PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Alfons Kauders

#11151 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

4harunn wrote:
Alfons Kauders wrote:
4harunn wrote:
slusaj smrade jadni toliko si jadan ne trebam ti ja to napominjat znas i sam koja je tvoja uloga ovde jel tako ti si samo jos jedan u nizu latentnih haduma koji seru naveliko samo iz jednog razloga da budu barem negdje u centru paznje ono sto sam ne vidis je tvoja bolest u vidu teskih promjena licnosti ali hajde kurvi dokazi da je kurva
kakav god da sam... cinjenice stoje...

to sto si suvise ogranicen i/ili neobrazovan da ih razumijes nije moj problem... zali se roditeljima
bolan tvoji argumenti i vecine vas su kad ih dovedes pred zid spominjanje familije i slicno a za sebe kazes ko obrazovan si ma ti si goli obnazeni kurac bez obzira na to malo protekcije koju uzivas ovde smijesan si a inteligencija je za tebe misaoni pojam s kojim se budis svako jutro ali ne uz onu u svakog dana u svakom pogledu napredujem vec potpuno obratno stoko sitna zuba
kmeee kmeee kmeee
Drvosjeca iz Dejcica

#11152 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
4harunn wrote:
Alfons Kauders wrote:
jeste, ja sam lazov i demagog... jer iznosim banalne cinjenice kojih bi svaki pravnik i ekonomista trebao biti svjestan...

sve sto se ne uklapa u revolucionarnih svjetonazor ajfondzija se doceka na noz... bajke jesu ljepse, ali ovdje ima i odraslih ljudi koji vrlo dobro znaju sta pricaju i koji su davno prestali vjerovati u bajke
slusaj smrade jadni toliko si jadan ne trebam ti ja to napominjat znas i sam koja je tvoja uloga ovde jel tako ti si samo jos jedan u nizu latentnih haduma koji seru naveliko samo iz jednog razloga da budu barem negdje u centru paznje ono sto sam ne vidis je tvoja bolest u vidu teskih promjena licnosti ali hajde kurvi dokazi da je kurva

to sto si suvise ogranicen i/ili neobrazovan da ih razumijes nije moj problem... zali se roditeljima
Meni jedino upada u oči da već gotovo dvije sedmice truniš prvo protiv protesta, pa kada se situacija malo smirila onda protiv plenuma, pa sada protiv mjera koje ti ljudi traže da se poduzmu. Mislim fakat fascinantno koliko imaš vremena, strasti i energije da osporavaš jednu generalnu pozitivnu stvar. Da samo 1% te energije usmjeriš za te ljude vjerujem da bi nam svima bilo bolje. Koliko je samo takvih koji ništa nikada nisu konkretno napravili za ovo društvo ali su prvi u kritici svakog napora koji može dovesti do promjene na bolje. Žalosno je to druže, žalosno i možda najbolje objašnjava zašto se nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo. :(
L u c i f e r

#11153 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by L u c i f e r »

4harunn wrote: ti si ovde daleko najveci podvaljivac lazi i demagog od svih koji ovise o ovom kvazi forumu jer ih niko u RL ne jebe 1% pa tako za glupane kao ti mogu samo reci od raka se ti raspado a ne mogo krepat
očito si ti u rl pametna i plemenita osoba :)
Alfons Kauders

#11154 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Alfons Kauders wrote:
4harunn wrote:

Meni jedino upada u oči da već gotovo dvije sedmice truniš prvo protiv protesta, pa kada se situacija malo smirila onda protiv plenuma, pa sada protiv mjera koje ti ljudi traže da se poduzmu. Mislim fakat fascinantno koliko imaš vremena, strasti i energije da osporavaš jednu generalnu pozitivnu stvar. Da samo 1% te energije usmjeriš za te ljude vjerujem da bi nam svima bilo bolje. Koliko je samo takvih koji ništa nikada nisu konkretno napravili za ovo društvo ali su prvi u kritici svakog napora koji može dovesti do promjene na bolje. Žalosno je to druže, žalosno i možda najbolje objašnjava zašto se nalazimo u situaciji u kojoj se nalazimo. :(
ne osporavam nista pozitivno, naprotiv - godinama ovdje pisem o javnoj potrosnji i bujrum citaj ako te zanima sta se i kako moze i treba rezati...

osporavam samo ono sto je negativno... bacanje parola i prodavanje magle u vidu teorija zavjera nam nece pomoci... diletanti nam nece pomoci...

nesposobnjakovici nam vode drzavu vec 20 godina, i sad ne trebam pizdit kad cujem jos vece gluposti od onih koji bi ih mijenjali? dje je tu sefe napredak?
goran16v

#11155 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

Kemo BA wrote: Da se ukljucim. Smjesno frustracije vezano za fak diplomu. Sve sami anstajni pa mucnimozgom frustriran. Postao sam prilicno davno nesto na tu temu necu da se ponavljam. Slazem se da iza vecine diploma ne stoji odgovarajuci nivo strucnosti i znanja i to na svim nivoima obrazovanja ne samo na fakultetskom i da to unistava kompletno drustvo.
Pa ocigledno je frustriran cim je napisao onakav komentar, ali njemu niti bilo kome drugom niko nije branio da bude i formalno obrazovan (kad je to vec tako lako) i da ima znanje u praksi. Jasno je da je znanje koje stoji iza dipolma smijesno, ali ne znam sta je poenta komentara - izednaciti vrijednost bolonjske i dipolome privatnog fakulteta sa srednjom skolom, sta li? Doduse dosta si toga objasnio dijelom da se to odnosi na sve nivoe obrazovanja. Da se vrastimo bitnom, niko ovdje ne gorovi o znanju, diplomama itd nego namjesnickim platama u odnosu na plate onih koji pune buzdet, jer je trenutna situacija da SSS sa budzeta prakticno ima vecu platu nego VSS koji radi u prizvodnji od koje zive obojica (da ne idemo u to kiilika je plata SSS u tom sektoru).
Alfons Kauders

#11156 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

4harunn wrote: eto vidis usta su ti zatvorena jer glodjes moj kurac ranjen si i to samo nakon moja 2-3 posta i sad si svjestan da si obicna nula kako ovde tako i kroz RL zato nulo i gubo spusti se malo na zemlju i shvati cinjenicu da si debil tacno mi fakat ovo sve dodje ko prepiska sa majmunom u nekoj laboratoriji koliko si glup i neinteligentan srdacan pozdrav
hellue

#11157 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

4harunn wrote:
Alfons Kauders wrote:
jeste, ja sam lazov i demagog... jer iznosim banalne cinjenice kojih bi svaki pravnik i ekonomista trebao biti svjestan...

sve sto se ne uklapa u revolucionarnih svjetonazor ajfondzija se doceka na noz... bajke jesu ljepse, ali ovdje ima i odraslih ljudi koji vrlo dobro znaju sta pricaju i koji su davno prestali vjerovati u bajke
Bolje bi ti bilo da pazljivo citas sta covjek pise, mozda budes manje frustriran
Drvosjeca iz Dejcica

#11158 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Alfons Kauders wrote: ne osporavam nista pozitivno, naprotiv - godinama ovdje pisem o javnoj potrosnji i bujrum citaj ako te zanima sta se i kako moze i treba rezati...

osporavam samo ono sto je negativno... bacanje parola i prodavanje magle u vidu teorija zavjera nam nece pomoci... diletanti nam nece pomoci...

nesposobnjakovici nam vode drzavu vec 20 godina, i sad ne trebam pizdit kad cujem jos vece gluposti od onih koji bi ih mijenjali? dje je tu sefe napredak?
Nema nikakve teorije zavjere, samo je potrebno realno sagledati zadnja dešavanja. Kako znaš da su ljudi na plenumu diletanti a nisi ni otišao tamo, nisu ni krenuli sa radom...mislim da ti generalni zaključci nisi produktivni.
Alfons Kauders

#11159 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

Alfons Kauders wrote: ne osporavam nista pozitivno, naprotiv - godinama ovdje pisem o javnoj potrosnji i bujrum citaj ako te zanima sta se i kako moze i treba rezati...

Nema nikakve teorije zavjere, samo je potrebno realno sagledati zadnja dešavanja. Kako znaš da su ljudi na plenumu diletanti a nisi ni otišao tamo, nisu ni krenuli sa radom...mislim da ti generalni zaključci nisi produktivni.
nigdje nisam rekao da su ljudi na plenumi diletanti, vec da ima kvalitetnih ljudi koji od takvih ne mogu doci do izrazaja... licno poznajem nekolicinu... iz toga razloga plenumi u nekim gradovima vec daju rezultate a u sarajevu se pretvaraju u nadrealiste... radi pametologa iz NVO sektora i profesionalnih revolucionara
hellue

#11160 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Cim ti vidis sansu u plenumu tvoji stavovi su sjebani, koji bolan plenum ili udruzenje ce da rjesi bilo sta, pojedinci prave promjene, nikada i nigdje ni jedno udruzenje gradjana nije napravilo promjene.
Ja ti kazem da su prestavnici plenuma dilatanti, ova Ivana Mostarac pa ovaj Alickovic, klasicne NVO ublehe..
Alfons Kauders

#11161 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

hellue wrote:

Cim ti vidis sansu u plenumu tvoji stavovi su sjebani, koji bolan plenum ili udruzenje ce da rjesi bilo sta, pojedinci prave promjene, nikada i nigdje ni jedno udruzenje gradjana nije napravilo promjene.
Ja ti kazem da su prestavnici plenuma dilatanti, ova Ivana Mostarac pa ovaj Alickovic, klasicne NVO ublehe..
da - no ne treba trpati sve u isti kos... ima sasvim ok pojedinaca u plenumima, samo sto se ne cuju od tih spodoba i neznalica
Drvosjeca iz Dejcica

#11162 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

goran16v wrote:
Kemo BA wrote: Da se ukljucim. Smjesno frustracije vezano za fak diplomu. Sve sami anstajni pa mucnimozgom frustriran. Postao sam prilicno davno nesto na tu temu necu da se ponavljam. Slazem se da iza vecine diploma ne stoji odgovarajuci nivo strucnosti i znanja i to na svim nivoima obrazovanja ne samo na fakultetskom i da to unistava kompletno drustvo.
Pa ocigledno je frustriran cim je napisao onakav komentar, ali njemu niti bilo kome drugom niko nije branio da bude i formalno obrazovan (kad je to vec tako lako) i da ima znanje u praksi. Jasno je da je znanje koje stoji iza dipolma smijesno, ali ne znam sta je poenta komentara - izednaciti vrijednost bolonjske i dipolome privatnog fakulteta sa srednjom skolom, sta li? Doduse dosta si toga objasnio dijelom da se to odnosi na sve nivoe obrazovanja. Da se vrastimo bitnom, niko ovdje ne gorovi o znanju, diplomama itd nego namjesnickim platama u odnosu na plate onih koji pune buzdet, jer je trenutna situacija da SSS sa budzeta prakticno ima vecu platu nego VSS koji radi u prizvodnji od koje zive obojica (da ne idemo u to kiilika je plata SSS u tom sektoru).
Nije tema ali mene uhvati panika kada vidim ljude sa tih privatnih fakulteta koji ne znaju napisati jebeni dopis, ispuniti uplatnicu u banci. Šta želim reći, svaka čast ljudima koji ulažu u sebe, u znanje, ali ako neko misli da je diploma sama po sebi dovoljna za bilo šta u životu onda se grdno vara. Ako nemaš praktično znanje i ako to znanje ne znaš primjeniti u stvarnom životu đaba ti što si vrhunski teoretičar. Na žalost sistem je tako napravio da svaka malo bolja pekara postane privatni fakultet. Ima onaj vic koji dobro oslikava današnji nevakat; uđeš u kafanu i zovneš DOKTORE, okrene se pola kafe. :(
hellue

#11163 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

da - no ne treba trpati sve u isti kos... ima sasvim ok pojedinaca u plenumima, samo sto se ne cuju od tih spodoba i neznalica
Moguce ali u par dana sam se naslusao svakojakih likova tamo, prestavlja ih tip koji je sebi stavio traku preko usta..wtf???
Plenum se pretvorio u NVO radionicu, svi elementi su zastupljeni
Drvosjeca iz Dejcica

#11164 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

hellue wrote:

Plenum je šansa za pokretanje promjena...forum, skup...nazovi to kako hoćeš ako ti smeta konotacija naziva plenum. Udruženja građana se i formiraju sa ciljem ukazivanja na probleme i rješavanja istih, neko i izbog svog ličnog interesa, ali generalno taj sektor bi pored studenata trebao biti inicijator promjena u jednom društvu, barem tako kaže teorija. Druga stvar je što su naši stidenti politički zatrovani, podjeljeni u kaste ili apolitični do krajnosti.
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 19/02/2014 09:02, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#11165 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

hellue wrote:
Moguce ali u par dana sam se naslusao svakojakih likova tamo, prestavlja ih tip koji je sebi stavio traku preko usta..wtf???
Plenum se pretvorio u NVO radionicu, svi elementi su zastupljeni
nisu bas svi... jos uvijek nema zahtjeva za izgradnjom desetina novih azila za pse o trosku gradjana
madner

#11166 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

goran16v wrote:
madner wrote:
goran16v wrote: Point taken i imas apsolutno pravo, ali sto se i ovih pomenutih tice, da nije malo puno da SSS cato, cinovnik itd na drzavnoj sisi ima u prosjeku 1100 KM platu u drzavi gdje je nominalna prosjecna plata 800 (da ti ne napominjem kolika je prosjecna plat au proizvodnom i trgovacko-usluznom sektoru koji puni budzet)?!?!? Sto bi brnjaci rekli, svuci i to u ravan, fikni i njih na 8 stoja. Nisu se hiljade u kovertama davale za ta radna mjesta zato sto im je lose...
800 je neto. 1300 je bruto. Čato ako ima 1100 on je ispod prosjeka.
Predpostavljam i mislim da sam u pravo kad se pominje plata od 1100 da se radi o neto, sto je u brutu nesto oko 1800-1900.
Predpostavljam da sam ja u pravu. :D
To je najcesca manipulacija koja se radi sa platama, kada se neko hoce napraviti jednijim nego sto jeste se koristi neto iznos bez TO i prevoza, a kada se pravi linc onda se ide na bruto iznos plus TO. :D
nedim73m

#11167 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nedim73m »

goran16v wrote:
Drugim rijecima, vlast ce sada krenuti u otimanje od onih koji u tom kompletnom administrativnom aparatu imaju najmanja primanja (npr. salterski radnici i administracija porezne uprave i opstina imaju prosjcnu platu od oko 1100 KM, a polocoja jedva nesto malo vise),
Ovo se ne smije dozvoliti ni slucajno!

Point taken i imas apsolutno pravo, ali sto se i ovih pomenutih tice, da nije malo puno da SSS cato, cinovnik itd na drzavnoj sisi ima u prosjeku 1100 KM platu u drzavi gdje je nominalna prosjecna plata 800 (da ti ne napominjem kolika je prosjecna plat au proizvodnom i trgovacko-usluznom sektoru koji puni budzet)?!?!? Sto bi brnjaci rekli, svuci i to u ravan, fikni i njih na 8 stoja. Nisu se hiljade u kovertama davale za ta radna mjesta zato sto im je lose...

800 je neto. 1300 je bruto. Čato ako ima 1100 on je ispod prosjeka.

Predpostavljam i mislim da sam u pravo kad se pominje plata od 1100 da se radi o neto, sto je u brutu nesto oko 1800-1900.
Da ne lupate više plaće su propisane federalnim zakonom o plaćama

Član 21.

šef unutrašnje organizacijske jedinice (SSS) - 2,80
viši referent (SSS) i VKV radnik - 2,70
referent (SSS) i KV radnik III i IV stepena - 2,60

pomoćni radnik i nekvalificirani radnik (NK radnik) - 1,85

Osnovica za plaću na federalnom nivou je 315 KM, za KS 10% niža odnosno 283,5

Neto plaća = koeficijent x osnovica x (100 /95) - porez na dohodak

NK radnik = 1,85 x 315 x 100 / 95 = 613,42 - 31,34 KM poreza = 582,08 KM
SSS referent = 2,60 x 315 x 100 / 95 = 862,10 - 56,21 KM poreza = 805,89 KM
šef sa SSS = 2,80 x 315 x 100 / 95 = 928,42 - 62,84 KM poreza = 865,58 KM

Ovo su plaće NK i radnika sa SSS u državnoj službi u federalnim institucijama, recimo da su ove sve plaće u KS za 10% niže

amen
Paranoid

#11168 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Plenum je najjpozitivnija stvar koja se mogla desiti unutar samih protesta. Mišljenja sam da se političko vodstvo u BiH više plaši plenuma od protesta i blokiranih ulica. Plenumsko društvo će se isprofilirati i izrasti u "ministarsvo iz sjene" koje će sa svojim zahtjevima, a podržano ljudima sa transparentima, uveliko mijenjati sistem.
Janjicar

#11169 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Kako moj drug rece u Ukrajini demonstranti i policija, u Grckoj sukob demonstranata i policije samo u BiH huligana i policije :lol: Ovi mediji gori kod nas nego u Ukrajini :D
O'zone
Globalni moderator

#11170 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Fehim Lović: Demonstracije su mi vratile nadu i dale mi novu snagu

Fehim Lović, 58-godišnji bivši pripadnik Armije BiH rodom iz Bosanske Gradiške, na protestima je od prvog dana. Iako je tokom rata dva puta ranjen i skoro 20 godina živi sa gelerima u plućima, na demonstracijama je uvijek prvi. Kako kaže, na miran način izražava svoje nezadovoljstvo trenutnom situacijom i bori se za svjetliju budućnost mladih ljudi u Bosni i Hercegovini.

Lović je po zanimanju limar. Njegov zanat odveo ga je '70- tih godina u Zvornik gdje je zasnovao porodicu. Ratna dešavanja i lična sudbina iz korijena su mu promijenila njegov život.

Dok je prije rata imao sve, danas je situacija obrnuta. Ipak, kako kaže u razgovoru za portal Klix.ba, ove demonstracije su mu vratile novu snagu i vjeru. Na njima je, dodaje, ozdravio.

"Imam novu nadu kao '92. da ćemo klasnog neprijatelja pobijediti, da ćemo stvoriti ambijent dostojan radnog čovjeka, građanina BiH svih konfesija", kaže Lović.
šrilančananin

#11171 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by šrilančananin »

...i kada su veliki PROTESTI? Da bar 200000 milja blokira.
Bez posla
na cesti
praznih osla
a treba jesti

I od srdela
se glava jede
bez predjela
od bijede

Na cesti
a treba jesti
hellue

#11172 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Paranoid wrote:Plenum je najjpozitivnija stvar koja se mogla desiti unutar samih protesta. Mišljenja sam da se političko vodstvo u BiH više plaši plenuma od protesta i blokiranih ulica. Plenumsko društvo će se isprofilirati i izrasti u "ministarsvo iz sjene" koje će sa svojim zahtjevima, a podržano ljudima sa transparentima, uveliko mijenjati sistem.
Salis se???....Jedino cega se politicari plase je lose policije i ovi u Sarajevu je vec opremaju potrbnom opremom.
Plenum je najgora stvar koja se mogla desiti, samo gore od plenuma su podjele i svadje unutar plenuma a najgore od svega su predstavnici plenuma jer medji njima nema ni studenata, ni radnika, za penzionere nisam siguran bas, ni boraca, nicega osim NVO ubleha koje se hoce profilisati kao sto je prije par godina radio pokret DOSTA, pa ih je SDP sve uredno uhljebio kasnije...
O tome da su zabranili ucesce media necu ni govoriti, na sta to tek lici i sta to znaci?????
Ministarstvo iz sjene???...sa kojim legitimitetom volio bih objasnjenje???
Drvosjeca iz Dejcica

#11173 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

hellue wrote:
Paranoid wrote:Plenum je najjpozitivnija stvar koja se mogla desiti unutar samih protesta. Mišljenja sam da se političko vodstvo u BiH više plaši plenuma od protesta i blokiranih ulica. Plenumsko društvo će se isprofilirati i izrasti u "ministarsvo iz sjene" koje će sa svojim zahtjevima, a podržano ljudima sa transparentima, uveliko mijenjati sistem.
Salis se???....Jedino cega se politicari plase je lose policije i ovi u Sarajevu je vec opremaju potrbnom opremom.
Plenum je najgora stvar koja se mogla desiti, samo gore od plenuma su podjele i svadje unutar plenuma a najgore od svega su predstavnici plenuma jer medji njima nema ni studenata, ni radnika, za penzionere nisam siguran bas, ni boraca, nicega osim NVO ubleha koje se hoce profilisati kao sto je prije par godina radio pokret DOSTA, pa ih je SDP sve uredno uhljebio kasnije...
O tome da su zabranili ucesce media necu ni govoriti, na sta to tek lici i sta to znaci?????
Naravno da ima ljudi svakog profila, od studenata, radnika pogotovo pa do penzionera, boraca i nezaposlenih. Da si bio na jednom od njih vidio bi borce...čak se jedan od bivših komandanata odbrane grada, mislim da je iz Starog Grada, stavio na raspolaganje plenumu. Zabrana nije bila konstantna, kasnije se glasalo i pustili su medije da snimaju.
Paranoid

#11174 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

hellue wrote:
Zašto bi se šalio u ovako ozbiljnoj situaciji!? Sistem ove države je loš i unazadio obrazovanje, a kao rezultat toga vidimo nedostatak studenata na protestima. Niko od nas nije očekivao da će se narod sam organizirati da pored protesta uputi i pisanu riječ za koju su ruku digli obični gradjani. Zar postoji nešto bolje?

Ako me pitaš za "Ministarstvo iz sjene", pa dovoljno je da se prikupi dovoljno potpisa (a ima ih) da Plenum postane relevantan faktor odlučivanja u sistemu koji na svu sreću nije stvorio zaštitu od paralelnih institucija..
goran16v

#11175 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by goran16v »

goran16v wrote:
Nije tema ali mene uhvati panika kada vidim ljude sa tih privatnih fakulteta koji ne znaju napisati jebeni dopis, ispuniti uplatnicu u banci. Šta želim reći, svaka čast ljudima koji ulažu u sebe, u znanje, ali ako neko misli da je diploma sama po sebi dovoljna za bilo šta u životu onda se grdno vara. Ako nemaš praktično znanje i ako to znanje ne znaš primjeniti u stvarnom životu đaba ti što si vrhunski teoretičar. Na žalost sistem je tako napravio da svaka malo bolja pekara postane privatni fakultet. Ima onaj vic koji dobro oslikava današnji nevakat; uđeš u kafanu i zovneš DOKTORE, okrene se pola kafe. :(
Apsolutno se slazem i to je apsolutno tacno, diploma NIKAD nije bila dovolja sama po sebi, ali to moze zakljuciti samo onaj ko ima i teoretsko i prakticno znanje, a ne onaj ko nema ni jedno ni drugo ili samo jedno, a upravo si ti najglasniji jer takvim kritikama sami sebe opraqvdavaju za licne uspjehe. Ja licno ne podrzavam rezon, fakulteti su karina i zato necu da ga zavrsim, zavrsi ga pa reci da je karina...
Kad smo kod viceva, meni je bolji onaj kad Bus za Bihac stane u Travniku i vozac drekne: 30 min pauza, ko hoce u WC, ko hoce da popije kafu, ko hoce da diplomira...
Post Reply