PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Nero Histrion

#14401 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Dr. Kuca wrote:Vise ima murije u civilu nego protestanata, al hajde neka ih dole. :thumbup:
Lijepo sto je narod dos'o tobe u bih, pa zna kako je vlast postena te kako je tih 200 ljudi tamo glavni problem u drzavi. 8-)
Ovdje je pamet davno sahranjena!
Havatar

#14402 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Havatar »

KatarinaKosaca wrote:
Adenium wrote:FAŠISTIČKA DRŽAVA !!!!
Vjeruj od kako provedoh sate na ulici i vidjeh toliko kerina u civilu, toliko približavanja, prisluškivanja, zapisivanja u stilu Ilije Čvorovića da mi je stalno ista misao u glavi.
Titina diktatura je bila slobodarski i demokratski režim za ovo, a po svim pravnim definicijama je bila diktatura.
Da si ovako kao sto pises protiv sadasnje vlasti pisala protiv tadasnje vlasti zavrsila bi na Golom Otoku .
Lasta92

#14403 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

Privedem momak jer je slikao specijalca dok je jeo pitu pored sluzbenog vozila

:lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-)
x_lecter

#14404 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by x_lecter »

Lasta92 wrote:Privedem momak jer je slikao specijalca dok je jeo pitu pored sluzbenog vozila

da i? ... i mene neko da slika dok jedem sa zemljom bih ga sastavio
Nero Histrion

#14405 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

x_lecter wrote:
Lasta92 wrote:Privedem momak jer je slikao specijalca dok je jeo pitu pored sluzbenog vozila

da i? ... i mene neko da slika dok jedem sa zemljom bih ga sastavio

Sva sreca pa bi te ovi specijalci razumjeli, a priveli bi tog sto si ga sa zemljom sastavio! :skoljka: :-) :thumbup: :-) :-)
Alfons Kauders

#14406 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

KatarinaKosaca wrote:
Vjeruj od kako provedoh sate na ulici i vidjeh toliko kerina u civilu, toliko približavanja, prisluškivanja, zapisivanja u stilu Ilije Čvorovića da mi je stalno ista misao u glavi.
Titina diktatura je bila slobodarski i demokratski režim za ovo, a po svim pravnim definicijama je bila diktatura.
titina milicija bi sve dovela pod kontrolu 6.2.2014
Styling

#14407 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Havatar wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Da si ovako kao sto pises protiv sadasnje vlasti pisala protiv tadasnje vlasti zavrsila bi na Golom Otoku .
Bogami se u Titin vakat nije smjelo ni protestvovati (a nije da se imalo puno za sta ni buniti). Odmah narodna milicija sve pendrekom ratjera i proglasi ih drzavnim neprijateljima. I obiljezen si za vjeke vjekova.
Nero Histrion

#14408 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Alfons Kauders wrote:
KatarinaKosaca wrote:
titina milicija bi sve dovela pod kontrolu 6.2.2014
Tacno, al su Titini krali i malo i narodu dali, a ovi danas kradu i nikom nista ne dadu.Eh, u tome i jeste razlika. U jezgi, kuzis? :P
Styling

#14409 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Ja vjerujem da bi i ovi puno radikalnije mjere poduzeli i rijesili ove proteste drugi dan da nije medjunarodne zajednice i silnih ambasada ovdje. Nego, k'o fol narodna demokratija. Pusti protestante da dojade ostalima pa cemo se onda na zahtjev svekolikog gradjanstva uplesti i rijesiti problem.
Belzebub

#14410 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Belzebub »

Nero Histrion wrote:
Belzebub wrote:
Lasta92 wrote:Na naređenje MUP-a KS demonstranti su prisilno "preseljeni" na plato ispred Tehničke škole, koja je po zakonu o okupljanju građana jedna od lokacija gdje građani mogu "izraziti svoje nezadovoljstvo", 100.tak građana okruzeno je sa 50.tak pripadnika jedinice za podrsku MUP-a KS, te sa jos 30.uniformisanih sluzbenika MUP-a KS, uz obruc kordona specijalaca građani su "opkoljeni" i sluzbenim vozilima maricama te džipovima jedinice za podrsku, nastava u Tehnickoj skoli je obustavljena.
:thumbup:
Pitam i tebe @ Belzebub, gdje su ti isti kordoni specijalaca bili kad je gorjelo Predsjednistvo i Arhiv? :run:
Irelevantno.
Nero Histrion

#14411 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nero Histrion »

Styling wrote:Ja vjerujem da bi i ovi puno radikalnije mjere poduzeli i rijesili ove proteste drugi dan da nije medjunarodne zajednice i silnih ambasada ovdje. Nego, k'o fol narodna demokratija. Pusti protestante da dojade ostalima pa cemo se onda na zahtjev svekolikog gradjanstva uplesti i rijesiti problem.
:thumbup: To je to, potpisujem!
Belzebub

#14412 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Belzebub »

Burek in space je vazda pravo govorio.
Lasta92

#14413 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

Prema izjavama demonstranata, mladic je priveden jer je par sekundi prije hapsenja slikao pripadnika MUP-a KS ispred platoa Americke ambasade kako jede pitu na haubi sluzbenog vozila, sto je izazvalo revolt istog pripadnika policije, na sto su kolege iz jedinice za podrsku odgovorile hapsenjem, pod izgovorom da je uznemiravao uposlenike i osoblje ambasade SAD.
kingofsnake

#14414 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

KatarinaKosaca wrote:
kingofsnake wrote:Ne znam, ja sam čuo da ovde svi pričaju da si ti jedina lažljivica.
to inače rade svi koji me pobiju argumentima :D
kingofsnake wrote: Neću više da se bavim tobom, tanja si nego sam mislio.
Evo već 7-mi jubilarni put to pišeš. Ko je onda lažljivac? :D
Hahahahah o argumentima priča osoba kojoj je jedini argument, ako se neko ne slaže sa njom, budžetlija, režim i napaćeni narod. Ustvari sve više mislim da si ti negdje u nekoj kancelariji i na budžetu. Ono vas tri, jedna nokte, druga ukrštenicu a ti forum i opleti.
Što se tiče laži, ja sam rekao da ne znam, ali da sam čuo da svi ovde pričaju da ti najviše lažeš. I podastirali su ti dokaze, a ja samo u dokaze vjerujem :)
Last edited by kingofsnake on 07/03/2014 14:24, edited 1 time in total.
Styling

#14415 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Lasta92 wrote:Prema izjavama demonstranata, mladic je priveden jer je par sekundi prije hapsenja slikao pripadnika MUP-a KS ispred platoa Americke ambasade kako jede pitu na haubi sluzbenog vozila, sto je izazvalo revolt istog pripadnika policije, na sto su kolege iz jedinice za podrsku odgovorile hapsenjem, pod izgovorom da je uznemiravao uposlenike i osoblje ambasade SAD.
Sto ti je narodna vlast. Ne da u se' ni gledat' :run: !
Belzebub

#14416 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Belzebub »

Ubrzo potom došlo je do privođenja jednog mladića na skupu, na šta su ostali demonstranti negodovali, a onda je pet njihovih predstavnika otišlo u zgradu Ambasade da razgovaraju s predstavnicima. Nakon razgovora donijeli su papir na kojem, kako kažu, piše da imaju pravo protestovati i da ih policija mora obezbjeđivati.
:lol: Koji moroni. :-)
Belzebub

#14417 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Belzebub »

kingofsnake wrote:
KatarinaKosaca wrote:
kingofsnake wrote:Ne znam, ja sam čuo da ovde svi pričaju da si ti jedina lažljivica.
to inače rade svi koji me pobiju argumentima :D
kingofsnake wrote: Neću više da se bavim tobom, tanja si nego sam mislio.
Evo već 7-mi jubilarni put to pišeš. Ko je onda lažljivac? :D
Hahahahah o argumentima priča osoba kojoj je jedini argument, ako se neko ne slaže sa njom, budžetlija, režim i napačeni narod. Ustvari sve više mislim da si ti negdje u nekoj kancelariji i na budžetu. Ono vas tri, jedna nokte, druga ukrštenicu a ti forum i opleti.
Što se tiče laži, ja sam rekao da ne znam, ali dasam čuo da svi ovde pričaju da ti najviše lažeš. I podastirali su ti dokaze, a ja samo u dokaze vjerujem :)
:thumbup:
kingofsnake

#14418 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Belzebub wrote:
Ubrzo potom došlo je do privođenja jednog mladića na skupu, na šta su ostali demonstranti negodovali, a onda je pet njihovih predstavnika otišlo u zgradu Ambasade da razgovaraju s predstavnicima. Nakon razgovora donijeli su papir na kojem, kako kažu, piše da imaju pravo protestovati i da ih policija mora obezbjeđivati.
Nisu se morali brukat pred strancima, trebali su mene pitat, ili eventualno pročitat Zakon o javnom okupljanju. Čujem postoje neke plenumske, pravne radne grupe koje rade na ukidanju kantona i promjeni ustava :mrgreen:
Lasta92

#14419 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

Belzebub wrote:
Haj ti znaj jeli tu neko ubacen namjerno da sabotira proteste, evo gledam slike sve sami kerovi u civilu, inspektori Vanja i Zoka iz PU. Novog Sarajeva, Suceska iz Starog Grada, Radeljas, Deba i Karahasanovic s Ilidže itd. :-)
johntra

#14420 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by johntra »

Hoće li ko napokon uhapsiti onog glavnog riđokosog palioca i njegovu smrdljivu trebu, koji su u talu sa onim što je slomio ruku?
Alfons Kauders

#14421 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

kingofsnake wrote:
Belzebub wrote:
Nisu se morali brukat pred strancima, trebali su mene pitat, ili eventualno pročitat Zakon o javnom okupljanju. Čujem postoje neke plenumske, pravne radne grupe koje rade na ukidanju kantona i promjeni ustava :mrgreen:
to je razmjena studenata na bosanski nacin

ti si ucio, iz travnika dolazio u sarajevo na faks, pa opet ucio i polagao pravosudni, pa dobio poslic i opet ucio da ga zadrzis

oni su iz sarajeva isli u travnik da studiraju... tako da sad umjesto u vstvu rade u "radnim grupama" na plenumu
Belzebub

#14422 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Belzebub »

Lasta92 wrote:
Belzebub wrote:
Haj ti znaj jeli tu neko ubacen namjerno da sabotira proteste, evo gledam slike sve sami kerovi u civilu, inspektori Vanja i Zoka iz PU. Novog Sarajeva, Suceska iz Starog Grada, Radeljas, Deba i Karahasanovic s Ilidže itd. :-)
Nema se tu druže šta sabotirati, onako ako ćemo pravo, šaka jada...
djes_ba

#14423 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by djes_ba »

Alfons Kauders wrote:[

to je razmjena studenata na bosanski nacin

ti si ucio, iz travnika dolazio u sarajevo na faks, pa opet ucio i polagao pravosudni, pa dobio poslic i opet ucio da ga zadrzis

oni su iz sarajeva isli u travnik da studiraju... tako da sad umjesto u vstvu rade u "radnim grupama" na plenumu[/quote]

:D :D :D :D :thumbup: :thumbup: :thumbup:
samo nazalost ovi sto su isli u travnik vecina ima posao vec kako rece neki dan covjek namotali fakultet :D
kingofsnake

#14424 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Alfons Kauders wrote:to je razmjena studenata na bosanski nacin

oni su iz sarajeva isli u travnik da studiraju... tako da sad umjesto u vstvu rade u "radnim grupama" na plenumu
Ma nisam ni ja više u VSTV, džaba mi bilo sve, nemam štela, papak iz Travnika, isteko ugovor i noga. I jebiga, ja opet traži posao, zovi, moli, prijavljuj se. Odbijenica jedna, druga, dvadeset i sedma... Ali nakon 7,8 mjeseci, uleti nešto.
A zamisli u tih 7 mjeseci mi nije palo na pamet da blokiram zaposlene ljude, ppalim javnu imovinu, da im jebem majke i prijetim. Doduše jest mi padalo na pamet, ponekad, da jebem mater odgovornim zato što ja, visoko obrazovan, s ispitima profesionalne nadogradnje, znanjem dva strana jezika, 6 godina iskustva (iako sam još relativno mlad), poznavanjem računara itd. nemam posla mjesecima. Ok, znam da nisam jedini, al jebiga kapitalizam je, every man for himself ;)
dječak sa šibicama

#14425 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dječak sa šibicama »

Mene samo zanima ko je ovaj alfons, jebote lik tako gorljivo brani vladajuce, da nema sanse da nije na njihovim jaslama :D
Post Reply