Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Deleter wrote:
Zapravo, Zela, kako smo ga mi zvali, tj. Zeljkvoic, JESTE bio medju prvima u odbrani grada i drzave, u Vikicevim specijalcima, od pocetka do kraja. To je neospona cinjenica. I to nije bio u OBL-u ili linijskim cetama, nego u interventnoj ceti. Zato, prestanite lupetati i imajte bar malo postovanja za nekoga ko je 4 godine branio i vase straznjice.
1. nije jedini.
2. je li to znači da nas može jahati?
3. neka ogradi to što je oslobodio.
Iako se baš ne slažem sa svim što je ovdje rekla, to je nebitno. Moje pitanje je, zašto ona nije na čelu protesta, mislim Vaclav Havel je vodio češku revoluciju, more slučajeva gdje su upravo istaknuti umjetnici vodili određene društvene procese koji su vodili ka promjenama. Jasmilu ovdje navodim samo zbgo toga što je nekako baš idealan profil, kritičar društva, pametna, dovoljno mlada a opet ne premlada, dokazani patriota, uspješna u svome poslu i ne treba joj neka lična promocija.....takva nam treba ili takvi nam trebaju
Ovi što sada kao se predstavljaju vođama (predstavlja li se iko ?mislim na onog tuzlaka što je uz pomoć Mirnesa izašao iz zatvora) niti imaju autoriteta, niti imaju sposobnosti da upravljaju,a posebno artikuliraju zahtjeve.....
Kako mislis da ti proteste u drzavi vodi neko ko za svoj posao kao glavne osobe (glumce za svoje filmove) uglavnom bira ljude van drzave za koju bi se trebala boriti? To dokaz patriotizma? Ne vjerujem da u BiH nema glumaca koji bi mogli igrati uloge koje su igrale Leon Lucev, Mirjana Karanovic, itd. Mozda mora, mozda da dobila novac za svoje filmove mora staviti kao glavne glumce osobe koje strani koproduceni narede, ali to je onda nivo kompromisa koji je u poslu mozda normalan, ali u borbi za drzavu nije dozvoljen. Ona radi sjajan posao kao reziserka, ali bih ja na tome ostao sto se nje tice.
U principu mene je strah osoba koje su se u nasim medijima pojavile vise od dva puta. Sve one odjednom nakon "slikanja za TV" postanu bogom dani strucnjaci za sve.
U Sarajevu je jučer na prvim linijama prema policiji, u prvih pola sata dok je još mirno bilo, bilo i studenata i profesora i gomila drugog dobrog svijeta, međutim vremena za bilo šta uopće nije bilo, jer je nestrpljiva pozadina počela da baca kamenje (= one granitne kocke sa željeznog mosta).
Ostatak je istorija.
Nečiji debeli interes je bio da u prvim redovima ovih protesta ne bude studenata, profesora, ...
julisiz es grant wrote:
I suviše daleko od "malog" čovjeka...možda tek nešto bliža od Štukana i Brkana.
nešto bliža od Štukana i Brkana. Svašta, pa za Štukana i Brkana niko ne bi čuo da nisu "profesionalni revolucionari". A Jasmilu bogami znaju i ovdje i vani, i bez profesionalne "revolucionarne" aktivnosti.
A male ljude trebaju da vode veliki ljudi. To je jedini način da uspiješ.
I Jasmila je ovdje samo primjer, nebitno je li ona, ili neko drugi, ali treba netko ko ima autoritet, harizmu, i neokaljanu prošlost. A jasmila je , recimo, taj profil.
Hoću da kažem da je njen karakter i nivo takav da se običan čovjek nema šta na nju ugledati. Ničim nije bliska običnom čovjeku.
Pa šta očekuješ, da ona bude uzor ovima što pišu "kakav arhiv, jebo papir, neka gori"?
Deleter wrote:
Zapravo, Zela, kako smo ga mi zvali, tj. Zeljkvoic, JESTE bio medju prvima u odbrani grada i drzave, u Vikicevim specijalcima, od pocetka do kraja. To je neospona cinjenica. I to nije bio u OBL-u ili linijskim cetama, nego u interventnoj ceti. Zato, prestanite lupetati i imajte bar malo postovanja za nekoga ko je 4 godine branio i vase straznjice.
1. nije jedini.
Što onda Vikića nikad ne postaviše da bude direktor svega?
I Rijaset jse oglasio, pa moraju i oni. Ovo im nije prvi put. Svaki puta kada je trebalo stati na stranu onih koji ih drze na uzici, dajuci im privilegije, oni su stali na njihovu stranu, a kontra radnika i drugih obespravljenih. Uostalom, ako ako bi stvari krenule u drugom pravcu sutra bi mogli doci na red i pojedinci koji su na osnovu svog ratnog staza po logositikama itd. izvojevali sve privilegije u ovom sistemu. Pitam se gdje su bili da stanu uz svoje dojucerasnje saborce, ako se to moze tako nazvati, uz radnike Konjuha, Zeljezare, uz rudare i druge obespravljene dok su godinama trazili svoja prava i komad hljeba, ali kad treba stati na drugu stranu, uvijek su prvi i spremni da prosipaju najofirnije price o patriotizmu i slicno, naucene od svojih politickih mentora, a koje vise niko ziv ne uzima za ozbiljno.
u ukrajini svestenici stali izmedju murije i demonstranata da ih razdvoje
kod nas kad bi reis i kardinal tako stali, ubili bi boga u njima i drotovi i demonstranti
Vjerovatno zato sto su ovdje zbog svoje skromnosti, pravicnosti, postenja i morala, te svog zauzimanja za slabe i siromasne omiljeni u narodu, bas kao i njihovi politicki zastitnici
Ma natakarim ja i te profesore i studente i ugledne i kojekakve mahace cuclama i titinim slikama i cime sve ne.20 godina im se mahalo cuclama a oni nama nazad mahali kurcevima.
Ko ih jebe sada neke drhte i neka ih je strah vani izac.
Jebem im 25 generacija unaprijed i unazad
Chmoljo wrote:
ne nasjedajte na ovakve stvari, molim vas
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» timless
ko politicar je kita i vazda sam ga prozivao, ali kada je u pitanju njegov odnos prema medijima svaka mu cast - to bi svi trebali reci
MA MRŠ U PIČKU MATERINU
samo je jazeera radila svoj posao
ostali su juce i prekjuce huskali, lagali i nadali se da ce pasti mrtva glava... ubijena zena u tuzli, slomili noge organizatoru u pritvoru itd itd... a onda kad su skontali da je vrag odnio salu - "huligani ruse grad"... pa vi ste i napravili te huligane maloumnici jedni
i koji kurac nema zahtjeva da se npr. rastjeraju strvinari s FTV? pa jebem mu mater, to je nasa kuca, a oni haman javni servis protumacili kao "javna kuca"... svako ko im bude placao pretplatu nije nista bolji od njih
i da citiram Zelju jos jednom, dragi nasi "novinari"
Deleter wrote:
1. nije jedini.
Predlažem da se onaj park ubuduće zove park Suada Zeljkovića, čovjek ima dvostruke zasluge za to
Iako se baš ne slažem sa svim što je ovdje rekla, to je nebitno. Moje pitanje je, zašto ona nije na čelu protesta, mislim Vaclav Havel je vodio češku revoluciju, more slučajeva gdje su upravo istaknuti umjetnici vodili određene društvene procese koji su vodili ka promjenama. Jasmilu ovdje navodim samo zbgo toga što je nekako baš idealan profil, kritičar društva, pametna, dovoljno mlada a opet ne premlada, dokazani patriota, uspješna u svome poslu i ne treba joj neka lična promocija.....takva nam treba ili takvi nam trebaju
Ovi što sada kao se predstavljaju vođama (predstavlja li se iko ?mislim na onog tuzlaka što je uz pomoć Mirnesa izašao iz zatvora) niti imaju autoriteta, niti imaju sposobnosti da upravljaju,a posebno artikuliraju zahtjeve.....
To je nažalost tačno.
Jučer su u prvim redovima trebali biti studenti, predvođeni svojim profesorima, sportski radnici, zašto ne i članovi klubova, umjetnici, poljoprivrednici, pa tek onda mlađahni momci sa fantomkama.
Tako bi se valjda mogao preusmjeriti užasna destruktivnost tih mladih ljudi.
Ti mislis zaista da bi organizator demonstracija dozvolio da mu tamo neki intelektualac i moralni autoritet "ukrade" demonstracije. Pa nisu ove demonastracije nastale zbog toga sto je narod gladan i obespravljen, ta glad i obespravljenost je samo upotrebljena kao oruzije da bi organizator ostvario politicki cilj.
Deleter wrote:
1. nije jedini.
Što onda Vikića nikad ne postaviše da bude direktor svega?
To sto je bio u nekoj od razvikanih jedinica (sto mu je i duznost bila kao vojno sposlobnom licu), znaci da moze unistiti zivote hiljada onih koji nisu bili u tako elitnim jedinicama, a koji sad nemaju sta da jedu i njihovoj djeci onemogucniti ikakvu buducnost.
I u ovom slucaju vazi ona, nekom rat, nekom brat.
Last edited by Breathless on 08/02/2014 15:42, edited 1 time in total.
Zna li neko sta se desava u Sanskom Mostu? Pise da su demonstranti dosli do kuce Asima Kambera i da je neko od ukucana uperio vatreno oruzje prema njima?????
Chmoljo wrote:
ne nasjedajte na ovakve stvari, molim vas
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» timless
ko politicar je kita i vazda sam ga prozivao, ali kada je u pitanju njegov odnos prema medijima svaka mu cast - to bi svi trebali reci
MA MRŠ U PIČKU MATERINU
samo je jazeera radila svoj posao
ostali su juce i prekjuce huskali, lagali i nadali se da ce pasti mrtva glava... ubijena zena u tuzli, slomili noge organizatoru u pritvoru itd itd... a onda kad su skontali da je vrag odnio salu - "huligani ruse grad"... pa vi ste i napravili te huligane maloumnici jedni
i koji kurac nema zahtjeva da se npr. rastjeraju strvinari s FTV? pa jebem mu mater, to je nasa kuca, a oni haman javni servis protumacili kao "javna kuca"... svako ko im bude placao pretplatu nije nista bolji od njih
i da citiram Zelju jos jednom, dragi nasi "novinari"
MOSALJOZE wrote:Hajde da vas pitam.Da su radnici iz Tuzle mirno protestvovali,ta 2-3 dana mislite da bi neko odstupio sa funkcije?Čisto sumnjam
Super ti je logika,... velis zasto cekati izbore i legalno izabrati drugu vlast a svrgnuti sadasnje kada mozemo za dan napraviti visemilionske stete i ostavke ubrzati.
Ipada po vama da se vandalizam isplati pa cak i po cijenu par fotelja. Biva sjesce sad tu neko kao posteniji. Pa kada i sljedeci u foteljama ne stvore novce i posao - opet pali par zgrada i trgova,.. i tako dok ne odemo u kameno doba. Tu vam je u tom dobu taman i logika gdje se destrukcija opravdava.
Sta ste uspjeli sa ovim - nista. Sislo par funkcionera - uuuuu hebote velika stvar.
Ili ovi sto pricaju - hebo ovu stetu koliko su stete politicari napravili i koliko popljackali. Super i ta logika - znaci ako ima gorih - mozemo i mi malo dati oduska. Da je vase auto bilo slucajno parkirano blizu i ciknulo jucer - pitao bih vas koliko bi tu stetu opravdali - biva politicari su gore stete pravili. Znaci mozemo svi u pljacku i destrukciju ali do jedne odredjene cifre - koja nece preci ono sto su politicari pokrali - i to je onda kao OK?
Dzaba prica, logika, argumenti, pozivanje na moral i obzir,... dzaba, dzaba,.. pendrek je lijek za sve vandale uvijek bio i ostao.
Odgovorno tvrdim da su danas kamenje bacali i zgrade pali kolege novinari!
Vidite li te isfrustritrane dječake i balavice sa koji kidišu na državne simbole? Eh, vi ste ih odgojili, vi ste im, godinama i sistematski, umetali samomržnju. Umjesto da ih napucate na prave dušmane, da im donosite i pozitivne vijesti, ukazujete na perspektive - vama svaka druga vijest protiv države, protiv nas samih. Da, kolege, za vas dobar prilog počinje: "a, u kakvoj državi živimo dokazuje i primjer..." - pa onda neko zlo, negativa, crnilo. Na sve načine, poštapalicama, pučkim govorom, proizveli ste ove monstrume kojima je mrži svaki probosanski političar od Aleksandre Pandurević. Da je trebalo otići i malo Istočno Sarajevo popaliti, ne bi imali ovoliko energije. Vi ste za to sukrivi! Eh, već vidim kako uzimaju da mi odgvore da se treba stati ukraj lopovluku, ovome - onome. Ima toga i u RS-u, ali nikada niste čuli da oni kažu nešto protiv svoje države, RS. Nikada! I od sada ću puno ozbiljnije, žešće skidati s dnevnog reda ove kolege, a prije svega kolegice, nezrelu dječurliju koja konta da je novinarstvo poetsko večer pa da je primarno rimoavnje i dopadljivost publici, a ne sadržaj i strategija, veći cilj. Konta ono napravilo prilog, napisalo tekst protiv našeg preduzeća, pojedinca, države - misli ono bitno. Eto ih, vidjeli ste ih danas, to je vaša publika, vi ste ih izgradili kao samonapadače, glodare svoga identiteta. Hey, nije šala, ono na Predjsedništvo da udari! Vi ste saučesnici. Ispravka, niste vi moje kolege, vi ste nezrela balavurdija što ima mikrofon/olovku.
Eniac wrote:
Ti mislis zaista da bi organizator demonstracija dozvolio da mu tamo neki intelektualac i moralni autoritet "ukrade" demonstracije. Pa nisu ove demonastracije nastale zbog toga sto je narod gladan i obespravljen, ta glad i obespravljenost je samo upotrebljena kao oruzije da bi organizator ostvario politicki cilj.