Alfons govorim ti iz mog iskustva a vjerujem i iz iskustva mnogih starijih radnika i strucnjaka. Novokomponovani su jedna ogromna nula po pitanju znanja a o strucnosti da ne govorim takav nivo neznanja nije moguce nadograditi i popraviti u pozitivnom smislu jer se zna od cega se pravi pita. Jako mali procenat je onih koji su voljni i imaju osnove za usavrsavanje i sticanje strucnosti godinama.Alfons Kauders wrote:ne basMucni mozgom wrote:Pravi strucnjaci, dokazani i sa iskustvom su trenutno proglaseni nestrucnim i nesposobnim nisu kupili diplome pa se moraju povinovati novokomponovanim "visoko- i jos vise strucnim" novokomponovanim sistemima ocjene i procjene kvalifikacije i strucnosti (lafo europski sistem).Takvima je data mogucnost da otpustaju i je.. u zdrav mozak sve one koji bilo sta znaju. Je... im sve unistili su pet narednih generacija.guruman wrote:Imal ko da radi u kakvoj ozbiljnoj industriji.Ne mislim na ove zanatluke i pretrge (lafo marketing) koje su izlegli sda experti.
Šta kaže pravi radnik stvaralac.majstor,inženjer,direktor.Hebo ove koji se zanose stalnim tipkanjem po tipkovnicama ,to je uglavnom izmišljena oligarhijska operativa na šupljim zadacima (koliko sam hajrovo).Hoš papir isprintan.Moreš dobit odma,samo plati pa se klati.
Đe su pravi ljudi koji nas mogu izvući iz ovoga.Dosta mi je ove rulje politikanata,jurista,scientologa raznih fela,namazanih i dosadnih ko gu.ne muhe.Jel mi moramo i nadalje grcati od silnih dađbina i nameta i režija da bi opstali njihovi isprdci koje su ugradili u sistem koji se plaća obavezno, da bi oni imali šta da jedu.Navadili se pa ih hebo sistem kojem ližu dupe.Slijedi pakovanje kufera.
pravi strucnjaci se klone politike jer im ne treba... i ne rade za drzavu, vec gledaju svoja posla... ne eksponiraju se, nema ih po novinama, strankama, desavanjima naroda... ili su se ispalili vani na vrijeme
PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
Mucni mozgom
#13276 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
-
guruman
#13277 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Naravno da rade ali tek u neznatnim količinama ko biber po pilavu.Sad moraš dobro vozit slalom da ih izbjegneš,koliko ih ima nasađenih, i uradiš svoje poslove ako ti nije u međuvremenu pozlilo.Smisao je da onih 90 multimilionera u bih,postanu još bogatiji,a samo milionerčići se ne pikaju.Čemu bi onda služila država.Mucni mozgom wrote:I u ozbiljnim industrama rade i pravniciHavatar wrote:Sta ima veze da li neko radi u ozbiljnoj industriji ili na drugom mjestuguruman wrote:Imal ko da radi u kakvoj ozbiljnoj industriji.Ne mislim na ove zanatluke i pretrge (lafo marketing) koje su izlegli sda experti.
Šta kaže pravi radnik stvaralac.majstor,inženjer,direktor.Hebo ove koji se zanose stalnim tipkanjem po tipkovnicama ,to je uglavnom izmišljena oligarhijska operativa na šupljim zadacima (koliko sam hajrovo).Hoš papir isprintan.Moreš dobit odma,samo plati pa se klati.
Đe su pravi ljudi koji nas mogu izvući iz ovoga.Dosta mi je ove rulje politikanata,jurista,scientologa raznih fela,namazanih i dosadnih ko gu.ne muhe.Jel mi moramo i nadalje grcati od silnih dađbina i nameta i režija da bi opstali njihovi isprdci koje su ugradili u sistem koji se plaća obavezno, da bi oni imali šta da jedu.Navadili se pa ih hebo sistem kojem ližu dupe.Slijedi pakovanje kufera.Svako ko je radnik i radi svoj posao posteno i na pravi nacin treba da se postuje i nema veze da li je u ozbiljnoj industriji ili je na primjer pravnik.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#13278 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Dio intervjua. Sa posvetom onim forumašima koji se bave kako su obučeni učesnici plenuma, kako govore oni koji protestuju, onim koji se izruguju ljudima koji jelte nemaju prava da budu nezadovoljni i da to pokažu, ne baveći se pri tom kako se oblače, kako izgledaju i kako su divni ljudi koji dajemo plaću svaki mjesec.Otpravnik poslova Ambasade SAD-a u BiH Nicholas Hill dao je intervju za "Dnevni list" u kojem je, izneđu ostalog, govorio o demonstracijama u našoj zemlji, nezadovoljstvu građana, govorio je i o tome hoće li se SAD više angažirati u BiH...
Prije svega želim čuti Vaš komentar o posljednjim događajima u FBiH. Je li u pitanju socijalni bunt ili politički izrežiran nered u cilju rušenja ustavnog poretka, kako to tvrde neki političari?
- Mislim da je jasno da su protesti koje su se dogodili u FBiH odraz nezadovoljstva građana situacijom u zemlji, pogrešnim upravljanjem u sferi ekonomije, korupcije, visokom stopom nezaposlenosti koja je iznad 40 posto, što smatram nevjerovatnim.
Mislim da je ljutnja kojoj smo svjedoci na ulici refleksija frustracije građana prema političarima koji kao da su izgubili dodir s realnom situacijom u zemlji. Svjedoci smo bili i da su određeni politički lideri pokušali sve što se događa predstaviti kao neku vrstu etničkog sukoba. Ja sam promatrao sve to što se događa, razgovarao sa sudionicima plenuma u Sarajevu, Tuzli, Mostaru. Ono što ja mogu zaključiti jest da su ti ljudi fokusirani na ekonomsku situaciju i činjenicu da vlasti ne rade na tome da ljudi imaju bolji život, radna mjesta. Oni žele više ekonomskih prilika. Nisam primijetio da se ovdje radi o nekim etničkim pitanjima. Vidjeli smo nastojanja, ne samo u Mostaru, već i u drugim dijelovima zemlje, da se to prepakira kao etnički problem. Mi jednostavno to ne vidimo tako.
Je li to opasno?
- Apsolutno je opasno. Vidjeli smo i opasnu situaciju. Srećom, niko nije izgubio život. Nasilje je bilo ogromno i želim naglasiti da smo mi to nasilje osudili. Nasilje je protivno interesima onoga što demonstranti pokušavaju ostvariti.
Mislila sam pitati je li opasna retorika lidera koji tvrde da su posrijedi izrežirani protetsi koji imaju za cilj otvaranje etničkih problema?
- Naravno da je opasna. Oni pokušavaju podgrijati strasti kojih uopće nema. Ja razumijem o čemu oni razmišljaju u svojim glavama. Oni pokušavaju promijeniti temu. Ne žele da se vodi rasprava o korupciji na visokoj razini. Umjesto o pogrešnom upravljanju u ekonomiji ili lošoj klimi za investicije, oni bi radije zaokrenuli priču da se o ovome razgovara u okvirima etničkog sukoba. Kratkoročno će imati uspjeh s takvom vrstom argumenata. Vremenom će ljudi shvatiti o čemu je ovdje riječ. Čim čujem takvu retoriku, odmah pogledam u džep gdje mi je novčanik i je li još uvijek tu. Suština je da oni žele skrenuti s prave teme.
Bilo je govora da su protesti i neredi možda izrežirani ili podgrijani iz inozemstva, od međunarodne zajednice?
- I ja sam tu glasinu čuo. Mogu potvrditi da mi nismo imali veze s onim što se događalo.
-
LSD
#13279 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
http://www.klix.ba/vijesti/bih/23-dan-p ... 0228049#11
evo je
konacno se pojavila....e to je prava prica.....sad tek (u 23 danu) protesti dobivaju na znacaju i ozbiljnosti.
evo je
konacno se pojavila....e to je prava prica.....sad tek (u 23 danu) protesti dobivaju na znacaju i ozbiljnosti.
-
VjecitiStudent
#13280 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
hladan.preminger wrote:hrasno38 wrote:
Pa ako je Lipovaca "lice" korupcije sta su tek onda Velagici i SDA!!!!!!!
U pitanju se Veladžići.![]()
Sve je to skoro ista bagra. Samo su zeleni imali bolje uslove i duze vremena za pljačku.
SDA je maznula državnu imovinu, pad kad je došao SDP nije bilo više imovine pa se klepa iz budžeta.
- Havatar
#13281 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
MZ je najodgovornija za ovakvo stanje i oni nemaju nikakvo pravo da drze ders onima koji su mnogo manje odgovorni nego oni i da huskaju gradjane prebacujuci odgovornost sa sebe na politicare i prije bi politicari trebali njih da kritikuju sto blokiraju svaki pokusaj normalizacije stanja i uspostavljanja normalne drzave a sve samo zato sto im smeta da u drzavi u kojoj su vecina Bosnjaci oni imaju najvecu moc odlucivanja i zele da zadrze sistem u kojima ce ih preko Srba i Hrvata kontrolisati.KatarinaKosaca wrote:Dio intervjua. Sa posvetom onim forumašima koji se bave kako su obučeni učesnici plenuma, kako govore oni koji protestuju, onim koji se izruguju ljudima koji jelte nemaju prava da budu nezadovoljni i da to pokažu, ne baveći se pri tom kako se oblače, kako izgledaju i kako su divni ljudi koji dajemo plaću svaki mjesec.Otpravnik poslova Ambasade SAD-a u BiH Nicholas Hill dao je intervju za "Dnevni list" u kojem je, izneđu ostalog, govorio o demonstracijama u našoj zemlji, nezadovoljstvu građana, govorio je i o tome hoće li se SAD više angažirati u BiH...
Prije svega želim čuti Vaš komentar o posljednjim događajima u FBiH. Je li u pitanju socijalni bunt ili politički izrežiran nered u cilju rušenja ustavnog poretka, kako to tvrde neki političari?
- Mislim da je jasno da su protesti koje su se dogodili u FBiH odraz nezadovoljstva građana situacijom u zemlji, pogrešnim upravljanjem u sferi ekonomije, korupcije, visokom stopom nezaposlenosti koja je iznad 40 posto, što smatram nevjerovatnim.
Mislim da je ljutnja kojoj smo svjedoci na ulici refleksija frustracije građana prema političarima koji kao da su izgubili dodir s realnom situacijom u zemlji. Svjedoci smo bili i da su određeni politički lideri pokušali sve što se događa predstaviti kao neku vrstu etničkog sukoba. Ja sam promatrao sve to što se događa, razgovarao sa sudionicima plenuma u Sarajevu, Tuzli, Mostaru. Ono što ja mogu zaključiti jest da su ti ljudi fokusirani na ekonomsku situaciju i činjenicu da vlasti ne rade na tome da ljudi imaju bolji život, radna mjesta. Oni žele više ekonomskih prilika. Nisam primijetio da se ovdje radi o nekim etničkim pitanjima. Vidjeli smo nastojanja, ne samo u Mostaru, već i u drugim dijelovima zemlje, da se to prepakira kao etnički problem. Mi jednostavno to ne vidimo tako.
Je li to opasno?
- Apsolutno je opasno. Vidjeli smo i opasnu situaciju. Srećom, niko nije izgubio život. Nasilje je bilo ogromno i želim naglasiti da smo mi to nasilje osudili. Nasilje je protivno interesima onoga što demonstranti pokušavaju ostvariti.
Mislila sam pitati je li opasna retorika lidera koji tvrde da su posrijedi izrežirani protetsi koji imaju za cilj otvaranje etničkih problema?
- Naravno da je opasna. Oni pokušavaju podgrijati strasti kojih uopće nema. Ja razumijem o čemu oni razmišljaju u svojim glavama. Oni pokušavaju promijeniti temu. Ne žele da se vodi rasprava o korupciji na visokoj razini. Umjesto o pogrešnom upravljanju u ekonomiji ili lošoj klimi za investicije, oni bi radije zaokrenuli priču da se o ovome razgovara u okvirima etničkog sukoba. Kratkoročno će imati uspjeh s takvom vrstom argumenata. Vremenom će ljudi shvatiti o čemu je ovdje riječ. Čim čujem takvu retoriku, odmah pogledam u džep gdje mi je novčanik i je li još uvijek tu. Suština je da oni žele skrenuti s prave teme.
Bilo je govora da su protesti i neredi možda izrežirani ili podgrijani iz inozemstva, od međunarodne zajednice?
- I ja sam tu glasinu čuo. Mogu potvrditi da mi nismo imali veze s onim što se događalo.
- damskot
#13282 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Nije piramida ali jest gospa .
Nase mlijeko je fuj al zato slovenci proizvodu super mlijeko .
Mogu ja tako do besvijesti .
Mi radimo marketing za komsije i eu besplatno . Da smo malo svijeta vidjeli znali bi da ljudi naplacuju obicni kamen stave tablu kamen star 10.000 godina i naplacuju ulaz .
ali ta ce oni vidi im glave .. a oni se grohotom smiju . Pa pisu raznorazne clanke o glupom bosancu i pisanju u more jer znaju da ce bosnjo opet pare donjeti i da bosnjo nezna svoje trziste iskoristit i zastitit .
O kakvim stručnjacima mi govorimo halo 2014 robotika , nanotehnologije .. Mi jos nemamo ni sve medicinske aparate .
Neko je vec objasnio patriotizam i kako obican covjek to sprovodi .
Nase mlijeko je fuj al zato slovenci proizvodu super mlijeko .
Mogu ja tako do besvijesti .
Mi radimo marketing za komsije i eu besplatno . Da smo malo svijeta vidjeli znali bi da ljudi naplacuju obicni kamen stave tablu kamen star 10.000 godina i naplacuju ulaz .
ali ta ce oni vidi im glave .. a oni se grohotom smiju . Pa pisu raznorazne clanke o glupom bosancu i pisanju u more jer znaju da ce bosnjo opet pare donjeti i da bosnjo nezna svoje trziste iskoristit i zastitit .
O kakvim stručnjacima mi govorimo halo 2014 robotika , nanotehnologije .. Mi jos nemamo ni sve medicinske aparate .
Neko je vec objasnio patriotizam i kako obican covjek to sprovodi .
- KatarinaKosaca
#13283 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Kako da ne. Upravo boldirani dio odgovara ovoj tvojoj tezi. MZ zapošljava rođake, djecu, braću i kume na budžet i naša pleća, ostavljajući kvalitetnije kadrove bez šanse. MZ šuta BIH građane. I ne smije ni MZ ni plenum ni demonstracije, nitko ne smije, pobogu ukazati i reći šta se dešava.Havatar wrote:MZ je najodgovornija za ovakvo stanje i oni nemaju nikakvo pravo da drze ders onima koji su mnogo manje odgovorni nego oni i da huskaju gradjane prebacujuci odgovornost sa sebe na politicare i prije bi politicari trebali njih da kritikuju sto blokiraju svaki pokusaj normalizacije stanja i uspostavljanja normalne drzave a sve samo zato sto im smeta da u drzavi u kojoj su vecina Bosnjaci oni imaju najvecu moc odlucivanja i zele da zadrze sistem u kojima ce ih preko Srba i Hrvata kontrolisati.
Necessitas quam pertimax regnum habet Baš prebacivanjem priče o lopovluku na odgovornost MZ, na navodnu neelokventnost učesnika plenuma (dok su nam u politici sve Ciceroni, jelte
ti nisi poreski obveznik u BIH, ti im ne daješ plaću, pa je lako tuđim q.. gloginje mlatiti. I konačno shvati da vlast nije = domovina. Naročito ovako kriminalna vlast.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#13284 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ha standardna pateticna prica da nam je uvijek neko drugi kriv a nikada mi sami. Hiljadu puta sam napisao pa cu i opet: nije nam niko kriv sto od F BiH nismo napravili Svicarsku, ni Dodik ni MZ ni neko treci ali su najveci i iskljucivi krivci SDA, S BiH i HDZ sa kasnijom pomoci ovih satelit strnakica ala Lijanovici. Da smo uredili F BiH onako kako treba Dodik bi sam sebi grizo jaja i svaku noc prije spavanja se okreto oko sebe jer mu ne bi mogle paliti njegove isprazne price. Ovako smo docekali da savim hladno taj krusko sasvim hladno moze reci da je kod njega dobro a kod nas haos i da F BiH koci razvitak BiH. A sve to zbog onoga "samo neka su nasi na vlasti" pa makar bili i lopovi!!!!!KatarinaKosaca wrote:Kako da ne. Upravo boldirani dio odgovara ovoj tvojoj tezi. MZ zapošljava rođake, djecu, braću i kume na budžet i naša pleća, ostavljajući kvalitetnije kadrove bez šanse. MZ šuta BIH građane. I ne smije ni MZ ni plenum ni demonstracije, nitko ne smije, pobogu ukazati i reći šta se dešava.Havatar wrote:MZ je najodgovornija za ovakvo stanje i oni nemaju nikakvo pravo da drze ders onima koji su mnogo manje odgovorni nego oni i da huskaju gradjane prebacujuci odgovornost sa sebe na politicare i prije bi politicari trebali njih da kritikuju sto blokiraju svaki pokusaj normalizacije stanja i uspostavljanja normalne drzave a sve samo zato sto im smeta da u drzavi u kojoj su vecina Bosnjaci oni imaju najvecu moc odlucivanja i zele da zadrze sistem u kojima ce ih preko Srba i Hrvata kontrolisati.
Necessitas quam pertimax regnum habet Baš prebacivanjem priče o lopovluku na odgovornost MZ, na navodnu neelokventnost učesnika plenuma (dok su nam u politici sve Ciceroni, jelte![]()
), analiziranjem ko ima kakve tene itd.
ti nisi poreski obveznik u BIH, ti im ne daješ plaću, pa je lako tuđim q.. gloginje mlatiti. I konačno shvati da vlast nije = domovina. Naročito ovako kriminalna vlast.
- KatarinaKosaca
#13285 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Oko 2.000 ljudi u BL. Veteranima su se pridružili nezaposleni i ostali nezadovoljni građani. Žele da u RS-u počne kao u Srbiji što radi Vučić. Uglavnom su zahtjevi oko korupcije, smjene boračke vrhuške i nezaposlenosti.
- Havatar
#13286 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
MZ je kreirala ambijent u kojem se brani svaka promjena na bolje i taj sistem je najodgovorniji za stanje u BIH . Niko ko ima makar malo mozga nece dozvoliti da ga prave budalom i da se najodgovorniji za stanje u drzavi prave kako oni nemaju sa tim nista i kako su za to krivi oni koji su imali mnogo manju moc odlucivanja od njih koji se pitaju i za najmanju stvar u BIH . Sto se tice plenuma oni su svoju nesposobnost dokazali i cak pocinjem da sumnjam da vlast organizuje plenum da bi pokazali da grijese i oni ali da su u odnosu na ove sa plenuma strucnjaci svjetske klase i da ih zato ne treba mijenjati posto mogu i onakvi kao na plenumu doci na vlast. To kakve ko tene ima nisam nikad komentarisao posto me to ne zanima .KatarinaKosaca wrote:Kako da ne. Upravo boldirani dio odgovara ovoj tvojoj tezi. MZ zapošljava rođake, djecu, braću i kume na budžet i naša pleća, ostavljajući kvalitetnije kadrove bez šanse. MZ šuta BIH građane. I ne smije ni MZ ni plenum ni demonstracije, nitko ne smije, pobogu ukazati i reći šta se dešava.Havatar wrote:MZ je najodgovornija za ovakvo stanje i oni nemaju nikakvo pravo da drze ders onima koji su mnogo manje odgovorni nego oni i da huskaju gradjane prebacujuci odgovornost sa sebe na politicare i prije bi politicari trebali njih da kritikuju sto blokiraju svaki pokusaj normalizacije stanja i uspostavljanja normalne drzave a sve samo zato sto im smeta da u drzavi u kojoj su vecina Bosnjaci oni imaju najvecu moc odlucivanja i zele da zadrze sistem u kojima ce ih preko Srba i Hrvata kontrolisati.
Necessitas quam pertimax regnum habet Baš prebacivanjem priče o lopovluku na odgovornost MZ, na navodnu neelokventnost učesnika plenuma (dok su nam u politici sve Ciceroni, jelte![]()
-
hladan.preminger
#13287 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
KatarinaKosaca wrote:
Dio intervjua. Sa posvetom onim forumašima koji se bave kako su obučeni učesnici plenuma, kako govore oni koji protestuju, onim koji se izruguju ljudima koji jelte nemaju prava da budu nezadovoljni i da to pokažu, ne baveći se pri tom kako se oblače, kako izgledaju i kako su divni ljudi koji dajemo plaću svaki mjesec.
A pljenumi će to sve riješiti..........
- Alfons Kauders
#13288 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
ma to je SDS ujdurma, preko BNTV-a, u reziji hotela Tuzla (u stecaju)KatarinaKosaca wrote:Oko 2.000 ljudi u BL. Veteranima su se pridružili nezaposleni i ostali nezadovoljni građani. Žele da u RS-u počne kao u Srbiji što radi Vučić. Uglavnom su zahtjevi oko korupcije, smjene boračke vrhuške i nezaposlenosti.
kad bi se kod njih desilo nesto slicno kao onaj petak kod nas, pucali bi na ljude, i narod bi izasao iz kuca da puca
- madner
#13289 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Svasta, pa logicno da ce neko ko se bavi politikom 10 godina biti elokventniji. 
- Havatar
#13290 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
U RS vec imaju cenzuru medija kao sto to radi Vucic tako da mi nije jasan taj zahtjev da vlasti RS rade kao sto radi Vucic.KatarinaKosaca wrote:Oko 2.000 ljudi u BL. Veteranima su se pridružili nezaposleni i ostali nezadovoljni građani. Žele da u RS-u počne kao u Srbiji što radi Vučić. Uglavnom su zahtjevi oko korupcije, smjene boračke vrhuške i nezaposlenosti.
- KatarinaKosaca
#13291 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Naravno. Pa nije MZ kriva što netko krade poboguhrasno38 wrote:ha standardna pateticna prica da nam je uvijek neko drugi kriv a nikada mi sami. Hiljadu puta sam napisao pa cu i opet: nije nam niko kriv sto od F BiH nismo napravili Svicarsku, ni Dodik ni MZ ni neko treci ali su najveci i iskljucivi krivci SDA, S BiH i HDZ sa kasnijom pomoci ovih satelit strnakica ala Lijanovici. Da smo uredili F BiH onako kako treba Dodik bi sam sebi grizo jaja i svaku noc prije spavanja se okreto oko sebe jer mu ne bi mogle paliti njegove isprazne price. Ovako smo docekali da savim hladno taj krusko sasvim hladno moze reci da je kod njega dobro a kod nas haos i da F BiH koci razvitak BiH. A sve to zbog onoga "samo neka su nasi na vlasti" pa makar bili i lopovi!!!!!
MZ i te kako vodi računa o svojim građanima i građani EU i te kako znaju i mogu ostvariti svoja prava, za razliku od nas kojima je to uskrećeno, pa bi sad i cyber ratnici da nam uskrate ulicu i ovo malo virtualnog prostora. E, neČe moČi.
- KatarinaKosaca
#13292 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Mišković mu je u zatvoru, Beko pod istragom, narko dileri na sudu.. itd.Havatar wrote:U RS vec imaju cenzuru medija kao sto to radi Vucic tako da mi nije jasan taj zahtjev da vlasti RS rade kao sto radi Vucic.KatarinaKosaca wrote:Oko 2.000 ljudi u BL. Veteranima su se pridružili nezaposleni i ostali nezadovoljni građani. Žele da u RS-u počne kao u Srbiji što radi Vučić. Uglavnom su zahtjevi oko korupcije, smjene boračke vrhuške i nezaposlenosti.
- Havatar
#13293 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Miskovic pusten, Beko nikad nije bio pod istragom , u najvecoj akciji u historiji zaplijenjeno 18 kila droge i uhapseni ulicni prodavci.. itd.KatarinaKosaca wrote:Mišković mu je u zatvoru, Beko pod istragom, narko dileri na sudu.. itd.Havatar wrote:U RS vec imaju cenzuru medija kao sto to radi Vucic tako da mi nije jasan taj zahtjev da vlasti RS rade kao sto radi Vucic.KatarinaKosaca wrote:Oko 2.000 ljudi u BL. Veteranima su se pridružili nezaposleni i ostali nezadovoljni građani. Žele da u RS-u počne kao u Srbiji što radi Vučić. Uglavnom su zahtjevi oko korupcije, smjene boračke vrhuške i nezaposlenosti.
- KatarinaKosaca
#13294 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Ako je pušten nije oslobođen.Havatar wrote:Miskovic pusten, Beko nikad nije bio pod istragom , u najvecoj akciji u historiji zaplijenjeno 18 kila droge i uhapseni ulicni prodavci.. itd.
Prave se dva mosta,jedna velika petlja napravljena (da je i pripišemo prošlima), Donald Trump pravi hotel u gradu, brzo se kreću prema EU, hapsi svog člana stranke jer je ukrao jer ga članska karta ne spašava, radi 20 h dnevno,itd, itd. Haman kao naš Bakir
- hrasno38
#13295 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
MZ je kreirala mir i u tom sporazumu nigdje ne stoji niti jedna rijec da je nekome zabranjeno da sebi stvara bolji ambijent. Apsolutno sa stanjem u entitetima MZ nema veze osim sto zaradjuje na nasim kreditima koje mi sami ne znamo upotrebijeti za razvoj. Nije MZ rekal evo sad imate mir i kradite do mile volje....pusti vise tu suplju pricu. Nije MZ postavila Seku za direktoricu bolnice nego njen muz clan predsjednistva BiH i SDA, nije GRAS unistila MZ nego Ibrahim Jusufranic covjek SDA i S BiH, nije KK Bosna unistila MZ nego Dino Konakovic iz SDA, nije 15 fabrika unistila MZ nego Selimovici u korporaciji sa SDA i da ne nabrajam vise i fokusirao sam se samo na Sarajevo jer tu zivim. MZ ima veze sa stanjem u drzavi jer je mogla za sve ove godine prevaspitati par politicara ali sto se tice entiteta i njihovog ekonomskog statusa ma nidje veze!!!!Havatar wrote:MZ je kreirala ambijent u kojem se brani svaka promjena na bolje i taj sistem je najodgovorniji za stanje u BIH . Niko ko ima makar malo mozga nece dozvoliti da ga prave budalom i da se najodgovorniji za stanje u drzavi prave kako oni nemaju sa tim nista i kako su za to krivi oni koji su imali mnogo manju moc odlucivanja od njih koji se pitaju i za najmanju stvar u BIH . Sto se tice plenuma oni su svoju nesposobnost dokazali i cak pocinjem da sumnjam da vlast organizuje plenum da bi pokazali da grijese i oni ali da su u odnosu na ove sa plenuma strucnjaci svjetske klase i da ih zato ne treba mijenjati posto mogu i onakvi kao na plenumu doci na vlast. To kakve ko tene ima nisam nikad komentarisao posto me to ne zanima .KatarinaKosaca wrote:Kako da ne. Upravo boldirani dio odgovara ovoj tvojoj tezi. MZ zapošljava rođake, djecu, braću i kume na budžet i naša pleća, ostavljajući kvalitetnije kadrove bez šanse. MZ šuta BIH građane. I ne smije ni MZ ni plenum ni demonstracije, nitko ne smije, pobogu ukazati i reći šta se dešava.Havatar wrote:MZ je najodgovornija za ovakvo stanje i oni nemaju nikakvo pravo da drze ders onima koji su mnogo manje odgovorni nego oni i da huskaju gradjane prebacujuci odgovornost sa sebe na politicare i prije bi politicari trebali njih da kritikuju sto blokiraju svaki pokusaj normalizacije stanja i uspostavljanja normalne drzave a sve samo zato sto im smeta da u drzavi u kojoj su vecina Bosnjaci oni imaju najvecu moc odlucivanja i zele da zadrze sistem u kojima ce ih preko Srba i Hrvata kontrolisati.
-
VjecitiStudent
#13296 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Tri slova ti nedostaju gore, nadam se da je samo greška u kucanju u pitanju.hrasno38 wrote: ha standardna pateticna prica da nam je uvijek neko drugi kriv a nikada mi sami. Hiljadu puta sam napisao pa cu i opet: nije nam niko kriv sto od F BiH nismo napravili Svicarsku, ni Dodik ni MZ ni neko treci ali su najveci i iskljucivi krivci SDA, S BiH i HDZ sa kasnijom pomoci ovih satelit strnakica ala Lijanovici. Da smo uredili F BiH onako kako treba Dodik bi sam sebi grizo jaja i svaku noc prije spavanja se okreto oko sebe jer mu ne bi mogle paliti njegove isprazne price. Ovako smo docekali da savim hladno taj krusko sasvim hladno moze reci da je kod njega dobro a kod nas haos i da F BiH koci razvitak BiH. A sve to zbog onoga "samo neka su nasi na vlasti" pa makar bili i lopovi!!!!!
- Havatar
#13297 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
Oni itekako vode racuna o svojim gradjanima ali ih za gradjane BIH bas briga i dokle god budu mogli oni ce odrzavati ovaj nakaradni sistem koji je plodno tlo za korupciju posto obeshrabruje sve one koji zele da naprave nesto sto ce drzavu napraviti funkcionalnom i sistem je takav da pravi klimu da je napredak nemoguc i da je ako je vec tako bolje makar sebi uciniti zivot boljim. Dokle god bude takav sistem korupcija ce samo rasti i samo ce pojedini gradovi odskakati od toga ali ce to biti samo pojedinacni izuzeci koji potvrdjuju pravilo i dok je god ovakav sistem nece biti moguca zapadna Njemacka posto je on po svojoj prirodi destruktivan i unistava svaku vrijednost.KatarinaKosaca wrote:Naravno. Pa nije MZ kriva što netko krade poboguhrasno38 wrote:ha standardna pateticna prica da nam je uvijek neko drugi kriv a nikada mi sami. Hiljadu puta sam napisao pa cu i opet: nije nam niko kriv sto od F BiH nismo napravili Svicarsku, ni Dodik ni MZ ni neko treci ali su najveci i iskljucivi krivci SDA, S BiH i HDZ sa kasnijom pomoci ovih satelit strnakica ala Lijanovici. Da smo uredili F BiH onako kako treba Dodik bi sam sebi grizo jaja i svaku noc prije spavanja se okreto oko sebe jer mu ne bi mogle paliti njegove isprazne price. Ovako smo docekali da savim hladno taj krusko sasvim hladno moze reci da je kod njega dobro a kod nas haos i da F BiH koci razvitak BiH. A sve to zbog onoga "samo neka su nasi na vlasti" pa makar bili i lopovi!!!!!I upravo vlast i plasira ove teze i naivni ili oni manje naivni se upecaju, jer se tako problem i suština relativiziraju, a stvarni krivci sakriju iza nekih imaginarnih pojmova kao što su MZ i slično.
MZ i te kako vodi računa o svojim građanima i građani EU i te kako znaju i mogu ostvariti svoja prava, za razliku od nas kojima je to uskrećeno, pa bi sad i cyber ratnici da nam uskrate ulicu i ovo malo virtualnog prostora. E, neČe moČi.
- Platformas
#13298 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
U Banjoj Luci počelo okupljanje demobiliziranih boraca, vlast protiv protesta
I ovo je Fahro organizovao.
Nije moguće da gladni ljudi sami dignu glas
Valjda i ovi u RSu shvate da od mirnih protesta nema nista.
I ovo je Fahro organizovao.
Nije moguće da gladni ljudi sami dignu glas
Valjda i ovi u RSu shvate da od mirnih protesta nema nista.
- hrasno38
#13299 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
U RS vec imaju cenzuru medija kao sto to radi Vucic tako da mi nije jasan taj zahtjev da vlasti RS rade kao sto radi Vucic.[/quote]
Mišković mu je u zatvoru, Beko pod istragom, narko dileri na sudu.. itd.[/quote]
Miskovic pusten, Beko nikad nije bio pod istragom , u najvecoj akciji u historiji zaplijenjeno 18 kila droge i uhapseni ulicni prodavci.. itd.[/quote]
"Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten iz pritvora Okružnog zatvora u kom je proveo više od sedam meseci. Pritvor mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra, a Mišković je dao izjavu da se neće kriti i da će odazivati na sve pozive suda."
toliko o pustanju Miskovica.....
Mišković mu je u zatvoru, Beko pod istragom, narko dileri na sudu.. itd.[/quote]
Miskovic pusten, Beko nikad nije bio pod istragom , u najvecoj akciji u historiji zaplijenjeno 18 kila droge i uhapseni ulicni prodavci.. itd.[/quote]
"Vlasnik "Delta holdinga" Miroslav Mišković pušten iz pritvora Okružnog zatvora u kom je proveo više od sedam meseci. Pritvor mu je zamenjen jemstvom od 12 milona evra, a Mišković je dao izjavu da se neće kriti i da će odazivati na sve pozive suda."
toliko o pustanju Miskovica.....
- Havatar
#13300 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti
A za vrijeme njegove vlasti broj nezaposljenih porastao za 150 000..KatarinaKosaca wrote:Ako je pušten nije oslobođen.Havatar wrote:Miskovic pusten, Beko nikad nije bio pod istragom , u najvecoj akciji u historiji zaplijenjeno 18 kila droge i uhapseni ulicni prodavci.. itd.Za Beka i Luku se bolje informiraj.
Prave se dva mosta,jedna velika petlja napravljena (da je i pripišemo prošlima), Donald Trump pravi hotel u gradu, brzo se kreću prema EU, hapsi svog člana stranke jer je ukrao jer ga članska karta ne spašava, radi 20 h dnevno,itd, itd. Haman kao naš Bakir