PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

VjecitiStudent

#3876 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

It_is_a_Leclerc wrote:Hamdija Lipovača u zgradi Skupštine. Pregovara se s njim.

U zgradi je i Hamdija Abdić - Tigar. Ne znam koji je on kurac.
Bodyguard
duminjo

#3877 Re: PROTESTI!!!

Post by duminjo »

Politicari previse prostora dobivaju u medijima. Svaka jebena emisija i svaki dnevnik neko od politicara gost i redovno u tom gostovanju isti blate, LAZU I sve svaljuju na protestante. Koliko je ljudi npr jucer culo da je na protestima nadjena droga? pa svi koji su gledali TV, a nisam siguran da nas je i pola culo demant i skontalo kako politicari lazu i PREKO MEDIJA sire i manje zainteresovanu javnost okrecu protiv demonstranata, predstavljajuci ih skoro sve kao huligane, lopove i narkomane. Npr. veceras sam se bas razocaro u tzv i samoproglasenu najobjektivniju TV1 koji su citav dnevnik posvetili huliganima, steti, politicarima i njihovim izjavama a 1% su pricali o danasnjim MIRNIM protestima.
Politicari iskoristavaju sedmu silu protiv demonstranata i previse im se prostora daje.
Mediji u emisije dovode samo politicare i zamislite sad kako bi bilo da narednih nekoliko dana, u medijima, ne cujemo ni jednog politicara, a da u te emisije dovedu isto ovoliko ljudi sa protesta koliko je bilo i politicara, da cujemo i njihovu stranu da i oni/mi kazemo sta imamo i danima to ponavljamo bez mogucnosti da nas politicari demantuju. Kakva li bi se onda slika stvorila u javnosti :izet:
MEDIJI PRESTANITE NAS BOMBARDOVATI PLASTICNIM FACAMA POLITICARA I NJIHOVIM LAZIMA. ZNAMO UNAPRIJED UVIJEK STA CE GOVORITI. Umjesto politicara, vratita nam pticu trkacicu :bih:

Posebno sam razocaran javnim servisima, TV1 i TVSA.
Na kraju krajeva, koji ce nam kurac i BHT1 i FTV. Nisam ekspert ali mislim da je i to rasipanje para, neka mi neko objasni da nije ako grijesim.
madner

#3878 Re: PROTESTI!!!

Post by madner »

Jeftino sljemovi i panciri. Xxl xxxl i xxxxl.
StupskaBitanga

#3879 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

kao da je došao Ricky Martin :lol: :lol: :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#3880 Re: PROTESTI!!!

Post by Chmoljo »

Nisrin wrote:

Ovo NIJE TRANZIT! Pa nije tranzit "autoput"!

DOSTA VAS JE SA SIRENJEM PANIKE, HUSKANJEM I LAZIMA!

Nadam se da ce vas administracija sankcionisati, a ove gluposti pobrisati! Ova izjava komesara iz USK-a se izvukla iz konteksta, odmah da znate...
pa mor'o bih prvo sebe... :D jer sam prvi počeo :stidljiv:
Chmoljo wrote:
_mufljuz_ wrote:
Chmoljo wrote:EKSKLUZIVNO, SLIKA AUTOBUSA KOJI SU KRENULI ZA BANJA LUKU :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

http://www.preetindersodhi.com/wp-conte ... anbus4.jpg
puno je kume :lol:
ja rek'o Edhemu da se ne vješa, a on opet. ko da nije dovoljno što se jednom zbližio sa banderom. valja biti priseban za diverzantske akcije, a ne ovako... :roll:

ovo je sve bez namjere da pravim cirkus, nemojmo paničiti da će se neke stvari odigrati preko noći. ili u dva-tri dana :)
pročitajte i disklejmer sitnim slovima... ;)

sve je počelo od stupidne izjave čovjeka koji bi trebao biti ODGOVORAN za sigurnost. trebao...
Mister Yes

#3881 Re: PROTESTI!!!

Post by Mister Yes »

ultima_palabra wrote:Policijski komesari siju paniku, profesori doktori pričaju bapske priče... pusti strah za stečene pozicije :)
Obilježje anarhije. Kada ništa nije sveto. Kada bi sada svi šehidi ustali iz mezarja i rekli ovo što akademik kaže i oni bi bili okarakterisani kao izdajice. Bilo bi "vidiš kako su se iskvarili" :roll:

Esad Duraković je nedavno imao tešku operaciju raka. Čovjek vjerovatno neće još dugo živjeti i nema nikakve pozicije za koju bi ga bilo strah da izgubi. NIko u svijetu ne spori njegovu stručnost i ne smatra da je do pozicije došao stranačkim putem. Sramota u šta ste se pretvorili. Fuj.
Alfons Kauders

#3882 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

tok pregovora

"Vidis Hamdija, hos ti dat tu ostavku?"

"Ne znam"

"A znas da su neki dan nasli Santica"

"Znam, dajem ostavku"
hhaarree

#3883 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Eki lipovaca doso, dje su mi kokice

bgt vi koji gledate prenos sjednice izvjestavajte nas
guber90

#3884 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

duminjo wrote:Politicari previse prostora dobivaju u medijima. Svaka jebena emisija i svaki dnevnik neko od politicara gost i redovno u tom gostovanju isti blate, LAZU I sve svaljuju na protestante. Koliko je ljudi npr jucer culo da je na protestima nadjena droga? pa svi koji su gledali TV, a nisam siguran da nas je i pola culo demant i skontalo kako politicari lazu i PREKO MEDIJA sire i manje zainteresovanu javnost okrecu protiv demonstranata, predstavljajuci ih skoro sve kao huligane, lopove i narkomane. Npr. veceras sam se bas razocaro u tzv i samoproglasenu najobjektivniju TV1 koji su citav dnevnik posvetili huliganima, steti, politicarima i njihovim izjavama a 1% su pricali o danasnjim MIRNIM protestima.
Politicari iskoristavaju sedmu silu protiv demonstranata i previse im se prostora daje.
Mediji u emisije dovode samo politicare i zamislite sad kako bi bilo da narednih nekoliko dana, u medijima, ne cujemo ni jednog politicara, a da u te emisije dovedu isto ovoliko ljudi sa protesta koliko je bilo i politicara, da cujemo i njihovu stranu da i oni/mi kazemo sta imamo i danima to ponavljamo bez mogucnosti da nas politicari demantuju. Kakva li bi se onda slika stvorila u javnosti :izet:
MEDIJI PRESTANITE NAS BOMBARDOVATI PLASTICNIM FACAMA POLITICARA I NJIHOVIM LAZIMA. ZNAMO UNAPRIJED UVIJEK STA CE GOVORITI. Umjesto politicara, vratita nam pticu trkacicu :bih:

Posebno sam razocaran javnim servisima, TV1 i TVSA.
Na kraju krajeva, koji ce nam kurac i BHT1 i FTV. Nisam ekspert ali mislim da je i to rasipanje para, neka mi neko objasni da nije ako grijesim.
Ja sam zahvalan sto je gamad dobila toliko prostora u medijima, iako sam znao da su lazovi, nisam nikada vjerovao da su ovoliki, pa izadje na TV i isprica mi bajku u koju djeca od 5 godina ne bi povjerovala i smatra da je to normalno.
snaga_znanja

#3885 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

Eno ljudi opet ide ona poruka na PTPC... :shock:
zambaklija

#3886 Re: PROTESTI!!!

Post by zambaklija »

je li ko ovo čuo:policija PCa postavila kontrolne punktove na granicama šumske i nose duge cijevi?
StupskaBitanga

#3887 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Nek neko zove onu što gleda u kašike jer se i dalje ne zna oko nastave u KS :lol: :lol:
Kikibombona

#3888 Re: PROTESTI!!!

Post by Kikibombona »

Zafrkan igrac ovaj Lipovaca, cini mi se slicnog karaktera kao Dodik. Spreman i na ekstremne poteze samo da bi ostao na vlasti. :-)
snaga_znanja

#3889 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

zambaklija wrote:je li ko ovo čuo:policija PCa postavila kontrolne punktove na granicama šumske i nose duge cijevi?
U 00:01 proglasavaju nezavisnost. Gledaj PTPC!
x_lecter

#3890 Re: PROTESTI!!!

Post by x_lecter »

Nazif Gljiva već piše nove pjesme :D
klaki

#3891 Re: PROTESTI!!!

Post by klaki »

zambaklija wrote:je li ko ovo čuo:policija PCa postavila kontrolne punktove na granicama šumske i nose duge cijevi?
Jesmo i ismijali smo se tome 5 stranice prije

Kasnis na troll voz :lol:
StupskaBitanga

#3892 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

snaga_znanja wrote:Eno ljudi opet ide ona poruka na PTPC... :shock:
nemoj nas zezati jer krola nema
O'zone
Globalni moderator

#3893 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Ko je ono govorio za duge cijevi? Vjerovatno je mislio na ovo (drugi policajac sa lijeve strane)

Image
Janjicar

#3894 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Duminjo to su sve rezimski mediji, ne dobiju platu ako ne pisu kako im se kaze.

Pa jedan obicni klix je u dva dana promijenio pricu s jedne strane na drugu. Zalosno ali istinito. Al Jazeera Balkans je ipak koliko-toliko pokazala objektivnost.
Cudimo se zasto novinari od FTV-a,BHT-a dobiju po nosu kada su protesti.
matematicar_teski

#3895 Re: PROTESTI!!!

Post by matematicar_teski »

O'zone wrote:Ko je ono govorio za duge cijevi? Vjerovatno je mislio na ovo (drugi policajac sa lijeve strane)

Image
ovo je puska za suavac
snaga_znanja

#3896 Re: PROTESTI!!!

Post by snaga_znanja »

StupskaBitanga wrote:
nemoj nas zezati jer krola nema
Moras malo duze gledati. Ne ide stalno.. svakih par minuta!
charrrmed

#3897 Re: PROTESTI!!!

Post by charrrmed »

leškarenje wrote:
Ma ne seri,zbog tebe gledam ovo umjetnicko klizanje :D i nidje nista.
:lol:
fatamorgana

#3898 Re: PROTESTI!!!

Post by fatamorgana »

x_lecter wrote:Nazif Gljiva već piše nove pjesme :D
Ma šta pjesme, turbo rok operu! :lol:
Alfons Kauders

#3899 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

leškarenje wrote:
Ma ne seri,zbog tebe gledam ovo umjetnicko klizanje :D i nidje nista.
:D
Drvosjeca iz Dejcica

#3900 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

leškarenje wrote:
snaga_znanja wrote:Sta je ovo na PTPC-u

"Iz pouzdanih izvora saznjemo da ce Milorad Dodik u 00:01 veceras obratiti se narodu RS-a i proglasiti nezavisnost!" :shock:
Klizanje :D
Ti provjeravao? :lol: :lol: :lol:
Post Reply