. Ako netko dođe malkice zajebaniji onda oni koji su palili nebi danas hodali.guber90 wrote:Ja ne znam sta je problem i ako su ovo izrezirani protesti, jer nije dobra rezije. Narod uvidio svoju moc, ako ti koji su ovo izrezirali dodju do vlasti i ne budu radili kako treba da li vi mislite da nece narod na ulice opet i podsjetiti ih na ovo? Ne mora sada narod da pali, dovoljno je da se 500 ljudi skupi i odma ce se bojati kako ce sve goriti. Narod je pokazao moc, ja vjerujem da jeste, odbijam vjerovati kako je ovo sve uzalud bilo, da li sam lud i naivan zbog toga sto sam mlad ne znam, ali to je moje misljenje.
Neznam tko pametan mže prizivati nekakvo proljeće. Promjena vlasti na silu nikome nije donijela dobroga. Dajte mi primjer neke države u skoroj istoriji. Možda je poslije arapskog proljeća bolje libijcima, egipčanima, sirijcima....
Kako raja nemogu da shvati da poslije sile dođu samo gori. Izbori pa mijenjajte one koji Vam nevaljaju, ne opet budete glasali za iste pa Vam netko drugi bude kriv.
-
hellue
#5270 Re: PROTESTI!!!
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Problem je u dosljednosti. Da ne pominjem sada u ovaj stini sat kako je Bosnalijek prodat i kakve su se sve zakulisane igre igrale oko njega...i šta se još igra. Ali ako nastavim bojim se da će na kraju i za to ispasti krivi protestanti.hellue wrote: Eticki to nije ok, ali pravno gledano moze imati platu koliku hoce jer drzava sa tim paketom nema neku upravljacku snagu, na zalost
To je druga tema, ja sam te samo ispravio da se ne radi o javnom preduzecu nego manje vise privatnom, za ostalo mozemo pricati ali to nije tema
- Kikibombona
#5271 Re: PROTESTI!!!
Jadna ova drzava i narod.SMRT-SDASBBSDP wrote:Mafija ima jak korijen i mrežu. Pitanje je da li će nekome letiti glava. Njima ne znači ništa žrtvovati pola Bosne. Pogledaj samo Zijada Turkovića.Kikibombona wrote:Nisam siguran da ovaj narod u ovom trenutku ima kapacitet razracunati se sa mafijom. Nece oni tako lako otici. Mogu malo ustuknuti, ali sigurno nece odustati. Tek sada slijedi spletkaranje i pokusaj razbijanja i deskreditacije protesta.
Cak i na ovom forumu ima dobar broj sluga mafije, kao i onih koji naivno/nesvjesno osudjuju demonstrante i na taj nacin rade u korist mafije.
Al dobro, neka se zakotrljalo. Ako se ne rijesi sad, rijesit ce se za 5, 10, 20 godina. Napravljen je veliki iskorak. Narod se probudio iz teske apatije.
Ljudi, ubijeni smo u pojam. Ako kod nas izadje 5 000 ljudi na ulice, to je kao da u Madridu izadje 1 000 000. Eto koliko smo sjebani u svakom pogledu.
Pa ona legendarna izjava rahmetli Alije Izetbegovića kad kaže da ne smije sebi praviti neprijatelja (aludirajući na suradnju sa kriminalcima i mafijom).
Etnicka i vjerska netrepeljivost. Tesko lijeciti.
Ludacka kosulja zvana Dejton. Tesko promijeniti.
Kriminalna i do srzi trula vlast. Tesko se suprostaviti.
Pred narodom je teska buducnost. Trebat ce puno vremena i truda da se izbori sa svim problemima. Samo da propadne sto manje generacija.
Sto se tice politicke mafije i njima naklonjenih organizovanih mafijaskih grupa, njihovih medija i njihovih sluga i sitnih igraca kojih ima i ovdje na forumu, koji su zaduzeni za spinovanje i sabotazu revolta gradjana... Tek su poceli sa svojim aktivnostima. Na sve su spremni.
Kao sto kazes, udarit ce nasilno i prljavo ako budu osjetili opasnost.
Ipak, ujedinjen narod je mnogo jaci. Samo, nismo mi jos uvijek dosli do nivoa kada cemo djelovati ujedinjeno i kada se radi sitnica necemo okretati jedni preko drugih. Proci ce jos godina da dodjemo do tog nivoa. Vazno da je proces otpoceo.
- Brkooo
#5272 Re: PROTESTI!!!
od pocetka pratim , i uvijek sam za proteste pa i nasilne
al losa organizacija i neke kontradikcije od vodstva me asociraju na ovo
kako samo pare i moc kvare ljude..............
al losa organizacija i neke kontradikcije od vodstva me asociraju na ovo
kako samo pare i moc kvare ljude..............
Last edited by Brkooo on 11/02/2014 00:49, edited 1 time in total.
- ilkbahar
#5273 Re: PROTESTI!!!
ilkbahar wrote:vodja protesta u sarajevu, n.a. svojevremeno radio na recepciji avaz twista. prije dvije godine pojavljuje se kao vodja antidejton grupe, i organizira razne peticije za jednistvenu bih isl. jos tada mi je bio sumnjiv.
-
hellue
#5274 Re: PROTESTI!!!
Nokian808 wrote:OPET NAPADAJU DDOS NAPADIMA A I BIJU DEMONSTRANTE ( http://klix.com/view.php?pic=jfg7ko&s=8#.UvlF7_ldW31 )
Hvala našoj djeci
Jos jedan
- insomnia78
#5275 Re: PROTESTI!!!
Al hiljade mudzahedinazak187 wrote:Na svu sreću za nekakav ozbiljniji sukob nemamo resursa ni mi ni oni.
Jarane, ti mudzahedini sto su oslobodili nek slobodno uzmu zicu i ograde
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk