PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14651 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

hrasno38 wrote:
Nije policija birala ove na izborima nego gradjani medju kojima su i oni koji nose i policijsku uniformu. Stvarno je degutantno prisivati policiji neke stvari kad svi odlicno znamo da masu kriminalnih djela policija rijesi i uhapsi te prosljedi sudu. Oni su tu svoj posao zavrsili. Neki dan hrabri policajac je u direktnoj pucnjavi ubio kriminalca a moglo je biti i obratno. Ne moze policija biti na svakom cosku grada ali moze biti zakon od kojeg guzovi bride. Kad imas zakon koji te strpa 5 godina u zatvor ako se kod tebe nadje recimo pistolj pa koja budala moras biti da ga nosis. Ako ti zakon kaze da ako nekoga ubijes namjerno dobijas minimalno 30 godina bez mogucnosti pomilovanja onda isto tako moras biti lud pa nekoga ubiti. Itd itd kad imas zakon policija je tu samo za svaki slucaj. Policija je i 07.02 nastojala da radi svoj posao ali nisu imali naredjenje da ga rade u skladu sa svojim mogucnostima i sasvim sigurno zato sto je neko tako htio.
Neka sutra sud da nalog za hapsenje Radeljasa policija ce ga uhapsiti kao sto ce uhapsiti i Brankovica. Naravno i policija ima svojih gresaka i pogresnih ljudi na pogresnim mjestima ali idealan sistem jednostavno ne postoji.
samo jedan lični osvrt:

ovo nadilazi moju logiku, ali - priča se da policija štiti kriminalce oličene u političarima.

dok istovremeno narod bira te političare.

isti taj narod kojeg predstavljaju protestanti.

isti protestanti koji pričaju da policija štiti kriminalce.

hm.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14652 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Chmoljo wrote:
hrasno38 wrote:
Nije policija birala ove na izborima nego gradjani medju kojima su i oni koji nose i policijsku uniformu. Stvarno je degutantno prisivati policiji neke stvari kad svi odlicno znamo da masu kriminalnih djela policija rijesi i uhapsi te prosljedi sudu. Oni su tu svoj posao zavrsili. Neki dan hrabri policajac je u direktnoj pucnjavi ubio kriminalca a moglo je biti i obratno. Ne moze policija biti na svakom cosku grada ali moze biti zakon od kojeg guzovi bride. Kad imas zakon koji te strpa 5 godina u zatvor ako se kod tebe nadje recimo pistolj pa koja budala moras biti da ga nosis. Ako ti zakon kaze da ako nekoga ubijes namjerno dobijas minimalno 30 godina bez mogucnosti pomilovanja onda isto tako moras biti lud pa nekoga ubiti. Itd itd kad imas zakon policija je tu samo za svaki slucaj. Policija je i 07.02 nastojala da radi svoj posao ali nisu imali naredjenje da ga rade u skladu sa svojim mogucnostima i sasvim sigurno zato sto je neko tako htio.
Neka sutra sud da nalog za hapsenje Radeljasa policija ce ga uhapsiti kao sto ce uhapsiti i Brankovica. Naravno i policija ima svojih gresaka i pogresnih ljudi na pogresnim mjestima ali idealan sistem jednostavno ne postoji.
samo jedan lični osvrt:

ovo nadilazi moju logiku, ali - priča se da policija štiti kriminalce oličene u političarima.

hm.
hahahaha tako nekako JLZ!!!!
Janjicar

#14653 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hrasno38 nek si ti njega citirao da moram ovu dvojicu gledat i na ovoj stranici :smajlikojipovraca:

Da ima pravnog sistema oni bi bili davno u zatvoru.
hrasno38

#14654 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Janjicar wrote:hrasno38 nek si ti njega citirao da moram ovu dvojicu gledat i na ovoj stranici :smajlikojipovraca:

Evo nema ih vise:)
Janjicar

#14655 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

hrasno38 wrote:
Janjicar wrote:hrasno38 nek si ti njega citirao da moram ovu dvojicu gledat i na ovoj stranici :smajlikojipovraca:

Evo nema ih vise:)
Eh zahvaljujem :D
insomnia78

#14656 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

velikonja wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ja vjerujem svakom ko šta napiše. Tako povjerovah i onom ko reče da sa prozora gleda prosjede (pa može sjediti ili u predsjedništvu ili mipu ili u alipašinoj džamiji, pa zlo i naopako ispade, :D ). Tako i cijenim i vjerujem, utoliko mi je malo i neobično, jer sticajem okolnosti i svojih godina znam ljude koji su u otporu od 1991 od PL, kao specijalci po raznim jedinicama, nisu baš ni sretni ni zadovoljni sa statusom zemlje za koju su dali mladost. Utoliko mi je neobično, a nemam razloga da ti ne vjerujem.
30.04.1992. godine sam napunio 19 godina. U tih jebenih 20 dana ( od 11. do 30.04. ) sam u stanu bio ne više od 20 sati. Ostatak sam proveo na Čolinoj kapi, bob stazi, pod "Osmicama", na Borijama. Rođendan dočekao na Zečijoj glavi ( Brusulje - SKOJevac)...

Mislim da je i moja mladost dala mali doprinos obrani. A za taj mali doprinos me danas nazivaju budalom i kerom.

Zadovoljan statusom zemlje nisam, ali je neću ni rušiti i paliti. Kakva je takva je, ona je i MOJA.
Svaka cast

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
costacurta

#14657 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

Chmoljo wrote:
hrasno38 wrote:
samo jedan lični osvrt:

hm.
Ne valja vam logika,

narod jest birao i oni došli na vlast voljom tog naroda, osladilo im se, pohlepni bili, zinuli na lovinu i naraFno ogriješili se o zakon i ko treba da sprovodi red i zakon, jel narod opet ili policija, sud i tužilaštvo?

Ako ne znate odgovor evo da citiram gsp Dragana Lukača, iluzionistu:
Ukupno je na nemirima bilo 19.350 građana :shock:
Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač potvrdio je za Klix.ba da su danas pripadnici Federalne uprave policije uhapsili jednu osobu koja se dovodi u direktnu vezu sa paljenjem zgrade Predsjedništva, mi ćemo nastaviti raditi na otkrivanju i drugih osoba koje su učestvovali u ovim nedjelima, a sve u saradnji sa Tužilaštvom i Sudom BiH", rekao je Lukač

Nakon današnjeg hapšenja ovog Trnke i izjava vidovitog Tarota ja sam shvatio kako ustvari mi imamo jaku policiju, sud i tužilaštvo. Za manje od mjesec dana policija je uspjela prebrojati (kojom metodom?) koliko je svijeta bilo na protestima i otkriti počinitelja krivičnog djela, ali pazi ovo U SARADNJI SA SUDOM I TUŽILAŠTVOM!! Jesi vidio kad hoće kako mogu naći dokaze i počinioce, surađivati što znači da su i Brankovići, Izetbegovići, Čovići itd također pičkin dim.......naravno kako rekoh DA HOĆE biti neselektivni i primijetniti isti princip i metode kao i kod Trnke a ne razvlačiti slučajeve po sudovima po 10 godina.

Nezavisni SUD moj qrac, jasno je odakle potiču svi problemi u ovoj zemlji.
Nešto kontam, ima i onaj Dodik pametnih :mrgreen:
hellue

#14658 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

velikonja wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Ja vjerujem svakom ko šta napiše. Tako povjerovah i onom ko reče da sa prozora gleda prosjede (pa može sjediti ili u predsjedništvu ili mipu ili u alipašinoj džamiji, pa zlo i naopako ispade, :D ). Tako i cijenim i vjerujem, utoliko mi je malo i neobično, jer sticajem okolnosti i svojih godina znam ljude koji su u otporu od 1991 od PL, kao specijalci po raznim jedinicama, nisu baš ni sretni ni zadovoljni sa statusom zemlje za koju su dali mladost. Utoliko mi je neobično, a nemam razloga da ti ne vjerujem.
30.04.1992. godine sam napunio 19 godina. U tih jebenih 20 dana ( od 11. do 30.04. ) sam u stanu bio ne više od 20 sati. Ostatak sam proveo na Čolinoj kapi, bob stazi, pod "Osmicama", na Borijama. Rođendan dočekao na Zečijoj glavi ( Brusulje - SKOJevac)...

Mislim da je i moja mladost dala mali doprinos obrani. A za taj mali doprinos me danas nazivaju budalom i kerom.

Zadovoljan statusom zemlje nisam, ali je neću ni rušiti i paliti. Kakva je takva je, ona je i MOJA.
XX
VjecitiStudent

#14659 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

hrasno38 wrote: Nije policija birala ove na izborima nego gradjani medju kojima su i oni koji nose i policijsku uniformu. Stvarno je degutantno prisivati policiji neke stvari kad svi odlicno znamo da masu kriminalnih djela policija rijesi i uhapsi te prosljedi sudu. Oni su tu svoj posao zavrsili. Neki dan hrabri policajac je u direktnoj pucnjavi ubio kriminalca a moglo je biti i obratno. Ne moze policija biti na svakom cosku grada ali moze biti zakon od kojeg guzovi bride. Kad imas zakon koji te strpa 5 godina u zatvor ako se kod tebe nadje recimo pistolj pa koja budala moras biti da ga nosis. Ako ti zakon kaze da ako nekoga ubijes namjerno dobijas minimalno 30 godina bez mogucnosti pomilovanja onda isto tako moras biti lud pa nekoga ubiti. Itd itd kad imas zakon policija je tu samo za svaki slucaj. Policija je i 07.02 nastojala da radi svoj posao ali nisu imali naredjenje da ga rade u skladu sa svojim mogucnostima i sasvim sigurno zato sto je neko tako htio.
Nažalost, kako vrijeme UN-a i EUPM odmiče, naša policija sve više klizi nadolje.
Pogledaj ovo i onda obavezno pročitaj cijelu priču na linku
TI BIH je zaprimio anonimni e mail putem e mail adrese Centra za pružanje pravne pomoći u borbi protiv korupcije od ženske osobe koja je zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), a koja je željela da ostane anonimna te se predstavila kao „Građanka Sarajeva“. Ta osoba nas je obavijestila da je kao zaposlenica u MUP KS došla do podatka da je određena ženska osoba prijavila Ministru MUP-a KS saobraćajnog policajca koji ju je zaustavio te prilikom rutinske saobraćajne kontrole vozila verbalno zlostavljao sa seksualnim prizvukom. Ministar u MUP KS, je po navodima Građanke Sarajeva, umjesto da po službenoj dužnosti provjeri navode vezane za saobraćajnog policajca, izdao depešu (interni akt naredbodavnog karaktera) svim policijskim upravama u kantonu Sarajevo u kojoj je opisao vozilo, sa registarskim tablicama, te ime i prezime prijaviteljice saobraćajnog policajca, te u depeši naredio da saobraćajni policajci zaustavljaju vozilo prijaviteljice, te da istoj „nalaze“ saobraćajne prestupe i što više je kažnjavaju.
http://prijavikorupciju.org/reports/view/16
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#14660 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Chmoljo »

costacurta wrote: Ne valja vam logika,

narod jest birao i oni došli na vlast voljom tog naroda, osladilo im se, pohlepni bili, zinuli na lovinu i naraFno ogriješili se o zakon i ko treba da sprovodi red i zakon, jel narod opet ili policija, sud i tužilaštvo?
ejs... a dotada bili časni, pošteni i nadasve altruistički nastrojeni.
insomnia78

#14661 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Ljudi, u policiji se nista ne radi bez naredjenja... Nece onaj "obicni" policajac krenuti onako sam od sebe hapsiti politicare i sta ti ja znam

mikasa

#14662 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mikasa »

velikonja wrote:

Laste nisu nikad izvodile akcije na Colinoj kapi, ni na Bob stazi, ni pod Osmicama, a jos manje na Borijama....
Mozda si bio u Lastama, ali to ime, molim te, nemoj koristiti za dnevnopoliticke dogadjaje. Hvala
VjecitiStudent

#14663 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

mikasa wrote:
velikonja wrote:

Laste nisu nikad izvodile akcije na Colinoj kapi, ni na Bob stazi, ni pod Osmicama, a jos manje na Borijama....
Mozda si bio u Lastama, ali to ime, molim te, nemoj koristiti za dnevnopoliticke dogadjaje. Hvala
Nije nelogično.
Gore opisano se dešava u aprilu '92 i laste se i ne spominju.
mikasa

#14664 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mikasa »

VjecitiStudent wrote: TI BIH je zaprimio anonimni e mail putem e mail adrese Centra za pružanje pravne pomoći u borbi protiv korupcije od ženske osobe koja je zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), a koja je željela da ostane anonimna te se predstavila kao „Građanka Sarajeva“. Ta osoba nas je obavijestila da je kao zaposlenica u MUP KS došla do podatka da je određena ženska osoba prijavila Ministru MUP-a KS saobraćajnog policajca koji ju je zaustavio te prilikom rutinske saobraćajne kontrole vozila verbalno zlostavljao sa seksualnim prizvukom. Ministar u MUP KS, je po navodima Građanke Sarajeva, umjesto da po službenoj dužnosti provjeri navode vezane za saobraćajnog policajca, izdao depešu (interni akt naredbodavnog karaktera) svim policijskim upravama u kantonu Sarajevo u kojoj je opisao vozilo, sa registarskim tablicama, te ime i prezime prijaviteljice saobraćajnog policajca, te u depeši naredio da saobraćajni policajci zaustavljaju vozilo prijaviteljice, te da istoj „nalaze“ saobraćajne prestupe i što više je kažnjavaju.
Slucaj se desio 2010 godine
VjecitiStudent

#14665 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

mikasa wrote:
VjecitiStudent wrote: TI BIH je zaprimio anonimni e mail putem e mail adrese Centra za pružanje pravne pomoći u borbi protiv korupcije od ženske osobe koja je zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), a koja je željela da ostane anonimna te se predstavila kao „Građanka Sarajeva“. Ta osoba nas je obavijestila da je kao zaposlenica u MUP KS došla do podatka da je određena ženska osoba prijavila Ministru MUP-a KS saobraćajnog policajca koji ju je zaustavio te prilikom rutinske saobraćajne kontrole vozila verbalno zlostavljao sa seksualnim prizvukom. Ministar u MUP KS, je po navodima Građanke Sarajeva, umjesto da po službenoj dužnosti provjeri navode vezane za saobraćajnog policajca, izdao depešu (interni akt naredbodavnog karaktera) svim policijskim upravama u kantonu Sarajevo u kojoj je opisao vozilo, sa registarskim tablicama, te ime i prezime prijaviteljice saobraćajnog policajca, te u depeši naredio da saobraćajni policajci zaustavljaju vozilo prijaviteljice, te da istoj „nalaze“ saobraćajne prestupe i što više je kažnjavaju.
Slucaj se desio 2010 godine
Gore je opisano sistematično maltretiranje građana koji se usude požaliti na rad policije.
Nakon 2010 nije došao nikakav IPTF da stanje popravi.
mikasa

#14666 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by mikasa »

VjecitiStudent wrote:
mikasa wrote:
velikonja wrote:

Nije nelogično.
Gore opisano se dešava u aprilu '92 i laste se i ne spominju.
Pogledaj velika slova....
Takodjer, manevarska jedinica SJB Stari grad nikad nije bila na Colinoj kapi ni na Bob stazi, a pogotovo u aprilu '92...

Ali
:thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14667 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

između policajca i kriminalca tanka je linija u nas....ne jednom to viđoh

A Protestanti su izgubili kompas kako ih je ostavio na cjedilu Martin Luter
hellue

#14668 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Zenica u medjuvremenu :-) :-) :-)

Ševko Adilović Šeki večeras je pobijedio 37 kandidata u izboru za predsjednika MZ "Nova Zenica", jednoj od najvećih mjesnih zajednica po broju stanovnika na području Zenice.

U konkurenciji ukupno 38 prijavljenih kandidata Adilović je osvojio 78 posto glasova.

Inače, Ševko Adilović je poduzetnik, istaknuti sportista, osnivač Patriotske lige i otac bivšeg prvotimca FK Željezničar Eldina Adilovića.

Treba istaći da se radi o ponovljenom izboru za predsjednika MZ "Nova Zenica". Prvo glasanje je održano 28. februara i tom prilikom je Ševko Adilović ubjedljivo pobijedio.

Međutim, poslije obavljenog glasanja za prva tri kandidata, glasači koji su glasali za Adilovića su napustili pretjesnu salu u kojoj se glasalo i kada su članovi komisije instruisani od strane pojedinih SDA-ovaca vidjeli da je ostalo svega 20 glasača za preostalih 37 kandidata, prekinuli su glasanje konstatujući da nema kvoruma, iako je na početku sjednice konstatovano da kvorum postoji.

Ne mireći se sa činjenicom da nije prošao vjerovatno planirani kandidat određene političke opcije zakazano je ponovno glasanje na drugoj lokaciji u većoj sali zbog ogromnog interesa građana.

Ševko Adilović Šeki je nastupio kao nezavisni kandidat ispred grupe građana, a usput rečeno, član je SBB BiH od osnivanja.

Avaz... :D :D :D
velikonja

#14669 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by velikonja »

mikasa wrote: Laste nisu nikad izvodile akcije na Colinoj kapi, ni na Bob stazi, ni pod Osmicama, a jos manje na Borijama....
Da si pročitao, na str 594
"Na početku Manevarska četa SJB Stari grad, a poslije OPSN Lasta, nakon toga jedno vrijeme PT četa Gardijske brigade ŠVK.

Mislim da imam iskustva, mada ga ne želim upravžnjavati na svojim sugrađanima. Ali ni dozvoliti da me oni nazivaju KEROM ili da me pokušaju: ubiti kao r. Muhidina, zapaliti molotovljevim itd."

Ili su svemirci tad bili na nabrojanim mjestima, zajedno sa lokalnim stanovništem.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#14670 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Velkoski »

Sjo Šeki političar, ima da procvJeta sve. :lol: :lol:
strong69

#14671 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by strong69 »

Seki´s on the road again. Je li to onaj koji hoce da bije trenere kad mu sinovi ne igraju?
Janjicar

#14672 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

insomnia78 wrote:Ljudi, u policiji se nista ne radi bez naredjenja... Nece onaj "obicni" policajac krenuti onako sam od sebe hapsiti politicare i sta ti ja znam

A moRe meni uzet cvanciku a da ne pita nadredjenog ? Zato sto nemam konopca u prtljazniku? Ili uzet lovu zato sto su maglenke upaljene iako sam izasao iz magle prije 100 metara ?
costacurta

#14673 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by costacurta »

velikonja wrote:

Uz svo dužno poštovanje prema tebi i tvom ratnom putu moram ti reći da ti u rat nisi išao zbog mene već zbog svog djeteta, oca, majke, nane, dede, familije, rođaka ali i zbog sebe.
Ne znam šta očekuješ nakon onakvog sramnog odnosa tvojih kolega prema građanima ove zemlje među kojima je sigurno bilo i tvojih saboraca. Mlatili su redom prvi dan u Tuzli, brzo su napravili red prvi dan a onda drugi dan je došlo 3 puta više svijeta nego prvog dana ali i policija je dobila pojačanje računajući da će drugi dan završiti posao.
Nisu očekivali da će sve eskalirati treći dan i to ne samo u Tuzli već i u Zenici i u Sarajevu i u Bihaću itd. Policija je bil razvučena, nije bilo šanse da se suzbije masa od kako Lukač kaže 19350 ljudi ali ti tvrdiš da ako se opet bude pokušalo sa protestima da će narod osjetiti gnjev (u tom fazonu). Pa bolan, kad nisu bili u stanju iskontrolisati 20000 ljludi šta ako sutra d izađe 50 ili 100000?!
I tebi tj. vama policajcima bi bilo pametnije da se obrušite na vaš sindikat ili već kako to ide, da se ispita komandna odgovornost?
Samo Allah dragi je htio da niko glavom ne plati drugi dan protesta u Tuzli kad su se kornjače zabarakadirale u zgradi a isturili one obične policajce ispred sebe pred masu i to ispod prozora, bez šljemova, samo sa onim plastikanerima u rukama a kamenje ubi po cvolikama i glavama (imaju snimci). Ili u Sarajevu, pola sata kanonada kamenjem i ciglama a vi stojite mirno isto ko da kiša pada :-)
Pusti forum, meni djeluje kao da ste žedni krvi i jedva čekate reprizu, k'o da ništa niste naučili iz ovog sranja. Forum i protestanti... ups pardon, teroristi su vam najmanje krivi, krivite komandni kadar koji vas je izradio.... osim ako ti nisi u kakvoj komandnoj strukturi, obzirom na godine tuD je to :mrgreen: :run:
velikonja

#14674 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by velikonja »

mikasa wrote:
Pogledaj velika slova....
Takodjer, manevarska jedinica SJB Stari grad nikad nije bila na Colinoj kapi ni na Bob stazi, a pogotovo u aprilu '92...

Ali
:thumbup:
Hoces li imena poginulih pripadnika Manevarske Starog grada iz tih dana, upravo na obroncima Trebevića?

@Mikasa, ili nisi iz Sa ili iz mržnje prema policiji umanjuješ naš, a između ostalog i moj, doprinos u obrani Grada. Fakat ne razumijem, koji ti je?
hrasno38

#14675 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

VjecitiStudent wrote:
hrasno38 wrote: Nije policija birala ove na izborima nego gradjani medju kojima su i oni koji nose i policijsku uniformu. Stvarno je degutantno prisivati policiji neke stvari kad svi odlicno znamo da masu kriminalnih djela policija rijesi i uhapsi te prosljedi sudu. Oni su tu svoj posao zavrsili. Neki dan hrabri policajac je u direktnoj pucnjavi ubio kriminalca a moglo je biti i obratno. Ne moze policija biti na svakom cosku grada ali moze biti zakon od kojeg guzovi bride. Kad imas zakon koji te strpa 5 godina u zatvor ako se kod tebe nadje recimo pistolj pa koja budala moras biti da ga nosis. Ako ti zakon kaze da ako nekoga ubijes namjerno dobijas minimalno 30 godina bez mogucnosti pomilovanja onda isto tako moras biti lud pa nekoga ubiti. Itd itd kad imas zakon policija je tu samo za svaki slucaj. Policija je i 07.02 nastojala da radi svoj posao ali nisu imali naredjenje da ga rade u skladu sa svojim mogucnostima i sasvim sigurno zato sto je neko tako htio.
Nažalost, kako vrijeme UN-a i EUPM odmiče, naša policija sve više klizi nadolje.
Pogledaj ovo i onda obavezno pročitaj cijelu priču na linku
TI BIH je zaprimio anonimni e mail putem e mail adrese Centra za pružanje pravne pomoći u borbi protiv korupcije od ženske osobe koja je zaposlena u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS), a koja je željela da ostane anonimna te se predstavila kao „Građanka Sarajeva“. Ta osoba nas je obavijestila da je kao zaposlenica u MUP KS došla do podatka da je određena ženska osoba prijavila Ministru MUP-a KS saobraćajnog policajca koji ju je zaustavio te prilikom rutinske saobraćajne kontrole vozila verbalno zlostavljao sa seksualnim prizvukom. Ministar u MUP KS, je po navodima Građanke Sarajeva, umjesto da po službenoj dužnosti provjeri navode vezane za saobraćajnog policajca, izdao depešu (interni akt naredbodavnog karaktera) svim policijskim upravama u kantonu Sarajevo u kojoj je opisao vozilo, sa registarskim tablicama, te ime i prezime prijaviteljice saobraćajnog policajca, te u depeši naredio da saobraćajni policajci zaustavljaju vozilo prijaviteljice, te da istoj „nalaze“ saobraćajne prestupe i što više je kažnjavaju.
Da ali taj slucaj nije pravilo nego izuzetak. U svakom zitu ima kukolja pa tako i u policiji kao i u svim sferama drustva.
Post Reply