reko zekoweredsf wrote:Ti ozbiljno mislis da ovom kretenu neko prijeti????...Ako mislis daj barem jedan objektivan razlog za toKatarinaKosaca wrote:Autoprojekcija je čudoinsomnia78 wrote:http://www.vidiportal.ba/novosti/drtvo/ ... pustio-bih
Ahahaha
Sad malo azil, malo socijala
Malo viski, nista koka kola
Decku je od pocetka bio cilj da sebi obezbjedi nesto
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk![]()
Ne želim nikome da bude pod prijetnjom smrću, porodica, dijete i zato nikad ne odbacujem ovakve stvari kao nemoguće i sirugno lažne.
represija režima je velika i osobno me ne bi čudilo, uopće.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Alfons Kauders
#14951 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Styling
#14952 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Prijeti mu diler da mu vise nece donositi bombone.weredsf wrote:Ti ozbiljno mislis da ovom kretenu neko prijeti????...Ako mislis daj barem jedan objektivan razlog za toKatarinaKosaca wrote:Autoprojekcija je čudoinsomnia78 wrote:http://www.vidiportal.ba/novosti/drtvo/ ... pustio-bih
Ahahaha
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk![]()
Ne želim nikome da bude pod prijetnjom smrću, porodica, dijete i zato nikad ne odbacujem ovakve stvari kao nemoguće i sirugno lažne.
represija režima je velika i osobno me ne bi čudilo, uopće.
- insomnia78
#14953 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Daj ba katarina da se ne lazemo iz lika vristi neka psihicka bolest
Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#14954 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Jasno sam napisala šta mislim. I dijete od 7 godina razumije šta piše. O represiji režima danima pišem, tako da ne bih da se ponavljam da bi ti nastavio guslati, pljenumi, ovo, ono, vidi kretena, vidi mu glave, vidi joj tena, joj mamlaza.weredsf wrote:Ti ozbiljno mislis da ovom kretenu neko prijeti????...Ako mislis daj barem jedan objektivan razlog za to
Neka teta Keti sutra kaže šta ima, a kad vam gazde počMu klimati glOvama, onda ču se baš nasmijati i izrugivati.
- cyprus
#14955 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Represija režima? U Bosni? Really?
Ja vala mislim da ne postoji manje represivna država na svijetu...
- insomnia78
#14956 PROTESTI!!! - aktuelnosti
@katarina, iz Tz sam, vrlo dobro znam vecinu koji se vrte oko protesta i dosta sam u kontaktu sa svojom ekipom tako da znam o cemu pricam, decko je cim je izasao iz policije sa svojim izjavama toliko srozao svoj rejting vodje protesta da je u Tuzli postao predmet sprdnje svih ostalih ljudi umjesanih u organizaciju protestaKatarinaKosaca wrote:Jasno sam napisala šta mislim. I dijete od 7 godina razumije šta piše. O represiji režima danima pišem, tako da ne bih da se ponavljam da bi ti nastavio guslati, pljenumi, ovo, ono, vidi kretena, vidi mu glave, vidi joj tena, joj mamlaza.weredsf wrote:Ti ozbiljno mislis da ovom kretenu neko prijeti????...Ako mislis daj barem jedan objektivan razlog za to
Neka teta Keti sutra kaže šta ima, a kad vam gazde počMu klimati glOvama, onda ču se baš nasmijati i izrugivati.
Last edited by insomnia78 on 11/03/2014 14:36, edited 1 time in total.
- KatarinaKosaca
#14957 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svijet nije društvo lijepih, pametnih sa plavim očima... Ima svakakvih, ne treba dalje od političara i njihovog izgleda i "vrištanja" iz fizionomije. To, opet ne znači, da nisu i ne trebaju biti ravnopravni građani. Prije nekoliko decenija jedan čovjek je spominjao narod lijepih, plavih, a ove sa psihološkim bolestima je slao negdje drugdje. Sve mi se čini da naši političari imaju iste vlažne snove, koji se samo usljed pukog straha od sankcija MZ zadržavaju na snovima.insomnia78 wrote:Daj ba katarina da se ne lazemo iz lika vristi neka psihicka bolest
U tom smislu kakav je Almir Širanović ili kako se već zove, potpuno m je nebitno, ali jeste smiješno da mu se ismijavaju kao za sklop rečenice ljudi koji je ne znaju ni napisati. Pri tom, ovo zadnje , se ne odnosi na tebe.
- insomnia78
#14958 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Plus protesti se od samog pocetka odricu bilo kakve povezanosti sa politickim strankama u BiH i lik hladno po izlasku iz murije predstavi Mirnesa Ajanovica kao svog advokata 
O kasnijem svojatanju protesta i mahanjem papirima iz policije koji dokazuju da je on, Aldin, jedini vlasnik protesta koji ne priznaje plenum i osniva neki svoj ne vrijedi ni pricati
O kasnijem svojatanju protesta i mahanjem papirima iz policije koji dokazuju da je on, Aldin, jedini vlasnik protesta koji ne priznaje plenum i osniva neki svoj ne vrijedi ni pricati
- Alfons Kauders
#14959 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ti mozes vjerovati u tu represiju i pisati o njojKatarinaKosaca wrote:Jasno sam napisala šta mislim. I dijete od 7 godina razumije šta piše. O represiji režima danima pišem, tako da ne bih da se ponavljam da bi ti nastavio guslati, pljenumi, ovo, ono, vidi kretena, vidi mu glave, vidi joj tena, joj mamlaza.weredsf wrote:Ti ozbiljno mislis da ovom kretenu neko prijeti????...Ako mislis daj barem jedan objektivan razlog za to
ja ipak trazim malo vise, npr. da vidimo kada i kojim putem su upucene te prijetnje, jesu li prijavljene nadleznim organima, gdje su ti ozljedni listovi, prijave za policijsku brutalnost, medijski izvjestaji o istoj...
zapravo bilo sta... dokaza jednostavno nema niti ce ih biti
- insomnia78
#14960 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
KAko nema pa pricali su da ga je devet specijalaca tuklo, otac kaze da su mu slomili noge, lik izadje bez ogrebotine
Jos kad se pojavi izjava doticnog iz murije
Jos kad se pojavi izjava doticnog iz murije
- KatarinaKosaca
#14961 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I za tvrdnju koja je napisana da je sve režirao radi političkog azila i socijale je potrebno više od vjerovanja. Pa , ga nema. Pri tome, je , onda, mislim, korektno da svatko vjeruje, a nitko ne tvrdi. Utoliko i jeste bila moja intervencija na tvrdnju.Alfons Kauders wrote:ti mozes vjerovati u tu represiju i pisati o njoj
ja ipak trazim malo vise, npr. da vidimo kada i kojim putem su upucene te prijetnje, jesu li prijavljene nadleznim organima, gdje su ti ozljedni listovi, prijave za policijsku brutalnost, medijski izvjestaji o istoj...
Što se tiče prijave policiji da te tukla policija
- kingofsnake
#14962 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Fakat je zanimljivo da ništa od tih dokaza, ispovijesti, bilo šta nema nigdje pa čak ni na stranici Plenuma. Osim one gospođe koju je "kordon policajaca tukao 5 dana" i onog malog što je "sav modar" izašao iz Tužilaštva, a što mu je dedo igrom slučaja SBB-ovac.Alfons Kauders wrote:ti mozes vjerovati u tu represiju i pisati o njoj
-
goran16v
#14963 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Brkan i slicnji aktivisti u borbi za bolje civilno drustvo su beskorisni jer je najvazniji, ako ne i jedini cilj njihovog aktivizma kao i postojanja organizacija u kojima su angazovani, njihova sigurna i dugotrajna licna egzistencija na necijem budezetu, a toga kad preuzmes na sebe organizaciju, vodstvo i odgovornost nema!VjecitiStudent wrote:Nemojte mi reći da žalite što se nije pojavio neki vođa poput Darke Brkana ili Demira Mahmutčehajića, sa vrlo jasnim, SDP-ovim ciljevima?
- insomnia78
#14964 PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ovo sto pokusavaju ovi koji se trude jos uvijek odrzati u zivotu plamicak, koji je ostao od silne vatre, protesta je mamuzanje mrtvog konja
Protesti, kao i vecina stvari u Bosni, su sfusareni
Krenulo se bez jasnog cilja, zahtjeva, vodje, dosta njih sa pogresnim motivima
Iznenadili su se i sami odzivom, koji se doduse brzo ohladio kad je vecina vidjela u sta to izrasta i ko se stavlja na celo
Nepotrebno se uslo u sukobe sa policijom koja je prvih dana ispala glavni neprijatelj i time skrenuta paznja sa stvarnih ciljeva
Ljudi koji su maltene pokrenuli proteste, obezpravljeni tuzlanski radnici, su vec sutradan stavljeni u drugi plan
Kampanja na internetu se svela na A.C.A.B, upustva za pravljenje molotovljevih koktela i pozive na linc policije, sto je sa lazima o umrloj zeni, pretucenim demonstrantima i samom Aldinu te koristenjen slika sa protesta u svijetu a potpisivanih kao Tuzla dovelo do velikog pada podrske kad je vecina onih koji imalo koriste mozak skontala na sta ce to izaci
Iznenadili su se i sami odzivom, koji se doduse brzo ohladio kad je vecina vidjela u sta to izrasta i ko se stavlja na celo
Nepotrebno se uslo u sukobe sa policijom koja je prvih dana ispala glavni neprijatelj i time skrenuta paznja sa stvarnih ciljeva
Ljudi koji su maltene pokrenuli proteste, obezpravljeni tuzlanski radnici, su vec sutradan stavljeni u drugi plan
Kampanja na internetu se svela na A.C.A.B, upustva za pravljenje molotovljevih koktela i pozive na linc policije, sto je sa lazima o umrloj zeni, pretucenim demonstrantima i samom Aldinu te koristenjen slika sa protesta u svijetu a potpisivanih kao Tuzla dovelo do velikog pada podrske kad je vecina onih koji imalo koriste mozak skontala na sta ce to izaci
Last edited by insomnia78 on 11/03/2014 14:59, edited 1 time in total.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14965 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Paranoid wrote:Taj "mijeh" ili u narodu poznat kao "drob" ispod Essine brade je u proslosti bio znak dobrostojeceg covjeka i njegovog polozaja u drustvu..Nazalost mi jos uvijek zivimo u proslosti i Esso je status "naprednog" junaka... nekima, a opet drugi ne vide njegovu mjesinu, nego bmw-a kojeg je Esso nabavio zbog dovoljno razmaka izmedju volana i dugmeta na pupku koji svojim pucanjem, svakog momenta moze da aktivira airbag..i to onaj ispod oznake beemvea na volanu, a rikoset moze (nedajboze) aktivirati i sve ostale...JoseMujica wrote:ne pretjeruj Paranoid....sudeći po trbušini ne zna Esso Maradona, ne zna
znadeš onu staru jednaĐbu DEBEL + RUMEN = LIJEP
ps
a ljudi ozbiljno jedini profiter iz svega ovog je Nazif Mujić
Last edited by JoseMujica on 11/03/2014 14:58, edited 1 time in total.
-
nookey
#14966 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ISPOVIJEST SARAJEVSKOG POLICAJCA ELMIRA KADIĆA: Naslonjen na zgradu Predsjedništva dok mu suza klizi niz lice: Ne plakah zbog straha, već zbog tuge i nepravde!
Utorak | 11.03.2014.
Jedinica za specijalnu podršku MUP KS danas je upriličila druženje za povrijeđene policajce u njihovoj bazi u Sarajevu. Uz skromnu trpezu nešto više od mjesec nakon nereda, sabirali su utiske. Tokom demonstracija povrijeđena su 144 policajca. Trojica teže... Ovo je priča jednog od njih...
policajac Elmir KadićOnaj ko nije prošao kroz golgotu taj dan, ne može shvatiti koliko je bilo teško. Imali smo mi snage da se suprotstavimo demonstrantima, imali smo pravo upotrijebiti i vatreno oružje, ali proradile su emocije, to je ipak naš narod - kazao je u ekskluzivnom razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Elmir Kadić, četrdesetogodišnji specijalac, čija je slika sa demonstracija u Sarajevu 7. februara, kada su demonstranti zapalili zgradu Predsjedništva BiH, zgradu Vlade KS i zgradu Općine Centar, obišla cijeli svijet.
Naslonjen na zgradu Predsjedništva dok mu suza klizi niz lice, ovaj sarajevski specijalac poslao je poruku koja govori više od hiljadu riječi. Nije, kaže on, plakao zbog straha, već tuge, jer je grupa huligana zapalila ono što je od četnika uspio odbraniti dvije decenije ranije.
- Podržavam demonstracije, nezadovoljstvo ljudi je očito, ali nije se smjelo desiti da Predsjedništvo gori. Mada, treba znati i to da su palili huligani, a ne ozbiljni građani – kaže Elmir za NAP.
Jedinica za specijalnu podršku MUP KS danas je upriličila druženje za povrijeđene policajce u njihovoj bazi u Sarajevu. Uz skromnu trpezu nešto više od mjesec nakon nereda, sabirali su utiske. Tokom demonstracija povrijeđena su 144 policajca. Trojica teže.
Na druženje je došao i Elmir. Njemu je 7. februara povrijeđen dušnik, od čega se još uvijek oporavlja.
Tih je, zatvoren, teško govori. Više je žilav nego što je pričljiv. Otud mu i nadimak Žilo. Kaže nam da je njegov cijeli radni vijek u službi domovine. Iz vojne uniforme, koju je obukao kada je počela agresija na BiH, prešao je u policijsku, a od 2005. godine pripadnik je Jedinice za specijalnu podršku MUP-a Kantona Sarajevo.
Posao specijalnog policajca za njega je prije svega ljubav, od koje hrani suprugu i dvije kćerke.
- Jedva čekam da se vratim na posao. Naročito sam poželio Andija, njemačkog ovčara koji je moj vjerni pratilac u svakoj akciji – kaže Elmir za NAP
Utorak | 11.03.2014.
Jedinica za specijalnu podršku MUP KS danas je upriličila druženje za povrijeđene policajce u njihovoj bazi u Sarajevu. Uz skromnu trpezu nešto više od mjesec nakon nereda, sabirali su utiske. Tokom demonstracija povrijeđena su 144 policajca. Trojica teže... Ovo je priča jednog od njih...
policajac Elmir KadićOnaj ko nije prošao kroz golgotu taj dan, ne može shvatiti koliko je bilo teško. Imali smo mi snage da se suprotstavimo demonstrantima, imali smo pravo upotrijebiti i vatreno oružje, ali proradile su emocije, to je ipak naš narod - kazao je u ekskluzivnom razgovoru za bh. novinsku agenciju Patria (NAP) Elmir Kadić, četrdesetogodišnji specijalac, čija je slika sa demonstracija u Sarajevu 7. februara, kada su demonstranti zapalili zgradu Predsjedništva BiH, zgradu Vlade KS i zgradu Općine Centar, obišla cijeli svijet.
Naslonjen na zgradu Predsjedništva dok mu suza klizi niz lice, ovaj sarajevski specijalac poslao je poruku koja govori više od hiljadu riječi. Nije, kaže on, plakao zbog straha, već tuge, jer je grupa huligana zapalila ono što je od četnika uspio odbraniti dvije decenije ranije.
- Podržavam demonstracije, nezadovoljstvo ljudi je očito, ali nije se smjelo desiti da Predsjedništvo gori. Mada, treba znati i to da su palili huligani, a ne ozbiljni građani – kaže Elmir za NAP.
Jedinica za specijalnu podršku MUP KS danas je upriličila druženje za povrijeđene policajce u njihovoj bazi u Sarajevu. Uz skromnu trpezu nešto više od mjesec nakon nereda, sabirali su utiske. Tokom demonstracija povrijeđena su 144 policajca. Trojica teže.
Na druženje je došao i Elmir. Njemu je 7. februara povrijeđen dušnik, od čega se još uvijek oporavlja.
Tih je, zatvoren, teško govori. Više je žilav nego što je pričljiv. Otud mu i nadimak Žilo. Kaže nam da je njegov cijeli radni vijek u službi domovine. Iz vojne uniforme, koju je obukao kada je počela agresija na BiH, prešao je u policijsku, a od 2005. godine pripadnik je Jedinice za specijalnu podršku MUP-a Kantona Sarajevo.
Posao specijalnog policajca za njega je prije svega ljubav, od koje hrani suprugu i dvije kćerke.
- Jedva čekam da se vratim na posao. Naročito sam poželio Andija, njemačkog ovčara koji je moj vjerni pratilac u svakoj akciji – kaže Elmir za NAP
- insomnia78
#14967 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Imas njegovu izjavu iz policije, koju nikad nije dokazima pobio iako je to najavljivo u kojoj kaze kako je zelio da ta zaposli zenu u neku od skola na podrucju TK, kako su ga Beli i "fukare" iskoristili, kako su oni ti koji su palili, bla, blaKatarinaKosaca wrote:I za tvrdnju koja je napisana da je sve režirao radi političkog azila i socijale je potrebno više od vjerovanja. Pa , ga nema. Pri tome, je , onda, mislim, korektno da svatko vjeruje, a nitko ne tvrdi. Utoliko i jeste bila moja intervencija na tvrdnju.Alfons Kauders wrote:ti mozes vjerovati u tu represiju i pisati o njoj
Što se tiče prijave policiji da te tukla policija![]()
![]()
-
goran16v
#14968 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Vidi, nije bitno da li bi ih ja podrzao ili ne, stvar je u tome da je vec drugi dan bilo jasno da ne postoje kljucni elementi da bi protesti uspjeli u punoj mjeri i da nije trebalo gajiti iluzije.costacurta wrote: Sve se bojim da je bilo vođe, ideje, ciljeva i odgovornosti da bi ste to podržali![]()
Ja sad zbunjen,
sve do sad ste govorili kako je organizovano, a zna se i ko je organizator (haman samo meni nije jasno i ne kontam ko stoji iza svega i zbog čega) sad odjednom pričate kako ste razočarani jer nema vođe, ciljeva, odgovornosti?
Sad kad su Trnka i Hatibović u zatvoru ima li naznaka hoće li odgovarati neko od ovih koji su bili dužni, plate dobijali, zakleli se na vjernost, ugovorom se obavezali da će da štite ove objekte od Trnki i Hatibovića?
Koja je garancija da se sutra opet isto neće desiti?
Eno poljoprivrednika blokirali granicu na Orašju traže od Federacije neka milionska dugovanja samo za Posavski kanton, jbga, trebaju se strpiti još koji mjesec dok legne tranša od MMFa do tada mirno i demokratski, uz kafu i pištaljke trebaju razgovarati, u duhu demokracije, a kad legnu pare u junu-julu nek' krenu sa "proljetnom" sjetvom, šta ima veze jel juni ili je mart!
Zavrni pipu Ketrin Uphollanda ti vaskolikog!
Ne trebas biti zbunjen, organizacija i organizatori na koje mislis se odnose na sasvim neke druge stvari. Dok gradjanski bunt nije imao ni organizaciju, ni ciljeve, ni predstavnike, postojala je paralelna latentna organizacija koja je itekako imala i plan i cilj, koja se uvukla u gradjanski bunt i iskoristavala njegove momentum i snagu za svoje ciljeve. Nije dugo trebalo da se otkriju "ubaceni" elementi koji su uz nepostojanje kljucnih elemenata za uspjeh dodatno sabotirali cijelu stvar.
- Alfons Kauders
#14969 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
tvrdnja o azilu i socijali je forumska zajebancija koju ti dovodis u istu ravan sa sasvim ozbiljnim tvrdnjama o represiji i policijskoj brutalnosti... hvala ti za to, jer su tu negdje - cak za ovu o azilu trenutno ima vise dokazaKatarinaKosaca wrote:I za tvrdnju koja je napisana da je sve režirao radi političkog azila i socijale je potrebno više od vjerovanja. Pa , ga nema. Pri tome, je , onda, mislim, korektno da svatko vjeruje, a nitko ne tvrdi. Utoliko i jeste bila moja intervencija na tvrdnju.Alfons Kauders wrote:ti mozes vjerovati u tu represiju i pisati o njoj
Što se tiče prijave policiji da te tukla policija![]()
![]()
-
costacurta
#14970 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Alfons Kauders wrote: kako te nije stid da tako prozivas Esseda Dz Sh?! pa to je ko da haretu prozivas Guardiana, sram te bilo
al najjace mi je kako neofirno ajanovic postade ugledni tuzlanski advokat...jebem ti zivot bukvalno u krugu od 200 metara mogu naci barem 10-15 boljih advokata
Aj hljebe,
jedini ugledniji i uspješniji građanin od Mirnesa je Doc Dr Salko Bukvarević, dipl.ing rud.............
Vidi,goran16v wrote: Vidi, nije bitno da li bi ih ja podrzao ili ne, stvar je u tome da je vec drugi dan bilo jasno da ne postoje kljucni elementi da bi protesti uspjeli u punoj mjeri i da nije trebalo gajiti iluzije.
Ne trebas biti zbunjen, organizacija i organizatori na koje mislis se odnose na sasvim neke druge stvari. Dok gradjanski bunt nije imao ni organizaciju, ni ciljeve, ni predstavnike, postojala je paralelna latentna organizacija koja je itekako imala i plan i cilj, koja se uvukla u gradjanski bunt i iskoristavala njegove momentum i snagu za svoje ciljeve. Nije dugo trebalo da se otkriju "ubaceni" elementi koji su uz nepostojanje kljucnih elemenata za uspjeh dodatno sabotirali cijelu stvar.
možda ja ispadam duduk ali zaista ZAISTA mi nikako nije jasno niti ima neko da hoće jasno da kaže, ako je tačno ovo što si boldirao ko je ta latentna paralelna organizacija, koji im je bio cilj i plan?! Kom je išlo u prilog da se pali i zašto narediti policiji/policijama da ne reaguje?!
Ti ljudi su i napravili najveći razor, naročito onaj šraltan Tanović i Kopić ispred sindikata Polihema. Lijepo se zna da su prvi dan ON tj OBESPRAVLJENI RADNICI pokušali na silu ući u kantom (zašto? kuda? kod koga?), imaju snimci iz hola kantona na kome se vidi da nema djece, "terosrista", navijača već samo oni(sindikati), radnici, Beli i Aldin. Kad ih je policija najurila i počela lupati onda su djeca, teroristi, navijači napravili to što su napravili.insomnia78 wrote: Ovo sto pokusavaju ovi koji se trude jos uvijek odrzati u zivotu plamicak, koji je ostao od silne vatre, protesta je mamuzanje mrtvog konja
Oni (sindikalisti obespravljenih preduzeća) su se izmakli u stranu i ko najveće hinje koketirali, malo su podrška Jasminu Imamoviću, malo su sa Nerminom Nikšićem, malo sa plenumom, malo sa Širanovićem i danas ih nigdje nema. Umjesto da zaštite tu djecu, oni su podvili rep i samo sebe gledali. Eno upravo oni su predložili ovog Umihanića, živi bili pa vidjeli šta će uraditi. Za mene su oni završena priča. Smradovi. Nek se je.bu obespravljeni još 100 godina.
Zaista ali zaista mi je u ovoj priči žao ovih 58 momaka iz Tuzle koji su već dobili krivične prijave i ovih po Sarajevu što će zaplatiti. Žrtvovani su i sad svi od njih okreću leđa, ne daj Bože nikom sugrađana ovakvih k'o što oni imaju
- insomnia78
#14971 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zar plenum nije izganjo amnestiju?
-
goran16v
#14972 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Da banalizujemo stvar, recimo vrlo je realna opcija da taj latentni ortanizator bude FR i njegov SBB, da im je plan da preko svojih ljudi (sto akticivista, sto placenih) ubacenih na plenume i proteste proguraju svoje ciljeve i prikazati da je aktuelna vlast losa, a cilje je jednostavan, smjena aktuelne vlasti i dolazak na vlast. Kako im ne bi islo u prilog, paljevina stvara iluziju anarhije i haosa dok nereagovanje policiije stvara utisak njene nemoci, a obe stvar zajedno stvaraju utisak da je vlast losa. Spas za narod je taaaa - naaaa Fahro - Saver Of The Universe!costacurta wrote: Vidi,
možda ja ispadam duduk ali zaista ZAISTA mi nikako nije jasno niti ima neko da hoće jasno da kaže, ako je tačno ovo što si boldirao ko je ta latentna paralelna organizacija, koji im je bio cilj i plan?! Kom je išlo u prilog da se pali i zašto narediti policiji/policijama da ne reaguje?!
Na pitanje nekih kako se od prvog dana znalo da bez kljucnih elemenata od protesta nema nista. Jednostavno, istorija, pogotovo novija je pokazala da nije postojao nijedan slican dogadjaj koji je uspio, a da nije imao predhodno utvrdjeni plan, program ako se uspije u namjeri, zahtjeve, ciljeve i predstavnike koji ce preuzeti odgovornost.
- SmokingMan
#14973 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Instant revolucionar,malo inspiriran Che Guevarom,Hugo Chvezom,ponesen atmosferom poput "zakašnjelog" pubertetlije,brzo je zaboravio problme u BIH,i kao što reče za početak,ni socijala nije loša,teško da će se nakon toga sjetiti svojih sunarodnjaka koje je ložio protiv vlasti.Ni izforsirana,samo-nemtnuta glavna uloga velikog vođe "revolucije",koju je toliko žarko želio,nije mu donjela korist,a ni publicitet,na kraju možda se i kad-tad Rambo iz izgnanstva vrati,ko zna...insomnia78 wrote:http://www.vidiportal.ba/novosti/drtvo/ ... pustio-bih
Ahahaha
-
VjecitiStudent
#14974 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
To odavno nije opcija, već realnost protesta.goran16v wrote:Da banalizujemo stvar, recimo vrlo je realna opcija da taj latentni ortanizator bude FR i njegov SBB, da im je plan da preko svojih ljudi (sto akticivista, sto placenih) ubacenih na plenume i proteste proguraju svoje ciljeve i prikazati da je aktuelna vlast losa, a cilje je jednostavan, smjena aktuelne vlasti i dolazak na vlast. Kako im ne bi islo u prilog, paljevina stvara iluziju anarhije i haosa dok nereagovanje policiije stvara utisak njene nemoci, a obe stvar zajedno stvaraju utisak da je vlast losa. Spas za narod je taaaa - naaaa Fahro - Saver Of The Universe!costacurta wrote: Vidi,
...
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#14975 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ošo Nazif, sad ode Aldin...ubi nas ovi odliv mozgova