PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

hhaarree

#2926 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Dr. Kuca wrote:Sandzak Bosna u nastajanju.

100% bilo presretanja.
Haj jos jednom ponovi nismo te skontali prvi put, jel sandzak bosna ili sta si reko? nisam cuo od kamiona

kad ponovis prikaci i kakav dokaz o presretanju, ili ako ti je mrsko odoh ja bacit grah pa cu javit raji jel fakat to bilo
kemalba

#2927 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

Gledam maloprije na TVSA roditelje zatvorene djece. Razumijem ih da svako voli svoje dijete, ali što ste ih puštali u paljevinu, razvaljivanje imovine, kako ste ih to odgojili? I opet šačica propaliteta kidnapuje demonstracije, sad glavni cilj demonstracija da se piromani puste na slobodu.

Ovo mi sve više liči na Divlji zapad.
zlajapravaraja

#2928 Re: PROTESTI!!!

Post by zlajapravaraja »

Dr. Kuca wrote:Sandzak Bosna u nastajanju.

100% bilo presretanja.
Sta cemo s ono RS sto tu drzavu dijeli na 2 dijela?
StupskaBitanga

#2929 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

julisiz es grant wrote:
StupskaBitanga wrote:Neće na dobro

Sent from my iPhone using Tapatalk
Je li?
Prije dva dana se likovalo, a sada dolazi iz guzice u glavu?
Ja ne likujem ali ovo je i odraz da i političarima odgovara kreiranja haosa samo sto ovaj haos ne znaju kontrolirat

Alfons Kauders

#2930 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

dobojlija81 wrote:http://www.saff.ba/.../1019-aldin-siranovic-priznaje-ko

Jel čitao ko ovo,znam da je saff ne napadajte :D
a ja kad kazem da je i BPS bio u igri, alfons budala

zapravo nije bps vec beli... koji bas i nije stranacki cojk, al nejse

i lik priznaje da je organizvao proteste da se on i zena uvale na budzet

krasno
Jedaj

#2931 Re: PROTESTI!!!

Post by Jedaj »

Poruka iz Bihaca !
" Apel za pomoć iz Bihaća!!!
Kao čestit građanin koji svaki dan na miran način prati proteste i posmatra sve, molim vas da na bilo koji način podržite Bihać kao što i mi podržavamo ostale gradove u BiH, situacija je takva da trenutna vlast u USK na sve moguće načine i na one najpodmuklije što mogu biti rade na tome da uguše proteste, podmićuju medije da šalju pogrešnu sliku o dešavanjima, ubacuju svoje ljude u proteste da odvraćaju i rasipaju protest, slikaju demonstrante,privode ih, molimo vas da bar transparentima date nam podršku da istrajemo u ovom .... HVALA !!!"
Styling

#2932 Re: PROTESTI!!!

Post by Styling »

palermo wrote:
Rubbie wrote:jao luksuza imat tene na nogama, eto na proteste mogu samo oni poderanih gaca :D

treba poslati jasnu poruku ovima iz RS-a da nas ne interesuju, da s.e ne mjesaju i da ne talasaju svoj entitet.. njima je dobro i nek se poklope, nervira me svaki clanak kad vidim facu dodika.. znaci mediji treba da blokiraju sve sto dolazi iz RS-a.. oni mogu samo da sjebu sve ovo i da usmjere na pogresan tok cijelu situaciju, da ispolitiziraju proteste sto i jeste cilj i njima ali i ovim nasim...
:thumbup: i zaprijetiti im da ćemo se otcijepiti od njih
Možda bismo se i trebalo otcijepiti pa neka se jad i kokuzluk RS-a natovari Srbiji na vrat. Vjerujem da će ih u Srbiji dočekati raširenih ruku. :lol:
kemalba

#2933 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

Genije wrote:
Demonstranti provociraju policiju prema kojoj je bačen molotovljev koktel, na raskrsnici ulica Alipašina i Titova.
http://www.klix.ba/vijesti/bih/gradjani ... /140209030
Ovi nisu normalni ako je istina.
ljutiajvar

#2934 Re: PROTESTI!!!

Post by ljutiajvar »

Protesti su gotovi, idite kuci ....

Opet su nas elite zajebale, malo Dodik, malo pokoja budala sa ljiljanima i uzvikivanje republike BiH, sve to na rezimskim medijima.
Za 3 dana ce biti cisti etnicki protesti.

Svaka im cast.
34sf4drgu67d25

#2935 Re: PROTESTI!!!

Post by 34sf4drgu67d25 »

Reis against the machine
Samo da vam efendija nesto kaze, al ovaj put ko fol ozbiljno.

Sve je ovo draga braco i sestre golema pizdarija i nemojte da vas emocije nose. Hladne glave se traze na ovakav vakat, stoga vas moli efendija da ne padate na gluposti s fejsbuka, isto kao sto ne bi padali na gluposti s TV-a. Ne vjerujte ni pricama o demonstrantima mucenim u muriji isto kao sto niste vjerovali ni u one gluposti o 12 kila spida. Ne vjerujte nikome, ni meni. Ne prenosite neprovjerene informacije - sami se raspitajte, sami se informisite, sami odlucujte (uostalom kriticko razmisljanje vas je i dovelo na ovu grupu, zar ne?) Ne sirite huskacke dezinformacije iz bilo cije kuhinje. Gledam svoj FB i ne mogu da vjerujem sta sve ljudi puse, mada to i objasnjava zasto smo dogurali do ovoga.

Ovo je socijalni bunt, zato ne dajte da se pretvara u price o preuredjenju drzave koje nemaju prolaza - tako im cinite najvecu uslugu ikad. Ima i za to vremena, drugi put. Ne slusajte pozive na linc, na nasilje, ne budite zivi stit za adolescente koji su tu samo da ispucaju frustracije i koji diskredituju zahtjeve ljudi koji su fakat u govnima. I oni im cine uslugu, svakim kamenom, svakom povredom, svakim razbijenim staklom.

Ne budite naivni, belaj je vec napravljen, poruka je poslana, usrali su se - ostaje da se vidi moze li se nesto pozitivno izvuci iz svega na kraju dana. Ja mislim da moze, samo treba igrati pametno i saburli. Ako budete vjerovali u bajke, ako budete sve htjeli preko noci, imajte na umu da ce svi opravdani zahtjevi biti odjebani radi tih bajki - svako ko u njih vjeruje cini im jos jednu veliku uslugu.

Ako bas hocete da im se nahebete svega i svacega i spremate se da idete na ulicu - imajte samo ovo na umu:

RUSITE VLAST - NE RUSITE DRZAVU
sanjin_1

#2936 Re: PROTESTI!!!

Post by sanjin_1 »

StupskaBitanga wrote:
julisiz es grant wrote:
StupskaBitanga wrote:Neće na dobro

Je li?
Prije dva dana se likovalo, a sada dolazi iz guzice u glavu?
Ja ne likujem ali ovo je i odraz da i političarima odgovara kreiranja haosa samo sto ovaj haos ne znaju kontrolirat

Kako sad odjedanput "političarima odgovara kreiranja haosa" ? A spontani "narodni bunt" ? :shock:
nOrMaLaC

#2937 Re: PROTESTI!!!

Post by nOrMaLaC »

8-)
Genije wrote:
Demonstranti provociraju policiju prema kojoj je bačen molotovljev koktel, na raskrsnici ulica Alipašina i Titova.
And here it starts again....
hhaarree

#2938 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Fakat hajmo se odcjepit, da se kao udaljimo od nestabilne diktature zvane RS :D

A sad ozb, evo javljaju da se vecina raje razisla samo ostali malobrojni klosari koji izmedju ustalog bacaju koktele prema policiji, nema vise ni novinara
iPod

#2939 Re: PROTESTI!!!

Post by iPod »

Genije wrote:
Klix.ba

Image

nakon minut-dva

Image

Kako god nijedno ni drugo ne valja. TVSA opet se ukljucila i kazu da je situacija ok, i da su protesti mirni bez incidenata.
Last edited by iPod on 09/02/2014 19:03, edited 2 times in total.
julisiz es grant

#2940 Re: PROTESTI!!!

Post by julisiz es grant »

Genije wrote:
Belaj počinje za 3, 2, 1...
klaki

#2941 Re: PROTESTI!!!

Post by klaki »

Genije wrote:

Ja tu vatru ne vidim
Edin H.

#2942 Re: PROTESTI!!!

Post by Edin H. »

Ukoniti i prefarbati drugu kantu sa lijeve stane :oops:

Image
zlajapravaraja

#2943 Re: PROTESTI!!!

Post by zlajapravaraja »

Jedaj wrote:Poruka iz Bihaca !
" Apel za pomoć iz Bihaća!!!
Kao čestit građanin koji svaki dan na miran način prati proteste i posmatra sve, molim vas da na bilo koji način podržite Bihać kao što i mi podržavamo ostale gradove u BiH, situacija je takva da trenutna vlast u USK na sve moguće načine i na one najpodmuklije što mogu biti rade na tome da uguše proteste, podmićuju medije da šalju pogrešnu sliku o dešavanjima, ubacuju svoje ljude u proteste da odvraćaju i rasipaju protest, slikaju demonstrante,privode ih, molimo vas da bar transparentima date nam podršku da istrajemo u ovom .... HVALA !!!"
Zasto se nasi dobri Biscani i Krajisnici sutra jednostavno ne upute u glavni grad? Onda ti lokalni smradovi nece imati koga maltretirati, a ipak ce vas cuti :bih:
kemalba

#2944 Re: PROTESTI!!!

Post by kemalba »

hhaarree wrote:Fakat hajmo se odcjepit, da se kao udaljimo od nestabilne diktature zvane RS :D

A sad ozb, evo javljaju da se vecina raje razisla samo ostali malobrojni klosari koji izmedju ustalog bacaju koktele prema policiji, nema vise ni novinara
I kad ih pohapse, sutra će biti demonstracije da ih puste.
Mister Yes

#2945 Re: PROTESTI!!!

Post by Mister Yes »

biske wrote:Crveno-zeleni luzeri,

Bujrum na kontrademonstracije!!! :izet:
NIsam ni crveni ni zeleni ali ako budu kontrademonstracije dolazim zasigurno :bih:
zlajapravaraja

#2946 Re: PROTESTI!!!

Post by zlajapravaraja »

klaki wrote:
Genije wrote:

Ja tu vatru ne vidim

Moglo bi se malo i ispred pojedinih medijskih i portalskih sjedista protestvovati. Nekako mi se nimalo ne svidja uloga medija u svemu ovome :zoka:
hhaarree

#2947 Re: PROTESTI!!!

Post by hhaarree »

Znam da ne smijem komentarisat rad administracije ali dacu sebi za pravo da apelujem na čmoksa i da ga zamolim da pogleda 2-3 kloca koja po temi spamaju gluposti i podjebavaju, izmedju ostalog sanjin-jedna-picka. Hvala unaprijed na razumijevanju
Reglan

#2948 Re: PROTESTI!!!

Post by Reglan »

Zasto policija ne pendreci ove huligane?
infernoslims

#2949 Re: PROTESTI!!!

Post by infernoslims »

Protesti se dijele na:

1. One koji su izasli na ulice, rekli da ovako više ne ide i da je svima pun... 20 godina prokletog života. (da, i oni koji su palili, takođe.)
2. Političare, (sve, od općinskih do državnih), njihovu djecu, porodicu i forume mladih svih tih ebenih stranki.
3. Idiote, maloumnike i ponovo ove iznad (koji imaju tastaturu u rukama i sjede iza računara, ili skupih touch mobitela i pišu "kako maloljetnici pale gradove" )

Evo da pitam ove ovdje, što stalno negoduju sve što se spomene u vezi protesta i promjena. Jel vama dobro? Imateli koliko vam treba (novca, hrane, odjeće, odmora) ideteli svake godine na more i skijanje? Pretpostavljam da vam je dobro i da ste ove godine bili u Austriji na skijanju a ljetovali u Turskoj...
Kako reče sinoć neki lik na nekoj televiziji... ljudi kad vide na Tv-u "mirne proteste" samo prebace kanal, jer je vec postalo previse monotono za gledati ljude koji sjede po ulicama... a sad zamislite kako su na to gledali političari... isto kao i mi na pse lutalice.

Molim da mi svi najglasniji koji su protiv protesta odgovore na ovo moje gore pitanje i da uzmu u razmatranje da sam napisao kako i jeste ovo za "mirne proteste" ako nije tako ja cu prvi odstupiti i necu nista reci vise.
klaki

#2950 Re: PROTESTI!!!

Post by klaki »

zlajapravaraja wrote: Moglo bi se malo i ispred pojedinih medijskih i portalskih sjedista protestvovati. Nekako mi se nimalo ne svidja uloga medija u svemu ovome :zoka:
Ma no comment, ne zna ko više zavadja i ko je ludji.

nadam se da je ovo laz za koktel i da ce se svi otic kucama...
Post Reply