PROTESTI, 23.2. U 13h, KATEDRALA
- johnnykola
sta, ona u ulozi putokaza dobija placu od nekih 2500 km (neproverena inf).mIRCerka wrote:Evo kad se pritisne, pocnu raditi svoj posao!!!NIJE NJENA NADLEZNOST ALI ODMAH JE KONTAKTIRALA ONE CIJA JE NADLEZNOST!!!Gradonačelnica Sarajeva primila vlasnike objekata u Zvorničkoj ulici
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas vlasnike 15 poslovnih objekata u Zvorničkoj ulici. Oni su je upoznali o zahtjevu za razmatranje mogućnosti zadržavanja njihovih objekata u okviru izrade projektne dokumentacije i realizacije projekta južne longitudinale.
Objekti se nalaze uz saobraćajnicu na potezu od pekare "As" do stadiona FK "Željezničar" već 30 godina i imaju status objekata privremenog karaktera.
Gradonačelnica im je predočila da je južna longitudinala kao primarna gradska saobraćajnica planirana u Prostornom planu Kantona Sarajeva 2003.-2023. i Urbanističkim planom Grada Sarajeva 1986.-2015. te se kao takva nalazi u Regulacionom planu "Brdo Hrasno".
Ona je obećala vlasnicima poslovnih objekata da će njihovu inicijativu za razmatranje mogućnosti zadržavanja svih ili dijela objekata odmah uputiti Ministarstvu prometa i komunikacija KS-a i Direkciji za ceste KS-a kao nosiocima projekta južne longitudinale, te Ministarstvu prostornog uređenja KS-a, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.
(FENA)
Da nisam jos uvijek ljuta pravo na kompletnu tu svitu, sad bih jos rekla BRAVO! Ovako cu da presutim!!!!
genijalno!. mogu li ja tako ljude od longitudinale do tangente
i kosinusa navigavat, za uopla manje novce? apel!!!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Izvini johnnykola, ovo je napredak. Ja sam ti davno rekla, nece se oni fotelja odreci tako lako, ali ce onda morati raditijohnnykola wrote:sta, ona u ulozi putokaza dobija placu od nekih 2500 km (neproverena inf).mIRCerka wrote:Evo kad se pritisne, pocnu raditi svoj posao!!!NIJE NJENA NADLEZNOST ALI ODMAH JE KONTAKTIRALA ONE CIJA JE NADLEZNOST!!!Gradonačelnica Sarajeva primila vlasnike objekata u Zvorničkoj ulici
Gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac primila je danas vlasnike 15 poslovnih objekata u Zvorničkoj ulici. Oni su je upoznali o zahtjevu za razmatranje mogućnosti zadržavanja njihovih objekata u okviru izrade projektne dokumentacije i realizacije projekta južne longitudinale.
Objekti se nalaze uz saobraćajnicu na potezu od pekare "As" do stadiona FK "Željezničar" već 30 godina i imaju status objekata privremenog karaktera.
Gradonačelnica im je predočila da je južna longitudinala kao primarna gradska saobraćajnica planirana u Prostornom planu Kantona Sarajeva 2003.-2023. i Urbanističkim planom Grada Sarajeva 1986.-2015. te se kao takva nalazi u Regulacionom planu "Brdo Hrasno".
Ona je obećala vlasnicima poslovnih objekata da će njihovu inicijativu za razmatranje mogućnosti zadržavanja svih ili dijela objekata odmah uputiti Ministarstvu prometa i komunikacija KS-a i Direkciji za ceste KS-a kao nosiocima projekta južne longitudinale, te Ministarstvu prostornog uređenja KS-a, saopćeno je iz Gradske službe za informiranje.
(FENA)
Da nisam jos uvijek ljuta pravo na kompletnu tu svitu, sad bih jos rekla BRAVO! Ovako cu da presutim!!!!
genijalno!. mogu li ja tako ljude od longitudinale do tangente
i kosinusa navigavat, za uopla manje novce? apel!!!![]()
![]()
MesCini da je pocelo!
PS Svaka cast Hadzicanima kako nisu dali Zunovnicu !!!!
-
Lesli Eldridž
Ja se slažem sa ovim, ali imam onda i pitanje. Možemo li se sada izjasniti i dogovoriti oko rute? Makar ugrubo da znamo. Ima li inicijative da se trajanje produži?Risto Kuglarić wrote:Ne mislim uopšte da je ruta preduga. Prošli put se išlo do marin dvora i bilo je taman... I moglo se jošStolac92 wrote: Predlažem da ruta bude vječna vatra, skenderija, okret na skenderiji kod Alipašine džamije pa obalom do vijećnice i onda tramvajskim šinama do vječne vatre. Možda ovo nekome izgleda predugo i možda nisam trebao javno iznijeti ovaj moj lični prijedlog ali smatram da nije dovoljno da šetnja traje 1 sat... Trebalo bi barem da traje 2-3 sata....
-
downtoearth
Vidim da se zahuktava. Printam postere ali misli da ih ne treba dijeliti prije četvrtka i petka inače će ih djeca poderati. Socijalno-Malta I am coming
Prijedlog za SMS:
Budi se i priključi. Pokažimo da nismo rulja i da nam ne mogu više davati prazna obećanja. Vidimo se u 13 ispred Katedrale
Prijedlog za SMS:
Budi se i priključi. Pokažimo da nismo rulja i da nam ne mogu više davati prazna obećanja. Vidimo se u 13 ispred Katedrale
-
Risto Kuglarić
Pa ne znam, ja sam za onu istu od prošli put, dakle Katedrala->Ferhadija->Vječna vatra->Marin Dvor->Čobanija->ne-znam-kako-se-zove-ulica-al-znatena-šta-mislim->Vječna->Katedrala.Lesli Eldridž wrote:Ja se slažem sa ovim, ali imam onda i pitanje. Možemo li se sada izjasniti i dogovoriti oko rute? Makar ugrubo da znamo. Ima li inicijative da se trajanje produži?Risto Kuglarić wrote:Ne mislim uopšte da je ruta preduga. Prošli put se išlo do marin dvora i bilo je taman... I moglo se jošStolac92 wrote: Predlažem da ruta bude vječna vatra, skenderija, okret na skenderiji kod Alipašine džamije pa obalom do vijećnice i onda tramvajskim šinama do vječne vatre. Možda ovo nekome izgleda predugo i možda nisam trebao javno iznijeti ovaj moj lični prijedlog ali smatram da nije dovoljno da šetnja traje 1 sat... Trebalo bi barem da traje 2-3 sata....
S tim da, ako ste za svraćanje do zajedničkih institucija treba preći most na Skenderiji, pa opet na Čobaniji.
Edit: typo[/i]
-
Lesli Eldridž
Hajde de. Ti si među glavnim i svaka ti čast. Prijedlog nije loš-stvarno. Više je i prostora na Titovoj pred "gumom koja gori".Stolac92 wrote:Ja bih još samo predložio da se protest "odmakne" od Katedrale. Previše osjetljivo i mislim da bi bilo prikladnije da bude ispred vječne vatre. Još nije kasno da se promijeni. Razmislite, molim vas!
- Šapat
Iskreno, ja se poprilicno slazem s ovim. Vec sam na ulici cuo par komentara tipa "sta se skupljaju pred Katedralom", "mora da puljic ima prste u tome", "opet se sve dize radi Hrvata" i sl.Stolac92 wrote:Ja bih još samo predložio da se protest "odmakne" od Katedrale. Previše osjetljivo i mislim da bi bilo prikladnije da bude ispred vječne vatre. Još nije kasno da se promijeni. Razmislite, molim vas!
Mozda o ovome treba razmsliti jer je ocito da mnogi ne razumiju da je ta lokacija odbrana upravo radi toga sto je centar grada, sto nema zaobracaja, itd., a da crkva kao takva s ovim nema nikakve veze. Svejedno...predlazem razmisljanje.
-
konyan
Ne pravite cirkus. Trg ispred katedrale je puno veci. Lokacija isprobana vec dva puta bez ikakvih problema. Kod vjecne vatre bi se puno duze morao obustaviti saobracaj. Nemoj opet onog cirkusa od proslog petka.
A ti komentari Puljic ima prste u tome i slicno.. macku pod rep. Da su nam ostavili trg na mjestu nekadasnje sarajke znali bismo gdje cemo.
A ti komentari Puljic ima prste u tome i slicno.. macku pod rep. Da su nam ostavili trg na mjestu nekadasnje sarajke znali bismo gdje cemo.
- [Matrix]
Ma dajte ! Sta treba na Mjesecu da se okupljamo da niko nebi bio sumnjicav.Šapat wrote:Iskreno, ja se poprilicno slazem s ovim. Vec sam na ulici cuo par komentara tipa "sta se skupljaju pred Katedralom", "mora da puljic ima prste u tome", "opet se sve dize radi Hrvata" i sl.Stolac92 wrote:Ja bih još samo predložio da se protest "odmakne" od Katedrale. Previše osjetljivo i mislim da bi bilo prikladnije da bude ispred vječne vatre. Još nije kasno da se promijeni. Razmislite, molim vas!
Mozda o ovome treba razmsliti jer je ocito da mnogi ne razumiju da je ta lokacija odbrana upravo radi toga sto je centar grada, sto nema zaobracaja, itd., a da crkva kao takva s ovim nema nikakve veze. Svejedno...predlazem razmisljanje.
Mozemo mi i pred dzamiju da se parkiramo samo mislit ce da protestiramo protiv reisa (u kontekstu vjeronauke i njegovih mercedesa ).
Otkacite sumnje i sumnjicave i vidimo se.
-
spectra
Kako masa odabere, tako ce i biti..Stolac92 wrote:Ja bih još samo predložio da se protest "odmakne" od Katedrale. Previše osjetljivo i mislim da bi bilo prikladnije da bude ispred vječne vatre. Još nije kasno da se promijeni. Razmislite, molim vas!
Jednostavno, ljudi su NEGDJE culi da ce to biti kod Katedrale, i tamo ce svi doci.
A sta je problem s Katedralom?
Vec je negdje govoreno o prednostima. - Trg kod Katedrale je mnogo siri, akustican, dosta je prolaznika i ne izlazi na ulicu, kao kod vjecne vatre - gdje se moze blokirati i saobracaj...
- Tesssa
Ne ne i ne! Za 1.mart se to moze i razmotriti, ali ljudi vec planiraju da ce doci ispred Katedrale! Nemojte, molim vas da bude kao prosle sedmice haos oko ovoga.Šapat wrote:Iskreno, ja se poprilicno slazem s ovim. Vec sam na ulici cuo par komentara tipa "sta se skupljaju pred Katedralom", "mora da puljic ima prste u tome", "opet se sve dize radi Hrvata" i sl.Stolac92 wrote:Ja bih još samo predložio da se protest "odmakne" od Katedrale. Previše osjetljivo i mislim da bi bilo prikladnije da bude ispred vječne vatre. Još nije kasno da se promijeni. Razmislite, molim vas!
Ko hoce, izmislit ce nesto i zbog toga sto se ispred Vjecne sastajemo
-
jasminasab
Ja bih rekla bas suprotno - neka dodje i uvjeri se.Šapat wrote:Ma sto se mene tice moze i U Katedrali. Samo sam rekao sta sam cuo.
Ali u pravu ste - Katedrala, i tacka. Ko misli da tu postoji nesto vise od ovoga o cemu mi pricamo, neka ne dolazi i gotovo. Skontace u neka doba.
-
delightful
ima li iko pri ruci ovaj link sto je neko stavio za stampanje pozivnica na a4, molim vas? hvala
-
konyan
dinchy84 wrote:Ne ne i ne! Za 1.mart se to moze i razmotriti, ali ljudi vec planiraju da ce doci ispred Katedrale! Nemojte, molim vas da bude kao prosle sedmice haos oko ovoga.
Ko hoce, izmislit ce nesto i zbog toga sto se ispred Vjecne sastajemo
-
jasminasab
http://rapidshare.com/files/93393265/plakat.jpg.htmldelightful wrote:ima li iko pri ruci ovaj link sto je neko stavio za stampanje pozivnica na a4, molim vas? hvala
- shuriken
puno puta smo do sada to diskutirali
al su sad te teme obrisane, pa moram opet, nema veze:
kod katedrale su poceli mirni protesti, kontinuitet
jedini pravi trg u gradu, dobra akustika
niko nece ni pokusat tu radit belaj
ako pokusa lako ga je sprijecit i nama i policiji
vjecna vatra - skucen prostor ako ne zaustavljas saobracaj
nije nam cilj zaustavljat saobracaj na duze vrijeme - elaborirano u ranijim diskusijama
potencijalni provokator lakse moze doci i otici ili nesto izvest iz daljine
sama vatra je rizik kad je guzva
al su sad te teme obrisane, pa moram opet, nema veze:
kod katedrale su poceli mirni protesti, kontinuitet
jedini pravi trg u gradu, dobra akustika
niko nece ni pokusat tu radit belaj
ako pokusa lako ga je sprijecit i nama i policiji
vjecna vatra - skucen prostor ako ne zaustavljas saobracaj
nije nam cilj zaustavljat saobracaj na duze vrijeme - elaborirano u ranijim diskusijama
potencijalni provokator lakse moze doci i otici ili nesto izvest iz daljine
sama vatra je rizik kad je guzva