PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Sarkazam

#14926 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Sarkazam »

„Obaviještavam Vas kao mog branitelja da sam zbog prijetnji mojoj porodici, odnosno, prijetnji likvidacijom mene, moje supreuge i mog djeteta, pirnuđen privremeno napustiti BiH." - napisao je Aldin Širanović.
Sarkazam

#14927 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Sarkazam »

Sarkazam wrote:„Obaviještavam Vas kao mog branitelja da sam zbog prijetnji mojoj porodici, odnosno, prijetnji likvidacijom mene, moje supreuge i mog djeteta, pirnuđen privremeno napustiti BiH." - napisao je Aldin Širanović.
-il' je do novinara il' do Aldina :) :)
(dupli post, izvinjavam se)
volta dzontra

#14928 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by volta dzontra »

Corto Maltese wrote:
Čim je Dubioza izračunala da im se isplati besplatno nastupati, znači da stvar još nije propala. Očito je da se još nešto da iscijediti iz Bosanskog Proljeća.

Vrlo lucidno. :thumbup:

Nema besplatnih razglasa, prijevoza, bina, večera...
Znači postoje "investitori" u "Bosansko proljeće 2" :D :D :D
Alfons Kauders

#14929 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

insomnia78 wrote:http://www.vidiportal.ba/novosti/drtvo/ ... pustio-bih
Ahahaha
Sad malo azil, malo socijala
Malo viski, nista koka kola
Decku je od pocetka bio cilj da sebi obezbjedi nesto

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
prvi na barikadama, prvi u redu za azil
VjecitiStudent

#14930 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

volta dzontra wrote:
Corto Maltese wrote:
Čim je Dubioza izračunala da im se isplati besplatno nastupati, znači da stvar još nije propala. Očito je da se još nešto da iscijediti iz Bosanskog Proljeća.

Ili vrlo lucidno, ili iz prikrajka, vrlo cinično, trećeg nema.
Meni izgleda ovo drugo.
volta dzontra

#14931 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by volta dzontra »

Ili vrlo lucidno, ili iz prikrajka, vrlo cinično, trećeg nema.
Meni izgleda ovo drugo.
Pa dobro može biti i cinično ali zašto bi se zreo, razuman, obrazovan, iskusan i inteligentan čovjek pravio milicajac.......
...dje je NVO akcija tu je Dubioza soundtrack
Banksy

#14932 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

volta dzontra wrote:
Corto Maltese wrote:

Naravno. Samo je pitanje hoće li sponzor biti Euroasfalt ili neka strana organizacija.

Poenta je, nažalost, na BP 2. Izgleda da nisu naučili lekciju, da u zemlji tek izašloj iz rata, uz 100 000 mrtvih, vlast ne rušiš nasiljem i paljevinom.
say_cheese

#14933 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Ali_G wrote:Ja revolucionara i govana
Cega se pametan stidi, budala se ponosi. A onda se pitaju, zasto im se ne prikljuci veci broj gradjana :zzzz:

U nedostatku sadrzaja, najveci eho u medijama su izazvale gace na transparentu i 'dama' spustenih hlaca u sred bijela dana. Attention whore in action iliti cheap thrill :zzzz:
VjecitiStudent

#14934 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

say_cheese wrote:
Ali_G wrote:Ja revolucionara i govana
Cega se pametan stidi, budala se ponosi. A onda se pitaju, zasto im se ne prikljuci veci broj gradjana :zzzz:

U nedostatku sadrzaja, najveci eho u medijama su izazvale gace na transparentu i 'dama' spustenih hlaca u sred bijela dana. Attention whore in action iliti cheap thrill :zzzz:
Ima naš narod lijepih, doduše i malo eksplicitnih poslovica na tu temu.
Alfons Kauders

#14935 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

tuzlanski politicki kurvaluk ne poznaje granice

aldina brani mirnes, koji ujedno napada imamovica vec godinama, a sada evo i brani tog istog imamovica

http://druga.tv/info/31711
Da priča bude zanimljivija, Imamović je angažovao advokata Mirnesa Ajanovića, inače predsjednika BOSS-a i vijećnika u Općinskom vijeću Tuzla. Ajanović je do unazad godinu bio jedan od najvećih kritičara Jasmina Imamovića i tuzlanskog SDP-a, a njihovi sukobi su često završavali uvredama. Tada je nezamislivo bilo da njih dvojica imaju bilo kakvu saradnju. Njihovi sukobi su imali i sudski epilog, u kojem je Imamović tužio Ajanovića zbog klevete. Na sve se to zaboravilo prije godinu i po, kada je Ajanović podržao SDP-ovu većinu u OV –u Tuzla, a njegov BOSS postao dio vlasti u gradu soli.
Paranoid

#14936 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Alfons Kauders wrote:tuzlanski politicki kurvaluk ne poznaje granice

aldina brani mirnes, koji ujedno napada imamovica vec godinama, a sada evo i brani tog istog imamovica

Da priča bude zanimljivija, Imamović je angažovao advokata Mirnesa Ajanovića, inače predsjednika BOSS-a i vijećnika u Općinskom vijeću Tuzla. Ajanović je do unazad godinu bio jedan od najvećih kritičara Jasmina Imamovića i tuzlanskog SDP-a, a njihovi sukobi su često završavali uvredama. Tada je nezamislivo bilo da njih dvojica imaju bilo kakvu saradnju. Njihovi sukobi su imali i sudski epilog, u kojem je Imamović tužio Ajanovića zbog klevete. Na sve se to zaboravilo prije godinu i po, kada je Ajanović podržao SDP-ovu većinu u OV –u Tuzla, a njegov BOSS postao dio vlasti u gradu soli.
Pa Mirnes zna gdje je granica izmedju politike i prava...kao sto zna i Esso granicu izmedju dvije i tri kile janjetine..
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14937 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

ne pretjeruj Paranoid....sudeći po trbušini ne zna Esso Maradona, ne zna :lol:
Banksy

#14938 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

Meni se činilo da je ovaj Imamović ozbiljan čovjek ... :(
Alfons Kauders

#14939 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Paranoid wrote:

Pa Mirnes zna gdje je granica izmedju politike i prava...kao sto zna i Esso granicu izmedju dvije i tri kile janjetine..
kako te nije stid da tako prozivas Esseda Dz Sh?! pa to je ko da haretu prozivas Guardiana, sram te bilo

al najjace mi je kako neofirno ajanovic postade ugledni tuzlanski advokat... :-) jebem ti zivot bukvalno u krugu od 200 metara mogu naci barem 10-15 boljih advokata :lol:
Dr. Kuca

#14940 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

Aldin Širanović je poznat po uzivanju narkotickih sredstava. Vjerovatno utripovo nesto.
Alfons Kauders

#14941 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:

Meni se činilo da je ovaj Imamović ozbiljan čovjek ... :(
naravno da nije, zapravo pomalo je budala, zato ga i prozivam godinama... njegov ekscentrizam se ponekad manifestuje na pozitivnim inicijativama i idejama (koje je mahom pokro od fatmira, da budemo posteni)... dakle nije da nema dobrih strana, al vala ima i rupa na pretek

da nije takav, davno bi ga sdp vrbovao za neke malcice vaznije funkcije, a ne da deset godina vodi opstinu sa 40m budzeta godisnje... jebi ga, rumenko bolje prodje od njega... :lol:
Dr. Kuca

#14942 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Dr. Kuca »

Styling wrote: .
Evo ja cu te zaposliti slijedi me :D .[/quote]

Fahrudiiine, jesi li to ti? :mrgreen:[/quote]

Bit cu tvoj fahri :D :lol:
Alfons Kauders

#14943 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Genije wrote:
Jedan građanin je na transparentu predložio novu himnu i zastavu BiH. Međutim, njegov prijedlog se nije svidio ostalim demonstrantima te su ga otjerali.
demokratski, nema šta :D
ja davno predlozio

himna

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AWtCittJyr0&feature=kp[/youtube]

zastava - na stapu gace... makar tako ne mogu naopako zastavu stavit,... ko na predsjednistvu :D
Banksy

#14944 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote: Meni se činilo da je ovaj Imamović ozbiljan čovjek ... :(
naravno da nije, zapravo pomalo je budala, zato ga i prozivam godinama... njegov ekscentrizam se ponekad manifestuje na pozitivnim inicijativama i idejama (koje je mahom pokro od fatmira, da budemo posteni)... dakle nije da nema dobrih strana, al vala ima i rupa na pretek

da nije takav, davno bi ga sdp vrbovao za neke malcice vaznije funkcije, a ne da deset godina vodi opstinu sa 40m budzeta godisnje... jebi ga, rumenko bolje prodje od njega... :lol:
Jeste on pomalo razbarušen, takav tip, umjetnik, šta li, ali činio mi se kao osoba s integritetom, ozbiljan i pošten. Nevjerovatno mi je da bilo ko uzima Mirnesa za advokata, a pogotovo on, s onim što je sve prošao s tom budalom.

Rumenko je miljama ispred svih, rijetko pragmatičan lik, u najgorem smislu te riječi :mrgreen:
say_cheese

#14945 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by say_cheese »

Genije wrote:
Jedan građanin je na transparentu predložio novu himnu i zastavu BiH. Međutim, njegov prijedlog se nije svidio ostalim demonstrantima te su ga otjerali.
demokratski, nema šta :D
Image

o zemljo Indijo :nevjerujem:
Alfons Kauders

#14946 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Banksy wrote: Meni se činilo da je ovaj Imamović ozbiljan čovjek ... :(

Jeste on pomalo razbarušen, takav tip, umjetnik, šta li, ali činio mi se kao osoba s integritetom, ozbiljan i pošten. Nevjerovatno mi je da bilo ko uzima Mirnesa za advokata, a pogotovo on, s onim što je sve prošao s tom budalom.

Rumenko je miljama ispred svih, rijetko pragmatičan lik, u najgorem smislu te riječi :mrgreen:
kazu da je porumenio u isto vrijeme kada su zlaji poceli krvariti hemoroidi

profesor UNTZ koji nije ispunjavao ni U od uslova da tamo radi, al nejse, partija ga uvalila u predstavnicki... jebes nauku
Paranoid

#14947 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:ne pretjeruj Paranoid....sudeći po trbušini ne zna Esso Maradona, ne zna :lol:
Taj "mijeh" ili u narodu poznat kao "drob" ispod Essine brade je u proslosti bio znak dobrostojeceg covjeka i njegovog polozaja u drustvu..Nazalost mi jos uvijek zivimo u proslosti i Esso je status "naprednog" junaka... nekima, a opet drugi ne vide njegovu mjesinu, nego bmw-a kojeg je Esso nabavio zbog dovoljno razmaka izmedju volana i dugmeta na pupku koji svojim pucanjem, svakog momenta moze da aktivira airbag..i to onaj ispod oznake beemvea na volanu, a rikoset moze (nedajboze) aktivirati i sve ostale...
pink floydd

#14948 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by pink floydd »

Paranoid wrote:
JoseMujica wrote:ne pretjeruj Paranoid....sudeći po trbušini ne zna Esso Maradona, ne zna :lol:
Taj "mijeh" ili u narodu poznat kao "drob" ispod Essine brade je u proslosti bio znak dobrostojeceg covjeka i njegovog polozaja u drustvu..Nazalost mi jos uvijek zivimo u proslosti i Esso je status "naprednog" junaka... nekima, a opet drugi ne vide njegovu mjesinu, nego bmw-a kojeg je Esso nabavio zbog dovoljno razmaka izmedju volana i dugmeta na pupku koji svojim pucanjem, svakog momenta moze da aktivira airbag..i to onaj ispod oznake beemvea na volanu, a rikoset moze (nedajboze) aktivirati i sve ostale...
U njem ima g+vana od prošle godine, možda čak i starijih.

Nego Širanović nam utekao, ode da vidi kakve je Pešta nekad kupleraje imala.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14949 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Ahahaha

Autoprojekcija je čudo :D

Ne želim nikome da bude pod prijetnjom smrću, porodica, dijete i zato nikad ne odbacujem ovakve stvari kao nemoguće i sirugno lažne.
represija režima je velika i osobno me ne bi čudilo, uopće.
weredsf

#14950 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by weredsf »

KatarinaKosaca wrote:
Ahahaha

Autoprojekcija je čudo :D

Ne želim nikome da bude pod prijetnjom smrću, porodica, dijete i zato nikad ne odbacujem ovakve stvari kao nemoguće i sirugno lažne.
represija režima je velika i osobno me ne bi čudilo, uopće.
Ti ozbiljno mislis da ovom kretenu neko prijeti????...Ako mislis daj barem jedan objektivan razlog za to
Post Reply