PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
Only1
#151 Re: PROTESTI!!!
Protesti su se pretvorili u bruku i sramotu. Bosnje nikad pameti doci.
- JThomas
#152 Re: PROTESTI!!!
kanda bi voleo da dođu...?julisiz es grant wrote: Ne znam...znam samo da su do unazad 5-6 godina bili crna rupa Evropa, a onda nas dobro prestigoše na putu ka svim evropskim integracijama.
- MOSALJOZE
#153 Re: PROTESTI!!!
Kazu kamenuju kući Hamdije...StupskaBitanga wrote:Sad će u 16h se AJB javiti iz Bihaća
- Alfons Kauders
#154 Re: PROTESTI!!!
plus zenskojulisiz es grant wrote:I suviše daleko od "malog" čovjeka...možda tek nešto bliža od Štukana i Brkana.Alfons Kauders wrote:ne moze jasmilapalermo wrote:Jasmila Žbanić
http://h-alter.org/vijesti/europa-regij ... onstracije
Iako se baš ne slažem sa svim što je ovdje rekla, to je nebitno. Moje pitanje je, zašto ona nije na čelu protesta, mislim Vaclav Havel je vodio češku revoluciju, more slučajeva gdje su upravo istaknuti umjetnici vodili određene društvene procese koji su vodili ka promjenama. Jasmilu ovdje navodim samo zbgo toga što je nekako baš idealan profil, kritičar društva, pametna, dovoljno mlada a opet ne premlada, dokazani patriota, uspješna u svome poslu i ne treba joj neka lična promocija.....takva nam treba ili takvi nam trebaju
Ovi što sada kao se predstavljaju vođama (predstavlja li se iko ?mislim na onog tuzlaka što je uz pomoć Mirnesa izašao iz zatvora) niti imaju autoriteta, niti imaju sposobnosti da upravljaju,a posebno artikuliraju zahtjeve.....
ateista - dje ces to ljudima kod nas objasnit
plus u kulturi
dobila bi manje glasova od NS na izborima
-
IDontCare
#155 Re: PROTESTI!!!
koji spin koji narod, Arhiva blaga koja se cuva tako, da bilo koji balavac sutra je moze zapaliti ? 12 kg ?? Pa kako ih nije sramota. Oni dnevno spickaju 10 zgrada na samo tople obroke, ali narod ko narod,
- It_is_a_Leclerc
#156 Re: PROTESTI!!!
To je nažalost tačno.palermo wrote:Jasmila Žbanić
Iako se baš ne slažem sa svim što je ovdje rekla, to je nebitno. Moje pitanje je, zašto ona nije na čelu protesta, mislim Vaclav Havel je vodio češku revoluciju, more slučajeva gdje su upravo istaknuti umjetnici vodili određene društvene procese koji su vodili ka promjenama. Jasmilu ovdje navodim samo zbgo toga što je nekako baš idealan profil, kritičar društva, pametna, dovoljno mlada a opet ne premlada, dokazani patriota, uspješna u svome poslu i ne treba joj neka lična promocija.....takva nam treba ili takvi nam trebaju
Ovi što sada kao se predstavljaju vođama (predstavlja li se iko ?mislim na onog tuzlaka što je uz pomoć Mirnesa izašao iz zatvora) niti imaju autoriteta, niti imaju sposobnosti da upravljaju,a posebno artikuliraju zahtjeve.....
Jučer su u prvim redovima trebali biti studenti, predvođeni svojim profesorima, sportski radnici, zašto ne i članovi klubova, umjetnici, poljoprivrednici, pa tek onda mlađahni momci sa fantomkama.
Tako bi se valjda mogao preusmjeriti užasna destruktivnost tih mladih ljudi.
-
emmir1
#157 Re: PROTESTI!!!
Čuj zahtjevi da se oslobode demostranti.
Ja sam juče bio demostrant i svojim očima sam gledao kako su uhapšeni huligani koji su rušili , pljačkali i palili grad.
Ja kao demostrant i građanin ovog grada se ograđujem od njih i želim da ih se kazni i da plate sve što su uništili.
Ko su ti koji su postavili zahtjeve ?
Gdje su juče bili kada je nas bukvalno samo 4-5 pozivalo na razum , pozivalo da sjednemo na cestu , da se organizujemo , da kažemo svoje zahtjeve.
Ja sam juče bio demostrant i svojim očima sam gledao kako su uhapšeni huligani koji su rušili , pljačkali i palili grad.
Ja kao demostrant i građanin ovog grada se ograđujem od njih i želim da ih se kazni i da plate sve što su uništili.
Ko su ti koji su postavili zahtjeve ?
Gdje su juče bili kada je nas bukvalno samo 4-5 pozivalo na razum , pozivalo da sjednemo na cestu , da se organizujemo , da kažemo svoje zahtjeve.
-
julisiz es grant
#158 Re: PROTESTI!!!
Nema. Ali ne možeš očekivati promjene u kući sa tri stanovnika, gdje druga dvojica nemaju nikakav interes da idu s tobom.hrastov žižak wrote:dosadni ste s bošnjaštvom. to nema veze s uzrokom protetsta.
- BHCluster
#159 Re: PROTESTI!!!
1. Centrale politickih stranak...

Dodaj koja ti je volja... zadnjih 20. svi su odgovorni.
2. Ured visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu

Imaju mehanizme za promjene ali nece da ih koriste.
NEMOJTE PALITI ZGRADE INSTITUCIJA!

Dodaj koja ti je volja... zadnjih 20. svi su odgovorni.
2. Ured visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu

Imaju mehanizme za promjene ali nece da ih koriste.
NEMOJTE PALITI ZGRADE INSTITUCIJA!
-
StupskaBitanga
#160 Re: PROTESTI!!!
kažu otišli do gradske pivniceMOSALJOZE wrote:Kazu kamenuju kući Hamdije...StupskaBitanga wrote:Sad će u 16h se AJB javiti iz Bihaća
- Paranoid
#161 Re: PROTESTI!!!
MOSALJOZE wrote:Kazu kamenuju kući Hamdije...StupskaBitanga wrote:Sad će u 16h se AJB javiti iz Bihaća
Code: Select all
Premijer i ministar policije Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača u petak navečer je sa suprugom i troje djece napustio Bosnu i Hercegovinu preko graničnog prijelaza Izačić, javljaju bosansko-hercegovački portali. Pretpostavlja se da je otišao u Starigrad kod Masleničkog mosta gdje ima kuću na moru, piše Bljesak.info.
Premijer je potvrdio da ostavku neće podnijeti jer bi, kako kaže, to bilo neozbiljno prema građanima budući da ne zna kome bi predao vlast, a bezvlašće ne želi dopustiti.-
Breathless
#162 Re: PROTESTI!!!
I Rijaset jse oglasio, pa moraju i oni. Ovo im nije prvi put. Svaki puta kada je trebalo stati na stranu onih koji ih drze na uzici, dajuci im privilegije, oni su stali na njihovu stranu, a kontra radnika i drugih obespravljenih. Uostalom, ako ako bi stvari krenule u drugom pravcu sutra bi mogli doci na red i pojedinci koji su na osnovu svog ratnog staza po logositikama itd. izvojevali sve privilegije u ovom sistemu. Pitam se gdje su bili da stanu uz svoje dojucerasnje saborce, ako se to moze tako nazvati, uz radnike Konjuha, Zeljezare, uz rudare i druge obespravljene dok su godinama trazili svoja prava i komad hljeba, ali kad treba stati na drugu stranu, uvijek su prvi i spremni da prosipaju najofirnije price o patriotizmu i slicno, naucene od svojih politickih mentora, a koje vise niko ziv ne uzima za ozbiljno._mufljuz_ wrote:vidi ljiljana rodi majka - rekoh ja da mnogi imaju oraha u dzepu....
http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... ljani.html
prodaše se ljudi za groš....
- and
#163 Re: PROTESTI!!!
još i u kantonu uveo grijanje na drvatimless wrote:sta vi imate protiv premijera zeljkovica?????
jedini pravi covijek koji je bio uz narod I u ratu I poslije rata pa neka mi bilo ko kaze da je nesto lose uradio naprotiv dao je jako mnogo ovom gradu da bi ga se ovako ismijavalo
- Deleter
#164 Re: PROTESTI!!!
Zapravo, Zela, kako smo ga mi zvali, tj. Zeljkvoic, JESTE bio medju prvima u odbrani grada i drzave, u Vikicevim specijalcima, od pocetka do kraja. To je neospona cinjenica. I to nije bio u OBL-u ili linijskim cetama, nego u interventnoj ceti. Zato, prestanite lupetati i imajte bar malo postovanja za nekoga ko je 4 godine branio i vase straznjice.Chmoljo wrote:ne nasjedajte na ovakve stvari, molim vastimless wrote:sta vi imate protiv premijera zeljkovica?????
jedini pravi covijek koji je bio uz narod I u ratu I poslije rata pa neka mi bilo ko kaze da je nesto lose uradio naprotiv dao je jako mnogo ovom gradu da bi ga se ovako ismijavalo
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma”
» timless
- hrastov žižak
#165 Re: PROTESTI!!!
Može se promjenit stanje u kantonima za početak. Samo sijećeš u korijenu početak bilo kakve inicijative. Naporan si.julisiz es grant wrote:Nema. Ali ne možeš očekivati promjene u kući sa tri stanovnika, gdje druga dvojica nemaju nikakav interes da idu s tobom.hrastov žižak wrote:dosadni ste s bošnjaštvom. to nema veze s uzrokom protetsta.
- It_is_a_Leclerc
#166 Re: PROTESTI!!!
Govno ne zna.Paranoid wrote:MOSALJOZE wrote:Kazu kamenuju kući Hamdije...StupskaBitanga wrote:Sad će u 16h se AJB javiti iz BihaćaCode: Select all
Premijer i ministar policije Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača u petak navečer je sa suprugom i troje djece napustio Bosnu i Hercegovinu preko graničnog prijelaza Izačić, javljaju bosansko-hercegovački portali. Pretpostavlja se da je otišao u Starigrad kod Masleničkog mosta gdje ima kuću na moru, piše Bljesak.info. Premijer je potvrdio da ostavku neće podnijeti jer bi, kako kaže, to bilo neozbiljno prema građanima budući da ne zna kome bi predao vlast, a bezvlašće ne želi dopustiti.
Vlada SDP-a je smijenjena vlada. Ionako je pitanje dana kad će Ustavni sud poništiti one njihove imbecilne opstrukcije.
Hamdija treba otići i pokazati da je ozbiljan i odgovoran.
- Havatar
#167 Re: PROTESTI!!!
bjelave wrote:Kad je rijec o objektivnosti Avaza i Radoncica ima li neko da se zapita zasto on zapravo podrzava ovakve proteste? Zasto je pozivao policiju da se ne obracunava sa huliganima? Koliko je Radocic objektivan kada govori o potrebi da se rascisti sa pljackom i tranziciskom privatizacijom? On, koje je bukvalno na rusevinama Oslobodjenja napravio Avaz a jos malo poslije na Alhosovoj zemlji napravio ovaj toran!!! Jesmo li stvarno toliki idioti da pusimo tu pricu od lika koji se je na pocetku rata sa plasticnom kesom u rukama dosunjao u Sarajevo.Janjicar wrote:Evo ljudi
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ovom-gradu
Rekoh ja avaz najobjektviniji ovih dana... svaka im cast na ovom...![]()
Klixu srami se...
Kome sve ovo ide na ruku? Dodiku i Covicu koji ce eto sada imati razloga da ograde svoje i jer je ocito da ovamo gdje su Bosnjaci vlada nasilje i anarhija. Treba li im partner na Bosnjackoj strani koje ce to sve da aminuje i da onda pohapsi sve korumpirane politicare i pocne da uspostavlja red na teritoriji male muslimanije. Ko bi to mogao biti? Da nije mozda Fahro Radoncic, borac protiv pljacke i korupcije, posteni tajkun i sposobni politicar?
Ima li sve ovo zajedno veze sa rezolucijom Evropskog parlamenta od prije par dana gdje se prvi put otvoreno i direktno poziva na osinivanje 3 entiteta jer je postojece ustavno stanje neodrzivo?
Zalosno je da neki ljudi vjeruju samo Radoncicu
-
julisiz es grant
#168 Re: PROTESTI!!!
Pa to ne zavisi od moje subjektivne volje.JThomas wrote:kanda bi voleo da dođu...?julisiz es grant wrote: Ne znam...znam samo da su do unazad 5-6 godina bili crna rupa Evropa, a onda nas dobro prestigoše na putu ka svim evropskim integracijama.
Znam šta oni nama misle i vjerujem da im nimalo mrsko nije što se ovo dešava kod nas.
Znam i šta ja o njima mislim...ali me to ne spriječava da poštujem način kako se bore za sebe.
- Alfons Kauders
#169 Re: PROTESTI!!!
u ukrajini svestenici stali izmedju murije i demonstranata da ih razdvojeBreathless wrote:I Rijaset jse oglasio, pa moraju i oni. Ovo im nije prvi put. Svaki puta kada je trebalo stati na stranu onih koji ih drze na uzici, dajuci im privilegije, oni su stali na njihovu stranu, a kontra radnika i drugih obespravljenih. Uostalom, ako ako bi stvari krenule u drugom pravcu sutra bi mogli doci na red i pojedinci koji su na osnovu svog ratnog staza po logositikama itd. izvojevali sve privilegije u ovom sistemu. Pitam se gdje su bili da stanu uz svoje dojucerasnje saborce, ako se to moze tako nazvati, uz radnike Konjuha, Zeljezare, uz rudare i druge obespravljene dok su godinama trazili svoja prava i komad hljeba, ali kad treba stati na drugu stranu, uvijek su prvi i spremni da prosipaju najofirnije price o patriotizmu i slicno, naucene od svojih politickih mentora, a koje vise niko ziv ne uzima za ozbiljno._mufljuz_ wrote:vidi ljiljana rodi majka - rekoh ja da mnogi imaju oraha u dzepu....
http://www.zenicablog.com/zenica/vijest ... ljani.html
prodaše se ljudi za groš....
kod nas kad bi reis i kardinal tako stali, ubili bi boga u njima i drotovi i demonstranti
- Tiger 033
#170 Re: PROTESTI!!!
Last edited by Tiger 033 on 08/02/2014 15:32, edited 1 time in total.
-
Breathless
#171 Re: PROTESTI!!!
Kakva suplja koju slusamo 20 godina.Deleter wrote:Zato, prestanite lupetati i imajte bar malo postovanja za nekoga ko je 4 godine branio i vase straznjice.
- JThomas
#172 Re: PROTESTI!!!
ovo vam je organizovala vaša SDA. a radon se grebe. eto živi bili pa vidjeli.Havatar wrote:![]()
Zalosno je da neki ljudi vjeruju samo Radoncicu
nije radon sa pećancem u koaliciji u kantonu, jelde da nije?
-
VjecitiStudent
#173 Re: PROTESTI!!!
U Sarajevu je jučer na prvim linijama prema policiji, u prvih pola sata dok je još mirno bilo, bilo i studenata i profesora i gomila drugog dobrog svijeta, međutim vremena za bilo šta uopće nije bilo, jer je nestrpljiva pozadina počela da baca kamenje (= one granitne kocke sa željeznog mosta).It_is_a_Leclerc wrote:To je nažalost tačno.palermo wrote:Jasmila Žbanić
Jučer su u prvim redovima trebali biti studenti, predvođeni svojim profesorima, sportski radnici, zašto ne i članovi klubova, umjetnici, poljoprivrednici, pa tek onda mlađahni momci sa fantomkama.
Tako bi se valjda mogao preusmjeriti užasna destruktivnost tih mladih ljudi.
Ostatak je istorija.
Nečiji debeli interes je bio da u prvim redovima ovih protesta ne bude studenata, profesora, ...
- pink floydd
#174 Re: PROTESTI!!!
Ko li im je baždario vagu, neki cigo na deponiji garantJThomas wrote:ali 12 kila droge...![]()
jebem ti vagu ti jebem...blamirate se.
Nije mi jasno šta mup pokušava sa ovim, ali mi je jasno da niko neće kupiti tu njihovu priču
-
palermo
#175 Re: PROTESTI!!!
julisiz es grant wrote: I suviše daleko od "malog" čovjeka...možda tek nešto bliža od Štukana i Brkana.
A male ljude trebaju da vode veliki ljudi. To je jedini način da uspiješ.
I Jasmila je ovdje samo primjer, nebitno je li ona, ili neko drugi, ali treba netko ko ima autoritet, harizmu, i neokaljanu prošlost. A jasmila je , recimo, taj profil.