PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Butmiran

#3951 Re: PROTESTI!!!

Post by Butmiran »

Janjicar wrote:
Butmiran wrote:Još uvijek smo mi preosjetljivi na ovakav tip zajebancije, mislim da bi trebali prestati sa tim. :)
Neka nek pisu baN ;) Svi su ko fol suze puštali kada je zapaljena zgrada predsjednistva jer ih je posjecala na rat a tek sad se vidi koliko ih je briga za tim ;)
Eh upravo to. :thumbup:
snaga_znanja

#3952 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

Ljudi i HB proglasava nezavisnost! Cim TV stanicu naprave! :lol:

Jebem vas blesave... :lol:
duminjo

#3953 Re: PROTESTI!!!

Post by duminjo »

Janjicar wrote:Duminjo to su sve rezimski mediji, ne dobiju platu ako ne pisu kako im se kaze.

Pa jedan obicni klix je u dva dana promijenio pricu s jedne strane na drugu. Zalosno ali istinito. Al Jazeera Balkans je ipak koliko-toliko pokazala objektivnost.
Cudimo se zasto novinari od FTV-a,BHT-a dobiju po nosu kada su protesti.
Ja sam siguran da klix nije i siguran sam da ih ima jos koji nisu ali na zalost to je manjina.
Bitni su ovi veci koji daju siroj masi laznu sliku.
Pazi ovo, doso buraz veceras kod mene i nista ja ne pricam, sutim al on poceo ovako "joj sta rade huligani po gradu, jesil gledo?"
Onda se ja upalim i fino mu kazem sta sam sve vidio svojim ocima a ne na TV.u buraz se postidi, zacrveni ko paprika i usuti. Vise nismo pricali o protestima.

Znaci, ljudi koji uglavnom rade i nemaju bas vremena pored zene, djeteta i svega da se bolje upoznaju sa situacijom i koji nisu nikad nesto plaho znali o politici imaju sliku onakvu kakvu im politicari i mediji salju. Takvih je puno i mislim da to nije mali problem.

Odoh gledat Mirzu, lahka vam noc
x_lecter

#3954 Re: PROTESTI!!!

Post by x_lecter »

Janjicar wrote:
Dozer wrote:JOS JEDNOM, NIJE ZGOREG PONOVITI - SUTRA STA GOD DA BUDE, NE TREBA UNISTAVATI NASU IMOVINU!!
AKO NESTO VEC TREBA UNISTITI i UKINUTI, ONDA SU TO POLITICKE STRANKE I NJIHOVE NAKARADNE POLITIKE KOJE SU NAKON 20 GODINA ZAJEDNICKE VLADAVINE I IDIOTIZMA DOVELE DO DANASNJEG STANJA.
TE STRANKE SU: SDA 1 i 2, HDZ 1 i 2, SDP, SDS, SNSD, SBiH, RzB, itd.
SVIM CLANOVIMA OVIH STRANAKA KOJI SU IKADA BILI NA NACELNICKIM, SAVJETNICKIM I MINISTARSKIM POZICIJAMA, TRAJNO ZABRANITI BAVLJENJE POLITIKOM I RAD U BILO KOJOJ DRZAVNOJ INSTITUCIJI BILO KOJEG NIVOA!

Kada se ovo uradi, mozemo poceti pricati o pocetku napretka za sve nas u BiH.
Samo srezat budzetsku administraciju i svi oni ce izgubiti podrsku naroda ;)
Njih drzi ogromna administracija koje su oni uhljebili u toku svoje vladavine i koja ce glasati za njih bez obzira na sve
tolike ljude zaposlili i sad da ih otpuste... pa da bude milion i po nezaposlenih??
It_is_a_Leclerc

#3955 Re: PROTESTI!!!

Post by It_is_a_Leclerc »

dezurni_ucenik wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Hamdija Lipovača pristaje povući se sa mjesta premijera, ali ne i sa mjesta ministra mup-a.
Tvrdi da nema hrabrosti da sutra, kad se huligani spremaju da pale i ruše, nema čovjeka koji izdaje naredbe.
Zar nije pravilo ako premijer kantona da ostavku da pada i vlada a zajedno i sa vladom sva kantonalna ministarstva ?Tako da Lipovacha ne moze ostati na mjestu ministra mup
Njegova smjena je na Ustavnom sudu, tako da ni ova ostavka nije kraj priče.

Ako je i bude uopće.
radostan dan

#3956 Re: PROTESTI!!!

Post by radostan dan »

koja ironija, da medina komentariše piruetu izvedenu u čast otcjepljenja...
Alfons Kauders

#3957 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

O'zone wrote:
Dozer wrote:JOS JEDNOM, NIJE ZGOREG PONOVITI - SUTRA STA GOD DA BUDE, NE TREBA UNISTAVATI NASU IMOVINU!!
AKO NESTO VEC TREBA UNISTITI i UKINUTI, ONDA SU TO POLITICKE STRANKE I NJIHOVE NAKARADNE POLITIKE KOJE SU NAKON 20 GODINA ZAJEDNICKE VLADAVINE I IDIOTIZMA DOVELE DO DANASNJEG STANJA.
SVIM CLANOVIMA OVIH STRANAKA KOJI SU IKADA BILI NA NACELNICKIM, SAVJETNICKIM I MINISTARSKIM POZICIJAMA, TRAJNO ZABRANITI BAVLJENJE POLITIKOM I RAD U BILO KOJOJ DRZAVNOJ INSTITUCIJI BILO KOJEG NIVOA!

NITI VRŠITI BILO KOJU VRSTU ATAKA NA POLICIJU.
ne znam sefe, ja volim zene u uniformama... a valja nekako potrosit ove slobodne dane sto propadose radi nedostatka snijega na jaho, ovaj bjelasnici... ne zimujem u inostranstvu... :D
StupskaBitanga

#3958 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

što Nikšić ne sastanči u ove sitne sate pa folklor bude potpun
imaju raadio HB
Hiran

#3959 Re: PROTESTI!!!

Post by Hiran »

StupskaBitanga wrote:
gnjev wrote:Jaran mog starog iz Zenice kupio 100 kila brasna :mrgreen:
otvara pekaru?
:lol:

...Ili da baca specijalcima u oči :lol:
hhaarree

#3960 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Ipak je konfekcioni magnat odlucio biti postojan pred nasrtajima huliganskih rusitelja i vec najavio sljedecu kolekciju

Image
emmir1

#3961 Re: PROTESTI!!!

Post by emmir1 »

ovo je puska za suavac[/quote]
Ovo je uopsteno nas problem, mislimo da znamo vise nego sto zapravo znamo, umjesto da pitamo sta je ono sto nose, mi kazemo eno sacmaricu imao :D. Onda dodje neko kao ti sa jednostavnim i vrlo logicnim objasnjenjem :D.[/quote]

Ne,ne...

To su puške za suzavce.

Ne bih da se raspravljam , znam šta sam vidio.

imali su sačmare na leđima a napred na pojasevima na prsima sa lijeve strane po jedno 10-tak metaka.
Stajao sam na metar od tog specijalca.

Evo im onaj dečko što je policajac pa ćemo njega da pitamo
Nero Histrion

#3962 Re: PROTESTI!!!

Post by Nero Histrion »

hhaarree wrote:eno proglasise, ode nam bolja polovina :( nikad vise takvog entiteta necemo imat :(
Ma sta ba proglasise? :shock:
Ripicipi

#3963 Re: PROTESTI!!!

Post by Ripicipi »

Butmiran wrote:Još uvijek smo mi preosjetljivi na ovakav tip zajebancije, mislim da bi trebali prestati sa tim. :)
Vjerovatno mladje generacije na koje nikad nije pucao snapjer sa Zlatista, pa im je to vid nove "zajebancije".
snaga_znanja

#3964 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

Nero Histrion wrote:
hhaarree wrote:eno proglasise, ode nam bolja polovina :( nikad vise takvog entiteta necemo imat :(
GLEDAJ PTPC!
MOSALJOZE

#3965 Re: PROTESTI!!!

Post by MOSALJOZE »

Nero Histrion wrote:
Ma pusti zaebancije
dormeo

#3966 Re: PROTESTI!!!

Post by dormeo »

KONSTITUTIVNE VOJVODE REPUBLIKE SRPSKE

Image
Image
Image
Dozer

#3967 Re: PROTESTI!!!

Post by Dozer »

Tacno, o'zone.

NIPOSTO NE NAPADATI POLICIJU!

A ako policija napadne prva, onda...jebi ga... Jebat im mater jer brane kriminalce i lopove umjesto gradjana koji ih placaju.
Alfons Kauders

#3968 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

StupskaBitanga wrote:što Nikšić ne sastanči u ove sitne sate pa folklor bude potpun
imaju raadio HB
to svakako moraju priopciti putem krugovala... jer jos uvijek nisu spremili kartu... navodno prva verzija unistena u pozaru... na habe forumu mobilizirane sve snage kako bi nacrtali novu
last mohicans

#3969 Re: PROTESTI!!!

Post by last mohicans »

hhaarree wrote:Ipak je konfekcioni magnat odlucio biti postojan pred nasrtajima huliganskih rusitelja i vec najavio sljedecu kolekciju

Image
:lol: :lol: :lol: :lol:
Dobra,dobra.Ispade nam Zara najveći problem po Bakirbegu
hhaarree

#3970 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

emmir1 wrote:
Ne,ne...

To su puške za suzavce.

Ne bih da se raspravljam , znam šta sam vidio.

imali su sačmare na leđima a napred na pojasevima na prsima sa lijeve strane po jedno 10-tak metaka.
Stajao sam na metar od tog specijalca.

Evo im onaj dečko što je policajac pa ćemo njega da pitamo
da ti slucajno nisi gledo indianu jonesa ili igro call of dutya pa ti se pomijesalo

za ove ostale zezam se ba, sta vam je. Fkt ne date da se zajebavamo malo u sitne sate
Last edited by hhaarree on 10/02/2014 00:11, edited 1 time in total.
cules82

#3971 Re: PROTESTI!!!

Post by cules82 »

ova sjednica USK ce haman da potraje cijelu noc
aewi

#3972 Re: PROTESTI!!!

Post by aewi »

Image
:sad: :run:
O'zone
Globalni moderator

#3973 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Alfons Kauders wrote:
O'zone wrote:

NITI VRŠITI BILO KOJU VRSTU ATAKA NA POLICIJU.
ne znam sefe, ja volim zene u uniformama... a valja nekako potrosit ove slobodne dane sto propadose radi nedostatka snijega na jaho, ovaj bjelasnici... ne zimujem u inostranstvu... :D
Ne zajebaji :mrgreen:
Bodkin

#3974 Re: PROTESTI!!!

Post by Bodkin »

jebo vas patak, proglasice ratno stanje zbog vas ba
snaga_znanja

#3975 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

cules82 wrote:ova sjednica USK ce haman da potraje cijelu noc
Jel ima kakav livestream?
Post Reply