PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Bodkin

#4826 Re: PROTESTI!!!

Post by Bodkin »

palermo wrote:
Bodkin wrote:
uu, vjeruj da ima rezervi ogromnih :D neko je pisao da je dovoljno da smanjimo administraciju za 1% sadasnjeg trosenja GDP-a, ustedili bi 350 miliona godisnje. nevjerovatno koliko love trosi administracija u drzavi. opstinski, kantonalni, federalni, drzavni. pa onda skupstine, kantonalna vijeca, opstinska vijeca, beneficije...

i to trebaju biti ekonomski zahtjevi. treba onda doci neko da preuzme socilajnu politiku. zastitu radnika. obrazovanje. sve je to u kurcu i sve se to moze popraviti. ne moraju davati ostavke. neka ostanu i ispunjavaju zahtjeve. jebo ostavku. doce drugi i pisaj ga
Haj nebitno ovo oko administracije, iako i dalje mislim da nije to toliko bitno, slažem se, prevashodno kao neka vsrta lakmus papira. Neko je na forumu napisao kao zahtjev, ukinuti funkciju savjetnika :thumbup: to je stvarno dobar zahtjev.

Al slažem se sa ovim, suština je treba ih natjerati da rade svoj posao....nebitno ko je tu. Ipak jedna primjedba na tvoj post, ne bi baš trebali da ispunjavaju zahtjeve.....jer zahtjeva ima jako čudnih. Vidi se i po ovom forumu. A dio generisanja krize je upravo došao što su se ispunjavali zahtjevi, te brocima te invalidima, te ovima , te onima...... A prava vlast ne ispunjava zahtjeve, ona radi svoj posao.

P.S
Iako ja i dalje mislim da je sve ovo vrćenje u krug bez rješenja temeljnog pitanja, a to je država. Odnosno konzensuz oko države Bosne i Hercegovine.
naravno, socijalna davanja su ogromna kategorija. skontaj koliko je tu petljanja bilo. kazem ti, kad bi istresao sad par tih nekih sektora i doveo u red, imao bi godisnje 1.5 milijardi viska u ustedama. garant! u sumnjive privatizacije necemo. to se nikad nece ni procesuirati. e to su ti zahtjevi sto fale. na njih sam mislio kad sam rekao da ih treba ispunjavati. kad bi bili smisleni i dobro sastavljeni. jer povecanje minimalne penzije je ok ali iz cega? od mmf-a? e ne ide to jebiga.

a kod nas svi u roku od sat skontaju da su pregovaraci clanovi SBB-a i niko da ih pljune i otjera odatle :-)
emigrazione

#4827 Re: PROTESTI!!!

Post by emigrazione »

Par transparenata protiv Fahre sutra, pa ako ne bude belaja i dobacivanja znaci on nema nista s ovim
kakavdanakneiskustvu

#4828 Re: PROTESTI!!!

Post by kakavdanakneiskustvu »

u zenici privedena cura koja je dijalila ecstasy tablete u petak huliganima koji su razbijali zgradu kantona i napadali i ubijali policajce
Breathless

#4829 Re: PROTESTI!!!

Post by Breathless »

jalijas74 wrote:Znači od 3 pregovarača danas su nam na pregovorima bilo dvoje iz SBB..

dodas jos i ovo http://www.sutra.ba/novost/101889/Zastu ... stracijama

Ovo svakako ne mozemo dozvoliti te trebaju nam politicke boje nikako.
Takve treba na najljubazniji nacin zamoliti da se udalje, mozda cak napisati proglas koji bi osudio lesinarsko uplitanje i uzeo im pravo da govore u ime hiljada ponizenih. Pod hitno organizovati plenume i insistirati samo na nestranackim ljuduima, s tim da treba uviejk racunati na mogucnost da ce oni potkupiti i nestranacke ljude da okrenu vodu na njihov mlin, pa zato traziti nacine da se to sprijeci.
Janjicar

#4830 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Ebo me svako ako Princ od Dzamahirije ili ti Fahro nenadjebivi ne pobijedi na izborima

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... vne-mafije
Dozer

#4831 Re: PROTESTI!!!

Post by Dozer »

SBB je ovime pokazao da je - odron. Na ovakav nacin, bukvalno hinjski, pokusati preuzeti klasicne gradjanske proteste, moze samo neko bez previse mozga.
Uostalom, SBB je, po meni, samo produzena ruka SDA, pa nek' prica ko sta hoce.

Sve ovo treba rastjerati i dati DF-u da formira novu vlast. Ako nista drugo, oni u svom programu i statutu imaju otvorene mogucnosti nestranackih funkcionera. A i nisu se izofirali do sada. Pa sta bude...
Breathless

#4832 Re: PROTESTI!!!

Post by Breathless »

Nna FTV-u lesinari iz sindikata!
hhaarree

#4833 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

@havatar, obriso si poruku prije nego sam mogo procitat

i sta na kraju bi, suma sumarum fahro brat inicijator jel :mrgreen:
emmir1

#4834 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

jalijas74 wrote:Znači od 3 pregovarača danas su nam na pregovorima bilo dvoje iz SBB..

Ne znam.

Evo vi ste ovdje sa dužim stažom , možda se i međusobno znate.

Ako se možete organizovati da vas skupa 10-20 ode na proteste i da se umješate u pregovore i da otkačimo ove iz stranke.

Ja sam svaki dan bio i ovo ne vodi nikuda.

Prvo što je jako puno nepismenih ljudi koji ne poznaju dobro situaciju , ruku na srce najviše je takvih.

ima vas dosta ovdje , malo se iskordinišite pa skupite se dole

Masom se vrlo lako može da manipuliše
L u c i f e r

#4835 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

Panzer_Daddy wrote:
L u c i f e r wrote: nek vam je sretno
rušite nasilno državu ako mislite da možete
ja ne želim da učestvujem u tome
upravo suprotno
bio bih jedan od onih koji bi je branili
i dobro došli u građanski rat
Mokri snovi balijskoga udbasa....
nema potrebe za uvredama :)

to je realna opasnost nasilnog pristupa rješavanju problema
SMRT-SDASBBSDP

#4836 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

Janjicar wrote:Ebo me svako ako Princ od Dzamahirije ili ti Fahro nenadjebivi ne pobijedi na izborima

Ogavno je kako kupi političke poene i pokušava uvući insajdere.
Breathless

#4837 Re: PROTESTI!!!

Post by Breathless »

SRCE DA TI PUKNE KAD COVJEK CUJE OVE RADNICKE PRICE! ODRASLI LJUDI PLACU KAO MALA DJECA JER NEMAJU STA DA JEDU!
L u c i f e r

#4838 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Apsolutno, svi moraju izaći na izbore, ali svi od 18 do 118!!!
eto vidiš da se u nečemu sto posto slažemo :)
denimb

#4839 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

Breathless wrote:Nna FTV-u lesinari iz sindikata!
Prenesi sta pricaju svega ti.
JohnnyS

#4840 Re: PROTESTI!!!

Post by JohnnyS »

Možda sam budala, ali ja ne bih tražio ostavke federalnih ministara. Niti da oni odu. Njihov odlazak najviše odgovara njima samima, doveli su državu u tri lijepe pi*ke materine, zadužili su nam praunučad, federacija je devastirane infrastrukture, a perspektiva ne da je nikakva nego je i gora od toga. Pa njima je ostavka spas. Treba ih stavit u Big brother kuću ili da ih se kamerama prati 24 sata, da se to prenosi na jednom kanalu kabelskih operatera i da rade za minimalac dok se bar malo ne oporavi država... Čuj ostavke, pa da odu uživati u pustim milijunima koje su pokrali.

P.S. kakvi plenumi, kakve promjene društvenog sustava o kojim neki pričaju (ne mislim na ukidanje kantona nego na ukidanje izborne demokracije i kapitalističkog sustava), to samo ruši kredibilitet protesta u očima prosječnog građanina.
Janjicar

#4841 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

emmir1 wrote:

Ne znam.

Evo vi ste ovdje sa dužim stažom , možda se i međusobno znate.

Ako se možete organizovati da vas skupa 10-20 ode na proteste i da se umješate u pregovore i da otkačimo ove iz stranke.

Ja sam svaki dan bio i ovo ne vodi nikuda.

Prvo što je jako puno nepismenih ljudi koji ne poznaju dobro situaciju , ruku na srce najviše je takvih.

ima vas dosta ovdje , malo se iskordinišite pa skupite se dole

Masom se vrlo lako može da manipuliše
Bravo (Y)

Na 200 strana se nije niko sjetio da se dogovorite i odete dole da razgovarate i vidite u cemu je problem... Eto forum intelektualci imate plenum pa predlozite
saibaba

#4842 Re: PROTESTI!!!

Post by saibaba »

Izetbegovic bi morao dati nesto vise narodu od suplje o nekakvim buducim turskim kreditima i napada na fahru... Ipak su oni bili na vlasti dvadeset godina i ovo je stanje najvise njihova krivica...

Morao bi prozvati imenom i prezimenom funkcionere iz svoje stranke koji su kriminalno radili, iskljuciti ih iz stranke i zatraziti javno njihovo procesuiranje...

Isto tako bi morao pobrojati bar deset privatizacija velikih firmi u federaciji i zatraziti da se imovina vrati drzavi a odgovorni i kupci i prodavci procesuiraju ...

To bi morao uraditi naravno ukoliko nije u tim talovima ... Ova prica koju sada palamudi nije dovoljna previse smo se naslusali ovakvih supljih...

Ovo naravn dobrim djelom vazi i za SDP ...
Last edited by saibaba on 10/02/2014 20:31, edited 1 time in total.
denimb

#4843 Re: PROTESTI!!!

Post by denimb »

kakavdanakneiskustvu wrote:u zenici privedena cura koja je dijalila ecstasy tablete u petak huliganima koji su razbijali zgradu kantona i napadali i ubijali policajce

:-)
Arteta

#4844 Re: PROTESTI!!!

Post by Arteta »

Janjicar wrote:Ebo me svako ako Princ od Dzamahirije ili ti Fahro nenadjebivi ne pobijedi na izborima

Nevjerovatno kako retard koristi situaciju. :-x
mushkile chibira

#4845 Re: PROTESTI!!!

Post by mushkile chibira »

:run:
Last edited by mushkile chibira on 08/01/2015 12:22, edited 1 time in total.
art vandeley

#4846 Re: PROTESTI!!!

Post by art vandeley »

Image

dedo koji je jucer plakao za svojim unukom ...koje li slucajnosti :roll:
Janjicar

#4847 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

SMRT-SDASBBSDP wrote:

Ogavno je kako kupi političke poene i pokušava uvući insajdere.
Jbg to mu uspijeva. Ne znam koliko je SBB imao ukupno glasova na proslim izborima? To mu je sve donio avaz.
kokakolas

#4848 Re: PROTESTI!!!

Post by kokakolas »

saibaba wrote:Izetbegovic bi morao dati nesto vise narodu od suplje o nekakvim buducim turskim kreditima i napada na fahru... Ipak su oni bili na vlasti dvadeset godina i ovo je stanje najvise njihova krivica...

Morao bi prozvati imenom i prezimenom funkcionere iz svoje stranke koji su kriminalno radili, iskljuciti ih iz stranke i zatraziti javno njihovo procesuiranje...

Isto tako bi morao pobrojati bar deset privatizacija velikih firmi u federaciji i zatraziti da se imovina vrati drzavi a odgovorni i kupci i prodavci procesuiraju ...

To bi morao uraditi naravno ukoliko nije u tim talovima ... Ova prica koju sada palamudi nije dovoljna previse smo se naslusali ovakvih supljih...
Pročitao sam tvoj post ali da te svejedno upitam... To pričamo o Bakiru Izetbegoviću? :-)
SMRT-SDASBBSDP

#4849 Re: PROTESTI!!!

Post by SMRT-SDASBBSDP »

JohnnyS wrote:Možda sam budala, ali ja ne bih tražio ostavke federalnih ministara. Niti da oni odu. Njihov odlazak najviše odgovara njima samima, doveli su državu u tri lijepe pi*ke materine, zadužili su nam praunučad, federacija je devastirane infrastrukture, a perspektiva ne da je nikakva nego je i gora od toga. Pa njima je ostavka spas. Treba ih stavit u Big brother kuću ili da ih se kamerama prati 24 sata, da se to prenosi na jednom kanalu kabelskih operatera i da rade za minimalac dok se bar malo ne oporavi država... Čuj ostavke, pa da odu uživati u pustim milijunima koje su pokrali.

P.S. kakvi plenumi, kakve promjene društvenog sustava o kojim neki pričaju (ne mislim na ukidanje kantona nego na ukidanje izborne demokracije i kapitalističkog sustava), to samo ruši kredibilitet protesta u očima prosječnog građanina.
Ma njih treba u tvorza, kakva ostavka, direkt da ih marica pokupi.
Dozer

#4850 Re: PROTESTI!!!

Post by Dozer »

Na 200 strana se nije niko sjetio da se dogovorite i odete dole da razgovarate i vidite u cemu je problem... Eto forum intelektualci imate plenum pa predlozite
Bilo je protesta i ranije. I bilo nas je koji smo se tada okupili u pravo na taj nacin, ne poznajuci se medjusobno, i sve se pokrenulo. A kako je zavrsilo? Na identican nacin kako ce sada zavrsiti i ovo - politicari su ubacili koske na isti nacin kako to rade i sada, uvalili demonstrantima hipoteku politicke pozadine, i kraj. Doduse, tada nije bilo ni pribliznog nasilja ovom sada (steta, vjerovatno je trebalo), ali... znamo koliko je ljudi tada izlazilo na proteste...
Post Reply