posto smo se malo izgubili u silnim temama i dikusijama na stotinu strana, sve su, na molbu forumasa, zakljucane, te otvaramo ovu novu, u kojoj se nadamo da cemo biti konstruktivni.
Sretno nam
Hvala adminu na ukazanom povjerenju. Pomocni moderator od sutra ujutro pocinje cistku.suncica24 wrote:"Pomocni" moderator na ovoj temi je jasminasab i vjerujte da ce se sve sto je razvodnjava i brisati!!
IMA LI KO RECI STA KONSTRUKTIVNO?!
Studenti su jaaako ideologizirani.Neki su mi cak i prijetili na Filozofskom !fenjer1982 wrote:Zdravo,
imam dva prijedloga:
1. Mislim da bi trebalo otici do studentskih domova i malo razdrmati
studente.
Da im se podijele bar letci.
Ipak ih ima preko 20,000 u Sarajevo, a najmanje ih je na protestu.
2. Vecina pezionera nema mobitele i nece primiti sms, pa mislim da bi bilo
dobro da iskoristimo ono sto nam se nudi za stampanje plakata.
Mislim da treba iskoristiti sve sto se nudi. Uvijek ce biti neko da mu nismo potaman.
E to su vec konkretni prijedlozi.fenjer1982 wrote:Zdravo,
imam dva prijedloga:
studente.
Mislim da treba iskoristiti sve sto se nudi. Uvijek ce biti neko da mu nismo potaman.
za printanje moramo manje-više svi uskočiti, pa koliko ko može. imamo par osoba čije nas firme časte, ali ne možemo baš pretjerivat s iskorištavanjem njih. i onda bi trebali to isprintano sve donijeti na idući meeting i razdijeliti na jednake dijelove svima koji će to nositi okolo.jasminasab wrote:E to su vec konkretni prijedlozi.fenjer1982 wrote:Zdravo,
imam dva prijedloga:
studente.
Znaci, nakon sto se usaglasimo kako ce leci (i eventualni plakati) izgledati, trebace nam:
1. dosta ljudi koji ce printati i kopirati
2. ljudi koji ce ovo raznositi/lijepiti/dijeliti (s posebnim naglaskom na one koji hoce da animiraju studente po domovima)
3. osoba koja ce koordinirati ovu grupu - nazovimo je "fizikaneri"
Ima li dobrovoljaca koji bi preuzeli na sebe nesto od ovoga?
Ja se moram malkice nadovezati. Dobro je da pišu ovako, dobro je jer maske "demokratičnosti" konačno padaju. Dobro je jer konačno znamo s kim imamo posla i sa kakvom se podlom retorikom koriste i kako moramo biti spremni na svakakve gadosti. Sada oni još ispadaju i patriote, jer Bože moj, ko se to smije usuditi zucnuti i požaliti, ko se to usuđuje koristiti mozak, ko se to usudi vidjeti korupciju i prljavštinu vlastite avlije kada imamo Kosovo, RS, Srbe koji pale državnu zastavu i psuju Federaciju. Ljudi moji, duša me boli kada čitam ovakve odvratne tekstove i jedino me interesuje zašto i za koga se ovdje ginulo? Ali neću sada ulaziti u to jer oni upravo i hoće da se krene u ovom pravcu.Asana wrote: Wow, kakav manevar ... kakve kvalifikacije jednog nezavisnog portala ...
Koji banirani korisnik je ovo napisao? Neka zna, da se i ljevicari ovdje baniraju![]()
Pretpostavljam da je ovo mailom upuceno clanovima i simpatizerima SBiH i SDA, jednom prilicno velikom glasackom tijelu.
Ovaj potez pokazuje koliko je OPASNA gradjanska opcija za one koji pod svaku cijenu zele ostati na vlasti! Ne razmisljajte svojom glavom, razmisljajte stranacki!
Velicina ovih desavanja je upravo u tome sto su se u ovim protestima nasli i clanovi navedenih stranaka, kao i "crveni", i "Sarajlije" i "pridoslice", i oni koji hoce uciti slovenacki kao i oni koji bojkotuju slovensku robu ... i oni koji stvari komentiraju na sa-x, kao i oni koji pisu na facebook-u...
Sarenilo politickih opredjeljenja medju onima koji su nezadovoljni rezultatima onih koje oni sami placaju je za "nase placenike" vrlo opasna stvar.
Mogli bi ostati bez plate i privilegija, zaboga!!
Traziti njihovu odgovornost?
Necuveno!
ne bih nikog da ocrnjavam,fenjer1982 wrote:Zdravo,
imam dva prijedloga:
studente.
ne treba generalizirati studente...evo ja znam jednu sa tog fakulteta koja je bila u prvim redovima uvijek na demonstracijama. Prepoznaces je ovdje sigurno.[Matrix] wrote:Studenti su jaaako ideologizirani.Neki su mi cak i prijetili na Filozofskom !fenjer1982 wrote:Zdravo,
imam dva prijedloga:
studente.
Ti sto su prijetili kazu:"Treba vas sve pobiti gov.. jedna !"
Nisu studenti sto su nekad bili,svi su mahom sticenici "avaza" i ostalih "Miskovicevih" medija.Dakle na studnete nemojte racunati,jer vecina niti misli svojom glavom niti im je poznato da je tako sto moguce.Naime zato nas i drze za "neozbiljne" jer smo odlucili kako tako ici sami dalje bez tutorstva.Sad ce se tek vidjeti ko je ovjdje u BIH sta i kakve ideje,ljudske ili demonske zastupa.
1, 2 i 3 su ti previse TAJ TREBA STVORITI NESTO...nisu konkretni, dok je 4. konkretan da konkretniji ne moze biti.Robyn wrote:Mislim da je skup u subotu protekao mirno, bez ispada i samo tako treba i nastaviti. U slucaju da se pojavi neko ko bi pravio problem treba ga odstraniti ili ubjediti da ohladi.
Sto neko rece treba napraviti program, zahtjeve, dobro je i ovo sa crvenim kartonima, a piste obavezno.
Mozda zahtjevi,
1 Drzava mora obezbijediti sigurne uslove zivota i rada u Kantonu, FBiH, BiH.
2. Drzava mora izmjeniti kaznenu politiku i provoditi zakone, promijeniti zakon tako da gradjanin BiH moze da se odbrani u slucaju napada, (naravno da ne puca iz pistolja, bode nozem i sl) ali da se moze koristiti nuznim sredstvima odbrane, da odbrani svoju imovinu itd.
3. Drzava mora stvoriti institucije koje ce sprovoditi odluke sudske presude, KPZ zavode, maloljetnicke popravne ustanove, da se visestruki povratnici u krim i delikvenciji ne bi slobodno setali gradovima.
4. Ponistiti sve dozvole za nosenje oruzja osim suzbenim licima, MUP,OS, Armija, Zastitarske agencije, registrovana udruzenja Lovaca. U evropi je vec to pocelo.
5. itd,
dajite prijedloge...
Ne dozvoliti da Grozd iskoristi situaciju protesta da sebi skuplja poene pogotovo ako se to tumaci ka politicki motivisan pokusaj promocije jedne politicke opcije.
Ovo je protest slobodnih gradjana i zahtjev za odgovornoscu i sankcijama prema vlasti ili njenih predstavnika.![]()
Nadam se da ovo nesto valja,
kritikujte Drugovi..
Ja predlazem da skontas gdje ima jeftinih pistaljki i da nam kupis jednu kamaru, jer ce nam to sigurno i svakako trebati. Mozemo ti naknadno dati lovu. Dovoljan zadatak?nesvjesna wrote:PS jasminasab, a moj konstruktivni prijedlog za zviždaljke? makar da se odbije? ubačeni element se ne voli osjećati ignorisano
4 je odlican, ne samo sto je konkretan nego je i doablemIRCerka wrote:1, 2 i 3 su ti previse TAJ TREBA STVORITI NESTO...nisu konkretni, dok je 4. konkretan da konkretniji ne moze biti.Robyn wrote:Mislim da je skup u subotu protekao mirno, bez ispada i samo tako treba i nastaviti. U slucaju da se pojavi neko ko bi pravio problem treba ga odstraniti ili ubjediti da ohladi.
Sto neko rece treba napraviti program, zahtjeve, dobro je i ovo sa crvenim kartonima, a piste obavezno.
Mozda zahtjevi,
1 Drzava mora obezbijediti sigurne uslove zivota i rada u Kantonu, FBiH, BiH.
2. Drzava mora izmjeniti kaznenu politiku i provoditi zakone, promijeniti zakon tako da gradjanin BiH moze da se odbrani u slucaju napada, (naravno da ne puca iz pistolja, bode nozem i sl) ali da se moze koristiti nuznim sredstvima odbrane, da odbrani svoju imovinu itd.
3. Drzava mora stvoriti institucije koje ce sprovoditi odluke sudske presude, KPZ zavode, maloljetnicke popravne ustanove, da se visestruki povratnici u krim i delikvenciji ne bi slobodno setali gradovima.
4. Ponistiti sve dozvole za nosenje oruzja osim suzbenim licima, MUP,OS, Armija, Zastitarske agencije, registrovana udruzenja Lovaca. U evropi je vec to pocelo.
5. itd,
dajite prijedloge...
Ne dozvoliti da Grozd iskoristi situaciju protesta da sebi skuplja poene pogotovo ako se to tumaci ka politicki motivisan pokusaj promocije jedne politicke opcije.
Ovo je protest slobodnih gradjana i zahtjev za odgovornoscu i sankcijama prema vlasti ili njenih predstavnika.![]()
Nadam se da ovo nesto valja,
kritikujte Drugovi..
Vidis da se politicari ponasaju tako bezobrazno da im treba nacrtati sta trebaju uraditi, korak po korak...
Odlicno!samo gost wrote:
1. Od SBiH. Kantonalne vlade i Skupštine Kantona Sarajevo zahtijeva se da osiguraju da premijer S. Silajdžić odmah podnese ostavku (da se povuče s pozicije premijera) u znak odgovornosti za sveukupno stanje u KS koje je kulminiralo zločinima, te zbog neprihvatljivog načina komunikacije i odnosa prema građanima;
2. Traži se hitna revizija potrošnje budžetskih sredstava koja su na raspolaganju Kantonu Sarajevo kako bi javnost bila upoznata sa načinom trošenja budžetskih sredstava, kao i da izvještaj bude javno objavljen radi upoznavanja građana o načinu trošenja sredstava koja se obezbjeđuju iz sredstava poreskih obveznika.
(Pod 2. mislim na informacije o pitanjima kao što su npr.. na osnovu koje odluke vlade je plaćen oglas u novinama, ko plaća i na osnovu koje odluke kupanje u Termama, ko i koliko troši na razne ručkove, i sl. čašćavanja i u kojim sarajevskim kafanama. Dakle, ne zbirne informacije već detaljna analiza utroška sredstava.)
pa da kazu da se iskoristavaju maloljetnici?hadzinicasa wrote:Mislim da svako od nas u svojoj mahali može uhvatiti 2 klinca (10tak god) koji će za koju markicu podijeliti - ubaciti letke u sve sandučiće u kvartu. Jeftino a efikasno.