PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

insomnia78

#14076 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Cekaju naredjenje

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
goran16v

#14077 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Ko kaze da je do drotova? Njima treba 4 min da regulisu ova sjela...
vade_mecum

#14078 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

goran16v wrote:Ko kaze da je do drotova? Njima treba 4 min da regulisu ova sjela...
Ko treba da im kaze "Gospodo, regulisite ovo sjelo?"
Labirint

#14079 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Labirint »

Sto neko od vas koji pozivate na nasilje, udaranje policije i slicno
ne izadje eto tu pred Predsjednistvo pa sam ne "udari" ... sve neki
virtuelni ra(d)tnici :D :D
insomnia78

#14080 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Labirint wrote:Sto neko od vas koji pozivate na nasilje, udaranje policije i slicno
Pa ne primamo mi platu za Oto

Danguba

#14081 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

pojedinci su postali neurozni sa ovom igrankom... :D

ne mogu vas utjesiti jer ce ovo potrajati... :roll:
Forsaken

#14082 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Forsaken »

Labirint wrote:Sto neko od vas koji pozivate na nasilje, udaranje policije i slicno
Zato sto je omogucavanje nesmetanog saobracaju u KS dome MUPa KS a ne moj. Ne moraju udarati mogu napisati kaznene prijave isto kao sto ti napisu kad predjes preko crvenog.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#14083 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:

A i karta do Bosne skupa ;-)
insomnia78

#14084 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:

A i karta do Bosne skupa ;-)
Naravno, ti moras potkaciti dijasporu

Akibh

#14085 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Akibh »

VjecitiStudent wrote:
Osim skupine zabludjelih entuzijasta, ogromna većina onih svakodnevnih likova na raskrsnicama jesu plaćeni.
Možemo se samo upitati, od koga?
Ne samo da su placeni vec su i nadrogirani (ostatak od onih 12kg spida), pojacani sa alcatrazom i ljudima iz ISarajeva, Pala i Sokoca. Svi punih stomaka i sa novom garderobom i telefonima. Ukratko, teroristi i rusitelji drzavnog uredjenja.
goran16v

#14086 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

vade_mecum wrote:
goran16v wrote:Ko kaze da je do drotova? Njima treba 4 min da regulisu ova sjela...
Ministar, a on nije policajac vec politicar = stranka!
vade_mecum

#14087 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by vade_mecum »

:bih:
goran16v wrote:
vade_mecum wrote:
Pa zar se Pecanac nije svojevremeno hvalio kako je prvi policeman KS-a?? Poslije ovog u svakoj normalnoj drzavi bi bio poloticki mrtav covjek.

btw ministri MUP-a primaju platu kao da su ovlasteni djelatnici MUP-a (nekih 30% posto vise od ostalih ministara).
Last edited by vade_mecum on 05/03/2014 16:30, edited 1 time in total.
Labirint

#14088 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Labirint »

Forsaken wrote:
Zato sto je omogucavanje nesmetanog saobracaju u KS dome MUPa KS a ne moj. Ne moraju udarati mogu napisati kaznene prijave isto kao sto ti napisu kad predjes preko crvenog.
Kako ne moraju,pa ovdje vecina poziva na "krv" jer ne mogu s posla proci autom...
Katastrofa ...
KatarinaKosaca

#14089 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

insomnia78 wrote:Naravno, ti moras potkaciti dijasporu

Niti plaćaš muriju, niti te afektira saobraćajna blokada, daleko si od predsjedništva, ali prizivaš silu :D Valjda da na CNN-u gledaš zemljake kako se tuku, to je cool
Inače, voliš da sa visine govoriš ljudima u BIH kako su siromašni, jadni i zatucani, ali kad je braniti vlast prvi si i opet na daljinski. I onda ja kačim dijasporu? :lol: :lol:
VjecitiStudent

#14090 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

Malo perspektive nije na odmet, da ponovim:

Onima koji se brane, tj. bratiji okupljenoj u tekućoj kantonalnoj vladi, SDA i satelitima, blokada odgovara da bi se ostatku grada protesti što više ogadili. Taktika očito pije vode, jer je broj spontano prisutnih i na raskrsnici i na plenumima sve manji.

Onima koji drže blokadu, čije je jezgro, sada je to posve jasno, SBB, uz malu skupinu nasađenih entuzijasta, blokada treba da bi tako stekli ulični kredibilitet kojeg će koristiti da preotmu plenum.
Dokaza je bezbroj u ovom tekstu
http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... e-gradjana
insomnia78

#14091 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

KatarinaKosaca wrote:
insomnia78 wrote:Naravno, ti moras potkaciti dijasporu

Niti plaćaš muriju, niti te afektira saobraćajna blokada, daleko si od predsjedništva, ali prizivaš silu :D Valjda da na CNN-u gledaš zemljake kako se tuku, to je cool
Inače, voliš da sa visine govoriš ljudima u BIH kako su siromašni, jadni i zatucani, ali kad je braniti vlast prvi si i opet na daljinski. I onda ja kačim dijasporu? :lol: :lol:
Svaka cast
Ko knjigu si me procitala

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14092 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

ne stignem li kući do utakmice otkopavam Arsenal ispod Emirates šljive :fazlija:
insomnia78

#14093 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by insomnia78 »

Ahahaha

KatarinaKosaca

#14094 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Malo perspektive nije na odmet, da ponovim:

Onima koji se brane, tj. bratiji okupljenoj u tekućoj kantonalnoj vladi, SDA i satelitima, blokada odgovara da bi se ostatku grada protesti što više ogadili. Taktika očito pije vode, jer je broj spontano prisutnih i na raskrsnici i na plenumima sve manji.

Onima koji drže blokadu, čije je jezgro, sada je to posve jasno, SBB, uz malu skupinu nasađenih entuzijasta, blokada treba da bi tako stekli ulični kredibilitet kojeg će koristiti da preotmu plenum.
Što znači da je najprktičnije, neophodnije i najbolje dok plenum nije preotet (što je sasvim logično da nastoje preuzeti) da što više pragmatičnih zahtjeva, te iskoristi ovu paniku u venama vladajućih da ih usvoje na skupštinskim zasjedanjima. Što bi bio odličan rezultat do oktobra i onda da vidimo predizborne, obećanja itd. mada, nikako ne vjerujem da se Bakir bori protiv nepotizma, niti Zlatko protiv korupcije i reketa :D Ali, hajd..
goran16v

#14095 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

vade_mecum wrote::bih:
goran16v wrote:
Pa zar se Pecanac nije svojevremeno hvalio kako je prvi policeman KS-a?? Poslije ovog u svakoj normalnoj drzavi bi bio poloticki mrtav covjek.

btw ministri MUP-a primaju platu kao da su ovlasteni djelatnici MUP-a (nekih 30% posto vise od ostalih ministara).
Moze on da tvrdi sta hoce, ali prije svega on je clan SDU-a pa sve ostalo, a sto se tice klinicke smrti cijela vlada KS ukljucujuci i pomenutog Pecanca je vec klinicki mrtva i na aparatima tj u teh. mandatu.
madner

#14096 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Blokirat cu dostavu pive FiSu ako Pecanac ne izda naredbu :evil:
jasko_ba

#14097 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by jasko_ba »

Ovo je presmijesno postalo. Nek sutra neko ide traziti da Premier uvede live kladjenje, mislim da je dovoljno 30 ljudi :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#14098 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

mislim da je vrijeme da se NSdaP uključi u ovo sa SA odredima...čisto da se utakmica s mirom odgleda
VjecitiStudent

#14099 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by VjecitiStudent »

KatarinaKosaca wrote:
VjecitiStudent wrote:Malo perspektive nije na odmet, da ponovim:

Što znači da je najprktičnije, neophodnije i najbolje dok plenum nije preotet (što je sasvim logično da nastoje preuzeti) da što više pragmatičnih zahtjeva, te iskoristi ovu paniku u venama vladajućih da ih usvoje na skupštinskim zasjedanjima. Što bi bio odličan rezultat do oktobra i onda da vidimo predizborne, obećanja itd. mada, nikako ne vjerujem da se Bakir bori protiv nepotizma, niti Zlatko protiv korupcije i reketa :D Ali, hajd..
Nisam siguran da ima vremena za bilo šta, Fahrini uskaču već na sljedećem skupu.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#14100 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Jos si "nelegelan" jos protestvujes!!!! Neki dan se vozim sa jednim od nelegalnih i onako upeklo sunce i kuka vozac da je vruce. Kazem mu ja pa sto ne upalis klimu jer vidim da ima dugmice za nju a on rece "ma ovo sam samo stavio tablu da mogu da prodjem tehnicki pregled jer je klima obavezna u taxi autima!:)" Ne bih ja djelio taxi na legalne i nelegalne i omogucio bih svima da se bave tim poslom ali da su nastanjeni na podrucju kantona i da imaju auta koja ispunjavaju neke norme kao sto je u citavom svijetu. Samo kod nas Golf 2 moze biti taxi. I naravno ako si recimo iz Ilijasa pa ne mozes imati stand ispred Katedrale. Medjutim donodenjem jucerasnjeg zakona ovim "nelegalnim" su protesti legli kao kec na desetku jer ih niko ne moze ganjati da samostalno prave probleme. Sve u svemu problemi se slazu jedan na drugi ali jos uvijek sa jedne strane imamo izuzetno mali broj gradjana a sa druge izuzetno veliki kojima su po svoj prili misljenja o protestima dijeametralno suprotna. Policija stoji u sredini dok ne dobije neko naredjenje!!!
Post Reply