PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Corto Maltese
#16601 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nisam znao da su huligani izazvali poplave, ali krhko je znanje.
- Banksy
#16602 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Smirio ih, ''ustrojio'' i ugasio, da.AdoCka wrote: Plenum je sjebo proteste.Simple.
- AdoCka
#16603 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Raja moja,da vas iskreno pitam,posto mi je mrsko prelistavati 400 stranica
Kada bi sutra isli na centrale stranaka,kada bi isli na privatnu imovinu politicara,lokalnih reketasa i mocnika,bi li nas onda podrzavali u 'paljevini' ?
Kada bi sutra isli na centrale stranaka,kada bi isli na privatnu imovinu politicara,lokalnih reketasa i mocnika,bi li nas onda podrzavali u 'paljevini' ?
- Corto Maltese
#16604 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Na čiju god imovinu krenuli, to bi bilo jednako krivično djelo.
Meni je još od "92. prešlo u naviku da ove što vole da pale po gradu zovem četnicima i da im pružam otpor.
Meni je još od "92. prešlo u naviku da ove što vole da pale po gradu zovem četnicima i da im pružam otpor.
-
L u c i f e r
#16605 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
+1Corto Maltese wrote:Na čiju god imovinu krenuli, to bi bilo jednako krivično djelo.
-
wolf07
#16606 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svaka ho-ruk akcija tipa "hajmo im svima...", "svi su lopovi...", "niko od njih ne valja..." je usvome korijenu idiotska, lisena zdravog razuma i bilo kakve analize i u krajnjoj liniji - divljacka!
-
Pol_Pot
#16607 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Podržao bi muriju da vas degenjeći do plavetnila. Ko ste to vi da odredite ko je lokalni reketaš i močnik? Pa za 3 dana bi palili kuću onog komšije što vam je probušio loptu kad ste mu razbili prozor.AdoCka wrote:Raja moja,da vas iskreno pitam,posto mi je mrsko prelistavati 400 stranica![]()
- Alfons Kauders
#16608 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa Fahro je rekao da bi on da hapsi i sudi, kao predstavnik izvrsne vlasti.Pol_Pot wrote:Podržao bi muriju da vas degenjeći do plavetnila. Ko ste to vi da odredite ko je lokalni reketaš i močnik? Pa za 3 dana bi palili kuću onog komšije što vam je probušio loptu kad ste mu razbili prozor.AdoCka wrote:Raja moja,da vas iskreno pitam,posto mi je mrsko prelistavati 400 stranica![]()
Uostalom, zasto bi se ta imovina unistavala? Da u jednoj od najsiromasnijih drzava na kontinentu unistavamo desetine miliona maraka vrijednu imovinu? Ako se radi o kriminalcima, zar nije svrsishodnije tu imovinu oduzeti, staviti na bubanj ili u sluzbu sire zajednice? To je onda nasa imovina, isto kao i ona koju su teroristi spalili prosli put.
Ili bi se pak palilo upravo iz takvih pobuda, tipa "onaj supak mi 1998. pokupio zensku, odo ja rulju nahuskat da mu zapale kafanu"
Ne, Corto je fino objasnio - svi koji bi da pale i ruse grad nisu puno drugaciji od cetnika. Sve su to nijanse - oni bi da pale a ostali gradjani da odvajaju od usta da poprave ono sto su zapalili. U ovoj situaciji, kada gradovima tumaraju gladni ljudi a idioti bi spaljivali milione, degenek nije dovoljan i podrzao bi obracunavanje s istim jos zescim sredstvima. Neka pitaju cetnike kojim.
-
Drinski
#16609 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nego, jeste li vidjeli da Avaz polako priprema teren da ce izbori biti pokradeni, a onda ce se opet dici buna.
-
BadAss14
#16610 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Pa onda kukajte i narednih 20 godina. Mirno ste propratili i podrzali da napakuju "terorizam" ovima sto su se bili drzli da stanu u kraj bandi. Cak ni Karadzicu u Hagu nisu uspjeli napakovat terorizam u optiznici, iako je srusio i popalio sve od predsjednistva do olimpiskih dvorana. Stvarno mislite da ce ona politicka banda reagovati na vase transparente i performanse?Pol_Pot wrote:Podržao bi muriju da vas degenjeći do plavetnila. Ko ste to vi da odredite ko je lokalni reketaš i močnik? Pa za 3 dana bi palili kuću onog komšije što vam je probušio loptu kad ste mu razbili prozor.AdoCka wrote:Raja moja,da vas iskreno pitam,posto mi je mrsko prelistavati 400 stranica![]()
-
Drinski
#16611 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Imas brate mili izbore pa ih tamo smjenjuj. Nemoju slusati Fahru, laže čovjek.BadAss14 wrote: Pa onda kukajte i narednih 20 godina. Mirno ste propratili i podrzali da napakuju "terorizam" ovima sto su se bili drzli da stanu u kraj bandi. Cak ni Karadzicu u Hagu nisu uspjeli napakovat terorizam u optiznici, iako je srusio i popalio sve od predsjednistva do olimpiskih dvorana. Stvarno mislite da ce ona politicka banda reagovati na vase transparente i performanse?
-
BadAss14
#16612 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Drinski wrote:Imas brate mili izbore pa ih tamo smjenjuj. Nemoju slusati Fahru, laže čovjek.BadAss14 wrote: Pa onda kukajte i narednih 20 godina. Mirno ste propratili i podrzali da napakuju "terorizam" ovima sto su se bili drzli da stanu u kraj bandi. Cak ni Karadzicu u Hagu nisu uspjeli napakovat terorizam u optiznici, iako je srusio i popalio sve od predsjednistva do olimpiskih dvorana. Stvarno mislite da ce ona politicka banda reagovati na vase transparente i performanse?
I pretjerali ste stim cim neko podrzava proteste je "fahrin" ili neciji. Ja ni ne glasam u bolesnom sistemu, zato sam za proteste koji zele rusit sistem. U dejtonskom sistemu da imate Supermana za clana predsjednistva nista se nece promjenit.
-
Drinski
#16613 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dobro.BadAss14 wrote:Drinski wrote:Imas brate mili izbore pa ih tamo smjenjuj. Nemoju slusati Fahru, laže čovjek.BadAss14 wrote: Pa onda kukajte i narednih 20 godina. Mirno ste propratili i podrzali da napakuju "terorizam" ovima sto su se bili drzli da stanu u kraj bandi. Cak ni Karadzicu u Hagu nisu uspjeli napakovat terorizam u optiznici, iako je srusio i popalio sve od predsjednistva do olimpiskih dvorana. Stvarno mislite da ce ona politicka banda reagovati na vase transparente i performanse?
I pretjerali ste stim cim neko podrzava proteste je "fahrin" ili neciji. Ja ni ne glasam u bolesnom sistemu, zato sam za proteste koji zele rusit sistem. U dejtonskom sistemu da imate Supermana za clana predsjednistva nista se nece promjenit.
Ima i takvih, ti si onda anarhista, nihilista, revolucionar.
-
BadAss14
#16614 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ja vam stvarno zelim neke promjene nakon izbora, ako ista krene ubuduce i ja glasam.
-
Drinski
#16615 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da li ti vjerujes u koncept demokartije: da je narod dovoljno zreo i odgovoran da bira one predstavnike koje želi?BadAss14 wrote:Ja vam stvarno zelim neke promjene nakon izbora, ako ista krene ubuduce i ja glasam.
-
BadAss14
#16616 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
U nakaradnom sistemu imas samo privid demokratije.Drinski wrote:Da li ti vjerujes u koncept demokartije: da je narod dovoljno zreo i odgovoran da bira one predstavnike koje želi?BadAss14 wrote:Ja vam stvarno zelim neke promjene nakon izbora, ako ista krene ubuduce i ja glasam.
-
Drinski
#16617 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A naravno, da li se nesto moze rusiti ili ne, odlučiće plenumi.BadAss14 wrote: U nakaradnom sistemu imas samo privid demokratije.
-
BadAss14
#16618 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dok ce demokratski izabrani predstavnici odluciti koliko ce se cega napljackat, i kakvu ce vrstu diskriminacije vrsiti nad nekom skupinom, u onolikoj mjeri u kojim im sistem to dozvoljava, a sistem im dozvoljava mnogo toga.Drinski wrote:A naravno, da li se nesto moze rusiti ili ne, odlučiće plenumi.BadAss14 wrote: U nakaradnom sistemu imas samo privid demokratije.
-
Drinski
#16619 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ONi ce raditi sve ono za sto dobiju mandat.BadAss14 wrote: Dok ce demokratski izabrani predstavnici odluciti koliko ce se cega napljackat, i kakvu ce vrstu diskriminacije vrsiti nad nekom skupinom, u onolikoj mjeri u kojim im sistem to dozvoljava, a sistem im dozvoljava mnogo toga.
-
BadAss14
#16620 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Drinski wrote:ONi ce raditi sve ono za sto dobiju mandat.BadAss14 wrote: Dok ce demokratski izabrani predstavnici odluciti koliko ce se cega napljackat, i kakvu ce vrstu diskriminacije vrsiti nad nekom skupinom, u onolikoj mjeri u kojim im sistem to dozvoljava, a sistem im dozvoljava mnogo toga.
Opet umisljanje da imate regije u nekoj skandinavskoj drzavi,u kojim se odrzavaju izbori, a ne tvorevine nastale na najrcnijem obliku fasizma.
-
Drinski
#16621 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A moze li da ja budem na celu tog plenuma?BadAss14 wrote:Drinski wrote:ONi ce raditi sve ono za sto dobiju mandat.BadAss14 wrote: Dok ce demokratski izabrani predstavnici odluciti koliko ce se cega napljackat, i kakvu ce vrstu diskriminacije vrsiti nad nekom skupinom, u onolikoj mjeri u kojim im sistem to dozvoljava, a sistem im dozvoljava mnogo toga.
Opet umisljanje da imate regije u nekoj skandinavskoj drzavi,u kojim se odrzavaju izbori, a ne tvorevine nastale na najrcnijem obliku fasizma.
-
Pol_Pot
#16622 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I vi ćete protestima srušiti dejtonski sistem, jel?BadAss14 wrote:Drinski wrote:Imas brate mili izbore pa ih tamo smjenjuj. Nemoju slusati Fahru, laže čovjek.BadAss14 wrote: Pa onda kukajte i narednih 20 godina. Mirno ste propratili i podrzali da napakuju "terorizam" ovima sto su se bili drzli da stanu u kraj bandi. Cak ni Karadzicu u Hagu nisu uspjeli napakovat terorizam u optiznici, iako je srusio i popalio sve od predsjednistva do olimpiskih dvorana. Stvarno mislite da ce ona politicka banda reagovati na vase transparente i performanse?
-
L u c i f e r
#16623 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Evolucija je jedini realan put, revolucija je utopistička stranputica...
-
wolf07
#16624 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
L u c i f e r wrote:Evolucija je jedini realan put, revolucija je utopistička stranputica...
Al' hajde ti to objasni moronima, budale vjeruju da se nesto moze praviti samo pod uslovom ako je poruseno sve sto je bilo prije toga.
- Hajlac
#16625 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nadam se da autor epa
neće zamjeriti prenošenje istog ovdje:
Oj,Emino Ganiceva od Ejubpa mazo
Sacu svjetu reci ono sto teb nisam kazo
U pidjami Vuton Luja po akshamu spavas
Trikotazu Shanel Koko po kahvama plazas
Mislis dasi dzeterica seta u bosnjaka
Vise imas na nogama neg na glavi dlaka
Po crvenim cilimima hodas svakog ljeta
U stiklici Raban Paka nestrugali peta