PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

klif

#10826 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by klif »

Ovakva drakonska kvalifikacija događaja od 7.2.2014. godine je pokušaj zastrašivanja demonstranata i suzbijanja nastavka protesta. Vlasti u FBiH bi morale pokazati mnogo više odgovornosti u trenutnoj situaciji i suzdržati se od poteza koji bi mogli na bilo koji način dovesti do eskalacije. Represija ili prijetnja represijom sigurno nisu adekvatan odgovor.
Maharadza

#10827 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Maharadza »

Aspekt wrote:Uvijek sam govorio da ni po koju cijenu ne bi bio u kozi ,, nasih ,, puu pu politicara . Vrag je doso po svoje . Protesti tek pocinju . Oni su podcijenili Bosancerose . Gladan covjek koji gleda gladno dijete nije vise glupi bosanac kojeg mozes vjecno zajebavati . Samo cekam kada ce politicari poceti bjezati sa koferima para kao u filmovima . Samo cekam kada ce nasa olos i bagra od politicara doci u iste izbjeglicke centre u kojije su dolazili logorasi iz Manjace i Omarske u njemackoj i svedskoj i traziti azil :lol: :lol: Gledam ih kako kukaju i traze azil jer bjeze od naroda a svabo ih vraca sa prvim busom nazad . :lol: :lol: :lol: pivu sam ohladio kokice se kokaju , mayku vam banditsku vama i genocidnoj rs koju ste stvarali pregalacki
Ja taj scenario sanjam uz veliku radost već odavno, ali bojim se sve više da od toga nema ništa! Elem:

Samo recite: BOŽE POGLEDAJ NAS KAO ŠTO SI I FKS POGLEDAO! :mrgreen:
damskot

#10828 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

dunkemm3 wrote:
:thumbup::thumbup:

Image

Bila jednom jedna GRADska RAJA :)
Image

Image
McMoy

#10829 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by McMoy »

harunn wrote:Izetbegović ismijan u videu: Kriv je narod što nije pratio SDA

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... pratio-sda

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Novi izborni slogan:

SDA stranka za XXII VIJEK!

Ne bi bilo loše da odmore koju godinu (ima i ljiepih ustanova za rehabilitaciju i socijalizaciju) i da pričekaju da narod malo "nadođe". To je stvarno ogrezlo i izgubilo vezu sa stvarnošću.
udar 99

#10830 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by udar 99 »

shibonja

#10831 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by shibonja »

Ako je neko propustio

Nisrin

#10832 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Nisrin »

Zasto jedan od zahtjeva na protestima ne bude da niko ne radi za manje od 600 KM- cak ni kod privatnika i da se ukine rad na crno i da se stane jednom za sva vremena u kraj tome...
Aspekt

#10833 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Aspekt »

janjicar
Znas li ti sta je uopste rijec politicar ?
Pitao si Bosnjacki politicar a prema tvojoj logici ispadne da je politicar samo osoba koja je bila clan predsjednistva, ministar.
Covjek ima svoju stranku, ima svoje ministre u vladama kantona, on je bio ministar ako nisi znao u FBiH... Ne provaljuj se.
obuzdaj se malo . Seferova stranka je nazalsot minorna . Sefer je bio ministar za izbjeglicka pitanja ili tako nesto . U svakom slucaju nije se sastajao sa visokim duznosnicima, sa drzavnicima , nije imao priliku da podnse izvjestaj pred skupstinom UN nije bio u mogucnosti niti u poziciji da donese radikalne odluke i povlaci poteze od kojih bi dodika glava zabolila . Nas od 1991 godine vodi za ruku kao slijepca i tukca SDA koja nikad ama bas nikad nista nije rekla protiv tzv rs . Naprotiv hvalili su se podrzavali . ,, Mogu ja sa krajisnikom ,, Ne treba ukinuti SDS , Srpski narod treba imati svoju teritoriju ...itd Alija I a njegov sin kasnije nabacuje ,, Bosnjacki narod nema nista protiv RS ,, a Tihic redovno hvali dodika kako je on OK i kako ne misli ono sto govori ,, itd itsl toga ima na tone a efendija Ceric kaze da u srebrenici brat ubio brata ,, Hocu reci da nas nasi politicari ponizavaju , pljuju nam u lice , pljuju po zrtvama i bodre i hrabre i pregalacki rade da RS zivi jos milion godina jer to njima donosi novac , lopovluk , fotelje ...Dok oni tamo preko puta plota na iz punih usta hracu po nama dotle nasa SDA bagra njima tepa i salje puse. Sefer je izuzetak i jedini u moru bosnjackih bandita koji pokazuje zube cetnicima tako da to nije vrijedno ni spomena jer nazalost njegov glas se ne cuje daleko . Od parkuse do Marijin Dvora a to ne moze cuti niko ni u Banja Luci ni u Beogradu . Nas nisu uproastili Karadjici i Milosevici i tudjmani nego SDA .
Aspekt

#10834 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Aspekt »

McMoy wrote:
harunn wrote:Izetbegović ismijan u videu: Kriv je narod što nije pratio SDA

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute-u- ... pratio-sda

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Novi izborni slogan:

SDA stranka za XXII VIJEK!

Ne bi bilo loše da odmore koju godinu (ima i ljiepih ustanova za rehabilitaciju i socijalizaciju) i da pričekaju da narod malo "nadođe". To je stvarno ogrezlo i izgubilo vezu sa stvarnošću.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovo je izjava stoljeca izjava milenija ,, Nije kriva SDA kriv je narod jer je nije slijedio ,,
ps pa ko nas vodi 20 godina nego SDA sram te bilo djubre jedno :evil: :evil:
Aspekt

#10835 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Aspekt »

Poslije suplje price o 12 kg droge o mocnim centrima koji vuku konce , poslije patetike kako je on sentimentalno vezan za zgradu predsjednistva ...Bakir Smradbegovic sa ovom izjavom ( narod je kriv sto nije slijedio SDA ) pokazuje da gubi kompas , totalno se gubi u vremenu i prostoru jer 20 godina zivi u oblacima gdje tece novac . Opijen vlascu i moci kao najjacom drogom uopste ne hoda po zemlji . Sve lici na Bukurest od prije 25 godina samo sa tom razlikom sto su oni imali jednog Causeska a mi ih imamo jedno 67 mozda i vise .
ultima_palabra

#10836 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ultima_palabra »

Fule došao i otišao bez dogovora... zar nije veliki analitičar Mister Yes rekao da će bošnjački političari popustiti u pregovorima kao rezultat ovih protesta? :?
Aspekt

#10837 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Aspekt »

ultima_palabra wrote:Fule došao i otišao bez dogovora... zar nije veliki analitičar Mister Yes rekao da će bošnjački političari popustiti u pregovorima kao rezultat ovih protesta? :?
mister yes je veliki demagog a bosnjacki politicari imaju dva izbora . Boriti se za Bosnu i zivjeti u Sarajevu ili se boriti za rs i zivjeti u zatvoru .
Mister Yes

#10838 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

ultima_palabra wrote:Fule došao i otišao bez dogovora... zar nije veliki analitičar Mister Yes rekao da će bošnjački političari popustiti u pregovorima kao rezultat ovih protesta? :?
Nisam napisao da će Bošnjački političari popustiti. Napisao sam "uskoro rješenje pitanja Sejdić-Finci". NIsam napisao ko će popustiti jer ni sam ne znam ko će popustiti. Ali bio sam siguran da neće biti dogovor na prvom sastanku nakon protesta. Bilo bi previše ofirno.
ultima_palabra

#10839 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ultima_palabra »

Mister Yes wrote:
Nisam napisao da će Bošnjački političari popustiti. Napisao sam "uskoro rješenje pitanja Sejdić-Finci". NIsam napisao ko će popustiti jer ni sam ne znam ko će popustiti. Ali bio sam siguran da neće biti dogovor na prvom sastanku nakon protesta. Bilo bi previše ofirno.
Ali ciljao si na to.

Inače, što se više bliži raspisivanje izbora. ulog je veći i veća je mogućnost da će se postići dogovor, neovisno o bilo kakvim drugim događanjima.
Drvosjeca iz Dejcica

#10840 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mister Yes wrote:
Slažem se i ja da će biti riješeno, mora jednom, samo je pitanje kako a manje kada. :wink:
Aspekt

#10841 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Aspekt »

Eno Bakir spominje neke plutajuce kantone :-) :lol: cuj plutajuci kantoni , majko mila :-)
Janjicar

#10842 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Janjicar »

Aspekt wrote:janjicar
Znas li ti sta je uopste rijec politicar ?
Pitao si Bosnjacki politicar a prema tvojoj logici ispadne da je politicar samo osoba koja je bila clan predsjednistva, ministar.
Covjek ima svoju stranku, ima svoje ministre u vladama kantona, on je bio ministar ako nisi znao u FBiH... Ne provaljuj se.
obuzdaj se malo . Seferova stranka je nazalsot minorna . Sefer je bio ministar za izbjeglicka pitanja ili tako nesto . U svakom slucaju nije se sastajao sa visokim duznosnicima, sa drzavnicima , nije imao priliku da podnse izvjestaj pred skupstinom UN nije bio u mogucnosti niti u poziciji da donese radikalne odluke i povlaci poteze od kojih bi dodika glava zabolila . Nas od 1991 godine vodi za ruku kao slijepca i tukca SDA koja nikad ama bas nikad nista nije rekla protiv tzv rs . Naprotiv hvalili su se podrzavali . ,, Mogu ja sa krajisnikom ,, Ne treba ukinuti SDS , Srpski narod treba imati svoju teritoriju ...itd Alija I a njegov sin kasnije nabacuje ,, Bosnjacki narod nema nista protiv RS ,, a Tihic redovno hvali dodika kako je on OK i kako ne misli ono sto govori ,, itd itsl toga ima na tone a efendija Ceric kaze da u srebrenici brat ubio brata ,, Hocu reci da nas nasi politicari ponizavaju , pljuju nam u lice , pljuju po zrtvama i bodre i hrabre i pregalacki rade da RS zivi jos milion godina jer to njima donosi novac , lopovluk , fotelje ...Dok oni tamo preko puta plota na iz punih usta hracu po nama dotle nasa SDA bagra njima tepa i salje puse. Sefer je izuzetak i jedini u moru bosnjackih bandita koji pokazuje zube cetnicima tako da to nije vrijedno ni spomena jer nazalost njegov glas se ne cuje daleko . Od parkuse do Marijin Dvora a to ne moze cuti niko ni u Banja Luci ni u Beogradu . Nas nisu uproastili Karadjici i Milosevici i tudjmani nego SDA .
Brate vidim da si debelo protiv SDA, svaka cast :D i SDP isto blati jer isto su to govna, i SBB naravno itd...
To sto za Cerica govoris daj mi video gdje je on to rek'o?

A sad vidi svoje pitanje i vidi moj odgovor jasno si pitao ko je od Bosnjackih politicara izjavio nesto protiv Dodika.
Ja sam ti rekAo jer je Sefer sada politicar a ti sad prebacujes nesto na UN, SDS, Alija, Ceric itd.
Mister Yes

#10843 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

ultima_palabra wrote:Ali ciljao si na to.
Svo vrijeme govorim da Bošnjačke stranke stoje iza protesta sa ciljem da svijetu pošalju određenu poruku. I onda kažem da će kao rezultat protesta biti rješen problem S/F. Kako sam onda ciljao na to?
ultima_palabra

#10844 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by ultima_palabra »

Mister Yes wrote:
Svo vrijeme govorim da Bošnjačke stranke stoje iza protesta sa ciljem da svijetu pošalju određenu poruku. I onda kažem da će kao rezultat protesta biti rješen problem S/F. Kako sam onda ciljao na to?
To prvi put čitam... svašta si napisao, ali toga se ne sjećam.

Ali nema veze.
madner

#10845 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Ma Mister Yes redefinise stavove po potrebi.

Klasicni supljak.
Mister Yes

#10846 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

ultima_palabra wrote:
Mister Yes wrote:
To prvi put čitam... svašta si napisao, ali toga se ne sjećam.

Ali nema veze.
http://www.klix.ba/forum/protesti-aktue ... 10375.html
Ono što još uvijek nije jasno je koji su motivi i krajnji ciljevi. Ali ono što je 100% jasno je da su protesti nakon prva dva spontana dana u petak dobili političku organizaciju koja je za cilj imala paljenje zgrada širom Federacije i time slanje određene poruke svijetu. Druga stvar koja je 100% jasna je da iza toga stoje i SDA i SDP i SBB podjednako.

Jedino što nije 100% jasno, kao što rekoh, je koji je cilj ovog manevra Bošnjačkih stranaka. To možemo da nagađamo a ja nagađam da je sve ovo vezano za zaustavljanje nekih procesa koji su više nego očigledno pokrenuti od strane Hrvata a dobili su podršku EU. Ta podrška EU a vezano za Hrvatsko pitanje vidjela se i kod problema Sejdić-Finci ali i kasnije kod ove rezolucije. Nagađam da je ovo pokušaj Bošnjačkih stranaka da se izbore sa tom situacijom. Nešto kao zadnja prijetnja u smislu "spremni smo izazvati totalni haos i anarhiju koja će dovesti do rata ako nas nastavite prisiljavati na to". Ali ponavljam to je čisto nagađanje. Može biti i da se sve ovo radi u saradnji sa HDZ-ovima i Srbima. Ko zna. Ono što je sigurno da sve Bošnjačke jače stranke stoje iza ovoga.
http://www.klix.ba/forum/protesti-aktue ... 10450.html
Prvo na osnovu toga što nisu spriječili da se pale zgrade širom Federacije. Za zgradu predsjedništva još bi i mogli kriviti nekoordinaciju. Kao eto trebao je Selimović braniti Predsjedništvo ali nije ga poslušao Zubac itd. Ali to je kažem moguće opravdanje samo za predsjedništvo a zgrade su gorile širom Federacije. Nemoguće da baš nijedan kantonalni MUP nije mogao odbraniti svoj grad. Posebno je bilo interesantno u Mostaru gdje je zapaljeno 6 ili 7 zgrada a da policija nije reagovala. A i SDP i SDA i SBB kontrolišu po neku od policija i niko nije spriječio.

Drugo na osnovu toga što postoje jasni dokazi da je paljenje bilo organizovano a ko može organizovati da se pali po većinski Bošnjačkim gradovima ako ne Bošnjačke stranke.

Treće, ponašanje nakon paljevine jasno ukazuje na političku pozadinu jer sve tri stranke učestvuju u smirivanju socijalnog bunta (jer su postigli šta se željelo) na način da ovo prikazuju kao političku borbu. Fahro se bukvalno podmeće kao organizator i to previše očigledno kako bi narod rekao «ma sve je ovo politika» i odustao od opravdanih socijalnih protesta. U tome su zajedno i uspjeli su.

Četvrto, ponašanje SDA i SDP na preskonferenciji od četvrtka kojom su bukvalno dodatno razbjesnili narod. Zeljković sa onom «u Sarajevu je sve super» a Nikšić sa onom arogancijom kada bi svako normalan pokazao pokajanje. I prva reakcija policije u Tuzli u Srijedu je potpuno nelogična jer su primjenili previše sile bez ikakvog razloga i dodatno podgrijali situaciju.

Peto, ovo udovoljavanje šačici naroda je zadnji i ključni dokaz. Nema nikakvog smisla da se ovoliko udovoljava realno izrazito maloj masi protestanata.

Više je nego očigledno da je ovo namjerno izazvani haos koji je kasnije isto tako vješto prigušem (ali ne još skroz ugušen). U tom prigušivanju su učestvovali i SDA i SDP i SBB svako na svoj način (čak su i njihovi mediji bili sinhronizovani). Na početku se radilo o opravdanom socijalnom buntu ali taj bunt je bio toliko mali i beznačajan da nikada ne bi ništa bilo da nije stručno pojačan upravo od strane Bošnjačkih vladajućih partija. Sve se učinilo da se masu na početku namjerno naljuti (pretjerana sila prvi dan, besmislene i namjerno bezobrazne presskonferencije itd), da se medijima namjerno prenaglasi bunt (snimci iz blizine da se ne vidi koliko je to u stvari mala masa ljudi), da ubace organizovane palikuće itd a zatim se isto tako organizovano i sinhronizovano brzo smirivalo.

Sada smo u fazi potpuno nelogičnog popuštanja zahtjevima koje postavlja 1% stanovništva a čini mi se da se time želi probuditi i Srpsko i Hrvatsko stanovništvu u BiH u fazonu «vidiš kako vlast popušta kada ih se pritisne». Možda je cilj da i tamo ljudi počnu protestvivati a onda kada imaš masu ljudi na ulicama širom BiH dovoljan je jedan incident da sve plane. Ko zna jer to su sad već nagađanja ali sinhronizovano paljenje pa hlađenje je definitivno maslo SDA, SDP i SBB zajedno.
Alfons Kauders

#10847 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alfons Kauders »

hocel taj treci? ja hocu treeeeci :angry:
Mister Yes

#10848 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Mister Yes »

madner wrote:Ma Mister Yes redefinise stavove po potrebi.

Klasicni supljak.
Neko je opsjednut mojim likom i djelom pa me prati iz teme u temu i komentariše mene a ne temu. Za takve slučajeve postoji ignore opcija.

So, ignore it is :izet:
hellue

#10849 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

.
madner

#10850 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by madner »

Neko pamti sta neko napise prije hefte. :D

Koji supljak.
Post Reply