PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

dječak sa šibicama

#2351 Re: PROTESTI!!!

Post by dječak sa šibicama »

U Sani zapalilo vikendicu nekakvog ministra u Federalnoj Vladi
biske

#2352 Re: PROTESTI!!!

Post by biske »

agnostic_front wrote:
Chmoljo wrote:PUSTITE VISOKU POLITIKU, IZNESIMO JASNE ZAHTJEVE KOJI SU ISPUNJIVI OD KANTONALNE VLADE.

sve ostalo će rasplinuti efekte prošlih dana.
Ovo je najbitnije, nikakva ujedinjenja, bratstva i jedinstva, pioniri, partizani, samo po džepu političara, kantonalnih!!!
I FEDERALNIH! :oops:
StupskaBitanga

#2353 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Gori vikendica Halimica u Sanskom Mostu. On je federalni minustar

Sent from my iPhone using Tapatalk
guber90

#2354 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Zapaljena vikendica sanjin halimovica, ministar razvoja, poduzetništva i obrta.

Na FTV sada prenesena info, koliko su oni pouzdani znamo.
Janjicar

#2355 Re: PROTESTI!!!

Post by Janjicar »

Chmoljo wrote:
guber90 wrote:
Janjicar wrote: To je zato sto policija ne shvata ozbiljno ove prijetnje.

Zivimo u drzavi u kojoj svako u zalihi ima makar jedan pistolj a i na crno trzistu nije tesko nabaviti, nedo Bog da nekom od ovih roditelja pukne film, nekom ko ionako boluje od PTSP-a pa cemo se kasnije pitat zasto ovo?
Ma nije mi jasno kako ne razumiju, ako imas cuku, a ne dijete, brata, sestru ili mater, bio bi spreman na sve i svasta da ih zastitis. Evo zamisli ti prvi da ti nekoga koga volis povrijede u sred pritvora, ne bitno, dijete, brata, majku ili oca ili nekog prijatelja, kako bi ti to podnio?
malo bi se trebalo ovdje stati na loptu. ako je neko od njih dobio pokoji šamar, to sigurno nije vrijedno tenzija koje se ovdje dižu. da sam ja u onim godinama ono radio, ne bi me trebala šamarati policija... moja stara bi probila kordon, izvela me iz zatvora i ona bi me natabala.

mnogo ljudi je ovo jedva dočekalo zbog neke odbojnosti prema policiji. to na protestima ne smije i ne treba biti tema.

Alfons je u pravu u jednoj stvari: ne smije se izgubiti fokus.

PUSTITE VISOKU POLITIKU, IZNESIMO JASNE ZAHTJEVE KOJI SU ISPUNJIVI OD KANTONALNE VLADE.

Upravo tako a i jedina stvar s kojom se i ja s alfonsom slazem.

Nije rjesavanje problema prosirenje administracije nego njeno smanjenje a takodje zahtjevi demonstranata kada su upuceni da se omladina zaposli niko ne govori o Javnom sektoru.
Govori se i o privatnom sektoru tj da drzava odnosno kantonalna vlada pomogne u zaposljavanju omladine u privatnom sektoru itd.

Svake demonstracije izgube smisao nakon par dana ukoliko nema neke licnosti koju narod podrzava i koja ce istupiti ispred svih njih, to ne smije biti ni anonimna osoba jer ce odmah krenuti sa pricom on je placenik itd slicno nesto sto se desilo s Aldinom.
Paranoid

#2356 Re: PROTESTI!!!

Post by Paranoid »

uzgajivac

#2357 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

StupskaBitanga wrote:Gori vikendica Halimica u Sanskom Mostu. On je federalni minustar

hvala ti, sad znamo ko je potpalio :D
Drvosjeca iz Dejcica

#2358 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

U Sanskom Mostu je zapaljena vikendica federalnog ministra razvoja i preduzetništva Sanjina Halimovića (SDA), koga su demonstranti najviše prozivali za kriminal.
Dozer

#2359 Re: PROTESTI!!!

Post by Dozer »

Ova suplja koju stalno slusamo odnpoliticara kako 'znaju' da je sve dirigovano odnekud, ili kako 'imaju indicije i informacije' ko stoji iza svega, a nikako ni jedan jedini da kaze ko su ti koji stoje iza svega, postaju pateticne i samo dokazuju da su politicari sada totalno izgubljeni. A izgubljeni su jer , u stvari, znaju da je ovo klasicno desavanje naroda i da nema politicke opcije iza svega ovoga.
I tu je sad prava panika. Ali,niz te panike se lako moze desiti da zapocnu pravi gradjanski rat, sve kako bi ostali na vlasti.

Narod ovo mora prepoznati odmah, i ne nasjedati na politicke pokusaje manipulacije i podmetanja.

Oni ocito ne shvataju da je internet danas mocan alat za uvezivanj, vrlo brzni jasan, a da se mase vrlo lako identifikuju jedna s drugom, bez obzira gdje se nalaze, ako imaju isti problem.
gnjev

#2360 Re: PROTESTI!!!

Post by gnjev »

StupskaBitanga wrote:Gori vikendica Halimica u Sanskom Mostu. On je federalni minustar

Sinoc. I navodno opljackano jos par kuca .
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... halimovica

``U gradu na Sani provalničke grupe su atmosferi kaosa izazavnog protestima toko noći opljačkale veći broj privatnih kuća.``
Last edited by gnjev on 09/02/2014 14:39, edited 1 time in total.
uzgajivac

#2361 Re: PROTESTI!!!

Post by uzgajivac »

gnjev wrote:

Sinoc. I navodno opljackano jos par kuca .
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... halimovica
Avaz prvi saznao :thumbup:
rekla-kazala

#2363 Re: PROTESTI!!!

Post by rekla-kazala »

Čuj zapale zgradu i sad trebaju biti pušteni. Gdje su bili roditelji da im kažu da to nije dobro raditi i da je to krivično djelo. Ako ih puste iz pritvora zbog pritiska demonstranata šta očekivati sutra ako neko počini i ubistvo ?
StupskaBitanga

#2364 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Neće na ovom stati

StupskaBitanga

#2365 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

Tuzla se opet skuplja

Drvosjeca iz Dejcica

#2366 Re: PROTESTI!!!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

rekla-kazala wrote:Čuj zapale zgradu i sad trebaju biti pušteni. Gdje su bili roditelji da im kažu da to nije dobro raditi i da je to krivično djelo. Ako ih puste iz pritvora zbog pritiska demonstranata šta očekivati sutra ako neko počini i ubistvo ?
Pa u vladavini ovog režima bilo je i toga. Kriminalac roka po gradu a sutra bude pušten. Fakat imate pamćenje k'o ribice.
Što je nagore ovaj režim će sutra okupiti oko sebe te kriminalce koji će pucati na ljude, zat nije najavio onaj smrad Izebegović?
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 09/02/2014 14:42, edited 1 time in total.
guber90

#2367 Re: PROTESTI!!!

Post by guber90 »

Chmoljo wrote: malo bi se trebalo ovdje stati na loptu. ako je neko od njih dobio pokoji šamar, to sigurno nije vrijedno tenzija koje se ovdje dižu. da sam ja u onim godinama ono radio, ne bi me trebala šamarati policija... moja stara bi probila kordon, izvela me iz zatvora i ona bi me natabala.

mnogo ljudi je ovo jedva dočekalo zbog neke odbojnosti prema policiji. to na protestima ne smije i ne treba biti tema. postoje snimci, postoje neka pravila, koja bi i mi trebali poštovati, ako to tražimo "od njih".

PUSTITE VISOKU POLITIKU, IZNESIMO JASNE ZAHTJEVE KOJI SU ISPUNJIVI OD KANTONALNE VLADE.

Slazem se ako su dobili koji samar, boze moj, nikome nista. Medjutim ne znam da li si vidio o cemu se pricalo, govorilo se da oni koji su pusteni iz pritvora tvrde da su ih tukli sa pendrecima po glavi, a sam si svjestan da tako mozes ubiti nekoga. Ja sam izmedjuostalog u postu prije ovoga pozvao da MUP se izjasni oko ovih optuzbi, da ih negiraju ako su laz, a ako su eto nedo Bog istina neka suspenduju odgovorne i kazu da ce ih procesuirati, oko toga je moja prica, nije oko toga da se treba tuci policija ili nesto slicno.
Toffee karamela

#2368 Re: PROTESTI!!!

Post by Toffee karamela »

Ja sam u petak poslijepodne mislila da će nastati haos kad se mrak spusti, i da će sve od Skenderije do Baščaršije biti poharano. Sve me podsjetilo na London prije dvije godine, na svu sreću kakvo je nasilje mirisalo u havi, ništa se nije desilo. Neko je uzviknuo da "treba krenuti prema BBI, ionako je Bakirov", drugi su pokazivali prema Ciglanama i govorili da tamo živi Lagumdžija :shock: , a spominjale su se i Poljine. Ja mislim da ako išta plane narednih dana planut će Poljine, zna raja raspored sve i jedne kuće i garaže tamo, nemojte samo okrivljavati poslije medije i Bakira H. da su ih usmjeravali.

Policija u petak i nije tukla koliko je mogla, mada jeste istina da su gurali momke u Miljacku, ali valjda se više nisu mogli odbraniti jer su ih krvnički zasipali kamenicama. Šta su im radili poslije u stanicama ne znam. Mislim da je Fahro tog dana podmetnuo policiju da bi se umilio narodu, ne bi me čudilo da njima prekipi ako se nasilje nastavi narednih dana i da odj... i ministra i sve komesare i da raspale po rulji .

Niko ovo nije izrežirao, niti telefonski komanduje. Čegar ga pretjeruje, bez uvrede. Jedno je bilo braniti zgradu '92 od četnika, ovo što se sad dešava je događanje naroda. Ne miješajte kruške i jabuke.
Last edited by Toffee karamela on 09/02/2014 14:45, edited 1 time in total.
red evil

#2369 Re: PROTESTI!!!

Post by red evil »

StupskaBitanga wrote:Tuzla se opet skuplja

Počeli se i oni opet skupljat?
Alfons Kauders

#2370 Re: PROTESTI!!!

Post by Alfons Kauders »

Nisrin wrote:Alfons Kauders, Uzalud ti se ubjedjivati sa forumasima i sirokim narodnim masama. Sutra kad nam budu obijali kuce i iznosili sta hoce, reci ce "pa sta ce, nemaju sta jesti, gladni su i zeljni su svega"...ne mogu da vjerujem da zivim sa ljudima koji opravdavaju pljacku i huliganstvo!
Da ljudi nemaju jesti- vjerujem i znam da ima takvih, ali smo mi komsije i poznanici uvijek tu da im pomognemo koliko je u nasoj moci, ali ne vidim sta ce njemu GLADNOM pomoci centralna jedinica iz Vlade ili cigare oz trafike, koja btw veze nema sa politikom i neko je ostao BEZ POSLA zbog tih "gladnih, jadnih itd"...
Boli me briga za zgrade kao GRADJEVINE, ali sad dok se osposobi opstina Centar proci ce vremena, jeste li svjesni koliko je ljudi predalo zahtjeve za socijalnu pomoc, za legalizaciju, za izdavanje dokumenata jer hitno moraju napustiti drzavu, koliko je ljudi predalo zahtjeve za posao itd...

Sto se tice medija, oni su svi pod utjecajem politickih struktura, bili i ostali...ne ocekujte previse od istih! Mozda je tu samo AL JAZEERA objektivna i ovi sto se zale da su premlacivani od strane policije, pozovite ih i stanite pred kameru...
Zovite i FACE TV, od ostalih ne ocekujte previse, jer NE SMIJU...o tome se radi!

BTW, za ove dusebriznike- bila sam danas na protestima sa porodicom, ali mi ne pada napamet ici ispred PU Centar, da jos protestujem za one koji su palili neku noc, a sve neki krelci od 16-17 godina...ako ima nevine raje, koji nemaju nikakve veze sa paljenjem i unistavanjem zgrada, njima zelim da sto prije izadju!
lijepo je sto jos ima razumnih ljudi... nazalost cini mi se da smo u manjini :(
StupskaBitanga

#2371 Re: PROTESTI!!!

Post by StupskaBitanga »

red evil wrote:
StupskaBitanga wrote:Tuzla se opet skuplja

Počeli se i oni opet skupljat?
Javili na ftv

Swedbank

#2372 Re: PROTESTI!!!

Post by Swedbank »

Edis Jasarevic TUZLA ‏@EdisPG 3m
Idemo prema zgradi tuzilastva. Trazi se pustanje uhapsenih #sarajevo
mefistofilis

#2373 Re: PROTESTI!!!

Post by mefistofilis »

Toffee karamela wrote:Ja sam u petak poslijepodne mislila da će nastati haos kad se mrak spusti, i da će sve od Skenderije do Baščaršije biti poharano. Sve me podsjetilo na London prije dvije godine, na svu sreću kakvo je nasilje mirisalo u havi, ništa se nije desilo. Neko je uzviknuo da "treba krenuti prema BBI, ionako je Bakirov", drugi su pokazivali prema Ciglanama i govorili da tamo živi Lagumdžija :shock: , a spominjale su se i Poljine. Ja mislim da ako išta plane narednih dana planut će Poljine, zna raja raspored sve i jedne kuće i garaže tamo, nemojte samo okrivljavati poslije medije i Bakira H. da su ih usmjeravali.

Policija u petak i nije tukla koliko je mogla, mada jeste istina da su gurali momke u Miljacku, ali valjda se više nisu mogli odbraniti jer su ih krvnički zasipali kamenicama. Šta su im radili poslije u stanicama ne znam. Mislim da je Fahro tog dana podmetnuo policiju da bi se umilio narodu, ne bi me čudilo da njima prekipi ako se nasilje nastavi narednih dana i da odj... i ministra i sve komesare i da raspale po rulji .

Niko ovo nije izrežirao, niti telefonski komanduje. Čegar ga pretjeruje, bez uvrede. Jedno je bilo braniti zgradu '92 od četnika, ovo što se sad dešava je događanje naroda. Ne miješajte kruške i jabuke.
niko ih nicim nije gadao dok oni nisu otjerali raju u miljacku.
tek tad je nastao dernek
dječak sa šibicama

#2374 Re: PROTESTI!!!

Post by dječak sa šibicama »

Cegar?

Od kada je on postao moralna vertikala? covjek koji je hapsio Srbe i odvodio ih na Stadion, da bi ih razmijenio za clanove svoje porodice.

Malo jaci moralista.
Bodkin

#2375 Re: PROTESTI!!!

Post by Bodkin »

Chmoljo wrote:
guber90 wrote:
Janjicar wrote: To je zato sto policija ne shvata ozbiljno ove prijetnje.

Zivimo u drzavi u kojoj svako u zalihi ima makar jedan pistolj a i na crno trzistu nije tesko nabaviti, nedo Bog da nekom od ovih roditelja pukne film, nekom ko ionako boluje od PTSP-a pa cemo se kasnije pitat zasto ovo?
Ma nije mi jasno kako ne razumiju, ako imas cuku, a ne dijete, brata, sestru ili mater, bio bi spreman na sve i svasta da ih zastitis. Evo zamisli ti prvi da ti nekoga koga volis povrijede u sred pritvora, ne bitno, dijete, brata, majku ili oca ili nekog prijatelja, kako bi ti to podnio?
malo bi se trebalo ovdje stati na loptu. ako je neko od njih dobio pokoji šamar, to sigurno nije vrijedno tenzija koje se ovdje dižu. da sam ja u onim godinama ono radio, ne bi me trebala šamarati policija... moja stara bi probila kordon, izvela me iz zatvora i ona bi me natabala.

mnogo ljudi je ovo jedva dočekalo zbog neke odbojnosti prema policiji. to na protestima ne smije i ne treba biti tema. postoje snimci, postoje neka pravila, koja bi i mi trebali poštovati, ako to tražimo "od njih".

ovo pisem od kad je pocelo. pusti ba ukidanje kantona i entiteta. konkretno oni mogu napraviti bruku toga da poprave situaciju i na to se treba fokusirati
Post Reply