PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

saale

#4326 Re: PROTESTI!!!

Post by saale »

madFlava wrote:
saale wrote:Meni samo nije jasno gdje ovi ljudi zive il je sve pobudalilo, bosnjaci ruse drzavu za koju su nekada dali zivote, kad kazem drzavu mislim na institucije drzave, u ratu je opstala,, koliku smo stetu sebi napravili nismo ni svijesni
:lol:
Care, imas izbore za devet mj, glasaj za ljude koji nikad nisu bili na vlasti, ali treba paliti zgrade,,,kako ljudi nekontaju da u ovako uredjenoj drzavi, prije svega federaciji ni svi stracnjaci i geniji nemogu uciniti nista jer je na prvom mjestu nacionalno, kad se ustav i sistem promijeni promjeni tek tada mozemo ocekivati promjene,
PS da bi mjenjao ustav i sistem F BiH moras imati saglasnost hrvata.
L u c i f e r

#4327 Re: PROTESTI!!!

Post by L u c i f e r »

Woole Triwunovich wrote:Image

:mrgreen:
sve receno! :D
Dr. Kuca

#4328 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

Janjicar wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Krajina ima deset dana za nestranačkog mandata.

DF, DNZ i Laburisti Fikreta Abdića su večeras rekli da će podržati takvog kandidata.
Odkud da DF uopste ima u Skupstini?
Cuj fikret abdic :shock: :shock: o maj gad.
Nokian808

#4329 Re: PROTESTI!!!

Post by Nokian808 »

Ali ljudi sta sad ako se ZARA ne otvori:)
Propascemo :run:
colt

#4330 Re: PROTESTI!!!

Post by colt »

Da se zapitamo, koliko ima istine u ovome

http://www.saff.ba/bih/1019-aldin-siran ... o-po-tuzli
Alfons Kauders

#4331 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

colt wrote:Da se zapitamo, koliko ima istine u ovome

dokument je autentican, samo fali jedna stranica

a par stvari koje im je rekao sam ili vidio svojim ocima na teveu ili cuo od jako pouzdanih ljudi... cini mi se da sve pokusava svaliti na belog... i na vlasnika giproma... kako bilo sad je manje vise sigurno da su sbb, boss i jos neke frakcije i nevladine organizacije u tuzli bile iza protesta - ostaje da vidimo da li su organizovali i paljevinu
Dr. Kuca

#4332 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

http://www.saff.ba/bih/1020-treba-srusi ... -onu-vlast

Ima nekog smisla, u sredini malo pretjerano, al je bilo agentura 100%.

Sto? Pa Bakkir posten. Ko god nadje sta je na njegovom imenu on ce poklonit, treba se organizovat kakva nagradna igra. :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#4333 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:

a par stvari koje im je rekao sam ili vidio svojim ocima na teveu ili cuo od jako pouzdanih ljudi... cini mi se da sve pokusava svaliti na belog... i na vlasnika giproma... kako bilo sad je manje vise sigurno da su sbb, boss i jos neke frakcije i nevladine organizacije u tuzli bile iza protesta - ostaje da vidimo da li su organizovali i paljevinu
Mi to ne znamo, da li autentičan i ako nije da li fali jedna stranica. Nemojte spinovati.
udar

#4334 Re: PROTESTI!!!

Post by udar »

Jeste li primjetili da od petka političari ne nose kravate!!??

Pažljivo gledajte kad se pojavljuju na televiziji, - nitko od njih nije u kravati.
Kako se samo znaju maskirati i prilagoditi situaciji, - glume male obične ljude.
Last edited by udar on 10/02/2014 08:28, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#4335 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Nokian808 wrote:Ali ljudi sta sad ako se ZARA ne otvori:)
Propascemo :run:
bake je nafakali

da je u pitanju Mango sve sarajevske udavace od 25 do 40 bi se organizovale da mu se najebu majke... ni sjevernokorejska murija ih ne bi zaustavila
strong69

#4336 Re: PROTESTI!!!

Post by strong69 »

Frajer sve na Belog svalio. :D
Alfons Kauders

#4337 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:

Mi to ne znamo, da li autentičan i ako nije da li fali jedna stranica. Nemojte spinovati.
vi to mozda ne znate ali ja znam :wink: mala je tuzla sefe
colt

#4338 Re: PROTESTI!!!

Post by colt »

Alfons Kauders wrote:

Ovo je djelo neke moćnije obavještajne službe koji su naši pijuni samo započeli i sproveli. Zasto nije bilo u RS, zašto nije bilo kod Hrvata.Treba da se zapitamo !!!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4339 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

trzalica wrote:Ispadose Krajisnici najvece picke, kao i u proslom ratu kada je brat na brata "isao".
Jebao ih Lipovaca, kada im on moze ultimatume postavljati. Odron!
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» trzalica
Creasy

#4340 Re: PROTESTI!!!

Post by Creasy »

Max022 wrote:

Od 9:18 do 17:00 a od 17:00 je preCednik.
Od 27:18 do 32:40.
Od 40:34 do 45:45.
Od 47:58 do 57:57.

"...da vidimo ko ima putera na prstima." :lol:
shalla

#4341 Re: PROTESTI!!!

Post by shalla »

Ja sam i dalje skeptičan po pitanju nekih vele promjena/poboljšanja jer ne mislim da je toliko problem u imenima koliko u programima tj. načelima rada i funkcionisanja samih stranki koje oni predstavljaju...
Zeljković, Lipovača i ostala bagra su samo XY umjesto kojih će sutra doći YZ, volio bih da griješim, zaista bih...
Kemal Malovčić

#4342 Re: PROTESTI!!!

Post by Kemal Malovčić »

Ima nešto u svima nama što teži da bude saveznik vatre.
Alfons Kauders

#4343 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

strong69 wrote:

Frajer sve na Belog svalio. :D
siguran sam da mu beli nece nimalo zamjerit i da ce imati razumijevanja... :D ne bi mu bio u kozi, bolje mu je da ga nisu ni pustali iz pritvora :lol: al sasvim je moguce da su oni naslovi o polomljenim nogama bili iz buducnosti :lol:

beli nije toliko zanimljiv u cijeloj prici koliko su neka druga imena... prije svega sabovic i salihovic :wink:

cudo nije na sabovica pokusao svalit, ipak covjek ima gradjevinsku firmu... :D a valja raspisat tender za obnovu zgrade :D
Drvosjeca iz Dejcica

#4344 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

shalla wrote:Ja sam i dalje skeptičan po pitanju nekih vele promjena/poboljšanja jer ne mislim da je toliko problem u imenima koliko u programima tj. načelima rada i funkcionisanja samih stranki koje oni predstavljaju...
Zeljković, Lipovača i ostala bagra su samo XY umjesto kojih će sutra doći YZ, volio bih da griješim, zaista bih...
Ako budu ispoštovali one zahtjeve, smanjenje palta, ukidanje povlastica...itd. onda sigurno neće biti sjaši Murta da uzjaše Kurta.
Dr. Kuca

#4345 Re: PROTESTI!!!

Post by Dr. Kuca »

Haj sto emina ganic kad je spomenu, nego gledam vecina ovih protestanata il je na ganicu il je zavrsila ganica :lol:
elcaliente

#4346 Re: PROTESTI!!!

Post by elcaliente »

colt wrote:
Alfons Kauders wrote:

Ovo je djelo neke moćnije obavještajne službe koji su naši pijuni samo započeli i sproveli. Zasto nije bilo u RS, zašto nije bilo kod Hrvata.Treba da se zapitamo !!!
Pa sto b ise Hrvati bunili oni vecim dijelom zive u BiH kao bubreg u loju. A srbi bi jeli kornenje samo da su im njihovi nacionalni simboli na svakom zidu. Bosnjacima je najgore, hebu ih sa svih strana a najvise njihovi politicari.

Eno onaj interviju sa Bakirom ti dovoljno govori da je on totalno izgubio smisao za realnost i da mu je samo njegov profit vazan.
Alfons Kauders

#4347 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

colt wrote:
Alfons Kauders wrote:

zato jer mi ipak zivimo u demokratskom drustvu :D i zato jer je prosjecnom tuzlaku vaznije hoce li imati posla nego ko ce mu braniti vitalne nacionalne interese :D

nista obavjestajne sluzbe, meni se cini da je ovo bila spontana pizdarija na kojoj su neke politicke opcije pokusale profitirati... i sad se vjerovatno maaaaalcice kaju radi toga... i trebaju, jer ovo vise nije zajebancija i bice zanimljiva pravna kvalifikacija djela...
saale

#4348 Re: PROTESTI!!!

Post by saale »

KLJUC SVEGA HTJEO TO NEKO PRIHVATITI ILI NE,

Razlozi za demonstracije su opravdani, ali zahtjevi demonstranata su jalovi. Ništa se ovdje neće promijeniti dok se ne promijeni sistem, dok se ne ukinu kantoni i entiteti. Nikakve nove vlade po kantonima ne mogu odblokirati činjenicu da Republika Srpska strateški blokira napredak i ruši bh. državu. Postoji pravni mehanizam da se država Bosna i Hercegovina vrati na prethodno pravno stanje, sa dva nivoa vlasti, državni i općinski. Propast Aneksa sedam i presude za genocid otvaraju mogućnost rušenja dejtonskog poretka, kao glavnog generatora krize. Stoga bi demonstracije trebalo organizirati ili pred OHR-om ili pred Američkom ambasadom, jer su to faktori koji su nametnuli, i koji održavaju, kriminalni dejtonski poredak.
madner

#4349 Re: PROTESTI!!!

Post by madner »

Zivio Bake, legenda FTV-a. :D
Kemal Malovčić

#4350 Re: PROTESTI!!!

Post by Kemal Malovčić »

Image
Post Reply