PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

dreambox

#13676 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

KatarinaKosaca wrote:
dreambox wrote:Jedino što shvatam da postoje likovi koji neznaju saslušati drugog. Koji misle da su samo oni u pravu i nikada ne griješe.

Shvati da onako kako ti razmišljaš ne razmišlja ni jedan promil čovječanstva. Nisi mjerilo inteligencije, nit narod se poistovječuje sa tvojim mišljenjem bez obzira čija god bila.
Niti ja niti bilo ko na forumu, najmanje ti znak inteligencije. Tako da je komentar niđe veze, ne sviđa ti moj post preskočiš, ovako zaskakujući se na svaki da mi se nagovoriš, samo pokazuješ i dokazuješ koliko smeta režimu oponent. Iako reče SDP da prosvjednici opravdano traže baš ono što SDP traži godinama, ali jadan radi skromnih 17% ne može. Tako , izgleda kao ja i SDP razmišlja. Eto, ujedno i znaš "čija sam" (koje plitko razmišljanje hebo te "čija si" i ono ondaK prića nekom o inteligenciji :-) :-) :-) )
Drago mi je da makar priznaš da si pametnija od mene.

Koliko vidim ti ovdje najmanje preskačeš. Jel to znači da si režim ???

Koliko sam vidio tebi etiketiranje ide najviše od ruke tak da ne vidim smisao prebacivanja istog na druge.

Da li možeš shvatiti da ima ljudi koji ne podržavaju proteste ???
Ne ide u glavu ???

Na kraju samo mi reci kako vidiš izlaz iz svega ovoga, tko je KURTA ??? Koja stranka ???

Možda nije stranka, možda neki ekspert. Možda ti vidim da si ovdje najpametnija. Što se mene tiče ne hvala ? Možda još neko misli kao ja ?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#13677 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

hrasno38 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
hrasno38 wrote:...Ispred Predsjedništva BiH jedan stranac izvodi performans s bičem...samo jos fali kakva vesela teta u crnom koznom kompleticu i sado-mazo ugodjaj do jaja!
A buzdžetlije iz Zlatkovog ministarstva upsss, pardon privatne prćije , iz toplog uz zijevanje i dosadu čekanja kraja radnog vremena, svi preko natječaja zaposleni i u plan gospodinčić gledaju i kao snebivaju se.
uupps malo te je prenjelo ....procitano sa klixa.....ali koliko vidim tu tebe nesto zestoko boli...mora da nisi prosla ne nekom natjecaju u nekoj od drzavnih institucija!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/protesti ... /140304055
:D
Meni hvala Bogu ne treba. Imam više i živim bolje od onih koji se ovdje hvale prihodima. To, opet , ne znači da ne gledam i ne slušam sve što se dešava oko mene i da mi osim pojest, popit i pokrit ne ostaje nikakva druga potreba za socijalnom ili institucionalnom pravdom.
Država

#13678 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Država »

Lako je njima protestovati kad niko od njih nigdje ne radi. Što ja ne protestujem? Nemam kad... :D
Corto Maltese

#13679 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Corto Maltese »

KatarinaKosaca wrote:
Corto Maltese wrote:Ovo je prešlo na tamnu stranu, potpuno. Na ulici je ostala sasvim dezorijentisana grupica koja ne zna je li pošla ili došla. Sa druge strane, policija, očito, ima naređenja da ne radi svoj glavni posao, a to je omogućavanje slobode kretanja. Nego se samo trude da ova okupljanja svedu na što uži prostor. To je vremenom postalo besmisleno, jer je broj demonstranata toliko mali, da veći prostor ne mogu ni kontrolisati. Blokade dovode do teških frustracija vozača koji će sve češće preuzimati stvar u svoje ruke. Policija će da uleti tek kada ti okršaju prevrše mjeru.
Ovaj idiotski scenarij, koji liči na dječju igru poznatu i kao: "Ko prvi pljune u moj prst, jači je!", se provodi pod direktnim uputama Nermina Pećanca, kojem od rezultata oktobarskih izbora zavisi hoće li imati hljeba da jede, jer mu je staž na budžetu duži i od Komšićevog.
Ne tako davno, stajao si ispred sad spaljene zgrade i jedini motiv ti je bio smjena vlast, tj da zajašu drugi. Nije ti smetao ni kemen u zgradu onomad. To , ipak, mislim da je tamna strana.

I kontam koliko nerviranje oko propalih plenuma i prosvjeda. Šta bi tek vlast da nisu propali
Nisam ja tema, ali kad već prozivaš, moram ispraviti netačan navod.
Naprotiv, smetao mi je kamen u zgradu. Taj kamen me je i natjerao da se aktivno uključim, tačno dan nakon što su kamenje i jaja pali na zgradu. Iz razloga da da ne bi dobra ideja, i dobra energija tih dana propali radi jebenog kamena.
I poslije toga više nijedan nije pao. Protesti su se razvukli na još skoro tri mjeseca, a da nije bilo ni jednog incidenta ni sa policijom, ni sa nervoznim vozačima.
A troje ljudi kojima sam dodijelio Štetnoaprilsku nagradu su, u roku od godinu dana, prestali da budu dio izvršne političke vlasti.
To se naziva umijećem mogućeg.
KatarinaKosaca

#13680 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

dreambox wrote:Drago mi je da makar priznaš da si pametnija od mene.

Koliko sam vidio tebi etiketiranje ide najviše od ruke tak da ne vidim smisao prebacivanja istog na druge.

Ne ide u glavu ???

Na kraju samo mi reci kako vidiš izlaz iz svega ovoga, tko je KURTA ??? Koja stranka ???

Možda nije stranka, možda neki ekspert. Možda ti vidim da si ovdje najpametnija. Što se mene tiče ne hvala ? Možda još neko misli kao ja ?
Nemaš ni statistiku ni anketu. Nemaš egzaktne podatke. To što se ti i nekoliko budžetlija ovdje sastanete i ismijavate nečije tene, hlače, ne znači, ničim da "ljudi ne podržavju proteste". Nemoguće je održavati isti intenzitet protesta danima, puno se toga prenijelo na plenume, pa su, eto i plenumi stvar podsmijeha i lažnog nipodaštavanja sa još lažnije superiornosti. Plenumi ne ometaju saobraćaj pa opet smetaju. Dakle, dolazimo do zaključka da smeta svaki oblik glasa protiv korupcije, nepravde, nepravednosti i podobnosti.
Nije Sarajevo ni centar ni kraj svijeta. LJudi u Zavidivoićima danima spavaju u šatorima, u Zenici svaki dan izlaze, u Tuzli svaki dan. Da je vlast tako sigurna da ne podržavju građani proteste, davno bi naredili muriji da sve to u Miljacku. Nemoj ih tako dezavuisati informacijama, možda se opeknu :wink:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#13681 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by JoseMujica »

dok Glavuše jedna drugoj za voleja nabacuju narod se gloži međusobno :-) :(

sirotinja je vazda bila jeftina roba :roll:
Hajlac

#13682 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Hajlac »

agent_zero wrote:
Hajlac wrote:
dreambox wrote: Šta je to tipično ???

Valjda mi ne treba smetati što svaki dan potrošim litar benzina dnevno više i to iz svog novčanika platim 2,5 KM.

Novci mi ne padaju sa neba nego ih zaradim (valjda je i to problem). Mjesec dana protesta me košta 50 KM. Koliko dnevno auta ovako potroši u prosjeku više goriva. Da protestanti neznaju matematiku vidi se po facama pa ih nije briga.

Je li protestante briga što svaki dan nakon posla bacim sat vremena umjesto da taj sat nakon rada zasluženo provedem sa svojom porodicom. Koliko to vrijedi ??? Za mene neprocjenjivo.

Tipično je i to da su protesti valjda trebali biti upuceni prema vlastima, onima koji se vozaju u službenim vozilima. Oni nemaju trošak od 50 KM mjesečno za gorivo nego opet ja platim i to što oni potroše više radi demonstracija kroz poreze.

Jeste li svjesni koliko se novca baci u havu svaki dan sa ovim protestima. Jeste li svjesni da narodu ne padaju novci sa neba.

I da nedaj bože da se meni žuri (bolest, nešto sa djetetom i sl.) proletio bih i ja glavnom cestom bez obzira na posljedice.
Sjeti se ovoga kad i tebi i sličnima(kojima je još uvijek "dobro") dođe do džepa ;-)
A doći će, i to ne zbog ono malo jada ovih što dižu glas protiv kriminalne hobotnice.

Kuni se u IMF jer kad zavrnu pipu, i konformisti će pištati po ulicama!
Ono je sve samo ne jad. Ljudi koji zaista nemaju za kore hljeba nemaju vremena za one cirkuse i blokade saobraćaja. Nego gledaju i kopaju, traže na sve strane kako da zarade djetetu i svojoj porodici.

I ne zaboravi, pravo svakog pojedinca PRESTAJE onog trenutka kad naruši pravo onog drugog.
Nije da nemaju vremena već nemaju svijest i samopouzdanje.
Nisu svjesni svoje moći kad se ujedine protiv malobrojne elite. Zato šute i trpe.

Ima vas koji likuju nad neofeudalizmom u koji se pretvara društvo.
Marvo radi, lomi leđa dok malobrojna oligarhija kupi harače i jede kavijar :bih:
kingofsnake

#13683 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

KatarinaKosaca wrote:Imam više i živim bolje od onih koji se ovdje hvale prihodima
:-) :-) :-)
dreambox

#13684 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

Akibh wrote:
hellue wrote:Fini, fino

Mahsuz selam, Mustafa Čutahija
Gosp Mustafa,
zamolio bih vas da odvojite malo svog dragocjenog vremena pa da razmislite i o sljedecem:
1. Kolika je plata direktora Arhiva BiH i direktora Arhiva FBiH?
2. Koliko svaki ponaosob imaju zaposlenih i sta ti ljudi rade? Kolike su im plate?
3. Zasto je arhiv potrpan u ormarima starim 50 godina?
4. Zasto je po arhivu napadalo kilo prasine?
5. Zasto je arhiv natrpan u 1000 obicnih fascikli?
6. Zasto prostorija nema vatrozastitni sistem?
7. Zasto prostorije nemaju osiguranje od provale? Zastitne, negorive vrata i prozore?
8. Zasto prostorije nemaju automatsku regulaciju vlaznosti?
9. Zasto nije uradjena kompletna digitalizacija arhiva?
...

Zato, gosp. Mustafa, sto Vi i vama slicni ne vidite dalje od svog nosa.
I sto bi reko Mamic: I vas....
Evo par odgovora umjesto Mustafe.
1. Nebitno Mustafa je vatrogasac i nije gasio direktora Arhiva nego Arhiv (pitanje jesi li za to da se ne gasi tvoj stan zato što imaš plaću veću od 300 KM)
2. Kao pod 1
3. Zato što u buđetu nema novaca za nabavku novih (jesi li za povečanje PDV-a da bi imali nove ormare u arhivi, evo da odgovorim za tebe jesi k....)
4. Možda nema dovoljno zaposlenih (možda treba zaposliti čistačicu pa da uzme zoger i briše prašinu ili možda nekog stručnjaka, možda nema para)
5. Za neobične fasikle nema para
6. Zato što vatrozašita košta (možda smanjiti penzije da bi se napravila vatrozaštita u arhivu)
7. Nema para kao i sve dosad
8. Nema para
9. Nema para

Prijedlog prodati GRAS, Hidrogradnju, itd, itd i kupiti najmoderniju arhivu. Nek smo i mi u nečemu bolji od švice
Akibh

#13685 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Akibh »

hrasno38 wrote:
Akibh wrote:
hrasno38 wrote:
Ne ne smije, u to su se izgleda i pretvorili ovi protesti u zavist i jebavanje majke onima sto imaju posao, automobile i normalan zivot i zele da ga normalno i zive. haram je imati posao, haram je imati auto, haram je imati stan ili kucu samo zato sto njih 200 tako misli.
U kojoj ti zemlji zivis? Svica?Svedska? Danska?
Cijelih 50 godina u jednoj te istoj, sto pistas???
Pa posto ti je normalan zivot, onako...
Sta ima veze sto su u Hrasnom nabili Robot tamo gdje ni pod razno nisu smjeli pa okolne zgrade i dan danas placu za parkingom.
Sta ima veze sto su montirali benz pumpu odmah pored zgrade i u blizini nebodera...
Sta ima veze sto je preko puta pumpe nikla zgrada na parkingu...
Sta ima veze sto po gradjevini propadaju sve radnje, a samo kafici razvaljuju.

Nek se ima za kladionice i pive, normalan zivot...
I da ne puca :wink:
KatarinaKosaca

#13686 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

Corto Maltese wrote:Nisam ja tema, ali kad već prozivaš, moram ispraviti netačan navod.
Naprotiv, smetao mi je kamen u zgradu. Taj kamen me je i natjerao da se aktivno uključim, tačno dan nakon što su kamenje i jaja pali na zgradu. Iz razloga da da ne bi dobra ideja, i dobra energija tih dana propali radi jebenog kamena.
I poslije toga više nijedan nije pao. Protesti su se razvukli na još skoro tri mjeseca, a da nije bilo ni jednog incidenta ni sa policijom, ni sa nervoznim vozačima.
A troje ljudi kojima sam dodijelio Štetnoaprilsku nagradu su, u roku od godinu dana, prestali da budu dio izvršne političke vlasti.
To se naziva umijećem mogućeg.
Za razliku od svježe registriranih branitelja vlasti imaš nešto u glavi. I u tastaturi. Stoga ću prekinuti ovdje polemiku sa tobom i uzeti ovo kao tačno i nedvojbeno, mada ne mislim da su ti prosvjedi tad bili neincidentni. Bili su, jednostavno, usko stranački.
dreambox

#13687 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

KatarinaKosaca wrote: Meni hvala Bogu ne treba. Imam više i živim bolje od onih koji se ovdje hvale prihodima. To, opet , ne znači da ne gledam i ne slušam sve što se dešava oko mene i da mi osim pojest, popit i pokrit ne ostaje nikakva druga potreba za socijalnom ili institucionalnom pravdom.
Prodaj stan, kuću, auto i udjeli ovima što su na ulici. Sa piskaranjem na forumu slabo od tebe budu imali vajde u tvojim nastojanjima za socijalnom pravdom. Kad podjelis sve ti ces se snači dokazala si se vec.
madner

#13688 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Sve je to super, no kakve veze to ima sa radnim narodom koji koristi ovu raskrsnicu?
dreambox

#13689 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

KatarinaKosaca wrote:
dreambox wrote:Drago mi je da makar priznaš da si pametnija od mene.

Ne ide u glavu ???

Nemaš ni statistiku ni anketu. Nemaš egzaktne podatke. To što se ti i nekoliko budžetlija ovdje sastanete i ismijavate nečije tene, hlače, ne znači, ničim da "ljudi ne podržavju proteste". Nemoguće je održavati isti intenzitet protesta danima, puno se toga prenijelo na plenume, pa su, eto i plenumi stvar podsmijeha i lažnog nipodaštavanja sa još lažnije superiornosti. Plenumi ne ometaju saobraćaj pa opet smetaju. Dakle, dolazimo do zaključka da smeta svaki oblik glasa protiv korupcije, nepravde, nepravednosti i podobnosti.
Nije Sarajevo ni centar ni kraj svijeta. LJudi u Zavidivoićima danima spavaju u šatorima, u Zenici svaki dan izlaze, u Tuzli svaki dan. Da je vlast tako sigurna da ne podržavju građani proteste, davno bi naredili muriji da sve to u Miljacku. Nemoj ih tako dezavuisati informacijama, možda se opeknu :wink:
Da upravi su nemam statističke podatke.

Daj mi ti svoje ???? Daj brojke
KatarinaKosaca

#13690 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

dreambox wrote:
KatarinaKosaca wrote: Meni hvala Bogu ne treba. Imam više i živim bolje od onih koji se ovdje hvale prihodima. To, opet , ne znači da ne gledam i ne slušam sve što se dešava oko mene i da mi osim pojest, popit i pokrit ne ostaje nikakva druga potreba za socijalnom ili institucionalnom pravdom.
Prodaj stan, kuću, auto i udjeli ovima što su na ulici. Sa piskaranjem na forumu slabo od tebe budu imali vajde u tvojim nastojanjima za socijalnom pravdom. Kad podjelis sve ti ces se snači dokazala si se vec.
Šta ja radim i kome ja dajem, tebi neću govoriti. Osim toga, ne primam ja plaću da kreiram ambijent da ovim na ulici bude bolje, nego, dapače dajem im plaću, a oni rade NiŠTA.
KatarinaKosaca

#13691 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

dreambox wrote:Da upravi su nemam statističke podatke.

Ja nigdje nisam napisala "Ljudi podržavaju proteste", ti jesi obrnuto. Ja sam pisala protiv braće po materi stranačke vlasti i uvijek ću to raditi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13692 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

A buzdžetlije iz Zlatkovog ministarstva upsss, pardon privatne prćije , iz toplog uz zijevanje i dosadu čekanja kraja radnog vremena, svi preko natječaja zaposleni i u plan gospodinčić gledaju i kao snebivaju se.[/quote]

uupps malo te je prenjelo ....procitano sa klixa.....ali koliko vidim tu tebe nesto zestoko boli...mora da nisi prosla ne nekom natjecaju u nekoj od drzavnih institucija!
http://www.klix.ba/vijesti/bih/protesti ... /140304055[/quote]
:D
Meni hvala Bogu ne treba. Imam više i živim bolje od onih koji se ovdje hvale prihodima. To, opet , ne znači da ne gledam i ne slušam sve što se dešava oko mene i da mi osim pojest, popit i pokrit ne ostaje nikakva druga potreba za socijalnom ili institucionalnom pravdom.[/quote]

e bolje bi ti bilo da si cutala jer ce sad poceti pitanja "odakle ti?" zar ti mislis da ja uzivam gledajuci sta se sve dogadja od rata do danasnjeg dana. jel mislis da ta ruka socijalne i n-te "pravde" nije i mene klapila po usima. jeste budi sigurna ali nisi tome kriva ti, niti stanovnici ovog grada nego politika i politicari u cijem sam biranju na zalost i sam ucestvovao. ali za razliku od tebe ne glumim ovdje djevicu Mariju niti Nostradamusa koji je sve ovo predvidio nego javno kazem "da jesam glasao za SDP i to je bila moja greska" mada u tom trenutku sam mogao samo napraviti vece greske. I sada ti svima nama ovdje godinama drzis predavanja u kojima ti sve znas, imas informacije ovo ili ono, ti si usput i Majka Tereza koja ima vise i zivi bolje ali kao brines za socijalnu pravdu. Bas lijepo od tebe, evo sam se sav najezio, jer ja sam tamo gdje sam bio i prije rata, srednja klasa koja sa 50 godina zivi ko postanar i vozi auto staro 10 godina ali meni je dosta i nemam vise niti zivim bolje od vecine onih koje poznajem. Sve je to u 5 dkg!!!!
dreambox

#13693 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

KatarinaKosaca wrote:
dreambox wrote:
Šta ja radim i kome ja dajem, tebi neću govoriti. Osim toga, ne primam ja plaću da kreiram ambijent da ovim na ulici bude bolje, nego, dapače dajem im plaću, a oni rade NiŠTA.
Koliko im daješ plaće, jel istina da je dnevnica 25 KM.

Ne znam kako možeš da podcjenjuješ tuđi rad "a oni rade NiŠTA", stoji ti na ulici 5 sati za 25 KM-ova ako misliš da to nije nikakav rad.
Država

#13694 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Država »

Ja mislim da je krajnje vrijeme da Vijeće Ministara počne sa štrajkom glađu i da u tom štrajku istraju do kraja...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
KatarinaKosaca

#13695 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

hrasno38 wrote:e bolje bi ti bilo da si cutala jer ce sad poceti pitanja "odakle ti?" zar ti mislis da ja uzivam gledajuci sta se sve dogadja od rata do danasnjeg dana. jel mislis da ta ruka socijalne i n-te "pravde" nije i mene klapila po usima. jeste budi sigurna ali nisi tome kriva ti, niti stanovnici ovog grada nego politika i politicari u cijem sam biranju na zalost i sam ucestvovao. ali za razliku od tebe ne glumim ovdje djevicu Mariju niti Nostradamusa koji je sve ovo predvidio nego javno kazem "da jesam glasao za SDP i to je bila moja greska" mada u tom trenutku sam mogao samo napraviti vece greske. I sada ti svima nama ovdje godinama drzis predavanja u kojima ti sve znas, imas informacije ovo ili ono, ti si usput i Majka Tereza koja ima vise i zivi bolje ali kao brines za socijalnu pravdu. Bas lijepo od tebe, evo sam se sav najezio, jer ja sam tamo gdje sam bio i prije rata, srednja klasa koja sa 50 godina zivi ko postanar i vozi auto staro 10 godina ali meni je dosta i nemam vise niti zivim bolje od vecine onih koje poznajem. Sve je to u 5 dkg!!!!
Niti sam rekla da sam Marija Tereza ni Nostradamus. Da jesam predvidjela da će SDP biti gori od svih zajedno, stoji napisano, što se obistinilo znam da ti je žao, ali ne znam čemu ismijavati i negirati to moje, očigledno, ispravno predviđanje. Ti to zoveš Nostradamus ili Azira, a netko bi možda rekao ispravna politička analiza. SVe zavisi sa koje se strane gleda.
Da, brinem ne samo za socijalnu pravdu, nego se ne osjećam u svojoj zemlji građaninom sa istim šansama. Sa onim koji su podobni i Bakirovi. Sa Zlayinim. To je uskraćivanje ljudskih prava i to jeste razloga za nezadovoljstvo. Bez obzira na socijalnis tatus. Nego, kad je netko gladan, onda je ismijavanje što je gladan, kad kaže da nije gladan ali mu smeta vlast, onda je opet ismijavanje sa tim. Nikako da se uskladite stranački :D :D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13696 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

U kojoj ti zemlji zivis? Svica?Svedska? Danska?[/quote]

Cijelih 50 godina u jednoj te istoj, sto pistas???[/quote]

Pa posto ti je normalan zivot, onako...
Sta ima veze sto su u Hrasnom nabili Robot tamo gdje ni pod razno nisu smjeli pa okolne zgrade i dan danas placu za parkingom.
Sta ima veze sto su montirali benz pumpu odmah pored zgrade i u blizini nebodera...
Sta ima veze sto je preko puta pumpe nikla zgrada na parkingu...
Sta ima veze sto po gradjevini propadaju sve radnje, a samo kafici razvaljuju.

Nek se ima za kladionice i pive, normalan zivot...
I da ne puca :wink:[/quote]

Niti hodam po kladionicama, niti pijem niti sam ja davao dozvole da se sve to gradi a niti sam mogao sprijeciti da se to ne gradi. Sto se tice benzinskih pumpi po svim evropskim gradovima se nalaze bukvalno medju zgradama tako da ne vidim u cemu je problem Terexa, fali ti sto se tice parkinga po kojoj to logici svaki moguci slobodan prostor za parkiranje otima RAD i naplacuje sat kao da je Pariz a ne Sarajevo u pitanju????? Stvarno pogresnom covjeku ovo pises...totalno pogresnom!!!
KatarinaKosaca

#13697 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by KatarinaKosaca »

dreambox wrote:Koliko im daješ plaće, jel istina da je dnevnica 25 KM.

Ne znam kako možeš da podcjenjuješ tuđi rad "a oni rade NiŠTA", stoji ti na ulici 5 sati za 25 KM-ova ako misliš da to nije nikakav rad.
Ohoho, evo nam Lukačevog brice, on je našao ko plaća i ko stoji iza prosvjeda. Znala sam ja od lUkača ništa.. ccccc
Nego šta to rade naši političari, vlastodršci, ukratko ovi što im dajemo plaću, haj nam reci :lol: :lol: Umjesto što postavljaš pitanja u stilu pomoćnika Ilije Čvorovića, odgovori bar na jedno. Zaskačeš postove, nagovaraš se, a ništa ne kažeš :D
Hajlac

#13698 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Hajlac »

Kad se tvornica brani iznutra

ITAS-PRVOMAJSKA je jedina radničko dioničarska firma u Hrvatskoj, što znači da su radnici tvornice i njezini vlasnici. Danas je to perspektivna tvrtka sa 170 zaposlenih, no put do uspjeha je bio vrlo trnovit. Radnici od svoje tvornice nisu odustali ni kad su bili otpuštani, ni kad je opljačkana, niti kad je stala proizvodnja. Borba za tvornicu vodila se iznutra i to rušenjem zidova i štrajkom gladi da bi radnici naposlijetku dug pretvorili u kapital, postali vlasnici i podigli ITAS iz pepela.

https://vimeo.com/69097159

Ovo je noćna mora svih tajkuna i tajkunčića.
Akibh

#13699 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Akibh »

dreambox wrote:
Evo par odgovora umjesto Mustafe.
1. Nebitno Mustafa je vatrogasac i nije gasio direktora Arhiva nego Arhiv (pitanje jesi li za to da se ne gasi tvoj stan zato što imaš plaću veću od 300 KM)
2. Kao pod 1
3. Zato što u buđetu nema novaca za nabavku novih (jesi li za povečanje PDV-a da bi imali nove ormare u arhivi, evo da odgovorim za tebe jesi k....)
4. Možda nema dovoljno zaposlenih (možda treba zaposliti čistačicu pa da uzme zoger i briše prašinu ili možda nekog stručnjaka, možda nema para)
5. Za neobične fasikle nema para
6. Zato što vatrozašita košta (možda smanjiti penzije da bi se napravila vatrozaštita u arhivu)
7. Nema para kao i sve dosad
8. Nema para
9. Nema para

Prijedlog prodati GRAS, Hidrogradnju, itd, itd i kupiti najmoderniju arhivu. Nek smo i mi u nečemu bolji od švice
E jeb, ovo mi ne djeluje kao ozbiljan post...
U istoj zgradi sjede tri ublehasa, troglava azdaja - sinonim zla u BiH, nista se ne mogu dogovoriti. Svaki ima xx savjetnika, xxx personala, vozaca, voditelja ureda, obezbjedjenja... Najnovija auta.
U istoj zgradi sjede tri ublehasa (Predsjednik i potpredsjednici Federacije), nista se ne mogu dogovoriti + nisu nadlezni ni za sta takodje. Svaki ima xx savjetnika, xxx personala, vozaca, voditelja ureda, obezbjedjenja... Najnovija auta.

Milioni nenamjenskog trosenja budzetskog novca (samo u ovoj zgradi) a ti o penzijama i Hidrogradnji. Ne ide...
dreambox

#13700 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by dreambox »

KatarinaKosaca wrote:
dreambox wrote:Da upravi su nemam statističke podatke.

Ja nigdje nisam napisala "Ljudi podržavaju proteste", ti jesi obrnuto. Ja sam pisala protiv braće po materi stranačke vlasti i uvijek ću to raditi.

Ne nigdje nisi napisala da narod podržava proteste, baš nigdje osim u svakom tvom drugom postu.
Post Reply