Topa i par drugih vozača su imali vrlo dobar prijedlog rješenja svakodnevne blokade saobraćajaHomeSweetHome wrote:Ja imam jedno pitanje, ako mogu da ga postavim: Svi vi koji vjerujete da je sve ispolitizirano zasto ne dodjete lijepo na proteste i plenume, ukljucite se u te radne grupe, budete vecina, fino sprijecite tu politizaciju, istrumentalizaciju, borbu za vlast itd? Budite vecina pa recite "necemo mi to tako, mi hocemo ovako, necemo da blokiramo saobracaj, hocemo da se okupljamo mirno u Doglodima" i vozdra. Evo neki imaju jako dobra konkretna rjesenja, korake kako i sta treba - pa bujrum.
Ako je ispolitizovano, instrumnetalizovano, naruceno, placeno i sve ostalo - i vi snosite odgovornost za to jer nista niste poduzeli da to sprijecite. Osim pljuvanja na daljinu, to je vas stalni angazman samo se mete mijenjaju.
Ali, ne, zasto bismo? Zasto da se mi tu nesto angazujemo, da nesto pokusavamo, da se mijesamo s nekim polusvijetom? Ionako se u svaki klinac razumijemo s mindera, a to ne trazi ni zrtvu ni napor.
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
vade_mecum
#13951 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Mister Yes
#13952 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kada se to desi (a desit će se kad tad na ovaj ili onaj način) onda ćemo moći raditi socijalne revolucije pa ako treba i povješati političare. Sve do tada velike socijalne revolucije su nemoguće jer uvijek će biti zaustavljane strahom na nacionalnoj osnovi. Baš kao što su zaustavljane već u noći na subotu 08.02.2014-e gospodnje. Da li će te revolucije donjeti napredak ne znam jer to zavisi i od drugih stvari ali barem ćemo moći imati revolucije i fokusirat se na ekonomiju a da nas ne zaustave pričama o anamoonima, trećim entitetima i odcjepljenjima.OldMayor wrote: A sta kad bi bosnjaci imali svoju drzavu, evo npr da nas je 95% u Bosni.............
-
VjecitiStudent
#13953 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Srbija, Crna Gora, Hrvatska, ... imaju svakodnevne socijalne revolucije, fokusirani su isključivo na ekonomiju, ...Mister Yes wrote:Kada se to desi (a desit će se kad tad na ovaj ili onaj način) onda ćemo moći raditi socijalne revolucije pa ako treba i povješati političare. Sve do tada velike socijalne revolucije su nemoguće jer uvijek će biti zaustavljane strahom na nacionalnoj osnovi. Baš kao što su zaustavljane već u noći na subotu 08.02.2014-e gospodnje. Da li će te revolucije donjeti napredak ne znam jer to zavisi i od drugih stvari ali barem ćemo moći imati revolucije i fokusirat se na ekonomiju a da nas ne zaustave pričama o anamoonima, trećim entitetima i odcjepljenjima.OldMayor wrote: A sta kad bi bosnjaci imali svoju drzavu, evo npr da nas je 95% u Bosni.............
Kad nema mrskog entiteta, onda se začas izmisli ćirilica, vječito mrski pederi, ... kost oko koje će se sirotinja svađati se u času pronađe.
- madner
#13954 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Gdje to drzava nije odlican poslodavac?
Nas osnovni problem je nezaposlenost, ali to se ne rjesava za 3 mjeseca.
- Mister Yes
#13955 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne znam kakva je situacija u tim zemljama i zašto se narod ne pobuni. Možda nema potrebe a možda ne smije. Pojma nemam jer ne živim tamo a i ne zanimaju me pa ne pratim stanje u tim zemljama.VjecitiStudent wrote: Srbija, Crna Gora, Hrvatska, ... imaju svakodnevne socijalne revolucije, fokusirani su isključivo na ekonomiju, ...![]()
Znam zašto se mi ne možemo kvalitetno pobuniti. To smo vidjeli upravo u mjesecu februaru ove godine. Čim se narod krene buniti ubace se crvi sumnje tipa "to vas iskorištavaju da se stvori treći" ili "to vas iskorištavaju da se podjeli zemlja" ili u RS-u "to je sve da bi se ukinula RS" i tako dalje. I onda narod ostane kući jer ne želi pomoći "neprijatelju". Sve dok političari imaju te mogućnosti da time plaše ljude ništa od masovne narodne pobune i revolucije.
-
VjecitiStudent
#13956 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako ono sve Putin i društvo nazivaju demontrante u Kijevu, plaćenici CIA, EU, fašisti, ....?Mister Yes wrote:Ne znam kakva je situacija u tim zemljama i zašto se narod ne pobuni. Možda nema potrebe a možda ne smije. Pojma nemam jer ne živim tamo a i ne zanimaju me pa ne pratim stanje u tim zemljama.VjecitiStudent wrote: Srbija, Crna Gora, Hrvatska, ... imaju svakodnevne socijalne revolucije, fokusirani su isključivo na ekonomiju, ...![]()
Znam zašto se mi ne možemo kvalitetno pobuniti. To smo vidjeli upravo u mjesecu februaru ove godine. Čim se narod krene buniti ubace se crvi sumnje tipa "to vas iskorištavaju da se stvori treći" ili "to vas iskorištavaju da se podjeli zemlja" ili u RS-u "to je sve da bi se ukinula RS" i tako dalje. I onda narod ostane kući jer ne želi pomoći "neprijatelju". Sve dok političari imaju te mogućnosti da time plaše ljude ništa od masovne narodne pobune i revolucije.
Etiketa za one koji se usude protestovati se začas nađe, ako nema neprijatelja unutar zemlje, vanjskih mrskih nikada ne nedostaje.
- raskopusa
#13957 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ima da radimo do 67 godine,radni tjedan 65 sati,bez prava na godisnji,vikenda,bolovanja,i kad se poslodavcu nadignemadner wrote:Gdje to drzava nije odlican poslodavac?![]()
- madner
#13958 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zavisi ko sta zna. Globalna konkurencija je zestoka, ali ipak smo u Evropi i mnogo sposobniji od vecine zemaljske kugle. 
- Dr. Kuca
#13959 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Zar nije na pravu?goran16v wrote:dreambox wrote:18:50 Plenum građana i građanki Sarajeva trenutno izglasava zahtjeve koji će biti upućeni ka Skupštini Kantona Sarajevo. U prvoj tački stoji zahtjev o formiranju ekspertne Vlade. Građani su se pobunili tražeći da za mandatara postave nekoga od demonstranata, ko nije stranački nastrojen, komentirajući tako da "ako je na čelu države bio čovjek bravar, zašto onda neko od nas građana ne bi bio na toj funkciji. Šta to fali nama, a imaju Konaković i Čardžić koji su poslanici u Skupštini?" Građani žele napraviti listu svojih prijedloga za mandatara.
Blago nama dolazi nam novi bravar za mandatara.
Jbg kako im objasniti kad je TITO bio bravar više od pola građana nije znala pisati. U to vrijeme biti bravar je bilo puno puno puno više nego imati diplomu univerziteta u Travniku.
Nemoj tako, Kifla Konakovic je jedan apsolutni genijalac koji je polagao po 8 ispita dnevno na onom nekom aksam schule fakultetu na DIF-u.
- raskopusa
#13960 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ima i toga ali se ne treba zavaravati.Mister Yes wrote:Ne znam kakva je situacija u tim zemljama i zašto se narod ne pobuni. Možda nema potrebe a možda ne smije. Pojma nemam jer ne živim tamo a i ne zanimaju me pa ne pratim stanje u tim zemljama.VjecitiStudent wrote: Srbija, Crna Gora, Hrvatska, ... imaju svakodnevne socijalne revolucije, fokusirani su isključivo na ekonomiju, ...![]()
od pocetka protesti nisu imali vecu masovnost i podrsku. samo da su izasli radnici grasa,hidrogradnje,vranice, svi ljudi sa biroa,penzioneri, studenata nije bilo ni u tragovima....
- Mister Yes
#13961 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Etiketiranje samo po sebi ne može zaustaviti pobunu. Pobuna se zaustavi tako što se narod zaista uplaši da će daljnjim protestima pomoći neprijatelju. Recimo, u ovim protestima postojala je zaista realna opasnost da u slučaju haosa i anarhije dođe do preustroja zemlje na način koji ne odgovora Bošnjacima. Političari se čak i nisu morali previše truditi da lažu jer ta opasnost je bila realna i opipljiva. A da je zemlja već podijeljena na 3 dijela čime bi onda plašili narod? Plaćenici CIA-e će učiniti šta tačno? Pederi će iskoristiti haos kako tačno?VjecitiStudent wrote: Kako ono sve Putin i društvo nazivaju demontrante u Kijevu, plaćenici CIA, EU, fašisti, ....?
Etiketa za one koji se usude protestovati se začas nađe, ako nema neprijatelja unutar zemlje, vanjskih mrskih nikada ne nedostaje.
-
hellue
#13962 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Drzava je najsigurniji poslodavac i time najbolji, daje komoditet od bilo kakve odgovornosti koja je u realnom sektoru neizbjezna,njihov rad vecinom nije mjerljiv nikakvim rezultatom niti su odgovorni za isti, ako pokrenes odgovornost neces godinama nista uspjeti jer ih taj nakaradni kolektivni ugovor stiti, potrebne su ti najmanje dvije godine da nekoga negativno ocjenis kako bi dobio otkaz.madner wrote:To nema nigdje. Nije drzava najbolji poslodavac jer ima bolja pravila za svoje, nego se ostatak drzave ne drzi pravila. Nigdje u zakonu u radu ne pise: Ako si na budzetu mozes safunjat macora, a ako nisi ko te jebe.
Kolektivni ugovori su normalna stvar, upitno je samo da li su ovi normalni.
- madner
#13963 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Godina koliko znam, ocjenjivanja su svakih 6 mjeseci.
- Alfons Kauders
#13964 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
na stranu sto se to nece desit u dogledno vrijemeMister Yes wrote:Kada se to desi (a desit će se kad tad na ovaj ili onaj način) onda ćemo moći raditi socijalne revolucije pa ako treba i povješati političare. Sve do tada velike socijalne revolucije su nemoguće jer uvijek će biti zaustavljane strahom na nacionalnoj osnovi. Baš kao što su zaustavljane već u noći na subotu 08.02.2014-e gospodnje. Da li će te revolucije donjeti napredak ne znam jer to zavisi i od drugih stvari ali barem ćemo moći imati revolucije i fokusirat se na ekonomiju a da nas ne zaustave pričama o anamoonima, trećim entitetima i odcjepljenjima.OldMayor wrote: A sta kad bi bosnjaci imali svoju drzavu, evo npr da nas je 95% u Bosni.............
ostaje pitanje na kakvu socijalnu revoluciju mislis?
da nezaposleni jebu majku oholim budzetskih korisnicima koji rade za 800? ili da zaposleni na crno za 500 ubijaju one koji rade za milju, a jos su pride prijavljeni? sve je to jad i cemer
nema kod nas toliko jaza izmedju "klasa" da bi se desilo nesto slicno... u ukrajini 85% bdp-a kontrolise svega nekoliko tajkuna... a kod nas? srbi i hrvati imaju dosta vise bogatih od nas, u rusiji imas desetine multimilijardera, a obicni narod nerijetko zivi gore nego u bosni
mi imamo kastu parazita kojima treba zavrnuti pipu, ali ne radi se o velikom broju ljudi (ni o velikim parama)... nemamo milijardere, kamoli multimilijardere... jaz postoji, ali nije ni blizu izrazen kao u mnogim drustvima sirom svijeta... siromastvo je problem, lopovluk je problem, korupcija je problem, socijalna mobilnost je problem... ne vidim kakve veze socijalna revolucija ima s tim - da sutra strijeljamo sve politicare i tajkune opet bi imali iste probleme
dakle o kakvoj socijalnoj revoluciji se uopste prica?
-
hellue
#13965 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mozda se to nesto promjenilo u medjuvremenu ali pogledaj koliko tih uhljeba samo tuzi drzavu po osnovu nekih glupih prava proisteklih iz kolegtivnog ugovora, nekih koeficijenata i slicnih gluposti, milioni i milioni...Zamisli tako sta u realnom sektorumadner wrote:Godina koliko znam, ocjenjivanja su svakih 6 mjeseci.
-
dreambox
#13966 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Koji dio ti nije jasan što je Putin napisao. 99% je istina da su u Kijevu stranci organizirali proteste, samo 1% dajem šanse da su spontana okupljanja napačenog Ukrainskog naroda. Pročitaj analizu protesta urađenu prije više od mjesec, vjerujem da je do zadnje riječi istina.VjecitiStudent wrote:Kako ono sve Putin i društvo nazivaju demontrante u Kijevu, plaćenici CIA, EU, fašisti, ....?Mister Yes wrote:Ne znam kakva je situacija u tim zemljama i zašto se narod ne pobuni. Možda nema potrebe a možda ne smije. Pojma nemam jer ne živim tamo a i ne zanimaju me pa ne pratim stanje u tim zemljama.VjecitiStudent wrote: Srbija, Crna Gora, Hrvatska, ... imaju svakodnevne socijalne revolucije, fokusirani su isključivo na ekonomiju, ...![]()
http://www.advance.hr/vijesti/analiza-e ... evolucije/
I da nisu istočni susjedi pisali analizu več zapadni.
Vjerovatno misliš da je i Sirija, Egipat, Libija, Irak, Avganistan itd. itd. spontano dešavanje naroda bez vanjskih mskih kako kažeš. Napiši jednu zemlju u kojoj je građanima nakon arapskog prolječa bolji život, a ne sto puta gori.
-
dreambox
#13967 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Za sposobniji smo u ljenčarenju i ispijanju kafa od večine zemaljske kugle. Najpametniji smo, najljepši, itd. itdmadner wrote:Zavisi ko sta zna. Globalna konkurencija je zestoka, ali ipak smo u Evropi i mnogo sposobniji od vecine zemaljske kugle.
Samo je problem što ostatak zemaljske kugle nije inteligentan da to shvati.
- HomeSweetHome
#13968 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
E, a da ste vi njegovi istomisljenici bili na plenumu ne bi bio izvizdan, jel tako? Dezurni pljuvaci + ovi koji zaista imaju dobru namjeru i dobru ideju na ovoj temi bi nadglasali zvizdace na plenumu. TO i jeste poenta.dreambox wrote:Jedan je pokušao neki dan da se obrati, da kaže da ne treba blokirati narod, da ne idu u dobrom smjeru. Predložio im da osnuju stranku.HomeSweetHome wrote:Ja imam jedno pitanje, ako mogu da ga postavim: Svi vi koji vjerujete da je sve ispolitizirano zasto ne dodjete lijepo na proteste i plenume, ukljucite se u te radne grupe, budete vecina, fino sprijecite tu politizaciju, istrumentalizaciju, borbu za vlast itd? Budite vecina pa recite "necemo mi to tako, mi hocemo ovako, necemo da blokiramo saobracaj, hocemo da se okupljamo mirno u Doglodima" i vozdra. Evo neki imaju jako dobra konkretna rjesenja, korake kako i sta treba - pa bujrum.
Ako je ispolitizovano, instrumnetalizovano, naruceno, placeno i sve ostalo - i vi snosite odgovornost za to jer nista niste poduzeli da to sprijecite. Osim pljuvanja na daljinu, to je vas stalni angazman samo se mete mijenjaju.
Ali, ne, zasto bismo? Zasto da se mi tu nesto angazujemo, da nesto pokusavamo, da se mijesamo s nekim polusvijetom? Ionako se u svaki klinac razumijemo s mindera, a to ne trazi ni zrtvu ni napor.
Plenumaš Ilija Čorović je utvrdio da se radi o ubačenom stranom elementu, špiunu. Tik je izviždan, ispljuvan, srečom napustiop je pljenum bez fizičkih povreda. Pljenum predstavlja sve građane, ali ne i one za koje Ilija Čvorović procjeni da su strani elementi.
Po definiciji Ilije Čvorovića "Strani element" je onaj element koji ima drugačije razmišljanje nego on, odnosno svatko tko iole razumno razmišlja.
Večina naroda ne želi iči na predizborni skup SBB-a, eto odgovora što večina neće da se pojavi na pljenumu i demonstracijama.
-
VjecitiStudent
#13969 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Skoro da nema države na kugli zemaljskoj koja nema nekakvih šavova po kojima može pucati, kada nešto krene naopako,Mister Yes wrote:Etiketiranje samo po sebi ne može zaustaviti pobunu. Pobuna se zaustavi tako što se narod zaista uplaši da će daljnjim protestima pomoći neprijatelju. Recimo, u ovim protestima postojala je zaista realna opasnost da u slučaju haosa i anarhije dođe do preustroja zemlje na način koji ne odgovora Bošnjacima. Političari se čak i nisu morali previše truditi da lažu jer ta opasnost je bila realna i opipljiva. A da je zemlja već podijeljena na 3 dijela čime bi onda plašili narod? Plaćenici CIA-e će učiniti šta tačno? Pederi će iskoristiti haos kako tačno?VjecitiStudent wrote: Kako ono sve Putin i društvo nazivaju demontrante u Kijevu, plaćenici CIA, EU, fašisti, ....?
Čak je, u odnosu na nas, u super monolitnoj i bogatoj Italiji bilo obilje glasova koji su se zalagali za otcjepljenje sjevera.
Nikakakav mi jebeni izuzetak tu nismo.
A ta tvoja "realna i opipljiva opasnost podjele na tri dijela" i "preustroj" je bila najobičniji glupavi SDA spin oko sljedećeg dijela rezolucije evropskog parlamenta
Reiterates that constitutional reform remains key to transforming BiH into an effective and fully functional state; urges the Federation to consider concrete proposals in this regard, including the merger of some cantons and the redistribution of competences, in order to simplify its complex institutional structure, ensure a more balanced representation of all constituent people and citizens, eliminate ethnic discrimination and make the state more functional, less expensive and more accountable to its citizens; invites all political parties to take part in this process in a constructive and open manner and to make use of the advice and guidance that the Venice Commission can provide during this process; welcomes and supports the efforts of civil society organisations to influence the constitutional reform process
http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... anguage=EN
-
dreambox
#13970 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ne i de to baš tako. Evo ja bi da sljedeći plenum budem moderator. da ispred plenuma malo se slikam po novinama i televiziji. Da sastavim zahtjeve i koristim ovce na plenumu za glasanje jel tako - tako je idemo dalje.HomeSweetHome wrote:
E, a da ste vi njegovi istomisljenici bili na plenumu ne bi bio izvizdan, jel tako? Dezurni pljuvaci + ovi koji zaista imaju dobru namjeru i dobru ideju na ovoj temi bi nadglasali zvizdace na plenumu. TO i jeste poenta.
Ja bi da dobijem salu u Domu mladih besplatno - neznam kako to postici. Sumnjam da je budu meni dali ako recimo organizujem Plenum II i tvrdim da je Plenum i nelegitiman - Hoću li jedan dan imati salu ja a drugi dan oni.
Evo gledao sam malo prenos plenuma, odmah mi zapade u oko veliki ransparent iznad pozornice dugačak 20-tak metera na kojem piše Plenu građana i građanki Sarajeva, a pošto sam se jedno vrijeme bavio tim poslom znam da izrada tog transparenta dođe dosta novaca.
Evo sad da postavim par pitanja:
1. Ko finansira izradu transparenata - odakle novci za izradu istih
2. Ko je pisao parole na transparentima koje nosaju demonstranti - Primjetio sam da je pola njih napisano istom rukom (ne odražava stav onoga ko ga nosi več je isti zadužio transparent da ga nosa)
3. Ko finansira internet stranicu plenuma i sve ostalo vezano sa reklamiranje istog
4. Ko određuje ko će se slikati po novinama i televiziji
5. Da li ovi koji su zaduženi za organizaciju ove lakrdije primaju plaću i od koga je primaju
Očigledno da imaju svog finansijera i da li je to unutarnji ili vanjski faktor manje važno
-
dreambox
#13971 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Poenta je da se žele prikazati kao da predstavljaju građane.HomeSweetHome wrote:
E, a da ste vi njegovi istomisljenici bili na plenumu ne bi bio izvizdan, jel tako? Dezurni pljuvaci + ovi koji zaista imaju dobru namjeru i dobru ideju na ovoj temi bi nadglasali zvizdace na plenumu. TO i jeste poenta.
Taj lik nije građanin ???
Tom liku ne treba dati pravo glasa ???
- HomeSweetHome
#13972 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Iako nisam vjerovala da cu ovo reci, ipak moram reci da se u jednom slazem s Alfonsom: kasta parazita je problem broj 1 - paraziti vlastodrzci i paraziti njihovi poslusnici i krvni srodnici, svi oni nakaceni na drzavnu sisu (nerijetko vise puta) i toga se treba rjesavati.
Pritom ne mislim na obrazovanje, zdravstvo, policiju (mozda samo na viskove u ovim strukturama), nego mislim na opcinsku/kantonalnu administraciju (sve mice ubice), na demobilisane borce koji su 1992. imali 12 godina a ptsp dobili 2011, ratni vojni invalidi koje je neki Celo/Caco/Juka upucao u koljeno jer su se ku*cili po carsiji sve s pancirima i niklovanim pistoljima, civilne zrtve rata koje je pokupilo auto itd.
Oni koji to fakat zasluzuju unutar ovih kategorija RVI, boraca itd. trebaju imati privilegije, ali one nikako ne trebaju biti finansijske prirode.
Administracija na minimum - udjes u saleter salu u opcinu Centar sjedi njih 6 i dva co'jeka sto hoce rodni list. Dodjes na protokol Kantona, njih cetiri sjede i jedna drugu gledaju koja ce mi udariti muhur na papir, svaka bi da to najradje ona druga uradi...
A o javnim preduzecima da ne govorimo, one su leglo poslusnika i krvnih srodnika.
Pritom ne mislim na obrazovanje, zdravstvo, policiju (mozda samo na viskove u ovim strukturama), nego mislim na opcinsku/kantonalnu administraciju (sve mice ubice), na demobilisane borce koji su 1992. imali 12 godina a ptsp dobili 2011, ratni vojni invalidi koje je neki Celo/Caco/Juka upucao u koljeno jer su se ku*cili po carsiji sve s pancirima i niklovanim pistoljima, civilne zrtve rata koje je pokupilo auto itd.
Oni koji to fakat zasluzuju unutar ovih kategorija RVI, boraca itd. trebaju imati privilegije, ali one nikako ne trebaju biti finansijske prirode.
Administracija na minimum - udjes u saleter salu u opcinu Centar sjedi njih 6 i dva co'jeka sto hoce rodni list. Dodjes na protokol Kantona, njih cetiri sjede i jedna drugu gledaju koja ce mi udariti muhur na papir, svaka bi da to najradje ona druga uradi...
A o javnim preduzecima da ne govorimo, one su leglo poslusnika i krvnih srodnika.
- drag_gost
#13973 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
I ko placa ove redare? Ko ih je obukao i dao im "ovlasti" da ciste?
Ovo je mozda na pocetku i bilo spontano, barem dosta toga je bilo... ovo sada je naruceno, izrezitano i izvjestaceno. Prekjucer gledam ko je zaduzio one trube i pistaljke; uglavnom tapkarosi sa utakmica, narkomani i ostala ekipa. I oni mene da predstavljaju i zvizde vlasti? Ok, nemam posla, dijete sam sehida, ulazem u svoje obrazovanje, ali nikada ne bih stao pored takvih likova i prozivao vlast.
Naruceno, placeno i izrezitano, a eto mi gledamo samo i blejimo po forumu o tome. Ima tu i lokalnih lezihljebovica koji su na pocetku bili tu jer je "in" protestvovati.
Ovo je mozda na pocetku i bilo spontano, barem dosta toga je bilo... ovo sada je naruceno, izrezitano i izvjestaceno. Prekjucer gledam ko je zaduzio one trube i pistaljke; uglavnom tapkarosi sa utakmica, narkomani i ostala ekipa. I oni mene da predstavljaju i zvizde vlasti? Ok, nemam posla, dijete sam sehida, ulazem u svoje obrazovanje, ali nikada ne bih stao pored takvih likova i prozivao vlast.
Naruceno, placeno i izrezitano, a eto mi gledamo samo i blejimo po forumu o tome. Ima tu i lokalnih lezihljebovica koji su na pocetku bili tu jer je "in" protestvovati.
- Alfons Kauders
#13974 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
nije samo sda - hdz je radio potpuno istu stvar, samo sto su se zakacili za drugi dio... sdp je takodjer spinovao ovu glupost...VjecitiStudent wrote:Skoro da nema države na kugli zemaljskoj koja nema nekakvih šavova po kojima može pucati, kada nešto krene naopako,Mister Yes wrote:Etiketiranje samo po sebi ne može zaustaviti pobunu. Pobuna se zaustavi tako što se narod zaista uplaši da će daljnjim protestima pomoći neprijatelju. Recimo, u ovim protestima postojala je zaista realna opasnost da u slučaju haosa i anarhije dođe do preustroja zemlje na način koji ne odgovora Bošnjacima. Političari se čak i nisu morali previše truditi da lažu jer ta opasnost je bila realna i opipljiva. A da je zemlja već podijeljena na 3 dijela čime bi onda plašili narod? Plaćenici CIA-e će učiniti šta tačno? Pederi će iskoristiti haos kako tačno?VjecitiStudent wrote: Kako ono sve Putin i društvo nazivaju demontrante u Kijevu, plaćenici CIA, EU, fašisti, ....?
Čak je, u odnosu na nas, u super monolitnoj i bogatoj Italiji bilo obilje glasova koji su se zalagali za otcjepljenje sjevera.
Nikakakav mi jebeni izuzetak tu nismo.
A ta tvoja "realna i opipljiva opasnost podjele na tri dijela" i "preustroj" je bila najobičniji glupavi SDA spin oko sljedećeg dijela rezolucije evropskog parlamenta
Reiterates that constitutional reform remains key to transforming BiH into an effective and fully functional state; urges the Federation to consider concrete proposals in this regard, including the merger of some cantons and the redistribution of competences, in order to simplify its complex institutional structure, ensure a more balanced representation of all constituent people and citizens, eliminate ethnic discrimination and make the state more functional, less expensive and more accountable to its citizens; invites all political parties to take part in this process in a constructive and open manner and to make use of the advice and guidance that the Venice Commission can provide during this process; welcomes and supports the efforts of civil society organisations to influence the constitutional reform process
http://www.europarl.europa.eu/sides/get ... anguage=EN
plus sto su sda i sdp lagale da je ovo proslo isti dan kada su poceli nemiri... a mi ovdje na forumu pricali o rezoluciji i amandmanima na istu nekih 15tak dana ranije
naravno niko u nasim dragim medijima to nije primjetio, jer nasi novinari haman nemaju internet i ne znaju engleski
- HomeSweetHome
#13975 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dreambox, jel se ti pravis glup?
Ti znas jako dobro sta sam ja htjela reci, i jako dobro znas da to ide bas tako.
Je li covjek o kojem govoris dobio pravo glasa? Jest. Je li izvizdan? Jeste. Zasto? Zato sto oni koji misle kao on sjede kuci i drkaju na klixu.
Znaci vas 100 misli kao i on, ali ste odabrali da ne odete i ne podrzite ga. Sta onda hoces? Da time sto si malo pljuvao po klixu oslobodis sebe odgovornosti? E, nece da moze. Svi smo mi odgovorni za ovo sranje u kojem se nalazimo. Odgovorni smo i za nacin i put kako smo ovamo stigli. A najodgovorniji smo zato sto u ovom momentu okrecemo glave i pokusavamo da diskreditujemo sve zivo, samo nek ostane ova zabokrecina i da prodju izbori, pa da mozemo rahat nastaviti pljuvati i ne ciniti nista...
Dobro rece Djecak sa sibicama: Nisi uhljeb, nisi klinac.
Ti znas jako dobro sta sam ja htjela reci, i jako dobro znas da to ide bas tako.
Je li covjek o kojem govoris dobio pravo glasa? Jest. Je li izvizdan? Jeste. Zasto? Zato sto oni koji misle kao on sjede kuci i drkaju na klixu.
Znaci vas 100 misli kao i on, ali ste odabrali da ne odete i ne podrzite ga. Sta onda hoces? Da time sto si malo pljuvao po klixu oslobodis sebe odgovornosti? E, nece da moze. Svi smo mi odgovorni za ovo sranje u kojem se nalazimo. Odgovorni smo i za nacin i put kako smo ovamo stigli. A najodgovorniji smo zato sto u ovom momentu okrecemo glave i pokusavamo da diskreditujemo sve zivo, samo nek ostane ova zabokrecina i da prodju izbori, pa da mozemo rahat nastaviti pljuvati i ne ciniti nista...
Dobro rece Djecak sa sibicama: Nisi uhljeb, nisi klinac.