kada su protesti postali mirni, broj demonstranata iliti protestanata nije povecao nego naprotiv se smanjuje iz dana u dan.Istina boli wrote:Mene zivo interesuje, mozda i znam ali evo pitanje za vas nekoliko koji ste apsolutno protiv bilo kakve akcije koja vodi ka promjenama. Kako to da se nakon one "paljevine" i "huliganstva", kada su protesti postali mirni, broj demonstranata iliti protestanata nije povecao nego naprotiv se smanjuje iz dana u dan. Sta je sa; penzionerima, nezaposlenima kojih je pun biro, studentima, prosvjetarima i da ne nabrajam. Moze li biti da sam u pravu ako iznesem tezu da se u Sarajevu zivi vise nego dobro. Ali kako i od od cega???
Od prozvodnih firmi radi samo "Klas", mozda sarajevska pivara i cime se onda puni budjet i do kada ce se puniti.
Moje misljenje odkuda ta "lazna slika" mog nazalost rodnog grada. Vjerovatno na desetine hiljada zaposlenih u; drzavnim, federalnim, kantonalnim ustanovama i javnim firmama tipa BH Telekom, BH Gas, Elektroprivreda, sve bjelosvjetske i lokalne banke, leasing kuce, auto kuce, Mercatori, Konzumi, Interex-i iii td. Svi oni primaju platu, svi mi kupujemo u navedenim trgovackim lancima, svi manje vise imamo kredite. A NIGDJE PRIVREDE. Uh zaboravih reci silni priliv novca iz DIJASPORE, koju svi uredno pljujemo sa razlogom ili bez. E Ovo "NIDJE NEMA". Dragi moji koji pljujete po svemu sto neko pokusava uciniti da bi bilo bolje pitajte se kada ce neko zvanicno reci ono sto svi slutimo, "Bankrot"
Na zalost je Zeljkovic bio u pravu kada je rekao da je u Sarajevu dobro. Vise nego dobro rekla bih i sama.
Ovo je pokazatelj da u Sarajevu još uvijek žive normalni ljudi, pametni koji ne podržavaju paljenje, koji ne priželjkuju drugu Ukrainu. Sve što si nabrojala penzioneri, nezaposleni loše žive kao i u drugim djelovima BiH. I nezaposleni se bore svaki dan da prežive. Ono što sam rekao u petak kad je paljeno to je da takve demonstracije u svijetu nikad nisu donijele ništa dobrog. Prizivanje bosanskog proleća aludirajući na arapsko može samo netko kome fali nešto u glavi. Nek neko napiše samo jednu državu na svijetu u kojoj je nasilnim putem promjenjena vlast (ne izborima) da je se stanje u njoj popravilo. Uvijek dođu gori na vlast (mogao bi nadugo objasniti i što je to pravilo).
Netko je napisao da ima oko 170 registrovanih stranaka u BiH, pojedinci tvrde da niti jedna nevalja i da se izborima nemože ništa promjeniti. Ono što je istina ovi Aldini, Beli, plenumi pogotovo Sarajevski ne dao bog da se primaknu ni milimetar prema Vlasti. Ako netko od takvih dođe na Vlast, govorit će se da je Esso Radeljaš milostivi prema njima.
I da ako se pokuša ponovo ono kamenovanje, paljenje nadam se da svatko ko baci i kamencic a kamo li nešto zapaljivo dobiti po bubrezima da mjesec dana neće doći sebi.