neJanjicar wrote:Alfons po tvojoj logici svi ispod recimo 90 IQ ne trebaju imati zaposlenja... Zna cistiti ulice? Zna otvarati kapije?Alfons Kauders wrote: pa kako da ga zaradi ziv bio?! eto ti bolan s konkursa - 349ti na spisku popisivaca za jednu opstinu... taman da se prijavilo 1000 ljudi, to znaci da je trecina sposobnija od njega, i to za banalan posao... sta bi tek bilo da konkurise u kakvu firmu matere ti!?
jel isao u skolu? jeste - u istu skolu u koje smi svi mi isli... odrastao u istoj drzavi, u istim ili boljim uslovima od vecine raje (ako cemo o perspektivi, u sarajevu je opet malcice bolje nego u varesu ili buzimu)... u sarajevu, gdje je najmanja nezaposlenost i najvise plate
razmazeni ste vi omladinci... plaho razmazeni...
Ali ne moze jer se tu moraju zaposliti osobe s fakultetom... Neki dan mi se kolega s fakulteta zaposli kao portir u Domu Zdravlja... eto to je ta drzava...
vec kazem da se mora znati neki red... zasto da drzava pogura ovakvog, kada moj jaran od rata do danas radi krs poslove, a bio tri godine u rovu? dvoje djece ima, a radi posao kakav bi vecina ovakvih BALAVACA odbila... drugi jaran bio u specijalnoj, pa opet bez posla - al eto snasao se pa je nesto nedavno poceo... obojica ozbiljni, sposobni, odgovorni... plus imaju porodice
metar ljudi u drzavi se bore ko lavovi, rade krs poslove kod krs poslodavaca, svi ih jebu - al eto, drzava se treba baviti djecom u guy fawkes maskama - jer njima je teze?!
i sta je sad prioritet ziv bio?! sjebani tinejdzer ili ljudi koji nisu ni imali priliku da zavrse skolu, jer su morali u rat?!
mojne ba matere ti, povraca mi se
imaju pravo oni sto zagovaraju degenek kao vaspitnu metodu...