PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Creasy

#3176 Re: PROTESTI!!!

Post by Creasy »

arshavin wrote:
Creasy wrote:E šta smo dočekali, da nam klošar od 45kg s krevetom drži govor sa megafonom ispred zgrade Tužilaštva KS i to pred kamerama... :D
Steta sto ga nisu izudarali.
Tu je Nike suskavac,obrijana glava,osusio se ko suha sljiva i glumi nekog heroja.Skida se a nigdje masnice. :run:

Pa izofiraše ga bezveze. :lol:
Nije on ni htio skinuti majicu, nego ovi navalili, skini, pa skini, kontali ono sve crno... lik se skinu, a nigdje ni ogrebotine na njemu. A prije toga priča pred kamerama, tukli ga ko vola u kupusu, uništili ga... :D
Oligarh

#3177 Re: Odg: PROTESTI!!!

Post by Oligarh »

Dr. Kuca wrote:
Oligarh wrote:Korač je dobro i odlično povezao paljevine i sankilote u francuskoj revoluciji. Kako je samo u dvije recenice precizno secirao spinove kojima se sve sa stvarnih razloga nemira prebacilo na paljevine. Mnogi, pa tako i ovi na forumu, jednostavno ne vide sumu od drveca. Pitanje je ZAŠTO se sve desilo! Uspjeli su salonci i budžetlije da razbiju samu suštinu što je sve gorilo. Ali nadam se ne zadugo

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

A zasta se ti boris? Ti ne zelis da sise budzetsku sisu mjesto ovih?
Ja se borim sam za sebe, što mi država ozbiljno otežava. Plaćam najviše u Evropi obaveze na platu,plaćam opštini i kantonu preko 1000 km godišnje kao taksu na firmu, plaćam taksu za odvod otpadnih voda (iako imam kancelariju, a ne fabriku, plaćam kantonalnim i državnim trgovinskim komorama oko 500 km takse godišnje (nemam pojma zašto), plaćam pdv na ispostavljenu, a ne naplaćenu fakturu, plaćam.... (ne mogu više, umorio sam se!) Proklet sam time da imam vlastiti biznis. Sad ti skontaj za šta bi se ja mogao boriti.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
IDontCare

#3178 Re: PROTESTI!!!

Post by IDontCare »

Creasy wrote:E šta smo dočekali, da nam klošar od 45kg s krevetom drži govor sa megafonom ispred zgrade Tužilaštva KS i to pred kamerama... :D

Sta smo docekali od ovih politicara? Da idemo roviti po minskim poljima da prezivimo.. ?

nego haj stari povuci jedan :gunjastajl: bice ti lakse :mrgreen:
omega369

#3179 Re: PROTESTI!!!

Post by omega369 »

KO je branio BiH? Komsic???? Bio u komandi na trgu, liniju je vjerovatno jednom u zivotu vidio. nedovoljno za 4-5 milja plate a borci koji su za razliku od njega bili po linijama ne mogu naci posao, truhnu po biroima. ma sikter ba :!:

ministrima plata 2,5 - 3000 i kapak, ko hoce, hoce, ko nece nek ide 'privatno' zaradjivati vise. pocistiti ostatak administracije i vrlo jednostavo, ostaje 1/3 milijarde u budzetu minimum
_mufljuz_

#3180 Re: PROTESTI!!!

Post by _mufljuz_ »

komsic je politicki promaseni slucaj - politicki glupan.... bolje ti je jarane se skini sa scene i to malo kredibiliteta sacuvaj....
caffeinefreak

#3181 Re: PROTESTI!!!

Post by caffeinefreak »

Picajzla wrote:@Creasy

Jesi li prasinar ili specijalac ?

Treba malo po drotovima nek' vide kako je platu zaraditi, a ne iza coska pa cvaja, pa cener, pa opet cvaja, pa malo na kaficu, pa malo u nocnu na spavanje...
Jeli moderatori nadgledaju ove huliganske postove..

pa zbog ovakvih se desilo ono sto se desilo
staradis

#3182 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

Popusti Banja Luku kretenu nacionalisticki, nemoj paliti ljude
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3183 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

Evo Bakir kuka sto ce mu Zara otkazati ugovor za trzni centar. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E pa jebem mu mater narode, stvarno..i vi se zalazete za ovakve likove.

Ja prosto vjerovati ne mogu.
greenman

#3184 Re: PROTESTI!!!

Post by greenman »

Bošnjaci treba da izaberu kralja i proglase kraljevinu, to oni najviše žele. Srbe i Hrvate ko jebe, ako hoće nek žive u Kraljevini Bosni ako neće nemoraju.
O'zone
Globalni moderator

#3185 Re: PROTESTI!!!

Post by O'zone »

Evo Bake kaže da neće otvoriti SCC zbog ovoga 1. Marta

JEBITE SE RUŠITELJI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
VjecitiStudent

#3186 Re: PROTESTI!!!

Post by VjecitiStudent »

Bakir zabrinut da Zara neće doći u SCC

Ima li kraja????
Logovan

#3187 Re: PROTESTI!!!

Post by Logovan »

sanjin_1 wrote: Ali šta ćete uraditi kada NAROD zaista izađe na ulice? gdje se mislite kriti ili smatrate da su fantomke dovoljna zaštita za paljevinu i uništavanje MOJE imovine?
Ama PRESTANIMO se već jednom dijeliti. Pa fakat niste normalni sa ovakvim podjelama. Psujemo političarima što su nam podijelili državu na par nekakvih dijelova a mi to isto radimo. Fuj, fuj, fuj.
Last edited by Logovan on 09/02/2014 20:22, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3188 Re: PROTESTI!!!

Post by Truba »

izmetbegović kao da se iz kome budi

pa vake je priče kljujić pričao 1996

halo bahire prošo brzi voz nije 1996. sjebali ste zemlju ba halo

ovaj je iz kome ustao danas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bodkin

#3189 Re: PROTESTI!!!

Post by Bodkin »

jooooj bakire pa koje ovce su njemu glasove davale majku mu jebem :-) sad seres o realnom sektoru i platama u administraciji. kaze vandredni izbori jer je narod nezadovoljan vlascu. pa bila ti je stranka u vlasti od 91 do 2011. i svako malo prebaci lopticu na dodika. i on je doveo 200 miliona maraka, a ne kaze da je 20 milijardi iznio. FUJ. FUUJ, JEBO ME SVAK STO GLEDAM OVO SMECE

i evo aida kraljicu mu kaze ali vi ste bili vlast 20 godina :izet:
crni_DZo

#3190 Re: PROTESTI!!!

Post by crni_DZo »

caffeinefreak wrote:

Treba malo po drotovima nek' vide kako je platu zaraditi, a ne iza coska pa cvaja, pa cener, pa opet cvaja, pa malo na kaficu, pa malo u nocnu na spavanje...

Vala nije slago nista, ovo je radni dan jednog prosjecnog policajca, ubaci malo kladionicu i eto ti.
staradis

#3191 Re: PROTESTI!!!

Post by staradis »

Popusti Banja Luku kretenu nacionalisticki, nemoj paliti ljude
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#3192 Re: PROTESTI!!!

Post by -LIBERO- »

VjecitiStudent wrote:Bakir zabrinut da Zara neće doći u SCC

Ima li kraja????
Mas ne trebamo se mi narod okrenuti jedan protiv drugih, da bi jedni branili ovakve likove i tajkune.

Picka jedna jadna.
charrrmed

#3193 Re: PROTESTI!!!

Post by charrrmed »

-LIBERO- wrote:Evo Bakir kuka sto ce mu Zara otkazati ugovor za trzni centar. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Valjda mu je zao zbog radnih mjesta koja ce biti izgubljena :D
ljuspica

#3194 Re: PROTESTI!!!

Post by ljuspica »

Joj slusam ovog Bakira, ne mogu da vjerujem koji egoista! Zeljku KOmsicu svaka cast!
azurna_obala

#3195 Re: PROTESTI!!!

Post by azurna_obala »

-LIBERO- wrote:Evo Bakir kuka sto ce mu Zara otkazati ugovor za trzni centar. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ma on je pretrčavo pistu...
StupskaBitanga

#3196 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Bakire večeras si gotov

Sent from my iPhone using Tapatalk
Creasy

#3197 Re: PROTESTI!!!

Post by Creasy »

emmir1 wrote:
infernoslims wrote:
omega369 wrote: :thumbup:
BRAVO. apsolutno te podrzavam. bagru treba proganjati, ne dati im mira. kad ga nemam ja prvi kao neko ko je citav rat truhnuo po linijama, ratistima i nikad nista od drzave nije dobio, a skolovan sam i sposoban, nek nemaju ni oni

Mislim da je vrijeme da ljudi sa ulice osnuju stranku i da izadjemo na naredne izbore. ako pobjedimo u federaciji mozemo sami promijeniti ustav, ukinuti kantone, smanjiti ostalu administraciju za pola, smanjiti plate ministara, ukinuti im benificije, itd..

ova nakaradna drzava tjera obicnog radnika kojeg maltretira privatnik da se sam bori a nju zaboli za sve :twisted:
Bitno je izaci na ulice, a ne sjediti kod kuce ili po kafama ko ovi ovdje na forumu.

Moj je san da imam platu toliku da mogu sebi kupit šta hocu da pojedem i popijem, da nešto i staroj dam od te plate... Nije mi san svaki dan gledati to, kako me svi ismijavaju na ovoj planeti...

Pola ljudi sa foruma su OVCE OVCE OVCE i neka se stide toga, neka se sakriju mišiju rupu. To su isti oni koji bi odma poljubili Njemačku ili Skandinaviju kad bi se moralo tijelom braniti komad svoje zemlje.

Ovo je moja zemlja volim je više od ičega. Ovo je zemlja za koju mi je porodica cijela dala život. Ovo je zemlja za koju bi i ja dao svoj život. Ali zemlja, zemlja Bosna i Hercegovina, a ne jebena podjeljena BiH sa nacionalnim interesima, političarima klošarima koji liče na džeparoše.
Ovo je moja zemlja... svojim smo parama izgradili sve što je do sad zapaljeno, svojim ćemo parama opet napraviti.

Ja sam svaki dan na protestima .

Danas sam bio.

Nakon protesta pred Mup-om sam napustio protest , znači oko 14-30.

Danas se protestovalo da se puste huligani koji su pljačkali i palili.
Ja ne protestujem zbog toga.

Ja sam za to da se oni kazne .

Ja kao građanin sam protiv ove lopovske vlade ,ali ne da u gradu bude stanje haosa i nesigurnosti.

Ja imam dvoje male djece i osjećam strah i nesigurnost za njih.

Danas sam bio i bilo je jako pismenih ljudi s kojima se moglo da priča , oko pola 1 pojavilo se 20-30 klošara , huligana koji su preuzeli glavnu riječ sa nekom galamom i izlizanim frazama .
Stavili su fantomke na glave , marame i dosta ljudi je napustilo proteste.

Ako ne možemo mi odmah odstraniti te huligane onda ne treba da protestujemo jer im time dajemo šansu da ostvare svoje planove.

Razočaran sam .
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Ovakve građane podržava svaki policajac u KS. I ako nam neko sa ovakvim stavom kaže da skinemo šljem i spustimo štit, mi ćemo to i uraditi. Ali onaj šljam sa kapuljačama i fantomkama od nas može samo pendrek dobiti...
:bih:
IDontCare

#3198 Re: PROTESTI!!!

Post by IDontCare »

greenman wrote:Bošnjaci treba da izaberu kralja i proglase kraljevinu, to oni najviše žele. Srbe i Hrvate ko jebe, ako hoće nek žive u Kraljevini Bosni ako neće nemoraju.
Ti i dodo pod ruku i jedan drugom !
Alfons Kauders

#3199 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

jest se bakir otvorioooo :D
Picajzla
Location: U svijetu nepravde - http://i62.klix.com/ri6jht.png

#3200 Re: PROTESTI!!!

Post by Picajzla »

caffeinefreak wrote:

Sta sam slagao. Sad ce oni po starom, cim protesti zavrse, uzimati od raje za kaficu.
Ko im je kriv sto nisu stali uz narod, vec primali batine.
Post Reply